Kört RutMåste få berätta om min underbart snälla häst !.
I söndags när Stina och Ronja var här så passade vi på att testa köra Rut. Jag kan inte göra det själv så fick passa på när jag hade hjälp.
Först så gick jag framme vid huvudet och de höll bara i vagnen. hon brydde sig inte.
Efter det gick jag bakom vagnen och styrde medans de la vagnen i öglorna på selen. Hon brydde sig inte.
Efter det satte jag mig i vagnen på sidan, Hon brydde sig inte.
Sedan satte vi fast vagnen lite sisådär i selen och så satte jag mig i igen, då kände hon vikten i selen och blev hur glad som helst. Stegade på hur fort som helst, typ som hon sa " Äntligen fattade ni hur man ska göra, det är ju liksom jag som ska dra vikten".

Ska tillägga att hon inte blivit körd på de senaste 8.5-9 år

Längtar tills ihelgen då jag ska testa att köra henne igen =) !!

Flisa med ägare på besökNär vi kom hem från mamma på midsommarafton hade vi besök hemma. Nämligen av Flisan med hennes ägare.
Vi drack gott och spelade kort fram till morgonkvisten.
De åkte hem på söndag kväll.
De har hjälpt till att gräva och flytta på hö. Tusen tack för hjälpen !!!! =).

Jag kom på att jag inte tog ett enda kort när de var här, fattar inte riktigt varför. Glömdes nog bara bort.


Renoveringen fortsätterHar inte tagit någon nya bild.

Nu är det färdiggrävt i köket åtminstonde. Nu ska vi gjuta plintar och lite stöd för stenarna som huset står på. Under tiden vi gjuter så ska även badrummet nu flyttas ut till stallet, eller ja, duschen och tvättmaskinen ska ut resten av skiten ska slängas !.
Sedan ska gruset in osv osv....

Känns som en evighet innan vi ska börja snickra, men det kommer. När man väl börjat snickra går det riktigt fort. Sune kommer hit och hjälper oss och då vet jag att det kommer hinnas massor. Håkan och Sune får snickra medans jag sågar till alla reglar och virke som de ska ha så kommer det gå undan, det tror jag =).

Det är undanstädat på gården nu, massorna vi grävt ur är bortkörda till ena delen av dyngstacken och alla stora stenar ligger i en hög i ena rabatten. Allt annat skit ska köras till tippen på lördag tror jag det blir.

Vi kör efter, Bra arbetsplats är en städad arbetsplats, vi har vart duktiga hittills att städa allt eftersom.

När vi ändå har grävmaskinen hemma så vände Håkan på dyngstacken för att den ska brinna fortare och bli mindre. Bara det att det kryllar av ormar på dyngstacken, mindre roligt !!. Antar att han förstörde massor av bon. Dagen efter gick jag dit för att kolla om han överdrev eller inte, men det gjorde han INTE !!
Såg säkert 30-40st ormar, bara kryllar av dem. Många är riktigt stora, över 1m och riktigt feta, medans en hel del är esplingar antar jag för de är riktigt små.
Usch, tama ormar okej, men vilda Nej tack !!.
Men de gör ett riktigt bra arbete så får försöka glädja mig åt att de är där.


ParadisbuskeTror den heter Paradisbuske eller något sådant där. Jag är inte direkt intresserad så jag lär mig aldrig vad den heter. Tycker bara den är enormt vacker. Älskar den busken och är väldigt rädd om den =).Sedd från sovrumsfönstret.

Midsommar aftonDenna underbart "vackra" bild får pryda midsommar aftons inlägg. Daisy och min gubbe ser måttligt roade ut.

Åkte upp till mamma med familj fram mot tidig eftermiddag. Åt kallskuret, så himlans gott.
Emil har skaffat sig en 80cc så det var att dra igång den och se på när han körde. Jag och Emelie körde efter med bilen längs vägarna och det gick undan =).
Nästa gång jag åker upp har jag lovat att jag ska testa köra den, hur det nu ska gå. Jag som inte ens kört moped =D haha, men det går nog bra, tror att jag kommer tycka det är skitkul.

Mamma hämtade Sandra och Jonas efter att Sandra slutat jobba och så fikade vi på kexchokladpaj. jordgubbar och grädde = MUMS ! ;).
Senare på kvällen så grillade vi och åt kall potatis sallad, gjord på färsk potatis, riktigt gott det med, kändes som man rullade hemåt igen fram emot sen kväll.
Har haft en riktigt trevlig midsommarafton, tror Håkan håller med.

Tusen tack mamma och Janne för en riktigt trevlig midsommar afton <3 =).


Miramiss kompisMor och deras lilla shettis, Miramiss har fått en kompis under sommaren medans hans tjejer är på bete. Miramiss har fång så får därför inte gå på bete.
Bruno heter hans nya kompis, fast kompis är synd att säga för inte är de någe vidare bästisar direkt.Såhär sur är Miramiss åt hans nya kompis. Bruno jagar bort Miramiss hela tiden. Fast antar att det är skönt för dem att ha sällskap i alla fall.

Hundarna hos mammaHekla på midsommarafton. Hon börjar bli bra stor nu, syns att det är bernersennen. Tror de sa att hon är 6månader nu så en hel del större ska hon bli =).Fina Hekla.Daisy har börjat bli glad nu igen, så nu leker Hekla och Daisy för fullt hela tiden =).Riktigt stora tänder det, inget jag skulle vilja bli biten av, tur att Daisy är världens snällaste.Dålig bild, men Hekla kan visa tänder hon med.

Förkärlek till bilarBaloo har en riktig förkärlek till bilar. Men bara om de står stilla, annars är de otäcka =).
Så fort man lämnat bildörren eller fönstret öppet så ligger lilla Baloo där.

Gräva gräva grävaHålls på att gräva för fullt i köket. Håkan har nästan hittills grävt ur allting själv, han har grävt när jag har jobbat.
Svårt att ta kort på hur mycket vi har grävt ur från kökets sida, men har ungefär grävt 3/4 delar, så inte mkt kvar, sedan är det under badrummet kvar.Detta är urgrävt hittills, denna hög är också rejält tillplattad av grävmaskinen så det är massor som är urgrävt =)Och nu om man ska gå upp på toan från köket är det en bit att kliva kan man säga ;).
Vi skulle ha rivet badrummet redan, men varmvattensberedaren som vi ska ha i stallet så vi kan duscha där kom inte in i lager förrens igår. Så nu är den hämtad och hinner vi ska vi installera den ihelgen och då åker badrummet ut och från den dagen är det dusch i stallet som gäller och även tvättmaskinen =).

Ska även försöka hinna med och gräva ur det sista i köket och även försöka byta avgassytem på volvon som rasade häromveckan, men det nya hämtades igår.
Ska även hållas med hästarna och så ryktas det om att vi får besök hela helgen av Kristina, Ronja och Flisa.

Nu, ut och äta frukost och fixa med allt möjligt för att sedan åka upp mot mamma =)

Trevlig MidsommarSka man klaga på något idag så är det att det kunde ha vart bättre väder =).
Men för tusan, man är ledig och det är alltid skönt, fast jag längtar redan tills jag får göra som Bubba, bilden ovan, nämligen sooova, är pisstrött. Blir oftast för lite timmar att sova under veckorna när jag jobbar så när man är ledig är man rejält trött.

Hoppas Håkan vaknar snart så vi kan börja sätta fart och komma iväg snart. Ska upp till mamma med familj =). Kommer bli riktigt trevligt, det vet jag redan nu.
Sandra och Jonas kommer runt 17 tiden, Sandra ska jobba idag mellan 07-16 så de hämtas upp efter jobbet =).

Jahopp, Trevlig midsommar på er alla =) !!

Min nya körningHär är min nya raring jag kånkar runt i om kvällar och nätterna. Kör bilarna P3 och P6 heter de, ena neråt och byter sedan där nere och tar den andra uppåt igen.
Nya fina bilar, uttagna i Februari så den ena har gått 4500mil och den andra 5500mil, I shift låda i dem båda så växlingen behöver man inte bry sig om direkt =). 480kusar ( tror jag att det är ) i dem också så lite mera orkar de än 420 man är van vid =P.Trots att det är Volvo man tvingas åka i så trivs jag riktigt bra med bilarna. Går som klockor båda två, visserligen jäkligt sega på väg ner, men väger då också 60ton så kanske inte så konstigt ;).Kör matvaror till Coop neråt och allt möjligt på vägen hem. Aldrig kört kylvaror förrut så det är kul att få testa på något nytt.
Riktigt fin körning det här, Åker 19.00 från Örebro, ekipaget är redan lastat. Åker ner till Mölnlycke, Fraktkedjan, och får hjälp att lossa bara släpet, lastar sedan tomburar själv på släpet.

Åker vidare till DSV i Göteborg ute i Tuve ocg byter där bil, den andra bilen är redan lastad så jag bara tar den och åker hemåt, tankar oftast i Hova på vägen hem, blir tankning båda bil och släp där =).
4dagar i veckan kör jag, så börjar söndag kväll och kliver av torsdag morgon.

Kör detta nu i 2veckor till, sedan går jag på semester i HELA 5veckor, så jäkla gött. Efter semestern vet jag inte alls vad jag åker på att köra, troligen som det ser ut nu blir det att fortsätta köra detta.

Trodde seriöst att jag inte skulle orka jobba natt, men det går riktigt bra, stannar knappt aldrig och sover och trodde inte jag skulle trivas i en Volvo heller, men det gör jag. Riktigt skön att köra =)

UnderbartIbland så vill mina kissar verkligen vara med på kort och då ligger de stilla !!. Snacka om glad jag blev.Tycker om båda bilderna. Helnöjd med dem =)!.
Fina bästisarna <3.

StensamlingenDessa stenar har plockats ut från grunden i köket. Blev en hel del, kommer säkert dyka upp fler allt eftersom vi gräver, men tror att alla de riktigt stora stenarna är borta.Mickes egen gjorda stenkärra hjälpte oss ut med dessa stora bumlingar =).
Ska nog lägga alla dessa stenar i ena rabatten hemma i trädgården, slipper vi rensa i den =D.
Och om vi vill senare i tiden så kan man göra något fint med dem =).

Måste få skryta om gubbenMåste bara få skryta över min gubbe alltså. Dessa två skopor har han gjort helt själv från rak plåt.
Tycker han är enormt duktig, fattar inte det. Blir imponerad över mycket han gör, han visar talang hela tiden, vilket jag älskar. Älskar att ha en duktig karl ;).Dessa skopor är till grävmaskinen som hjälpt oss med dränering och annat runt om gården.
Passade perfekt och kunde inte bli bättre =).

Skönheten BalooFör någon vecka sedan stod jag, Sandra och Håkan på vägen och pratade mass då vi hörde pipande. Fick då syn på Baloo som låg under takfoten på ladan och latade sig.
Trodde faktiskt inte ahn orkade klättra dit upp =D.Baloo ignorerar oss..Sträcka på sig och gnida runt runt älskar han att göra när man pratar med han =).

Lycklig hästägareAri har börjat gäspa riktigt mycket. Han gäspar så fort man kommer hem från ridtur eller körtur. Han gäspar när han får Back on Track filten på sig. Gäspar när han kommer in i boxen när det är dåligt väder eller bara för en liten stund. Gäspar när man ska ta på han grimman när han ska ut från boxen så då får man stå och vänta tills han är klar. Gäspar ofta i hagen med. Han är bra söt =).Fina Fina hästarna =). Rut gäspar inte sådär ofta utan mest när man kommer hem från en jobbig ridtur och gärna på morgonen om de vart inne över natten.Detta är en vanlig syn nu för tiden. Så fort man kommer till hagen så kommer Ari direkt. Så fort han får syn på mig kommer han även om inte Rut följer med. För då ska jag klia honom och gosa =).
Ignorerar jag honom då, som att vända ryggen emot så börjar han mer än gärna stå och nafsa på mig för att uppmärksamma mig om att han faktiskt är där =)!.

Den här killen smälter jag mer och mer för varje dag som går. Han är så jäkla gullig så det finns inga ord i hela världen som beskriver det.
Trodde aldrig att detta skulle kunna ske när jag skaffade mig honom, men jag har vunnit hela hans förtroende och det märks, han litar på mig och tror han tycker om mig, annars skulle han nog aldrig gosa såhär mycket med mig =).

Rut har aldrig vart såhär svår att lära känna, utan hon har vart bäst redan från början. Snällare häst får man leta efter. Jag är så himla stolt över att jag äger 2 helt underbart fantastiska hästar, lyckligare kan man inte vara över dem =)!!!

SöndagenIdag är snälla Micke och snälla grannen Staffan här och hjälper till ännu mera.
Idag håller de på för fullt och baxar ut stora stenar ur köket. Inga småstenar direkt kan man säga.
Vilka monster till stenar!!
De testar även och börjar på att gräva ur i grunden, hittills går det bra. Är mycket torrare redan, snacka om att dräneringen redan hjälpt massor =)!.

Vi vet inte riktigt hur och när det blir med grävningen ur grunden. Troligen kommer det bli lite pö om pö under dagarna som kommer.
Blev lite småstruligt nu när dräneringen stallde till det. Vi skulle ha grävt ur igår med snälla männniskor som skulle ställa upp och hjälpa oss, men kunde inte gräva igår så blev inställt.

Låter på Håkan och Micke som det kommer bli en del kvällar som det ska grävas. Jag och Håkan får gräva mellan jobbet också.
Måste bli klart så fort det bara går och nu till helgen som kommer är det midsommar och då vill ingen gräva och helgen efter är sååå långt bort, så vi hoppas det kommer funka med lite kvällar och dagar hit och dit =).

( Sofia, då vet du läget om vår grävningen, troligen blir det som sagt bara kvällar eller hur det blir ).
Men jag kommer höra av mig om vi behöver hjälp =).

Glömde berätta att igår, lördag, så stallade snälla Birgitta upp och lagade mat och fika hela dagen. Var helt fantastiskt snällt. Tack! Även Håkan tackar, trots lite småsurigheter fårn hans sida ;).

Dräneringen klarHåkan och Micke tittar så dränkpumpen funkar ordentligt. Och det gjorde den kan man säga. Rejäl dränkpump var det så kanske inte så konstigt.Efter vattnet var borta kunde vi äntligen fortsätta.Fick hjälp nästan hela dagen igår utav snälla grannen Lasse. Fast ibland så ville de visa att de kunde göra som kommunalarbetarna = hänga på sina redskap och titta på när andra arbetar =D haha.
Utan den här maskien och föraren så hade detta inte kunnat gått. Riktigt snällt att ställa upp på detta i 3dgr i följd =) !.Nu är dräneringen nedlagd så nu fylls det upp med massa på ena sidan skivan som är under skopan och grus mot huset. Gjorde lite miss med gruset, blev för lite ditlagt, så jag och Håkan får gå med skottkärror och lägga mera grus, men det är ingen större fara direkt ;).

Nu är hela dräneringen klar och de har även grävt lite grand i diket ner mot björkhagen, så nu rinner det vatten hela tiden. Varje gång man går ner och tittar så sipprar det vatten i dräneringsröret.
Känns riktigt skönt att det är nerlagt kan man säga.

Nu återstår bara finjusteringen för att marken ska bli plan och snyggare, men det kommer. det viktigaste är klart =).

Bagheera frisk igen =)Igår kom Bagheera hem och det verkade vara nästan som vanligt igen =) !!!!!
Jag undrar verkligen vad som hänt honom.
Kanske stucken av geting/bi/humla i munnne som vi inte såg, för han har absolut inte haft någon lust att äta, men nu helt plötsligt är han hungrig igen. Dock är det mycket små portioner som gäller, och huvudsaken är att han äter =).
Blev så glad att se han när han kom självmant och pratade och pratade hela tiden.
Min bagheera är tillbaka <3 !
Håkan blev superglad också, Bagheera är en riktig hussekisse. Han älskar verkligen Håkan =).

Fina älskade Bagheera !

Fredagens dräneringI fredags kom Micke hit med grävmaskinen. Börjades gräva för fullt. Gick riktigt bra i början, tills vi kom till första kröken på huset. Där trodde de att de hade grävt sönder en vattenledning, för det bara rann vatten.
Insåg ganska snabbt att så var inte fallet utan det var vatten i marken som kom.
Troligen källvatten eller vad det nu kan vara.Vi trodde vi kunde ha sådan tur att vi kunde gräva hela vägen ner till diket och låta vatten rinna av innan vi dränerade, men det kom bara mer och mer vatten hela tiden så det var att börja leta rätt på någon som hade dränkpump.
Håkans snälla chef stallde upp och lånade ut sin. Tyvärr så funkade den bara ett tag sedan la den av. Varför vet ingen.
Micke och Håkan ringde som tokar runt och lyckades få tag i en annan dränkpump.
Tyvärr så kunde vi inte dränera klart överhuvudtaget i fredags, var alldeles för blött så jordväggarna bara rasade när grävmaskinen närmade sig.
Vattennivån från början var runt 30cm, pumpade ut det på kvällen, pumpen skulle stå och gå under natten, men hade tyvärr lagt av. Så fick pumpa ut ytterligare runt 20cm vatten på morgonen igen. Då la pumpen av och innan nästa pump var här så fanns det ytterligare 20-30cm vatten..
Rinner hela tiden.Det jag inte förstår med allt detta vatten är hur huset har kunnat stått still i alla år. Troligen har det vart vattenrikt i backen under alla år. Huset är rejält byggt, det kan man lugnt säga =)
Tack och lov att vi inte har källare utan enbart krypgrund.


Orolig som tusanJag är sjukt orolig över denna underbara kisse. Bagheera blir bara smalare och smalare för varje dag som går, han har aldrig ro att direkt äta utan måste hela tiden ut och jaga.
Visst han blir smal varje sommar och äter upp sig över vinter så det oroar jag mig inte direkt över.

Men igår kom han hem, helt loj. Han ville inte ha blöt mat, inte mjölk eller fil. Och absolut inget torrfoder.
Såg att han klättra upp till höloftet senare på dagen.

Gick upp dit senar för att titta till han och han kom absolut inte fram när jag ropade, så jag leta och leta, tills slutt hitta jag honom in bland en massa skräp låg han helt intryckt.
Tog fram han och undersökte han noggrant, men hittar ingenting. Han ville inte vara kvar i knäet utan gick tillbaka till sin plats, helt loj.
Senare på kvällen var båda två uppe till han och skulle försöka ge han makrill i tomatsås ( som han älskar ) och kassler, men han ville inte ha det heller.

Misstänker skarpt att han kanske blivit stickt i munnen av geting kanske, eller om det är något annat.
Ringde veterinären idag, men hon kunde inte ens gissa vad det kunde vara utan ville se katten, bara det att han har gått från sin plats.
Jag ville inte störa han igår genom att lyfta in han i värmen så jag trodde han skulle ligga kvar, men det gör han inte och han har inte kommit på hela dagen =(.
Ropar som bara den, men ingen Bagheera.

Blir sjukt orolig över han, bara han inte gått sin väg och lagt sig för att somna in =(.

* Älskade Bagheera, kom hem nu*

PärlanDen här lille Skodan hjälper oss mest av allt i bygget och renoveringen. Fy tusan vad hon har dragit hem saker och dragit bort saker också.
Sparar pengar som tusan att hon gör mycket jobb åt oss, skitbra med flak bakpå. Har bestämt att vi nog kommer alltid kommer ha 1 bil med flak, vi utnyttjar flaket nästan varje dag så det behövs =).

Måste ta och serva lille pärlan, hon har börjat läckt diesel =/. Ska försöka orka och hinna med det nästa vecka.

Våran alldeles lilla egna " Racerpärla"

DräneringHåkan började häromdagen och gräva lite i huskanten och upptäckte att de har grävt dränering en gång i tiden..
Vilket är juh jättebra,,, om de hade gjort det hela rätt =/.
De har lagt ner dräneringsröret precis under backen, vilkte betyder att det ligger i jämnhöjd eller strax ovanför golvet inne i huset.. Till vilken nytta gör dräneringen då kan man undra ?!.

Jag blir inte arg längre när vi upptäcker alla fel de gjort, jag blir helt enkelt full i skratt. Vad ska man liksom göra åt saken?!. Orkar inte bråka i rätten med dem, utan då får man försöka ta det på så roat sätt som möjligt =D.

Idag kommer Håkans kompis, Micke och ska hjälpa oss med att gräva dränering. De lastar grävmaskinen på lastbilen 15.30 idag och kommer sedan runt 17 tiden skulle jag tro. Och så blir det att gräva dränering för hela kvällen. De gräver tills de är klara även om det går in på natten, så vi får väl hoppas att grannarna inte bryr sig !
Och gör de det, så är det deras ensak, vi gör vad vi vill på vår tomt =P, lite småelakt sagt, men men.

Imorgon ska vi gräva i grunden, ser inte fram emot det arbetet, men skönt när det kommer vara klart !.
Lillebror lekte lite farligt här i veckan så han bröt foten, kommer vara gipsad i 6v sammanlagt om det läker som det ska.
Han tycker inte livet är på topp, för 2 somrar sedan så bröt han handen och kunde då inte bada, detta är är det foten så inget badande nu heller =P.
På grund av hans handikapp så kan han såklart inte vara med och gräva och det ställer till lite småproblem, vi är för få att gräva =/. Är bara jag, Håkan och så en granne, Micke som ska gräva. Håkans kompis, Micke han sköter grävmaskinen hela dagen och snälla Birgitta fixar maten så vi slipper tänka på det.
Men men det får gå ändå, allting hände i sista sekund så inte direkt många som kan då.
Vill inte direkt tränga mig på och fråga vissa heller såhär i sista sekunden =/.

Det löser sig alltid, det kommer gå bra det här =)

MardrömsnattenSom jag skrivit förr så har jag fått en ny körning. Körde första natten mellan måndag och tisdag.
Helvetesnatt enligt mig !!
Chefen ville att jag skulle vara inne till kl 17.00 fast jag började 19.00, men han ville inte vara kvar tills så sent på jobbet och så ville han prata med mig.
Eller prata och prata, han gav mig 2 enirokartor som det inte ens gick att se på vart jag skulle.
Jag sa till han redan i telefonen att jag ej behövde kartor jag hittar för jag pratat med en kollega som vart där, men nej jag skulle ha kartor..

Lite förbannad för samtalet mellan mig och chefen på kontoret varade i 5minuter så när jag satt i lastbilen var jag 2h för tidig. Snacka om irriterad jag blev redan då.

Jag började masa mig neråt i sakta takt och stannade flera gånger och tog det lugnt. Skulle liksom inte lossa förrens 23.00.

Väl nere ( lätt att hitta ), så backade jag in och lossade. Upptäckte då att jag skulle lasta tomburar, vilket jag inte hade fått någon order av chefen om ( han "glömde" nog berätta det ).
Jaja, sagt och gjort. Lastade 172st burar, snacka om att svetten bara sprutade om mig. Stressad, varmt ( även om det är kylrum där ) och inte fan van att röra mig =P.

Sedan begav jag mitt störsts misstag någonsin inom denna bransch. Jag spände burar allt vad jag ägade och så klappade jag ihop dörrarna och åkte.

Precis utanför byggnaden så kommer det en rejäl uppförsbacke och när jag började gasa så åkte en bakdörren upp och 8st burar for ut på gatan =( !!!!

Snacka om rädd jag blev, TACK OCH LOV så kom ingen till skada eller inget blev skadat heller.
Ringde chefen och bad om hjälp, men han sa att jag fick klara mig själv !!! Vi blev ORDENTLIGT osams då kan jag säga.
Slutade med att det kom 3st ungdomar och gick på vägen och frågade om jag behövde ha hjälp..

Sagt och gjort, alla 3 höll i bakdörrarna så hårt de kunde så backade jag tillbaka ekipaget till plan yta och så hoppade 2st av dem upp på alla burar, längst in och började skjuta fram dem, en i taget ( eftersom de hade skjutit sig bakåt så var alla tvungna att komma fram igen och de måste man ta en och en).

Efter att alla var helt framme så hade jag ännu mera tur, då kom det en farbror som var ute och gick med sin hund. Visade det sig att han körde sådant där skitgods varje dag så han visade hur man ska spänna på rätta sättet, lite speciellt med det där..
Så efter ett tag var det spänt och klart och jag kunde åka igen, något försenad, men lååångt ifrån så sen jag hade blivit om inte hjälpen hade kommit på vägen..

Jag blev så himla glad att se hur jäkla snälla människor det finns i världen. Tänk vilket slit de gjorde för min skull och de känner inte ens mig !!!.
De var hur trevliga, glada och helt enkelt bäst på alla sätt som finns..

TUSEN TUSEN TACK UNDERBARA MÄNNISKORNA SOM HJÄLPTE MIG !!!!!!!!!!!

Har nu kört ytterligare en natt med samma gods, men det har gått hur bra som helst. Gör förhoppningsvis aldrig om det misstaget..
RidturIgår när jag städade det sista i stallet så bestämde jag och Ellinor att hon skulle komma över för hon var ridsugen =). Jag hade annars tänkt kört Ari och ridit Rut efteråt, men roligare med sällskap =).
Jag bestämde mig ganska snabbt att jag skulle rida Ari och inte köra han. Vilket han blev väldigt förvånad över när han såg sadeln, har inte ridit honom sedan i höstas någon gång, bara kört han hela tiden.

Sadlade på och begav oss, Ari var hur spänd som helst först 5minuterna, sedan gick det jättebra, var inte alls samma häst som jag red i höstas. Nu kunde han stå still och vänta på min order innan han gjorde något.
Och jag är supeglad att jag äntligen kommit upp på han rygg =) !!
Ellinor red då Rut, men hon var väldigt stressig, vilket jag aldrig upplevt, absolut inte dum, men stressig och gick och slog med huvudet hela hela tiden, vilket vi fattade varför efter ett stund då det började regna.
Antar att Rut kände av det långt innan vi.
Allting gick superbra, var väl ut runt 40min, räcker för Rut såhär i början, innan hon fått upp kondisen. Hon blir så jäkla svettig på en gång, mycket stress tror jag, men även otränad =).

Men nu är vi på G så nu är hon snart i topp hon med som Ari redan är =).

Innan Ellinor kom så var jag ute i deras hage och bytta ut vissa vanliga knorrar till hörnknorrar, blev mycket bättre med dem. Hela tiden så gick Ari med mig och skulle vaka över mig. Stod han inte och pilla på mig i nacken så tog han hela huvudet över axeln för att titta vad jag gjorde. Så söt <3.

Aldrig att jag hade trott detta om Ari för bara några månader sedan, nu vet jag inte när det var han inte kom i hagen och så fort man är i hagen ska han vara med.
Han blir skitförbannad om jag kelar med Rut, för jag ska bara vara med han hela tiden.

Han litar absolut inte på andra människor, han blir nervös om inte jag är med. Sandra och Håkan går det bra med nu har jag märkt, men annat folk kommer det dröja.
Ari är en enmans häst och så kommer det nog alltid att vara, han har så svårt att lita på människor.

Rut däremot hon tycker om nästan alla människor, men man märker att hon lyssnar en hel del på mig, tittar efter mig i stallet om det är någon annan som gör iordning henne och hon blir superglad om jag kommer fram till henne och gosar en stund =).

Mina fina fina älskade hästar, vad skulle jag göra utan er. Ari O. <3 Rena Rama Rut <3

LivetIbland är livet piss alltså. Dagen idag känns som det. Ingenting går som man vill och allting bara strular. Ena sekunden är man glad för allt medans i nästa slås allting ut.
Jag är väldigt för tidig med allt att ropa ut i glädje, jag måste lära mig att hålla käft med många saker för att slippa säga saker i glädje ena sekunden för att i nästa beklaga mig. Inte roligt att varken höra eller läsa.

Dagen igår blev till att pyssla en massa hemma, tvättade massor och plockade i hemmet. Städade i stallet, hann inte det när jag städade sadelkammaren, den tog för lång tid, men nu är även stallet städat =).
Har lagat en del staket och bytt några knorrar. En riktig pyssel dag blev det med andra ord.
Hann med en massa sådant som aldrig blir gjort.
Håkan var på jobbet hela dagen igår och gjorde 2st skopor till en grävmaskin, så jag spenderade dagen själv.

Håkan med PhotoshopOrginalbilden en solig dag.Samma bild som han gjort om till en mörk trist regnig dag.


Håkan har verkligen fastnat för det här med att redigera bilder i Photoshop. Han har haft photoshop runt ett halvår, men håller bara på med det riktigt helhjärtat stundtals. Han köper en hel del videokurser för att lära sig mer hela tiden och jag måste få säga att han är riktigt duktig.

Ganska häftigt hur mycket man kan göra om bilderna.

Hornuggla


På kolmården finns det olika shower att se, bland annat en med rovfåglar. Vi var i närheten när rovfågels showen drog igång och det var verkligen värt att stanna och se den.Här ser man verkligen hur stor Hornugglan är. Dock var den inte riktigt så samarbets villig som hon ville ha den, efter en stund i showen flög den sin väg in i skogen. De släpper alla fåglar en bra bit bort så får de flyga till showen själv, ganska imonerande att de inte flyger iväg.
Hornugglan tyckte dock att det var roligare att flyga lite längre bort än vad som är tänkt så de fick leta i skogen efter den, hoppas de hittade den bara =).


Nu ska jag ta och äta lite frukost, sedan ska vi inåt Bauhaus och inhandla en hel del dränerings saker och 2st varmvattensberedare med tillbehör plus en del annat =).
Ska handla på Willys efteråt, ska bli grillspett idag med potatiskaka om jag hittar ett bra recept och så måste katterna få mat, det tog slut imorse, se de är riktigt ledsna eller inte då det finns blötmat =).

Nya körningen dåIgår kväll så var det sista svängen med fina Scanian, fick reda på i tisdags tror jag det var att vi inte får behålla körningen =(. Den ska flyttas ner till Mariestad och 2 gubbar där nereifrån ska få köra den..

Själv så åker jag på att fortsätta köra på Göteborg, men jag kör kylvaror som ska till Coop. Så jag ska ut till Mölnlycke och lossa sedan ut till DSV i Tuve och byta bil och sedan hem igen. Man kan köra med vita fin kläder på sig för man blir aldrig skitig typ och enda ansträngande är när man öppnar bakdörrarna på släpet när man ska backa in för lossning.
Får se vad jag tycker om den körningen, jobbar mellan 18.00 - 05.00 4 dgr i veckan så börjar söndag 18.00 och slutar torsdags morgon 05.00.
Så den här körningen har jag nu i 4veckor, sedan går jag av på semester i hela 5veckor !!! =).
Sedan har jag ingen som helst aning vad det blir..

Jaja, det ordnar sig nog i slutändan det brukar det göra =).

Nu ska jag fortsätta städa sadelkammaren, stallet och samtidigt göra mig ytterligare en grogg, någe roligt måste man ha när man städar =P.

ÄntligenÄntligen har jag kommit igång och ridit Rut !. Här var snälla Sandra med och cyklade bredvid så hon kunde ta lite kort, dock inga superbilder, men vi får bjuda på oss själva iblland =).

Har fått tag på en tjej som ska bli medryttare på Rut i sommar, Annsofie heter hon ( jäkligt snyggt namn om ni frågar mig =D, jag heter det själv =P .). Hon har vart här 2ggr denna vecka och mestadels pysslat med Rut för att lära känna henne. Men på lördag kommer hon åter och ska då provrida ordentligt för första gången.

Det har verkligen klickat mellan oss, första gången hon var här så stanna hon länge, minns inte hur länge. Andra gången, igår, så var hon här i 7 timmar =). Snacka om att vi kan bubbla.

Jag har verkligen kommit över min skräck med Rut känner jag, inte helt för det är fortfarande riktigt snabb trav och galopp som jag blir lite skrajsen över, men jag är helt övertygad om att det kommer försvinna snart, för det har jag bestämt! Rut är så himla snäll =)!

Kommer bli en toppensommar mitt mellan renoveringen, det känner jag på mig. Jag och Annsofie kommer ha en hel del kul ihop och för övrigt så kommer jag rida en hel del själv också som är så skönt att man äntligen kommit igång med =).

Ellinor som skulle ha blivit medryttare har lite svårt att komma hit och så ska hon jobba och ta körkort så hon har fullt upp, men även hon kommer att dyka upp här emellanåt =).


Kolmården lördag

Vaknade upp tidigt på lördagen för att hinna med att äta frukost och göra sig iordning i lugn och ro. Kl 10.00 öppnade djurparken så vi var framme strax innan, var faktiskt inte så mkt folk som vi trodde. Enda gångerna man riktigt märkte av allt folk var vid föreställningar inne på parken =).De har en lite inhängnad där alla får gå in och klappa på djur. Finns minigrisar, dvärggetter och höns som går där =). Självklart blev jag där en stund för att klappa grisarna. Tror Håkan blev lite småkär i kultingarna också, det bådar gott då jag vill ha minigrisar =).Denna konstiga höna är verkligen en fotomodell. Håkan satte sig på huk för att ta en bild, då började hon sträcka på sig, vrida huvudet åt olika håll och verkligen posa! Jag skrattade riktigt åt henne, sedan reste sig Håkan för att gå vidare och vad gör hon då, Jo hon följer efter och bara posar hela tiden, haha. Tror hon blev kär i Håkan, han fick inte vara ifred en enda sekund för henne när han höll i kameran =D.De har tagit bort ( dött??) isbjörnarna och istället där de var så har de skaffat sig minst 2 snöleoparder. De står högt på min favoritlista så det var hur underbart som helst att få se.
Dock tycker jag synd om dem, de är vana med massor med snö och kyla, inte stenklippor och värme =(.
Har de tagit in dem i parken av gott syfte, alltså för att försöka bevara dem och låta dem föröka sig så är det väldigt sådär okej, eftersom de är kraftigt utrotningshitade men har de enbart tagit in dem för att vi ska få se dem är det inte okej.Satte oss och åt matsäcken och fick då sällskap av denna varelse =). Skitcoola djur.Surrokater är superfräna. Hur söta som helst och vilket ljud de har för sig.Söta lila gorilla bebisen =). Hur söt som helst. Mamma gorilla är mindre charmig, men hur bra mamma som helst =)!Pappa gorilla kom efter tag och schasade bort mamma med bebis, riktigt elakt såg det ut som, men antar att det går till så i naturen..Fina järven

Hade hur tur som helst emd vädret. Var varmt, men blåste ganska mycket så djuren rörde på sig och vi fick chans till riktigt närkontakt med många djur. Kommer komma mera bilder härifrån.
Tyvärr så är vi så klantiga och tankspridda så vi stallde aldrig in kameran som man skulle, vilket man inte ser i solljus utan det märks när bilderna kommer upp i datorn.
Nu har Håkan fixat och trixat en hel del med kameran så det kommer bli åter en tur upp till kolmården i år fast vi tror att vi tar safariparken då =).

Hade en helt underbar dag, älskar djur, alla sorter ( njaaa spindlar ), så jag njuter i fulla drag när jag får se och vara nära djur en hel del =)!.

Efter parken bar det av hemåt igen till supersnälla Sandra som vart djurvakt under tiden.

Ledigheten har kunnat vart bättre på många sätt, speciellt lite bättre planering, men men så går det när ingen av oss riktigt tänker på något. Har en hel del annat att tänka på så man hade glömt bort vissa grejer =D. men det ordnade sig ändå.

FredagenNär vi vaknat upp och gjort oss iordning så hade vi bestämt att vi skulle träffa Håkans syster Kristina och hennes sambo Ronja.
De tog lite väl lång tid på sig att komma inåt stan så vi gick runt och tittade på allt möjligt och fikade i lugn ro kan man säga. När de väl kommit så tog gick vi och käkade och så tog vi en långpromenad.Här hamnade vi uppe på några klippor som var hur skönt som helst att sitta och slappa på.
Kristina är till vänster och Ronja i mitten, deras hund, Flisa syns i mitten =)De var "hund"vakt åt sin kompis lilla råtta, nämligen en chihuahua. Elsa hette hon och var runt 7år om jag inte minns fel. Hon vägde ca 1.5kg och var så liten så när det var mycket folk där vi gick fick man bära henne annars hade hon blivit ihjäl trampad.
Jag fick bära på henne hela tiden, vilket jag tyckte var mysigt. Ack så mysiga små råttor de där är. Dålig bild ovan, men till vänster om henne ligger det en syrenkvist, då kanske ni fattar hur liten hon var =).
Tyvärr så glömde vi helt bort att ta fler bilder på henne, hon var så jäkla söt!!Flisa, som hunden ovan heter är en helt fantastiskt underbar hund. Hon är av rasen Amstaff/Pitbull.
De har riktigt bra pli på henne.
Jag blev helt chockad över hur stockholmare betedde sig mot henne när de gick med henne på stan.
Massor flög lång väg så fort de fick se henne av rädsla, många svor åt henne och pekade finger. De flesta ryggade tillbaka eller bara skakade på huvudet!!
Vad f*n är det för fel på folk egentligen??. Bara för hon går under det vidriga namnet "kamphund" så ska man vara rädd för henne eller??.
Hatar ordet kamphund, för det är så himla negativt i folks öron.

Flisa är hur underbar som helst, skulle vi bo nära skulle jag vara hundvakt jämt! Älskar den hunden =).På vägen tillbaka mot bilen så möttes vi av de här små dunbollarna =)
Vet dock inte vad de heter, någon som vet vad det är för art?

Sedan sa va hejdå och begav oss mot Norrköping till nästa hotell, vägen dit var hemsk !! Vi körde fel för GPS: hoppade inte igång, blev det fel och när vi väl kommit ur stan så började köerna på 2h. Jag blev hur åksjuk som helst, hade druckit för dåligt under dagen så jag höll på att svimma...
Blä för resan till Norrköping, men vi hittade dit till slut och vi hade inte bokat något utan gick in och hoppades på det bästa och visst fanns det rum.
Så vi checkade in, gick ner i restaurangen för att äta, kocken glömde bort oss så vi fick maten efter 1h =/, men den var det värd att vänta på. Mums vad god den var. Souvlaki på fläskfilé med bönsallad och god dressing =).
Sedan sov vi som klubbade sälar !


AC/DCFörra torsdagen så begav vi oss av mot Stockholm för att titta på AC/DC. Fick låna GPS:n av min far vilket vi tyckte var underbart snällt ( TACK pappa ). Utan den hade vi fasiken inte hittat till hotellet vi hade bokat. Scandic låg ca 30m från Drottninggatan ( stora shoppinggatan) så vi hade nära och bra insåg vi efter ett tag när vi fattat vart alla gator gick till och från.
Vi parkerade bilen i ett hyreshus och så gick vi på stan hela eftermiddagen.
Jag köpte mig långa leggings, en skitsnygg handväska och ett par solbrillor eftersom klantFia hade glömt sina hemma!
Håkan fick äntligen gå till sitt efterlängtade " SkoUno" och köpa sig ett par riktiga Boots i Buffaloläder, skitsnygga var de! =).Senare på kvällen så begav vi oss mot Stockholms stadium. Vi var där lite väl tidiga så fick köa i 1h och så fick vi sitta på träbänkarna i 2timmar innan de började spela. Stod helkonstigt på biljetten så vi ville vara i tid, men kanske inte så tidigt =D.
Förbandet var Hardcore Superstar, vilket var det sämsta skit jag någonsin tvingats lyssna på, vi gick därifrån och försökte prata om annat för att slippa höra på dem. Vilket skit !! och snacka om att de inte kan göra sig på scen utan deras musik är enbart studio och inget annat!.

Men efter det kom drömmen !!!!!
AC/DC kom ut och börja lira för fullt, de höll superhög kvalité, fattar inte hur de orkar, de är inte direkt unga längre. Men vilket framförande, jag blev helt salig =)!
Men klart den bästa var Angus Young, WOW säger jag bara, hans solo på över 20min var helt otroligt. Att han orkar, sprang runt som bara den, gjorde sitt klassiska benspark, spela som bara den och svetten bara spruta, Precis som det ska vara =).

Jag är helt överlycklig att jag fått se dem. Vi tog aldrig emd kameran dit, hade ändå aldrig blivit några bra bilder, eftersom vi hade valt sittplatser och blev tilldelade dem ganska långt bort tyvärr.

De var värda varenda sekund av obehagligt träsmak i arslena av fruktansvärt obekväma bänkar.

Nu kan jag pricka av AC/DC från min lista på band jag vill se =)!. Helt underbara!


KattugglanSent på kvällen i lördags så tittade jag ut mot ladan som jag alltid gör en sista sväng innan sängen. Och då får jag se en Uggla på staketet uppe vid gårdsplanen, vi sprang ner för att titta lite närmre och får då se 2st ugglor och det var små bebisar =)!!!
Och så får vi även syn på mamman, men hon var långt borta så såg bara skymten av henne.
Vem kan inte bli kär i denna underbara varelse.
När vi flyttade hit för 3.5 år sedan så fanns det ugglor här och jag blev överlycklig. Jag älskar nämligen ugglor, men sedan vet jag inte om vi störde den för mycket eller om vi bara inte såg den för den syndes inte till efter ett tag.
Och förhoppningsvis har vi nu fått tillbaka dom.Tyvärr så kom Baloo och fick syn på dem så han jagade ut en på vägen och den andra in i busken. Troligen har mamman puttat ur dem i boet för att det är dags för dem att lära sig flyga, men de kunde inte flyga, bara 1m typ. De lär sig tydligen flyga under ca 10dgr innan de kan det så jag hoppas verkligen de kommer klara sig i livet nere på backen.
Jag blev tvungen att hämta handskar och lyfta av den ena från vägen och hämta den andra från busken medans Sandra och Håkan stängde in katterna.
Ingen var gladare än jag, tror nämligen att det är "once in a life times" upplevelse att få göra någt. Jag ville så gärna ta av mig handskarna och klappa på den, men ville absolut inte förstöra några lukter så det fick bli med handskar på =).
Trodde de skulle bita eller så, men de var hur chockade som helst så de gjorde ingenting.

Katterna fick vara inne över natten så ugglebebisarna fick en chans för den sakens skull iaf, Såg senare att Ugglemamman kom neråt och satt på en staketstolpe, så vi gick in i huset och sedan dess har jag inte sett dem.

Hoppas ni överlevde små dunbollar och hoppas verkligen att ni stannar!!

Så kul att få se Kattugglan, riktigt fin. Jag är förälskad i dem =)


Grattis Robin till studentenMin älskade lillebror Robin tog studenten i fredags och jag kunde tyvärr inte vara med =(, vilket jag är hur ledsen som helst för. Men trodde inte han skulle ta den då han sagt det länge, så jag och Håkan bokade hotell uppe i stockholm för våran 10års dag gick av stapeln den dagen....

Men men jag får nöja mig med att titta på bilderna därifrån som Sandra tagit =).
Kände knappt igen honom på bilderna först, dels är detta första gången jag sett han i riktig kostym och så hade han rakat av sig håret dag för äran =)
Så Fin !Fina mamma och Fina Robin. De är bra lika =).Fina pappa och fina Robin, syns det att det är far och son? =D. Snacka om lika.

Stort Grattis till din student Robin. Du var så himla fin !!
Så trist att jag inte fick se det på riktigt.

Dagen igårIgår innan jobbet började jag lite smått fundera på om jag verkligen skulle våga åka till jobbet.

Började med att jag gick upp strax innan 7 tiden. Och satte mig en stund framför datorn, då började idioti morgonen med att jag tappar ut risifruttin på golvet.

Sedan dammsög jag ute i köket och här inne på över våningen, jag körde på min fot flera gånger så till slut så höll jag på att sparka sönder dammsugaren för jag blev smått irriterad.
Tvättade, och när jag skulle hämta tvätten insåg jag att tvättmaskien inte hade centrifugerat så tryckte på det igen och på väg ut så ramlar jag ner i grunden ! INTE skönt !!.

Började klippa en hel del gräs också och vad gör man då, jo jag råkade snubbla igen så jag ramlade rätt på gräsklipparen som var mkt varm =/, gräsklipparen tror jag hatar mig.

Sedan precis innan jag ska åka till jobbet när jag kliver in i bilen så duckar jag inte tillräckligt utan dunkar huvudet i dörrkarmen, och när jag väl kommit en bit till jobbet inser jag att jag glömt tagit med korten så man kommer in på jobbet, bara o vända...
Funderade starkt på att vara hemma då, skulle man verkligen våga köra ?!

Men hela dagen igår när jag jobbade så har det gått riktigt jäkla bra, allting har flytit på och gick skitbra att backa fast bilar stod i vägen.
Tror att det handlar om att vi har massor att göra som sagt hemma så jag blir lätt stressad och då går allt åt h-lvete, men när jag väl är i min fina lastbil så lugnar jag ner mig och bara njuter av lugnet =).

*** Fia Älskar sin Scania, den gör henne lugn***

RSS 2.0