Julen

Hade det jätte trevligt igår på julafton, tyvärr var jag så jäkla klantig så jag glömde min kamera hemma, men hoppas Emma kan skicka över bilder ? Snäääla =)

Berättar mera om julen senare.

Ibland är man därUndra hur ofta det händer att man får chansen att få en sådant här kort som ovan ?! Inte ofta tror jag ;).
Tycker de är hur söta som helst.Bagheera var lite fisig och ville inte vara med hela tiden på kort.I själva verket, varför de sitter såhär är för att de jagar en fluga. Söta de är som hjälps åt :)

HjälmsätterHur mycket denna jäkla gård än strular kan jag inte stirra mig mätt på den. Jag fullkomligt älskar denna gård och är villig att greja väldigt mycket med den. För varje grej vi gör så går det framåt på gården, det är så man får försöka se det även om det inte alltid är positivt.
Vi får se om vi kommer orka stå ut hur länge som helst om det kommer fortsätta strula som det gör med allt, jag hoppas det, men till slut om det fortsätter, så kommer orken, lusten och pengarna vara borta och då finns det inge mera att göra. Så jag hoppas verkligen att detta strulande kan sluta Nu ! :)Jag ångrar inte en enda sekund i mitt liv att jag köpte gården tillsammans med Håkan, men kan erkänna att man kan bli riktigt trött på hela hemmet när det är kaos. Men någon gång kommer det bli bra, allt vi har gjort hittills har blivit bra tycker jag. Blivit en rejäl upp piffning på hela gården sedan vi flyttade hit.
Fast just nu ser det ut som ett bombnedslag överallt förutom på övervåningen i själva huset och ja, sadelkammaren och stallet är städat och fint med ;).
Men så fort badrummet blir klart någon gång så ska det städas, innan all kakling och fogning är klar känns det som det inte är någon idé att städa runt överallt, men det kommer =).
Tror att vi är klara till nästa jul iaf :D haha.

Underbara RutSuperfina Rut =). Jag funderar mer och mer för varje dag som går att betäcka henne, men jag vet inte. Vill ha en egen fölunge någon gång i livet och nu har jag ett toppensto enligt mig.
Visst har hon inte toppstam, men det är inte det jag vill åt om jag ska ta fölunge utan ett extremt bra psyke och snygg exteriör, och det har verkligen Rut. Så skulle man hitta en hingst med bra psyke så kan det bara bli en bra fölunge för mig ;).

Tror Rut mår ganska okej nu, men så jäkla trist att det är som det är hemma så att man aldrig kommer ut och motionerar henne ( även Ari för den delen ). Tror denna dam skulle må ännu bättre om hon fick komma ut och röra på sig, det är ju inte så at hon magrar av att bara stå, hehe. Och så tycker hon det är ganska trist att bara vara jämt.

Hoppas på att jag kan bli frisk snart, att allt detta strul överallt ska ge sig så man får energin tillbaka att hållas med dem båda =).
Och det som vore pricken över i:et är om jag får tag i någon som vill göra mig sällskap ute i skog och mark.
Ingen som nappat på annonsen som jag la ut, var 3 intresserade först, men nu ingen.
Undra om det är för att det är vinter, fel ras eller bara allmänt trist att rida/köra i skogen.

Enda jag vill ha är ju sällskapet ut så man får energin tillbaka och att hästarna kan få gå ut tillsammans.
Jag vill inte ha något betalt och inte heller någon hjälp som jag kräver, utan rent sällskap.
Men men tydligen är det något som är galet, kanske hittar jag någon, någon gång =).

PonnynVad du är söt min kära lilla ponny, vad du är söt min kära lilla häst ( ponny )....
Visst är han söt i ponny grimman ? ;)Han tycker jag är rent sagt urlöjlig när jag står och försöker skämma ut han !Och sedan tycker han att det är minst sagt förjävligt att jag inte borstade tänderna på han innna han fick gå ut i hagen för att äta. Man ska ju borsta två gånger om dagen, morgon och kväll, men det tycks matte glömt :D haha

Inte bra att ändra rutinernaMina hästar gillar absolut inte att jag ändrar mina rutiner, speciellt inte på morgonen. Idag ville jag ta kort för en gångs skull så då blev rutinerna omgjorda.
Detta började med att Ari var bara tvungen att smaka på Ruts täcke ;).Ojojoj hur sura kan ni bli egentligen ?. Kanske inte så konstigt för just här stod jag med höbalen nedanför benen, hehe.Jävla kärring, ge oss mat nu !. Rut börjar ju få panik.Hahaha tycker Ari, Rut kan gott vänta det lilla matvraket :D haha.

Stalltäckena

Jag tog lite bilder i morse på stalltäckena. Inte lätt att ta på kvällen, täckena byts inne i boxen och de vräker i sig mat och beslysningen är skum, så då får man passa på innan man byter täcke på morgonen.
Men inte lätt, med två hästar som är vana med mina rutiner. Så det var INTE populärt !Var meningen att detta röda skulle Rut få, men då det inte fanns i hennes storlek så tog jag det till Ari och det blåa till Rut fast det var meningen tvärtom. Men jag vill inte ha samma färg på deras täcken eftersom de har två olika storlekar. Ignorera hans skitiga krubba, så blir den redan efter en kväll och morgon, han är en riktigt slafspelle.Visst är det snyggt ? =). Något lite stort åt Ari, men tycker inte det gör något eftersom han ska kunna ligga och sova utan problem.Rut var allt annat än glad åt de ändrade rutinerna. Rutindamen nummer 1 !  Hennes täcke sitter som smäck på henne, är som sytt just för henne =).Och Rut hatar att vänta i sin box på "sin" tur utan puttar genast upp boxdörren och kommer fram om jag inte stängt boxen. Och har världens snyggaste stil, eller inte ;)Visst är det snygga täcken ? =), Jag är så himla nöjd med Horseware täcken. Har nu som sagt fodrade regntäcken och stalltäcken. Älskar dem båda, i vår blir det ofodrade regntäcken som kommer hem. Nu ska jag börja sälja det mesta av det andra jag har ! =)


HoppetossaDagarna efter Sassa gick bort så var Hoppetossa väldigt ledsen, de två första dagarna åt hon ingenting så trodde jag skulle bli tvingad att avliva henne. Men tredje dagen så började hon göra tvärtom, hon vräkte i sig mat, åt allting. Till och med höet var renrakat.
Nu har det lugnat ner sig med maten och hon äter mycket, men normalt.Hon är ute och hoppas lös nästan varje dag, undantaget är snöstorms dagar. Hon hoppar en sväng under carporten, kommer sedan tillbaka för att säga hej för att sedan hoppa och gräva i snön igen.
Trodde när hon hoppade till carporten första gången att nej nu får jag inte tag i henne, för sådan var hon när Sassa levde, men hittills har hon kommit tillbaka till stallet varje dag =).Bästa hon vet att få komma ut en sväng och hoppa och skutta som hon vill. Gräver som tusan i snön, ska försöka ta kort på det någon dag och ibland kommer hon inhoppandes i stallet med snöiga öron och morrhåren är vita av frost, så söt ;).

MorgonAsså känns skumt att redan hunnit skriva flera inlägg i bloggen, tänt alla tre eldstäder, plockat undan disk, bäddat, plockat med tvätt, fixat in en massa ved in i huset.
Och nu ska jag snart ut och ta ut pållarna i kylan.

Det skumma med denna yrsel är att det bli något bättre om jag håller igång och gör något har jag märkt, men inga böj framåt för fort och inga snabba tvärvändningar så går det relativt bra =).
Känns som det går framåt med detta på dagarna, men bakåt på nätterna, men det ordnar nog sig.

Nä, nu ska jag ut till hästarna och ska ta med kameran och ta kort på deras nya fina stalltäcken de fick häromdagen. Undra om de kommer bli glada när de märker att jag ska ta en massa kort på dem innan de får byta täcken och gå ut ?. Tror Rut kommer protestera högt ;D

Inte lättDet är inte lätt att vara katt och bo i Hjälmsätter. Stackars frys skiten Baloo fryser hela tiden. Man får till och med lägga filt på han så han ska kunna slappna av.Nu har jag eldat i några timmar redan så värmen börjar sakta men säkert stiga så nu ligger han bredvid kaminen så nära han vågar =)

Baloo vill också spelaBaloo blir lätt avis när Håkan spelar, det visar han med att sätta sig på tvären framför honom. Baloo vill ju också spela TF2.
Fast jag tror det mera handlar om att han vill att Håkan ska klappa på han och att han ska få lägga sig i hans knä, men Håkan är djupt inne i spelet och Baloo är tvärsur !

VattnetImorse när jag klev upp så skulle jag dricka vatten och insåg att vattnet hade frysit !. Sicken så trött jag blir på allt detta krångel hela hela hela tiden !!
När ska allt gå felfritt i ett par veckor så man hinner färdigt med badrummet. Aldrig känns det som!

Tack gode gud så har vattnet hoppat igång igen efter ett stund.

Och vore det inte nog med problem med allting vi har så har lilla Skodan packat ihop =( !!
Startmotorn har nog gett sig totalt, så det måste köpas en ny, men vilken skrot/firma har öppet nu under julhelgen ?.

Elda var det jag i stora stora lass !

KalltInatt när jag gick upp så tyckte jag det var riktigt kallt nere och ja det var det ju. Hela 5.5 grader var det. Lite småkyligt kan till och med jag tycka.
Vet att vi hade 6 grader ibland förra vintern, men minns faktiskt inte om det var så kallt som 5.5grader.
Nu eldas för fullt, sedan 04.00 då jag gav upp och gick upp.

Har typ sovit 1-2 timmar inatt. Denna yrsel och illamående gör sig påmind just på natten när man ska försöka sova ! Så fort jag lägger huvudet på sned så kommer yrseln direkt, och hur lätt är det att sova med huvudet exakt rakt och gärna sittandes också ?!
Igår på dagen mådde jag nästan helt okej, snurrade lite hela tiden, men tyckte att det gick i rasande takt åt rätt håll, men inatt var jag tillbaka på ruta 1, inge bättre alls och nu mår jag sådär !

Jaja elda elda.

FegisenNär Ari absolut inte vill komma när man går ut i hagen så gömmer han sig gärna bakom Rut:s rumpa, eller försöker mota med henne så hon går före ;).
Ibland när han vill komma, men inte riktigt sådär vågar så motar han garanterat Rut först fram, sedan kommer han smygandes fram.
Lite smått osäker emellanåt, men det blir bättre. Men vissa dagar vill han bara vara och det märker man.

Vems är vems ?Hmm, undra vems öron detta kan vara ? ;)Och vems öron kan detta vara ? ;)

Alla som känner mina hästar har absolut inga svårigheter att svara på detta.


Mina syskon =)

Som många vet har jag en bunt med syskon, hela 7st syskon har jag. Alltså vi är totalt 8st. Tänkte berätta lite för er om dem, vad jag tycker och tänker =)Fredrik är äldst av oss på sina 34år. Han bor i Örebro tillsammans med fru och 2 barn.
Har ingen direkt sådär kontakt med honom, träffas allt för sällan trots att vi bor nära varandra. Har nog aldrig riktigt haft bra kontakt med honom så inget konstigt med det. Men de gångerna man träffar han är han alltid trevlig och oftast pratsam.

Thomas är som nummer två i skaran. Tyvärr så minns jag inte riktigt hur gammal han är. Runt 30 borde han iaf vara. Har ingen som helst kontakt med han. Träffat honom en gång i mitt liv. Inget jag vill gå in på.

Emma kommer sedan på sina 23år. Bor utanför Fjugesta tillsammans med sambo, deras dotter och 6 katter om jag inte missminner mig. Som jag upplever Emma är hon väldigt pratsam och glad, men kan vända humöret på en femöring, vilket kanske inte är så konstigt med omständigheterna runt henne.
Våran kontakt med varandra har dalat upp och ner, vilket är ganska tråkigt. Men hon har sina problem och jag mina, då blir det lätt så. Träffar varandra väldigt sällan vi med.Sandra kommer sedan på sina 22år. Hon bor i Fjugesta tillsammans med sambo, 2 katter och ett akvarium.
Våran start i syskonlivet började surt, vi pratade knappt aldrig. Men kontakten fick vi tillbaka för några år sedan och vi umgicks väldigt mycket och när vi inte umgicks så pratade vi i telefon ( eller jag babblade nog mest ), hon har hjälpt mig med massor av grejer så är hemskt tacksam för detta !. Tyvärr så börjar vi tappa kontakten nu igen, vilket jag inte riktigt har förstått varför, men något hon bestämmer, inte mitt val, men tråkigt är det !
Sandra har vart väldigt blyg av sig, men det börjar gå över vilket är superbra !. Glad och hjälpsam.Robin är 19år bor i Fjugesta hemma hos pappa ännu. Robin och jag har en bra kontakt tycker jag även om det mest är jag som ringer. Men alla vet ju hur killar är, de ringer inte och frågar hur man mår och kanske inte när man är 19 och har viktigare saker för sig ;).
Robin är en riktigt glad, charmig och snäll grabb. Ställer ofta upp om han kan, ställer ibland upp lite för mycket för att han är för snäll.Emelie är 14 år och bor hos mamma och sin pappa. En bestämd tjej som vet vad hon vill och man sätter sig gärna inte på henne bara sådär, för hon tvekar inte att säga ifrån ;). Har en bra kontakt med henne, tyvärr träffas vi allt för sällan. Men de bor uppåt Åtorp så de är en bit både för mig och dem att åka så det blir inte så ofta, men så ofta man kan. Och till sist har vi Emil på sina 13år. Emil bor också hos mamma och sin pappa. Emil är också en bestämd kille som vet vad han vill, riktigt tuff och det ska man vara här i livet. Tycker vi har bra kontakt vi med, men tyvärr träffas vi också för sällan.

SkrattanfallNär jag var till bygghandeln i höstas så stod jag och tittade runt bland penslar och väntade på att få hjälp av en som jobbade där, men hon höll på att hjälpa ett annat par som tydligen skulle måla om hemma.

Hon som hjälpte dem sprang omkring och plockade ner allt möjligt i deras korg, jag började smålyssna lite på vad deskulle göra för hon plockade verkligen ner allt, så förstod att dessa personer har inte en enda sak hemma och ska göra det för första gången.

När hon började säga att de eventuellt kanske måste spackla och slipa innan de målar, så säger killen: " Spackla, vad är det?". Jag trodde på helt allvar att hon som hjälpte dem skulle börja asgarva, såg så ut, men hon höll sig och fortsatte förklara.
När de senare frågade: " Hur gör man när man målar?" så frågade hon faktiskt dem om de verkligen skulle göra detta själv. ( De skulle tydligen måla om ett helt rum i deras lägenhet). Men de svarade bara att ja, det skulle de.

Alltså, okej. Alla är nybörjare någon gång, men borde man inte läsa på lite innan man ger sig på något sånt här. Liksom Spackla, vem vet inte vad det är ??!!

Kanske elakt, men jag kunde inte låta bli att gå därifrån och skratta lite.
Är nog kanske exakt likadant om någon säger åt mig att göra något jag absolut inte kan, MEN jag skulle aldrig ge mig på att göra något jag inte är lite mera insatt i.

Jobbigt..Lider utav att vara hemma, det är helt sant. Fattar inte varför detta ska drabba en person som verkligen vill jobba, kan väl ändå drabba en person som vill vara hemma.

Imorse när jag vaknade kände jag mig ganska okej, så trodde detta var över så jag skulle kunna jobba, men framåt lunch tid började illamåendet komma tillbaka och sedan kom den förbaskade yrseln med stormsteg =(.
Hjälpt Håkan att köra in lite ved och vi vart till affären, köpt hästmat, hämtat ut hästtäcke och annan medicin till Håkan.

Efter det var jag helt slut, trodde jag skulle fixa det, men usch vilken yrsel jag fick och inne i mataffären kunde jag inte fästa blicken på något =(. Så efter det var det lika bra att ringa och sjukskriva sig ytterligare en dag till. Trodde jag skulle fixa att jobba, men icke.
På mitt jobb måste vi typ ringa varje dag och säga om vi kommer eller inte, lite smått annorlunda.

Hoppas jag mår bättre imorgon så jag kan köra sista natten, men det åter står och ser.
Många tycker jag ska vara hemma, men många förstår inte heller hur mycket jag älskar denna körning med dessa lastbilar ;).

Fias Hiss & Diss

FIA HISSAR

Köpte denna choklad kaka igår efter jag vart hos läkaren och den är redan halvt uppäten, men fått hjälp av Håkan med. Han som aldrig äter choklad och inte mörk, men denna gillade han.
Mycket godare än den jag redan tipsat om som är från Marabou.

Diagnos KristallsjukanJahopp, nu i förmiddags var jag iväg till läkaren och han konstaterade kristallsjukan. Var tydligen ganska uppenbart. Gjorde en del tester och gjorde något med nacken som kanske kan hjälpa kristllerna på plats.

Detta kan gå över allt från 1 dag till flera månader. Fick reda på idag att min farmor haft kristallsjukan till och från i 20 år =(. Det hoppas jag att jag slipper.

Läkaren ville iaf att jag ska hålla huvudet så stilla jag kan i 24 timmar efter den behandlingen han gjorde. Han är inte 100 på att det hjälper att jag är still med huvudet, men kan hjälpa en bit på vägen.
Alltså still menar han med att helst inte röra huvudet höger, vänster eller böja mig fram och inte ligga ner. Så inatt ska jag försöka sova sittandes =/.

Kristallsjukan är en godartad sjukdom, yrseln är absolut inge farlig, men fruktansvärt obehaglig och det kan jag meddela att det är den !.
Jag kan göra vad jag vill fast yrseln finns där hela tiden. Men jag undviker att göra hastiga rörelser, imorgon när det gått 24 timmar vill han att jag ska röra på mig massor så tänkte ta en promenad.

Blä vill verkligen inte detta, vill jobba, är ju inte "sjuk", men med denna yrsel så går det bara inte att köra, det är nog livsfarligt =(.

Hemsk natt !Känner mig tacksam över mig själv att jag valde att stanna hemma från jobbet inatt, det hade verkligen inte gått att köra.
Vaknat flera gånger inatt av yrseln och kraftig illamående, inte spytt, men känt som det vart nära.

Jag vill verkligen bara till en läkare NU ! Jag hatar att åka till läkare osv, men nu vill jag verkligen få hjälp med detta. Värsta jag vart med om någonsin typ tror jag.
Fått en telefon tid 08.35, hoppas de ringer tidigare och att jag får komma in med ilfart.

Akuten ville inte ha in mig om jag inte tappat talförmågan eller tappar rörelse i kroppen, än så länge så har jag detta kvar.
Gaaahh nervös !

Vila

Måste gå och vila, orkar inte sitta uppe längre, men bävrar för att lägga mig ner, det är värst med denna yrsel att lägga sig ner =(.
Men men måste försöka sova.

Sjuk!Är hemma inatt från jobbet och jag HATAR det ! Jag älskar verkligen mitt jobb och vill spendera jobbtiden i mina kära lastbilar, men inte inatt =(.

Imorse när jag vaknade så gick jag ut och skulle ta ut hästarna, böjde mig ner för att sätta fast Ruts täcke och då svartnade det för ögonen och jag ramlade ihop typ under henne ( tur att hon är snäll ). Kom tillbaka ganska fort tror jag och återfick balansen.
Trodde detta berodde på att jag var hungrig så jag hävde ut hästarna fort och gick in och åt ordentligt och drack mycket, men yrseln bara blev värre och värre.
När jag sitter still så är det ganska okej, men så fort jag reser mig eller vrider huvudet så kommer yrseln på en gång, nästan svartnar för huvudet i ca 10sek.

Sådär har det hållt på hela dagen, fått huvudvärk, nackvärk och lite illamående stund tals med.

Åkte iväg på kvällskvisten och kollade blodsockret och blodtrycket, men det var normalt, så det kunde jag utesluta.
Pratat med sjukrådgivningen nu på kvällen och hon misstänkte kristallsjukan. Aldrig hört talas om förrut, så hon fick berätta.
Finns tydligen små kristaller i örat som hjälper till att hålla balansen,  troligen har de släppt från sina ställen och då rubbar det mitt balanssinne. Tydligen vanligast hos oss kvinnor och det kan komma bara sådär en morgon när man vaknar typ.

Oftast går det över av sig själv efter NÅGRA  ( ????) veckor, ibland måste man få läkarhjälp, de vrider på huvudet på något sätt så kristallerna ska komma till sin rätt.
Många gånger kommer detta tillbaka hela människans liv, många gånger försvinner det för gott.

Jag ska kontakta vårdcentralen imorgon för att komma in på undersökning, blir det lite värre under natten så måste jag in akut, detta med yrsel, nackvärk, huvudvärk och illamående ihop är tydligen inte att leka med =(.

Jag kan erkänna att jag är hypernervös för att det ska vara något allvarligt !

Frisören

Igår var jag iväg till frisören och för en gångs skull blev jag skitnöjd ! Älskar mitt fräscha fina hår igen.

Gjorde en rejäl förändring, klippte av mig massor så jag får precis upp det i små tofsar bak i nacken, kan säga att det behövdes klippas av mycket för det var bra slitet, tunnande även ut det massor för även där var det slitet.

Har vart blond länge, några år har jag allt vart blond, men tröttnat ganska mycket på det eftersom tiden aldrig finns att färga utväxten.
Så igår bytte jag hårfärg hos frisören, blev mörkbrunt med lite rött inslag i och mörklila lugg och även lite mörklila detaljer runt omkring i håret =).

Sjukt snyggt om ni frågar mig, aldrig aldrig som sagt vart så nöjd när jag gått från en frisören som jag var igår.

Orka

Jag lovade att blogga igår och jag lovade att göra det idag också, men orkade inte igår och energin är nere på noll idag med =/.
Börjar bli sjuk tror jag, kanske inte så konstigt så mycket man hålls hela tiden så det är nog inte så konstigt att kroppen börjar säga ifrån, se om det bryter ut eller om det håller sig lite sådär hela tiden.

Ska försöka ge mig på att blogga imorgon, har lite bilder att visa och lite att skriva om så hoppas energin finns att orka imorgon =).

HejHopp nu ska jag fara mot jobbet.

Sökandet efter medryttare

La ut annonsen som sagt igår och hittills fått svar av 3st =), Bådar lite gott. Den ena bodde för långt ifrån, den andra är jag lite nyfiken på, så henne vill jag nog träffa och prata ansikte mot ansikte.
Den tredje är faktiskt en man, lite oväntat måste jag få säga, men inget negativt.
Se om det blir träff med han med så man kan prata lite bättre.

Men vill ha flera svar .. =) =)

StelfrusenIdag var jag ute och körde båda hästarna varsin tur. Gaaaahhh säger jag bara. Jag höll på att förfrysa mig, om jag nu inte gjort det för har ännu inte tinat.
Körde först ut med Rut, glömde rånarluvan jag har under hjälmen så öronen höll på att gå sönder, vantarna som jag inköpt till denna vintern som skulle vara sååå varma kan jag meddela INTE var varma.
Mina lår höll också på att frysa ihjäl.
Ändå lyckades jag vara ute och körde henne i 45min i skritt och småtrav.

Väl hemma så rymde Rut, hann inte ens reagera att ta henne förrens hon stack, blixten borde hon heta. Galopperade iväg ner till ett gärde så det var bara att traska iväg efter henne. Det lilla pluset med det var att jag fick upp värmen liite.

På med varmt täcke och ut i hagen och in med Ari.
Bytte handskar till ett par nyinköpta ridhandskar som ska vara gudavarma, kan meddela att även i detta fall var dessa INTE varma. Fick ta av med dem och blåsa på fingrarna hela tiden.
Rånarluvan hittar jag inte, men tog på mig en luvtröja och satte luvan under hjälmen så öronen klarade sig.
Tog även en filt i knäet så låren klarade sig hyfsat okej.
Men nu var det värre med hela ansiktet, trodde jag skulle gå sönder så mycket frös jag.
Var ute med Ari 50min både skritt, trav och lite galopp.

Väl hemma så varmt täcke och bums ut i hagen och jag fullkomligt sprang in i huset och försökte få upp värmen, men har ännu inte lyckats. Kanske kommer tillbaka när man sitter i en varm lastbil senare inatt.

Trots att jag frös som jag vet inte vad, så var det ganska kul att komma ut med dem båda och de var hellyckliga =). Rut var så glad så hon höll på att spricka och Ari ville bara springa o springa ;).
Skitduktiga hästar, speciellt imponerad av Rut som inte gått med vagn på väldigt länge.

Sökandet efter medryttareIdag fick jag äntligen ut en annons om att jag söker medryttare. Satte ut den igår, men blev något fel, men idag är den äntligen uppe.
Nu får vi alla hålla tummar och tår för att det svarar någon vettig som kan passa mig och hästarna. Jag vill få tillbaka min energi till att hållas med hästarna och det får jag snabbast genom att ha någon att dela intresset med =).

Hoppas Hoppas Hoppas =) =) =)

Tack sis <3

Tack Emelie, filmen heter Bolt som jag menade i inlägget med Rhino. Den filmen är skitbra, så har ni inte sett den så se den då förstår ni vad jag menar med att Bagheera ser ut som Rhino i den filmen ;)


Inte normalt

Asså jag fick hämta min gubbe 02.30 inatt, fick skjutsa hem en jobbarkompis till han.
Kom i säng 03.10, sist jag kollade klockan var hon 03.54 och uppe igen vid 09.30. Inte normalt, men måste ju tack vare att hästarna ska ut och jag har lovat grannen att vi ska ut och gå ihop.
Hon behöver prata av sig om lite och vi båda behöver motionen, men just nu har jag världens huvdvärk och illamående tack vare lite sömn så känns inte direkt lockande att gå ut och motionera, men antar att det släpper så fort man kommit ut =).

Hejsvejs nu ska det promeneras.

Rhino = BagheeraJag och min syster Sandra döpte snabbt om Bagheera till Rhino efter vi sett filmen, hmmm står helt still nu. Snälla Sandra eller någon som vet vad jag menar ?. Handlar om en hamsetr i en bubbla eller något.

Och ni som sett filmen ( vad den nu heter ) förstår vad vi menar ;)Sedan är Big Eye ett annat bra namn på han. Inte blir det lättare för han att han är kolsvart och har jätteoranga ögon.
Mammas gos.

Väntar

Min gubbe har vart på julbord med jobbet och sedan givetvis hamnat på krogen, fast han sa att det inte är rolig där så han skulle inte gå dit.
Men jag känner han bättre än vad han känner sig själv, lätt för grupptryck, japp det är han det.

Klockan börjar närma sig 01.00 och jag vill sova. Vill hinna med en del imorgon. Hade tänkt hinna med mockning, köra en av hästarna innan klockan 10.30 då jag ska ut och gå med en granne. Sedan fortsätta köra den andra hästen eller rida den.
Och efter det ville jag städa överallt i ett par - tre timmar sådär. Sedan laga god mat och slöa, men icke sa nicke. Dagen blir helt förstörd nu tack vare att jag får hämta han sent.

Han kan inte ens svara på när han ska bli hämtad. Visst det är kul för han att vara ute med kompisar, men jag kan lätt bli frustrerad då min dag går åt skogen och jag vill verkligen hinna med mina hästar för en gångs skull.

Men men inte vara ego nu..

SaknadJag saknar faktiskt den här stora klumpen en hel del. Funderat ett tag på om jag ska fråga om jag får komma upp och hälsa på, se hur han har det, men mest för att bara få klappa på han =).

Saknar inte bara just Häggrid, utan saknar ardennrar helt och hållet. De har en speciell personlighet. Antingen gillar man den eller också inte, men jag har alltid gillat ardennrar och kommer alltid att göra.
Så underbara hästar.

Bäst/värst med AriBästa med Ari är att han är så personlig. Faller man för honom och han visar förtroende för en själv så känns det som man hittat en bästa kompis, går inte att beskriva, måste få kännas.
Alltid supersnäll att pyssla med i stallet.
Väldigt känslig att träna och väldigt lyhörd.
Fina hovar, fin kropp.
Pigg och glad för det mesta.
Snäll att sadel och sela.

En annan speciell stor fördel han har är han han visar om han inte gillar en person, och i början tyckte jag han var fjantig, men nu har jag däremot lärt mig lyssna på han. För visar han tydligt att han inte gillar en person så är det något skumt med den personen, det har jag lärt mig.

Finns en hel del postiva saker till att säga om honom.
Värsta med honom är nog hans spatt och dåliga bakknän. Hoppas verkligen han kommer leva klanderfritt i många år för hans skull.
En annan sak som jag inte riktigt gillar är att han inte alltid kommer i hagen, han kommer till 90% av alla gånger, men är ofta tveksam. Godis är ett bra knep många gånger.

Han är fruktansvärt sur och envis mot Rut, i början fick hon aldirg stå på samma ställe och äta förrens han mota bort henne, men hon har börjat sagt ifrån så Ari får sig ett och ett annat bett från henne.

Han är ganska svårlastad, eller det vet jag inte, men den gången jag testat så gick det inte, men kanske går bättre nästa gång.

Men samma här, att det spelar ingen roll hur mycket brister han har. Jag älskar han högt över skyarna iaf. Mina fina och bästaste prins.


Bäst/värst med RutDet bästa med Rut är att hon alltid är glad mot mig och sin omgivning. Verkligen positiv till livet.
Hon kommer nästan till 99% av alla gånger. Bara ibland hon kan få tokryck och börja leka i hagen.
Jättefin kropp
Fin benställning. Fina hovar.
Supermysig att gosa med.
Snäll att sko/lasta pyssla med.

Alltså finns massor av postivt att säga om henne.Värsta med Rut är nog det att hon ogillar stänk i ansiktet. Vare sig det gäller snö/regn/flygfän/löv, ja vad som helst så ogillar hon det starkt.
Ibland när man rider henne utan nederbörd kan hon börja rycka som en tok med huvudet och strax efter det börjar det regna/snöa. Hon verkar känna på sig det på lång väg.

Kan även tycka att hennes stoiga surhet mot Ari när jag tar ut/in dem ( tar dem samtidigt jämt) kan vara lite småjobbigt, hon vill inte ha han på sin sida så hon kan få för sig att hugga mot honom och om jag råkar ha en arm i vägen kan jag få mig ett bett. Absolut inget illa från hennes sida, men hon vill gå själv.
Tar jag henne ensam gör hon inget.

En annan sak hon gör som jag inte gillar är att när man är ute och rider eller kör så kan hon få för sig att bocka =(, jag som är lite ovan just nu och lite småskraj ogillar det skarpt.
Hoppas det var för att hon hade ont förut och att hon inte gör så mera, men det lär jag ska märka.


Andra egenskaper hon har:
Matvrak är hon med, eller var mera kanske jag ska säga, nu har det lugnat ner sig efter hon fått fri tillgång ute i hagen.
Sötnosen nummer ett när hon mummlar vissa morgonar. Inte alltid hon säger något, men ibland så gnäggar hon till och mitt hjärta smälter då.
Riktigt bestämd liten dam som blir sur om hon inte får som hon vill, te x på morgonen efter pelletsen ska hon ut direkt, annars blir hon tvärsur och skrapar i backen, öronen bakåt och kastar med huvudet.

Men hur som än haver så älskar jag min fina pärla. Hon är så fin, min bästaste Rut.

AmaryllisNär farfar levde så fick jag varje jul en amaryllis. Först röd sedan övergick han till den superfina vita amaryllisen.
Nu finns inte min älskade farfar kvar i livet som många vet, men jag hedrar han varje år genom att köpa mig amaryllisar.
Jag kan aldrig välja färg så får bli en av varje, men i år blev det en röd och två vita.
Köpte dem små för att njuta så länge jag kan av dem, älskar nämligen dem som knoppar med.
Tack vare kylan vi har i huset så lever de extra länge, växer ganska så sakta vilket jag trivs med.

Jag ska faktiskt i år försöka mig på att få dem överleva till nästa år, har testat det förr, men glömt bort dem mitt i allt, men ska testa igen =)

UppehållJag har bestämt mig från och med 1 januari 2011 att sluta med godis. Har haft ett uppehåll på lite mer än 1 år tidigare och det gick utan tvivel, så detta ska också gå.
Varför jag just väljer nästa år ( för alla andra gör det ? haha nejdå), är just för den där dumma knäcken som jag bara inte kan motstå i år. Att motstå den nästa år blir lättare då jag inte ätit godis på länge då, men nu kan jag bara inte motstå den, eller jag vill inte heter det nog ! ;)

Detta beslut är mest för mina tänders skull, men också för vikten. Jag har aldrig brytt mig om min vikt. Mitt måtto har alltid vart " så länge man själv mår bra så spelar det ingen roll hur man ser ut".
Mitt måtto finns fortfarande kvar, men det är så enkelt att jag har gått upp rätt så mycket i vikt, mycket på grund av min körning då jag sitter mycket och blir trött om nätterna och då äter jag allt möjligt.
Mycket beror det på att jag mår skit så orken finns inte till något. Och tack vare att jag gått upp i vikt mår jag heller inte bra.

Nu är det dags att gå ner i vikt och börja vara pigg och glad igen !.

Dags för mungiporna att strama uppåt och magen att gå neråt ;D

Tandis besöketJa, tandis besöket var inte direkt roligt =(.

Det stora postiva var att jag hade 2st bidrag av försäkringskassan att ta ut så jag uttnyttjade det ena och fick endast betala 350kr =), det andra bidraget sparar jag till mitt andra besök i maj..

Det andra lilla positiva var att jag inte hade direkt några hål..

Men så kommer det lilla negativa och det var att jag har början till 5 hål i 5 tänder =(.

Det stora negativa var att jag har inflammation i tandköttet, som troligen kommer att jag vart/är småförkyld. Detta har medfört att bakterierna har smygit sig uppåt mellan tandköttet och själva tanden.
Detta måste jag få bukt med illa kvickt annars kommer jag få tandlossning som 50åring och det vill jag inte !

Jag tycker jag sköter mina tänder hyfsat bra, men tydligen inte. Så efter besöket for jag iväg till apoteket och köpte på mig grejer efter tandsköterskans direktiv.
Det blev tandpasta, mjuk tandborste som jag ska borsta med efter jag borstat med min eltandborste ??!! =/ skumt, men jaja. Nya plackers blev det också för mina var slut.
Glömde att ta med på bilden, köpte även Flour tabletter med lakrits smak ;).

Sedan blev det munsköljet Flux. Tydligen är det bara Flux och Dentan som är bra. Trodde faktiskt SB12 var bra. Listerine vet jag är inge bra, innehåller mest sprit och färgämnen vilket förstör munnens slemhinnor.
Men att SB12 inte var bra fick jag mig en chock.
Tydligen tog de fram SB12 till folk med dålig andedräkt, satte sedan dit lite Flour för att kunna tjäna bättre, visst är det lite bra för tänderna, men Flux och Dentan är gjorda för att hjälpa tänderna så det är det bästa du kan köpa =).

Nu är jag helt livrädd att få tandlossning så kommer göra mycket för att det inte ska ske, hoppas när jag ska tillbaka i maj att de ser bättre resultat.Knäck

Är det något julgodis jag helt enkelt älskar så är det Knäck, kan äta massor. Ska vara proppad med hackad mandel och Mmmmm vad gott det är, men tyvärr tycker inte mina tänder det, men en gång om året så får man äta det, det tycker jag mina tänder kan stå ut med ;)

Fias Hiss & Diss

FIA HISSARMums vad god den där chokladen är. Ätit ett par kakor kan man säga, man kan inte äta för mycket på en gång, så den räcker länge. Mums !Den där chokladen går inte av för hackor heller. Håkan var supergullig mot mig härom veckan och kom hem med den som present. Jag hade aldrig smakat den, men ja, den går ner den med =).
Samma här att man kan inte äta för mycket så den räcker länge, men Mums fillibabba !.

Märks det att jag älskar mörk choklad ;)

FIA DISSARBlir fruktansvärt irriterad på folk som skryter om allt hela tiden. De är bäst på det och det och det och ingen annan vet något. Hatar när folk vägrar lyssna på en för de vet helt enkelt bäst.
Allt folk är bra på något och det finns ingen som vet allt här i världen, så snälla folk som skryter massor. Lägg ner skit snacket och börja bete er som man ska göra !

VintersportAlltså det här med vintersporter. Jag har aldrig vart intresserad av någon sport i hela mitt liv. Jo hästar att hållas själv med, men tycker det är småtrist att titta på, på tv.

Skridskor har jag knappt aldrig åkt, de gångerna jag står på ett par skridskor så går benen åt olika håll. Slalom har jag aldrig åkt, inte snowboard heller. Längdåkningsskidor har jag testat ett par gånger, men går sådär. rak sträcka helt okej, uppför, nja då går liksom skidorna åt fel håll, de går bakåt. Gör jag fel då ??!! :D haha.

Pulka däremot har jag så mycket så jag kan inte ens räkna, älskar att åka pulka.
Ju mera tiden går så vill jag verkligen lära mig att åka iaf skidor. Håkan säger att vi kan dra upp någonstans en helg och åka, men där kommer problemet. Håkan kan åka, det kan inte jag så jag behöver vara i nybörjarbackarna och kanske ha någon som lär mig.
Håkan vill inte det, för då får inte han ha kul, det förstår jag, men jag vill inte vara i nybörjarbacken själv en hel helg =/.

Jag älskar att leka ute i snön, så tror en helg att lära mig åka skidor skulle vara hur roligt som helst, tror jag skulle dö av skratt och även den som är med mig skulle garva ihjäl sig.

Jag testade en gång och tolkade bakom häst med skidor. Hon som red galopperade iväg och där flög jag fram bakom hästen, gick skitbra rakt fram, men när svängen kom så svängde hästen men jag åkte rakt fram och ramlade. Vi skrattade så vi tjöj åt mig, jag är totalt värdelös på skidor.

Jag är totalt värdelös på vintersporter, men det är väl aldrig för sent att lära sig ? =)

Fina i hovarna igen


Nu har hovslagaren precis åkt, jag passade på att springa in och värma mig med en kopp te och stor filt om benen. Svinkallt att bara stå rakt upp och ner och inge göra i 2.5timmar. Mina tår höll på att gå sönder. Ändå är det bara -5 ute så jag är glad att det inte var -20 eller mera.

Nu har de snösulor och 4st brodd i alla skor. Känns skönt, att nu kan jag sätta fart på dem utan att riskera att de bryter halvt ihjäl sig. På fredag borde jag hinna med och motionera dem =). '
Imorgon är det som sagt tandläkaren och jag kommer komma hem när det är kolsvart ute, har fortfarande inte skaffat mig någon bra pannlampa och beslysning.

Hästarna skötte sig exemplariskt. Ari till och med pussade på hovslagaren i slutet, det har han aldrig gjort med någon annan så var lite kul att se =).
Ruttan lät bli att tvätta hela hennes rygg denna gång, satte fast huvudet på henne för hovslagaren ville inte bli blöt om ryggen idag ;). Rut är bra söt hon med.

TandläkarenJag har en tid hos tandläkaren på torsdag 14.50. Missade helt förra tiden, men min snälla tandläkare sa att jag inte behövde betala något för att jag missade tiden om jag tog en ny tid, så självklart tar man en ny tid då.

Jag har aldrig haft problem med att gå till tandläkaren, har haft så mycket hål i mina tänder så kan inte ens hålla räkningen, däremot har jag aldrig haft tandsten.

Vet många som har tandläkarskräck, måste vara bra jobbigt för dem =(. Enda jobbiga jag kan tycka är när de proppar i en jäkla massa skit i munnen när det ska lagas tänder och man får spott i svalget och kan inte svälja, då kan jag lätt få små panik, men annars gör det mig inget.
Eller jo, priset !! Hutlöst juh.

Vet redan nu att jag troligen har ett hål och en spricka i 2 tänder =/, Hoppas verkligen det inte är så farligt så det kommer kosta skjortan. Har liksom inte riktigt råd med detta nu efter vattenpumpen, bilarna, renoveringen och allmänt trassel i ekonomin, men det ordnar sig, det gör det alltid =).

Dags att sätta fartImorgon kommer hovslagaren hit vid 13.30 tiden och skor om mina hästar. Gud vad skönt att slippa dessa förbaskade styltor då de ska få snösulor på sig. Rut har värst med snösulor, hon kan knappt gå.

Då från och med torsdag är det dags att sätta fart på dem, se hur mycket jag hinner och så, men ska ut så mycket jag hinner med dem. Som sagt renoverar vi än så finns att göra där, så blir inte träng fullt ut, men de kommer få komma ut 2-4ggr i veckan åtminst och det är mer än 0 =).

Har börjat skriva ner en annons om medryttare sökande också. Är så himla trist att hållas helt själv jämt och ständigt, och speciellt när man rider/kör ut. Då vill man verkligen ha sällskap.
Jag hoppas bara jag kommer hitta någon vettig, funkade inte alls med den förra jag försökte ha sällskap av.

Känns skönt nu att jag har bra utrustning till att köra dem båda, tyvärr än så länge bara en vagn, renoverar en av vagnarna, så kommer ha varsin vagn till dem senare =).
Ridutrustning har jag till dem båda nu också, har köpt på mig en del så det finns och blir över ;).

Första gången jag faktiskt äger 2st hästar som är relativt unga, och båda två går att köra resp. rida så det är riktigt kul. Kul att veta att man kan ta ut dem båda två tillsammans, så vore superkul om man hittar någon som vill komma och rida/köra tillsammans med oss =).

Tabbar&MisstagBorlänge 2:

Hände ännu en grej när jag körde samma sväng på Borlänge som jag skrev om tidigare. Jobbade som sagt från 17.00 och slutade runt 08.00 så på väg hem var man bra trött om man säger så.

Varenda natt jag körde så pimplade jag i mig säkert 10st Red Bull för att försöka hålla mig vaken, gick väl kanske rätt bra eftersom jag inte somnade en enda gång, men däremot gjorde jag världens största misstag som man absolut INTE får göra på vägarna typ..

Jag satt och pratade med en kollega i telefon och ju mer jag kom mot Örebro ju dimmigare blev det. Till slut såg man inte en enda meter framför sig. Först i början saktade jag av farten, men till slut orkade jag inte åka sakta ( ville ju hem ). Så jag ökade på och låg runt 90 ( jag vet för fort för bil+ släp, men orka ligga lagligt, hehe ).
Gick ner för Hällabacken och åkte en bra bit till, satt och babblade i telefon för fullt och efter en stund börjar jag fundera på när Frövo rondellen egentligen skulle komma.

Och rätt som det va så öppnade dimman sig och där var rondellen. Gaaaaahhhaa, jag bara skrek typ och slänge telefonen i golvet oc stod så mycket jag orkade och bar på bromsen, men inte lätt när släpet vägde mer än bilen och bilens bromsar var värdelösa.
Släpet gick på sidan och hävde ner de vit/svarta markeringspinnarna som sitter efter sidan av vägen, medans bilens bromsar bara skrek.
Jag lyckades på något konstigt sätt vräka mig igenom rondellen, utan att välta. Fattar det fortfarande inte idag hur jag lyckades hålla ekipaget på vägen.

Jag fick stanna och ta upp telefonen och kollegan bara skrek " Vad händer ??". Jag sa att jag fick tokväja för en älg. Skamset vågade jag inte berätta sanningen då, men idag vet hon om det och bara skrattar åt mig.

Tabbar&Misstag gör vi alltid som sagt, men tyvärr vågar inte många berätta om det, jag gör ju det helt öppet. Tycker andra kan få chansen att småflina åt mig :D haha.

Nu sova

Nu är jag bra trött efter detta snö oväder som vart inatt. Snökaoset mötte mig mellan Alingsås - Göteborg på vägen ner. Sedan på vägen hem fullkomligt vräkte det ner snö från Göteborg ända upp till slutet av Mariestad. Sedan ju närmre Örebro jag kom så avtog det mer och mer.
Snöade så mycket så man såg inte en meter framför sig, fick stanna hela tiden och slå bort snö från vindrute torkarna.. Blää för så mycket snöande när man kör, man blir så trött.

Nu sooova... God Natt med er ;)

Tabbar&MisstagNorge:
Jag körde Norge med Trailer ( 18m ), nästan varenda fredag förra vintern. Fick även med denna körning följa med en chaufför för att lära mig hitta och så.
Var absolut ingen fara att hitta för mig dit eller hur det gick till så fredagarna flöt på bra.
Men så kom det stora problemet en dag. Sista vägen till första stället var det en uppförsbacke med en viadukt som någon lastbil hade kraschat in i, den var alldeles för hög för bron. Så vägen stängdes av och leddes om.

Det stod en gubbe där vägen var avstängd så jag vevade ner rutan och frågade hur jag skulle komma till DSV, nu när vägen var avstängd.
Han sa bara att jag skulle följa väg 156 och mot Oppegård har jag för mig. Visst jag drog iväg, mot 156.. Mil efter mil, till sist tog väg 156 slut. Men Oppegård fortsatte, så jag fortsatte jag med, vägarna blev mindre ( synd att säga väg ), och till sist var jag framme i Oppegård, men något DSV syntes inte till.

Jag visste inte alls vart jag skulle över huvudtaget så jag svängde in vänster vid en rondell, men upptäckte ganska så snart att ooops jag var mitt inne i ett bostadsområde. Tack och lov fanns det en parkering som jag trodde jag skulle kunna vända på. ( Trailer vänder ganska så tvärt så man behöver inte så stort område som bil+släp).
Men jag fick gå halvt som halvt in i en häck och gå upp ganska mycket på trottoar, men det roligaste av allt med det var att när jag kom in där så stod det massor av folk där med stoooora öppna munnar och bara glodde.
Barnen såg man stod och hoppade av glädje, pensionärerna tror jag fick en smärre chock av ett stort fordon mitt inne i bostadsområdet :D haha.

Lyckades at mig ut till rondellen, men visste fortfarande inte vart jag skulle, till slut hamnade jag på ett hotell där jag sprang in och fick tag i en super snäll receptionist, men då jag är fruktansvärt dålig på att förstå Norska och jag kan absolut inge engelska och hon kunde ytterst lite svenska så tog det lite tid att förstå.
Men efter att pratat norsk/engelsk/svenska och en superduper bra karta så hittade jag rätt !!
Men omvägen blev ungefär 5mil när de stängde av vägen, snacka om dumma vägar i Norge alltså !.

Dagen slutade med att jag var hemma i Örebro 3.5timmar senare än jag borde, men ingen som väntade så det gjorde ingenting =).


Utan hjälmVarenda gång jag ser en bild eller en ryttare i verkligheten som rider utan hjälm, blir jag smått oroande. Hur kan folk välja att rida utan ett sådant skydd ?. Alla väljer olika så länge de är vuxna, men tycker inte om att se det.
Har själv ramlat av när hästen reste sig rakt upp och jag for i backen med en smäll och slog i bakhuvudet, hade jag inte haft hjälm då, kanske jag inte hade överlevt.
Folk säger ofta att hästen är så snäll, men det trodde jag också om min häst, men hon blev otroligt rädd för något och reste sig rakt upp, så även den snällaste hästen kan bli rädd för något och göra något som man inte tror.

Själv rider jag både med hjälm och säkerhetsväst, mer än så kan man inte göra inom hästsporten för det finns knappt inga mera skydd.

Detta gäller nog inte bara ridningen utan mycket sporter där det är farligt så skydd krävs, men personer som väljer att inte ha skydden. Jag ryser av smärta när man ser olyckor som man vet inte borde hänt om de haft skydd.

Tabbar & misstagJag har funderat ett tag på om jag ska börja skriva av mig om lite tabbar och misstag jag gjort. Kan kanske vara lite skoj att läsa, jag bjuder på det. Det mesta är inom jobbet.

Borlänge:
Jag skulle köra Borlänge på nätterna, 4 veckor på sommaren för runt 4år sedan tror jag det måste vart. Då ordinarie chaufför skulle ha semester. Hade vart med chauffören som körde det en natt för att lära mig, men klantig som man är så skrev jag lite halvhjärtat vart man skulle åka osv, det var ju så lätt så jag borde hitta. Och så slumra jag till lite då och då med, för var inte van att jobba natt.

Det dröjde dock några veckor efter jag vart med han som jag själv skulle köra, fick köra en hel del andra körningar emellan. Så det försvann ur minnet lite av vägbeskrivningen.
Jag började 17.00 och slutade 08.00 så det var en mardrömskörning med så långa tider.

Första natten så drog jag upp, hittade till postterminalen där mitt första stopp var, men sedan när jag skulle till ett ställe för att lämna bilagor blev det lite småfel. Jag svängde vänster i en rondell där man egentligen skulle rakt fram.
Jag mindes fel =/.
Vägen blev mindre och till slut tog det stopp, var en liten vändplats som jag försökte vända bil och släp på vilket inte gick. Där stod jag, hade fått gått ut så långt åt ena kanten så kört sönder ett ruttet staket.

När jag gick ut och kollade hur jag skulle göra så kom polisen med blåljus =/, de undrade vad jag gjorde där då lastbilar tydligen inte fick åka där jag var.
De skulle kolla körkortet och jag blev arg, för trodde de skulle ta det ( panik i huvudet = javisst ! ). Skällde ut dem, men de bara garvade åt mig.

De frågade om jag kunde backa mig ut till rondellen, Eh NÄ ! 2km utan backlampor och bäcksvart. Går inte att se och skulle ta otroligt lång tid.
Så de sa att enda vägen var genom stadsparken som var bredvid mig, jaha om jag får åka där för er så kan jag nog åka, men jag hittar inte när jag kommer ut på andra sidan så ni får åka före sa jag då.

Vips så åkte de före mig och jag dundrade iväg efter dem genom en stadspark med bil och släp :D haha, tur att det var natt så ingen såg mig typ, då hade jag banne mig hamnat på tvärsnytt eller något.
Kan säga att det gick åt lite grenar på alla träd och det var bra trångt, men fram kom jag och resten av resan gick bra.

Dä ni ! Inte många som åkt igenom en stadspark med bil och släp 24m med polis eskort :D


Kan säga att cheferna skrattade så de tjöt när jag kom hem på morgonen när jag var  tvungen att gå och berätta detta eftersom jag råkade köra sönder ett staket som de fick betala. Och ryktet spred sig så man får sig en och en annan kommentar fortfarande av kollegor, men det bjuder jag på ;)

VännerMitt bland detta kaos i vårt liv just nu med allt, så har man verkligen märkt vilka vänner man har och inte har. Och inte är det många vänner inte tyvärr.
En vän för mig är en person som verkligen visar att den bryr sig, jag behöver ingen hjälp från en vän eller något fysiskt över huvudtaget, bara ett enda telefon samtal (till exempel) där personen frågar hur man mår.
Tyvärr måste jag säga, så har jag bara en enda riktigt nära vän, och den vännen har jag haft sedan jag gick i 2:a klass. Jag vet att hon alltid finns där för mig och jag finns alltid där för henne, vi träffas väldigt sällan, pratar inte direkt ofta i telefonen heller, men vi vet att vi finns för varandra och det är tryggheten i det som jag älskar med henne.

Jag har några kompisar, men som sagt bara en enda riktigt vän. Jag lider inte för det, jag är en väldigt egen person som gillar att vara för mig själv och som alla ni vet så kan jag inte leva utan mina djur, jag kommer alltid att ha något djur omkring mig, de är mina allra bästa vänner.

Jag ogillar att när man frågar en person som säger att den bryr sig,  inte har ringt och frågat hur man mår, svarar att " jag vill inte störa, vet ju hur mycket du har att göra". Hallå ! Vad är det för en vän/kompis ?, en person som verkligen bryr sig ringer och frågar hur man mår oavsett vad. Och det spelar väl ingen roll att man bara pratar i 2min, bara man visar att man bryr sig.

Finns en hel del folk jag är riktigt besviken på faktiskt som jag trodde skulle visa att de bryr sig mer än vad de gör, kanske är det så att de är livrädda att jag ska sätta dem i arbete, kanske är det så att de nu fått chansen att gå ifrån mig, kanske är det så att jag trodde de var bättre människor än vad de visats sig vara. Inte vet jag, men tråkigt är det.

Men så finns det personer som stallt upp för oss och som visat att de bryr sig massor också som vi är evigt tacksamma för. Bland annat kommer jag vara evigt tacksam över Sune, Micke, Henrik & Janne.
Tusen Tack till er !! =)

Renoveringen ?En del undrar nog hur det går för oss i renoveringen, jadu, det går långsamt kan jag säga.

Kaklingen i badrummet är inte klart, trodde vi skulle vara klara för länge sedan, men så fort vi ska göra något så kommer det annat i vägen. Så har det vart nu i några veckors tid.
Djur har behövt extra tillpassning och pyssel, båda bilarna har gått sönder så de har blivit lagade i omgångar och det är fortfarande småfel på båda bilarna.
Hästtransporten blev det lite strul med.  Vattnet har krånglat i stallet och till sist som ni läste innan så fungerade det inte alls.
Håkan har jobbat 6dgr i veckan, då de har massor på jobbet att göra och han vill få chansen att tjäna extra pengar, vilket är till stor hjälp här hemma med de pengarna.
Jag har jobbat över nästan varenda natt jag jobbat allt från 1h till 2h mycket på grund av väglaget, väntan på att få backa in till kaj, extrakörning och allmänt trassel som blir i kylan.

Ja, det har och är fortfarande kaos med mycket här hemma, men det ordnar sig bit för bit. Ibland ( som idag ) måste man bara göra ingenting. Vi orkar inte annat idag, helt slut båda två, länge sedan man gjorde " ingenting".

Men vi överlever, även om det är kärvt ibland och livet inte är på topp alla dagar så fungerar det i alla fall och det är huvudsaken =).


Äntligen vatten !I veckan som vart har vi haft en del problem med vattnet hemma. I onsdags när jag vred på kranen i köket hände det ingenting. "F*n var min första tanke, hur i helskotta kan det frysa nu när vi isolerat som idioter när vi har renoverat och dragit nya vattenledningar" !!
Började undersöka det hela, men fattade inte vad det kunde vara, verkade inte som det hade fryst utan som något annat konstigt.
Håkan höll på in på natten med allting, men hände ingenting.
Efter mycket telefonsamtal till Janne på torsdagen så fick vi tips om att dra upp Pem slangarna ( vattenslangarna ) i brunnen för i slutet sitter det en backventil som kan sätta igen sig.
Snälla Henrik kom och hjälpte oss med att dra upp slangarna, 35m långa, men det var inget fel på backventilen, så ner med slangarna igen.
In och försökte få igång allting, men hände inget !!

Efter många timmars försökande så skruvade de isär pumpen och där var felet ! Pumpen hade både fryst sönder och skurit ihop. Så det var inte mycket att hålla på med. Fick åka iväg till Henrik och hämta hem vatten mitt inatten till alla djur, man trodde ändå in i det sista att vi skulle få igång vattnet så man väntade in i det sista.

I fredags så köpte snälla Henrik ut en djuphålspump, blev det billigaste alternativet, plus att vi slipper höra pumpen inne i huset och blir mera utrymme i groventrën så kunde kanske inte bli bättre ;).
På kvällen så drog vi upp slangarna ur brunnen igen för de skulle bytas ut helt och röjde järnet överallt så när Henrik kom så skulle det bara vara att sätta ihop allting.

Henrik kom senare och efter ett par timmar eller något var allting klart, och vips så rann det vatten ur kranarna igen, eller nja vatten är synd att säga, det var mera lervätska :D. Så det fick stå och rinna tills igår ( lördag ) kväll, nu är det ganska så klart så det går att dricka.

Summa sumaro, ca 11.000 kr fattigare, men betydligt mycket gladare är vi =) =). Känns som en bra investering till denna gård. Och känns otroligt skönt att vi inte ska fira någon jul för det hade ändå inte funnits pengar till det efter denna kostnad och andra stora kostnader som två trasiga bilar osv osv.

Man blir ganska glad över det lilla här i livet när man har så mycket strul som vi har med allt !
Människor som bor i lägenhet är ganska så bortskämde är min åsikt ;).
Men trots allt och innerst inne skulle jag aldrig vilja byta bort att bo i eget hus mot en lägenhet. Jag älskar att ha eget och bo på landet.

Uppvärmt vatten ?! Ja tack !


(bild lånad av thermobar)

Nästa år ska jag bara ha uppvärmt vatten till hästarna om jag nu bor kvar på denna gård och har hästar. Är så sjukt trött på att bära vatten varje dag för att man måste slå bort hälften massor av is som bildats av vattnet man bar dagen före. Sjukt slitsamt och tar världens tid och hästarna dricker inte alls lika mycket vatten som de borde göra tack vare att det inte är vatten åt dem 24h om dygnet.

Jag som har kallstall innebär det att vattnet fryser även inne i stallet eftersom jag även bara har 2 hästar så stallet värms inte upp så mycket heller.

Får jag inte en Thermobar som på bilden ovan så ska jag banne mig se till att jag och Håkan hjälps åt att bygga en egen med värmslinga i osv. Thermobaren går på minst 5000kr för mina 2 hästar, en att bygga kommer man undan med runt 700kr + jobbet så lite skillnad i priset.

Vill även ha uppvärmda baljor till dem inne i stallet se om det även kan och hinnas bygga nästa år.

Inte bröd till småfåglarnaJag vill att folk ska börja lära sig att inte mata fåglarna med för mycket bröd. Bröd är inte bra till små fåglarna, de kan inte tillgodagöra sig näringen i brödet, men däremot mättar brödet jättemycket och då tänker inte lilla fågeln på att leta ny mat, eftersom den tror sig vara mätt, och då kan den lilla underbara fågeln svälta ihjäl =(.

Så snälla köp en påse med solrosfrön, blandfrön, jordnötter eller något liknande att ge dem om ni ska mata. Äpplen är också väldigt gott för dem.

Vet att många tror sig vara snälla mot dem med att kasta ut bröd, men det är precis tvärtom i för stora mängder.

Mata gärna fåglarna, det behöver de, men lär er vad ni ska mata dem med =)

Saffran


(bild hittad på google)

Jag rent ut sagt ÄLSKAR saffran med stora bokstäver, men ( jag vet det finns alltid ett men ), varför måste det vara äckliga j*vla russin i det mesta som innehåller saffran ??

Jag har hittat en mack som gör lussekatter utan russin i, okej ett par ögon är det allt, men de går att pilla bort. Den macken är välbesökt på vintrarna för min del när jag kör Göteborg.
Köper mer än gärna lusse fikabröd UTAN russin OM jag hittar det.

Bland det värsta jag vet är när man blir bjuden på fika och blir tilldelad en lussekatt eller liknande med russin i överallt, går inte ens att försöka äta utan den blir liggande.

Russin och katrinplommon är bland det VIDRIGASTE jag vet. Det är ju bara att titta på skiten, inte f*n skulle jag vilja stoppa det skiten frivilligt i munnen. Blää


(bild hittad på google)

HovslagarenHon skulle ha kommit i måndags som var, men stallde in på grund av sjukdom och lovade att höra av sig om ny tid i veckan, men ICKE !!!. Jag har försökt nå henne, utan resultat. Hästarna klarar sig ett tag till för de är inte långe eller något så i fötterna, men jag vill ha snösulor och 4 brodd i skorna så jag kan sätta fart på dem på allvar NU !!. Har just nu 2 broddar i som sagt, men tycker det är alldeles för riskabelt att köra dem med bara 2 brodd i..

* suck, ville ju ha dem klara NU NU NU *. Undra när hon tänkt höra av sig ??!!, Hon skor dem superbra så vill inte förlora henne som hovslagare..

Jobbet

Fick i veckan som vart reda på att jag blir av med min körning och mina älsklingsbilar i års skiftet, har vart omförhandlingar på min körning och någon annan fick dem efter årskiftet =(.
Jag är superduper mega ledsen över detta, verkligen ÄLSKAR min körning och fullkomligt ÄLSKAR mina bilar =(.

Vet inte alls vad jag kommer få köra nu och om jag får köra något annat, det visar sig =/. Vill köra natt och helst dessa tider och gärna 4 nätter bara och gärna med mina älsklingsbilar, helst en åtminst.

Usch, jag har magvärk över att inte veta vad jag ska köra efter året, jag får helt enkelt njuta så länge det går.Min ena älskling <3 <3 <3. Fine bilen som går så bra, lite småslö är den allt när man får på 27-32 ton och man ska upp för backarna, men den knallar som en pansarvagn överallt, går så himla stadigt, vagnen är bra tung och dra, men den går också stadigt. Detta ekipage är vanliga hederliga 24m. Min fine bil..Min andra älskling  <3 och denna älskar jag mest, pigg och glad och stark som en oxe. Även fast denna vagn är längre än den första och därmed lastar mera så knallar den fint. Detta ekipage är 25,25m ( det längsta man får vara i Sverige ). Även fast mina båda bilar bara gått runt 12.000mil ( ingenting för lastbilar som lätt knallr runt 150.000mil ), så är denna piggare och gladare. Går så fint, som en pansarvagn denna med, rakt och fint.
Mina underbara bil <3 <3 <3

Usch,fy och blä,  kommer nog faktiskt fälla en tår när jag går från dessa bilar :'(

Konserter

Jag har vart på en hel del konserter i mitt liv hittills. Har vart nere på Sweden Rock festival i sammanlagt 5 år tror jag det blev, nu är det några år sedan vi var nere. Tycker det har blivit för dyrt med biljetterna och inte alls lika bra band tyvärr, men festivalen i sig är riktigt bra eller helt fantastisk faktiskt, inte alls grisig som många festivaler kan vara =).
Finns några band sådär som jag kommer på just nu som jag inte sett och skulle vilja se och det är Metallica, Finntroll och Dimmu Borgir. Skulle mer än gärna vilja se Amon Amarth igen ( sett dem 2 gånger, men får aldrig nog ) och Ac/Dc vill jag också se igen ( sett dem bara 1 gång ).
Finns nog fler band sådär jag vill se, men kommer bara på dessa nu.

Och sedan är det ett band till jag vill mer än gärna se som sticker ut mot dessa ovan och det är Lady Gaga, lite små skillnad mot de ovan, men tycker hon är bra.

RSS 2.0