Massvis av jobbMan upptäcker bara mer och mer jobb ju mera vi river och tittar överallt. Har just upptäckt att alla fönster i hela kåken måste byggas om. Vi har misstänkt det ett tag, men inte att det var såhär.
Fönsterbläcket lutar inåt och sitter inte där det ska så det har runnit in vatten i stocken nedanför som har i sin tur ruttnat =( !. Vad detta gör mig ledsen alltså. Hur i hela h-lvete kan man göra såhär mot ett hus !

Så nu åker vi på att fixa fönstrena med nytt special bläck eftersom vi har så breda fönster så går det inte att åka ut och köpa utan måste beställas ( TACK och lov att vi känner en plåtslagare ). Plus att fönsterfodret runt omkring själva fönstret måste bytas och så ska fönstrena kittas och målas om. Vi tar med dessa 3 fönster som är i rummen som vi renoverar nu, resten får vänta. Finns ingen tid.

Inte nu till helgen som kommer utan helgen efter ska vi gräva i grunden som det ser ut nu på schemat.
Bara det att jag vette tusan hur vi ska hinna med allt som ska göras innan.
Vill och måste göra detta innan:
-Dammsuga - Tvätta massor - Klippa gräset - Beställa och hämta hem grus till grunden - Hyra/låna tombola
- Gräva elkabel - Sätta tråd klart i nya hagen - Skrotbilarna bort från vår gård, de står i vägen nu.
- Packa mera i sopsäckar och åka till tippen med allt - Köra bort golvet vi har rivit ut
Förutom det så är det, det vanliga som också måste göras. som laga mat, motionera hästar, jobba osv..

Och nu ihelgen åker vi bort torsdag förmiddag och kommer åter hem igen lördag kväll så där försvinner en hel del dagar.

Men för tusan allt ordnar sig till slut, så det gör nog detta med =) !

Veckan som vartSandra åkte hem i lördags kväll. Hon har vart här hemma sedan fredagen innan, så lite över en veckas tid. Har vart riktigt skoj, kändes ganska tomt här hemma när hon åkte hemåt. Allt blev som vanligt igen, tyst och tomt.

Vi har hunnit med en hel del tycker jag, hon har fått mig att fixa en del smågrejer som aldrig blir av annars.
har rensat bort hörester sedan i vintras i hagarna, rätat hängränna. Gå runt staket och spänna trådar. Börjat slå ner stol i ny arrende hagen ( som i dags läget är klart med nedsättning av stolp nu ska bara tråden och knorrarna upp ).
Kört Ari, tömkört Ruttan, tagit ut hela köksgolvet som ni sett på bilderna. Jadu plus en hel del mera.

Hon har vart med hela veckan och jobbat natt, hon har bara somnat en enda natt och då var det på vägen hem. Hon har vart riktigt duktig och jag är imponerad att hon höll sig vaken varje natt =)!
Tyvärr var jag inte snäll mot henne då jag råkade av misstag köra på henne med en pall när jag skulle lasta, inte snällt. Förlåt Sandra !

Känns skönt att fått massor gjort =)! Tack Sandra för all hjälp !

Tömkört RuttanNu när syrran var här så passade jag på att fråga henne om hon kunde fota oss lite när vi var ute och tömkörde.
Tyvärr så kom det en bil och störde mitt i allt, därför blev det inte så mycket kort på när vi just gick =).Fina och extremt duktiga Ruttan. Hon är väldigt lyhörd och tycker verkligen att det är superkul att bli tömkörd.Så fin häst ! Otroligt ståtlig.Ska börja tömköra henne nu med selen och låta remmarna hänga och dingla, se vad hon säger om det. Antagligen ingenting. Hon är inkörd som liten, men så som jag fattat så har hon inte ens blivit tömkörd sedan dess så jag vill vara på den säkra sidan och repetera allting för henne sakta och säkert så ingenting blir fel.
Men hon verkar minnas allting =).

Isolerande rörNågon gång i tiden så har de haft upp golvet precis utanför toan har vi märkt. Varför har vi undrat länge, men har nu fått svar på den frågan. De har tilläggs isolerat vattenledningarna som går precis utanför.

MEN, de har bara isolerat där ni kan se på bilden, precis på kanterna till höger och vänster så slutar isoleringen, Klart man gör så, eller vad säger ni??. =P. Det har inte hjälpt ett dugg.
Undra vad man tänker med när man lägger vattenledningarna som de gjort, precis på marken utan isolering från början och under badrummet så ligger ledningarna vid stenar utan isolering. Fast där har vi försökt komma under och isolerat.

Man förstår till 110% varför det har vart svinkallt i detta hus och man förstår verkligen varför vattnet har frusit så fort det har blivit mera än 8grader ute. Så förstå vad roligt vi hade det i vintras, fick ha vattnet på dropp i 2månaders tid 24timmar om dygnet plus en hel del andra dagar hit och dit =/.

Men nu är det förhoppningsvis slut med det här !!.

Imorgon kommer Sune hit, en farbror som ska hjälpa oss med renoveringen. Han och Håkan ska slå huvudena ihop och komma på någon lösning hur vi ska göra i grunden.

För vi måste gräva ut ca 1m som sagt inne i husgrunden samtidigt som vi måste gräva för dränering precis utanför huset, dränering ska tydligen ligga så nära huset som möjligt.
och gräver vi på båda sidor så rasar huset så det måste gjutas, men de ska komma på något bra sätt hoppas jag, kommer nog bli domkrafter som får lyfta huset också som hjälp.

Det här kommer bli bra, men fruktansvärt jobbigt. Kommer inte ha tid med något annat än renoveringen och hästarna.
Visst måste man ta vissa dagar man lämnar det här, men det kommer vara svårt för vi måste ha golv, väggar, tak och en dusch innan vintern. Och det är långt kvar till det är klart.
Allt det andra kan man ta i efterhand, men det jag nämnde tycker vi är viktigast!.

Kaxiga kattenBaloo har blivit riktigt stöddig på sista tiden. Tog bara sisådär 8 år innan han blev kaxig =).
Han tycker det här är skitroligt. Han är jämt med och tittar, går nästan ivägen när man gör något.
Riktigt kul, för jag trodde han om någon skulle bli skiträdd när vi renoverar som vi gör.
Däremot så gillar inte Bagheera det här, han är lite småskraj, men han är hemma ofta så ingen fara på det sättet. Bubba gillar det emellanåt, vissa dagar rädd vissa dagar älskar han det =).Baloo hittade mycket spännande saker i grunden ;).

Såga vedHåkan har riktigt missuppfattat det hela med veden, han sågar veden inomhus när alla andra gör det utomhus !.Såga såga såga...

1982Hittade denna planka som tillhörde en bit av golvet.

Förra ägarna som skrivit.

" Den 16 juni 1982 lade vi detta golv med möda och besvär. Hoppas att det kommer att hålla i 100år"

Hade de lagt golvet som man ska lägga det så visst då hade det hållt säkert i 100år. Men nu höll det enbart nästan på dagen 28år.
Nu ligger det på backen utanför huset och snart ska det köras iväg !!

Stampat jordgolvIdag var jag, Sandra och Håkan väldigt effektiva. Vi rev bort hela köksgolvet så nu är det stampat jordgolv som gäller. Snart ska det grävas. Måste bli helt klara med hur man gör med väggarna på marken när man grävt. Ska gjutas och greja så det är lite småpyssel.Golvet bort bort bort.. Skönt skönt. Jag rev faktiskt bort nästan hela golvet själv, Håkan hade börjat lite lite smått, men resten rev jag medans Sandra och Håkan bar ut plankor. Älskar att riva och snickra.Nu är alla plankor borta, och ja det ser värre ut än vad vi hade trott. Golvstockarna ligger helt mot backen och det är lite vit mögel på dem. Inte bra, men inte så konstigt då det är ganska fuktiga där nere. Stockarna är delade och dåligt ihopspikade med varandra, ingen ligger fast utan alla ligger löst.
2st ligger från vägg till vägg annars så slutar de en bra bit från väggen som ni ser.Diskutering på hög nivå !. Inser att vi har jobb upp till öronen i sommar, men ack så bra det kommer bli.En hel del stora stenar är det också, blir mycket tungt att få ut och en del är nog för stora för att få ut, ligger nog för djupt nere.Såhär ser det ut nu. Känns ganska udda när man ska gå in i duschen och sedan gå ut på jordgolvet.

När de la detta golv så har de gjort alla fel de har kunnat gjort.

Inte grävt ur grunden utan istället har de lagt på mera sand.
De har lagt stockarna, reglarna, isoleringen direkt mot marken.
De har inte dränerat ett dugg.
Stockarna har de inte satt fast ordentligt.
Ingen trossbotten.
Ingen luftspalt.
Otätt överallt mot ytterväggen.
Lappat hela golvet med allt de har kunnat hittat, fanns inte en enda stock eller regel som var den längden som det skulle vara utan de har lappat ihop det fruktansvärt dåligt.

Finns massor att berätta, blir bara så trött på att människor som inte kan inte kan låta bli att göra vissa saker.
Dessa människor som lagt detta golv borde ha låtit bli det, och tagit ut folk som vet hur man gör, men men.

Nu ska jag åka till jobbet och släppa hemmet för en stund =).

Bilderna jag lovadeDetta är nya bilder från igår. Här börjar Håkan riva golvet. Som ni ser så är väggarna redan rivna till max.
Håkan står och gruvar sig över vad vi misstänkt länge... Grunden är INTE bra !!!.Visst har vi fint i köket?. Tror INGEN kan slå oss i finast kök =D. Larmgubben som var här häromdagen frågade om vi inte hade något liv när han såg köket =P, visst har vi det sa jag, vi har valt detta själva =).Jadu lite isolering fanns det i golven, men vissa "fack" är helt tomma och bristfällig överallt. Isoleringens tjocklek är långt ifrån det man rekommenderar. Men för tusan, vi har ju haft det varmt och skönt varje vinter så synd att klaga på deras isolerande ** Antar att ni förstod ironin**Såhär ser reglarna/stockarna ut som har legat under golvet, ligger helt mot backen så vad tror man då att det blir,  Jo ruttet !!.
Grunden är alldeles för grund så nu har vi pratat med massa folk och tittat på internet ( internet är bra ;) .. )
Så vi har kommit fram till att vi måste gräva i grunden riktigt ordentligt.
Hela 1 METER !!!!!!. Fatta vad kul =D.
Och så ska det gjutas plintar så huset står stadigt och så måste vi dränera runt om kåken så det inget händer med huset nu när vi ska gräva så mycket !

yippie kay-ay motherfucker, tror jag man kan säga om hur lycklig jag är över det hela. Hur mycket mera jobb som helst, tur att vi känner en som har en liten grävmaskin och bobcat. Men fyfan vad jobb det blir.

Så nu raggas det folk om vi kommer få gräva allt för hand, men vi letar andra sätt först och främst. Finns någon sugmaskin av ngt slag som Håkan ringer idag och kollar upp pris på.

Nu vet vi vad vi har att se fram emot när det gäller vardagsrum också. Egentligen skulle vi riva upp det golvet också, men tror varken tiden eller ekonomin tillåter det.

Jehoooo för denna sommar, blev en hel del mera jobb än vad vi trott, men för tusan man lever bara en gång.
Och ev har jag hittat 2 medryttare till pållarna så där får jag avlastning och nya betet ska vara stängslat och klart innan nästa helg hoppas vi på så då är det bara veden som ska in sedan kan vi ägna all tid åt renoveringen =)!!.

Renovera är kul, kom inte och säg något annat =D.

R.I.P.Natten mellan söndag och måndag så körde jag ihjäl en grävling. Min första grävling, antar att det inte kommer vara sista, men man kan alltid hoppas.
Jag gillar inte alls att köra över djur. Har haft tur för "bara" kört över en katt och en grävling.
Har dock kommit till 2 platser där jag fått kört över djuren för de legat och lidit, en hare och ett rådjur var det.

Precis innan Arboga så kom den upp och jag försökte väja, men det gick inte så körde över han med bakdäcket på lastbilen och jäklar vad de är hårda.
Jag stannade och gick ut för att titta så inget hänt med lastbilen och fy tusan vad blod och annat äckligt det var på flera ställen på lastbilen.

Luktade kadaver sedan när Sandra stackaren fick koppla isär och ihop. Blää för den lukten.

R.I.P. Gräve Grävling


Ari O.Denna underbara kille har jag gått och förälskat mig i ganska ordentligt. Han har vart min sedan den 5 september 2009. Har vart en väldigt resa fram och tillbaka med denna kille i mina känslor kan jag säga.

När han kom hit var han otroligt stressad, nervig och uppe i det blå kändes det som. Fanns ingen som helst tillit till oss och Håkan kunde inte ens ta i han förrens han stegra sig och slog mot han.
Mig stack han för ett par gånger när jag släppte han i hagen och någon dag fick han till och med stå med grimskaftet hela dagen för gick inte att få tag i han.

Han har vart hur svår som helst att fånga i hagen, vissa dagar har jag och Håkan fått gått med rep på varsin sida av hagen för att fånga upp han i ett hörn så jag kan ta in han och motionera han.
Håkan har blivit ganska rädd för han många gånger, ganska förstårligt med tanke på hur han hållt på.

När jag började rida på han lite smått var han långt ifrån rolig, så fort han inte fick som han ville så stegra han sig vilket jag tyckte var otäckt så jag struntade i att rida han mer. Skaffade sedan en vagn och började smått köra han, gick hur bra som helst redan från dag 1.
Fick höra att han kommer aldrig komma i hagen om jag inte håller igång han flera gånger i veckan, men det spelade ingen roll hur mkt jag gjorde med han, han kom i alla fall inte.

Jag har tappat hoppet om denna kille flera flera gånger och faktiskt helt ärligt så har jag ångrat att jag tog hem han för fy fan rent ut sagt hur han vart. Ni som följt min blogg kanske kommer ihåg hur mycket jag har klagat på han under tiden jag haft han.

Nu är det så att allt detta krångel och strul jag haft med honom beror enbart på en enda sak och det är att han haft NOLL förtroende för människor. Slagen måste han ha blivit och absolut inte av Anna utan av någon annan, för så fort man råkar höja handen eller något annat för fort så skyggar han undan och blir livrädd.

Jag blir bara mer och mer förälskad i Ari, han är bara en liten häst med otroligt svårt att lita på människor.

Nu bara för ca 1.5mån sedan så kommer han jämt i hagen oavsett om jag kommer med mat, godis, grimskaft eller bara sådär. Han ska hela tiden vara med och titta vad jag gör i hagen. Han vill jämt gosa.

På morgonen när han ska ut så gäspar han stort innan grimman åker på och han vill helst krama en med huvudet innan han går ut.
När han väl började komma i hagen så fick bara jag ta han hade jag med någon annan ut i hagen så kom han aldrig fram, men nu kommer han även om det står folk där, vilket jag blir helt superglad över att se.

Häromdagen så kom han först fram helt till mig och ville bli tagen så han skulle få gå in, det har inte hänt någon gång utan det är Rut som får komma först sedan han, men nu kommer han först.

Han följer mig överallt när han är lös på gårdsplanen vilket jag blir otroligt rörd över att se.
ÄNTLIGEN har han fått förtroende för mig!!

Han kommer även fram och vill bli kliad till Håkan vilket är väldigt överraskande.

Min lilla älskade Ari !! Den relation vi har till varandra kan man knappt få. Jag ska vara stolt att du vågar lita på mig, min älskade häst.

Jag kommer aldrig att sälja honom och han kommer få vara hos mig så länge han lever och jag hoppas han lever länge.

Ska bli kul att se hur han reagerar den dagen Rut blir mamma. Rut och Ari är bästisar nu de går ingenstans utan varandra.

***ARI O.***


Rena Rama RutJag har ägt denna underbara dam sedan den 13 mars 2010. Ångrar inte en enda sekund att jag hämtade hem henne. Hon är helt underbar.
Hon är en väldigt egen dam med egna åsikter, det märker man. Men så är det också ett sto =)!.

Jag har inte ridit alls många gånger på henne här hemma och tömkört har jag gjort några gånger, men annars har hon mest fått gått för att bli bra i ryggen och för att känna sig hemma här.

Vi har hunnit med en hel del kel och gos och är det något Ruttan gillar så är det att bli ompysslad så det har hon blivit en hel del.
Tror hon trivs hur bra som helst här, hon är väldigt lugn och Ari och hon trivs bra ihop.

Hon kommer fram jämt och ständigt. Har upptäckt dock att hon absolut inte gillar att bli sprayad med något typ glansmedel eller flugmedel. Antar att det är sprayljudet som många hästar reagerar på.

Längtar tills jag kommer igång och rider henne ordentligt som ska bli till veckan om det bara kan sluta regna någon gång.
Hon är så himla cool och lugn.

Älskar Ruttan en hel del redan och antar att det kommer bli ännu mera.
Jag hoppas att Ruttan kommer leva länge, hon kommer få stanna hos mig hela hennes liv!

Jag längtar även tills den dagen jag har tid att låta Rut bli mamma igen, jag vill så gärna ta ett föl på henne, vet att hon kommer bli en kanonmamma.

***Rena Rama Rut***

Regnet det bara öser nerFasiken vad sugen man blir på " Black & White" när man ser mina fina missar ihop =).

Idag har jag och Sandra vart en sväng till tippen, slängt en massa skräp som blir när man river.
Känns skönt att bli av med det, vi har bestämt oss för att renovera i några dagar för att sedan städa upp ordentligt för att sedan fortsätta. Blir enklast så.

Sedan har vi fått stått och tittat på när en larmgubbe var här, är tydligen någon fel signal på ena rökdetektorn. Men det fixades till så nu är det på topp igen =P.

Ska nog börja stängsla idag, men det är sisådär med motivationen då det regnar rejält här hemma och gjort det hela dagen. Men börja ta bort lite gamla stolp och tråd kanske man kan göra iaf =).

Snart ska det lagas mat. Blir tacos wraps !

Ny hageFått klar tecken att jag fått en ny hage att stängsla upp. Eller nytt bete kanske man säger =)!.
Är jättefin med många många träd så även om det regnar kommer de nog typ aldrig bli blöta.
Tror hästarna kommer bli så glada att de springer, som bilden ovan, i full fart !.

Känns underbart skönt då jag nu vet att jag har gräs till långt fram, även om det blir väldigt blött eller torrt så är det redan nu massor med gräs kvar att äta.
Och Vinterhagarna och björkhagen står i vila så där växer gräset, nu går de i stora sommarhagen och där är det hur mycket gräs som helst kvar och så har jag fått nytt som är ännu mera gräs i =).

Kanske till och med blir så att jag kommer få försöka få tag på någon mera häst som kan hjälpa till och äta upp gräset =)!. Men så ska det vara, hästar ska äta mycket gräs på sommrarna.

Idag var jag och Sandra till Fjugesta för att köpa mera stolp, men de var slut så det blev en tripp in till Örebro till granngården, där hade de massor med stolp.

Så nu köpte jag ytterligare en till pall med 126st stolp. Så har en hel del stolp hemma nu eftersom det vart kvar en massa från andra..

Känns underbart!. Äntligen kan jag byta och sätta nya stolp på flera ställen.

Riva Riva rivaVi river hela tiden i köket, nu är det bara golvet kvar som ska rivas och det ska göras här någon dag snart, ska spara ett par plankor så vi kan gå på något in till duschen som ligger innanför köket.
Vi har rivit så att timmerstockarna i väggarna är synliga framme, så detta är inte aktuella bilder, men det kommer nyare bilder inom kort.
Dock är det både roligt och tråkigt att riva, det roliga är att snart kanske det kommer stå ett sprillans nytt kök hemma =).
Det tråkiga är att se alla idiotiska och klantiga saker de gjort under deras renovering och alla stora brister på allt =/!!.Vi har insett att balkarna uppe i taket kommer vi inte kunna ha framme då de är väldigt förstörda överallt så det kommer då inte så klokt ut =( !. Jag är grymt besviken på det, men vi kommer nog på något annat snyggt =). Är ju ett tag kvar tills taket ska fixas.


Så skönt är det iaf att få slita ut gammalt skit och slänga och elda upp allt. Fia njuter i fulla drag !!

Bubba på grönbeteVar inte bara hästarna som gick ut på grönbete igår, Bubba ville göra det också =).Jag hade god lust att putta i han för att få roliga bilder, men så elak kan man ju inte vara =P.Undra vad han tänker på...

Rid/körturIgår så var Ellinor här och testade att rida Ruttan. Sandra var också här och för att hon inte ska ha det tråkigt så körde jag Ari så Sandra kunde hänga med =).
Vi var ute någon timme och skrittade nästan bara, travade uppför en kort backe. Hästarna var mycket pigga och glada, tror de tyckte det var skoj att få komma ut tillsammans för första gången.

Tyckte det gick riktigt bra igår, Ellinor rider bra och hon gillade Ruttan. Jag tycker dock att det är tråkigt att Ruttan är så himla sur vid sadling, men hoppas det kommer gå över med tiden, men tvivlar starkt på det.

Både Ari och Ruttan var trötta och glada när vi kom hem. Ruttan stressade upp sig en hel del så hon var dyngsvett när vi kom hem.

Hoppas att Ellinor kommer komma tillbaka så ofta hon kan, för det var riktigt trevligt =)!.
Tack Ellinor =)!

Hästarna på riktigt grön beteJag och Sandra gick runt stora sommarhagen igår och lagade lite tråd som gått sönder under vintern. Efter det så släppte vi ut hästarna och vi trodde det skulle bli lite springa så vi stod beredda med kameran båda två, men de sprang inte ett enda steg, utan dök ner med huvdet och så gick de sakta runt...Tror de tyckte det var riktigt gott att få komma in i den hagen. Finns massor att äta, visst det är väldigt blött efter skyfall till regn i dagarna osm vart, men torrt på många ställen så går ingen direkt nöd på dem =).Mums, vad gott tycker Ari.Sommarhagen är så fin, älskar när hästarna får gå in i den, stor, kuperad ocg massor med gräs.

Glada hästarImorse fick de gå ut i den så kallade Björkhagen. Den jag och Robin stängslade upp härom veckan.
Finns en hel dle för dme att äta, visst det är inte jättehögt, men det är helt underbart gott för dem och lagon att äta för att vänja sig vid gräset på allvar nu =).Trodde jag skulle få några bilder där de sprang eller så, men icke. De har nog fortfarande inte lyft huvudet från marken.Ari mumsar på, jag får inte komma i närheten av han nu, han är nog livrädd att jag ska ta han från gräset..Ruttan mumsar också. Hon kommer iaf fram när man kommer. Tror hon säger " Tusen tusen tack". Hon är superglad.

Riktigt mysigt är det när de går i den här hagen. Vårt hus är det vänstra på bilden och fönstret högst upp är vårt sovrum så man tittar på dem innan man går och lägger sig och man tittar ut för att se dem tidigt på morgonen med. Hade tänkt att de ska få gå ute nu om nätterna.
Visst regnar det eller allmänt dåligt väder kommer de in, men det är så varmt om nätterna nu så det kan vara skönt för dem !.


FirandetIdag var jag och Håkan iväg till Fjugesta för att fira Robin som blir hela 19år imorgon den 17:e maj. Norges nationaldag.
Sandra, Jonas och pappa firande också honom. Pappa hade köpt med sig en supergod smörgåstårta från smörgåsbutiken som vi smaskade på !!.
Robin fick en hel del flytta hemifrån grejer av oss alla från Ikea.. Bl. a tallrikar, muggar, glas, bestick, durkslag, en massa köksredskap, skålar, stekpanna, skärbrädor mm mm. Blev en hel del som jag inhandlade i för middags innan vi åkte ditåt..
Han behöver en hel del mera kan man säga eftersom han inget har, så som´kastruller, knivar och en osthyvel sådär som jag vet nu. En fritös skulle han bli superglad över att få då han älskar frityr mat, kaffebryggare och elvisp är andra nödvändiga saker med...

Min lilla söta bror blir hela 19år, vad tiden springer iväg... Men han kommer alltid att vara min älskade lillebror!.

Jag älskar dig Robin <3 !!!. Man kan aldrig vara grinig i din tillvaro =)

Ja vårt kök i sommarPå beställning utav Sofia så kommer här bilder på vårat kök som vi får stå ut med i sommar =).
Detta kort taget precis i dörröppningen.Sett från vänstra hörnet..
Kan faktiskt erkänna att jag tycker det är ganska mysigt på något sätt att stå där ute och laga mat och frukost. Riktigt sommarkänsla över det hela även om man får ha en del kläder på sig som man inte har på sommaren.Sett från kyl/frysen..

Att ha denna lillstuga och kunna ställa upp köket i underlättar hur mycket som helst. Jag vet att vi är bortskämda med detta då inte många har tillgång till att kunna ställa upp provisorisk kök på detta sätt... Jag njuter =P.

Och nej Marie, vi kommer inte ha detta kök kvar här ute efter att det nya köket är uppsatt utan vi vill helst av allt göra iordning detta rum till ett litet festtillhåll =).
Håkan vill ha en liten bar i ena hörnet och sedan ställa upp långbord eller liknande.
Detta rum är riktigt varmt redan nu så jag tror att till och med på vintern med lite infravärme kan man sitta ute =)!.

Det som göms bakom en vägg ......Inte bara en massa elände som göms bakom våra väggar, det är tydligt det =D hahaha.
Jag höll på i hallen och grejade när Håkan helt plötsligt började asgarva och sa åt mig och komma och titta..
Och så visade han mig den där postern, jag trodde jag skulle dö av skratt !!!!!.Visst är hon läcker? =D haha. En pinuppa från kanske 70- 80 talet. Så sexig så.
Man kan undra varför de satt upp den bakom en vägg, är det en snuskgubbe som bott här någon gång och haft väggen lös för att kunna titta lite sådär i smyg så inte kärringen skulle se
eller det jag misstänker starkt, så är det nog någon som satt upp den på skoj =D !!!!!.

Undra vad som kommer upp härnäst i våra väggar ?!

Mina bebisarGanska kul bild, de springer nästintill likadant. Ruttan har kanten hitåt och Ari syns knappt =)

Håkan tyckte att mina bebisar skulle vara ute inatt och jag gick och tvekade hela dagen om de skulle göra det eller inte.. Men när klockan var 22.00 och det var 15.5 grader ute så bestämde jag mig att de skulle få vara ute..
Kan kanske vara skönt för dem, hoppas bara det inte regnar inatt för de fick inga täcken på sig, men såg inte ut att det skulle komma regn...

Man vill ju sina bebisar det bästa och då vill man ta in dem, men samtdigt så tycker jag man ska försöka sköta hästar efter deras naturliga beteende så mycket som man kan och det är ju att vara ute dygnet runt för dem.
Snart ( bara lite lite mera gräs ) så ska de släppas på första hagen med en massa gräs i och då räknar jag med att ha dem ute jämt, nu kanske det bara blir inatt och så kommer de in imorgon natt.

Det får vi se, beror på hur mjäkig jag är... Men jag är rädd om mina bebisar ju !!!.

Förresten, i torsdags när Ruttan fick sin tappsko påslagen så gick de ju ut i hagen och racade för fullt som jag visade häromdagen...
Tror ni hennes sko satt kvar efter den ruschen???? Nej då den åkte fortare än kvikt, men det var ju bra att den satt i 2h iaf ****SUCK****.
Nu ska jag skaffa mig en ordentlig nittång och fixa deras tappskor själv, för jag kan inte hålla på att vänta på hovslagare som inte kan komma direkt !!!!.

Svetten sprutarJäklar i havet vad vi hunnit med massor sedan i torsdags eftermiddag. Känner mig duktig och är stolt över Håkan med =)!!!.

Har bärt ut hela köket så nu är köket ute i lillstugan helt klart, el och vatten installerat så idag körde jag diskmaskinen där ute för första gången och det gick suveränt !!!
VI får tacka dig Janne för förslaget om slangen som ser ut som en brandslang som avlopp =)!!!
Håkans kommentar när vi åkte till Jula och hittade en sådan var ** Fan, vi kunde ju ringt Janne på en gång så hade vi sluppit åkt runt** =)!!.

Vi har städat bort alla grejer och allt skräp inomhus, över våningen och ute i nya köket.
Jag själv faktiskt har grävt ner vattenledningen * känner mig stolt, helt själv* =D haha.

Tvättat 7 maskiner med en jäkla massa olika saker av all dess slag, satt upp krokar lite här och där.
Rivit en hel del mera i köket och sorterat all skräp i olika högar så det är lättlastat när det ska till tippen..

Jadu vi har gjort en jäkla massa. Känner oss stolta, duktiga och allmänt trötta =D. Precis som det ska vara !.Igår så bar viNu är det tomtIdag blev det heltomt i köket, bar ut de sista grejerna och så har vi städat undan alla saker som låg härs och tvärs. Lamporna i taket behåller vi tills väggarna är rivna helt, för efter väggarna ska vi riva taket.
Jag längtar tills vi ska riva taket för att se hur bjälkarna ser ut, jag hoppas hoppas hoppas att de ser okej ut så vi kan fixa iordning dem och ha den framme i taket för gott. Är sååå snyggt enligt mig att visa bjälkarna..Riva riva riva...

Och som jag tjatat att det skulle vara jag som skulle slå första släggtaget i väggen ..................................
Håkan har använt kofoten förr, men inte släggen för den var JAG först med =D hahaha..
Underbar känsla !.

Kommentarer

Tycker ni läsare är fruktansvärt dåliga på att kommentera. Riktigt tråkigt =( !!!!.

Kom igen, kommentera !!!!!. Tål både att ta dålig och bra kritik och alla kommentarer är välkomna =)!!!

PiggelinerHovslagaren var här idag och skodde om Ari och slog på en tappsko på Ruttan.
Jag vette tusan vad hon gjorde med dem =D haha, efter de kom ut i hagen så började de springa amok och hoppa och bus runt...Jeho vad det går säger Ruttan...Jävlar vad de sprang alltså, sprang ner längst ner i hagen och sedan vände de upp och tävlade,,, jävlar i havet vad det gick =).
Ruttan vinner när de galopperar, Ari får inte till sin galopp sådär fort som Ruttan gör, men Ari vinner i traven.Fina hästarna =)Hoppa Hoppa...Snygg stil på benen alltså =D hehe.Efter blir man ganska trött och då ser man ut såhär...
Ari har väldigt mycket bättre kondis än Ruttan, hon vart helt slut och flåsade som en gris medans Ari tyckte de kunde springa lite till så han sprang runt runt Ruttan utan att hon brydde sig =).Vatten......... Titta ordentligt så ser man hur det ryker om Ari ;).

Mina hästar tycker bara mer och mer om varandra vilket jag älskar att se. De ropar efter varandra och äter ihop, går hela tiden sida vid sida förutom de dagar Ruttan är enormt hungrig då går Ari en bit ner medans Ruttan äter, men Ruttan vänder sig om då för att hålla koll på Ari.. Kärlek är vad det är <3.

Bubbas nya favvoställe?Detta har blivit Bubbas nya favvoställe att sova på =). Så söt som helst den där katten!

KöketSåhär ser det ut i dags läget i vårt kök, minus köksbord, diskbänk och lite andra småsaker. Enbart Spis och kyloch frys som står kvar. Liiiiiite ödsligt =DFint va? ;PHär kommer vi har vårt provisoriska kök i sommar, håller på för fullt och sätta upp det. Imorgon ska kopplingar köpas för att kunna sätta igång vattnet och avlopps slang ska köpas så diskmaskinen kan sättas igång =).
Känns skönt att vatten och el kommer funka där ute även om det bara är kallvatten så duger det fint för mig och diskmaskinen =)..

Nu ska det rivas en hel del och så hppas vi på mera värme snart så vi kan flytta ut tvättmasknen och duschen till stallet. Snacka om att kaninerna kommer få en chock då tvättmaskien ska stå i deras hörn i boxen, visserligen på en pallbock kan man säga men ändå, de kommer få hjärtsnurr första gången maskinen sätts igång ;).

Katterna

Vi har pratat mycket ( speciellt jag ) om hur katterna kommer ta det när vi ska renovera. Jag är otroligt rädd för att de ska springa sin väg eller något..
Men vi har i allafall bestämt oss för att de ska få vara med så mycket som möjligt även nere i grunden när vi gräver, ingen idé att ens försöka hålla dem ifrån det, för är det någonstans de är nyfikna på är det just grunden, luktar mycket gott där nere för dem, Absolut inte gott för oss !!!.

Här kommer Bubba upp från grunden =)Svarta pricken i örat är skräp.. Snacka om att han tyckte det var kul där nere, han kom när jag ropade, men skulle snabbt ner igen =).

Bye bye gamla köketIhelgen ska vi riva ut köket, eller ja Håkan har redan satt igång för fullt medans jag låg och sov i förmiddags ( jobbat natt ). Vaknade av att jag hörde röster jag kände igen, nämligen Janne, mamma , Emelie och Emil =) !!!.
Kul att få vakna upp av trevlig främmande, kan man inte få göra så. Dagen börjar så bra då !! =).

Helt otroligt vad skönt jag sovit, haft öronproppar i för jag visste att Håkan skulle slamra och slå och det vart det bästa.. Inget ljud och kolsvart så vill jag ha det så jag sov som en stock ..

Kommer kännas extremt konstigt att få gå ut till lillstugan och laga mat eller göra frukosten.. Men antar att man kommer in i det snabbt då man vet att det är av ett gott syfte!.

Imorgon säger Håkan att vattnet ska rinna ute i lillstugan bara det inte strular en massa, så från och med snart så får vi ta vatten i stall och badrum..
Tvättmaskinen och duschen kommer få stå kvar så länge vi kan, lite småkallt att duscha ute =D haha.

Allt detta bök och kaos är som sagt av ett stort gott syfte så jag bryr mig inte, jag tar det som det är och det får folk som kommer och hälsar på också göra.
Som idag. mamma och Janne fick stå och dricka kaffe =P, men men vad gör man. Blir lite lättare så fort värmen kommer då man kan sitta ute mera, visst vi kommer ha köksbord i lillstugan också naturligtvis =)..

Ska ta bilder under dagen får ni se fram emot kvällen hur det ser ut !!!.

Jag vill ha vårt kök uppsatt nu !!!!!

Marina Sköld - Ruttan
Idag var Marina ute på hästarna för 2:a gången.

Hon började precis som förra gången att gå igenom hela hästen och kolla över henne helt. Och sedan fråga mig hur jag upplevt henne sedan förra gången.
Blåmärken hon upplevde förra gången var som bortblåst och hon tyckte hon var hur fin i ryggen som helst =) !!!!!.

Hon berömde mig att jag vart flitig på att massera och greja med Rut, men jag fick skamset erkänna att jag knappt masserat henne då hon blivit sur, Marina blev chockad över hon kunnat repat sig själv.
Hon tyckte att Ruttan var hur fin som helst. "Så snygg häst" som hon så vackert sa.
Och det håller jag med om, så jävla snygg rent ut sagt !!!!.

Jag ska fortsätta massera lite lätt på henne, mer för att hon ska tycka det är skönt och fortsätta lyfta magen lite så ryggen blir stärkt. Gärna fortsätta tömköra henne och det gör jag gärna då både hon och jag gillar det =) !!!.

Ruttans behandling är klar för nu. Så nu ska jag fortsätta tömköra för glatta livet för måste hålla vad jag vill, sätta för henne för vagn innan sommaren är avklarad =)!.

Och så ska jag börja rida henne nu. =) Har förhoppningsvis hittat en tjej som jag hoppas och tror på att hon kan passa som medryttare till Ruttan i sommar.
Ellinor heter hon och hon kommer hit på fredag, då ska vi skritta ut med dem båda och se vad hon och Ruttan tycker om varandra.

* Min alldeles egna supersnygga häst *

( Måste ta fler kort, har vart asdålig på det och nu ihelgen ska det tydligen regna hela tiden, men ska se om jag kan ta nya bilder på dem ihelgen =)... )

GroggarNu ska jag väcka Sandra, lägga in ved i kamin. Och så ska jag och Sandra häva oss ut till stallet, måste mocka, strö på mer halm och fixa med lite smått där ute.

Så blir det att gå in igen och börja grogga,. Blir en väldigt slapp dag idag pga av regnet, skulle ha städat bilen och tvättat den, men det får vänta.

Gött med slappdagar med =)

Bruks DM 2005Ibland blir man sugen på att kolla på gamla bilder, som jag blev idag.
Detta är något jag kommer minnas hela mitt liv tror jag.

Blev frågad om jag ville vara med och rida bruksdm och det vore kul att testa tänkte jag. Lite annorlunda mot vad jag är van, jag började träna som tusan med Maja ( min dåvarandra travare som nu är och beter på de veigt gröna ängarna), men hon blev rädd för presseing, trästockar och allt möjligt.

Blev då tillfrågad om jag ville rida Eija, denna underbara Nordsvensk som är på bild, vi började träna, men hann bara rida henne ca 4ggr innan tävlingen plus att hon var jättetjock och hade noll kondis.Här skrittar man över en träbro, vilket ser väldigt enkelt ut, men med en stirrig eller nervös häst så är detta svårt.
Eija var dock cool =)!Här skulle man gå in i en liten ruta, vända helt om och gå ut samma väg som man gick in i, vilket är trångt. Eija fick precis plats där innaför, men hur jäkla duktig som helst ( hade inte tränat något på den grenen), hon fixade det galant!.Här ska man gå intill en kärra ta på sig ryggsäcken, kliva av hästen och gå längs med kärran, ta av sig väskan och sätta sig på hästen igen, fick ta om det 2ggr då hon tyckte det var konstigt när jag klev av.Här ska man backa igenom hela raden med sågspån ( syns dåligt ), och det är en kraftig böj mitt i allt, hon klev över med halva hoven en gång annars backade hon så fint så!!!.Jag hade aldrig testat detta och visste knappt hur det gick till, hade ridit Eija 4ggr innan som jag sa och hon var helt ur kondition, men ändå så kom vi 4:a!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Var 12st ekipage, så jag vart hur stolt som helst.

I slutet ska man skritta igenom en grind och sedan stanna på ett ställe precis bredvid markeringen, jag hade fattat fel och trodde att vi hade gjort bort oss ändå så jag travade igenom det och gjorde en tvärhalt.
Pg a av det misstaget så kom jag 4:a annars hade jag kommit lätt 3:a kanske 2:a, snacka om dum jag kände mig då.
Men så stolt över både mig och Eija ändå, sprang ner till Eija och kramade om henne så mycket jag kunde.

Så jäkla kul och annorlunda ridning och tävling.

Och bättre kunde det inte bli med den underbara hästen Eija !!!!!

Mina älsklingarDessa två ungar älskar jag väldigt mycket !!!!!.
Fast de är en aning större nu, nu är de 14år och 12år och större blir de med rasande takt =) !.

* Älskar er Emelie och Emil *

Lördag förmiddagIgår före jobbet så hämtade jag upp Sandra och Robin och vi begav oss mot Marieberg. Robin skulle shoppa kläder och Sandra shoppade något linne. Vi lunchade där ute också.
Riktigt kul att umgås med sina syskon emellanåt, tur att det inte blir för ofta bara =D ( hehe ).

Sandra följde med mig på jobbet efteråt och Robin stack till Säffle med en kompis.
Gick väla ganska bra att jobba, det flöt på som vanligt.

Idag på förmiddagen har vi vart och hämtat hem 52st höbalar så nu är hästarna glada igen. Hoppas att det är sista lasset hö och att gräset kan sätta fart att växa.!

Har käkat Biff Rydberg till lunch och har vilat efter maten efter det, ska väl ut och fixa stallet snart..

Skulle ha städat bilen och tvättat den, men det ösregnar nu så jag vill inte vara ute då inte !!!!.

* Hatar regnet, tycker så synd om Ruttan då*

LastbilenNatten till igår började jag och min far dela lastbil igen. Vilket jag kan tycka är riktigt skönt faktiskt.
Speciellt om man måste välja med den jag delade med innan eller min far.

Den innan satte nästan aldrig dit abs kontakten, luftslangen satt på trekvart och pyste luft = livsfarligt !!!.
Ofta hände det att sidodörrarna inte var helt stängde eller bakdörrarna..
Lastningen var under all kritik då han ofta lastade lågt fram och högt bakåt vilket betyder att måste jag då tvärnita flyger godset fram = inte bra !!!!.
En riktigt skitgris inne i hytten och allmänt konstig människa !.

Min far vet hur man lastar då vi kört detta gods förrut så lastningen är bra, han stänger alla dörrar väl, sätter dit luftslang och abs korrekt.
Och så är han inte riktigt sådär skitgrisig som den andre var..

Och så kan man nu lugnt lägga ifrån sig en massa saker i lastbilen då vi känner varandra väl så man behöver inte vara nervös för att saker och ting försvinner =) !.


Det var prat om att min körning skulle flytats ner till Mariestad och börja utgå därifrån, men ändrade planer så den stannar som det ser ut nu och vem kan vara mer lycklig än jag ??.
Bästa körningen ever tror jag <3 !!!!.

Enköping- Avågr runt 23.00 från Örebro, upp till enköping, lossa och lasta, vända hemåt igen, stanna i Hallstahammar för att tanka och sedan hem till åkeriet igen. Brukar ta runt 5- 5.5h att köra, får betalat för 6h =)!.

Göteborg. Avgår 13.00 från örebro, ner till Bäckebol i göteborg och lossa, över till RA och byta släp, står ett släp där varje dag som är lastat redan och det jag har med mig är tomt så jag byter varje dag.
Parkerar för rast medans truckchauffören lastar min bil, brukar då dricka gratis choklad eller kaffe och käka mat =)!.
Sedan bär det av hem igen.. Betalat till 23.00, men brukar vara hemme tidigare..

Jobbig körning va?? =D. Inte ett dugg och jag stormtrivs.. Både med tiderna, körningen och lönen !!


Bildspel på hästarnaSura, fula och allmänt tråkiga =DTypiskt Ari att bli asgrinig på Ruttan så fort jag visar mig...Och där smällde det för Ruttan, precis om vanligt. Jag fattar inte varför inte Ruttan säger ifrån på skarpen till Ari. Är ju för fasiken bara att bita ifrån kan man tycka...Ari supernöjd att han fått iväg Ruttan !.

Snygga täckenHästarna fick på sig täcken igår då det blåste enormt och risk för regn. Tror de tyckte det var skönt att få på sig något skydd.
Tycker att dessa täcken de har på sig är mina snyggaste regntäcken..
Älskar speciellt det som Ruttan har på sig. Me like Sverigetäcken..
Se om jag kan hitta ett likadant till Ari också så skulle de vara supersnygga ihop =D.
Men får nog titta på täcken när Segersjödagarna är, då ryttargarden brukar stå där och sälja ut Sverigetäcken =).Detta täcke är också snyggt, blir inte rättvist i färgerna på bilden märker jag. Är lila rutigt. Ett Shire täcke.
Köpte det begagnat, tyvärr så håller dte inte torrt om det ösregnar en hel dag, men normalt regn håller det för.

Täckena de har på sig sitter perfekt på dem, nästan så man kan tro att de är sydde till dem =D.


Min pärlaMin älskade älskade Ruttan har gjort sig ordentligt illa i pannan.

Det var i onsdags förra veckan, en vecka idag alltså, som det hände.
Vi hade Securitas här osm installerade larm så vi gick runt överallt på gården sent på kvällen och grejade och när jag kom in och skulle säga god natt och ge dem en varsin morot så såg jag att Ruttan såg jättekonstig ut i pannan..

Jag trodde hon hade kliat sönder sig, men efter mycket eftertanke och vad Håkan tror så har hon kanske blivit rädd för något och slagit upp huvudet och slitit dän skinnet =(.
Allting i en box kan vara vasst om de slår upp huvudet hårt =(.. Men jag hittade inget skinn eller mkt päls i hela boxen, det var mkt skumt!!!!Hon hade sliti dän päls och skinn precis så att det nästan blödde, man såg att det typ "pumpade" blod under det lilla skinn som fanns kvar, tack och lov så blödde det inte så det blev aldrig något öppet sår då..

Bilderna är tagna igår så här har det börjat läkt och är ganska "fint" mot vad det har sett ut..

Hon gillar inte alls när man försöker smörja eller titta på såret, kanske inte så konstigt då jag tror hon har mycket ont =(.
Min älskade älskade Ruttan, lider med henne....

Supersnällt !!!

Ena min granne stannade här för någon vecka sedan och sa att han köpt en sak till mig på loppis, han tänkte på mig när han såg den och ville ge mig den...

Igår kom han med den:Han sa att han tyckte den liknade Häggrid på något konstigt sätt så han ville ge mig den så jag kunde tänka på Häggrid när jag såg den =) !!!!.
Så jäkla snällt. Vart hur glad som helst. Älskar trähästar!.
Den är ca 30cm hög så den är ganska stor..

Denna är gjord 13/7 1953 så den är alltså snart 57år gammal, det är ganska coolt =)!.

HORSEFYS

Kan varmt rekommendera Marina Sköld !!!.

Supertrevlig och seriöst bemött blir man.

Jätteduktig och angagerad i det hon gör.

Hon utför Fysioterapi, Akupunktur och massage, hon går noggrant igenom din häst och skriver journal över den.
Sedan vill hon se den röra på sig vid hand eller longering. Hon berättar under tiden hon håller på vad hon tycker om hästen och vad som kanske är fel.
Efter så visar och berättar hon hur hon tycker kunden ska fortsätta med behandlingen på hästen om det behövs.

Kan säga att mina tvä hästar gillade henne direkt, det är ett gott betyg för mig !!!

Här är hennes hemsida om man vill läsa och titta runt:

WWW.HORSEFYS.COM

Marina Sköld

Glömt att berättat om hur det gick när "Hästmassören" var här.ARI :
Började med han, Marina klämde och kände överallt, kollade hans exteriör och hur hans hållning var till en början.
Började sedan massera överallt för att känna och så pratade vi och hon frågade massor under tiden och berättade vad hon trodde hela tiden.
Ari är jättespänd  på Länden/höften/korset partiet på sin vänstra sida, märker stor skillnad mot hans högra.
Han är även spänd mellan buken och ryggen där revbenen slutar.
Hon tror att det har med att göra att han har jätteont i sitt vänstra bakknä.
Hon tror inte att det har med spatten alls att göra utan att det just sitter i hans knä.
Och så är han otroligt spänd, typ stenhård på insidan av låret på sitt vänstar ben så där ska det masseras också.

Marina vill att jag ska fortsätta massera och gärna med Arnika lite då och då, men aboslut före varje körpass.
Hon vill inte att jag ska rida på han nu ett tag utan köra lugnt och tömköra.

Hon kommer tillbaka nästa vecka och ska sätta akupunktur och kolla över honom igen. Förhoppningsvis är det något bättre, men om det inte blir någon skillnad skulle hon råda mig att åka in till ATG och kolla upp hans knä så det inte är något allvarligt =( ...

Min lilla gubbe, nu får vi verkligen hoppas att det inte är något allvarligt !!!!!.

Men hon berömde Ari för hans otroligt fina ryggmuskler och bukmuskler, vilket jag bara njöt av att få höra, så som jag tränat honom så tycker jag att det borde gett resultat och hon trodde inte hon sett en travare med så fina muskler.. ****Matte stolt****
Hon tyckte även han var supertrevlig och helt underbar att hållas med!.
Ruttis kollade vi sen och hon gjorde likadant där som med Ari. Klämde kände och vi diskuterade.
Som jag misstänkt så är Ruttan helspänd i nästan hela kroppen, hon är nog "blåmärken" lite här och där.
Det stora alternativet är fel sadel ( inget illa menat Monica ta det inte så !!!!! ).
Vilket jag tror att det är p ga att hon är riktigt sur vid sadling bl a.

Marina tycker jag ska låta bli att motionera henne ett tag framöver och låta henne vila från allt som har med sadel och ryttare på ryggen att göra.
Hon vill heller att jag tömkör, promenerar och masserar i mängder.

Ska även jobba upp hennes ryggmuskler och bukmuskler genom att lyfta upp hennes mage, man hjälper hästen att göra sitsup =).

Sedan har hon någon knut eller ihopväxning vid korset. Har hon vart skadad någon gång i sitt liv ??.
Men inget hon har ont av eller något konstigt med det.

Marina var annars helimpad av denna häst, hur trevlig som helst och skitsnygg att titta på !!!!.
Hon tycker jag fått tag i en riktigt bra häst, men det vet jag redan att jag fått.
***Stolt matte***.


Att låta bli att rida Ruttan spelar mig kanske ingen större roll just nu, jag kan satsa på tömkörningen. Mitt mål med henne är trots allt att få köra henne med vagn =)!!.

Fast lite kan jag erkänna att det är lite småtrist att inte få rida, nu när jag börjat komma igång lite med det efter lååååångt uppehåll...

Men men jag gör det bästa för mina underbara vänner, finns inga bättre vänner än de där två <3.
Älskar dem hur mycket som helst!!!!!.

GrundenHåkan rev upp en hel del golv i köket igår för att titta och åter titta under golvet hur det egentligen ser ut...Kan säga att det inte är så mysigt under grunden, men det är det nog inte i något hus. Jag skulle aldrig i hela mitt liv krypa i grunden iaf.
Men så har jag också klaustrofobi !.Jadu vad ska man säga....

Full o odräglig ?Äntligen har jag dessa underbara flaskor hemma hos mig <3 !!!!!!!!!!!!!.

Undra om jag blir rolig om jag dricker alltihop på samma gång? =D, magpumpning nästa misstänker jag =).
Men att grogga någon gång på helgen är aldrig fel så nu längtar jag tills fredag kväll runt 23.00 när jag kliver av mitt arbetspass för denna vecka för då ska det groggas =P..

Mums !! Jag ÄLSKAR Bacardi Razz och Watermelon !.

Och mer kanske det kommer hem inom kort ;).

Golvet i köketRev upp på lite flera ställen i köksgolvet och Håkan konstaterade att vi kommer få gräva...........Massor !!!!!!!!!!!!!!!!.
Blä säger jag, har förstått att vi kommer vi gräva någe, men inte så mycket som runt 30cm på hela köks och badrumsgolvet!!

Tydligen hur grunt som helst och ska vi isolera som man bör göra, måste vi gräva och så är det tydligen ytterst lite sand under också, sedan kommer leran så vi måste gräva bort massor för att sedan lägga singel/makadam eller vad det nu kan heta man lägger. Grövre grus =D hehe.

Det kommer ta tid, så nu vill vi ha varmt om nätterna också så vi kan börja riva upp golvet rejält för grävningen, grusning och allt jobb som hör dit kommer troligen ta runt 2v skulle vi tro, tack vare att vi jobbar om dagarna så enbart helgerna vi kan gräva hela dagen, men då är det mycket annat också så det kommer ta tid =/..

Dold talang

Något ni kanske inte heller visste om mig:

Jag kan JONGLERA =D. Rätt duktigt med 3 bollar ( om jag får säga det själv ), Liten stund med 4 bollar och en liten stund med platskäglor och brinnande käglor =).

Dock har jag "bara" egna riktiga jongleringsbollar, käglorna ägs av pappa. Måste nog fråga om han vet vart dem är om jag får låna dem igen, sugen på att börja öva igen, var länge sedan jag höll i dem =)!!.

HelgenValborg firades hemma, vi grannar och de som vill komma har som tradition varje år att slänga trä och buskris i en stor hög som vi sedan eldar upp varje valborg och i år kan jag säga att halva vårt kök låg där =D !.

I år blev vi inte alls många, ganska lugnt och skönt, blir att sitta ner framför brasan, snacka skit och dricka en aning. Vi hade ganska tur med vädret, regnade bara lite sådär.

Ari vägrade gå in på kvällen så han var ute natten till lördag vilket jag avskydde, för det blåste och regnade hela natten och han stod utan täcke, men gick inte att få tag i han så då antar jag att han får skylla sig själv !!.Igår så åkte vi upp till mor med familj och det stod stycka kött på schemat !. Höll på i lugn takt hela dagen. Känns i kroppen efter en sådan dag, men ack så skönt det är att ha hela frysen full med mat igen <3.
Blev 117kg nötkött 0 MUMS !!!!!!.

Idag har jag dammsugit, tvättat, städat stall och sadelkammare.
Torsdags och fredags slog jag och Robin ner stolp i björkhagen och idag så satte jag knorrar på alla 61 stolp och så drog jag tråd överallt också. Ska beställa grindöppningar också, det har jag helt glömt bort att göra, men betsäller idag så är det hemma onsdag, så sätter jag dit dem, tar 2min och då är hela hagen klar !!!!!.

Har vart ute och kelat och kliat på hästarna i omgångar idag, masserat lite på dem. Ruttan är så himla öm vid manken så hon kommer få vila från ridningen ett bra tag nu.
Hästarna stallde sig sedan och kliade varandra, vilket jag blev överlycklig att se. Nu vet jag med stora bokstäver att de gillar varandra <3 !!!!!.

Nu blir det att ta kväll och lugna nerverna, ska grilla Fransyska, göra potatis, sötpotatis och lök i ugn med en god sås till och öppna en flaska vin och titta på Avatar !!.

Tycker jag är värd så god mat efter ett sådant slit hela helgen =P.

Nya högtryckstvättenÄntligen har vi fått tummen ur och köpt oss en ordentlig och fin högtryckstvätt. Riktigt bra hittills, har hunnit testat den en del på småsaker, i veckan ska jag tvätta bilen med den för första gången, måste bara inhandla avfettningsmedel först =).Man fick även med en tralltvätt på köpet som verkar helt okej.Trall som inte blivit tvättat på flera år kan jag tänka mig, troligen aldrig sedan det lades dit för väldans länge sedan. Vi har bott här i 3 år och aldrig tvättat det så det var väldans välbehövligt kan man säga =D.

Riktigt nöjd över högtryckstvätten, bra tryck och bra grejer fick man med !!!.
Kan rekommendera den varmt !!!!

Grodan bollNär mamma med familj var här förra helgen så fick Håkan sig en försenad presnt av dem. Nämligen Grodan boll och hans buxbom =).
Jag har bestämt att vi ska plantera den i en stor lerkruka och ha den vid trappen så grodan boll kan ligga bredvid den och lata sig =P.
Ska försöka komma ihåg och köpa jord i veckan så jag kan plantera den för om Håkan ska göra det, lär det dröja länge...

Nya fina hagenRobin och jag började slå ner stolp i denna så kallade " Björkhagen" i torsdags, i fredags slog vi ner de sista. Så skönt så !!
Idag har jag själv vart extremt duktig ( enligt mig ), och skruvat i alla knorrar och dragit tråd och gjort fint i hagen =). 61 små stolp 8 hörnstolp så det blir alltså 138 knorrar, en hel del när man tänker efter =).Om vädret blir varmt i veckan så gräset växer på ännu lite till så hade jag tänkt mig släppa mina hästar nästa helg =)!!. Får se om det är varmt på natten och så vidare, men hoppas kan man alltid.
Stödutfodrar givetvis med hö tills de inte vill ha det.

RSS 2.0