Så jobbigt detta

Jag ska resa nu. Gråt inte! Jag vet att du är ledsen. Luta dig mot min varma hals, jag lovar att stå alldeles stilla!
Jag ska inte åka alldeles ännu. Än en stund finns jag kvar här hos dig.
Du kramar mig och smeker mig och ber mig, snälla stanna kvar!
Du säger att jag måste bli frisk och hel igen.
Förstår du inte. Jag orkar inte mer.
Mina ben värker,jag är så trött.
Låt mig få slippa  springa mer!
Jag längtar efter att få sluta ögonen och sova.
Mitt huvud känns så tungt.
Nu kommer bilen som ska hämta mig.
Jag är inte rädd, så gråt inte du heller!
Jag försvinner ju inte,jag bara reser bort,
-nej,jag vet inte vad det landet heter och du kan inte följa efter, men jag vet, att där får jag vila i daggvått gräs på vitklöver-ängar.
Så gråt inte mer är du snäll!
Men när du känner vinden, den mjuka ljumma vinden om sommaren, den som blåser över stigarna i skogen där jag en gång bar dig på min rygg
-då ska du känna som en hälsning långt ifrån en hastig sammetsmjuk smekning, som från en varm len mule mot din kind!!!!Jag kommer alltid alltid att älska dig min underbart snälla Daniella och jag kommer aldrig aldrig att glömma dig. Så många fina minnen ihop har vi.

Ät och må gott i trapalanda <3 !!

Alltid lika roligt med jobbet

Jaha då vart det en ledig dag idag med, vilket jag inte direkt hade någon lust till. Ville gärna ha några timmars betalt idag.
Ringde chefen igår och sa att jag kommer in senare idag för att följa med en chaufför till Norrköping och lära mig den svängen. Okej, ingen fara tyckte chefen, han åker från Örebro 12.30 så ingen direkt fara.
Så jag åkte in till tjugo över 11-halv 12 tiden, ville vara i tid, men då hade chauffören redan hunnit åkt till Norrköping =/.. Men de visste inte riktigt så jag fick åka runt med ena chefen för att leta rätt på han medans de försökte ringa han hela tiden, men chauffören svarade inte !!!.
Kändes inte direkt roligt att behöva åka in till Örebro fram och tillbaka för ingenting. J-vla idiot chef rent ut sagt! För den kunde faktiskt kläckt ur sig att chauffören kunde bli klar mycket tidgare och åka direkt då. Men igår lät det på dem som att han åkte exakt 12.30. Lätt för mig att veta!!!. Så nu ska de förklara hur körningen går till, ja det vet man ju hur det går till.. Längtar verkligen INTE till den dagen jag ska köra Norrköping, även om det är enkelt kanske så vet jag hur cheferna förklara allt, bara 1 pall tar ca 5min = fullt släp och det tar 45min =D.
Men men så är det att vara chaffis, man vet aldrig hur nästa dag ser ut :P.

Imorgon blir det iaf Norge för min del med en chaufför, ska lära mig svängen. Om han nu inte åkt han med :D. Kanske ska åka in till 06.00 fast han avgår 09.00 för att vara säker =D.


Nu ska det ut, mockas och fixas i stallet fast jag absolut inte har någon som helst lust att gå ut och se Daniellas box tom... Och behöva mocka hennes bajs för sista gången.
Ska nog dammsuga och diska innan så jag drar på det lite till, ganska jobbigt sådär första dagen att behöva fixa stallet...

R.I.P Min älskade Daniella

R.I.P Daniella IsonIdag fick min älskade Daniella somna in. Vet att hon nu springer på de evigt gröna ängarna tillsammans med Maja och har det bra.
I Måndags kväll när jag skulle ta in hästarna så stod inte Daniella vid staketet som hon jämt gör, utan jag fick ropa och ropa innan jag hörde något i mörkret. Då kommer Daniella haltandes, jag fattade direkt vad som var problemet och att det nu var dags för henne att få somna in.
Håkan var underbart snäll som vanligt och fick tag i en karl som kunde avliva henne, men kunde inte komma förrens idag, så igår var vi uppe till mor med familj och de var underbart snälla och lånade ut en av sina hästar så Ari får sällskap. Tack !!!.

Som jag misstänkte så var inte denna avlivning lika "jobbig" som med Maja, jag var med denna gång och höll i henne in i det sista och så. Tycker det är skönt att hon slipper lida och att jag tog bort henne i tid.
Absolut inget kul och jag har en stor klump i magen av saknad redan, men var helt rätt beslut jag fattat så det känns skönt.

Jag har aldrig och kommer aldrig att äga en sådan snäll häst som Daniella, man kunde göra precis vad som helst med henne, till och med krypa under magen. Hon har aldrig gjort något annat än det du bett henne om, eller jo, hon har rymt ett par gånger, men det har jag bara tyckt vart gulligt, hon kom alltid tillbaka.
Gladare och mer framåt häst får man leta efter.

Jag gillade faktiskt inte Daniella när jag fick henne för 3år sedan, och hon gillade nog inte mig heller, men efter bara ett par månader när vi umgåtts mycket och ridit så blev vi bästa kompisar. Och sedan den dagen har jag alltid älskat Daniella och kommer alltid att göra.

Må du vila i frid min älskade Daniella, hoppas verkligen du har haft ett bra slut i livet. Det bästa som jag kunnat gett dig iallfall.


Som månens silverstrålar,
lyser dina ögon.
Som morgonstjärnan,
glänser din stjärn.
Du är borta,
men om jag går ut en stjärnklar natt
kan jag känna dig.
Du lever för evigt i månens sken.


En sista gång smeker jag din mjuka påls
en sista kram, en sista blick
Nu ska du fara bort över landet
bort mot fjärran, dit vägen dig för
Du far bort, men alla minnen du lämnar
minnerna av dig och mig
Du är så ovetande om den smärta och saknad
som jag tvingas bära när du lämnar mig.
Jag glömmer dig aldrig älskade Daniella. Tack för den underbara tiden du gav mig och hoppas verkligen du haft det bra med mig. Galoppera över de gröna ängarna som aldrig förr.

R.I.P Daniella Ison


Häggrid flyttatI söndags var jag. Håkan och snälla Sandra iväg med Häggrid. Hans nya ägare bor uppåt Fagersta hållet så det tog ca 3timmar att bege sig upp.
Häggrid skötte sig helt utmärkt, riktigt snäll i transporten fast han aldrig åkt så långt. Som längst har han stått på transporten i 1.5timme, en aning skillnad.
Väl framme fick vi lasta ur han nedanför en enormt stor uppförsbacke på grund av att bilen hade inte tagit sig uppåt med Häggrid i =D. Han backade ur transporten på mindre än 3min. Så Stolt jag blev över han!!

Sedan knallade jag och nya ägaren uppför backen med han och de andra åkte bil.
Var 3nyfikna ston som väntade ivrigt, 2 varmblod och en korsning mellan ardenner/halvblod. Vart en hel del spring, dock så gick Häggrid undan hela tiden, det trodde jag inte han skulle göra. Men 3 tokiga ston kanske man inte vill bråka med =D.

Vi stannade ganska länge, blev bjudna på mat och kaffe. Gick och letade efter deras ena hund som försvunnit, hittade den i en fårhage. Och självklart tittade vi till hästarna och stackars Häggrid fick aldrig vara med.
Jag fick iaf chansen att gå fram och säga hejdå till han vilket kändes otroligt skönt, trodde inte jag skulle få det med tanke på stona som inte var så glada mot han.

Sedan bar det hemåt till två glada hästar där hemma.

Hoppas du kommer få det riktigt bra i nya hemmet Häggrid. Jag önskar er all lycka med Häggrid som går att ge och jag längtar redan tills jag har tid att komma och hälsa på.


Presenter

Jag har helt glömt bort att berätta vilkne helt underbar kaffebryggare jag fick av Min snälla Mamma, Janne, Emelie och Emil när jag fyllde. Den är helt underbar.
Nu har jag börjat dricka kaffe varje dag igen, det var helt imöjligt att gilla det förra kaffet som den gamle bryggaren gjorde. Fick en sådan här . Riktigt gott kaffe gör den.
Jättetack för den kaffebryggaren, hade inte kunnat fått någon bättre,. Håkan tackar också, för nu dricker han också riktigt kaffe, han har lagt kokkaffet åt sidan =D.

Av min snälla Håkan fick jag en värmemadrass, hittar ingen länk till den tyvärr. Men ack så skönt det är att ha en sådan. Trycker igång den ca 10min innan jag går och lägger mig. Då är det riktigt varmt och skönt under täcket. Känns skönt att veta att jag inte kommer frysa på samma sätt i vinter som jag gjort. Katterna tycker också det är helt underbart. Jag har minst 2st på min sida av sängen och de vägrar flytta sig, to m Baloo kan jag välta uppochner, men ändå vägrar han flytta sig =).
Snart så kommer den tredje katten in också, så då vet jag med alla säkerhet att jag har alla mina katter hos mig i sängen, men vad gör det. Jag älskar att ha dem nära mig när jag sover.

Av min svärmor fick jag en taggfri björnbuske. Visste jag inte ens att det fanns, men det känns skönt med taggfri för usch vilka taggar björnbärsbuskar har. Mmmm Vad gott det ska bli, göra björnbärspaj, Mums vad gott!.

Tack allihopa för underbara presenter och trevligt sällskap !!

Nu tycker jag posten ska komma så jag får åka och handla lite mat, börjar bli hungrig och inget har jag hemma så lilla bilen kom NU !!!.


Schemat idag
-Måste iväg till affären och inhandla lite mat, men ska nog vänta med det tills runt 11-12 tiden för att se om jag har fått hem hästtäcket, isådantfall kan jag hämta det samtidigt. Inget täcke idag heller dock =(

-Måste plantera min björnbärsbuske som jag fick när jag fyllde.

-Mocka.

-Börja verka Häggrids hovar eftersom hovslagaren var sjuk idag och inte kunde komma.

-Försöka få tag i Ari för att promenera en sväng. Testat en gång, men gick inte att få tag i, ska testa snart igen.

-Ska byta alla lampor och titta över bilen så allting är bra och fylla på glykol.

-Bära ner ved.

-Plocka undan i hemmet.

-Klippa klart gräset om det inte börjar regna.Dags att sätta fart tror jag om jag ska hinna med allt det där idag på min lediga dag =).

JobbetIgår fick jag äntligen reda på exakt hur jag ska jobba här framöver. Antar att det blir som min körning. Kommer inte trivas riktigt ordentligt, för vill ha en "egen" lastbil som man kan pynta som jag vill, men men det är ett jobb.
Så här ser schemat ut iaf:
Mån & Tis- Borlänge mellan 04.00-18.30 Onsdagar- Norrköping mellan 07.00-17.00 torsdagar helt ledig och fredagar- Norge mellan 09.00 och ???. Det vet inte cheferna ännu, men troligen runt 18.00-19.00 skulle jag tippa på.

3dgr i veckan blir det långa dagar, men ons "vanlig" dag och torsdagar helt ledig så det är gött, hinner man med lite där iaf. Och det bästa av allt är ändå att jag är ledig helger, vill absolut inte jobba helg.
Ger erfarenhet också med tanke på att Borlänge är det 25.25m ekipage, och ons är det 24m ekipage ( antar jag eller om det är 25.25m det med) och fredagar är det "bara" 18m ekipage =).

Jag får anpassa mitt liv efter det här, och det som känns tryggt är att jag kan sköta hästarna nästan som jag vill, behöver ha Håkans hjälp med utsläpp måndagar och tisdagar och även eftermiddagsfodringar emellanåt, men de överlever iaf och de får komma in om nätterna, det känns tryggt!.

Så imorgon bär det av till Borlänge med ordinarie chaufför för att lära mig svängen. Nästa vecka blir inte riktigt som vanligt heller. Mån kör jag Borlänge själv, tis ska jag följa med till Norge för att lära mig det. Ons ska jag följa med till Norrköping för att lära mig det, torsdag är jag ledig och fredag kör jag Norge själv.

Det bästa med hela körningen är nog Norge svängen hoppas jag. Mmmmm Norsk choklad blir det att inhandla då, eller vad säger ni Sandra & Robin? =D.

Hoppas

Hoppas Hoppas Hoppas, skulle bli så bra !!!. Ah vad jag hoppas på det bästa!.

Vore riktigt kul..


HalmIgår eftermiddag blev det halmleverans hem till gården. Hade beställt 6st halmbalar, och det kommer räcka ett tag kan man säga, de var riktigt hårdpressade och ganska stora. Vi hade lite smått problem med vart vi skulle ställa dem, men efter mycket bök så fick vi upp dem på skullen.
Riktigt skönt att slippa gå ut i blåsten/regnet/kylan och hämta halm, nu sticker jag upp på skullen och balen står precis vid nergången så bara att peta ner!. Känns hur skönt som helst att ha strö hemma till dem, slippa oroa sig ifall man får tag i halm eller inte. Spån eller torv hade blivit för dyrt.

Fick även en fyrkantsbal med hösilage som jag ska testa vad jag tycker om, gillar jag det kör de hem flera =).
Antar att hästarna älskar det, men får se om det funkar att fodra med det på 2 kanske 3 hästar.

Måste ta tag i att föra över lite nya bilder till den andra datorn så jag kan uppdatera med lite nytt, glömmer hela tiden bort det, men ska väl se om jag hinenr idag att fixa det, har en hel del att göra innan jobbet och efter jobbet måste vi lämna tillbaka borden..


Skoda ägare

Igår kväll åkte vi ilfart iväg och tittade på en bil, jag fastnade direkt för den. Håkan var lite tveksam för att det var mörkt och det regnade så man kunde inte se riktigt hur bilen såg ut, men Håkan kröp där på alla fyra och lyste hej vilt. Tyckte säljaren verkade ärlig på allting och det hoppas jag med.
Efter lite provåkning så bestämde vi oss för att ta med den hem =).
Blev en Skoda pickup -97 som  det mesta av plåten är nybytt. Nyservad och stift och grejer är bytta. Tror vi fick tag i en bra bil för pengarna. Tycker inte att de är värda mycket pengar alls, men marknaden säger något helt annat så med tanke på marknaden fick vi tag i en bra bil för pengarna =).

Tror vi kommer spara en hel del pengar på att åka i den, dels är det en diesel så det är en aning billigare, men sedan drar den mindre än hälften vad kombin drog. Skatten ligger på detsamma, men försäkringen är billigare.
Känns riktigt skönt!.

Det är nog mest Håkan som kommer ha den bilen tack vare att han åker längst, men är han ledig eller något sådant tar jag den eller om man ska åka längre.

Igår kväll stod det hela gården med bilar kändes det som. Min raring, Birgittas golf som vi lånat under tiden vi letat bil, men den ska lämnas tillbaka idag. Gamle saaben, nya skodan och farfars gamle 240. Plus lilla transporten också, så ja hela gården var full =D.

Nu måste jag ta mig utNu måste jag ta mig ut till hästarna. Daniella måste verkas runt omkring så flisorna hålls borta och sprickorna måste kollas upp noggrannt. Häggrid måste ut och tömköras idag.
Och Ari måste få sig en promenad ut. Vill helst hinna med att tvätta av minst en sele också så är nog dags att sätta fart riktigt rejält.
Plus att det kommer 6st halmbalar hem till mig ikväll så det ska fixas lite mera med det så det är färdigt när de kommer hemkörandes =)!. Gud vad skönt det ska bli.

Nej nu måste jag gå!!!

Kräftskiva

Har iaf haft kul förra helgen, har nog inte skrattat så mycket på väldigt länge, trodde jag skulle dö av skratt.
Vi hade kräftskiva, vi blev nog runt 12st om jag inte glömt någon. Vi åt, drack och asgarvade hela kvällen åt allas tokideér.
Undra vilken ide som var bäst av allas: Vem som kan lyfta mest?, Vem som väger mest?, Vem som har störst hålfotsinlägg?, Vem som kan ramla omkull på cykeln snyggast?, vem som kan ramla över elden/kameran/massa folk bäst?. Jadu listan kan göras längst.
Hade som ett knytkalas vilket resulterade i att alla hade hur mycket mat som helst med sig, och typ ingen åt något heller.
Många av grannskapet hade vart nere när Kolmilan här tändes och käkat kolbullar så de var mätta efter det osv.
Spriten/öl/vin och cider gick i massor, grannskapet spottar inte i glaset i första taget.

Hade iaf en riktigt jäkla kul kväll som inte hade kunnat slutat bättre, Lasses vurpa slog alla rekord.
Han skulle precis cykla hemåt och då önskade vi honom en lycklig resa och sa att "cykla inte omkull" vilket han gjorde ganska rejält. Han hoppa upp på cykeln och hann typ trampa 2steg sedan tog cykeln tvärtstopp och han verkligen föll framstupa över styret och allt i slowmotion.. Vi trodde först han skämtade, men när vi verkligen insåg att han ramla pladask på marken och kved sig då bröt skrattet ut =D haha.
Då hade man verkligen velat haft kameran framme!!.

Hoppas att dessa kvällar blir till många kvällar med så här trevligt sällskap som vi hade då!. Så jäkla skoj!

Kaos i livet eller vad?!

Asså det här med bloggandet går riktigt trögt emellanåt. Känner att tiden aldrig finns att sitta ner och skriva. Har så jäkla mycket att göra jämt, visst sitter jag vid datorn varje dag, men det är mest för att kolla mailen och annonssidor. Håller på att försöka sälja Häggrid för fullt så har faktiskt fått hur mycket mail som helst tycker jag och samtidigt kollar jag lite smått efter en annan häst. Samtidigt som jag kollar efter en bil för vi har sålt våran kära kombi. Saknar den otroligt mycket redan, men samtidigt hade den knallat nästan 30.000mil så det är nog nu felen börjar, typ växellådsras, turboras mm sådana där billiga fel =D.Går ganska trögt med försäljningen på Häggrid, vilket jag inte är förvånad över. Har vart en hel del som mailat och ringt, men många vill ha han som enbart ridhäst och det tycker jag inte han platsar som!.
Eller som en tjej hon hade typ 5 frågor: 1. Vilken storlek på täcket? 2. Kan han skänkelvikning? 3. Benskydd storlek?. mm. Alltså vem sätter på benskydd på en ardenner liksom, finns det ens i deras storlekar =D, okej täcke, det kan även de behöva om de har arbetat och kommer hem dyngsvettiga. Men är det första frågan man kommer på när man ska maila på en ardenner?!, skulle inte tro det..
Se hur det går, hoppas på försäljning ganska snart så jag kan ordna upp allt dte här med hästarna.
Daniella ska få somna in ganska snart, hennes hovar börjar se hemska ut och hon börjar bli riktigt stel =(.
Och så måste jag få tag i en annan kompis till Ari. Ja mycket med hästarna är det och har vart länge nu, hoppas att det blir någon ordning på allt snart så man kan tänka på något annat..Och jobbet är det nu kaos med anser jag, chefen tycker nog att det är hur luuugnt som helst =/.
Min körning läggs ner på onsdag som det ser ut nu, kan bli ännu tidigare. Och om jag fattat det hela rätt så ska jag köra Enköping som vanligt mån-ons denna vecka som kommer och tordsdag måste jag vara ledig, men på fredag ska jag följa med en gubbe upp till Borlänge för att lära mig svängen.
Veckan därpå börjar jag mitt "nya" schema. Mån och tis ska jag köra Borlänge mellan 04.00- 18.30 Ons ska jag köra Norrköping, ingen aning om tider. Torsdag ska jag vara extra på Bengt´s ( flytta släp eller köra ngn körning om det är ngn som är sjuk ). Fredagar ska jag köra Norge, ingen aning om tider.
Fattar inte alls vad de tänker med, ska jag jobba ihjäl mig, fattar de inte hur mycket timmar det blir??, man får inte ens jobba lagligt sådär mycket timmar, betalar de mina böter om jag blir stoppad??
Alltså, jag kommer dö typ, jobba sådär mycket, sköta hästar hemma och försöka hinna med hemmet. När sk ajag ha fritid, när ska jag hinna rida, när ska jag ens hinna tänka??. Blir tokig redan som det är idag med allt, hinner ju fan inte med något och nu tycker de jag ska jobba nästan dubbelt upp, hur i helvete då??!!
Jag blir tokig snart asså!!!
Mongo häst

Stackars Ari har fått sig en rejäl spark på höger baklår av Häggrid så idag var han en aning stel, ska lägga på han täcke så han håller sig varm. Och idag fick Ari sig även ett huggbett mitt på magen av Häggrid så där blödde det ganska mycket så var bara att tvätta och smörja!.
Fyfan rent ut sagt vad trött jag är på Hägge, funderar starkt på att låta han gå själv i en hage!. Bara jobbigt när de får mat ute, då ska Hägge springa runt och mota med de andra även om högarna med hö ligger brett isär och såfort jag är i hagen och Danni eller Ari kommer för nära Hägge så attackerar han dem och det blir inga småsår direkt om han träffar.. J-vla egohäst!!.

Ari är fortfarande ganska stressad. Igår kväll hade han inte alls ro att äta sitt kraftfoder, men imorse gick det bättre, fick stå och prata lugnt med han. Han blir rädd för typ allting, katter, mopeder, löv ja mkt. Hoppas det bara är spänningen som gör detta nu i början.
Annars är han ganska trevlig, imorse när jag kom för att ge dem hö och kraft i hagen så gnäggade han =). Ganska så sött. Och sedan när jag skulle gå så kom han fram till mig för då skulle han gosa ett tag innan han ville gå iväg och äta hö.

Igår tittade vi på "Grand Torino" som vi lånade av mamma, riktigt bra film!. Trodde inte alls den skulle sluta som den gjorde och sådana filmer som man inte kan lista ut slutet på är något alldeles extra på något sätt.
Finns mycket bättre filmer, men den är helt klart bra.

Tack Sandra förresten för sällskapet och allt med Ari och mongo Hägge =)!!!

Nu ska det tittas på "Ensam mamma söker" som spelades in igår..


Kaniner på rymmen

Igår kom mamma, Emil och Emelie på besök. Vi fikade och åt mat. Satt och bubblade en hel del också. Var riktigt trevligt. Sedan när de skulle åka så kom Emil nerspringandes från bilen och sa att kaninerna hade rymt =/. Sassa fick jag tag i ganska fort, hon är oftast ganska snäll att fånga, värre med Hoppetossa, men supersnälla Emil lekte spindelmannen och kröp in underladan där det är väldigt trångt för att peta ut Hoppetossa. Jag satt på ena sidan ladan och Emil kröp under för att peta och efter mycket om och men så fick vi tag i henne.
Senare på kvällen när jag skulle ta in dem så hade Sassa (rymt?) igen, jag vet inte om hon har rymt eller vad det var. Hon var helt chockad och bara låg raklång mitt på stallbacken och flämta sedan när hon kom in i boxen så bara slängde hon sig ner och blev liggandes??!!.. Idag mår hon bra.

Håkan har murat klart runt omkring insatskaminen i vardagsrummet så igår eldade vi i den för första gången, blev riktigt bra fart i den, hoppas och det tror jag, att det kommer funka hela vintern och en bra bit framöver =)!. Tur att man har en karl som kan fixa sådant där själv, annars hade det nog blivit dyrt.

Imorgon är det dags för kastrering på lilla Bubba, ska också öronmärkas och vaccineras. Se hur det går, han har inte åkt bil sedan han kom hem till mig så det blir väl en trevlig operasång i bilen in, hem vet jag att han kommer vara en aning tystare, kanske att han snarkar =P.
HelgenI lördags kom äntligen den fina fina Ari hem till mig. Jag och Sandra stack hemifrån runt halv elva, efter mkt stress och annat skit som hänt,  för att åka vidare mot slutmålet där Ari bodde. Väl framme så skrevs det kontrakts, sakerna jag fick med plockades in och en väldigt stressad Ari lastades. Ari var hyperstressad stackarn.
Mest berodde det nog på att där han stod hade de någon form av jubileum så det var massor av folk, brandbilar, hoppborgar mm. Och sen gjorde inte saken bättre att han skulle lastas i en främmande transport.
Han hoppa och for en del, stod nog mera på bakbenen än alla fyra, men man har en stor förståelse för det med tanke på hur stressad han var.
Vi stannade 2ggr för att titta så han mådde bra i transporten. Väl hemma så backa han ur i rekordfart, lite smått stressad sedan in i en hage ensam och där slappnade han av direkt när han insåg att det fanns gräs där =).

Hästarna släpptes ihop efter ca 4h, och det gick superbra. Daniella och Ari verkade det som de hade känt varandra hela livet och Häggrid och Ari började leka som tusan. De hoppa och for överallt.
Väldigt kul att det gick så bra. =). Fina Fina Ari nu är du min, känns konstigt, samtidigt helt underbart. Allt från det att jag var och titta på han tills han kom till mig har vart en rejäl cirkus. Men nu är han min och personen som stallde till så mkt problem är ur bilden!!.

Igår kväll fick de gå in och det känns som Ari trivs hur bra som helst redan =).Min alldeles egna fina Ari. Så jäkla skoj att han och Daniella stormtrivs ihop. Blir det som jag vill så blir det Ari och Daniella som går ihop i vinter och det känns hur skönt som helst att de redan efter 1dag är kompisar.

Gamla bilder, men min karl sitter vid datorn som man lägger in bilderna från kameran så nya bilder får vänta..

FödelsedagSnart går det av stapeln att fylla år... igen. Tycker om att fylla faktiskt, även om jag kan säga ibland att det räcker med att ringa =D hehe. Jag älskar att vara med min familj!!

Har faktiskt för en gångs skull lite saker att önska mig, inte vanligt för att vara mig för jag burkar inte komma på något jag önskar mig, men faktiskt så vet jag några saker.

- Kaffebryggaren med droppstopp och auto avstängning.

- Matlådevärmare

- Värmedyna till sängen, en Exido storlek 150x80 på Elkedjan

- Mixer

- Hushålls assistans ( stavning?).

-GPS som är lastbilsanpassad. Asså varnar för viadukter, vägar mm.

- Högtryckstvätt

Kommer säkert på något mera senare, men just nu ser det ut sådär =D.-.

Nu ska det ringas ett samtal sedan sängen som lockar.

God Natt med er

SaknadSatt idag och funderade över alla hästar man hållts på med och som man minns. Jag har ett ganska bra minne när det gäller hästar. Minns många av mamma och Jannes hästar te x Cocomo,  Miss Arabella, Silvia C, Star Carat, Pam reel, Julöflickan, Amira, Rexona, South Bowl Junior, Souht Bowl, Lilleman och Månija. Ja det finns fler, men just nu står det still. Många av de jag nämnt har jag säkert gjort stavfel på, men men. Många utav dem har jag minnen ifrån, medans vissa minns jag bara till färgen eller så.

Agnetas alla hästar, Venike ( bilden ovan ), Vanda, Vanja, Ravell, Sirius, Viola, Bella, Flinta Lånehästarna: Eija, Vinna, Stjärna och Bamse. Många av dessa hästar har jag riktigt fina och bra minnen ifrån speciellt Venike, Vanda och Viola. Vanda te x lärde mig att köra häst i skogen, så smart häst alltså!. Viola och Venike var jag "skötare" på länge och alla de andra både red och körde jag mycket.Men det finns (fanns ) bara en häst som tog hela mitt hjärta av kärlek och det var du lilla Maja!. Går inte en enda dag utan att jag saknar och tänker på dig. När då somnade in försvann väldigt mycket av mitt hästintresse och jag undrar fortfarande än idag om det någonsin kommer byggas upp på samma sätt som det fanns då, kanske med rätt häst. Men hur mycket jag än älskar de två ute i hagen så kan de inte jämföras med Maja eller få mitt "rätta" intresse tillbaka. Vet att man inte ska jämföra hästar med andra hästar, men väldigt lätt att göra det.Saknar min lilla Majas mule mest av allt. Älskade när hon tiggde efter godis och då gjorde något visst med överläppen. Eller när jag lärde henne "vacker hov" och när man bara sedan tittade på henne så lyfte hon hoven för då ville hon ha godis <3. Mitt lilla godismonster var hon.
Saknar att sätta mig i sadeln och galoppera ut i full fart eller trava som bara den,, som bara Maja kunde göra.
Saknar att ha en häst lös på trädgården som kommer när man ropar på henne,.

Saknar en bästa vän som du älskade Maja var för mig! Saknar allt med dig.
R.I.P Älskade älskade Maja

Ljudböcker

Jag som många andra har fastnat för ljudböcker, jag lyssnar inte på dem hemma utan bara mest i personbilen och lastbilen. Är en riktigt skön avkoppling om man nu hittar böcker som är bra och framförallt det är en person med bra röst som läser. Gillar mest kvinnor osm läser upp, mäns röst på böcker har jag lite svårt för, kanske måste hitta någon man tycker om först.
Några böcker jag gillar helskarpt.

Jens Lapiduz - Snabba Cash

Markus Lutterman - El Choco

Lauren Weisberger - Djävulen Bär Prada

Catharaina Ingelsman Sundberg - Brännmärkt

Emma Hamberg - Brunstkalendern

Nora Roberts - Mördande hetta & Flammande skyar

Marie Hermanson - Svampkungens son ( tror nog det är bara jag som gillar denna mkt konstiga bok ).

Finns många fler som är riktigt bra, detta är de böckerna som far upp i huvudet på mig nu, mer kommer nog senare när man minns flera.

Lite blandade bilderI Norrland släpper de ut hästar lösa och sätter en bjällra kring halsen på ledarstoet. Ganska fascinerande, vet att det funkar på kor och renar, men visste inte att det funkade på hästar.Gud vad jag kan sakna dess varelser ibland. Längtar att få känna doften av en nyfödd kulting. Bästa som finns att lukta dem bakom öronen, luktar så gott <3.Jisses vad stolt jag blev över denna häst vid denna ritt!!. Jag hade ridit denna häst max 5ggr innna jag stallde upp och var med i bruksDM, hade knappt övat några saker man gör över huvudtaget och hästen hade noll kondis. Men tack vare att denna häst var superduper duktig så kom vi 4:a av ca 15pers.. jag hade aldrig ridit bruks förrut, inte hästen heller. Vi hade ridit ihop som sagt max 5ggr och ändå kom vi hela 4:a =D. Vi hade kommit 3:a om inte jag hade manat på henne i trav i slutet, trodde det skulle travas, men det skulle skrittas =P..En mycket söt skylt !

God Natt med er, nu ska det sovas.Hmpf!Idag när jag pratade med mamma, så berömde jag mina duktiga hästar som inte visar några tendenser på att vilja gå in om nätterna. Men jag tror jag skulle ha vart tyst om det för precis nyss när jag tittade ut så står Daniella vid grindöppningen och gäspar och Häggrid tittar till henne lite då och då för att verkligen kontrollera att hon inte går in.

Nu vill jag verkligen ha tag i halm, känner paniken i kroppen över att inte ha någon halm, så jag kan inte ta in hästarna.
Någon som har halm att sälja?!.

Nu har vi städat klart hoppas jag inför morgondagen, stallet, sadelkammaren, verkstaden och framförallt trädgården är jättefina nu =)!. Har även plockat undan lite här och där inne som ute. och det känns skönt. Slipper vi göra det senare inför vintern. Kan man roa sig med något annat.


Händelser

Isch vad dagarna springer iväg, nu är det redan september och snart jul =p, gud vad positivt det låter, men efter julen kommer semester, typ kanske.
Imorgon kommer mäklaren och värderar om gården eller ja torpet kallas det ju för en gård har minst 300hektar eller hur var det Janne?! =).
Hoppas verkligen att det komemr gå bra, vi har städat trädgården och runt omkring som tokar. Får hoppas på att det har ökat något. Jag är grymt nyfiken på vad han har att säga!.

Ihelgen är det kräftskiva som gäller och så kommer det folk som ska titta på Häggrid,s e vad de tycker om den gossen.
Nästa helg är det vi som ska ha kräftskiva, blir en hel del folk om alla kommer, ska bli riktigt skoj, ser fram emot det. Jag älskar kräftor så allting som har med det att göra blir skoj.

Annars händer det inte så mycket här just nu, Ari ( hästen jag skulle få låna ) blir det inget med, har vart så jäkla mycket strul med allt runt omkring denne stackars häst, så det är en aning tråkigt kan man säga.
Häggrid har jag fått massor av svar på, men några tycker han är för stor och många är ridtjejer som undrar om han kan hoppa, vilka storlekar han på benskydd/täcken mm. Öh liksom, En stor ardenner som hopphäst! Skulle inte tro det va.. Står i annonsen gärna till en körintresserad liksom..
Finns några kvar som ska komma och titta på han och några som jag väntar svar ifrån, får vi se vad alla säger. Men dyker inte rätt hem upp så blir han kvar!.

Bubba är hel cepe, bara skriker efter mat hela tiden, fast jag har avmaskat han och ger han massor av mat. Hoppas verkligen att det bara är att han börjar bli orolig för att han kanske börjar på att bli könsmogen. han ska kastreras nästa tisdag, så bara att stå ut och hoppas det går över då.

Nu ska det diskas..


RSS 2.0