IdagSnart så¨ska jag äta lite frukost, så bär det sedan av och hämta hem hö till pållarna.

Sedan blir det att färga håret idag för imorgon ska jag äntligen klippa mig, det ni !!. Jag är den person som inte klipper mig direkt ofta, men tjatar desto mera på att jag måååste klippa mig, men får aldrig tummen ur att ringa, men imorgon smäller det.

Ska försöka hinna med och köra Ari, mocka, halma, städa i köket och småpyssla i köket med, och göra Rårakor, mums fillibabba vad gott, längtat efter "gammal" potatis som tusan så nu ska här göras rårakor, hoppas potatisen bara är god..

Den 27:e septemberDen 27:e september var det 1år sedan jag sålde Häggrid. Kan säga att jag saknar han en hel del, samtidigt som jag kan tycka det är skönt, men hans gosighet och hans glädje saknar man varje dag, har aldrig stött på en häst som är så glad jämt !.Han var redan mycket större än mitt dåvarande varmblod när han kom och han växte som bara den under tiden jag ägde honom och jag antar att han växer för fulla muggar nu med, grovar på sig en hel del gör ardennrar tills de är mellan 6-8år så han har lite kvar kan jag tänka mig =). Stor som ett hus.När man tänker tillbaka på tiden jag ägde han, från den dagen han kom till den dagen han åkte, ack vilket slit det var. Kan nog vara stolt över mig själv att jag lyckades ganska bra med han. Var massor kvar när han såldes, men nya ägaren skulle bara veta hur han var när han kom till mig. *uuuhhhu mig* ;D.Fina och bästa Häggrid <3. Allt slit med dig var värt varenda sekund, kanske inte då, men nu när man tänker tillbaka. Jag fick dig att förstå att du var en häst och inget annat. Och en häst är det minsta man kan säga att du är, eller kanske en drummel ;).
Ha det så bäst som bara du kan ha Häggrid !

1 år av enormt stor saknad idagFör 1 års sedan idag så fick Daniella Ison somna in. Minns den dagen som den vore igår.
Ett helt år av stor saknad, går inte ens att komma i närheten av en beskrivning hur mycket jag saknar denna enormt snälla tjej.Fina och bästa Danni <3.Här är första bilden jag tog på henne som ägare. Hon fick gå ut på stort bete och var överlycklig.Älskade lilla Daniella. Må du ha gott i trapalanda och hoppas du vakar över mig precis så mycket som jag tänker på dig.
Det jag är stolt över är att den dagen du somnade in så stod jag bredvid din sida så länge du var i medvetande, fick klappa dig en sista gång och såg dig ramla omkull och där försvann du ifrån mig :'(.
Du föddes på denna gård och du fick även somna in på samma gård.
Tror att det var betydelsefullt för dig att jag stod vid din sida hela vägen, det var betydelsefullt för mig.

Älskar dig varenda eviga minut Daniella Ison. Rest In Peace


Lite nytt i köketHänt lite lite saker på sista tiden. Beslagen har kommit upp på alla lådor.Närbild på beslagen, skitsnygga om jag får säga det själva !. De är i läder ;).Urfräsning av diskbänken har gjorts, den är bara ditlagd inte inkopplad.Bänkskivan har också kommit på plats, och vi har köpt den på metervara så all urfräsning, avrundning i kanter och på längden och ja allt som måste göras med en bänkskiva gör Håkan själv.Detta kakel ska vi sätta på väggen runtomkring fläkten och ovan diskbänken. Det är lite gräddvitt kan man säga, inte kritvitt. Vi valde att ha det så för vi är lite rädda för att det ska bli för vitt och stelt annars.

Finns kanske de som undrar varför det händer så lite just nu hemma hos oss, saken är den att orken har vart nere på noll en längre tid.
Har strulat lite sisådär och allmänt. Har funnits massor av saker som blivit tvungna att göras på gården som inte har med renoveringen att göra.
Ena hästen har vart och är lite dålig så mycket energi går dit och så vidare. Vi har båda två vart sjuka också.
Så inte direkt lätt att ens hinna med så mycket med renoveringen som man vill eftersom vi har lite annat runt omkring oss och inte bara själva huset.

Hoppas innerligt att vi ska sätta fart från och med idag, men just nu är det saker som ska göras som tar sådan tid, men sådant måste också göras =).
Och jag kan faktiskt erkänna att liiiiite panik kanske man börjar få eftersom det har vart 2 minus om nätterna nu i veckan. Lite småkallt att sitta ute och äta och framförallt duscha, men för tusan man överlver det med ;D

TröttJag är så himla trött hela hela tiden. Fattar det bara inte.
Eller jo, det kanske jag fattar varför. Jag sover så jäkla illa och har gjort det under en längre tid.
Kommer hem från jobbet runt 06, somnar ca 06.30 vaknar och måste pissa mellan 09-10. somnar om efter ca 20min. Vaknar igen vid 12 och tror att jag är aspigg och ska gå upp tack vare att det är ljust..
Tvingar mig själv att sova vidare, men slumrar bara ett par timmar till.

Helgerna brukar kunna bli att sova ikapp, men blivit konstiga helger nu 2v tillbaka, så knappt sovit alls och det börjar kännas ordentligt i kroppen och även under körningen hem då jag håller på att somna bakom ratten hela tiden, hjälper inte att stanna och sova en stund..
Måste göra som mina små missar på kortet ihelgen och det är att sova djupt och skönt för risken är ganska stor att det kan hända något allvarligt om man är såhär trött hela tiden..

Vill soooooova.. Sista natten för denna vecka ska avverkas sedan ska jag soooova.

Glädje och Agg

Agg: Blir irriterad på folk som säger att de bryr sig om en när de i själva fallet inte bryr sig ett dugg. Varför då ens säga att man bryr sig, man behöver inte bry sig om alla människor här i världen så enkelt är det.


Glädje: Måste få bli de personerna som verkligen bryr sig om mig, när jag behöver stöd, hjälp eller bara rent ut sagt behöver prata av mig så finns de där för mig. Jag vet att de skulle ställa upp i vått och torrt om de bara kan.
De personerna är väldigt få, men ack så mycket de betyder för mig.
De personerna vet mycket väl vilka de är och jag vet inte vad jag skulle göra utan dem, Älskar er så mycket så det inte går att beskriva !!! <3

Nytt materialI fredags var jag, Sandra och Håkan ute och köpte mera byggmaterial till kök och badrum.
Först till Ikea, där vi åt mat. Sedan köpte vi diskbänk och blandare där.
Sandra köpte hem till sig riktigt fina plastrosor och en superfin vas. Köpte även assnygga lampor!. Hon brås på mig med bra smak =D haha, eller kanske inte, jag har ingen smak =D.

Åkte vidare till Kakelfirma där det tillbringades en hel del tid, finns för mycket att välja på och som vanligt blir vi lite väl oense om allting och blev osams, men blev sams ingen och köpte kakel till köket som ska vara över diskbänken och runt fläkten =).

Sedan blev det Bauhaus, våran typ favoritaffär börjar det bli, hittar utan problem i denna jättebutik, då har man vart där för många gånger tror jag =D. Köpte bänkskivor där, blev 2st 4m alltså 8m bänkskiva och det kommer gå åt. Men fytusan vad dyrt det är med bänkskiva, köpte Ek.

Köpte även handfat, blandare, toastol, blandare till duschen och duschset. Och så den förbaskade dyra fuktspärren, hutlöst dyrt måste jag få säga, men värt det i långa loppet.

Det som återstår nu att inhandla är en tvättmaskin, kakel/klinker till hela toan, fogmassa, lister, tapet och lite sådär smågrejer.

Allt....Veckans schema är som vanligt tilltrasslad av allt möjligt och att ens försöka hinna med allt och framförallt orka med allting, det återstår och ser.
Måste fixa däck till transporten och när det är fixat måste den ombesiktas.
Måste fixa fram hö om inte höleveransen kommer snart, den skulle ha kommit igår, men då spöregnade det så det fattar jag med att det inte går, men idag är det fint väder så jag hoppas att den anländer hit nu, annars blir det att ragga lite hö tills leveransen kommer.
Torsdag blir det att åka in med Rut och till dess blir det ordentlig vård av henne då hon är halt av okänd anledning, troligen sprungit omkull i hagen.

Låter inte mycket, men är mycket att fixa då man är vaken och hemma ca 4 timmar om dagen när man jobbar såhär.. Och allting det där tar tid.

Och så är jag sjukt oroad, så mina tankar funkar inte överhuvudtaget, än mindre än vad de brukar göra...
och det tar ännu längre tid att göra sakerna när man inte kan tänka klart..


1 års dagenDen 5: september hade jag haft denna underbara kille i ett helt år !!. Glömde helt bort det, fick för mig att det var i slutet av september, men tittade upp det idag, och jag hade fel. Den 5 september hämtade jag hem han till Hjälmsätters gård.Det har verkligen vart berg och dalbanan med denna herre, men ser jag tillbaka på tiden och minns, så ångrar jag inte en enda sekund att jag stod ut med han och hade enormt tålamod.Han är väldigt speciell det kan man inte sticka under stolen med, men enligt mig är han perfekt !.Jag har vunnit hans förtroende och han har vunnit mitt, det var det som behövdes. Framförallt var det tilliten som var tvungen att komma fram från hans sida till mig och det har det verkligen gjort nu.
Han har sina dagar när han inte vill komma osv, men jag vet det nu och bryr mig inte direkt om det, jag accepterar han hur han är. Han är min prins !

Älskar dig Ari O. 1 år har gått, många långa år kvar hoppas jag att vi får tillsammans.
Min fina fina bästa vän <3.

FunderarFunderar om dessa flaskor skulle lösa en hel del problem för stunden ??. Kanske kan vara rätt skönt att bara få komma bort från allting och bara snurra runt och leva loppan ett tag i psyket !.

Glädje och Agg

Agg: Hatar att det aldrig kan få vara städat och snyggt hemma hos mig. Spelar ingen som helst roll hur mycket man städar, plockar och allt som hör till, dagen efter ser det likadant ut. Fattar det inte och jag hatar det !.

Glädje: Idag finns det ingen glädje !

Soova

Nu ska jag sova vidare. Hann att sova ungefär 1 timme inna jag fick gå upp och ringa samtalet.
Hann också att bli pigg på den tiden jag var uppe och ringde, skum kropp man har =/.

Nu ska jag sova vidare för att snart ska jag in mot örebro och hämta upp Sandra =).

BesökTorsdagen den 23:e klockan 13.00, alltså nästa torsdag smäller det !!!
Håll tummar och tår för Rut och min skull !!!.

Mammas älskade pärla, nu fixar vi det här!

Vill ha hästskötsel sällskapJag skulle verkligen vilja ha sällskap i stallet. Känner mer och mer att det inte är lika roligt att hållas själv jämt, rida/köra jämt själv. Enda gångerna man kan få sällskap det är när syskonen är här eller när Ellinor dyker upp, men inget av det händer direkt ofta. Skulle vara roligt att få sällskap åtminstonde en gång i veckan.

Funderar riktigt allvarligt på att hyra ut en stallplats, då får man automatiskt sällskap jämt =), men det är ganska svårt att hitta någon man riktigt trivs med och att hästarna går ihop. Skulle vilja att det är någon man halvt som halvt känner som hyr in sig, men det är helt omöjligt tror jag ;).
Håkan är inte lika pepp på att hyra ut stallplats, blir en del krav och så blir det kanske en massa spring, men sådant får man ta om man ska hyra ut stallplats, gör mig inget bara man trivs ihop.

Fast det bästa vore om man kunde hitta någon typ av medryttare/ sällskap till hästarna. Inte ute efter hjälp i stallet utan bara sällskap, att vi tar varsin häst och rider ut med, eller en kör och den andra rider osv..
Kan pyssla med hästarna ihop och tjata hål i huvudet på varandra med allt som har med hästar att göra.

Vet inte alls hur man ska hitta medryttare/sällskap, de flesta annonserna man läser är folk som vill hoppa, tävla eller så, men mina ska bara ridas hemma i skogen. Blir Rut helt okej kan man åka iväg och träna henne i ridhus etc, men inte i dags läget, eftersom hon inte ska gå på böjda spår osv.. 
Vill få tag i någon som älskar att pyssla med hästarna och tycka det är kul att rida/köra bara, inte tävla..

Vore kul att få diskutera hästar, snacka om hästar, pyssla med hästarna ihop med någon, rida ihop, köra ihop och helt enkelt ha någon att dela hästintresset med, för det har jag inte =/.

Glädje och AggAgg:
Blir en aning irriterad över att titta runt på vissa tradera saker. ( om ni inte visste det är jag ett stort tradera fan ). Som idag te x en annons säljer de ett hästtäcke med matchande transportskydd.
De har lagt upp en bild på splitt nya täcken av den sorten de säljer, men de har tagit återförsäljarens bild och så skriver de under bilden " Det blåa täcket på bilden, fast det är inte nytt som på bilden utan i begagnat skick och transportskydden finns det inga bilder alls på och där står det att det finns några små hål i dem.

Varför lägga ut en nybild när täcket inte är nytt, om det finns de som är intresserade av den annonsen får antingen chansa och lägga bud eller så får de maila säljaren för bilder, tror folk som gör sådär har lite mera problem att få höga bud på sina saker !!.

Glädje: Att prata i telefonen med folk som man längtat efter =) !

VeckanVeckan blir fullsmetad som vanligt tror jag =).

Vardagar när jag jobbar natt hinns inte mycket med, är hemma och vaken ungefär 4timmar.

Måndag: Ringa försäkringsbolag och vägassistans. Laga mat, fortsätta plocka lite i hemmet.

Tisdag: Motionera hästarna, ringa runt lite ang Rut. Tvätta hästtäcken.

Onsdag: Hänga och vika tvätt. In till Granngården tillsammans med Sandra  som har smygpremiär öppet i sina nya lokaler för stamkunder.

Torsdag: Jag fyller, se om det blir några som kommer annars tänkte jag bara ta hand om hästarna i stallet och bara vara =).

Fredag: Motionera hästar, om vi får låna lastbilen blir det att inhandla alla restrerande byggsaker till köket och badrummet =).

Lördag: Motionera hästarna, impregnera hästtäcken och städa i sadelkammaren, snickra i köket/badrummet.

Söndag Motionera hästar, snickra i hemmet =).

Ingen aning om det blir kalas någon av dagarna ihelgen. Vet inte heller om Sandra kommer stanna kvar här efter onsdagen, det märks =).

Nu ska jag dra till jobbet !

SötnosarnaBagheera har börjat komma hem mer och mer nu, riktigt kul att se han varje dag =).
han har sovit inne om natten två gånger och inne på dagen en gång, men bättre än inget.
Och Bubba är överlycklig. Sötnosen borrar jämt in hans huvud på Bagheera.Marinas besökMarina Sköld  ( se länk HÄR ) , var ute igår och behandlade mina hästar.

ARI : Han fick sig en stor massage över hela kroppen, han bara stod och njöt hela tiden och gäspade hur mycket som helst =). Riktigt skönt att se dem njuta så mycket.
Fick en del tips om hur jag ska fortsätta massera honom på bästa sätt, hon visa även hur man avbelastar och masserar en av deras största muskler, nämligen nackmuskeln och Ari gillade det helskarpt.
Ari är något spänd över ryggen för tillfället, vilket kommer gå över med massering och att hålla ryggen varm innan träning och om nätterna.
Marina tycker jag ska köra stenhårt med Back on Track produkterna om nätterna eller så ofta jag kan på han, hans haser kan behöva ökad blodcirkulation anser både hon och jag.
Jag älskar allt som har med Back on Track att göra och jag har en del redan här hemma, men blir att köpa lite mer också =).
Men Marina tycker Ari blir bara finare och finare för varje besök =) !.

RUT : Marina tycker hon har ändrat sig enormt mycket sedan hon kom, blivit så snygg. Börjar få riktigt bra ryggmuskler och syns att hon börjat komma igång i träningen.
Dock är det något som stör Rut och det har jag märkt ett bra tag, hennes länd är svullen/upphöjd och så ska det inte vara.
Hon haltar/nickar till någon gång ibland när man rider/kör henne och longerar du henne i vänster varv så nickar hon till, hon är inte ren till 100% så jag måste iväg till klinik och kolla upp henne. Hoppas bara att det inte är något allvarligt.
Marina säger att det inte syns vad det kan vara och det tycker inte jag heller, men båda två är överrens att hon inte är fräsch till 100%.
Rut fick en genomgående lång massage vilket Rut totalt älskar, hon visar precis vart hon vill bli masserad =). Marina satte även två stycken akupunktur nålar på henne.
Även här visade hon lite hur jag ska massera.

Marina tycker att jag har två stycken jättefina hästar och det är gott betyg för mig =) !!.
Jag tycker också de är jättefina, speciellt nu när de båda två börjar få ordentligt med ryggmuskler ! =)

Lite bilder på hästarnaSer ut som bilderna är tagna från början av sommaren för allt detta gräs, men faktiskt taget i måndags, den 6:e sept.Prickiga magen =)Ari blev lite glad att få nytt bete, han till och med sprang ett par steg ;PRut börjar bli lite musklad nu och kondis börjar hon också få, riktigt kul =)Bästisarna som inte gör något utan den andra om de själva får bestämma =).


Rut gladIgår fick hästarna gå in i vinterhagarna för första gången sedan i juni, hagen har fått vilat riktigt ordentligt och det var massor av gräs. Rut blev så glad så hon började rulla sig..Och så åt hon lite när hon låg ner.Och så rullade hon sig igen..Och åt ännu mera liggandes..Och så rullning igen...Sedan var det slut tyckte RutÅh så var det dags att ställa sig upp.

Rut var den häst som blev gladast, matvrak som hon är ;).

RymmarenImorse så vaknade jag av att det knackade på dörren som bara den, yrvaken och kläderna ut och in så stapplade jag mig ner för trappen och öppnade dörren.
Där stod det två kvinnor som frågade om det var mina hästar som gick på andra sidan vägen,
ja svarade jag och då berättade de att stoet hade rymt och stod på gärdet och mumsade av det nyslagna gräset för fullt !!.

Lite smått panik, sprang upp till stallet för att hämta grimma och äpplen och så gick jag ner. Fick syn på Ari i hagen så då hade de sett rätt att det var stoet som stod utanför.

När Rut fick syn på mig så kom hon gåendes på en gång, och fick sig äpplen för att hon var så duktig och kom.

Men den stora frågan är om Rut lekt stålmannen och flyget över staketet eller om hon lekt snigel och krypet under staketet för det var helt överallt, tråden hade hoppat bort från en enda grisknorr, men tråden hängde fortfarande i samma höjd, så jag fattar inte, men har haft mystiska hästar här förr ( Felice ), så är van att se det mesta konstiga, se om Rut fortsätter sina mystiska rymningar eller om detta var första och sista gången  ( **Hoppas**).

* Mammas älskade pärla, snällare häst får man leta långt efter*

Dikt till hästen
Tag mig ej från min moders sida, när som nyfött föl jag går.
Vänta med att på mig rida, till mitt fjärde levnadsår.

På min rygg ska jag dig bära, i galopp, på solskensritt.
Men tillbaks till stallet kära, låt då få gå i skritt.

Ge mig foder, ryckt och vatten. Ha tålamod om jag är stygg.
Och i kalla vinternatten, lägg ett täcke på min rygg.

Rengör sadel, träns och rem. För ej oljud i mitt stall,
tänk på att det är mitt hem! Stäng min dörr mot vinden kall.

Jag vill leva för dig bara, om min bön du nu förstår.
Då ska jag för alltid vara, din bästa vän i många år.

Och när mitt levnads slut är nära, tag mitt liv med vänlig hand.
Led mig sista biten, kära, Till hästens eviga gröna land.

HoppetossaMin underbara "lilla" kanin och jag i vintras.Och man kan faktiskt gå i koppel med henne, även om "kopplet" är ett grimskaft som är snurrat runt hennes kropp =).

( Bilderna tagna av Sandra Bergdahl )


Har bestämt mig !!Nu har jag äntligen bestämt mig över min älskade lilla dam !.

Blir att kontakta Marina på måndag och så antar jag att det blir en tripp in till Atg ganska snart, måste kolla upp henne det är bara så. Hur pigg och glad hon än är så ser jag att något är galet i ländryggen.

* Älskade lilla gumman*

BålgetingarVi har fått hit en hel del bålgetingar, man ser dem inte på dagarna utan man märker av dem på kvällen/natten när man tänder lyset utomhus, då kommer de direkt fram. De är ganska många och givetvis enormt stora.
Surrar som bara den.

Vi har börjat letat efter boet, men hittar det inte så ingen idé att ringa Anticimex innan vi hittat boet har vi tänkt, men så fick Håkan för sig att söka lite information om dem och efter att jag fått hört det har jag ändrat helt uppfattning av de vackra små djuren.

- Visste ni att de är nästan Utrotningshotade, pg a att människan tror att de är jättefarliga så de gör allt för att slå ihjäl dem mm.

- De är enormt fredliga, gör dig ingenting om du inte kommer riktigt nära deras bo då kan de ( men inte ofta) gå till attack.

- Bålgetingens gift i taggen INTE farligare än bin och getingars.

- De är riktigt duktiga flugfångare bl a.

Jag kommer då aldrig slå ihjäl en bålgeting och de får vara hemma hos oss, mig gör det ingenting. Man får lära sig leva med dem, de var här först.
Nästa år kanske de inte är här, för tydligen har de inte samma bo varje år.

Så alla dumma myter ni hört om dessa oskyldiga varelser tycker jag ni begraver någonstans och sprider detta vidare så kanske de kan få komma tillbaka i större utsträckning. Visst är de vackra?.

Döda dem inte !!!!
Snacka om tuff unge

OBS !! Värt att titta på hela.Skrattar så jag tjuter typ åt denna video, ponny är bra envis, men ungen ger sig inte. Snacka om tuff liten unge =)

RSS 2.0