Lovefilm.se

Om ingen visste det så är jag med i något som kallas Buzzador. Där får man emellanåt chansen att testa på olika saker och berätta för vänner/bekanta om vad man tycker om det för att sedan i slutet göra sin slutrapport till buzzador vad man tyckte om allting. Sugen på att bli medlem, allting medlemskap är gratis, gå in på : www.buzzador.com och anmäl dig om du blev intresserad =).
Jag har fått testat på Proviva Female, en router som heter Wippies, storytel och nu har jag fått erbjudande att testa på Lovefilm.

Lovefilm är nordens största on-line dvd uthyrning och det är så smidigt så det inte är sant, man registrerar sig, väljer bland 17.000 olika titlar, ( hittills har de haft allting jag sökt på ), filmerna man valt läggs i sin egen filmlista.
Efter man valt skickas filmerna hem med A-post i i din brevlåda, du ser dem och sedan lägger du tillbaka dem i samma kuvert som du fick dem i och lägger dem på en vanlig brevlåda så skickas dem tillbaka och all frakt är Gratis.
Kostar en månadsavgift för att hyra och det finns 5 olika exempel beroende på hur mycket man tittar.
Finns från 49 kr/mån till 249kr/mån skillnaden mellan dessa 2 är att den billigaste får du bara ha 2filmer hemma samtidigt och endast hyra 2filmer i månaden, men kollar man inte mycket på film är det bra.

Den dyraste är att du får ha 3 filmer hemma samtidigt, men du får hyra hur många du vill i månaden.

Filmerna får man ha hemma hur länge man vill, bara man är medlem och betalar för sig, men på alla olika abonnemang får man bara ha ett visst antal hemma samtidigt, men bara att titta, skicka iväg och få hem nya 1-2dgr senare =). !!!
Jag tycker det är hur smidigt som helst, har fått hem 2 filmer jag tittat på och ska skicka iväg dem idag och hoppas på nya senast onsdag =) !!

Blev ni sugna på det eller nyfikna?? . Gå in på WWW.LOVEFILM.SE
SöndagBilden ovan har inget med texten att göra. Bilden ovan är mor med familjs hund Daisy som tror hon är lika liten som en tax och ska ligga i knäet på oss =).

Idag har jag skottat snö i ett par timmar. Massor för hand och sedan fick vi låna grannens trädgårdstraktor med snöslunga på, men jag var tvungen att gå och peta ner snö i omgångar för maskinen orkade inte rå på snövallarna och det förstår jag. På något ställe var det upp till midjan på mig.
Blev en riktig storm igår, men massor av snö och massor av blåst så stallbacken och gångar vi gjort överallt var totalt igensnöade.

Igår kväll blev vi bjudna på mat av ett par grannar. Potatisgratäng, biff och sallad. Efterrätt fruktsallad med grädde. Bjöds på ett mycket gott vin som jag måste fråga igen om namnet =).

Blev tvungen att laga staket efter gårdagens blåsväder också. stolpar har gått av helt så enda lösningen jag hade var att spika fast plankor mellan stolparna, gick inte att slå ner några stolp inte. Hoppas de kan låta bli att gnaga på plankorna så pass att staketet inte lägger sig. Det är så mycket snö så övertråden på staketet syns inte på många ställen, ström är bara att glömma att ha på för det går inte.
Hoppas hästarna är så snälla att de låter bli att rymma =)!.

Lilla hjortungen som vi har boende på gödselstacken tyckte jag grymt synd om igår kväll. Skulle tömma skottkärran på stacken och när jag öppnar dörren ut så ligger hon där och sover, men försöker rymma sin väg, men hon kommer ingenstans. Satt helt fast i snön, försökte hoppa hela tiden, men gick inte.
Så jag tömde skitsnabbt och stängde dörren. Idag var hon borta. Hon är så rädd annars hade jag hjälpt henne.

Håkan har över 38graders feber idag. Var inte alls lätt för han att köra trädgårdsmaskinen idag. Nu ligger han helt däckad i sängen. Hoppas jag slipper feber och förkylning !!

Nu ska jag åka och tanka bensindunkar, köpa kattmat, fägelmat och mat till oss =)

Inne dagNyss vart ute hos hästarna som står inne i stallet. De fattar nog egentligen inte varför de får stå inne. Men jag har inte mage att släppa ut dem i detta oväder. Vräker ner snö och blåser storm så det driver igen överallt, så tror hästarna blir typ igen snöade om de går ut. Plus att ena stolpen där grindöppningen är gick av igår vid intag så jag måste fixa det först och det går inte att göra nu då det är helt igendrivat där..

Medans jag mockade åt ena hästen så fick den gå lös ute på stallgången vilket de inte hade något emot. Släppte även ut dem samtidigt så de fick hälsa på varandra, men Ari ska hela tiden bita på Felice..
Borstade av dem båda, tror de tyckte det var riktigt skönt. Kliade och myste med dem båda en bra stund. Ska upp senare igen och mocka av och fodra mera.

Ari var något varm i höger framhov, men ingen feber och ingen förhöjd puls. Och så blev det kallare när han väl hade fått rört på sig lite grand på stallgången.. Undra om det är något skit på väg eller om det är för att han står still inne, hoppas på det sist nämnda.. Hovslagaren kommer den 2:a mars, blir det värre får jag hoppas hon kan komma tidigare och titta.
Men säkert inget att oroa sig för..

Inte bara hästarna som lider av detta väder, jag har pisstråkigt. Går inte att gå ut typ, trodde att det skulle ge sig under dagen, men vädret blir bara värre och värre =/.
Katterna gillar inte helelr detta väder, okej att de älskar att vara inne, men de hatar när jag kastar ut dem, hehe.


Saknad


Saknaden av denna dam är stor. Stort stort hål i hjärtat är det. Trodde faktiskt inte ,hur elakt det än låter, att jag skulle sakna henne så mycket som jag gör. Hon var den absolut snällaste häst man kan ha. Ibland när lata Fia inte orkade gå runt henne så kröp jag under magen på henne, hon gjorde aldrig något.

Min fina fina Daniella Ison, kallad Dani. Saknar hennes försök till gnäggning, saknar att folk frågar vad det är som låter ute i hagen och jag får säga att det bara är Daniella som brunstar och låter sådär då =).
Saknar hennes otroligt fina huvud, hennes snällhet. Hon som alltid kom vad det än var..
Saknar hela henne :'(.Vandra vidare på de evigt gröna ängarna min älskade Daniella !
Du kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta <3

Min lastbil

Jag skulle vara duktig och ta med kameran nu när väl lastbilen var nytvättad i början av veckan. Men det var så jäkla dimmigt och disigt så korten blev allt annat än bra. Gick inte att ta bra bilder..
Senare i veckan så var inte lastbilen ren så inge roligt att ta kort och så glömde jag även kameran ett par dagar..
Men men blir flera bilder senare vid bättre väder =).
Resultatet:

När Robin är med och praktiserar får han lossa hela bil och släp själv, riktigt lärorik truckkörning, får lösa problmen själv också. Men han gör det riktigt bra så jag brukar lägga mig på ngn pall och halvsova medans han lossar, sedan lastar jag.

Ja Robin är som han är, men duktig truckförare är han =)

Spider catRobin är ganska känd för att vara ännu jävligare mot mina djur än vad jag är.. Som här lekte han Spider Cat med Bubba. Ni som sett The Simpsons movie fattar det roliga med det hela där Homer leker Spider Pig med en gris och gör just såhär som Robin försöker göra med Bubba.. =D haha, trodde jag skulle dö av skratt, Bubba liksom hänger med på det man gör med han..

Robin försökte även leka det med Bagheera som krampade ihop benen och vägrade ta upp dem i taket. Testade även med Baloo, men ni som vet hur han är fattar nog vad han gjorde = precis, han pep och det lät som Robin försökte ta ihjäl han =D haha.

Stackars mina djur när Robin är i farten =P..

Ang Ari och till AnnaJag vet inte alls vad jag tänkte på, jag tänkte helt fel. Ari är en aning stel i Vänster bak inte Höger som jag råkade skriva i förra inlägget och det har inget med spatten att göra då han är stel uppåt korset. Upptäckte en liten knut, kan mycket väl vara den som spökar.
Jag vet att han har spatt och jag är Jättenoga med att värma upp han länge och sedan får han skritta av sig länge också innan vi är hemma!. Han är absolut inte för hårt igångsatt.

Jag har haft honom sedan den 5:e september alltså lite mer än 5mån och första tiden skritta jag enbart på han, sedan fick han stå och vila i över en månad, sedan var jag ute och gick/tömkörde mycket med han.
Nu när jag väl skaffat mig en vagn för ca i mån sedan,  så har jag börjat köra han 3-5ggr i veckan. I början skritta jag nästan bara med endast små små korta travturer. Nu har han börjat musklat på sig, börjat fått kondition så nu har jag börjat trava en hel del mera med han. Men givetvis i måttliga mängder och han får fortfarande mest skritta när vi kör.
Men fortfarande så skrittas han runt 30min innan vi börjar trava lite sakta och skrittar ca 20min innan vi är hemma.

Och jag kommer nog aldrig glömma att han har spatt och hans skada du berättade om när jag hämtade hem han.
Jag är väldigt mån om Ari, vill att han ska leva länge så försöker ta hand om han på mitt allra bästa sätt.

Underbara AriVar ute och körde Ari idag igen med Robin som sällskap. Var ute över en timme. Han var helt underbar, bästa körningen sedan jag börjat köra han!!!.
Han lyssnade på allt, så fort han började springa och jag ville sakta ner så tog jag bara mer i tömmen och han sakta ner på en gång =)!!.
Sprang i flera olika travtakter. Snacka om superfin han börjar bli i kroppen.

Har hittat en Equiaterapeuft som jag ska kontakta och hoppas hon har tid att komma ut och gå igenom honom. Vill se så det inte är något konstigt med han. Ibland tycker jag han är en aning stel i vänster bak, men det går över när man skrittat på en stund, men bäst att kolla upp hela han så det inte är något !! =).

Jag är så himla stolt över min fina Ari, se vad EQ säger, är han bra i kroppen så ska jag börja rida han igen =) !! Kan vara kul med varierande träning för både han och mig =).


Alla stjärtarnas dag

Jag har nog aldrig riktigt förstått mig på Alla hjärtans dag. Okej jag är nog en sådan där tråkig människa som inte är mycket för att fira över huvudtaget. Påsk till exempel, helt meningslöst.! Enda som kan vara riktigt kul är de riktigt små ungarna som är ordentligt utklädda, såå söta =)!.

Enda högtiderna vi riktigt firar är julen speciellt, den är viktigast och nyår kan vi också fira. Men tycker egentligen inte det är något märkvärdigt med nyår heller. Julen gillar jag för då umgås oftast hela familjen och det är väldigt trevligt..

Alla Hjärtans dag - meningslöst Påsk- meningslöst, men gött med långledig helg. Midsommar- kan vara riktigt trevligt emellanåt.
Helloween- meningslöst Julen- mycket trevlig Nyår- kan vara trevligt emellanåt också.

Har jag glömt någon högtid?. vad anser ni om högtiderna vi har här i Sverige?

Vart på besök hos familjenVar uppe till mamma med familj igår för att dels hälsa på, men också se deras nykomling. En helt bedårande sötnos, en bernersennen valp. Hekla heter hon och är 10veckor. Hon har ett blått och ett brunt öga, ganska häftigt.
Gick inte att ta ögonen ifrån henne och det gick framförallt inte att sluta klappa denna underbara mjuka päls hon har =)!.
Snacka om avundsjuk jag är på dem, jag vill helst ha en Rottweiler, men Håkan är inte lika förtjust i tanken, får jag inte det har jag alltid velat haft en bernersennen, så jag är nådigt avundsjuk på er !!! =).Hekla vill ha Daisys ben hon har i munnen, men inte lätt när man knappt når upp =).Hekla har fått ett väldigt bra grepp om Daisys dubbelhaka. Stackars Daisy får vara med om det mesta nu när Hekla är så busig.Katterna är också vädligt roliga. Dock gillar inte denna katt att leka med Hekla.
De har en annan katt, Frasse, som faktiskt gillar henne. De leker tydligen som tusan utomhus =).Kom igen då din lilla tråkiga kissemisse tror jag Hekla säger här =D.Sedan blev Hekla trött och gick och la sig utanför sin säng, men med kanten av sängen som huvudkudde =).
Så himla söt så det finns inga ord i hela världen som går att beskriva detta lilla bustroll.

Vinterland 2009-2010Ännu mera snövallar nu.Promenad i skogen, fick pulsa i snö upp till låren emellanåt.Denna vinter som håller på nu är den värsta som jag minns. Jag minns inte om jag upplevt såhär mycket snö och denna kyla som håller i sig så länge. Nu är det inte lika kallt som det vart, och skönt är väl det. Fast jag tycker att det blir nästan råare i luften nu än när det var 25minus.

Jag längtar tills våren, hoppas bara denna snö försvinner sakta. Annars har vi en översvämmad leråker att vänta oss överallt.

Snö är fint, blir ljust och fint att köra i om kvällarna =)

Sköna vantarnaDessa fina och supersköna vantarna hämtade jag hos Sofia igår. Sofias svägermor ( bra förkortning Sofia ), har stickat dem åt mig. Betalade för garnet, jobbet gjorde hon gratis??!!, det finns tydligen supersnälla människor kvar här i världen =).

Älskar dem verkligen, jag har aldrig gillat tumvantar, men dessa älskar jag. Så varma och sköna.
Har beställt en mössa också, hoppas hon vill sticka den också bara =).

AC/DC

Fasiken vad jag ser fram emot den 3:e juni då vi ska upp till Stockholms stadion och titta på AC/DC !!!.

Blir ett avbrott i stora renoveringen, men det är det värt. Vi har velat sett dem i så många år, men aldrig fått chansen och få tag i  biljetter eller så har vi inte haft råd när de väl vart här uppåt i världen. Men nu ska det ske,. biljetterna ligger här hemma.
Troligen blir det så att vi åker upp och tittar på dem och sedan efteråt åker vi hemåt igen. Vet inte om det kommer gå att få djurvakt den tiden så kanske lika bra att åka upp över dagen då behövs ingen djurvakt. Hästarna går ute så bara de har vatten så klarar de sig och katterna får också vara ute =).

JAG LÄNGTAR !!!!!!!

Fina Fina Bubbi Trubbi <3Denna bild älskar jag verkligen hur mycket som helst!!. Inte lätt att ta fina bilder på han i snön, Bubba är ganska gräddvit, ser nästan skitig ut. Men detta kort blev jättefint enligt mig =).
Ska be Håkan redigera bilden en aning, sedan ska jag skicka detta bland annat på förstoring.

Ska skicka iväg en hel del bilder på förstoring och sedan sätta upp det på en och samma vägg, sådant tycker jag är snyggt och väldigt personligt.
Har redan skickat iväg min älsklingsbild på Maja och Håkan ( se nedan). Och den blev riktigt bra så hoppas att de andra också kommer bli det =).Fina fina älskade Maja, går inte en enda dag utan att jag tänker på dig och saknar dig något enormt !!

HelgenI fredags efter jag vaknat och sådär så hämtade jag upp Sandra, åkte sedan till Willys för att handla lite mat. Gick även in på Marieberg och träffade mor och Janne där. Vi fikade ihop, väldigt goda och stooora negerbollar har de på ett fik där inne och det måste bara ätas när man fikar där =D.
Åkte hem och gjorde inte direkt mycket.

Lördagen så körde vi ut med Ari, var ute 45min blev väldigt mycket skritt, men en del trav med. Han tycker det är skitroligt att få komma ut, man ser det på hela han. Han trampar på så man tror marken ska gå sönder och öronen är så spetsade framåt som det bara går. Så kul att se han så glad =)

På kvällen tittade vi på filmen " Prinsessan och grodan" = MYCKET DÅLIG !!!!! var fasiken som en musikal typ, de sjöng hela tiden, va inte alls sådär rolig som jag trodde den skulle vara. Vi båda blev mycket besvikna =/.
Spela lite kort och hade allmänt trevligt.Söndagen så körde vi ut med Ari igen, körde runt 1timme. Ganska mycket trav blev det både frivilligt och ofrivilligt, han är som sagt HET och PIGG =) !!. Vi höll på att köra fast i en snödriva hemma på gården när vi skulle iväg, Ari gick rätt in i den innan jag hann styra undan, det var när jag precis hoppa i vagnen så han fick allt ta i när han drog oss loss därifrån, knäppishäst!!.

Måste nog införskaffa 2par glasögon ( ett till med och ett till med passagerare ) till att köra med, det bara flög snöstyltor all världens fart när han sprang. Yr även lössnö med så man ser knappt inget.
Blev en hel del galopp för han också, det blir för jobbigt för han att trava sakta så då tar han till galoppen. det blir nog ändring på det när musklerna börjar komma tillbaka =).

Bilderna ovan är från i söndags, ganska så jäkla svettig, mest för att han har stressat. Han ville att selen snabbt skulle av så han fick klia sig. Dock tyckte han inte om mig för jag satte på han ett täcke när han skulle ut, det ville inte han för han ville rulla sig =).

På kvällen åt vi isterbandslåda och sedan skjutsade jag hem Sandra. Håkan hade satt Spiderman 3 på paus tills jag kom hem vilket är väldigt onödigt då jag inte ens gillar Spiderman, men men snäll som man är så tittade jag ändå =D.

Nyfikna*åh nu kommer matte med höpåsen och vattentunnan, det måste underökas*
Ari har blivit så mycket bättre med allt, denna tunna var han livrädd för förut, han stack så fort han hörde ljudet av den, men nu står han kvar, jag till och med kör på han ibland för att han inte flyttar sig =). Älskar alla framsteg han gör i mina ögon.Felice däremot är absolut inte rädd för något. Första gången jag kom med tunnan fick jag köra på henne flera gånger innan hon flyttade sig ett steg =). Nu för tiden när man kommer med tunnan ska hon dricka vatten direkt ur innan man hällt det i baljan och så ska hon slicka på locket, måste undersökas överallt =). Nyfiken och orädd för typ allt!.

Lika som bär ?Visst är de ganska lika? =). Med samma grimmor och om de är utan täcken båda två så ser till och med jag knappt skillnad på långt håll. Felice är en aning högre och lite rundare än Ari. Felice har längre man, men tunnare svans än Ari. Annars är det fasiken inte mycket som skiljer dem åt, så söta så ihop =).

Duktiga BagheeraMin fina fina Bagheera älskar verkligen godisbollen. Enda katten jag haft och vet som tar sig tid och rullar på denna boll för att få godis. Mina andra två herrar tycker det är onödigt att lägga tid på bollen medans Bagheera rullar jämt på den."Åh äntligen fick jag ut lite godis ".

Han kan hålla på ganska så länge med att rulla runt på bollen och smart är han, kommer den in i något hörn eller besvärligt ställe petar han bort den med tassen tills den kommit till bättre ställe så han kan rulla den =)

RSS 2.0