SorkenBagheera kom hem med en sork idag, men den fick han behålla ca 2minuter innan Bubba kom och tog den.
Sedan bar han den stolt överallt som att det vore han som fångat den..Sedan vart det leka av med den =).Hoppa studsa och slänga me den är det bästa som finns enligt Bubba. Jag slutade dock ta kort när han började tugga på den och det knastrade för fullt... Bläää, men de är så duktiga iaf.

Ny bästisJag har fått en ny bästa kompis. Han heter Mr Noisette =D.

Onsdag eftermiddag/kvällIdag händer det grejer kan man säga =).

Om en liten stund ska jag och Robin gå ut och mocka i stallet och sedan ta in hästarna för att storborsta av dem.
Runt 17 tiden kommer Massören till hästarna, ska gå igenom dem och se om det är något som spökar.
Hon masserar, ger laser och akupunktur, hästarna brukar älska sådana människor, så ska bli kul och se vad dessa två tycker om det !!
Hoppas verkligen hon är bra, för hon verkar vara världens trevligaste människa och har fått mycket bra kritik av folk så jag tror på det bästa !.

Kommer ta sin lilla tid, brukar ta mellan 1-1.5 timmar per häst första besöket då hon går igenom precis varenda liten detalj på hästen tydligen =).

Efter det kommer Securitas hit och ska installera hemlarm, känns tryggt och skönt !. Ska bli intressant och se hur det installeras och hur det fungerar. Bara det att jag får aldrig mera vara tankspridd när dörren ska öppnas, för då kan larmet gå, kanske inte så snällt att göra =D.
Blir larm i ladan och huset, så skönt så =) !!!!.

Badrum övervåning klartNu har vi fått fingrarna ur och gjort klart badrummet, bara handdukskrokar och en skiva som ska sitta ovan badrums spegeln och dölja kablarna osm är kvar =) !!Fina spegeln =) !

Ah kom på att hyllplan i hörnet ska också sättas upp, men den måste målas först.
Riktigt stolt över min gubbe som visar sig är så jäkla duktig på mycket.

Hyllplanen, konsolerna och badrumsspegeln har han gjort helt själv från skrätch =).

Nöjd med barummet faktiskt, trivs där inne, dock är det synd på lite bortsliten tapet redan och färgskillnader på tapeten, men jag orkar inte ens tänka på det så jag är helnöjd !!! =)

Köket har anläntWoho, vi har hämtat hem köket, vi har hämtat hem köket. Fia är lycklig Fia är lycklig !!!.

Kan tycka att Kvik kunde ha vart mera bemötliga när vi kom in för att hämta, men icke sa nicke. De skrev ut en jäkla massa papper som vi fick i handen och så körde han ut alla pallar med grejerna på utanför leveransporten och så gick han sin väg ?? =/.
Jo han hjälpte till att lyfta på kyl och frys, men sedan gick han sin väg...

Kan tycka att köper man kök för över 80.000kr så kan man dels få det hemkört, men åtminst få hjälp att lasta, men icke.
Kan också tycka att alla grejer ska ligga inpackade, men det gjorde det inte, alla socklar och sidor låg lösa =/.

Men det gick hur bra som helst ändå =).Här börjas det bäras, såg inte så mycket ut när vi började lasta, men det var en hel del =).Och här står köket uppradat längs väggen i vardagsrummet.. Vi prickade av allting efter listan och allting verkar stämma =).
Jag ångrar att vi inte köpte minst 1 till tallriks i läggare eller vad man ska kalla det. En så kallad korg med handtag man lägger tallrikaran i, i lådan som man kan lyfta ut och så vidare. Supersmidig !!!!.
Men blir nog att diskutera med gubben och beställa en till.

Jag längtar tills köket är uppsatt, kommer bli så jävla snyggt så jag kan inte föreställa mig ens !!!!!

Fina fina hemmet !Vårt vardagsrum är tomt nu, ja lite papp ligger där bara =).Håkan blir alltid lika glad när jag tar oförberedda kort på han ;). Masonitskivor pålagda på golvet för att skydda golvet =).
Här river vi upp golvmattan och masonitskivor.. Så jävla skoj att rycka spiken som skivorna satt med,, har säkert ryckt bort flera hundra spik, fattar inte varför man spikar med så många, men de tyckte nog dte var roligt när de gjorde det !!Ett bevis på att jag också kan arbeta ;).Såhär ser det ut under vårt golv, woho isolering vart är du ???

Byggkaoset har börjat hemma hos oss, börjar med stormsteg att riva bort hela väggarna, golvet och taket snart. Bara lite mera värme så sätter vi igång på allvar.
Men vi har kommit en riktigt stor bit på väg. Är ganska kul att riva så mycket för att se hur det ser ut överallt bakom väggar och golv...
Eller roligt och roligt, man får iaf svar på tal varför huset är så kallt på vintrarna, finns ju för fasiken ingen isolering typ någonstans, och finns det så är det alldeles för lite eller fellagt. !!!

VeckanVeckan som kommer är det fullt upp kan man säga. Börjar med idag.
Söndag = Städa bort all buskrens så Håkan slipper klaga =D, Rida Ruttan, Köra Ari, tömma en hel del i köket.
Köra bort lite träskräp till majbrasan.
Börja jobba ikväll.

Måndag= Jula och köpa gipsankarae, slägga och konsoler. Fjugesta för att häma Robin och köpa staketstolp. Hem och rida hästarna, bära ut möbler och sedan dags för jobb.

Tisdag= Hämta köket !!!!!!!!!!!!!!!!!! Jobb natt

Onsdag = Rida hästarna, Equiaterpeuften kommer till båda hästarna och sedan kommer securitas för att installera hemlarm. Jobb natt

Torsdag = Rida hästarna, sätta upp skivor i prov. köket, börja bära ut köksbord, hörnskåp. Börja sätta staketstolp i björkhagen mm mm. Jobb natt

Fredag = Fortsätta hela dagen med att sätta staketstolp..

Lördag & söndag = kommer en tjej för att provrida och se om hon kan bli medryttare på dem båda i sommar.
Göra klart hagen i björkhagen och fortsätta bära ut och installera köket i det prov, köket..

Och under veckan måste jag försöka få tag i däck till transporten till vettigt pris..

Fullt ös medvetslös, då vet man att man lever iaf =D.

Besök och KöketIgår så fick vi främmande, av mamma, Janne, Emelie och Emil =). Det var riktigt kul att de kom hit en stund.
Vi bjöd på mat som neligt mig blev en stor flopp, smakade inte direkt mycket och det blev för tok för lite.
Fattar inte, man kan vräka ner hur mycket mat som helst men sedan när man väl rör ihop allting så blir det för lite, att jag aldrig lär mig !!!
Bjöd på kycklinggratäng.

Tror mamma blev lite småkär i Ruttan, kanske inte så konstigt då Ruttan är världens snällaste häst!.
Jag blev otroligt chockad över att Ari kom fram hela tiden, flera gånger. Mamma fick till och med klappa han, men Ari i ett nötskal blir skraj och hoppar till när mamma är där inne =/, typiskt Ari.

Håkan och Janne rev lite smått i köket för att titta hur allting ser ut bakom. Så det är så fint i köket nu så ni anar inte. Ska ta lite bilder idag och hoppas på att jag får ladda upp dem för blogg.se ( strular fan hela tiden för mig ).
Halva korkmattan är bort sliten så det är gamla träplankor till golv så tofflor är bra för dte känns som man ska få stickor i fötterna annars.
En liten del av mellanvägg är borta så timmerstockarna är framme, Håkan började slita ner taket så det visas en hel del isolering och skit nu..
Jaja, detta är är = renoveringsår så då får man ta det som det är. Det bästa av allt är att man behöver inte oroa sig för att städa för det är ingen idé =D.KörturenKörde ut med Ari på en lite längre sväng igår och testade det nya bettet jag köpt. Ett 3 delat eggbett och så tog jag på han remontgrimman också. Han gick superbra på det !, mycket mycket bättre än 2 delat och syntetbettet.
Nu väntas det hem ett rakt gummibett också som sak testas =).
Skönt att få hem lite olika bett så man har och byta med.
Ska köra/rida han på 2 delat, 3 delat, rakt gummi, hackamore tillsammans med achen, remont och pullarträns =).

När jag kom hem från körturen så sa jag till Håkan att vi hade galopperat en del varpå Håkan sa : " Ska man verkligen galoppera i den vagnen, det är ju en trav vagn?".
Jag svarade bara att Ari ville det så då fick han göra det =D. Ari tränas ju inte direkt till travet utan har lagt den sidan av sitt liv på hyllan och då får man galoppera med vagn bakom sig =)!.

När jag kopplade loss han från vagnen så testade jag lite ledarskap, jag småsprang omkring på stallplan hemma för att se vad Ari skulle ta sig för. Som jag hade hoppats på så gick han efter mig precis vart jag än gick och hur långt jag än gick också, det är kärlek det!!!. Jag behöver typ aldrig leda han längre utan han följer efter mig jämt =).


Älskade vännernaSom sagt så verkar vissa bilder funka medans vissa inte..
Här rullar sig Rut för fullt, mycket skönt tyckte hon att det var efter att sovit länge.
Tack och lov är det ingen blöt lera så skiten rasar av henne på en gång =).Ari är lite små trött sådär.

Tycker det är hur mysigt som helst att båda två har börjat lagt sig ner och sover i hagen, ibland ligger de ner båda två, ibland så ligger den ena och den andra vaktar =).
Antar att de måste trivas då, vilket jag blir riktigt glad över !!!.
Bubbi TrubbiUndra varför jag kan lägga upp vissa bilder, men inte andra... Bilderna på hästarna jag vill ha ut fungerar inte vilket gör mig riktigt arg.. Bilderna är tagna i samma format och samma dag med samma kamera, varför funkar det inte ?!..

Igår på väg hem från Göteborg så snöade det så mycket att jag fick nästan stanna och ta bort snö från vindrute torkarna, då är det inte roligt längre =(.
Antar och framförallt hoppas att det är lite bakslag det här, men värmen kommer snart =).

På fredag ska jag till Emma, vilket jag längtar efter, ska bli skönt att få prata av sig och bara njuta av hennes sällskap.
Emma och jag har vart kompisar sedan 3:e klass och även om vi knappt träffas eller pratar så vet jag att hon finns för mig om jag har det jobbigt och jag finns för henne.
Hoppas verkligen att vi alltid kommer vara där för varandra!


*grrrr*

Vad är det som är fel på blogg.se egentligen ???!!!
Har försökt ladda upp bilder nu i 2dgr utan att det går.. Är F*n inga fel på bilderna utan det måste vara blogg.se som har väldigt roligt =/... grrr vad arg man blir.

Pisstråkigt att lägga upp inlägg utan bilder juh !

VädretGod Morgon gott folk =) !.
Börjar undra lite smått när det hade tänkt sig vara varmare om nätterna. Imorse när jag vaknade så var det 3minus ute *burr*.
Vill släppa hästarna ute någon natt snart så de kna börja vänja sig, men ska det vara såhär så dröjer det länge ännu.
Senast måndag ska jag köpa stolp och så ska jag och Robin försöka sätta ut nya stolp och tråd i björkhagen. Det är den hagen de får gå in i först när gräset börjat växa lite mera och det är även då de brukar få vara ute någon natt då och då i början =)!.

Igår före jobbet satte jag mig på gräsmattan och bara njöt av solen, helt vindstilla var det där jag satt och självkklart fick jag sällskap av Baloo och Bubba.

På bilden ovan så sitter Baloo nästan på min björnbärsbuske =P, den ser knappt levande ut och jag undrar helt om den verkligen kommer ta sig, fick den förra året och planterade den direkt.. Hoppas den överlever för jag ÄLSKAR björnbär , både som de är och i paj.
Kaninernas första utedagIdag fick mina små kaniner gå ut i sin fina inhägnad = kompostgaller =P.
De la sig nästan direkt och solade.Helt underbart tyckte de att det var, visserligen blev det bara 4timmar, men något iaf.
Fina tapetenTog bort den gamla luftvärmepumpen och hittade den underbart fina tapeten under.. Jag och Håkan har nu bestämt att vi ska tapetsera köket med denna tapet och även hela hallen den dagen den ska göras om

...................... Eller kanske INTE !!!. Hemskaste tapet jag någonsin sett typ, fyfan hur kan man velat levt med den !! Blääää..

Vårt hem just nuJust nu ser det ut såhär hemma hos oss, visst är det fint? =D ..
Speciellt fint är det med limrester och det underbart vackra golvet !.Visst är det vackert med olika golv, både golvmatta, masonitskivor och trägolv =D. Fint med hål i väggarna och annat skit som är överallt =).

Men vad gör man inte för att få lägga så mycket trä som möjligt på majbrasan gratis istället för att åka iväg till sopptippen, där kommer vi ändå vara stammisar i sommar med allt skräp som ska slängas hos soppgubbarna =D.

Längtar som tusan tills det är klart. Men ska faktiskt bli roligt att få renovera också. Jag älskar att snickra när man vet att det blir till det bättre!.
Men det bästa jag vet är att riva, så Håkan fick nästan hejda mig när vi rev för jag ville riva allt direkt =D.

Men nu är det 1 vecka och 1 dag tills vi ska hämta det nya köket !

SkornaNu har jag kommit till skott och tagit bilder på skorna =D .
Helt underbart sköna skor, går i dem jämt =).Här är de andra. Inte använt dem privat, men supersnygga och sköna i affären =) !.O de underbara gladiator sandalerna. Använt dem hemma en del och de är superduper sköna =) !.

RhododendronIgår kom Håkans farmor och farfar hit med en försenad födelsedags present till Håkan. Nämligen 2 st rhododendron buskar =). Vi har velat haft det länge, men aldirg kommit till skott, men nu har vi 2st till och med !!! =). Knoppar överallt på dem ocks¨å, så det ska bli spännande att se hur mkt blommor det blir redan i år.

Ska bara komma på ett bra ställe där de ska stå. Sur jord och halvt skuggigt läge... Hmmm..

Hemma hos ossDär inne kommer vårat kök bli under sommaren medans vi renoverar. Observera den nya fina trappen upp så man slipper gå i slänten =).Tadam,, skåpen borta och ligger på majbrasan =).Nu börjar det rivas kan man säga .. Jag rev panel och lister igår så det bara rök om det. Äntligen borta !!!Och Håkan rev bort det vidriga klickgolvet !!.Och bakom en vägg hittade vi ett mellanrum på nästan 20-30 cm.. Så köket kan bli något större där. Fattar inte varför de gjort större från början, men det kanske var enklast att göra så de gjort eller något ...

Så kul att titta bakom väggar, man får sig en förklaring varför dte är så kallt iaf. För lite isolerat, mellanrum mellan isoleringen. Ena mellanväggen i huset fanns det ingen isolering utan det var helt öppet från grunden och upp, så det bara blåste kyla från grunden...

Kommer blii så skönt så ni kan bara inte ens ana =) !!!!


Duktiga jägarnaHär kommer jägaren nummer 1 hem med en liten fångst för att vara han. De där små brukar han lämna ifrån sig =P. Duktiga Bagheera kommer hela tiden med byten hem.Här är det lite större byte kan man säga, dock blir inte bilderna rättvisa över huvudtaget ! En väldigt fet sork var det, men svårt att ta kort då Bagheera bara ville komma och få beröm =).Leka leka med maten..Får väl bjuda på den här bilden med så ni får se den andra duktiga lilla jägaren, svårt att se då Håkan stod på långt avstånd o tog.. Men han håller sitt byte i munnen och totalvägrade släppa =P..
Äntligen släppte morsan mig så jag får springa iväg och äta upp den =D.

Nya bilder på AriMin alldeles egna hjärtegos är det här. Dock är han ,som jag sagt tidigare, ingen fotomodell. Han vill gärna inte vara med på bild, då går han gärna eller vänder baken till, fast han kan stå stilla med, men då med öronen bakåt =D.Här fick jag en bild med öronen framme, men då utan helkropp och med solljus i så den vart pissdålig, men men är han ingen fotomodell så är han inte..Fast här kom jag på varför han är sur idag, hans ägare har ju satt på han en lila grimma =P, han känner sig ju fjollig =D haha.


Blir så stolt över lilla plutten, igår när vi va ute och körde så kom det en bil bakom oss som skulle promt köra om fast det var riktigt trångt. Jag fick ta ut Ari åt kanten så mycket jag vågade med vagnen bakom och så tryckte de sig förbi, tack och lov sakta.
När bilen var precis bredvid så vände Ari huvudet åt deras håll och hans mule ströks på deras bilruta, men han brydde sig inte ett smack åt det, men bilisterna tyckte det var otäckt om man ska tro deras miner...

Blåste storm igår när vi var ute, men inte bryr han sig om det heller, så jävla cool att köra !.


Hur tokig Ari än är vissa dagar och även om jag faktiskt kan hata han ibland ( när han totalvägrar komma ), så älskar jag den här hästen hur jävla mycket som helst, går liksom inte att beskriva.
Han kommer aldrig lämna denna gård om jag får bestämma ( inget elakt Anna =)... ), ialla fall inte frivilligt utan det blir den dagen han måste somna in och det får han göra hemma på gården med nödslakten den dagen...

Älskar Aris personlighet, inte många som träffar han som gillar han, men man måste få hans förtroende innan man ser vilken underbar häst det är, och hans förtroende det har jag nog fått för ganska länge sedan.

Älskar dig min lilla plutt =)!.Hjalmar on Örebroadway

Igår var jag och Håkan medbjudna till Hjalmar inne i Brunnsparken.
Kumla Mek ( där Håkan jobbar ) har gjort en del grejer till teatern och föreställningen , bl a burar som använts i föreställningarna och tack vare det blev de med respektiva bjudna =).

Jag trodde det var enbart för folk i pensionärsåldern ( så fördömsfull är jag =P ), men ack så fel jag hade. Var mest folk runt 40år, men även en dle i vår ålder och även några yngre.
Jag gick dit med en klackspark och tänkte " kan vara trevligt med god mat och trevligt sällskap sedan får det andra vara som det är typ", men jag däifrån med ett leende på läpparna.
Jäklar vad bra det var och vad duktiga de är !.
Hjalmar är helt störtskön, skrattade så jag fick håll emellanåt, bästa var när han drog skämt som han inte kunde hålla sig för skratt åt så han började asgarva =D haha.

Hade det supertrevligt och maten var god den med =) !!.


Buzzador SensodyneFick just hem mitt paket från Buzzador som innehöll Sensodyne tandkräm =)!.

Själv har jag använt sensodyne tandkräm i flera år regelbundet så jag vet hur bra det är mot ilande tänder, men jag vill mer än gärna ge folk chansen att testa denna underbart bra tandkrämen helt gratis ! =).
Någon som vill ha så hojta till =)!.

För att uppnå bästa resultat så ska man borsta minst 2 ggr om dagen, men jag kan erkänna att jag är väldigt dålig på att borsta på morgonen så jag använder oftast den bara en gång om dagen, men det funkar hur bra som helst.
Jag har problem med ilande tänder, men tack vare sensodyne så känner jag inget.

Skulle vi köpa något annat märke får jag ilningar redan efter första borstningen !.

I LOVE SenSodyne !!!!! Gör du eller kommer du göra ??

Nattens körning

Fyfan för nattens körning, var den värsta natt jag vart med om någonsin !!!.
Höll på att börja somna redan efter 20mins körning, då är man trött...

Fick stanna vid Hummelsta och sova ca 30min hade inte klarat mig upp annars, väl där uppe fick jag sova ytterligare ca 15min. Lossningen och lastningen gick sådär bra kan man säga, jag var så jävla trött så fattade inte riktigt vad jag gjorde, ingen pall gick sönder, men jag höll på att bli tokig för jag tryckte spakarna på trucken hela tiden åt fel håll !!.

På vägen hem så klarade jag mig till Hallstahammar där jag tankar, brukar lägga mig o sova någon timme där, men trodde jag skulle fixa att åka hela vägen hem, jag hade även lite småbråttom hemåt..
Märkte direkt att det skulle inte funka att åka hem utan jag skulle bli tvingad att stanna igen, men alla platser var upptagna så jag fick försöka pina mig hemåt, men när jag nickade till och höll på att vingla ut i dikeskanten, så insåg jag att jag inte har något annat val än att stanna på väg grenen och blunda i ca 15min till =( ..

Saken är den att enkel resa tar ca 1h 45min så det är inte direkt långt, men ändå så vart jag så jävla trött, men inatt är det något tilltugg som gäller så som vinddruvor o tuggummi =).

Aldrig hänt att jag vart så trött, men men hoppas att det är sista också =).

Rutisen

Vill bara inflika att jag är helt överlycklig över att äga Rut, hon är bara helt underbart snäll !!!.
Red henne igår igen och jag känner mig trygg, så kanske kan hon hjälpa mig ordentligt tillbaka i sadeln för jag känner ingen nervositet så imorgon ska jag testa rida Ari också =) !!!.

Längtar tills jag vågar mig på att galoppera över fälten här hemma. Hoppade över en dike med Rut igår, visserligen ofrivilligt, men vart ett hopp och jag tyckte inte alls det var äckligt.

Fia är överlycklig över att ha 2 helt underbara hästar. En liten knasboll och en hoppetoss häst =).

MariebergVaknade runt 12 tiden, sovit då 5h så lite mer än vanligt konstig i huvudet har jag vart idag =D.
Gjorde mig iordning och åkte sedan till Marieberg för att träffa Lina där.

Vi käkade på Chili&wok = Mumsigt ställe !!!. Man äter alldeles för mycket varje gång.
Lina köpte grejer till sin nya Iphone som är på G hemåt för henne och lite saker till hennes kusinbarn som fyller 1år snart.

Själv shoppade jag en hel del, ganska roligt måste jag få säga. Jag som aldrig intresserat mig för något som har med kläder att göra har handlat en hel del på sistonde, och det bästa av allt. Jag handlar kläder jag använder efteråt !!!
Förr var jag ganska duktig på att köpa kläder som bara hängde med prislappen på =P.

Jag köpte 4st långa linnen som är snygga till leggings, ett jättesött blått linne. Leggings, örhängen, trosor, strumpor och ljudkabel.
Vi skildes åt och jag fortsatte mot Willys för att inhandla lite mat. Bestämde mig för att gå in på skopunkten och jag hittade 3 par skor jag riktigt älskade på en gång, det är inte vanligt att jag hittar något endaste par, men nu hela 3st !!!. " par ballerina liknande skor och 1par gladiator sandaler =).

Sedan bar det av hemåt med genomfart i Odensbacken för att köpa med morötter. Morötterna var helt slut hemma och Ari blir så himla ledsen om han inte får morgon moroten =D.

Nu sitter jag hemma och väntar på att att chauffören som kör Göteborg ska höra av sig och berätta hur det går för han. Har fått en ny kille och dela bil med, han verkar vara riktigt trevlig =) !!!.

Rysningar

Usch vilka rysningar man får när något sådant här händer. Absolut inte vanligt och jag vill absolut inte vara med om framhjulspunktering på lastbilen..

Kolla Här om lastbilsolyckan. Lägg märke att längst fram står det Scania, det är alltså hytten. Inte mycket kvar där, behövs det sägas att chauffören stendog.
R.I.P. Lastbilschaufför =(.

Ridit Ruttan

Red Ruttan för första gången igår =) !!. Dock fick jag inte min gubbe att ta kort då =(.

Men vi skrittade ut i ca 30min, hon gick jättesnällt. Inte ett dugg tittig eller skraj av sig, kändes helt underbart.
Hon gillar dock inte bäckar med ganska mycket vatten i, det ville hon absolut inte gå nära =).

Allting gick helt superbra, hon lyssnade riktigt bra, både på skänklar, sitsen och tygeltagen.
Dock var hon högbrunstig, så hon gick lite småstelt och pissade hela tiden och när vi kom hemåt mot Ari så kunde hon knappt gå för hon var sååå brunstig =P.

Dock så sa min rygg ifrån ganska rejält, kunde knappt andas när vi ridit i ca 20min, så de sista 10min kämpade jag mig igenom ritten och minns kanppt något, så jäkla ont fick jag =(.
Hoppas verkligen detta går över snarast, för nu vill jag komma igång och rida !!!.

Är så himla glad att jag fick ta över Rut, gillar henne jättemycket. Hennes personlighet är helt underbar!!.
Nu har man lärt känna henne en hel del, mycket är kvar.
Lilla Rutisen <3.

Ari och jag på körtur

Fick min karlslok att gå ut på vägen när jag kom hemkörandes med Ari och ta lite kort =).
Korten är tagna igår, måndag.

Här har Ari fått syn på Håkan i dikeskanten =P.Lilla fina Ari <3.

Folk alltså

Ibland undrar jag om folk lyssnar överhuvudtaget på vad man berättar, eller så kanske de skiter i det eller rent av sagt inte fattar vad man säger !! Irriterad kan jag bli iaf av det.

Vad jag menar med detta är att 3st har nu kommit och frågat om vi stallt upp det nya köket ännu??!!!.
Hallå liksom, vi ska INTE bara byta köket, utan GÖRA OM det helt och hållet från grunden till taket.
Alltså riva tak, väggar och golv, gräva i grunden så vi får i mera isolering och mer plats för golvvärme, väggarna ska reglas om och isoleras tjockare, i taket sitter det balkar som vi hoppas på att de är så passa fräscha och snygga så vi kan ta fram dem och ha dem öppna när taket ska igen.
Badrummet ska göras likadant, fast dock inte ta fram balkarna där utan det ska vara rakt och slätt tak.

Förutom allt detta ska vi dra om all el i hela köket och badrummet. Nytt avlopp ska dras in och isoleras väl för något vatten som fryser på vintern vill vi inte ha hädanefter!!.

Detta kommer ta oerhört lång tid eftersom vi har bestämt att göra allt detta själva!! Och vi ska jobba därimellan och jag ska hinna med att sköta hästarna, så det kommer ta sin lilla tid.
Förhoppningsvis får vi hjälp av en duktig snickargubbe någon vecka, och så kanske Robin ska komma och hjälpa oss med, men ingenting av det är bestämt.

Förutom all denna renovering i huset ska även veden kastas in som ligger sedan förra året.
Troligen ska en ny hage stängslas.
Och så ska jag byta ut nästan all stolp, tråd och isolatorer i alla hagar, det tar tid kan man lugnt säga !!!
Ska även försöka hinna med att måla stalltaket.

Och så är det ganska mycket små underhåll som förorsakas av vintern som måste göras, men det håller vi på med för fullt så det är nog snart klart.

Kanske förstår folk liiite bättre nu att det kommer ta tid !!!

Vi har gjort en bra planering om vad som ska göras hit och dit. Måste vänta in lite mera värme också innan golven kan börjas riva.


Härlig dag

Dagen började ganska trist med en massa snöande, var helt vitt imorse och ännu vitare blev det under förmiddagen. Strax innan lunch slutade det och började töa bort tillsammans med en massa annan snö. Riktigt skönt.

Har hunnit med en hel del idag. Eldat en rejäl brasa med en massa skit, allt möjligt. Håkan ville absolut inte elda något som man inte får elda i början, utan det blev bara träsaker och lite kartonger.
Fram mot slutet blev han trött på allt skit så då åkte alla hösnören, gammla trasiga hästtäcken, grimmor och annat plastskräp !!.
Har även eldat upp en del köksskåp redan =D!. Skåpen som satt ovan spisen, de med glasluckor har vi tagit ner. Tagit bort glasen och sparat 4st köksluckor, ska ge bort dem till en som gillar att göra speglar av sådana saker.

Blev så jäkla stort i köket med en gång och fräschare, tänk om vi tänkt tanken att gjort så från början när vi flyttade hit =) !!. Såhär är resultatet:Här har vi tagit bort skåpsluckorna..Och såhär ser det ut när skåpen är helt borta =).
Dock så hänger elkontakten ner som suttit för fläktens skull, men den ska skruvas upp provisoriskt. men ack så skönt det är att äntligen börjat sätta fart !.

Har vart iväg till återvinningen med ett fullt lass på skodans flak, tack och lov kom det ingen när vi hölls, hade vart pinsamt annars =).

Trevligt uppvaknandeSå jäkla trevlig tidig morgon jag haft !.
Bagheera skrek i högans sky redan vid halv 6 att han skulle ut, jag försökte ignorera han och kasta kuddar på han, men han totalvägrade att hålla käft !!.
Efter jag släppt ut han så somnade jag om ganska fort och vaknade åter igen runt halv 7 av en annan viss katt, nämligen Bubba.
Bubba tyckte det verkade skitkul att börja spy som en räv på vårat överkast som vi har över täckena när vi sover!. Blää för att vakna upp så.
Var bara att börja torka spyor och slänga in överkastet i tvättmaskinen.

Lilla Baloo var ute så han gjorde inte direkt mycket väsen av sig.

Tänk om man kunde sova så djupt och oberört som Håkan jämt sover. Han vaknar fan inte av något !.

Hästarna

Har vart så skönt för hästarna att få gå ute utan täcken i ett par dagar, men idag åkte täckena på eftersom det snöar =(. Hoppas det slutar snöa under dagen för tänkte faktiskt premiär rida Ruttan idag för första gången sedan hon kom.
Skulle ha blivit av igår egentligen men tappade sugen helt och magen mådde allt annat än bra.
Varför jag tappade suget är för lilla Aris skull, han totalvägrade komma i hagen så blev ingen körning igår heller. Nu har han vägrat komma i hagen flera dagar i sträck, såhär brukar han absolut inte vara. Vet inte om han är sur för något, eller om det är för att solen vart så varm så han vill vila och sola hela dagarna eller vad det är..
Jagade honom ganska länge utan resultat, så då tappade jag sugen på allt !!! .

Se om han kommer idag, som jag hoppas på !.

Så jäkla synd att jag inte hann in efter kameran igår, de hade världens race i hagen. Hoppa och for och sprang i full fart överallt så leran bara sprutade. De hade skitkul, jag hade mindre kul igår kväll när jag borstade av dem =D.

Mammas fiskarMorsan har ett ganska stort akvarium som jag inte minns hur många liter det är på just nu,, Mamma eller Janne, hur stort är det på ??.
Här är iaf en mal som är runt 25cm skulle jag tro, de har 3st sådana i olika storlekar.Silverhaj.Fjortisen som den kallas, en ciklid på 14år.Han är ganska stor och ganska elak. Har dödat flera småfiskar i akvariumet.
De har andra malar också, men de är lite svåra att ta bild på ( de gömmer sig ).

BilderHekla blev lite smårädd för Håkan och gömde sig mellan Emelie och Sandra =).Jättefin bild på Emelie och Hekla =) !!!Också en jättefin bild, men Daisy gör någon väldigt skum min..Hmm, Sandras ansikte försvann =P.


PåskhelgenDaisy blir lite nedstämd när mamma åker till jobbet.Lilla ledsna Daisy.Men Hekla brydde sig inte så mycket, hon var lika glad och busig som vanligt.Fina Hekla !

Vart riktigt skönt med ledighet i 5 dagar som det blev för min del. Dock har det kunnat vart bättre om man mått bra alla dagar, men man kan inte få allt. På kvällen efter påskafton började jag må skit, och på natten fick jag springa på toa flera gånger och så däckade jag sedan på soffan. Är fortfarande orolig i magen, men inge mer än så. Lever på proviva, a-fil, Bifolac, ipren, alvedon och samarin =P, undra om allt är bra att blanda =D.
Och så börjar jag bli dyngförkyld igen =/.

Påskafton var vi uppe hos mor med familj. Mamma jobbade delad tur så hon var bara hemma ett par timmar mitt på dagen och åt med oss. Håkan hjälpte Janne med lite spackling och slipning.
Vi andra satt och degade oss framför tv-spel och snackade skit. Hade det riktigt trevligt där uppe =).


Schemat

Vart riktigt flitig idag. Hunnit med nästan allt på dagens schema.
Har inte kört Ari, men han vägrade komma idag så det var inte så lätt då, ska testa på söndag igen. Imorgon är jag borta hela dagen som det ser ut nu.

Och har inte tittat klart på Australia och nu är Håkan hemma och tror inte han vill se klart den så det får jag göra en annan dag =).
Annars är allting på listan fixat.

Täcke testing på Ruttan får vänta till en annan dag, glömde det idag.
Och febern tar jag på dem när de kommer in för kvällen om någon timme =).

Tömkört Ruttan

Jajemensan Monica, jag har precis nyss vart ute med Ruttan och tömkört i ca 30min. Gick skitbra !! =)
Hon var lite smått fundersam på vad jag hölls med i början, förstod inte varför hon skulle gå först ut från stallet så hon snurrade runt. Men efter att jag puttat tillbaka henne och smackat på så gick hon direkt.

Efter det så lyssnade hon på direkten vid styrning, smackning och halter. Tyckte hon var riktigt duktig, men nu blev jag ännu mera imponerad över att hon var så duktig som hon var om hon inte blivit tömkörd på så många år =)!!.

Allting jag gör med Ruttan så är hon bara så himla snäll, gör aldrig något och idag upptäckte jag någit hon var rädd för, vi har 2st flätade stålkorgar som vi bär ved i och de stod utanför carporten och de blev hon skitskraj över. Så fick övertala henne med morötter för att få henne lukta på dem =P.
Annars verkar det mesta vara helt ofarligt.

Longeringen funkar också fint, men hon vill enbart galoppera där =). Ska testa rida henne snart också.
Jag trivs jättemycket med henne redan, så himla trevlig häst!! =)

Glad Påsk på dig med Monica =)


Kommentarer

Tycker det är ganska trist att man får så lite kommentarer som man får, kanske beror det på att det inte är många som läser, inte vet jag ??!!

Ni som läser kan väl kommentera vettja =) !!

Dagens schemaHåkan stack mot Elmia idag med ett par kompisar, vilket kan göra mig en sning avundsjuk, då jag också ville dit och se Chip Foose !!!. Men men det kommer säkert kanske någon annan gång.
Ska åka dit i augusti när det är lastbilsmässa, så jag får nöja mig med det =)!!.

Så idag är jag solo hemma och det är faktiskt ganska skönt än så länge iaf.

Ska göra en hel del idag hade jag tänkt mig.

- Tvätta ca 6 maskiner ( sängkläder, kläder och mattor )


- Dammsuga hela huset


- Skruva upp krokar och spegeln


- Köra Ari

- Tömköra eller promenera med Rut, allt beror på om hon kan tömköras, det märks.

- Städa klart i sadelkammaren

- Packa ett par kartonger till från vardagsrummet

- Ev. beställa lite mer kläder från H&M eller Bonprix

- Bära ner en del ved

- Städa bort lite pinnar och skit från hagen

- Titta klart på Australia som börjades kolla på igår natt, men den var sååå seg, men ska kolla klart iaf.

- Vika tvätt, sortera upp en massa tvätt, och städa upp bland kläderna i klädkammaren

- Plocka i hela huset


Hmm undra om jag hinner med allting, en del saker går fort medans andra tar tid, men vad tusan jag har tills inatt kl 0.00 på mig innan det går över till en annan dag =P.
Och jag som jobbat natt i veckan kan inte direkt sova om natten iaf så mig gör det inget om det går in över natten tills allt är klart.
Hmm Undra bara när Håkan kommer hem, han kanske inte uppskattar mitt städande mitt i natten =D hehe.

Ska också börja ta febern på hästarna nu i 3dgr i rad för att ta reda på deras normala temp så man har det uppskrivet ifall något händer.
Ska testa ut en hel del täcken på Rut idag och se vad hon kan ha, de hon inte kan ha, ska säljas !!.

Kanske dags att sätta fart så man hinner för hör att andra maskinen tvätt är klar nu, så man till kvällen kan göra som de två bilden =)

Tisdag igenEfter jag vart ute med Ari, tog jag in Rutisen. Borstade igenom hela henne noga och pysslade om henne rejält.
Gick därefter en promenad som slutade med longering på ett gärde.
Det var ganska blött och slirigt så gick inge vidare att longera.

Rut struntade i att det var halt, hon tyckte livet var toppen att få springa av sig, och trava skulle hon absolut inte göra utan var bara galopp hela tiden =D. Piggelin borde hon kanske heta =P.
Hon var hur pigg som helst, höll inte på så länge tack vare att det var halt.
Hon lyssnade på allt förutom sakta av =P, då fick man ta in linan hela tiden tills det vart kort så hon blev tvingad att stanna.

På vägen hem skulle vi gå över en snödriva och hon kliver på över, men jag mitt klantarsle snubblade och ramlade i snödrivan och Rut hon vände sig om på vägen och bara stirrade. Hade hon kunnat skrattat hade hon legat dubbelvickt, det såg man på henne...

Övade lite ledarskap på vägen hem, sakta av, halt, trav osv. Hon lyssnade på allt !!! =).

Så fin min lilla Rut <3.


TisdagIdag blev det av att köra Ari för första gången sedan Rut kom hit. Har inte velat kört han för tycker Rut ska hinna vänja sig vid alla rutiner och allt som hör till ett nytt ställe, så inte velat tagit ut Ari ur hagen heller.
Men i tisdags blev det äntligen av.
Trodde Rut skulle bli tokig att vara själv, men hon joggade runt lite lätt i hagen tydligen och gick o småpratade lite med Håkan som var ute i trädgården =).

Ari var ganska stirrig på stallplan då jag skulle sätta mig i vagnen, så jag fick kasta mig i och tänkte att vilken rolig körtur detta kommer bli. Men fyfasiken vad duktig och snäll han var !!!
Visserligen skrittade vi bara, men han har inte blivit körd på 2v och då kan han alltid vara lite sådär extraknasig, men nej då ingenting alls.
Superlyhörd och känslig i munnen, precis som det ska vara !!!
När jag började köra Ari så ville jag helst inte vara själv, då jag inte visste hur han skulle vara, men nu förtiden kör jag enbart själv. Han är så himla snäll och duktig att köra så går inte att beskriva med ord.

Stolt ägare !!! =).Påsk

Jag är den personen som absolut inte firar påsk på något sätt. Eller om man nu kallar det fira så brukar jag åka upp till familjen i skogen och hälsa på, på påskafton. Men annars ingenting.
Köper typ aldrig påskgodis, mer än till ungar som kan komma och jag pyntar absolut inte!

Tycker påsken är ganska onödig, fast jag måste få säga att ledigheten den tar med sig är absolut inte onödig =D.
Förstår egentligen inte varför vi firar påsk.

RSS 2.0