Besiktning

Igår var vi inåt Örebro och besiktade volvon, gick inte direkt bra !

Fick 2st 2:or en spindelled och en styrled. Runda slingor blir det runt 4000kr att laga upp min kära bil.
Kan dock inte klaga direkt mycket då den knappt vart trasig, trodde att jag skulle få nerslag på bromsskivorna, men icke.
När vi fixat felen så måste den in på hjulinställning, mera utgifter och sedan är det dags att kränga på vinterdäcken, fast de har vi redan så det kostar inget =).

Blir ett tag till som vi får åka på sommardäcken, bara att ta det lugnt när det är halt på morgonen. Jag är van att åka på dåliga däck, så mig bekommer det inte så mycket ;).

Besktingen är iaf bra konstiga. De glömde helt bort att titta på draget, vi har avtagbart drag och det var inte påsatt, för det trodde jag de ville göra, men han sa ingenting och vi glömde bort det. Men det är absolut inga fel på draget så behöver inte vara oroliga för det =).

Förra gången var jag in med Skodan och den gick igenom med blanka papper, 2dgr efter så lossade fjädertallrikarna eller vad man kallar dem så hela skiten höll på att falla samman, men enligt besiktnings gubben så " håller det nog ett tag till" som han sa, jo 2 hela dagar ! Haha.

Tycker besiktingen har blivit allmänt slöa när de tittar på bilarna, vilket jag inte gillar för de folk som inte kan ett skvatt om bilar kan råka riktigt illa ut om de släpper igenom en bil med allvarliga fel..

Bästa RutI onsdags var vi som sagt till Koko som för hoppningsvis gjorde Rut bra. Jag fick order om att skritta henne i 5dgr så igår så sadlade jag henne och jag tog på mig min fina säkerhetsväst och så skrittade vi ut =).

Jag har inte ridit på evigheter, inget har känts kul så Ari har blivit körd och Rut har bara stått, men igår så var det dags.
Och gud vad kul och skönt det var =)!!!!

Var ute i 30min bara, men det räckte för att lyckan var gjord, Rut är så snäll så snäll, bara går. Hon har inte vart ute och gjort något på skitlänge så trodde hon skulle vara aspigg och vilja springa, men icke. Hon gör inget jag inte vill =).

Ska snart ut och rida igen och jag längtar tills jag sitter i sadeln igen. Hoppas hon kommer funka och alla min rädsla försvinner för nu vill jag börja rida och det ska jag börja göra med oavsett vad min rädsla säger !

** Glad **

Hiss & Diss

FIA HISSARTest red i denna underbara väst igår för första gången och wow vilken skön väst, den kommer jag älska alltid =)
Kanske tryckte en aning över brösten, men jag ska träna och då ska det bli mindre överallt så den kommer sitta som gjutet på mig sedan, det har jag bestämt för ack så kär jag är i västen.

Nu fick jag denna i present så jag "slapp" betala, men jag tycker verkligen att funderar man på att köpa en säkerhetsväst så ska man investera i denna om man kan ha den och har råd.

FIA DISSARAtt vara ledsen.

Hiss & Diss

FIA HISSAR

Volvo gör reklam om att man kan få vinterförvara sina däck hos dem, måste vara helt underbart för folk som inte har möjlighet att ha dem hemma. Finns säkert massor som bor i lägenhet och har små förvaringsplatser.
Vet inte alls vad det kostar, säkert inte gratis, men måste vara värt det.
Woho för Volvo !

FIA DISSAR

Förkylning ! Måste jag ens berätta varför ?!

BarnDetta inlägget är absolut inget elakt menat till er som har barn, så ta det inte så !!

Jag börjar lite smått undra om det är på modet att skaffa barn. För fy tusan vad det ploppar ungar överallt, eller så kanske det kommer krig hit till Sverige snart för man brukar säga att så fort det blir katastrof i ett land så börjas det ynglas ungar.

Jag vet en hel del som antingen har de precis blivit gravida, försöker få barn, precis fått barn eller att barnet är några månader nu. Jag kan inte riktigt förstå varför det ploppas så förbaskat just nu, eller är det bara det att jag känner till mera nu som ska ha barn, har det alltid försökats såhär mycket överallt ?!

Jag menar inget illa med detta utan bara lite småchockad över att ynglas av så mycket överallt.
Och som jag skrivit i tidigare inlägg så kommer frågan allt oftare om jag själv snart ska ha barn, men jag kan erkänna att jag blir smått avskräckt av alla dessa folk som skaffar ungar till höger och vänster.

Jag gillar barn, inte det, men kan tycka det blir lite jobbigt med, går bra en stund, men sedan är det bra.
Kan kanske bero på att jag har många syskon, inte vet jag, men man har hört barnskrik ett par gånger i sin uppväxt.

Men lik förbannat så längtar jag tills jag ska vara barnvakt åt min fina systerdotter Alicia, henne kommer jag alltid att gilla <3. Det går inte att göra annat.

Inte som alla andraJag är som jag är, inte som alla andra direkt och jag trivs med det och de som inte gillar det slipper umgås med mig =D haha.
Jag blir lite full i skratt av mig när speciellt tjejer runt omkring mig börjar prata en massa inredning med mig, snygga gardiner hit o dit, julsaker ska fram snart snart tycker vissa och "åhh hur ska du ha det" frågar de ofta.

Hmm, grejen e den att jag är inte direkt intresserad på det sättet, klart jag gillar att ha det snyggt och så, men inget jag ens tänker på flera veckor innan det är dags. Det får helt enkelt bli som det blir den dagen jag orkar ta tag i inrednings grejer.

En annan sak är smink och kläder, smink för mig är typ mascara sedan när folk börjar babbla om allt möjligt så fattar jag inte ens vad det är :D haha, Syrran ville skaffa primer sa hon här för ett tag sedan, öhh primer, är det sådant man har på väggen innan man kaklar va ? =D. Nää inte riktigt va sa hon då typ ;).
Har kommit och funnits en massa kläder som har alla möjliga konstiga namn som jag inte har en aning vad det är, jag har börjat lärt mig leggings, förrut sa jag långkalsonger typ, och när jag väl lärt mig leggings så börjar det komma treggings, jeggings och vad det nu är för skillnad på allt, det vet jag inte heller.

Men frågar ni mig om arbetskläder så vet jag en hel del om det ;), jag trivs bäst i arbetskläder eller ridkläder.
Och snart ska jag ut och köpa träningskläder och vet redan nu att jag kommer trivas i dem med.

Jag är nog en tjej som är ganska svår att umgås med tror jag andra tjejer tycker för jag och många andra tjejer har inte direkt många lika intressen.
Jag älskar allt som har med renovering att göra, älskar att lära mig nya saker hela tiden. Lastbilar och fordon gillar jag med. Och dessutom älskar jag alla sorts djur.

Jag kan tycka det är kul att shoppa kläder ibland, men har aldrig tid att använda dem och så tycker jag allt är pissdyrt. Och Marieberg nu för tiden gillar jag inte.

Så kläder, smink, alla dessa hempartyn folk har och all inredning passar inte in i min intressegrupp direkt.
Men klart jag kan prata om sådant även om jag knappt fattar vad häften är.

Ganska rogivande när man tänker på hur olika man är varandra :D. Men jag vet att jag är speciell och konstig och det står jag för och som sagt så trivs jag med livet !.

Koko besök med RutI onsdag bar det iväg mot Hallsberg för att besöka Koko. Jag och syster Sandra hade jobbat natt, men vi lyckades sova ca 3h innan vi va tvungna att lasta Rut och bege oss.
Rut var jätteduktig att lasta.

Väl uppe på Lindhult, (Östansjös ridskola), så fick jag först låna en box inne i stallet, men fick snart flytta därifrån till ett mindre stall med 2 boxar där Rut fick stå själv. Rut brydde sig inte direkt nämnvärt, bara vi fanns hos henne så var det lugnt.

Koko skulle komma 10.30, vi kom dit precis 10.30 och trodde vi kom försent, men det visade det sig att han inte är direkt bra på att hålla tiden. Efter låång väntan så kom han ÄNTLIGEN 12.10. Fatta 1 TIMME och 40MINUTER för sent =/.

Vi var pisströtta av bara 3 h sömn, ögonen sved och vi tog bara med en pirog att dela på och lite yoghurt för vi trodde att vi skulle komma hem ganska fort och skulle då äta, så vi var trötta, irriterade och hungriga.
Rut fick en hötuss av en snäll farbror som jobbade där, tog inte med sådant eftersom jag inte trodde vi skulle få vänta.

När han väl kom så kände han igenom Rut och det visade det sig att hennes ena torn utskott låg fel och tryckte på muskeln. Smärta exakt hela tiden för Ruts del när det är så, speciellt om man försöker rida henne.
Han satte akupunktur för att värma upp stället och sedan bankade han rätt torn utskottet med hjälp av ryggen av en borste och en träklubba =).

3 lätta smällar med följd av en hårdare fick han göra 3ggr sedan var det bra. Ut och skritta 5dgr sedan är det bra sa han. Inget återbesök eller ngt, vanligt fel sa han, men det måste åtgärdas inget som släpper av sig själv så jag är glad att jag åkte iväg.

Lastade henne och började åka hemåt, stannade på affären i Hallsberg så sprang jag in och köpte paj för att äta när vi kom hem.
Kom fram en tant som frågade Sandra om vi åkt långt eftersom hästen fick frukost =), Sandra stod och gav Rut pellets så hon skulle hålla sig lugn ;).

Väl hemma så blev Ari superglad att se sin tjej igen och Rut blev cool lugn på 5 röda.

Mammas finaste och bästa Rut skötte sig exemplariskt. ** Stolt och superglad**

Tack Sandra för all hjälp och sällskap i väntan.

Hur hinna med??Vi har en hel del som måste göras överallt, inte nog med att vi är uppe i en renovering. Nu har båda bilarna börjat strejka också och så är det hästen Rut som är dålig med som tar en hel del tid och energi.

Fattar helt enkelt inte hur man ska hinna med allting, håller på hela dagarna, men dte räcker knappast. Orken är lika med noll vissa dagar, kanske är för att man har just så mycket att göra jämt.

Nu börjar det vankas vinter runt hörnet och vi har en del måste göra grejer inför vintern, måste hinna med det på något konstigt sätt.
Vi har saker allt ifrån 1min grej upp till flera timmars jobb, men det är just det att alla saker oavsett om det är just 1min så tar det sådan tid.

Om någon snäll själ känner sig manad eller känner att de vill hjälpa oss med något så vore vi tacksamma!
Det som man vill hinna med, men aldrig har tid med är denna trädgård. Vill klippa ner lite buskar, stängsla in äppeltråd, räfsa löv eller klippa dem med gräsklipparen. Gräset skulle egentligen behövas klippas en gång till, men det får vara.

Kanske är därför jag sover som en kratta för att vi har så mycket att göra jämt. Jag vet inte när jag sov 8h i sträck senast. Börjar kännas i kroppen att man aldrig får sova bra...

Gud vad jag klagar, men som jag sa i tidigare inlägg så är jag på riktigt pissigt humör..

Köket är inflyttatKöket är nu helt inflyttat. Allting som ska in är inne. Ganska så mega skönt att äntligen få laga all mat inomhus. NU fattas bara varmvatten så är allting som det ska vara inomhus.

All städning är kvar där ute ska försöka hinna med den snarast så råttorna slipper ha lyxhotell där ute med matrester som säkert ligger på golvet osådär.

Fasiken vad grejer man samlar på sig med tiden, vi trodde inte vi kunde fylla alla lådor och skåp inomhus, men det har vi mer än väl gjort. Finns lite saker.

Puckot AriIdag när jag tog in Ari så stod Håkan och tvättade crossen med högtrycken, det gillade inte Ari så han flippade ut och började stressa sönder sig själv och bara allmänt störig i stallet så hade ett helskotta att göra iordning honom.

När vi väl var klara så skrittade vi på en bit hemifrån, kommer fram till en korsning där det ligger lite timmer efter kanten med en aning snö på, det var läskigt tyckte han så han for runt och hoppade som en idiot så vagnen höll på och gå i ett rejält dike och jag fick mana på han rejält för att få han att lyssna.
Sedan skenade han hem, när jag väl fått stopp på han var vi hemma, men då vände jag han så sprang vi ner till korsningen igen och gick förbi utan problem. *Knäppisen*.

Skrittade vidare och småtravade lite här och där, bitvis var det som vanligt och bitvis så stack han typ för mig.
Helstressad och konstig.
När vi vände hemåt igen så travade vi lite och galopperade lite smått, men när jag började säga ifrån om farten började han spraka mot vagnen = Inte okej !
Så gjorde han 3ggr, vet inte om det är rena dumheter eller om det är något fel. Ska köra han imorgon igen och se. Men tror inte det är något fel utan tror att han har så mycket energi eftersom han står mycket så han har noll kontroll på sin energi och då blir det lite såhär.
Höst, stillastående och mycket mat gör att Ari blir superduper pigg och glad.

Måste börja komma igång med han på allvar NU !.

** Knäppisen Ari **

Dåligt humörDen här helgen har jag vart på riktigt dåligt humör, varför vet jag bara inte. Gått och irriterat mig på alla möjliga saker, slagit mig och allt har bara gått åt skogen känns det som.

Har för ett tag sedan bestämt mig att jag måste försöka se allting postivt och vara så glad som man kan vara, kan säga att detta är svårt.
Jag mår inte direkt bra, mycket som har hänt och mycket som ger mig dåliga flaschbacks. Och detta gör att jag är ganska grinig av mig, fast egentligen ledsen, men visar det genom grinigheten. Håkan tycker detta är mindre kul, så jag har lovat honom att försöka vara glad mest hela tiden.
Denna helg har detta gått åt stöpet så jag har försökt hålla mig på min egen kant...

Tur att Håkan har vart på bra humör hela helgen, så det finns någon i familjen som kan vara postiv just nu..

** Vill må bra och vara glad jämt **

R.I.P SassaI onsdags eftermiddag när jag kom ut till stallet för att mocka så börjar jag jag alltid med att kolla hur det är med kaninerna. Och då låg bara Sassa där sådär konstigt.
Ropade på henne och ingen rörelse, insåg då att hon var död :(. Gick in för att verkligen konstatera att hon somnat in..
Fattar inte riktigt, hon var bara 3.5 år, hon var hur pigg och glad som helst i tisdags, så min misstanke är nog att hon fått hjärt attack eller något.Min underbart fina Sassa <3. Kommer aldrig få en kanin som är så social som hon var.
Tycker det är så sorligt att Sassa och Hoppetossa fick skilja sig ifrån varandra såhär tidigt, de var syskon och de älskade varandra hur mycket som helst. Hoppetossa är ledsen och verkar sakna sin syster.

Vila i frid Sassa och ät massor av maskrosblad och sallad.

R.I.P Sassa. Älskar dig <3

Träning nummer 2Igår så blev det träning igen. Riktigt stolt över mig själv att jag verkligen VILL träna, det trodde jag inte om mig själv, men ack så kul det är. Nu väntar jag på att jag ska bygga muskler och komma i kondition så jag kan börja träna mera.
Igår så var vi en hel del folk, tar de in fler folk än så blir det riktigt trångt i lokalen, hoppas de inte gör det. Blev varmt som tusan också, tur att det finns vatten, går åt en hel del när man tränar har jag märkt =).

Bokade upp redan igår träning nästa torsdag igen och kommer jag känna att jag vill fortsätta efter den gången ska vi köpa 10ggr kort där. Blir en del billigare. Får träna vad man vill där nere på det kortet, och så fort jag börjar orka mera ska jag testa skivstång passen, verkar riktigt kul det med !.

Jag kände redan efter första träningen att man blir piggare, gladare och orkar mera, hoppas att det kommer fortsätta så..

Jag är däremot riktigt ledsen över att jag inte kan träna nere på Kyrkskolan mer än en gång i veckan.
De har bara öppet på kvällar eftersom de som äger det jobbar på dagarna med annat och på kvällar jobbar jag.

Så torsdag kan jag, fredag måste jag vila ;D. Lördagar är det bara spinning och flowin, orkar inte vara med på det än, men ska testa så fort styrkan är uppe mera senare.
Söndagar är det kvällar öppet och då jobbar jag igen..

Men men, måste börja komma igång med något här hemma minst en dag till i veckan, vi ska nog köpa mitsar och handskar och börja sparra mot varandra och göra övningar =).

Det har snöat inattJa faktiskt så har det snöat. Undra om vintern är här nu eller om vi får tillbaka hösten en kort sväng till, skulle behövas få tillbaka hösten en stund till så jag hinner fixa en hel del som ska grejas med innan vintern.
Kan inte dygnet få flera timmar, iaf de dagarna det är kvar detta år ?!.Det är riktigt superfint med snö. Blir så ljust och fint. Dock så kommer även den här evigt hatade halkan och kylan med snön, men så är det varje år så antar att någon gång ska man väl vänja sig vid det också =).

Ska snart släppa ut hästarna, få se deras reaktion. Alla katterna var inne inatt och när det var daga att gå ut så tvärnita Baloo när han fick se det vita blöta eländet =D haha. Han skvätte som tusan med tassarna innan han ens kommit ut från dörren, typiskt Baloo.

Bubba sprang ut och Bagheera ville först inte, men sedan tog nog nöden tag i han så han sprang ut och kissade =).

ÄlskadeTubenHär för några veckor sedan blev jag av med min fina AG trailer, den så kallade "tuben". Det är alltså släpet efter bilen jag menar =).
Jag blev riktigt ledsen då jag trivs riktigt bra med, den går stadigt efter bilen på vägen, lätt att backa med och allmänt lätt att ha med att göra.
Fick istället ett gammal skitsläp enligt mig, bara krångel. Bakdörrarna var skitsvårt att öppna, bommarna inne i släpet skitkrångliga och livsfarliga att ta upp och ner och allmänt krånglig hela släpet.

Har vart lite smågrinig över det hela, men i söndags när jag kom ner till Göteborg för att byta så ser jag att jag fått tillbaka min älskade fina fina lilla "tub".
Fia blev helt lycklig då =). Och det lilla pluset är att hela ekipaget blir så himla snyggt, vitt och stilrent !

Min födelsedags presentÄntligen har jag hämtat ut min födelsedags present. Det hämtades ut när vi var på Hööks i fredags.
En Airowear Outlyne, svindyr, men tack och lov så har jag snälla nära och kära som samlade ihop pengar till mig när jag fyllde så jag fick den underbara västen.Ska provrida idag med den om jag hinner, men det hoppas jag att jag ska göra. Måste testa så den inte slår i sadeln när man rider för då är den för stor och måste bytas, riktigt svårt att få till allt så det sitter som smäck.
Men hittills verkar den underbar, smidig och behaglig.
Nu ska Rut bli bra hoppas jag så jag kan börja rida ordentligt igen, var bra länge sedan så kommer bli askul !

Tusen TACK till alla som var med och hjälpte till så jag fick den underbara säkerhetsvästen !!

Köpt lite nya hästsakerJag och Håkan sprang in till Hööks i fredags när vi var inåt Marieberg. De hade 15% på alla reflexsaker så blev ett par reflexboots inköpta, tror dock de är för små, men ska testa dem idag så får vi se om det ska bytas.Blev helt underbart sköna reflexhandskar, redan kär i dem. Hoppas de håller värmen bra i vinter och att de är hållbara.
Benreflex med ludd, hört både bra och dåligt om dessa, men det visar sig vad jag tycker. Jag tycker det verkar vara skönt för hästen att ha ludd mot benet iaf.Har börjat prenumerar på en häst tidning och som present fick man dessa ridhandskar. Har redan ett par men som börjar gå sönder som jag älskar och ett par innan de har jag förbrukat. De är hållbara, supersköna och ganska snygga med, svala under sommaren är de med.Även köpt gröna fleecelindor, supersnygg färg, bilden gör inte lindorna rättvisa i färgen.

FogatVi fogade hela kaklet igår också. Håkan fogade för fullt medans jag torkade av. Gick faktiskt över förväntat hyfsat bra när vi bara fick till blandningen bra. Blev en ljusgrå ton i fogen.
Tyvärr så har jag inga bilder på enbart kaklet när det är nyfogat, glömde helt enkelt att ta bild =).Och så har åbäket till fläkt kommit på plats, ska sätta tratten ovan fläkten bara, men den måste sågas till och det är enbart för snyggheten och ingen funktion så det får nog vänta ett tag.
Tack vare att vi har låg takhöjd så kommer inte fläkten så högt upp som den ska göra egentligen så lamporna under fläkten blir för långt ner så ljuset kommer inte till sin rätta, men men vi överlever.

Den är helt superduper snygg och fläkten är makalös bra hur bra sug som helst =).

Avloppet är helt klart nu, ska hämta varmvattensberedare idag och Håkan ska köpa någon slang eller vad det var så ska vattnet kopplas in i veckan.
Kökskranen ditplacerad och fastsatt efter mycket svordomar av Håkan ;D.
Börjat plockat in lite grand av kökstillbehören, men mycket får vänta tills vi har vatten inne.


Skura hela köketIgår så skurade jag ur hela köket. Alla lådor, både in- och utsidan, skåp likaså. Tog sin lilla tid, men det var välbehövligt för det hade kommit en hel del damm, spån och annat roligt överallt.
Efteråt luktade det såpa i hela köket, vilket jag inte lider av då jag älskar lukten av såpa, speciellt den gula =).


Det blev träning

Känner mig stolt över mig själv idag ! Jag åkte iväg och tränade igår tillsammans med Håkan och det var KUL !

Har kommit med så mkt dåliga ursäkter under alla år, men igår så bokade Håkan tid för träning och jag kände att nu var det dags, inge undanflykter och så åkte vi.

Träningsplatsen ligger ca5min körtid från oss så inte direkt långt att åka. Litet och jättemysigt ställe var det.

Vi var 8pers och instruktören, man skulle köra parvis. Började lite smått med uppvärmningen av hela kroppen, sedan var det dags att börja slå och sparka. Ena personen hade på sig mitsarna medans den andra handskarna och så tränades det så hela tiden.
Höll på ca 45min i ganska bra takt och sedan var det stretching.
Instruktören var bra.

Jag kommer garanterat att fortsätta gå, i början vill jag ha med Håkan för att verkligen komma igång, men tror att jag vågar mig på att gå på passen själv när man börjat komma upp  i kondis sedan.

Seg och något öm i kroppen idag, men trodde det skulle vara värre.

Ser fram emot träningen nästa vecka igen, BOX träningen har de som sagt bara 2ggr i veckan och måndagar kan jag inte då jag jobbar, men får bli torsdagar med BOX och lite träning hemma.
När jag börjat komma upp i kondition vill jag nog testa på Skivstångspass, RML = Rumpa, mage, lår pass och även spinning.

***Skön känsla i kroppen efter träningen***


BOX träningIdag ska jag ner till kyrkskolan i Hallsberg och träna för första gången i hela mitt liv. Det kommer bli minst sagt intressant. Kommer se ut som Bubba ovan efteråt misstänker jag.

Det är ett träningspass med instruktör som håller på i 1 timme, se om jag ens orkar med uppvärmningen, snacka om otränad jag är. Noll kondis, Noll styrka, gått upp i vikt har jag med så några extra kilon att röra också.

Jag stör mig på att jag låtit mig själv gått upp i vikt, skyller mkt på körningen, jag rör mig typ ingenting på körningen och har ingen som helst motivation hemma att röra mig.
Så för att gå ner i vikt är det träning som gäller och sluta med det mesta av onyttigheterna och det ska börjas med IDAG !.
Hoppas jag kommer bli piggare, gladare och komma i kläderna jag haft förr.

Håkan har tjatat en hel del på mig, men jag vägrar gå på typ spinning som en första grej så jag har sagt att enda jag tänka mig är någon typ av Boxningsträning så då var det så passande att kyrkskolan hade BOX träning, träning med insprition från kampsporten, tränar kondition och styrka.

De har 2 BOX pass i veckan, måndagar och torsdagar. De rekommenderar att gå måndagar för nybörjare för det är lugnare tempo. Men jag jobbar måndagar så går inte så med lite jävlar i nama och envishet skulle detta pass också gå sa de.
Jag tränar för min egen skull och ingen annans, så är det så att jag inte orkar 1 timme så får jag väl helt enkelt gå därifrån eller gå åt kanten, folk får väl skratta om de vill, men de har vart nybörjare de med och någon gång måste man helt enkelt börja.
***** OCH JAG BÖRJAR IDAG *****

Börjat kakla i köketHåkan började lite smått igår kväll att kakla i köket. Idag blev ena väggen klar. Sjukt snyggt, glad att vi inte valde kritvitt kakel, tror det hade blivit "för" vitt. Detta är mera åt det gräddvita hållet typ.
I veckan blir det även kaklat över diskbänken =).Vårt kök och jag älskar det mer och mer för varje sak vi gör. Kommer stormtrivas i köket när allting är klart. Längtar tills vattnet är indraget ordentligt så vi kan flytta in i köket. Se om det kan fixas med i helgen, beror på om vi får tag i alla kopplingar osv =).
Äntligen får jag mitt drömkök, så fint så fint.

Ihelgen ska jag måla i fönstersmygen, se om vi kommer ihåg att köpa hem färg, glömmer det hela tiden, men hoppas vi minns det på fredag.
Fönsterlisterna kom på plats idag så det är skönt att det är gjort. Börjar lite smått bli klart lite här o där, även om det finns en hel del småfixa, men sagt det blir i vinter =)


Jaha vänta i 2v till..Fick reda på idag att Koko inte kommer neråt imorgon =(. Han kommer om 2v istället. Så jag och Rut får vänta.
Ska börja skritta igång henne, hon är inge halt alls längre och hon exploderar snart av energi så ingen kan bli gladare än Rut att få komma ut från hagen och gå lite och antar att det inge gör att skritta henne =).
Så på torsdag blir först ridturen, jag längtar !.

Tråkigt att han inte kom, hade gjort allting iordning och gjort mig klar för att åka och spg även fram emot att få reda på om det är ngt fel på henne eller inte, men som sagt det får vänta.

Min rygg

Min rygg håller på att ta kol på mig idag =(. Har troligen inflammation i musklerna, känns så och Håkan har nyss vart iväg med sin rygg med exakt samma smärta som jag har och han hade inflammation.
Som man lätt kan få när man arbetar fel med ryggen.

Proppade i mig tabletter förut så jag ens kunde komma ut, blev tvungen att mocka, fylla vatten åt hästarna och sedan byta däck på transporten som ska in på besiktning imorgon.
Håkan är inte hemma så han kunde inte hjälpa mig.

Nu är jag inne och vilar upp ryggen lite, fast vila vet jag inte. Gör ont vad jag än gör, sitter, ligger, står, går ja allting gör pissont.
Måste hämta hö idag igen, hade lite förhoppningar om att höet skulle komma idag, men verkar inte så, så måste hämta hö för det är slut. Men Håkan lovade att han skulle komma hem så vi precis skulle hinna hämta hem det inna jag måste till jobbet.
Bara jag lovade att laga mat, och antar att ryggen gillar bäst att laga mat än att hämta hö själv.

Nu ska jag proppa i mig tabletter igen och häva mig ut, ska se om jag orkar köra ngn häst. Envis som man är kan jag inte bara sitta o glo.

KöketAlla beslag är nu på plats, passade riktigt bra!.Glashyllorna i överskåpen ditplacerade, se vilken höjd vi ska ha dem på, det märks när alla glas kommer in.Här hålls det på att montera in kyl och frys, det är nu klart. Och som ni ser kommer de vara hel integrerade ( stavning??). Blir så mycket snyggare kan jag tycka att ha det så, bara ugnen och micron som kommer synas och ja självklart spisen, den blir svår att ha integrerad ;D. Men ugnen och micron är i rostfritt så det är snyggt med en avbrytning i det vita och så passar det in på beslagens pluppar på sidan =).


Råttboet har blivit mindreIgår var elektrikern här och råttboet blev mindre..Finns en del kablar kvar, men det som är kvar är till badrummet och ut till groventrén och det ska kopplas in när vi är där och hålls på.

Men detta betyder att vi har STRÖM i hela köet =D wiiieeehoo.
Spisen fungerar, ugnen, micron fungerar. Kyl och Frys är igång för fullt. Alla uttag fungerar och det underbraste av allt, ALLA taklampor fungerar vilket betyder att vi äntligen har belsyning i köket =D.

Snacka om lyx, vi har inte haft ström i köket på ca 6 mån så detta känns som lyx. Nu kan vi laga mat inne i köket om vi vill.
Diskmaskinen håller på för fullt att installeras och så ska fläkten upp så snart vi hunnit med att kakla väggen.

Men vi har fortfarande inget vatten in till köket så det kommer få vänta med att allting flyttas in igen.
Men ska hämta varmvattensberedaren i veckan och lite kopplingar ska hämtas idag så ska vi nog fixa iordning det där, men det kommer ta tid då hydroforn ska flyttas osv..

MEN, Fia & Håkan har belsysning i köket nu och det är ganska så skönt så vi är lyckliga ;)

Fortsättning i köketEftersom vi köpte en ek bänkskiva så har det innefattat en del arbete med den. Nu är den helt klar och vi är nöjda.
Men det har kapats, frästs kanterna så de är runda och snygga, det har fått gjorts hål så att skivan kan skruvas ihop och så har det slipats och oljast in några gånger.
Men igår så slipade jag det sista, Tack och lov har vi den kära slipmusen, som ni ser ovan, till hjälp, den är riktigt bra. Köpte den förra året och den har kommit till användning många gånger.

Är riktigt snyggt med Ek skivan, kunde nog inte gjort mkt bättre val i den stilen vi vill ha. Blir lite jobb att ha träbänkskiva, men det spelar oss absolut ingen roll, det lille slipandet och oljandet man ska göra får man ta för att ha en snygg bänkskiva ;).

Kök inne till nästa helg?Imorgon är det sagt att elektrikern ska komma, Hoppas Hoppas Hoppas. För när han gjort sitt jobb klart så kan äntligen alla vitvaror i köket installeras och då börjar vi faktiskt vara på G till ett kök INNE ! =).
Jag kan faktiskt erkänna att jag längtar.
Inte kul med kök ute längre, allting därute är fuktigt, hårt bröd är inte att tala om att köpa, det blir segt direkt även i burk. Allt känns smutsigt och äckligt även fast man försöker hålla rent så är känslan sådan att det inte är rent.
Men om elen blir fixad imorgon så ska allting sättas fart ordentligt så då räknar vi med att laga vårt första mål mat inomhus i vårt fina kök nästa helg !. Bara elektrikern det hänger på.

Kommer inte vara helt klart med tapeter, lister osv, men det är funktionsdugligt och så får det bli så fixar man allting smått i vinter. För så fort maten kan lagas inne så ska badrummet fixas, så vi kanske kan få duscha inomhus innan jul ;).

Kan nog tala för oss båda när jag säger att vi mest lider av att laga mat utomhus, blir inga direkt långkok bara snabbmat hela tiden och jag spyr snart på det. Jag vill ha riktig mat !

Duscha kan jag göra i stallet ett tag till, mig gör det inte sådär mycket. Håkan duschar mest på jobbet, men jag duschar alltid hemma.
Hästarna tycker bara att man är bra konstig om de står inne när man kommer upp och duschar, de bara tittar och slutar äta typ =).

Idag ska vi in och köpa lite mer grejer som behövs.


Glädje & Agg

GLÄDJE: Jag älskar min familj, de gör mig glada. Synd bara att man inte kan träffa dem så ofta som jag vill. Min familj är helt enkelt bara helt solklart bäst !

AGG: Att folk är lata och slänger skräp utomhus. Ser så himla träligt ut, och absolut inte bra för naturen.
Mycket skräp just vid hamburgerkedjorna. Köper mat genom drive in, stannar precis utanför, äter och slänger det sedan på marken vid restaurangen eller vid närmsta dike =(. Varför inte kliva ut ur bilen och slänga det i papperskorgen eller behålla det i bilen tills man kommer hem.

Fias Hiss & Diss

Så som jag lovade igår så kommer det en Hiss och Diss idag.

FIA HISSAR
Måste bli denna T-shirten jag köpt själv eller fått av någon, minns inte riktigt ;D. Den texten är så passande till mig så mycket som bara det kan bli. Jag kan glömma vad jag gjort för 5min sedan ;D.FIA DISSAR


Alla radiokanaler som spelar sönder de bra låtarna som kan gå ibland på radio.
Varför måste de spela samma låt ca 3-4ggr i timmen ?. Kanske är just därför jag valt att lyssna allt mindre på radio nu för tiden, förut var jag en riktig radioman, men icke längre. Tråkigt !.

Hiss & Diss

Ska nog börja Hissa och Dissa som de flesta bloggarna gör. Jag älskar själv att läsa Hissar och Dissar så varför inte börja med det själv =).

Imorgon kommer första inlägget med Fias Hiss & Diss

Den elaka fråganEn sak som jag stört mig på bra länge nu är den eviga frågan jag jämt får av folk. " När ska du ha barn?"

Jag tycker att den frågan är riktigt elak egentligen, hur tänker man ens när man frågar en sådan fråga till folk. Antagligen inte alls.
Tänk på hur många ni kanske frågat frågan " När ska ni ha då?" som kanske helt enkelt inte kan få barn, men som försöker för glatta livet och misslyckats. Hur tror ni att det känns för dem att höra den frågan?.

Nu pratar jag inte om mig själv, för jag kan erkänna att vi inte ens försökt få barn, men den dagen vi ska försöka så kanske det visar sig att vi inte kan få barn eller så, tänk vad ledsna vi kommer bli att få höra den eviga frågan " När ska ni ha barn egentligen?".

Den frågan kommer nog oftare och oftare ju äldre jag blir, för det finns de som tycker att man börjar bli för gammal, men Hallå jag är bara 28år, jag har tid på mig.
Varenda gång jag får de frågan blir jag lika irriterad som ledsen när jag tänker på de som verkligen inte kan få barn, men deras högsta önskan är att få det.

Jag tycker ni där ute som frågar en sådan elak fråga verkligen ska tänka efter nästa gång ni funderar på att fråga den personen ni träffar.

" När ska ni ha barn?" frågan kan verkligen göra så att personen i frågan blir otroligt ledsen och helt förkrossad.

Så snälla ni, Tänk efter nästa gång ni tänker fråga " När ska ni ha barn?".

Den riktiga älgjaktenDen där årliga älgjakten börjar tydligen nästa vecka vilket jag INTE gillar !!!
Nu blir det att verkligen tänka efter vart man kör/rider ute på vägarna, och verkligen proppa mig och hästen sig fulla med reflexer och sjunga ute i skogen.
Vill INTE bli skjuten och det vet väl alla att jägare är så jävla skjutkåta så de skjuter väl på allt som rör sig ute i skogen, vill inte att jag och hästen ska dö.

Klart det finns bra jägare också, men man hör och läser alldeles för mycket olyckor, så man blir fan livrädd.
Och så tycker jag synd om dessa älgar, vi har verkligen inte mycket älg här i Sverige men ändå ska det skjutas så förbannat. Kan de inte få en chans att växa till en stor flock innan man börjar skjuta av dem.
Fattar det inte.

Men men, alla människor. Tänk nu på vad ni gör ute i skogen nästa vecka. Reflexer på och sjung gärna en truddelutt så ni inte blir skjutna !!. Ta hand om er för det tänker jag göra med mig och min familj !

Sandra på besökSandra kom hit förr förra veckan, hon har vart här i nästan 2v tid. Har vart riktigt roligt att ha henne här, så nu är det ganska tomt när hon åkte hem igår.
Vi har gjort allt möjligt och ingenting typ. Kommer knappt ihåg vad vi gjort =). Men så är mitt minne inte känt för att vara bra.

Har vart skönt att ha någon att prata med hela tiden, fast ibland vill jag inte prata och blir då tyst, vilket Sandra tycker är lite småkontsigt =D hehe.

Igår skjutsade jag hem henne till Fjugesta och så gick vi på Sannamarken, den årliga traditionen. Köpte 14par figurstrumpor för 100kr, riktigt billigt. 4par ullstrumpor, skönt att ha till vintern.
En jättefin liten trådkorg som jag ska ha i köket. Och så godisremmar och naturgodis.
Käkade även där och det blev superdupergoda vildsvinskebab !! Jag verkligen älskar vildsvinskebab.

Träffade hela familjen på marken, var riktigt trevligt att umgås, blir inte direkt ofta.

Sandra kommer troligen hit igen nästa vecka, men bara ett par dagar typ. Hon ska vara medhjälpare när jag ska köra iväg Rut till Koko. Man vet inte om det händer något eller så, då kan det vara bra att ha någon med sig, måste vara hemma tidigt eftersom jag börjar jobba igen på kvällen.

Tusen tack Sandra för all hjälp och allt sällskap, hoppas du haft det bra här med ! Älskar dig Syster !!

Skumma hålLängst ner i ena hagen är det någon/några som tyckt det vart kul och bygga gryt. Tack och lov kan jag stänga av den delen av hagen så inte hästarna riskerar att trampa igenom för vem vet hur långa dessa gångar sträcker sig under marken.Finns 3 stycken hål i hagen och 1 stort utanför, det utanför har alltid vart här, men nu har det som sagt uppdags i hagen med, ena hålet som ni såg ovan är det två gångar som man ser de andra två hålen, detta ovan och det nedanför är bara en gång som man ser.Misstänker grävling men är inte helt säker. Någon som är säker på vad det kan tänkas vara för något djur som inkräktar på min mark ??.

Funderar även på vad man ska göra åt det, vill liksom inte gå ner dit så ofta beroende på vad det är för djur.
Ska man tillkalla grythund med dess jägare så de skjuter av vad det nu är ??

Ska man försöka låna fällor någonstans ifrån och försöka fånga djuren och förflytta dem?.

Kan man skrämma iväg dem på något sätt?. Håkan funderar på att köra ner med crossen och skrämma dem så vilket jag inte tror går.

Jag är så mycket djurmänniska det nästan går att vara så jag känner mig elak att jaga iväg och framförallt skjuta vad det nu är inför vintern. Om det går att jaga iväg dem kommer de hitta nya bo innan vintern kommer ?.

Någon som vet något om detta så berätta, jag vet inget..

Rena Rama RutMammas finaste Rut har vart ganska ordentligt halt ett bra tag, men nu är hon nästan intill haltfri. Går knappt att se. Hade som sagt bokat en tid på ATG för henne för hältutredning, men så drog hon omkull i hagen eller något så hon vart nästan blockhalt så tiden stalldes in för väntan på att hon skulle bli bättre.
Nu är hon bättre tack och lov för hennes skull just nu kanske man ska säga. Hon är så pigg så hon vet inte vart hon tar vägen snart, sprängs snart inifrån känns det som. Hon vill komma ut och motioneras. I måndags gick jag ut och tömkörde henne i ca 20min det tyckte hon var skitkul, glad hela hela tiden.I måndags var även hovslagaren här och skodde om de båda två så nu är de fina i fötterna igen.
Jag fick hjälp och kolla Rut ordentligt så jag sprang med henne sov på vägen. Visar sig att hon enbart stödjer utsidan på sin vänstar bakhov när hon sätter ner den, stödjer inte insidan något.
Plus att hennes länd är lite svullen till och från, tror att hennes problem kan sitta där.

Kan vara Kissings Spices, kan vara Tornutskott kan vara något annat lättare. Jag HOPPAS på något lättare, jag vill ju ha Rut bra, min fina fina tjej. Vill komma igång och börja träna med henne och ha kul ihop med henne.

Nästa vecka ( på onsdag) så kommer Koko ner ( en kiropraktor som bor en bit härifrån ), har aldrig direkt vart hos han, men hört massor om han. Jag får reda på mera på tisdag nästa vecka exakt vilken tid han kommer.
Jag ska boka in mig på en tid hos han om han har tid, men det vet han på tisdag, så ska han få kolla Rut.
Se vad han säger om det blir ATG besök efter eller om det är något han kan fixa.

Det dumma är att jag jobbar ju natt så kommer han för tidigt eller för sent på onsdag kan jag inte åka dit med henne, men jag håller tummar o tår för att han kommer till en bra tid så jag kan åka med henne.

Måste även kolla hennes tänder snarast, hon beter sig jävligt konstig när hon äter, har inte kollat hennes tänder sedan jag köpte henne och vet inte om hon är kollad hos förra ägaren heller, så bäst att kolla så allting står rätt till.

Men nu håller jag tummar och tår för att det inte är något allvarligt och att hon blir bra fort ! =).

Mammas finaste, älskade och bästa Rut <3

Ari o.Nu när Rut har vart halt så har hon inte tyckt alls det har vart skoj att vara själv, så Ari har fått gjort henne sällskap 24timmar om dygnet. Så träningen och motionen på Ari har vart väldigt sporadisk ett bra tag nu, men på fredag har jag tänkt börja sätta fart på han igen.
Han hatar verkligen att bara stå, men har knappt haft något val eftersom Rut har vart tvungen att ha sällskap hela tiden. Men på fredag kommer han bli glad igen.Ari har en tendens till att se sur ut och speciellt när man kommer med kameran, men här har Sandra lyckats fått kort på han där han ser hur glad och fin ut som helst. Ibland kan han charma vem som helst ;).Finaste och bästa Ari bari bus unge. Eller kånkelbäret som han även kallas emellanåt. Hans matte har såå snälla namn på han, det beror på vilket humör han är på.

Jag har sagt länge att jag aldrig vill ha en valack för de är så tråkiga osv, men huxflux så stod Ari den tråkiga valacken här på gården.
Men en sak är då säker, att Ari är absolut inte tråkig. Han är verkligen mera som ett sto och det gillar jag skarpt över han, humörsvängningar och annat skoj han hålls med gillar jag =).


ÄlgjaktenI söndags var jag, Sandra och Håkan iväg och glodde på älgjakten. Och det är ingen jakt på älg utan en crosstävling som kallas då ;). Hade sällskap av en kompis till Håkan ett tag.
Var riktigt skönt att komma ut och kolla på det som är riktigt skoj att kolla på.På ett ställe kunde de välja mellan kort och svårt eller långt och lätt. Många valde den svårare vägen vilket var igenom ett kärr, eller sankmark tycker jag man borde kalla det. Hur många som helst körde ner sig totalt så de fick vara flera stycken för att dra upp crossarna. Men fanns en del som klarade sig igenom utan att köra fast. Svinduktiga är de på att köra!.Vi gick nästan hela banan igenom och kollade överallt, banan är ungefär 1mil skulle jag tro. Tar runt 25-35min för de duktiga att köra den.På älgjakten kör de i lag om två och två. Kör stafett så när den ena kommer in kör den andra iväg i rasande fart, så kör de så många varv de kan på en viss tid.

Håkan hoppas kunna ställa upp nästa år, det hoppas jag med. Men jag vill ju vara med runt hela banan och titta när han kommer, men det blir ganska så svårt så jag får köpa han en hjälmkamera tills dess så jag får se =).
Hoppas hoppas han kommer hitta någon att köra ihop med tills dess och att han kommer kunna träna upp allting som krävs för den tävlingen.

RSS 2.0