Hjälmsätters HäggridPå förra stället som jag bodde på, Odensvi, fanns det en granngård som hade en massa ardennrar. Jag hjälpte till en hel del i det stallet i några år. Både med skötsel, ridning och körning på alla hästarna. Hade några sköthästar, men speciellt en vann mitt hjärta ganska så fort, Viola hette hon. Hon var Häggrids mamma. Jag både red och körde henne väldigt mycket, ägaren betäckte henne och vips kom lille Häggrid ut. På bilden ovan är han runt 4-5mån.
Viola fick stora problem med ena hoven, hovbölder osv, så vi tvingades avliva henne när Häggrid bara var 5mån, så hans mormor blev hans surrogatmamma, hon hade även ett eget föl bredvid sig. Den dagen Viola dog så kände jag en enorm saknad i hela kroppen även om jag då hade skaffat en egen häst osv osv. Häggrid såldes vidare och från den dagen Viola avlivades och Häggrid såldes så har jag alltid sagt, " Den dagen Häggrid ska säljas ska jag bara ha han".
Mars 2008 kom han ut på annons på blocket, jag ringde på en gång och samma dag fick jag åka och kolla på han.
Tur som det var, va det bara 1 timmes bilfärd hemifrån.
Jag vart kär på en gång, även fast jag redan visste, att bara jag fick för ägaren skulle jag köpa han oavsett vad!!!.
Saken va den att jag kollade nog aldrig på hur Hägge va som häst, hur han betedde sig osv osv, dumt jag vet, men jag tänkte bara på Viola när jag såg han, hur dumt det än låter...Någon månad senare efter vet. bes. så hämta jag hem honom. Snacka om lycklig jag var. Va bara det att efter bara några veckor visade han att han inte alls var direkt hanterad, fick även reda på att han stått nästan i 2år utan hästkompisar, inte ens sett hästar typ. Så när han kom hem så va han inte direkt snäll mot de andra varmbloden i hagen. Han visste helt enkelt inte hur man ska bete sig som häst, inte lätt för han. Det lärde han sig mer o mer, men kommer nog alltid vara en stor egoist, speciellt när det gäller kel i hagen med människor =).
Andra problemet med honom, var att det inte gick att leda honom, men det fick jag hjälp med. Något annat som jag inte gillade att han bara klev över en i hagen, noll respekt för människor kan man kalla det. Så hela förra sommaren, tränade jag honom att inte kliva över människor. Har vart en jäkla massa arbete med honom och mycket återstår. Han vara trots allt 3år när han anlände på Hjälmsätters Gård och typ aldrig hanterad, så ni kan bara ana hur mycket jobb det har vart och är fortfarande, med en häst som väger i runda slag, 900kg.Men jag kan inte direkt säga att jag ångrar något med köpet utav honom, har visserligen känt att " nu ger jag upp", men har bara bitit ihop och sedan på det igen. Häggrid är en herre med enormt mycket egen vilja och enormt stor egoism med enormt mycket envishet. Bra kombinationer va?? =).

Men ack så mycket jag älskar dig min lille pojke!. Saknar dig något enormt, ska bli så skönt o få hämta hem dig om 3v.
Älskar dig min alldeles egna Hjälmsätters Häggrid =)

Älskade HäggridMin underbara Häggrid. Hur ska jag göra med dig?, Behålla dig, sälja dig? eller låna ut dig?.  Hoppas du kan svara på det när du kommer hem om 3v från inridningen. Kommer jag se att du blir trygg och glad när du anländer hem så kommer du nog få stanna här i Hjälmsätter för då vet jag att du mår bra här. Men blir du lite sisådär, så vette tusan. Vill att du ska må bra och jag undrar om jag verkligen kan ge dig ett bra hem för det du vill.
Men du ska veta att jag har nog alltid älskat dig och kommer alltid att göra det !!!

Min lastbilDetta är min lastbil som jag delar med min far. Och tyvärr har den inte blivit tvättat på ett tag. Kortet är taget i vintras när lastbilen var som skitigast =P. Jag älskar att glida runt i den på dagarna när jag jobbar. Finns ingen bättre avkoppling. Som en kollega sa: " När man är hemma så har man så mycket att göra så jobbet är fan ens fritid". Finns nog ett sant ord i det hela, går liksom inte att stressa med sin körning, lastbilen går inte fortare än maxhastigheten =D.
Jag älskar att jag valde att ta lastbilskort, bästa jag gjort. Har nog alltid velat kört lastbil, ända sedan jag var liten och åkte mycket med farfar i hans lastbil. Så det är väl kanske en liten "barndomsdröm" som gått i uppfyllelse nu när man själv får ratta ekipagen. Kör ena veckan ner til Göteborg varje dag, och andra veckan kör jag bara till Enköping varje dag, riktigt fin körning jag fått tag i.. Och ja, man ser ut genom rutan =D

Crusing i Mariestad

Igår blev vi medbjudna av våra snälla grannar Mats & Annika på crusing ( eller hur det stavas ) i Mariestad. De har en Pontiac Bonneville som de hade chaufför till. Åkte runt 17 tiden härifrån var nere i Mariestad vid 21 tiden, tog mycket lång tid att åka, många kisspauser, ölhämtande i bagageutrymmet och besök här o där. Vi va 5 bilar som tog sällskap ner.
Så jäkla kul, drack, sjöng och hade allmänt roligt!. Va ett jäkla drag där nere, tack vare det underbara vädret, vi satt nercabbat till runt 01, då var det ganska jäkla kallt =D.
Vi gav upp och åkte hemåt runt 2 tiden, då vi alla var trötta, ingen av oss är vana att vara uppe hela nätterna. Däcka i bilen hem och sedan sov på direkten när vi kom hem runt 4 tiden.
Klockan halv 7 dagen efter ringde klocklan för då skulle jag avra snällt sällskap till en annan grannen som skulle hämta kaniner i Linköping, snacka om  trött jag var då, så inatt kommer jag sova gött, det vet jag redan nu =)

Grattis mamma på mors dagIdag har jag och Håkan bjudit mamma, Janne, Emelie, Emil och Sandra på middag för att det är mors dag!.
Vart en helt underbar dag, mycket god mat och trevligt besök. Tack för idag =)


Enda kortet jag har på mamma och Janne ihop, ingen av dem gillar att vara med på kort, speciellt inte mamma..
Kortet är taget på min brors bröllop..

Grattis igen på mors dag min älskade mamma. Jag älskar dig, även om jag inte säger det så ofta!! =).

Ack så kul

Igår efter jobbet så åkte jag och LIna ut till Marieberg för att jag skulle handla ett kanske två par jeans. Har inga byxor överhuvudtaget så var bara tvungen. Gick till Lindex och hittade 2par jeans direkt!!. och så kunde jag inte låta bli en jättefin blus eller vad det kan tänks heta. Det bästa av allt att jeansen vart väldigt billiga, för att kassörskan gjorde fel, eller hur Lina?? =D haha.
Tack vare att jeansen vart billiga kände jag att jag kunde handla någon enstaka topp till, vi gick både till kappAhl och H&M och där hittade jag både den ena och andra toppen. Så hela besöket på Marieberg slutade med 2par jeans, 1 linne och 5par toppar av olika slag. Tack vare de underbara Lina som gjorde att jag kunde släppa loss och kolla runt på sådant jag aldrig skulle ha kollat på förr. Jäklar vad skoj det var att handla kläder och speciellt med snälla Lina, det ska bli flera gånger!!. Typ första gången på ca 3år som jag handlar kläder. Jag är inte direkt en eprson som gillar det där med kläder, trivs bäst i arbetskläder och jeans med en luvtröja till, men kanske kan bli ändring på om Lina får bestämma =)!.

Gick även till McDonalds för att testa den nya McFlurry Marängswiss, kan jag varmt rekommendera, även om lite mera chokladsås i inte skulle ha skadat, men var riktigt god =)!.
Sedan bar det av till Willys för att handla mat, gick riktigt bra och var kul med trevligt sällskap. Kom hem kvart över 7.
Sedan när jag skulle visa Håkan mina fina inköp så upptäckte jag att 2påsar var borta... PANIK!!!!. Ringde Lina och det visades att vi fått hem varandras påsar så superduper snälla Lina åkte hit igår kväll för att byta tillbaka påsarna och så bjussa jag på sockerkaka utan smält smör i för det glömde jag. Men den gick o äta ändå =)!.

När LIna åkte så gick jag o la mig direkt och somna som en stock och så skänt att äntligen somna och vara glad och rofylld, undra när jag gjorde det senast. Tack Lina, din förtjänst!!!

Seg dag idag

Idag har jag vart så seg som det bara går. Huvudvärk till max, kanske beror på att åskan kommit eller något.
Ska väl ta o laga mat, för att sedan åka till Häggrid. Ska testa ut ett träns jag köpte till han idag, hoppas verkligen det passar annars vet jag inte vart man köper träns till en stor ardenner alltså. Något som stör mig ganska mycket är att vara ardenner ägare, för det finns fan inga grejer att köpa till dem, allt är för smått!!!. Undra om det finns någon som vet vart man köper all utrustning till ardennrar. Måste juh finnas eftersom det finns fler ardennrar än Hägge =D!.

Precis när jag skulle ta atg i att rida idag när jag kom hem så började det hällregna och åska. Hur kul är det att rida i det??. Suck!, måste och vill ju rida Stjärna, men undra när det blir av, imorgon måste det bli av. Är hon blöt när jag kommer hem imorgon blir dte täcke på för stunden tills hon torkat så jag kan rida då!. Både jag och Stjärna vill ut och springa ju =P.

Nu ska det lagas mat!

KatternaBagheera var inte som andra katter när han var liten, han var som en hund. Denna ketchupkork kunde man kasta iväg och han sprang iväg och hämtade den =)!. Men det har han lagt av med nu, stor pojke nu =DMIn fina Baloo!! Sandra som tagit bilden =)Mina herrar gillar varandra ibland, när de ska sova vill säga =). Och de bara älskar flanellpåslakanet, tror jag det för det gör deras mamma också =D, Bästa påslakanen som finns =)!

Hoppetossa & Sassa

Jag har 2st Franska vädurs kaniner som heter Hoppetossa ( den vita ) och Sassa ( den gråa ). Köpte dem för 2år sedan av en granne som födde upp Franska vädurar. De var faktiskt ganska små när jag köpte dem som 8v, men de växte i rasande takt. Undra om deras storlek har med att de äter hästpellets =D haha. Nä de är bara riktigt välmående tror jag.
Har dem boende året om i en hästbox i stallet med mycket halm och fri tillgång på hö.
På sommrarna är de för det mesta ute när jag är hemma i en hage som jag byggt av kompostgaller, och jag har inget golv till det elelr det sitter inte fast. Så vill de så lyfter de eller välter det mycket lätt, men de har aldrig gjort det. MIna duktiga kaniner eller fettobomber som jag också kan kalla dem =D.
Detta är då Sassa, min andra Franska Vädur, hon väger "bara" 9.6kg. Rätta mig om jag minns fel Sandra =).Och här sitter de både två och äter för fulla muggar, det är deras favoritsyssla, äta alltså =P.

HoppeTossaNu när jag kommit på hur man lägger upp bilder här så kan jag bjuda på en till samma dag =D. Detta är min "lilla" kanin Hoppetossa. Hon är en Fransk vädur och väger ca 10kg. Mitt lilla hjärtegos!. Kommer mera beskrivning om henne och hennes kompis Sassa senare =).
Nu ska jag sova, börjar jobba 04.00 imorgon så kan behövas sova ett par timmar.
Tack Sandra för hjälpen =)

Daniella


Usch vad jag är orolig för denna lilla tjej. Hon är jäkligt halt på höger fram om jag nu har konstaterat rätt ben. Har vart på gång en längre tid, men hoppats inne i det längsta att det ska gå över, men idag när de skulle få byta hage så var hon jättehalt. Visst hon kan gå så hon är inte blockhalt, men ändå.  Just nu går hon i min så kallade sjukhushage, en liten hage där hon inte rör sig så mycket. Blir inte det bättre så blir det boxvila i några dagar, hjälper inte det blir det veterinär som får komma ut och kolla igenom henne. Och finns det inget att göra så nej den tanken vill jag inte ens tänka på nu!!  Jag hoppas innerligt att hon ska bli bra och jag hoppas ni där ute håller tummarna för min älskade Daniella.  Älskar dig Daniella, du måste bli bra!!!  <3 <3


Usch vad jag är orolig för denna lilla tjej. Hon är jäkligt halt på höger fram om jag nu har konstaterat rätt ben. Har vart på gång en längre tid, men hoppats inne i det längsta att det ska gå över, men idag när de skulle få byta hage så var hon jättehalt. Visst hon kan gå så hon är inte blockhalt, men ändå.
Just nu går hon i min så kallade sjukhushage, en liten hage där hon inte rör sig så mycket. Blir inte det bättre så blir det boxvila i några dagar, hjälper inte det blir det veterinär som får komma ut och kolla igenom henne. Och finns det inget att göra så nej den tanken vill jag inte ens tänka på nu!!
Jag hoppas innerligt att hon ska bli bra och jag hoppas ni där ute håller tummarna för min älskade Daniella.
Älskar dig Daniella, du måste bli bra!!!
<3 <3

Allt möjligt

I torsdags var jag ledig för de var Kristi Flygare. Då åkte jag med mor, Sandra och Emlie till en bondgård i Askersund för att titta på kosläpp. Var riktigt kul och se dem hoppa o fara och stångas runt. Trodde vi typ skulle bli själva, men ja det var vi inte, va kanske unt 1500pers där =D. Riktigt mysig start på dagen.
Efter det så åkte Sandra med mig hem och vi åkte förbi för att kolla när Häggrid reds. han var enormt duktig, han är så himla cool. De både skritta och trava och han tog styrningen väldigt bra. Min lille pojke som blivit en mycket stor pojke =)!.

När vi kom därifrån så målade foderkistan med linolja, gud vad den blev snygg. Från ljust trä till riktigt snygg mellan/mörk brun. Tack för hjälpen Sandra!. Sedan målade vi lite badrumsmöbler och greja runt lite. En riktigt lugn och skön dag.

Igår så red jag hetsporren Stjärna, springa springa o åter springa vill hon hela tiden. Kan bli en aning jobbigt emellanåt när man vill att hon ska skritta för hennes egen skull. Men hon tycker det är så himla kul så hon vill bara framåt hela tiden. Kul och se henne så glad, så det är bara o låta henne springa av sig, fast den hästen kan nog springa sig själv till döds tyvärr =P.
Började klippa den där förbannade gräsmattan också som typ bara består av maskrosor känns det som, och idag ska den fortsättas klippas..
Idag gick hästarna ut i stora hagen emd mycket mycket gräs, så gott för dem. men lilla stackars Daniella är halt så vet inte alls vad jag ska göra med henne =(, hoppas verkligen detta går över!.

Nu ska det ut och vattnas hästar!..

Sagan om den lille Bagheera

För 2 vintrar sedan en kväll ringde Håkan och sa att det satt en svart liten kattunge på trappen hemma och frågade vad han skulle göra med honom. Jag sa att han får försöka schasa iväg honom elelr gå runt till grannar och fråga om de vet vems katten är.
Sagt och gjort, han knallade runt med katten innanför jackan dagarna före jul, riktigt kallt och trist var det och hittade vart han hörde hemma. Hos en granne som inte tog in sina katter utan gav dem mat på trappen bara =/. Skönt iaf att han hittade hans hem tyckte jag. Dagen efter satt den där lille katten på trappen igen, och Håkan gick hem med honom en än gång. Dagen efter satt han där igen så försökte Håkan jaga bort honom från gården med olika metoder. ( Varför vi inte ville ha honom på gården var för att våran andra katt var livrädd för honom och vägrade gå ut ). Katten fösvann iaf, men återkom snabbt i flera dagar.
Till slut gav vi upp och Håkan gick ner för att fråga om vi fick ta över honom istället och efter en viss tvekan fick vi ta honom.
Självklart fick han heta Bagheera, vad annars?. Kolsvart med stora gula ögon, och den andra katten heter Baloo, så Bagheera var ett mycket passande namn =)!.
När vi först tog in honom så åt han i massor sedan gick han och la sig o sov och där låg i nästan 2-3dygn, när vi tog han och kastade ut han för pinka så gjorde han det han skulle sedan ville han snabbt in igen och sova. Vi trodde han var sjuk, men efter ett par dagar vart det fart i han och fy fasiken vad han lekte och vad han åt!.han var nog helt enkelt helt utslagen av både hunger och trötthet, stackarn. han har aldrig gjort inne på sina 2år vi haft honom, inte ens när vi råkat stänga in honom i över ett dygn så har han inget gjort. Och han är uppfödd utomhus, visst är det ganska otroligt??!!.
Nu har han som sagt vart hos oss i snart 2år och ack vad jag gillar den katten, han är skitcool, är man arg/ledsen någon dag räcker det att titta på han för han busar alltid till det på något höger eller vänster =)!.
Älskar dig lille Bagheera eller Rhino kanske man ska säga =D.

Ingen bra dag alls idag

Idag har jag ännu ondare i magen och glömde helt bort i morse att gå upp och ringa Vårdcentralen och nu får man ingen teletid, alla upptagna =(. Så får vänta tills imorgon. Bahh bara jag inte får magsår utan att det "bara" stannar vid katarr. Ska förbi apoteket idag och köpa receptfria losec får vi se...

Ska även förbi min lilla Häggrid idag och få se han tränad för första gången. Hon ska markarbeta honom, ska bli riktigt skoj att både träffa han och få se vad han lärt sig min lille pojke.
Funkar inte att lägga ut bilder för mig varken här eller på bilddagboken, hmm undra varför. Sandra eller Håkan får hjälpa mig med det, snacka om irriterande iaf =(

Regn

Usch idag är det inget vidare väder, men samtidigt behöver det regna så det inte blir alltför torrt så synd att klaga. Men tycker faktiskt värmen är ganska seg på att komma, kanske betyder det att vi får längre sommar framåt höstkanten med värme?? =). Eller annars kort o tråkig sommar :P.

Idag blir det en riktig segdag, skönt det med. Ska städa i stallet innan jobbet och så håller jag på o tvättar för fullt, ganska skönt o få allting rent. Hängde ut tävtt igår förmiddag som jag glömde ta in igår kväll så ja, nu är den dyngsur, funderar på om den ska få komma in o centrifugeras eller om den ska få torka imorgon =D.

Man blir spyfärdig på all j-vla rabatter man har i trädgården, vem fasiken gillar att rensa ogräs varje dag, inte gör jag det iaf. Hade vi bara haft "normalt" med ogräs så visst, men nu har vi den förbannade kirskålen som tar över allting. Och det går fasiken inte att utrota den, vi har den överallt. Hagar, gräsmatta, rabatter, diken ja överallt och de spider sig genom att skjuta ifrån sig rötter. Blä för kirskål, funderar starkt på att lägga igen de flesta rabatterna, men trist för det finns en hel del fina blommor i, men men =(.


Söndag kväll

Hästarna var i hagen ringde människan och talade om, tack och lov för det!. Vi bestämde även att jag skulle komma på fredag förmiddag och kolla när Häggrid blir tränad, ridning som markarbetad!. Ska bli väldigt intressant att se vad som hänt med honom, hoppas verkligen på stora framsteg då jag vet vad han kunde när han åkte. Måste erkänna att jag är ganska skeptisk till att det har hänt några stora framsteg, för har krånglat en del med honom för henne som det har låtit iaf, men bara o hålla tummar o tår för att det har hänt massor !! =).

På torsdag är jag ledig för det är Kriti Flygare då, då har mamma fått för sig att hon vill åka på betessläpp för kor utanför Askersund och frågade om jag ville följa med. Klart jag vill det, har sett kor släppts ut många gånger, men alltid lika kul. För glada det blir de och kameran ska jag ha med mig i högsta grad.

Nu är det nog sängdags, fick precis sms från min hovslagare att hon inte kommer imorgon så antar att man ska sova lite längre då. Men har massor att göra så kanske lika bra o kliva upp =D.

God Natt med er =)

Grattis Robin på din 18-års dag

Nu har vi vart iväg och grattat Robin på sin 18års dag. Han fick kläder, presentkort och pengar. Ah glömde juh, en mycket snygg keps som det givetvis står Scania och V8 på =)!. Ska vara rejäla bilar annars får det va =D.
Fick en mycket god varm smörgåstårta och mycket gott fikabröd som Mia hade bakat. Man åt en hel del, speciellt utav de goda småkakorna, Mums vad gott !!.

Va förbi Häggrid på vägen hem, men syndes inte till, han ska tydligen gå i hagen, men jag såg ingen. Hoppas verkligen inte de rymt då får jag magsår, motorvägen går precis där =/.. Hon som har han dom hästarna är på väg till stallet nu för att kolla vart de går, skulle ringa så fort hon visste vart de var. Hoppas verkligen de går i hagen!!
Återkommer vart de var någonstans...


Söndag

Usch vad jag har vart dålig på att uppdatera, ingen bra stil alls, speciellt inte när man nyss öppnat bloggen, men vad tusan, sådan här är jag. Jag har bara inte tid att sitta vid datorn några längre stunder alls o då blir det som det blir =).

Igår så röjde vi diken med grannarna, tog ett par timmar, va riktigt trevligt, fikade efteråt.
Sedan när vi kom hem så kom besök från Strömsund, Håkan släktingar. Mycket trevligt!. Älskar dessa människor, helt underbara sååå lugna och såå trevliga, kan det bli bättre? =).
På kvällen så blev det grillning och öldrickande med grannar, mysigt med en lugn och trevlig stund. Blev hemgång runt 12 tiden, blev inte alls så sent som jag trodde, men fan vad kallt det var. Undra varför inte värmen kommer på nätterna också.

Har precis ridit Stjärna, gick snabbt framåt, skulle bara springa idag hela tiden så efter mycket tjat från min sida att vi skulle gå gav jag upp och lät henne springa. Hon spårang hur mycket som helst och blev dyngsvett så det blev duschning med schampoonering när vi kom hem. Så hon blänker som bara den nu =). Tog lite kort på henne, lägger upp dem senare eller imorgon.

Nu ska jag ut o städa gården sedan beger det sig till Fjugesta för att gratta brorsan som fyller hela 18år!
Stort GRATTIS Robin!!.Vädret

Någon som vet när värmen kommer?. Jag har aldrig vart frusen av mig, men de senaste veckorna går jag runt hela tiden och småfryser. Inte direkt kul!. Bara det kunde sluta blåsa någon gång. Jag brukar inte direkt klaga på vädret utan säger mera " välj kläder efter väder", men gillar inte alls denna blåst.

Idag kom jag hem tidigt från jobbet, det är riktigt gött, inte alla dagar man gör det. Jag kör lastbil till yrket och jag älskar det verkligen!. Kör varannan vecka på Göteborg och Enköping. Så idag har man vart nere i soliga Göteborg. Riktigt skönt där nere idag, 20grader. Man ville helst inte åka hem då utan bara njuta av värmen =)

Nu ska det ridas ranka..

Berättelsen om Baloo

Baloo är min älskade kissemiss. Det är han för övrigt på visningsbilden just nu. Jag köpte honom från Örebro katthem för snart 6år sedan. När jag och Håkan skulle åka dit och kolla vem av kattungarna vi ville ha fick vi åka hem till ett jourhem som hade hand om hans mamma och syskon då. Vi bestämde oss ganska snart för en kattunge som var svart/vit (om jag inte minns helt fel), det var den som kom fram först och va mest "på". Vi satt på deras köksgolv i ca 2h och hade jättetrevligt.
 Precis när vi skulle tacka för oss och åka hemåt så kom den rädda ensamma kattungen som suttit under köksbordet hela tiden fram och hälsade. Jag vart kär på en gång, hur söt som helst, en liten grå/vit kattunge var det. Bestämde oss ganska snabbt för den och inte den svart/vita.
Så 3v senare så åkte vi dit för att hämta lille Baloo. Hela vägen hem satt han på min axel och tittade ut.
Vart desto värre för lille stackarn någon vecka efter vi hämtat honom, då jag fick ta han akut till veterinären. Det visades att han hade öroninflammation, ögoninfektion, och pipljud i halsen =(. Blev medicin för hela slanten,( kul liv han startade hemma hos oss), en jädrans massa piller ner i halsen och droppar i öronen. Men han blev frisk som en nötkärna lite senare. Han har rejält nersatt immunförsvar så minsta sår han får, så får man lägga omslag och ge han antibiotika. Och Ja, han har skadat sig några gånger, men han är värd varenda liten krona för Ack så mycket kärlek jag har till min lilla älskade Baloo =)!

Denna dag slut

Har precis skjutsat hem Sandra till berömda hålan Fjugesta. Var förbi Häggrid innan också. Han såg ut att må ganska bra. Kompisen han har, en hingst, är inte direkt mycket till kompis. Han är så nervig och rädd av sig, men det blir nog bättre får jag hoppas.
Tack Sandra för en underbar helg, vart riktigt avslappnande och skönt =). Oftast så har jag så mycket att göra, men denna helg var lugn och skön.

Imorgon är det jobb som vankas, börjar 04.00 så kanske börjar dra ihop sig att packa väskan o sova. Ut till hästarna och säga god natt också måste man göra.

Hoppas det blir varmt och skönt imorgon för gräsets skull, vill verkligen att det ska börja växa nu. Hästarna tycker inte att det är roligt att stå inne i en hage utan gräs, när det är massor av gräs på andra sidan, men vad gör man?! =).

God Natt med er

Färgning klar

Nu är färgningen klar och nja, det har blivit bättre förr så Håkan,min sambo, måste fixa till det sista. Sandra missade en hel del, men det är lätt hänt, inget att grina över antar jag =P. Får tacka Sandra ändå =)

Nu ska jag lämna burken och gå ut o rida. Har 2 hästar där ute som jag tror blir glada om de får komma ut en sväng idag.
...

Färgar håret

Nu sitter man här med färg i håret, ska bli blond igen, tror att det kommer bli perfekt denna gång eftersom Sandra är så snäll som gjort det på mig så min sambo slipper. Måste försöka häva mig iväg till frisören också, börjar se lite halvdant ut i håret, keps är en mycket bra uppfinning enligt mig =)!

Senare framåt kvällningen ska jag skjutsa hem Sandra och åka vägen förbi Häggrid och se hur han mår. Han är min ardenner valack som är på inridning just nu. Blir lite orolig hur han mår osv, första hästen som jag skickar iväg såhär så känns lite sisådär =/. Det blir nog bra i slutändan.

Annars står det ridning på schemat idag. Inge roligt för Sandra att vara hemma medans jag rider, men har erbjudit att hon kan få borsta på hästarna så kan jag rida dem båda, men hon är lite tveksam på det. Tycker hon är mycket konstig på den punkten, är det inte ett bra erbjudande?? =D.

Dags att skölja håret..


Då kör vi vettja

Idag så bestämde jag mig för att göra slag i saken som jag funderat över länge, nämligen skaffa en blogg som alla andra har. Min kära syster Sandra är här i helgen och hjälpte mig till min mycket fina blogg!

Annars är det inte mycket postivt att skriva om idag, blåser som sjutton och det gillar jag inte. Hellre regn än blåst i mitt tycke.
Hästarna ute i hagen gillar inte heller blåsten så inte mycket glatt över det inte.

Förrut var vi inne till Netto för första gången, det tror jag nog var första och absolut sista gången jag gick in där. Gillade inte affären överhuvudtaget! Dåligt upplagd, saker huller om buller, dåligt prismärkt på vissa saker. Och så undrar jag om det verkligen är sååå billigt som de flesta säger, kanske på vissa saker som de hade rödmärkt, men det andra då??. Eh Nä! tyckte de var t om dyrare på vissa saker. Och kassören, (vad det nu var för kön på den), ska vi inte tala om. Hur jäkla nonchalant som helst.
Fia säger Nej tack till den butiken!!!

Hyrde med 2 filmer hem, "Sex drive" och " My life as an idiot". Hoppas de ska vara bra. Älska Sean William Scott som är med i den andra så kommer bli mycket besviken om den är dålig.

Allt för denna gång =).


RSS 2.0