Dags att sätta fart

Nu är det dags att sätta fart om man ska hinna med något idag.
Ska mocka, duscha vänta hem Håkan så vi kan åka och storhandla, har ingenting hemma i kylen.

Hoppas att vi kommer hem i skaplig tid så jag hinner ut med någon av hästarna iaf och att det slutat regna då, ingen lust att göra något med hästarna annars faktiskt.

Måste träna min rygg också, få hjälp av Håkan att fixa det rätt, skitsvårt att lära andra muskler jobba när man inte är van att använda dem. Märker iaf att kiropraktorn har rätt, att jag har jättedåliga muskler i bålen, men det håller på att jobbas upp hoppas jag nu =) !!.

Nu, på med kläder och ut i stallet var det !!!

Bilder på hästarnaLite småtråkiga bilder, men inte lätt när de antingen kommer eller står och surar med arslena emot en =D. Men bilderna är tagna igår. Kan kanske vara kul för Anna och Monica att se att de lever =).

Bilden ovan är på Ari <3.Rutisen, andra dagen hon går utan täcke sedan hon kom, tror hon tycker om det då hon rullar sig nästan direkt =). Ruttan är annars mycket svår att ta kort på, då hon hela tiden ska komma och kela, vilket jag bara gillar =).Och här de tillsammans, de har just fått syn på någon som går längre ner. Ari står först och sedan står Rut för dem som inte kan se skillnad alltså =P.

De är väldigt lika varandra, inga direkt synliga tecken och nästan samma bruna färg. Rut är lite högre i manken och betydligt mer högrest än Ari.

Gillar Rut mer och mer för varje dag som går. Hon är liksom bara där, gör aldrig något dumt och följer med på det jag gör. Har hon bråttom någon dag säger man bara åt henne att lugna ner sig så saktar hon av direkt, sådant gillar jag skarpt.
Verkar absolut inte vara någon problemhäst på något sätt hittills, får se när vi börjar på att träna, men jag har svårt att tro att hon kommer göra något allvarligt, hon verkar riktigt stabil och snäll i psyket !!! =).
Känns skönt att hittat en häst man verkligen gillar på direkten.
Och det mest underbaraste med henne är att hon kommer jämt i hagen och vill alltid gå in =P.

Ari gillade jag direkt när jag var och tittade på han, men när han väl anlände hemma så ändrade han sig så mycket direkt så jag kan faktiskt erkänna att jag hade lite svårt för han i början, enbart för att det inte gick att få tag i han i hagen.
Men jag gav Ari många chanser i början och jag ångrar i dags läget inte en enda sekund.
Har haft honom nu sedan 5:september och jag bara gillar han mer och mer eller nja Jag ÄLSKAR den hästen !!!!!

Har börjat lärt känna honom in i minsta detalj nu, har vart svårt att lära känna han faktiskt då han är mycket speciell och släpper inte in vem som helst nära sig. Nu vet jag till exempel att tränar man inte honom minst 3-4dgr i veckan kommer han inte i hagen och vissa dagar vill han inte komma även om man tränar han, men det ser man på han lång väg vad han är på för humör.
Tror han börjar släppa in mig helt och hållet nu i sitt hjärta då han gärna står och typ kramar om en boxen, han lägger hela halsen runt axeln/ryggen och står där en bra stund, pillar gärna på en och är bara rent allmänt gosig.
Svårt att förklara, men jag tror han börjar gilla mig en hel del och det känns helt underbart.
Är man ute och gör något och han blir stressad lugnar han ner sig ganska fort så fort jag bara kommit fram till han.
Han gillar dock inte direkt andra människor än mig här hemma, han blir väldigt skeptisk till annat folk, vilket inte gör mig något då det bara är jag som sköter om mina hästar.

Han är helt underbar att hållas med och köra, rida har jag inte gjort på länge på han, men det ska igång det med. Variation på träningen är alltid bra.
Skulle man kunna gifta isg med ett djur, skulle jag nog gifta mig med Ari, för rackarns vad snygg den hästen är när han är lite igång och fått muskler!!!.

Älskar båda mina underbara hästar, hoppas de kommer få stanna hos mig länge och att de förblir friska länge också!!.Mina fettobomber"Lilla" Hoppetossa ute och äter upp hjortens mat.
Varje dag när jag mockar får kaninerna hoppa ut på gödselstacken och gräva, hoppa runt och njuta av att vara ute bara. De älskar det och speciellt om jag hunnit kasta ut mat till hjorten vi har varje kväll på stacken.Sötnosen som väger över 10kilo.Sassa in action. Tittar man ordentligt ser man att hon hoppar. Hon är på väg ut till Hoppetossa =).
Sassa väger nästan exakt 10kilo.Mina sötnosar <3.Åhh, älskar dessa bollar, detta kort ska Håkan få ta bort lite grejer på och får vi se om det blir bra, då ska jag förstora detta =).Sassa och Hoppetossa, mina älskade dunbollar. Hur sur man än är så blir man bara sååå glad när man ser dessa två. De förgyller min dag varje dag <3.


HelgenFick hem första paketet från H&M i fredags, klänningen, leggings och 2 lila toppar. Allting satt perfekt !!
Älskar klänningen =).
Kul att det passar, då blir man glad. Jag som aldrig häver mig ut i butiker och shoppar tycker internet är extremt skönt. Vore kanske kul att komma ut och shoppa någon gång också, men tiden räcker inte till direkt, antar att sådant får man ta om man ska ha barn och är mammaledig eller när man blir pensionär =D haha.

I Lördags var jag ute och åt med Lina, vi va till La Pampa. Supergott och extremt trevlig personal. Hur bra servering som helst !!. Rekommenderar jag varmt.
Jag hade då på mig klänningen och leggings. Första gången för mig att bära sådana kläder och säger att det kommer absolut inte vara den sista heller, för ack så skönt.!! Att jag inte testat det tidigare.
Jag är som jag är, arbetskläder, klänning hemma eller jeans det är så jag klätt mig jämt, men nu kanske det blir ändring lite iaf =P.

Efter maten åkte vi hem till Lina, där hon bjöd på goda groggar. Det säger man absolut inte nej till =P.
Håkan hämtade mig senare och vi for hemåt till hästarna.


PromenadSkämms lite över att jag är sååå dålig på att ta kort, både på djuren och allt annat, trots att vi har världens finaste kamera så kommer jag mig bara inte för att springa ut och ta kort. Kallt, trist och annat tråkigt som gör att jag struntar i det.
Men kom på igår att jag bara tagit kort på Rut den dagen hon anlände, skärpning på mig. Måste ut och ta flera kort på både henne och Ari och allt annat med =)!.

Igår var jag och Robin ute och gick med varsin häst. Robin tog Rut och jag Ari, men Rut gick bara på Robin och försökte typ "sticka" så jag fick ta över henne och säga åt henne och då skärpte hon sig direkt och gick sedan snabbt, men sansat.
Däremot lilla knasbollen Ari blev livrädd ett par gånger och försökte slita sig loss från Robin. Ari lugnar inte ner sig då förrens jag kommer fram och klappar om han och pratar lugnt till han.
Ari litar överhuvudtaget inte på någon annan än mig just i detta tillfälle, hoppas han kan börja lita lite smått på någon annan.
Vi fick byta häst på väg hemåt för Ari vägrade gå med Robin och direkt när jag tog han så lugnade han ner sig och gick som en gammal avdankad ko =).

Igår kväll när vi skulle ta in dem så var Rut helt tokig, sprang som en idiot i hagen, fick knappt tag i henne och promenaden in så studsa hon flera gånger och i stallet var hon helt hysterisk. Vette tusan vad som skrämt henne, Ari var helt lugn så tycker det var konstigt.
Idag är hon som vanligt igen..

På söndag börjar träningen för dem båda två igen, nu har de vilat tillräckligt och lärt känna varandra så dags att sätta fart igen. Ari ska köras och så börjar jag med longering och promenader någon vecka med Rut innan ridningen.
Är min rygg som spökar, därför undviker jag att rida tills kiropraktorn säger att det är okej =).KiropraktornI måndags tog jag mig äntligen i kragen och gick iväg till en kiropraktor, jag fick börja med att förklara vart jag hade ont och försöka beskriva smärtan. Sedan kollade han på min rygg medans jag gjorde vissa rörelser, enbart för att se vilka muskler som jobbar när jag gör olika saker.
Efter det kollade han hur rörlig jag var i kroppen då jag tycker jag är stel som en pinne, men han vart imponerad över hur vig jag var, men jag har ett stort problem och det är det som gör att jag känner mig stel.
Mina muskler på baksidan av låret är mycket förkortade. Och det gör att jag inte kan röra mig normalt. Så nu ska vi försöka göra min lårmuskler längre och det gör ooooont kan jag säga!!!

Han knäckte även höftknälarna ( om det nu är de ) som är i svanken. Och även ryggen under skulderbladen.
Gjorde hur jävla svinigt ont som helst, men han lovar att det ska bli bättre och då får jag väl tro han..

Han tyckte det var på tiden att jag kom iväg då han ser att jag gått i mååånga år med denna smärta. Han förstod inte hur jag orkat med det. Men vad fan, smärta är något relativt, eller? =P.

Varför jag har så ont att det hugger under skulderbladen är för att ryggens muskler används fel, jag har väldigt dåligt med muskler i bålen och det gör att hela ryggen bärs av mitten och det ska den inte göra !!!.

Så nu har jag fått lite övningar jag ska göra och så ska jag tillbaka på fredag för att se resultat och få mera övningar.

Han lovar mig att jag ska bli helt bra och kunna rida/köra utan att ha ont längre. Hur rider man då undrar jag? =D hehe.

All smärta i ryggen är på grund av felaktiga muskler...

Jag kan varmt rekommendera Ryggcenter i Haga som ligger i Örebro.

Modern?Den här veckan står det Praktik för Robin. Inte direkt kul för han, Göteborg fram och tillbaka varje dag. Lite långtråkigt att sitta bredvid.
Men har införskaffat mig en laddsladd till datorn som man kan ha i lastbilen och igår var vi inne på Marieberg och fixade mobilt bredband, en så kallad "dongel" så tror inte Robin lider så mkt när han sitter vid datorn hela tiden =P.'
Blev riktigt impad av internetet, det funkade typ hela vägen till Göteborg och hem. Enda gången det logga ur sig var precis innan Laxå i skogen. Nöjd är jag !!!!!

Så antar att man kan säga att jag är modern nu, när datorn kan följa med överallt, hehe. Ganska skön känsla faktiskt, beroende som man är. Antar att den kommer få följa med varje vecka som jag kör Göteborg så man har ngt att göra när man har rast =P.

Hittade en ganska gamal bild på min köra bror, han är lite annorlunda, det kan ni ju se =P.


RenoveringenAntar att det är idag man kan sätta första dagen för våran start av renoveringen. Eller kanske första dagen för städning inför renoveringen kan man säga!.
Den 27:e april kommer vårt kök hem och allt det ska in i vardagsrummet. Så tills det ska allt var nerplockat och urburit/ivägkört.
Någon som känner sig utmanad att hjälpa till att lyfta ut våra vackra och väääldigt lätta skåpen i vardagsrummet?, kanske lite ironi i det hela, svintunga ska det nog stå!!!!!

Har skottat en gång upp till lillstugan och även utanför, så nu är nästan all is borta för det smälter fort. Har även bärt in kartonger som ska användas till att plocka ner saker i.
Har rensat ett av rummen i lillstugan, de grejerna står i andra rummet nu.

Första rummet ska fungera som vårt provisoriska kök medans vi renoverar, måste häkta dit gångjärn på fönstrena bara eftersom spisen kommer stå där inne och sopa ut ordentligt och även sätta någon skiva uppe i taket ovanför spisen så vi inte får ner ovälkomna saker i maten =D hehe.

Så i veckan som kommer ska det börjas packas saker, ska rensa ut en massa, allt som packas ska funderas om det verkligen ska sparas. Ska bli skönt att kasta/ge bort en hel del saker !!

Igår var vi inne och började småhandla lite verktyg som kommer gå åt i renoveringen. Handlades diamant bitsar, elhyvel, färgspruta ( som jag ska måla stall taket med i sommar ), cirkelsågs skena och lite småverktyg.
Jag måste köpa mig en hammare jag trivs med, men vette tusan vilken man ska ha =/..

Läääängtar tills detta jävla kök är borta: !!!!Förstå känslan av att slå första släggtaget =).. wiiiie jag längtar !!!! Och jag ska slå första slaget, annars jävlar !.

1 veckas tidIdag har Rut bott hos mig en hel vecka, känns som det är längre. Har inte gjort så mycket direkt med henne under veckan utan mera låtit henne acklimatisera sig ordentligt och lära sig lite rutiner som gäller här =).
Rut är inte direkt dum, utan förstår redan från första gången med allt nytt man visar henne.

Som någon enstaka grej är när jag tar in henne i boxen följer jag med in, vänder henne och tar då av grimman direkt. Vilket hon i början inte ville, för hon skulle pissa och äta direkt. Men jag vill ta av grimman först, och det fick jag visa tydligt 2 kvällar, nu står hon snällt och väntar, sedan är det bråttom att kissa för att sedan äta =D.

En annan sak är att varje morgon får de en morot, och det lärde hon sig redan efter första dagen. Jag släpper dem båda, sedan strör jag ut höet för att sedan ge dem moroten. Och det vet hon, ger man inte henne den fort så börjar hon skrapa direkt med benet.

Har börjat lärt mig henne lite smått sådär, hon gillar inte regn och snö, antar att det har med att hon inte gillar att få saker i ansiktet, häromdagen så sprang hon typ hela tiden i hagen, fattade först inte varför, men förstod sedan att det var för att det regnade. Så de fick gå in tidigt den dagen.
Blåsten gör henne stirrig, precis som de flesta hästarna.
Idag fick jag se det första hon blev rädd för, badkaret i hagen =P, det har stått under snön så idag lyfte vi fram det så jag kan lägga höet i den, vill inte lägga det i leran. Och hon ville inte gå fram dit, så jag fick leda henne och visa att det inte var farligt. Annars har hon inte visat rädsla för något =)!!.

Enda jag gjort med henne är att borstat och umgåtts.
Igår kväll lämnade jag hennes boxdörr öppen ( stalldörrarna var stängda), för att se om hon ville komma ut i gången och gå lös en kort stund som alla mina hästar kan få göra på kvällskvisten när jag pysslar med lite allt möjligt i stallet.
Men Rut vågade inte gå ut, utan lutade sig utåt så jag trodde hon skulle ramla. Hon visade verkligen att
" nää sådär får man inte göra så jag stannar här inne"
.

Imorse när de fick gå ut så trodde jag Ari skulle tappa hakan, hahaha, han bara stod och tittade med underläppen hängande, såg ut som typ " woooow vilken brud". Ruttan fick gå ut utan täcke idag för första gången =D haha.
Okej att det blåser som tusan ute, men måste vara skönt för henne att få rulla sig, antar att det måste klia en hel del att gå med täcke jämt. och rulla det har hon gjort =/, tur att hon inte har någon päls så det blir lätt att borsta =).

Trivs riktigt bra med Rut, hon verkar vara riktigt genomsnäll, pigg och alert på allt, men aldrig dum !!, har inte visat något annat iaf. Till och med Håkan tycker hon verkar okej och då är det stort när han säger så =D.

Hoppas på okej väder i veckan, då ska jag provrida Ruttan lite.
Robin kommer så då kan han köra Ari så kan jag rida Rut =).Saker du inte visste om mig kanske?!

- Gillar det mesta inom country, såsom kläderna, dansen och lite av musiken.

- Musik jag lyssnar helst på är mycket inom hårdrock.

- Har ridit/hållt på med hästar sedan jag var 5år, i år blir det 23år, ett uppehåll blev det i tonåren, men det kom åter tillbaka.

- Gillar " The Baseballs"

- Har aldrig kört moped

- Det jag älskar mest av allt är djur, inte direkt spindlar, men nästintill alla andra djur.

- Har vart tillsammans med min gubbe i 10år den 4:e juni i år!

- Evigt tacksam till Janne & mamma som hjälpte mig när jag hade lite problem i livet.

- Älskar stövlar, men är vääääldigt kräsen på vilka.

- Går helst i arbetskläder eller klänning, allt däri emellan är onödigt, hehe.

- Är fanatisk när det gäller grimmor och täcken till hästarna.

- Har väldigt kort stubin när det blir något att bli arg över, och det finns det ofta!!.

- Älskar min lastbil.

- Är fast i datavärlden.

- För ner dagbok över mina hästar varje dag.

- Älskar subaru personbilar och självklart Scania lastbilar

- Är över pedantisk, men det går inte med detta hem och en gubbe som jag har så man går på nerverna hela dagarna tack vare det, vill ha rent och snyggt omkring mig !!.


En del saker visste nog de flesta om, men kanske var det någon sak ni absolut inte visste om, finns en hel del annat också, men det räckte nu med detta =).


Kolla in detta =D hahahaGanska långt, och man förstår lite sådär vad som sägs, men bara att titta så tycker jag som hästmänniska att detta är riktigt roligt haha.
Det skulle vara något hysteriskt fullblod eller något det =P haha.

Beställt kläder

Jag har beställt kläder, det händer absolut inte så ofta. Har jag lite pengar över går det till hästarna på en gång, men jag fastnade för denna klänning nedan och då tittade jag lite till och hittade några saker till som jag vill ha =), känns ganska kul att få hem kläder, hoppas de passar bara.
Kläderna kommer från H&M


199kr, billigt och bra =P

Vet inte varför bilden blev så liten. Riktigt snygg iaf!
Ett par vanliga enkla leggingsDetta fast ett svart linne också

Har beställt lite linnen också, men orkade inte lägga upp dem.

Men något jag blev riktigt förbannad på att jag hittade ett par shorts jag fastnade direkt för, men de var slut !! Undrar och hoppas verkligen de får in dem på nytt. Jag gillar annars inte shorts, men dessa skulle jag mer än gärna bära !!:


Kommer hem i 2 omgångar då allting inte fanns inne..

Filmer

Har tittat på 2 filmer som jag velat sett ett tag.

Beck- stormens öga, jag trodde den skulle vara en av de bästa Beck filmerna, men det var den absolut inte, men det finns sämre också. Gundvald gjorde ett riktigt bra skådespeleri i denna film med, utan han vore Beck inget att ha enligt mig. Lagom bra rakt igenom var filmen iaf.

Valkyria, Tom Cruise gjorde en bra insats. Handlar om en grupp tyska soldater under andra världskriget.
Men jag störde mig på en sak, de pratar engelska, öhh liksom hur många tyska soldater pratade engelska?? även den så kallde Hitler i filmen pratade engelska och det gjorde att filmen inte var trovärdig överhuvudtaget, ganska trist. Men den var snyggt gjord och påkostad så en helt klart sevärd film !.

Hästarna igenIgår så tog jag in lilla Rut mitt på dagen för att borsta igenom, gosa och bara umgås med henne. Broddade även henne bak, då dem togs bort när hon skulle komma så inga onödiga skador skulle ske. Hon var toppensnäll.
Riktigt tittig och stirrig, men antar att det är för allting är nytt och att hon kommer lugna sig från det snart =).

Dock blev hon totalt livrädd för ena kaninen, jag brukar låta mina kaniner vara lösa i stallet och även då när hästarna kommer in. Kaninerna brukar aldrig hoppa bland benen på dem så det funkar. Men lilla Sassa kom fram till grinden vid stallöppningen och satte sig där då Rut fick syn på henne. Trodde Rut skulle dö av hjärt attack, hon bara kasta sig bakåt och hennes blick sa typ " Vad i hela helvete är det där???".
Jag skratta så jag tjöt, sedan blev jag tvungen att försöka lugna ner Rut, fick ta upp Sassa i famnen och låta Rut lukta på henne, men fick till en början klappa kaninen så Rut fick lukta på handen, sedan gick det bättre.

Gick sedan en väldigt kort promenad innna det var dags att gå till hagen igen. Tänkte göra så några dagar nu tills hon känner mig och omgivningen bättre innan man börjar på lite smått att longera och rida =).

Och knasbollen Ari vägrade komma igår, trodde jag skulle få brodda han med på dagen, men icke så det fick bli till kvällen. Se om han behagar att komma imorgon för då vill jag ut och köra. Se hur Rut tar att stå själv en stund.

Mina hästar har inte bara ett namn enligt mig.

Ari heter även: Knasboll, pucko, aribus, sötnos, snygging, aribari =P.

Rut heter även: Ruttan, Rutan, rutisen, ruttanbruttan, ruttantuttan, tjejen, rutirut, matvrak =P.

Kärt barn har många namn =)

RutAllting börjar flyta på med Rut och Ari, de står nästan bredvid varandra och äter och när jag är ute och ger dem morötter så kan de stå bredvid varandra utan att börja tjafsa =).
Ari vill gärna smånafsa på Rut precis så som han gjorde med Felice, men Rut tillåter det inte utan blir sur och piper, då går de skilda vägar direkt =D.

Rut har redan fattat vilken box hon bor i, det gick väldigt snabbt. Men hon är glad bara det finns mat.
På morgonen så ger jag dem lite pellets som frukost medans jag går ut med höet och Ari "mummlar" alltid på morgonen när man kommer och imorse så gjorde även Rut det =), Rut har kommit på att det vankas pellets och det är sååå gott tycker hon.
Sedan går jag ut med Ari och Rut får vänta till sist vilket hon inte gillar. Hon blir stressad och har väldigt bråttom ut, men lika bra att hon lär sig från början för Ari har alltid gått ut först och vill inte ändra på det. Men snart så kan jag nog ta dem samtidigt =).

Imorgon ska jag ta in Rut och borsta igenom henne och bara pyssla, kanske gå ut och gå en sväng så hon får se omgivningen =).

Felice

Felice åkte hem igår morse, känns faktiskt en aning tomt efter henne. Hon är fruktansvärt snäll i alla lägen, men ganska fjantig på många. Alltid glad, vilken tid på dygnet som helst.
Ari och hon blev riktigt bra kompisar, inga sådana där kompisar som kliar och puffar på varandra hela tiden utan mera lekkompisar. Tror de blev unghästar på nytt för de har rusat omkring som bara den emellanåt och inte kommer jag glömma deras rymningsdag inte. Antar att de hade skitkul den dagen.Felice var ett riktigt sto sto, visserligen pep hon typ inget och brunstade normalt,men tjurig som tusan kunde hon vara och i andra sekunden superglad. Precis som ston brukar vara.
Jag älskar ston, deras tjuriga humör, antar att det är för att jag är likadan själv =D.
Ari är inte en direkt gammal valack utan han har humör till max också, så det gör att man gillar han otroligt mycket.Jag är otroligt tacksam att Janne och mamma ville låna ut Felice till mig medans jag letade en annan häst.
Felice var hos mig mellan 30sept 2009 till 14 mars 2010.
Tror eller, vet att Felice trivdes hur bra som helst här med både en knasig människa som skötte henne och en knasboll till hästkille i hagen.

Tusen tack Janne och mamma för lånet !!!.

Ruttans ankomst

Jag och sandra lämnade gården 08.20 imorse, senare än tänkt pga krångel. Kom upp till Västerås kvart över 10 så blev inte så mkt sent, bara en kvart. De hade gjort iordning Ruttan så vi lastade saker och lastade henne, jättesnäll att lasta =) sedan drog vi hemåt direkt.
Väl hemma så stalldes Ruttan in i stallet för byte av täcke och de skulle ge henne morötterna de hade med sig.
Sedan fick hon gå ut och träffa sin nya kompisar.
Ruttan gick in och pep ett par gånger sedan var det klart typ, Felice var helt livrädd för henne och Ari väldigt nyfiken, men så fort Ruttan pep så sprang de iväg =D Fjantiga hästar.
Woho en ny häst...Fina RuttanRuttan gillade inte alls att Ari kom nära och det visade hon mer än gärna =D.Fast hon var bara tvungen att testa och lukta på honom..Trötta små hästar som sprungit efter en snygg tjej ett bra tag..

Ruttan kunde också springa även om hon inte visade det så mycket för hon var mest intresserad om det fanns mat på backen =).
Hoppas att detta kommer bli riktigt bra, känns om det och det är tur det =).

Evigt tacksam till Monica för hennes förtroende att lämna Ruttan på min gård =). Tusen tack !
Du är välkommen att hälsa på när du vill och jag ser fram emot när du kommer och vi tar en långritt ihop =)

Dagen D

Har nyss vaknat och ska snart duka fram frukosten. Sandra är inne i duschen och när vi ätit hoppar jag in i duschen så får hon duka bort frukosten.
Sedan är det att ta ut hästarna och fixa iordning transporten som gäller. Och vid 08.00 tiden lämnar vi gården för färd mot Västerås. Hämtning av Ruttan står på schemat idag =)!!

Var meningen att Lina skulle hänga med som sällskap upp, men då hon envisades att få magsjukan så får hon gärna stanna hemma för min del, även om hon nu inte spytt på ett tag så känns det säkrast att låta bli att ses.
Istället följer Sandra med som sällskap upp.

Se hur detta kommer bli med allt, hoppas att de är snälla mot varandra, ska brodda av Ari, Ruttan är också avbroddad så man slipper ev onödiga skador om de bråkar med varandra.
Antar att det kommer bli en del pip i hagen.

Nä frukost var det som gällde =)

Angående mitt bloggnamn

Fick frågan från en person hur det kommer sig att jag döpt min blogg till "Isonstar", hur man kommer på ett sådant namn och det ska jag förklara för er =).

Det är ett minne från mina älskade hästar, min 1:a och 2:a häst som tyvärr fått lämna mig.
Ison är efter Daniella, hon hette Daniella Ison och star är efter Maja, hon hette Limelight Star.
Så de tillsamman blir helt enkelt Isonstar..

Min älskade Daniella IsonMin älskade Limelight StarMina älskade och saknade hästar ihopSaknar er <3

HelgenDenna helg kommer verkligen gå fort, funderar om jag ens kommer hinna sova något, men annars får jag försöka ta igen den sömnen nästa vecka.

Fredag: Jobbar och slutar enligt tidplanen 23.00, men blir det krångel eller dåligt väglag ( snöa ska det juh göra ) så blir det senare. Komma hem, fixa in hästarna, slappna av och försöka sova.

Lördag: Upp så tidigt jag orkar, ut med hästar och helst försöka hinna mocka, göra iordning transporten och sedan åka från gården 08.00 mot Västerås för att hämta hem Ruttan =).
Väl där uppe så ska grejer packas in i bilen, hon ska broddas av och sättas i blindbrodd och sådär, sedan lastas och åka hemåt igen. Kommer nog ta ca 2 - 2.5h beroende på väglag upp till västerås med transporten efter. Längre tid hemåt för jag stannar alltid 1-2 ggr och tittar till hästen.
Nuvarande ägare till Ruttan ska åka efter i egen bil hem till mig för att se vart hon kommer hamna =).
Väl hemma så ska hästarna släppas ihop och kollas, pappren ska skrivas och de ska tittta runt lite och antar att det blir en fika.
Sedan ska jag fixa stallet om jag inte hinner på morgonen och det tror jag inte att jag gör, så det ska mockas och fixas med en ny box, för den natten är det 3 hästar i stallet.
Kommer behövas kollas hästar hela eftermiddagen/kvällen och så ska jag försöka få i mig någon mat.

Söndag: Tidig morgon blir det att lasta Felice och åka hemåt med henne mot Finnerödja så det kommer ta ett tag att åka fram och tillbaka och under tiden kommer nog de andra 2 få stå inne i stallet beroende på hur det går mellan dem på lördagen. Kommer försöka åka så tidigt som möjligt för att få komma hemåt igen tidigt, så antar att det blir frukost i bilen.
Hemma igen så ska hästarna ut och kollas till så det inte blir slagsmål och så ska stallet mockas och fixas med.
Eftermiddag ska jag mot Kävesta korset och hämta 100balar hö, förhoppningsvis får vi låna en lätt lastbil och hoppas på att alla får plats, annars blir det att åka 2 vändor med transporten. Hoppas att Håkan är superdupersnäll och följer med så detta går lite fortare.
Väl hemma ska det lastas av och grejas med. Sedan ska jag nog försöka få i mig mat och så titta till hästarna och sedan ta in dem för natten.
Och så börjar jag jobba igen på söndag kväll.!!

Jehooo vilken helg, är ni avundsjuka? =D haha.

Sofia dagIgår så var Sofia här med sin Elias, eller Anton kanske han hette emellanåt =D. Bubba blev livrädd för Elias, han kröp ju omkring och lät konstigt, men när det vankades mat så var Bubba snabbt framme hos Elias och skulle sno korv från han, Sofia filmade det se här . Riktigt sött. Baloo var hela tiden livrädd som vanligt.
Medans Bagheera han la sig direkt framför Elias, Bagheera älskar barn, bara det att han leker med klorna ute och det gillar inte barn ..

Var en mycket trevlig förmiddag, med frukost och gjorde en kladdkaka med nougattäcke över till fikat, inte så dumt. Fast hade vi vart lite bättre med tiden så kanske den hade blivit liite godare, men det får bli till nästa gång =P, och gör jag den själv nästa gång ska jag testa med kaffe i, jag älskar choklad med kaffesmak =).

Förmiddagen gick väldigt fort och snart var det dags att åka till jobbet, men hoppas vi ses snart igen =).
TeddybjörnenIgår var jag uppe och hälsade på den här lilla underbara krabaten. Mamma med familj har verkligen skaffat sig världens underbaraste valp, helt underbar. Ganska tuff i psyket för hon ger sig aldrig, men helt underbar.

Sover hon inte så spritter det av glädje i hela henne och så busar hon med Daisy, katterna eller människor.

Jag bjöds både på fika och mat, mycket gott allting =). Hoppas Emil blev glad för det han fick =).

Kom upp vid lunch td och åkte hem framåt 8 tiden på kvällen, kom hem och upptäckte lilla Felice på vägen, hon mötte mig i kurvan, tur att man åker sakta där. Fråga mig inte hur hon kommit ut för det finns inga som helst spår någonstans, men ut har hon kommit, Ari stod kvar i hagen tack och lov =).

Nu ska jag fortsätta sätta fart här hemma med att plocka undan, sedan ska jag ut och mocka, köra häst, gå ut med Felice och så måste jag börja skotta fram transporten som är helt igen plogad =(.

Ruttans ägare ringde igår nämligen och frågade om jag kunde hämta henne nästa lördag istället för att de lämnade henne, de hade problem med att få tag i transport, men de ska åka med efter för att se vart hon kommer hamna, vilket jag tycker är väldigt seriöst och kul =)..
Så transporten måste fram ur snön och provköras, se hur lufttrycket ser ut och titta över den helt för att se att allting är okej, några veckor sedan den kördes på väg =/..


Bilder

Himlen var otroligt vacker häromdagen och jag tycker jag lyckas ta några fina kort. Ska be Håkan redigera bilderna så en del grejer försvinner och så vidare.

Dove Visible CareDove har kommit ut med en ny sorts duschcreme som man ska få mjukare och smidigare hy redan efter 7dagar och synbart vackrare hud efter 3v. Funkar det inte så får man pengarna tillbaka =).

Jag är som jag skrivit tidigare, medlem i buzzador och genom dem fick jag chansen att testa på denna nya Dove duschcreme. Hämtade ut det efterlängtade paketet igår.

Ska bli intressant att få testa denna nya sort, då jag är stor favorit av Dove produkter och vet att de flesta är bra så blir man väldigt intresserad av vad denna kan göra med huden.

KaninernaKaninerna älskar att få hoppa ut på gödselstacken när jag hålls i stallet. De går ingenstans utan hoppar mest upp och sitter och tittar, gräver och äter snö =)Här är de i full gång och äter upp hjortens mat..Fina sassa

Sassa blev sur och visade mig sin bästa sida =), en rumpa som fäller väldigt mycket päls :P

Älgarna Älkisar

Igår såg jag att hästarna stod och kollade på något väldigt intressant så jga sprang till sovrumsfönstret för att kolla och vips så gick där 2st älgar =).
Helt cool lugna och brydde sig inte ett dugg om bilen som kom eller något.
Bilderna tagna från sovrumsfönstret på långt avstånd och riktig mulen dag..

Bye bye älgarna =).

Jag har aldrig sett älg här uppe sedan vi flytta in så det var riktigt kul att se dem så nära =)..

Vad vore.....

Vad vore livet utan bra människor som ställer upp för en när man behöver hjälp?!.
Ibland tror man inte att de finns, men det gör de verkligen !!

Tusen tack för underbara människor =)..

Trist dag

Fasiken vad trist det är att vara sjuk, jag glömmer mellan varje gång hur det är att vara sjuk. Jag är nästan aldrig sjuk, går oftast flera år emellan sjukdomarna, men när jag väl blir sjuk så är det ordentligt, som nu. Utan alvedon och en massa Ipren skulle jag inte ens ta mig upp ur sängen om dagarna.

Jag vill bara ta det lugnt, sitta framför denna burk, tv eller sängen, men det går inte tyvärr eftersom inte Håkan är hemma så jag måste bära ned ved för att kunna elda, måste mocka och bära vatten åt hästarna vilket min kropp absolut inte vill. Allting tar dubbelt så lång tid eftersom jag måste vila för allt jag gör för jag blir dyngsvettig och andfådd så fort jag gör något..
Vill att Håkan ska vara hemma, men hans chef tyckte det var kul och skicka honom på jobb i Vislanda hela veckan =(.

Värsta med att vara sjuk är att jag får så ont i kroppen eftersom jag inte kan röra påmig som jag brukar göra.

Men men, det kunde ha vart värre, jag kunde ha vart sjukare och det hade kunnat snöa idag då hade det vart värre =D.

Tycker absolut inte om att Håkan envisas att ta med sig MIN dator när han åker, han kan väl ta med sig sin egen anser jag, hehe. Jag har en bärbar, han en stationär. Visst kan han ta med sig sin egen iaf? =D.

Vill ha min dator med alla bilder, aptråkigt att uppdatera utan bilder..Rena Rama Rut

Denna fina tjej ska flytta hem till mig. Ägaren ska köra hem henne till mig nästa helg =) !!.
Hon är en travare som är 10år, är inkörd och inriden. Dock är hon inte körd på 6.5år sedan, men hon har blivit riden mycket.
Provred henne när jag kollade på henne, hon var väldigt pigg och framåt, men lyhörd. Känns bra det här.
Hoppas Ari kommer tycka om sin nya tjej. Hon ska tydligen vara duktig på att säga ifrån och ville vara ledare så det kommer bli bra för Ari som behöver ha en ledare i hagen =).
Hoppas det kommer bli riktigt bra det här =) !!!!

Tror att Felice kommer bli glad att få komma hem och träffa sin Miramiss =).

Rolig låt

De pratar ganska mycket i början, sedan börjar den =) !!


Mardröms dag

Igår var den värsta dagen i hela mitt liv, rent panikmässigt.

Börjar med att jag är dyngförkyld och har feber. Jag åker iaf väg till barnmorskan och när jag kommer hem därifrån och har precis kommit innanför dörren ringer telefonen. Då är det en granne som frågar om jag har 2 hästar med lila och svart täcke?, ja säger ja. Okej för de är på väg ner mot Ålsta ( 1.5-2km härifrån) säger hon då.

Springer ut i full fart, och visst de står inte i hagen, vilket betyder att de har rymt mindre än 5min sedan eftersom de stod i hagen när jag kom hem.
Kastade in pelletshink, grimskaft och kastade mig iväg i bilen ner mot Ålsta. Jag åkte hela vägen ner till Ålsta- inga hästar. Nere vid 3 vägs korsningen tog jag höger mot Pålsbodavägen, såg inga spår alls eftersom de precis hade plogat, men åkte mot Pålsbodavägen eftersom det är farligast där. På Pålsboda vägen precis vid våran infart är det 70km annars 80km, men inte många som är lagliga där inte och det är en mycket hård trafikerad väg..


Såg inga hästar alls när jag åkte ner mot P-boda vägen, paniken bara ökade i huvudet. Väl nere på vägen såg jag inga spår, men när jag skulle vända ser jag hästskit på P-boda vägen mot Hallsbergs hållet....
Kastar mig iväg mot Hallsbergshållet, när jag kommit ngn kilometer ser jag dem, åker om dem och försöker vända dem. Då kastar de sig ut på vägen precis när det kommer bila i full fart, så de får tvärnita och håller på att krocka med varandra.
Hästarna springer tillbaka mot hemvägen, men där de ska vika av till höger fortsätter de rakt fram, då kommer det en timmerbil i full fart som får nästintill tvärnita, Bromsarna skriker och hästarna blir livrädda och springer upp mot bron på väg hem...

Kommer en bil där som ställer sig och blockerar vägen, jag ställer mig neråt Pålsboda vägen och blockerar, sedan dyker det upp en hel del bilar som blockerar mot P-boda vägen..
Felice fick jag tag i på en gång då hon upptäckte pelletshinken, Ari däremot fick jag absolut inte tag i, han vägrade komma. Kanske inte så konstigt heller, då han var helt panikslagen och jag var också panikslagen..
Ari sprang iaf efter lång tid fram till en farbror som inte gillade hästar och han fick ta han så jag kunde ta han sedan :)!!

Farbrorn körde undan bilen åt kanten, sedan var det bara för mig att börja knalla uppför backarna hemåt. Trodde jag skulle dö, febern började visa sin rätt och kondisen när man är sjuk är nedsatt till noll =(..
Hästarna däremot var supersnälla att gå hem med.
Men de fick gå in i stallet och stå där resten av dagen och står där än, hovslagaren kommer kl 14.00 så de får stå där tills allting är klart så får de gå ut sedan.

Varför de rymde är lilla Felices fel, då hon är vääääldigt klåfingrig. Hon hade öppnat grindöppningen, hur hon nu lyckats med det, men antar att hon kommit på ett sätt så idag ska krokarna krökas riktigt ordentligt och sätta upp extra tråd..

Har nog kanske fortfarande inte riktigt slappnat av, för den paniken som uppstod igår den önskar jag ingen, värsta man tänker är att någon kan köra på dem och personen/personerna kan dö.. Inte kul med hästarna heller om de skadats, men värre om mina hästar skulle orsaka någon annans död..

Jag är evigt tacksam för människorna som stannade och hjälpte mig, utan dem vet jag inte alls vad som kunde ha hänt.... *TUSEN TACK FÖR UNDERBARA MÄNNISKOR* !!

Tackar även min snälla granne Lena som skjutsade ner mig till bilen så jag slapp gå och hämta den.
Tackar även alla som ringde och försökte lugna ner mig, men tror det bara var en som lyckades och det var du Janne =), Tack för att du finns Janne, en snällare och bättre styvpappa får man leta efter =) !!!.
Tackar även Lina för att du kom ut sent igår kväll efter jobbet för att hjälpa mig att mocka och fixa med vatten till hästarna !!

RSS 2.0