GOTT NYTT ÅR



Nu ska jag gå ut och gå med Ari, göra det sista i stallet. Sedan ska jag göra mig iordning ta in hästarna tidigt idag.
Och så ska det beges av till Fjugesta.

GOTT NYTT ÅR på er !!. Hoppas ni får en enormt trevlig kväll !! =)

Nästa gång jag skriver är det 2010, känns en aning konstigt.

Klaga

Nu ska jag klaga lite: Och det är på Sveriges bilister !! En del har verkligen fått körkortet i kellogs paketet.
Häromdagen när jag var på väg hem från Borlänge med lastbilen så hade jag en personbil framför mig, var snorhalt ute så det gick ganska sakta. Jag visste att det började närma sig en uppförsbacke så jag slog av lite på farten för att bilisten skulle hinna iväg och jag skulle kunna få upp farten för att komma upp för backen.

Men vet ni vad idioten gör??, jo saktar farten den med när jag gjorde det och jag kunde absolut inte stanna för då hade jag aldrig kommit igång igen och fanns noll möjlighet att köra om.. Så när uppförsbacken kom så slirade jag mig uppför i typ 15kilometer i timmen medans bilen den försvann, jag försökte blinka och tuta, men den ökade fan inte farten för det. Helt under att jag kom uppför backen. Undra hur mycket lastbilar som blir stående i uppförsbackar på grund av personbilar inte fattar att lastbilar behöver fart för att komma upp vintertid !!!

Tycker det ska vara obligatoriskt att lära sig när man tar körkort hur lastbilar fungerar i trafiken för det är en skam hur mycket folk som inte fattar hur det funkar för lastbilarna!!

- Rondeller= Lastbil med släp tar stor plats i en rondell även om det är tvåfiligt så ska man inte förlita sig på att lastbilen kan gå runt i bara en fil,  oftast så är rondellerna för små så släpet går i innerfilen medans lastbilen går i ytterfilen... LÅT lastbilen gå runt själv, åk bakom den !!!

- Har du en lastbil bakom dig när uppförsbacken kommer, bromsa eller sakta inte farten !. Tycker du att det är äckligt med att öka farten, gå av vid en bussficka och låt lastbilen kör om !! Den blir stående om det är halt och om den är tungt lastad!!!

- Försök att låta bli att bromsa i nedförsbacke om du har en lastbil bakom dig, det är inte säkert att den kan stanna om det är halt.

Tänk på att nästan alla lastbilar kör omkring med sommardäck även på vintern.. Inte många lastbilar som har vinterdäck !!!

Tänk på att lastbil med släp eller trailer väger oftast runt 40-60 TON medans ni väger runt 1.5-2 ton.. Lite skillnad !!!


Om alla människor skulle förstå hur en lastbil fungerar så tror jag att många många olyckor och stillastående lastbilar skulle undvikas..

* Fia osm är arg på MÅNGA bilister*

Ari



Ari är så himla söt när han är sur =D <3.

Jag tycker det är hur underbart som helst med lille Ari nu, han kommer nästan alltid i hagen. Har inte ridit honom på snart 4v, bara gått ut och gått lite då och då och pysslat om honom inne i stallet. det har nog gjort att han börjat lita mer och mer på mig för han har lugnat ner sig oerhört mycket.

Dock gillar han inte Håkan, härom veckan när han skulle ta ut dem när jag började jättetidigt på morgonen så stegrade sig Ari ute i hagen och slog med frambenen, inte likt Ari, men något med Håkan gör att Ari stör sig på han, just nu försöker jag träna bort det så han ska lite lite grand iaf på Håkan, går bättre och bättre =).

Jag vill inte ha en häst som jag promt måste rida 6-7dgr i veckan utan jag vill mera ha en häst jag rider lite då och då, precis sådär så hästen håller konditonen. Detta är på grund att gården vi äger innefattar enormt mycket arbete med och jag hinner inte rida varje dag utan jag måste hela tiden prioitera.
Har testat Ari nu under ett tag vad han säger om att bara stå i hagen, i början när han kom hit så vägrade han komma om jag inte höll på med han jämt, men nu förtiden kommer han även om han fått stått i flera dagar =).
Helt underbart =).
Imorgon ska vi ut och rida för första gången snart 4v, längtar som tusan och det tror jag lille Aribari också gör <3.


Ångrar faktiskt inte en enda sekund att jag köpte Ari. Han blir bara bättre och bättre även om det blir bakslag ibland så tycker jag det går mer framåt än bakåt.

Älskade lille Ari.

7.8grader



Snart kommer det bildas istappar i detta hus, det är jag övertygad om !!

Gud vad jag älskar detta hus, det blir bara kallare och kallare inne i huset. Idag när jag klev upp var det enbart 7.8 grader i köket !!! Alltså seriöst hur i helvete ska man få upp värmen i detta jävla hus när det är så kallt ute, det går bara inte om man nu inte sätter in en jävla massa element, men Håkan är livrädd att det ska bli hur dyrt som helst och att vi inte ska ha råd att betala, jag vet inte så jag säger inte emot...

Kallvattnet i köket har frysit fast vi har kupèfläkten som står och blåser värme i grunden, hur ska man få det att funka nu??, går liksom inte. Vattnet i stallet är fryst också, så jag får ta vatten från duschen till hästarna, INTE kul, tar hur lång tid som helst...
Vill inte ha hästar nu när vattnet krånglar.... Vill bara vara inne i huset hela tiden så jag kan elda för fulla muggar..


9 grader



Jag längtar verkligen till att vi ska göra om golven i detta hus !!. Nu när det är sphär kallt så håller man fan på att frysa ihjäl inne i huset. Imorse när jag klev upp så var det bara 9grader i köket. MYCKET skönt jag lovar.
Har eldat som en tok sedan halv 10, men tycker liksom ingenting händer..

Tycker att det kan bli något varmare ute så man slipper frysa ihjäl, men men. Tack och lov finns det varma kläder =D. Och risken att få besök hos oss vintertid är minimal, haha. man lär sig att leva med denna kyla, samtidigt som man kan tycka att det vore skönt att slippa småfrysa hela tiden.

Värmefilten går för fullt på kvällen när jag ska sova och jag har minst 2 katter hos mig då. Stackars katterna fryser de också, de vägrar gå ut, men vill egentligen inte vara inne heller. De kryper under filtar och ligger mer än gärna på varandra när de ska sova. Stackars missarna.

Lusten att gå ut och hållas med hästarna, i stallet, veden eller ja vad som helst är inte direkt på topp när kylan är såhär..

Nu ska jag gå och stoppa vedspisen full för nu kommer Håkan snart hem och då ska vi ut till netonnet och handla upp presentkortet, jag ska handla morötter på vägen hem och måste byta ridhjälmen med.. Ska även handla grejer inför imorgon dagen då det beges av till Emma Damin med familj =)

Avgudar denna låt

Finns en låt som jag bara helt avgudar just nu. Denna låt är det !!.
Älskar Lady Gaga, alla låtar jag hört av henne är så bra i mina öron...

Mera bilder från juldagen



Jenny och Edwin myser i soffan



Mamma och trötta Edwin



Janne och Edwin med välling i högsta högg



Njuder på en bild på familjens två mongobarn, nämligen jag och Sandra =D



Emelie spexar



Sista bilden får bli på världens sötaste lillpojke Edwin.

Bilder från juldagen



Mamma och Janne smaskar godis



Fredrik och Robin är alltid lika glada =D



Fina Daisy



Jag, Sandra, Emelie, Jannes tröja syns och mamma mumsar godis för fullt



Jonas och Sessan



Håkan och Emil kollar in tv-spel

Juldagen



Sandra, Jonas och Robin sov över från julafton till juldagen. Julaftonskväll satt vi och spelade kort till sena natten och framåt tidig eftermiddag bar det upp till mamma för att fortsätta fira. Fredrik, Jenny och lille söta Edwin kom också dit upp. Blev full rulle där uppe, mat i massor, efterrätt och en massa godis. Edwin hade fullt upp med att busa med alla, tror han trivdes att springa runt och bli uppassad utav alla =). Riktigt bustroll är vad han är.

Blev hemgång via Fjugesta för att lämna av Jonas och Robin, Sandra stannde kvar uppe hos mamma. Usch vilket j-vla väglag det var hemåt, först i mammas skogar, hur mycket snö som helst, ingen plogning, inga snöpinnar att åka mellan utan det var ren chansning vissa svängar, efter 1mil kom vi fram till asfaltsvägen till Fjugesta den var plogad men det bara vräkte ner snö och blåste så inget vidare alls, sakta gick det. Vägen mellan Fjugesta och Kumla hade de plogat, men det hade drivit igen tack vare blåsten på vissa ställen så det var inge vidare där heller.

Genom Kumla och skulle ut på Hjortsberga vägen, kom nästan hela vägen till Pålsboda vägen där vi fick vända tack vare meterhöga driver och jag skojar inte. FYfan vilka driver. Så det var bara att vända som sagt och ta Holmargatan hemåt..

Väl hemma började helvetet igen för oss. Vattnet i stallet har frysit för någon vecka sedan och vi satte det på lite lite dropp ifall det skulle släppa någon gång och det hade det gjort medans vi var borta, men avloppet däremot var helfryst så det var swimmingpool i hela stallet !!!. Eller nej, 3 boxar var torra, de till vänster resten av boxarna plus gången var fylld med 5cm vatten överallt =( !!!.
Trodde jag skulle bli gråtfärdig, så där stod vi till 23 snåret och öste ut vatten, hade halmat nytt till Felice men massor av det fick jag kasta för det var dyngsurt =(.

Fick gå och moppa stallgången, hur mongo kändes inte det, ville få det så torrt som möjligt för fryser det på är det isgata i stallet...

Hur trevligt som helst uppe hos mamma, men hade man vetat väglaget och swimmingpoolen hade vi stannat hemma =D.


Julen 2009



Då har man avverkat julen för detta år. Tycker allting går så fort, var nyss sommar och nu har det vart jul, hann inte ens med att få julstämning =/.

Julen har vart riktigt bra, julaftonsmorgon började med att svärmor, Öivind och Håkans mormor och morfar var här på julfrukost med egengjord gröt, skinksmörgåsar och annat gott.
Efter det satte jag mig i bilen och hämtade upp Sandra, Jonas och Robin i Fjugesta. Strax efter att vi kommit hem så kom mamma, Janne, Emelie och Emil. Fullt hus blev det.

Hade det riktigt trevligt och mysigt, precis som det ska vara. Fick lite julklappar: Brandsläckare, brandfilt, Sodastream, presentkort på netonnet, arbetsskor och underställ. Riktigt bra julklappar!! Tack så hemskt mycket! =).

Vi fick en ordentligt vit jul i år, det känns hur mysigt som helst.



Fina täcket



Ari fick på sig Majas gamla vintertäcke som knappt är använt. Känns lite konstigt att använda det på en annan häst, samtidigt som det är underbart att få använda det. Finns det snyggare täcke än detta?, knappt i mina ögon iaf.



Fina fina Ari i supernsygga täcket och lysande grimman =).

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR PÅ ER !!!!!


Imorgon är det julafton

Känns inte direkt att det är jul imorgon, jag har noll julkänsla, även fast vi kokat skinka, gjort köttbullar, revbensspjällen och Håkan bakat bröd och lussekrans. Häromdagen gjorde vi godis, blev knäck, lakritskola och wienernougat. Kanske kommer julkänslan imorgon?!.

Ser iallafall fram emot julen då familjen kommer, älskar att umgås med familjen. På morgonen äter vi julfrukost med svärmor, Öivind, Håkans mormor och morfar, efter det åker jag till Fjugesta för att hämta Sandra, Jonas och Robin och lite senare kommer mamma, Janne, Emelie och Emil. Vet redan nu att morgondagen kommer bli supertrevlig!!.

I Söndags var jag en snäll hästägare, då jag gick ut i skogen och högg ner en ganska stor gran och släpade hem, tänk om man hade en häst som kunde dra hem granen så jag slapp, var apjobbigt i snön.
Men jag kan inte sticka under stolen och säga att jag älskar att göra det varje år, ta med mig yxan och pölsa i snön ut i skogen.




Hjälmsätter



Denna gård älskar jag hur mycket som helst. Stormtrivs och allt, men det finns väldigt många nackdelar att bo i hus, speciellt detta hus!!.
Vattnet frös igår eftermiddag på toaletten och i duschen, jättekul eller inte !. Allt det är tack vare de förra ägarna som dragit ledningarna så jäkla konstigt. Vi har försökt att isolera så gott vi kommer åt, men det hjälps inte, så nu står det en kupé fläkt i grunden under toan som blåser på rören, får vi hoppas att det kommer igång snart.
Vi får även ha vattnet stå på dropp dygnet runt.
En annan sak som är stor nackdel är kylan som finns i huset jämt, hur mycket man än eldar så blir det inte riktigt sådär "jättevarmt". Jag har lärt mig att leva i detta, men det kan vara ganska irriternade emellanåt.

Men det man kan älska med denna gård är naturen runt omkring, gården i sig tycker jag är så himla fin, speciellt när det kommer snö eller mitt på sommaren då allting blommar. Hur jobbigt det än är vissa dagar att bo i hus, skulle jag ALDRIG vilja byta bort det mot en trist lägenhet, jag får panik i lägenheter. Om jag är hos någon och hälsar på så vill jag därifrån ganska så snart då jag får panik. Varför vet jag inte, men det känns trångt på något konstigt sätt, lukten, värmen är kanske också är saker man får panik av =/.

Men jag vet att många som kommer hit till oss tycker exakt likadant med vårt hus som jag tycker om folks lägenheter. Många vill absolut inte komma till oss vintertid, vilket jag kan förstå eftersom de flesta är vana med 27graders värme och det har inte vi.

Men vad tusan, smaken är som baken ! =D

Spotlite Lobell



Detta är Aris pappa, SpotLite Lobell. Kortet är taget i somras ( inte jag som fotograferat), han är hela 26 år gammel gubben !. Men ack så fin han är, han ser inte alls ut att vara 26år. Han ska tydligen vara pigg och busig fortfarande och de som har hand om honom älskar alla hans påhittiga bus =D.

Han ärver tydligen ner lite heta, nerviga och stressade hästar, konstigt eftersom han själv ska tydligen vara ganska lugn =/. Har pratat med en del folk som har avkommor efter Spotlite och de flesta är som Ari om inte ännu värre i sitt nervösa sätt. De blir rädda för det mest konstiga grejerna, precis som lille Ari också kan bli, men det där är från dag till dag =D.


Såhär såg Spotlite ut för flera år sedan. Hingstbilden man får se i alla tidningar osv..

Fina fina Bubba <3.







Älskar min lilla Bubbi trubbi <3. Han är så himla fin nu i vintertid. Och han bara älskar snö, han vill vara ute hela tiden. Kan bero på hans enorma päls, så han kanske inte fryser.

Mammas älskade Bubba <3

Handling



Nu ska jag gå in duschen och göra mig iordning. Ska ut och handla lite julklappar, sedan ska jag och Håkan till Kvik för att diskutera mera om köksrenoveringar nästa år. Ska även handla nästan all julmat, hoppas det inte är kaos med folk bara då blir jag tokig, men de flesta får väl barnbidraget på fredag och lön nästa vecka, så vi kanske har tur =).

Jobbet

Både måndag och tisdag denna vecka har inte vart några roliga dagar. Borlänge båda dagarna, båda dagrna var det helt okej väglag upp på morgonkvisten, men mycket värre på vägen hem.
Måndags vart jag inte alldeles för sen hem, kom precis när jag slutade så det är okej, men fick åka sakta hem iaf.

Igår däremot var det absolut ingen rolig hemgång, plog och saltbilarna vågade sig nog inte ut eftersom de lyste starkt med sin frånvaro, vilket jag inte gillade. Åkte skitsakta nästan hela vägen hem fårn Borlänge till Örebro, jag var inte direkt ensam utan vi var en stor karavan som åkte sakta.
Det som det hela riktigt äckligt är att bilen blir lastad med lätta burar som inte väger så mycket medans släpet blir lastat med hälften ganska lätta burar och andra hälften burar med böcker i, vilket gör att släpet blir svintungt att dra och jag får inget fäste med bilen. Minsta lilla så trycker släpet bilen åt sidan, jag vill absolut inte vara med om det i nedförsbackar för då kommer dte gå åt h*lvete.

Vägen mellan Örebro och Borlänge är inte roliga vintertid säger de, nu har jag vart med om det så jag vet vad alla pratar om.

Lastbilsyrket är nästan alltid toppen vår och sommar och ibland hösten, men vintertid är det en mardröm
typ. Men men jag har valt detta själv, så man får stå sitt kast då..

Bubba



Har längtat så efter att få ta kort på Bubba i snön, och äntligen kom den dagen. Dock var inte Bubba ett dugg sugen på att bli fotograferad =D.



Vit som snö är han inte. Han ser mest pissgul ut jämfört med snön, fast på bilderna ser han ganska vit ut.





<3 Pusskalas <3 .

Mina katter är inte som många andra. Mina katter Älskar snön, speciellt Baloo. Bubba har också märkt att det är skitkul med snö. Bagheera han bryr sig inte direkt mycket, han är en jägare och de är ute jämt och det märks, fast han är inne lite mera på vintrarna.
Baloo och Bubba har lekt nu på förmiddagen. Bubba är dock ganska liten så hans mage släpar i snön så han blir fort trött =D.


Besök



Jag och Håkan hjälptes åt att sätta fönsterfoder på fönster till verkstaden och även sätta tätningslist, har bara inte blivit av att gjort det, men nu vill Håkan ha in ett element i verkstaden så då måste det tätas annars finns det ingen anledning att ha element.

Vi fick besök av mamma, Janne, Emelie och Emil sedan. Vi fikade och pratade, jättekul att se er. De hälsade på Felice, hon kände igen dem direkt det såg man. Vi gick sedan ifrån hästarna och tittade runt i ladan sen när mamma gick fram och kollade mot hagen och frågade hästarna varför de stod där och tittade så började Felice gäspa som tusan och lägga huvudet på sned =D. Det har hon aldrig gjort här, men det gör hon däremot jämt hemma hos mamma och Janne, ganska sött att se, hon visste mycket väl vilka det var och demonstrerade stort.

Håkan stack mitt i besöket till en kompis för att hämta hem datorn som han plockat ihop, moderkortet gick åt skogen för ett par veckor sedan, så han fick skicka tillbaka det och beställa ett annat istället. Det första moderkortet var inte kompatibelt med resten av sakerna i datorn, så går det när man plockar ihop själv och ska ha värsting sakerna av allt och ska chansa här och där. Hoppas att datorn funkar nu !!

Lördag



Igår fick vi 4st "måsten" gjort, så skönt så. Som en stor klump från axlarna ramlade av.
Håkans föredetta jobbarkompis var här och skrapade bort en massa gräs, lera och planade ut gårdsplanen en hel del. Efter det så öste han ut grus och plattade till. Köpte 1-2 lass för lite, men inte lätt att veta så det får bli mera grus till våren, blev riktigt bra iaf! .
Han hade en liten smidig bobcat och körde med, riktigt smidig sak det där. Efter grusplanen gick han ut i hagen och skrapade bort en del lera, inte direkt mycket, men lite iaf.

Och sedan körde han ihop gödselstacken en hel del, tog bort massa halm som låg mot väggen som jag inte orkat tagit bort med handkraft för det blir dyngtungt så fort det regnade på det så nu är det också gjort.

Tack så hemskt mycket för hjälpen!!!!.

Efter att han åkt så började vi renovera inne i stallet. 4st stockar som går i taket i stallet har ruttnat sönder ute i ändarna så taket hade börjat luta ordentligt inne i stallet så det pumpades upp med domkrafter och sedan satte vi stora stockar under som håller upp bjälkarna. Håller nog för all framtiden antar jag och hoppas framförallt att de gör.
Håkan ska fixa vinkeljärn och expanderbult och skruva fast dem så de sitter ordentligt!.

Sedan blev det kväll med en äcklig mixtallrik från Picasso, den brukar vara gudomligt god, men igår var den inte god, dock var Håkans kebabpizza skitgod =). 


Jaaaaaaaaa!!!!



JIPPI JIPPI Erik vann !!!!!

Jag har aldrig vart någon direkt fan av Idol förr om åren, men i år råkade jag hamna framför tv:n när Erik kom till uttagningen, jag fastnade direkt för hans röst och har sedan dess kollat så fort jag har kunnat på Idol och just på Erik. Wow vilken röst han har!!. Jag sa direkt att han kommer vinna, han är så j-vla duktig på sång, framträdande och stil. han var en vinnare i mina ögon från dag 1.

Nu blev det som jag trodde, Erik vann !!. Fyfan vad glad jag blev. Längtar som tusan efter hans skivor som ska inhandlas på direkten !

Hoppas verkligen han kommer gå med i något rockband i framtiden, det är där hans röst passar bäst även om han kan sjunga precis allt så är det i rockvärlden jag vill ha hans röst =D.

Fredagsjobb

Igår fick jag köra på Västerås, skönt att slippa Norge det säger jag. Norge är finkörning nummer ett egentligen eftersom jag varken lastar eller lossar själv, men blir en aning långtråkigt i längden. Och sedan gillar jag Sverige bäst så jag kör gärna inom våra gränser =).

Fick lasta upp robotformar på Bistalack på bilen, Ica varor på släper på DSV, sedan bar det upp till ABB i Finnslätten i Västerås, lossa gick skitsnabbt. Sedan ut till Ica och vänta någon timme på att få lossa. Lossning där gick också skitsnabbt, sedan fick vi, Jag och Robin, vänta runt 2.5timmar innna vi kunde åka till posten och lasta upp bil och släp. Jobbigt värre är det när man får ekipage som inte är gjorda för att lasta bur, finns inga skenor i väggarna att sätta fast burarna i så man får ta det genom öglor i golven så det blir helknepigt att spänna.

Åkte i bra tid därifrån till Örebro. Lossning där gick också fort. Riktigt skön dag när allting flyter på, visst inge kul att vänta, men man ska inte klaga =D.

Släppte av Robin vid bussen, då fick jag reda på en ny sak. Man kan inte längre betala kontant på bussarna, det ska enbart vara med busskort eller sitt egna bankkort. Trodde det bara gällde stadsbussar, men jag har tydligen missat det hela. Busschauffören var riktigt schysst och lät Robin åka gratis då han bara hade kontanter. Tack snälla busschaufför!.
Då har man lärt sig ytterligare en sak till här i världen..

Promenad



Senare nu på sen eftermiddag så var jag och Robin ute och gick med de båda hästarna. Tror de hade lite träningsvärk, speciellt Felice. Men de var riktigt snälla, vi stanna på ett gärde så de fick äta massor med gräs och Robin med hans ideér alltså, han fick för sig att träna dressyr med Felice. Så de sprang omkring där ute på gärdet och Felice är verkligen supersnäll, hon gjorde allting som Robin sa åt henne, hon tog dock inga galoppsteg, men trava i alla möjliga takter osv. Robin hängde lite på henne, men det gillade hon inte alls.

Var ute och gick omkring en 45min, tror faktiskt det var jag och Robin som var mest trötta nu när vi kom hem. Tog in dem och borstade av dem ordentligt. Jag satte i blindbrodd o Aris skor, glömde bort det när hovslagaren var här så jag fick skrapa bort en hel del lera i broddhålen, men Ari är så grymt snäll att hållas med så det gick bra.

Börjar tycka mer och mer om den där lilla knasbollen Ari, håller man bara på med han så vill han hela tiden komma. Han har kommit fram nu i några dagar varje gång jag kommer i hagen. Han kan till och med få för sig att kela en stund =D.

Ser fram emot lördag då jag har tid att hållas med honom igen. Vill verkligen ha en vagn nu så jag kan börja träna honom ordentligt både i ridning/körning och markträning. Någon som har en vagn billig att sälja?? =).


Rymmen

Jag höll på i stallet förut och hörde då två hästar gå förbi, "hmm undra vilka som rider förbi här" tänkte jag, inte direkt vanligt att det kommer hästar förbi här så jag smög fram för att kolla. Vips så går där två hästar lösa, började smått fundera på vilka det var innan min hjärna kopplade att DET VAR MINA HÄSTAR !!!. Shit, pellets i en hink och sedan sprang jag efter dem i full rulle, men icke sa nicke att de ville komma utan sprang iväg i världens fart.

Sprang hem igen, in hämta bilnyckeln och slirade iväg i full fart. De hade sprungit upp långt till en granne som bor precis vid skogen och sprang runt där, när jag kom med bilen så sprang de vidare ner till grannen innan mig och ut på hans gärden. Jag stanna bilen och sprang ut, men inte kom de inte utan juh närmre jag kom ju fortare sprang de.
Var lika bra att bara stå där och kolla in två grymt snygga hästar som sprang i full fart överallt, trava skitsnyggt, galoppera i form. De var skitsnygga, jag ville verkligen ha en kamera då!.
Felice blev trött emellanåt, men det gick inte att ta henne för det.

Så jag väntade säkert tjugo minuter innan Felice bestämde sig för att komma fram, då pelletsen lockade grymt mycket, även Ari kom då. Var bara att knalla hem med dem.
Snacka om dyngsvett de var, bara dröp om Ari, Felice var bra svett hon med.

*Dock kan jag inte skylla på hästarna för deras rymning utan jag får skylla mig själv. Jag glömde stänga ena öppningen imorse, igår stod de i varsin del av hagen så båda öppningarna öppnades och jag tänkte inte på det imorse, KLANTFIA!!! *

Bjuder på bilder efter deras lattjo:



Ari



Felice



Ari



Ari gnabbar på Felice som vanligt.

Kanske lite svårt att se på bilderna, men de är dyngsvettiga och leriga för att de rullat sig frenetiskt...


Hovslagaren



Inatt har Håkan inte sovit knappt alls, bara hostar och hostar, tycker så himla synd om han. Han är så trött så han vet inte alls vad han ska ta sig till. Önskar att det fanns något jag kunde göra.

Imorse skjutsade jag Robin till bussen, han skulle in till skolan en sväng för riskutbildning. Han trodde den skulle sluta runt 12 tiden, blir bra, kan jag hämta upp han och samtidigt handla. Behöver ha solrosfrön till fåglarna och lite saker till Enchilladas som ska göras idag.

Hovslagaren har precis åkt, hästarna tyckte det var skitkonstigt att stå inne och få frukost, men ville inte släppa ut dem ifall nu Ari skulle få för sig att inte komma.
Felice behövdes inte verkas något som jag misstänkte, hon sliter inget, riktigt fina hovar!.
Ari fick nya skor, med 4 broddhål i. Han var ganska dum på ena bakbenet, så hon fick hålla i för kung och fosterland, men han skärpte sig efter ett tag. Så nu är han fin i fötterna igen, det är skönt.

Tack och lov hade han ingen röta eller hålvägg, jag är livrädd att han också ska börja få det precis som Maja och Daniella. Får hoppas att han inget får. Rötan kunde jag förebygga lite grand med genom att kladda på Tjära någon gång då och då, men hålvägg finns det inget bra sätt att förebygga så bara hoppas på det bästa.
Han kanske aldrig får problem med det, men vill göra allt jag kan för att förebygga, att ta bort två tack vare det räcker..

Nu ska jag fixa lite här hemma, sedan ut och fixa stallet. Lagom roligt att mocka antar jag, inne skitlänge och sedan fick de nyhalmat igår så är hur mycket halm som helst överallt =D.

Hästarna



Idag har jag och Robin vart ute och gått med båda hästarna. Robin tog Felice och jag Ari. Felice skötte sig hur bra som helst, hon blev nog skitglad att komma ut en stund, öronen var spikade framåt och hon gick lugnt och tittade överallt. Enda hon reagerade på var ett dike med ganska mycket vatten som rann, det tittade hon till och fnös på, stor reaktion va?, haha. Skitduktig var hon !.

Ari skötte sig också riktigt duktig, hoppade bara till en gång av något han blev rädd för, annars så lyssnade han på mig riktigt bra. Såg en del hjortar efter vägen som vi stannde och tittade på, både hästarna är ganska vana med dessa djur så de reagerade knappt.

Igår kväll när jag skulle ta in hästarna så var en kompis till Håkan här, de stod på stallplan, babblade för fullt och hans stora skåpbil stod precis vid carporten. Ari blir rädd och nervös för allting så jag tog det som ett prov när det var fullt hus att ta in dem.
Ari reagerade inte ens, helcool var han hela vägen in. Man blir så himla stolt över han när han är sådär lugn =)!.

Imorgon kommer hovslagaren, sedan ska det ridas..

Tatueringen

Som sagt så var jag iväg till tatueraren i söndags. Hela morgonen så blev det kaos, så jag var stressad upp över öronen när Lina dök upp, slängde i mig pannkakor sedan drog vi. På vägen dit lugnade jag ner mig och faktiskt så var jag inte ett dugg nervös när jag väl var där.

Väl där så ritade han upp vad han trodde kunde bli bäst och jag blev nöjd så då sattes det igång.
Konturerna gjorde inte ett dugg ont utan kändes mera som ett jäkla irriterande kliande, sedan blev det rökpaus för hans del och så sattes skuggningen igång, den kändes lite mera här och där, färgen på stjärnan kändes en hel del med. Det som gjorde ondast var när han skulle lägga dit lite mer skuggning i en annan färg på typ samma ställe där han redan tatuerat, det kändes!!.

Gjorde svinont på kvällen när det skulle duschas och smörjas, i måndags sved och stramade hela dagen. Både idag och igår känner jag inte av den så jag glömmer hela tiden bort att jag har den, men försöker minnas att smörja den =D.

Håller på för fullt att tänka ut fler tatueringar, kanske hinner man med en till innan värmen kommer igen =p.

Svar..

Bara ett snabbt svars inlägg

Jag gick till Thomas heter han, håller till hemma i Askersund. Gav 1000kr.

Man blir helt tokig när man väl tatuerat sig en gång har jag märkt, sitter hela tiden och tänker på vad jag ska ha härnäst =D.

Nu ska jag sova. God Natt med er

Tatueringen





Överflöd av färg, svullet och vätskar ännu så det kommer bli mycket bättre när allting lagt sig.

Jag är helnöjd iaf!!.

Skriver mera om själva tatueringen senare, nu ska jag sova.

God Natt på er =).

Gaddning

Jag börjar bli lite nervös faktiskt. Om 3h sitter jag hos tatueraren och pratar för fullt om hur jag vill ha min tatuering och sedan blir det gaddning. Undra om det gör svinont eller om det bara känns rejält?.
Alla människor har olika smärttrösklar så vi får se hur jag känner det.

Har längtat som en galning till att komma iväg till en tatuerare och bli gaddad, men blir aldrig av. Fia får aldrig tummen ur arslet att fixa det, men tack vare snälla Lina så blir detta av idag.
Det är hos Linas tatuerare jag ska gå, Lina fixade tid idag. Måste vara en riktigt schysst tatuerare som jobbar på en söndag.

Bilder får ni sedan =D. Wiie.

Förklaring

Du eller ni som är duktiga på att kommenetera, vågar ni inte stå för det ni skriver eftersom ni inte skriver namn?`.

Förra ägaren till Ari red honom 5ggr i veckan och jag kommer minska det till 4ggr i veckan, kommer han inte acceptera det utan vill gå sina 5dgr så finns det medryttare att skaffa. Inte ska jag behöva göra mig av med hästarna bara för att jag inte kan motionera dem mer än 4dgr i veckan.
Hästarna är mitt liv, min riktigt stora hobby !

Vissa dagar när jag ska motionera Ari så är det inte mitt fel att det inget blir av, utan helt och hållet hans fel för att han inte kommer. Vad ska jag göra åt det?, spelar ingen roll vad du gör ute i hagen han kommer inte iaf om han har bestämt sig för det. Även om jag motionerat han mycket så kan han få för sig en dag bara sådär att inte komma.
Ari är sådan, en riktigt grinpelle vissa dagar, precis som vi människor är!.

Jag tänker inte ge upp utan jag ska göra så mycket jag kan och hinner för att Ari ska trivas så mycket som möjligt.
Tanken med att köpa Ari var för att han ska få stanna här resten av sitt liv, han har hittills bara stått här ca 3mån. Visst det har inte börjat så bra, men det kommer ordna sig.

Tappa sugen och känna att det inte är roligt att vara hästägare, kommer och går i vågor. Så är det att vara hästägare, inget mer med det.

Nu ville de in



Äntligen ville hästarna in !!. Ari kom till och med fram nu och ville in och självklart följde Felice snällt med utan att tveka. Natten till idag var de ute igen, denna vecka har de vart ute  tre nätter för att de vägrar att komma och jag vägrar jaga dem i all evighet.
Fattar inte alls vad de tänker med, Ute = kallt, blåsigt/regnigt, mörkt, sova på blöt mark, hö inge kraftfoder. Inne = varmt, torrt, tryggt, sova i ren mjuk halm, hö och kraftfoder med massor av morötter. Svårt att välja?, inte för min del iaf, men tydligen för dem.

Har tappat sugen en hel del på att hållas med hästar nu igen, tack vare Ari mycket. Både i torsdags och idag hade jag tänkt mig motionera han på någe sätt, men han vägrar komma nu igen. Hur ska jag kunna ens börja ta tag i hans träning när han vägrar komma. Min fråga är: Kommer han alltid att vara sådan här, vissa veckor kommer han vissa veckor vägrar han komma. Isådantfall kommer det aldrig att ha honom i kondis och jag kommer tappa sugen garanterat.
Jag kan ha tålamod med detta nu i början, han har trots allt bara vart här i ca tre mån, men fortsätter han såhär jättelångt till så vettefan hur allting blir. Man tröttnar ganska fort iaf.

Har bestämt att jag ska försöka få ut någon form av hästpratare till honom för att se vad som kan röra sig i hans lilla hjärna. Dock så tror jag inte på sådant, men men värt att testa en gång =D.
Sedan håller jag på att leta upp kurser för fullt om NH, vore kanske något att testa. Har lugnande effekt, samtidigt som jag får ledarskap på han till 99% och sedan gör vi något riktigt roligt ihop =).

Har vart på NH kurser förr och det är riktigt kul och hästen jag hade med mig tyckte också det var riktigt kul.

Vill ha en häst som jag kan rida på när jag har tid och lust, inte en häst som vill bli riden på hans villkor hela tiden. Jag har bara  fyra dagar i veckan jag kan träna han på och vägrar han komma en dag vips så är vi nere på 3dgr vi bara kan träna. Tycker detta är ganska ledsamt faktiskt då jag vill komma igång med min ridning ordentligt, men det går inte på Ari i dags läget inte..
Hoppas att det kommer ge sig..

Just nu är det inte alls roligt att vara hästägare =(.

Kungafamiljen

Fula Victoria ska gifta sig och vi ska hjälpa till att betala det, hur j-vla sjukt är det inte??. Varför ska de ha ett bröllop som är så inåt helvete dyrt som 64 MILJONER !!!!. Och varför ska vi som sagt hjälpa till att betala det, varför kan inte kungahuset stå för allting själva?, eller det blir ju vi i slutändan iaf som betalar, för Kungafamiljen jobbar väl inte som vi gör och "tjänar" egna pengar utan det är väl nästan bara rena skattepengar de drar in?? eller har jag helt fel!!.

Tycker det är helt fel då de flesta "normala" människor får oftast gå till banken för att ta lån så de kan gifta sig på ett ungefär som de vill om det inte finns föräldrar eller dylikt i släkten som har lite mera pengar så de kan betala.

Ska de gifta sig sådär dyrt så kan väl alla få sitt drömbröllop, för är inte alla människor lika värda?.

Kungafamiljen gör f-n ingenting här i Sverige så att de förtjänar ett så kostsamt bröllop anser jag!!.

Fina Bagheera



Min Stora fina Bagheera saknar sin husse. Bagheera är en riktig husse kisse. Klart att matte också duger, men är husse i närheten vill han gärna vara med honom.
Och idag tror jag Bagheera letar efter Håkan =(, han går runt överallt hemma och typ "letar".

Håkan är iväg till herrljunga på jobb, åkte tidigt imorse och kommer hem imorgon eftermiddag/kväll. Hans chef frågade om han ville följa med på jobb, några bord som skulle flyttas och lite extra pengar säger man inte nej till så han åkte. Vilket både jag och Bagheera inte gillade, men förstår.

Jag har bestämt att ikväll ska jag och kissarna mysa. Jag ska till affären snart och köpa chips och dip, men före blir det rostade mackor med skagenröra,citron och räkor på, MUMS!!!. Till katterna blir det räkor för hela slanten.

Ska ut och hugga ved så jag kan elda ordentligt ikväll, slippa elda med bara ekved, vilket bekymmer =D.
Gillar inte alls att hugga veden då vi redan huggit den en gång, men eftersom vi har gjort om eldstaden så är vedklabbarna för stora så bara att klyva dem ännu en gång innan de ska in..

Bästisarna



Som sagt är de bästisar och Baloo tillåter mer och mer, till och med att ligga sked med Bubba <3.



De låg såhär en bra stund.



Sedan vart det en ordentlig kram



För att sedan bråka. Så söta så mina små älsklingar..

Recept

Kycklingwokgratäng

Kycklingfilé
wokgrönsaker
ris
currysås
ost

Skär kycklingfilén i strimlor, bryn dem i en wokpanna. Jag brukar krydda med mycket curry, salt, pepparmix och chilipulver.
När det är brynt så häller du i wokgrönsakerna, jag köper Findus Wok classic, blandar runt och wokar tills det är helt genomtinat.
Kokar ris brevid och gör en currysås eller köper färdig, men blir mycket godare om man gör currysåsen själv.

Häll i grönsaksblandningen i en ugnssäker form och sedan på med riset. Häll sedan över såsen och till sist riven ost.
In i ugnen till det har fått fin färg =).

Mumma vad gott detta är!!.

Enkelt och som är mycket mycket gott !!


Bubba vampyr



Ja vad ska man säga, Bubba är hmm en vampyr??. Bubba är en sådan katt som kan ligga hur som helst var som helst och det bevisar han gång på gång. Som till exempel här, sådär låg han hur länge som helst, först blundade han och sov djupt, men när jag kom med kameran som blixtra så öppnade han ögonen motvilligt.



Lite dålig bild, men om man tittar riktigt noga så ser man vampyrtänderna sticka ut =D .

Baloo & Bubba



Baloo och Bubba har blivit riktigt bra kompisar, vilket chockerar mig för jag trodde inte att Baloo skulle acceptera Bubba så bra som han gjort utan jag trodde det skulle bli bagheera och Bubba som skulle bli bästisar.

Det Baloo gör, gör Bubba och tvärtom. De går gärna ut tillsammans och äter gärna ihop också. De till och med sover ihop om Bubba lägger sig fint bredvid vill säga, ibland får Bubba för sig att nästan ligga på Baloo och det gillar inte Baloo utan fräser och springer därifrån.

Däremot så gillar Bagheera att sova bredvid Bubba, han lägger sig gärna nära han, riktigt gulligt, jag har aldrig lyckats tagit något kort på dem dock, för alltid när man komme rmed kameran blir Bagheera jätteglad och reser sig för han tror han ska få godis =D.

Jag är riktigt glad att det går bra ihop med dem alla tre, de leker, sover, äter och gör hyss tillsammans allihopa, så det är kul!.

Julpyntat



Har fortsatt att städa idag som en tok, så nu är hela undervåningen klar med julpynt och städning. Ska dammsuga övervåningen sedan är den också klar. Julpyntar aldrig på övervåningen, tycker det är onödigt då vi endast sover där uppe som det är nu, julpyntar i sovrummet med gardiner och julstjärnor, inget annat.

Stack iväg till Röhammar och Dömmesta gårdshandel förut, köpte morötter, kornkross, ägg, kålrot, palsternacka och fågelmat. Trevlig liten tripp.
Älskar att åka till gårdshandlar, mysigt och trevligt är det så jag stödjer dem mer än gärna.
Och morötter vill mina hästar ha och ska man ha tag i morötter för bra pris gäller Röhammar, 25kr för 25kg istället för te x Granngården 70kr för 25kg, en aning skillnad i pris =D.

Har precis ätit, blev kycklingwok gratäng, mums vad god den är, kan äta den jämt. Håkan däremot gillar den sådär, han är glad om vi låter bli den typ, men men jag lagade mat idag = jag bestämmer vad för mat!.

Hörde att det ska komma in snö inatt sedan ska det bli någon plusgrad imorgon och lite regn för att senare på lördagen regna mera. Snacka om ishalka det kommer bli för min del imorgon * usch*..

Städ och Sandra dag

Sov som en stock hela natten och ända fram till klockan 11, inte likt mig, men jag är så himla trött jämt och ständigt så var nog behövligt även om jag är minst lika trött fortfarande.
Hästarna vägrade komma igår kväll, de bara sprang omkring mig så de var ute inatt, i hela 7minus som det var, men men det är upp till dem dumma hästar!!.

Städat och julpyntat en hel del i huset, jag vet att jag är sen, men har inte haft tid med det förrens nu, ska fortsätta städa imorgon då jag inte hann färdigt, men ljusstakar, gardiner och lite pynt är uppe, men dammsugaren och moppen väntar tills imorgon.

Hämtade Sandra efter hennes praktikjobb och så drog vi mot Marieberg, skulle leta byxor till henne. Klädjätten var första stoppet, men hittade inget där. Mamma och Emelie kom förbi en stund och sa hej, trevligt att se dem =).

Jag tittade in på Till Häst, köpte faktiskt en ny ridhjälm för mitt presentkort som jag fick när jag fyllde och så köpte jag hästarna en grimma.
Sedan for vi in till Marieberg, hittade ett par skitsnygga jeans till Sandra inne på KappAhl, så jäkla snygga och de satt riktigt bra på henne!. Själv kunde jag inte låta bli ett par flanellpyjamasshorts så söta så <3.

Jag bjöd Sandra på en grillad ciabatta, kan man låta bli att köpa en sådan när man är på Marieberg?, Nej, inte Fia, första jag tänker på när jag kommer ut dit, de är så himla goda!.

Blev lite småaffärer också med lite småplock här och där som köptes.

Sedan blev det buss hem för en trött Sandra och en bilfärd hem för mig.

Tack Sandra för en mysig eftermiddag =).

Licensjakt



Hörde just på radion om att det ska börjas tillåtas licensjakt på vargar. Varför är min stora fråga, herregud det finns inte alls många vargar i Sverige. Antalet de har bestämt som ska finnas kvar är hela 210st !!! Hallå, 210st vargar i hela j-vla Sverige???!!!. Hur många människor är vi inte, typ 9-10miljoner i hela Sverige.
Hur i hela helvete kan man störa sig på 210st vargar ( okej finns lite flera just nu, men inte efter jakten ).

Jägare är arga på dem bl a för att de tar deras älgar/rådjur mm, men det är fasiken inte ofta som vargar river friska krya stora djur inte utan de utrotar de sjuka, gamla och dåliga djuren vanligast.

Bönderna är förbannade på dem för att de går in och tar deras tamdjur, många bönder får fasiken skylla sig själva, de får bidrag för att sätta upp flera trådar till sina djur, men en del bönder är Lata? eller vad det nu handlar om så de tar inte emot erbjudandet om bidrag till stängsel utan de tycker vargen ska skjutas så de slipper sätta upp mera stängsel...
Jag vet att vargen kan ta sig in även om man sätter upp flera trådar, men det är inte vanligt.


Naturen säger äta eller ätas, men jag undrar vem fan är det som äter vem. De vilda djuren får knappt en chans att vara naturlig och äta sina jaktbyten för då blir människan arg och skjuter dem.
Vad ska köttätande djur äta då, gräs??. Jägare vill ha djur att skjuta, men så mycket som det skjuts och så mycket debatter det finns om att de vill att det ska skjutas mer och mer så undrar jag om det kommer finnas några djur kvar snart...

Fattar inte hur folk kan visa så mycket hat för ett sådant vackert djur som vargen..



Fia som ÄLSKAR vargar !!


RSS 2.0