Alla luckor på plats



Igår så satte Håkan klart alla lådor och luckor i köket. Så kul att komma hem på morgonkvisten och se vad han gjort, man står en bra stund i köket och bara kollar och känner lite här och där, känner sig lycklig.
Sedan går man och lägger sig ;).



Självklart för den som inte räknat ut det så kommer det på beslag, men det kommer senare så man inte riskerar att förstöra dem.



Nu är det en hel del småfix och småpyssel som ska göras överallt. Och så väntar vi på elektrikern som ska installera sista elen inne i elcentralen så det blir klart så vi kan sätta vitvarorna på plats =).

Önskan



För en gångs skull har jag faktiskt en lista över saker jag önskar mig när jag fyller ;D. Brukar nästan aldrig önska mig något sådär just, men i år vet jag faktiskt lite saker :).
Inget står i just "högsta önskan listan" utan jag önskar mig allt ;).

* Tempur kudde ( sådan som mamma & Janne har )

*Säkerhetsväst av märket Airwear Outlyne ( finns te x att köpa på Hööks, svindyr, men ska vara hur bra som helst)

* Dimacci armband

*Armband, typ bismarck eller något annat fint i silver.

* Armbandsur, inget exklusivt, inge klumpigt. Utan en smidig enkel klocka.

* Minigrisar ;)

* Presentkort på kläder, typ H&M

*Presentkort på hästbutiker Kaias, Hööks, Till Häst..'

* Ny mobiltelefon


Kommer jag på mera så blir det tillägg på listan :D


Glädje och Agg



Tänkte börja skriva lite då och då när jag känner för det vad som jag ogillar och vad som gör mig glad just då.

Glädje:
Den lilla glädje jag känner idag trots den förbaskade förkylningen är mina underbara katter.
Finns det något härligare än att vakna upp och se två av sina katter ligga tätt tätt bredvid mig och snarka ;), mitt hjärta smälter då och sedan när jag gick ut för att hämta frukost så kommer den tredje katten springandes och ska upp i famnen för att kramas.. Åhhhh <3

Agg:
Egocentrerade människor.
Alltså, det kan göra mig galet irriterad. Människor som inte visar någon som helst respekt över andra, inte visar tålamod eller bara helt enkelt bryr sig om sig själva och ingen annan existerar !
Varför ?! Jag fattar det inte.
Klart man ska bry sig om sig själv och ta hand om sig själv, inte så jag menar, utan det finns folk som inte kan visa någon som helst hänsyn / medkänsla/intresse till andra, det irriterar mig hur mycket som helst.

Listan kan göras lång över saker som egocentrerade människor håller på med som stör mig, orkar inte och kan inte skriva det på ett bra sätt.
Men tycker att sådana folk kan försöka visa intresse över någon annan person. Speciellt om det rör sig om familjemedlemmar / vänner / bekanta osv...

Tycker sådana människor borde ta sig en rejäl sup och bli trevliga!



Lite nytt i köket



Överskåpen har kommit upp, detta är de enda överskåp vi ska ha. Det är de vi ska ha spotlights i och på undersidan, riktigt fint med beslysning.
Karusellen i hörnskåpet är på plats.



Stommar och en del luckor och lådor har kommit på plats :). De stora skåpen längst till vänster är kyl och frys, blir integrerad, kommer bli snyggt!!. Till höger om det kommer ugn och micro placeras tillsammans med ett litet överskåp och 2st lådor undertill. Och längs till höger som ni ser kommer det bli en avlastningsyta med 3st ganska stora lådor till :).



Här står de stora lådorna och väntar på att placeras in på sina platser. Det är 120cm breda ;). När vi såg dem var vi bara tvungna att ha dem, båda två gillar de enormt stora skåpen, så det finns 2st  med 3st lådor vardera.

Håkan har skruvat ihop alla stommar med varandra så allting kan nu placeras som det ska vara.
Någonting jag typ inte ser fram emot är att tvätta av allting när det är klart och ska börjas användas, dammigt, skitigt och allmänt orent är det typ överallt =D haha.

Birgitta har nu skrapat färg från fönstrena och bättrat på lite över kittet med färg så nu är alla 3 fönstrena klara, Tack Birgitta för hjälpen :).
Tack även Sandra för hjälpen av alla låd ihopsättningar och gott sällskap, trots min tjurighet :D hehe.

Nu så börjar det ta form



Voila !!!. Nu börjar det likna något måste jag få tycka. Håkan satte upp dessa stommar igår när jag var på jobbet så jag fick mig en glad överraskning när jag kom hem ;).
Kommer bli så fint, längtar så jag håller på att dö tills man får vara jämt i köket för det kommer jag vara.
Älskar redan köket som det är nu, undra då hur mycket jag kommer älska köket när det är klart ;) !!

Kommer nog kanske till och med tycka om att laga mat där ;), har ju lovat Håkan att försöka börja laga mat en aning oftare än vad jag gör i dagens läge och det tror jag faktiskt jag kommer hålla!!



När jag satte ihop stommarna så var ena bakstycket trasigt och ena baksidan av en låda till 120cm skåpen.
Vi for in till Kvik i måndags och skulle försöka få nytt, jag var beredd på att tjafsa ( för jag misstänkte att de skulle anklaga oss att haft sönder det), men hon var riktigt bemötlig och vi fick nya saker direkt utan det minsta tjafs, så lilla Fia fick lugna ner sig, tacka så mycket och gå ut igen :D haha.

Urfräsning av spottar



Igår så fräste Håkan ur för spotlights som ska sitta i våra överskåp. Är vintrinöverskåp så det blir spotlights i överkant som lyser ner i skåpet och så spotlights under skåpet till diskbänken.



Resultatet =). Kvik hade fräst ur för spotlightsen under skåpet, men inte de i överkant vilket vi inte förstod varför, men Håkan gjorde en mall och satte fart så det blev långt mycket bättre än deras resultat ;).
Deras resultat blev flisigt runt omkring, vilket inte syns, men kan tycka man kan försöka göra ett bättre försök ändå =).


Blötdjuret Ari



Ari fick duscha här för någon vecka sedan. Var så himla kvavt ute så han var redan svettig innan vi körde ut. Efteråt dröp han nästan av svett fast vi inte hade sprungit på för fullt så han fick helt enkelt duscha ;).



Och han verkligen älskade att bli spolad i ansiktet. Vet att många hästar gör det men finns även de osm hatar det, Ari älskade det speciellt om han fick leka med munnen samtidigt.



Blöta Ari står och väntar på att få komma in i boxen.



Emelie pratar lite med trötta och blöta Ari ;).

Finaste Rut



Emil är mäkta stolt att han orkade kratsa alla fyra hovarna på Rut, Rut tycker mera att vi töntar oss alldeles för mycket ;).



Nu är det dags att köras ut en sväng med Rut.



Emil körde nästan hela svängen med Rut, jag satt bara bredvid och njöt :). Rut är så himlans snäll att både köra, rida och sköta om. Snällare häst får man leta efter =).



Fråga mig inte vad Emil gör för min, men han är nog ganska uttråkad precis som Rut är. Båda två vill nog att jag slutar ta kort och tar hand om dem ;).

Spotlights i tak



Lite spotlights har börjat tagit form.. Blir som sagt 10st i taket i köket.



Alla dessa elkablar ska in i skåpet också, tycker det ser väldigt trångt ut, men det ska gå säger de som kan ;).

Golvet är ditlagt !!



Igår så klippte vi och limmade dit golvmattan i köket.



Vi trodde det skulle vara mera krångel än det var att lägga in mattan.
Åtgången på limmet stämde med burken, men vi vet hur det brukar vara så vi köpte extra, men det får nu lämnas tillbaka. Första gången jag vart med om att åtgången stämt ;).



Blev himla snyggt, passar in perfekt till taket. Och ena timmerväggen vi ska ha framme passar det perfekt till, samma färg och stil.

Majsplockning i Hjortsberga



Igår så öppnade majsplockningen i Hjortsberga så vi for dit med ilfart =). Bland det bästa jag vet är att få plocka sin egen majs själv, riktigt stor mysfaktor faktiskt :).



De säljer inte bara majs där utan även broccolli och purjolök efter tillgång. Så igår blev det 3kg majs, 2.5kg broccoli och 1 knippe purjolök =). Mums !!! Majsen var hur goda som helst.

Förra året hade de ganska otur med vädret, majskolvarna blev riktigt små och det blev inte så mycket i skörden heller, men i år har de 3st stora fält såg det ut som och det var proppat med stora fina majskolvar.

Har ni vart där?. Åk dit vettja ;).

Äta!!



Nu ska jag göra som Baloo, Äta !! Fast jag ska äta tacos, torrfodret får han behålla för sig själv ;).
Måste väcka Håkan först, han har tagit sig en tupplur efter vi vart och inhandlat en massa mat, film och sådär =)

Isolering över



Vi har räknat riktigt fel i isoleringsmängd så är det någon som vill köpa isolering så säg till =).
Drar av 10% av inköpspriset. Är 195mm och 120mm. Mest 195..
Men hojta till om ni är intresserade =).

Och självklart körde vi inte detta lass på vägen eller så =D, utan bara från huset upp till ladan där det får ligga tills någon köper det, men måste bli av med det innan vintern då råttor gillar isolering så kan inte ha det liggandes...

Lite som hänt


Har inte gjort så mycket på ett bra tag i renoveringen. Jobben för oss båda två har dragit igång denna vecka så båda två vart sega.
Men det har spacklats färdigt, på bilderna är det inte klart, men det är det nu.



Elen drogs i tisdags tror jag det var så den ska kopplas in nu bara så har vi snart belysning, kommer bli så fint med alla spotlights =).
Taket är också färdigmålat, fick Lasera det 3ggr innan det blev riktigt bra, så jäkla snyggt blev det. Stolt över vårt kökstak =D haha.
Birgitta har målat fönstrena, så nu är de vita och fina =).



Väggen ut mot badrum/hall från köket är också klar med OSB, gips och spackling. Elskåpet är uppsatt och installerat, ser lite småkonstigt ut, men det är bara att vänja sig för där sitter den =).

Nu ihelgen är det planerat att lägga in mattan i köket, se om det hinns med, men det ska ju inte vara så krångligt så det borde det göra =).

Glömde ju att berätta att jag har satt ihop alla köksstommar nu med ;). Skitkul måste jag få säga att det var, älskar att bygga ihop saker sådär. Men såklart var ena bakstycket till ena stommen trasigt så det måste bytas, " att det alltid ska vara något "...

Speciella Bubba



Bubba kan konsten att sova och det gör han nästan jämt och hur som helst sover han också. Han vill helst att man är nära honom när han ska sova, så att sitta framför datorn i soffan är det bästa han vet, för då lägger han sig bredvid eller i knäet =).



Sömntutan..



Han sover helst med huvudet neråt, bakom eller har saker över huvudet. Vill ha mörkt.



Och så låter han vem som helst göra vad som helst med han =). Emil kom uppbärandes på han i tröjan när han var här och Bubba gjorde inte ett skvatt ;).
Älskade lilla pipmonstret.

Lite bilder på min Ari <3










Vill ha !!!!!!!!!!!!!







Vill så gärna ha en minigris... Fast måste bli två så de får sällskap av varandra. Kan man bli annat än föräkskad i grisar?. Nej inte jag iaf. Har alltid så länge jag minns velat haft minigrisar..

Veredus Carbon Gel



Jag är med och tävlar om ett par Veredus Carbon Gel. Man kan alltid hoppas att jag kan vinna dessa skönheter, har tittat på dem länge =). Skulle sitta perfekt på Rut eller Ari, tror det blir till Rut =).
Du hittar tävlingen HÄR

Inget bloggande

Anledningen till att jag inte bloggar är för att Håkan har formaterat om min dator och då tog han bort Canon programmet som jag måste ha för att lägga in bilder från kameran.

Han har nu lovat i några dagar att han ska lägga in programmet igen, men det har han fortfarande inte gjort och jag tycker att det är helt värdelöst att blogga utan bilder. ( Jag vet inte hur man gör ).
Tycker det är pisstråkigt att läsa blogginlägg utan bilder så därför vill jag inte lägga ut inlägg utan bilder, men detta blev ett undantag ;).

Ville bara skriva och berätta att jag lever och hoppas att Håkan kommer lägga in programmet snart så jag kan visa bilder..

Har även börjat jobba igen efter 5v semester, jobbat första natten. Får fortsätta att köra Pemabilarna för Coop 4nätter i veckan, det är min körning nu tydligen =).

Sommaren slut ?



Tror att sommaren håller på att blåsa bort nu helt och hösten är på intåg, eller vad tror ni ?

Familjens sötaste lilla kanin



Detta är mor med familjs söta lilla kanin. Den är så himla söt, den är ungefär lika stor som huvudet på min stora vita kanin :D, så jädrans söt.



Svårt att se skillnaden, men det är en rejäl vikt och storleksskillnad.

Gipset



Gipset är uppsatt i badrummet. Bara runt fönstret som fattas, men det kommer upp i veckan om det är uppehåll så vi kan hämta hem ett par skivor till, går inte så bra i regnet ;).



Duschhörnan är klädd med Humid board skivor.



Och i taket ska vi ha 6st spotlights. Kommer bli ljust och fint i det lilla badrummet.

Nu kommer ni tyvärr få vänta länge innan det händer stora grejer inom renoveringen då pengarna börjar tryna väldigt mycket. Har hänt en del efter vägens gång som kostat oss skjortan som vi inte räknat med, men sådant är livets gång, nu kommer vi troligen som det ser ut nu att ta allting pö om pö allteftersom lönerna rasar in =).



Badrummet



I veckan som vart har badrummet stått som högsta prioritet, taket reglades, isolerades, sattes hattar till spottar och drogs el i.



Armeringen klipptes till och så åkte primern på.



Sedan börjades det bli dags att lägga på flytspackel i stor hög tyckte vi, men jag kan bara ana hur mkt det går åt till stooort badrum ;)., All förberedelse gjordes klart när primern torkade.



Så lades armeringen ut och så golvvärmen uppe på det..



Såhär blev resultatet =). Blev riktigt bra fall överallt, Sune och Håkan har aldrig gjort detta förr så blev första gången, men blev riktigt bra, tror faktiskt de blev imponerade av sig själva ;).





Osb i badrummet uppe



Nu så är OSB skivorna uppe i badrummet också. Badrummet blir mindre på grund av att vi gjorde kraftigare väggar, blir mer stabilitet och mer isolering.
Badrummet kommer bli pyttelitet, men det kommer bli nytt, fint, varmt och inga fuktskador och det är huvudsaken =).



Det hålls just nu på att sättas gipsskivor för fullt inne i badrummet. Och imorgon ska det flytspacklas och lägga in golvvärme.

Hallen



Nu kommer jag få ett bursprång på väggen i trappen. Gamla proppskåpet var där och är som sagt borttaget.
Har funderat om vi ska lägga igen det, men jag tycker det är ganska fint med bursprång så det kommer få vara öppet så kan man ställa någon fin grej där =).



Håkan blev trött på en gipsskiva som satt löst i hallen som man slog i ibland så han ryckte bort den så ja, nu får vi riva klart den väggen så får vi ha timmerväggen framme i hallen, kanske inte blir dumt alls, men däremot mörkare kommer det bli.
Tråkigt bara att några idioter har sågat i timmerväggen för att flexröret skulle få plats där, istället för att göra plats i gipsväggen.. Idioter !!! Fattar inte hur man kan förstöra timmerväggar bara sådär, har man ingen som helst skam i kroppen??!!.

Hallen kommer nog troligen bli ett projekt att göra om nästa år, för den ser förjävlig ut, inte mig emot =D

Taket klart



Nu så är köks taket färdiglagt !!. Blev riktigt superduper snyggt enligt oss. Jag kan inte få nog av gå in och titta och känna på det =). 10st spotlights blir det i hela taket plus ett fäste för taklampa om vi vill ha det.



Se hur vi gör med färgen i talet, just nu är det vitlaserat en gång, men träet lyser igenom så vi får se om vi låter det vara, målar en gång till med lasyr eller om vi målar det helvitt. Får låta tiden gå ett tag innan vi bestämmer oss =).

Borr



Tidigare i somras var jag, Håkan och sandra på en auktion. Håkan ropade in en liten låda som var proppfull med borr. Så nu äntligen har vi tagit oss i kragen och sorterat dem i storlekar och det tog sin lilla tid. Fick lådan för vrakpris jämfört med vad alla dessa är värda.
Jag älskar auktioner, förra året gick vi på en hel del, men i år har det bara blivit 1, lite småtrist, men vare sig tiden eller pengarna räcker till för att springa iväg på sådant i år så får bli bättring till nästa år =)

Grönbete



Fina Sassa på grönbete, och hon älskar att äta brännässlor, vilket jag inte riktigt förstår, men men bara att äta =).



Tjockisen Hoppetossa på grönbete, tyvärr så står hon ogärna utan ligger jämt och äter, kanske därför hon ser ut som en stor köttfärslimpa också =D.

Ari



Bilder från igår innan körturen. Här står han och väntar på att något ska hända, till exempel att han ska få godis eller få bli kliad ;).



Tror ni att det är roligt att köra iväg en sådan här häst som håller på att somnar? hehe.
Ari älskar verkligen Back on Track filten ( den han har på rumpan ), den värmer som attans och han somnar direkt. Ger effekt också. Har på den varje gång han är inne i stallet.

Hans hovar är så himla fula, längtar som fasiken tills hovslagaren kommer nästa vecka, inget roligt alls att se hans hovar. Skorna är superslitna och trakterna är väldigt låga.
Men det kommer bli snyggt i nästa vecka igen =).


Bästa hästarna



Inte för jag vet hur Rut står på den här bilden, men men ;).

Dessa två hästar är nog de bästa hästarna jag kan ha just nu =). Så underbart snälla båda två och de älskar verkligen varandra, jag kunde inte ha mer tur med dem båda två.
Ari har sina stunder då han inte kommer i hagen, men jag har lärt mig att acceptera det och de dagar han inte kommer tar jag bara Rut och han får stå.

Jag har lärt mig massor hur Ari funkar bara på sista tiden. Han är verkligen en herre som vill bestämma allt, precis allt och får han inte bestämma kan han bli grinig och vägra till exempel att komma. Man skulle kunna tro att han är ett sto ;).
Oftast när han vägrar komma så är det för att han vill gå in själv, och jag låter han göra det. Tar då Rut och sedan öppnar jag staketet helt och låter han gå lös in. Han fixar det galant och blir stolt över sig själv.

Han funkar hur fint som helst att köra och han älskar det fortfarande hur mycket som helst. Nu är han i ganska bra kondition så det gör det hela ännu roligare, han får trava längre sträckor och det säger han inte nej till.
Håller på för fullt att träna trava fint längre sträckor, går ibland, men oftast vill han dra på emellanåt för att sedan gå över till fin trav igen. Sötnosen Ari =).

Rut funkar också hur fint som helst, tyvärr fick jag reda på ( av Marina Sköld) som jag också befarat ett tag att det är något som inte är helt korrekt uppe i hennes länd, hon är irriterad där. Så jag masserar och grejar med det för att hoppas hon blir bra snart.
Men jag kan fortfarande motionera henne, men mera skritt och lite lätt travning och helst motion för vagn också.
Hon börjar förstå vagnen mer och mer nu, men det där med uppförsbackar är lite småjobbigt, hon fixar inte riktigt in tekniken i att dra vagnen där och i nedförsbackar börjar hon alltid springa för det är läskigt när vagnen trycker på =).
Vi tränar för fullt med att vända med vagnen på trängre ställen, uppförsbackar och nedförsbackar, kort och ökad skritt och trav. Funkar hur fint som helst och hon älskar att köras =).

Och så har Rut börjat kommit på att hon får gå lös i stallet vilket resulterar i att hon går in i sadelkammaren ibland och är foderkistan öppen så går hon mer än gärna dit och tar sig en tugga pellets ;). Sötnosen Rut.

Mina allra bästa vänner är dessa fyrbenta djur, älskar dem hur mycket som helst och är totalt livrädd att något ska hända dem varje dag.
Mina fina fina vänner <3

Hästarna



Undra om de klassas som dum dummare när de ser ut såhär som ovan? haha. Inte direkt nöjda över livet ser det ut som.



Ari visade det ännu mera genom att säga blääää eller någe.



Ari står och dagdrömmer om att få komma in i huset och sova i sängen ;).



Medans Rut hon bara äter och äter. Svettig efter körtur om ni undrar vad märkena är runt magen.


Reglat



Reglarna i badrummet har börjat komma upp också i rasande takt. Fönstret är utflyttat här också och jag kan berätta att även här inne är det skitsnyggt ;).



Även isoleringen har börjats lite smått att petas in överallt.



Reglar, reglar och åter reglar.



Dörrhålet ser as smalt ut, men det blir som vi hade förrut, vi hade trott att vi kunde göra större dörr, men det går inte, planeringen med skåpen blir jättedumt då tyvärr. Och visst vi hade kunnat flyttat dörren, men hade då blivit tvingade att såga sönder en hel del av timmerväggen och det vill vi inte göra.
Så vi får glatt nöja oss med smal dörringång. Och dörren ska köpas av Janne =).

Golvet till badrummet



Golvet lades i slutet av förra veckan, tog sin lilla tid att få till alla bitarna, men resultatet blev bra =).



Nu börjar det kännas att det börjar närma sig slutet här inne också.



Och våran lilla söta golvbrunn är ditsatt. Tur tyckte gubbarna för det luktade inte gott medans de höll på med golvet, tycker de är kinkiga, avloppslukt doftar väl gott?! =/.

Badrummet



Badrummet blev färdigreglat för ganska länge sedan, har bara inte kommit underfund med att berätta det =D.
Iaf en vecka sedan tror jag, allting går i rasande takt så man minns inte när exakt allting gjordes.



Plasten, gruset och Ignucellen är på plats. Ignucellen var inte roligt att lägga dit, tur att inte jag gjorde det ( hehe ), var lite pillrigt och det fick bli som det blev.



Börjades sättas papp och under tiden så isolerades det också.



Ser ganska mysigt ut med isolering, ser skönt ut. Avloppet som sticker upp är där toan ska stå i framtiden.



Mer isolering. Röret i mitten är till duschen och det andra röret längs in är till tvättmaskinen =).

Ålandsrot



Vi har en relativt stor Ålandrots hemma som kommer från farfars trädgård. Fick den som litet skott och den är nu ca 120cm. Humlorna fullkomligt älskar den.
Häromkvällen räknade vi till 40st humlor av olika storlekar.

Sandra har lärt mig att man kan klappa humlor, farfar lärde henne. Riktigt mysigt att klappa på dem, de gör ingenting om man inte klappar dem för hårt för då kan de bli irriterade.
Så söta så =).

Taket påbörjat



Igår så började de lägga tak i köket =)!. Äntligen läggs det fula igen ;). Timmerpanel är det som läggs som tak, nyfiken som F*n om det kommer bli så snyggt som jag hoppas på =)
Folk som lägger detta som panel på sina hus får det skitnsyggt så då borde vi få det snyggt i taket ?!



Tar lite tid att läggas då det ska sågas ur och läggas hattar till 10st spottar och sågas hål för spiroröret också.
Men de håller på för fullt idag med, målet är att det ska bli klart idag :).




Och självklart isolerar vi massor även i taket.


Ny elcentral



Det blir hejdå till den där gamla, fula, vidriga och inte bra elcentralen för våran del. Bestämde att det var lika bra att byta nu när allting är framme =).



Riktigt råttbo, elektrikern har att göra, han började igår, men hann inte klart, kom annat i vägen så han kommer igen imorgon eller på torsdag och ska göra klart.



Sådär ser nya elcentralen ut med 2st jordfelsbrytare. Tyvärr eller hur man ser på det så kommer den bli satt i köket. Vi hade hoppats på att kunna ha den i hallen ( där den gammla sitter), men det blev för mycket jobb att sätta den där så den kommer sitta ovanför lilla bänken vi kommer ha under där.


RSS 2.0