HästarnaAri hade en lös sko ihelgen som jag fick rycka bort. Gick inte att sätta dit någon mera nit utan man var tvungen att verka om hela hoven om det skulle bli bra och det kan jag inte så det var bara att ta bort den.
Så nu väntar jag ivrigt på att hovslagaren ska komma så jag får köra han igen och tror Ari längtar också.

Gått ett par promenader med han, det klarar hoven utan problem, men körning klarar inte hoven. På söndag kommer hovslagaren och skor om dem båda två och tar äntligen bort de äckliga snosulorna. Skitbra på vintern är de, men nu är de bara äckliga och i vägen ;).
Tycker lite småsynd om Ari att han bara få stå, han vill verkligen ut, men men bara att vänta =).

Rut däremot vill bli riden varje dag nu verkar det som, men jag tar det lite lugnt och rider henne varannan dag. Ökat till 25-30 min skritt. Tror hon fixar att gå varje dag kortare skritt turer med, hon är riktigt piggelin och vill helst småtrava hela tiden. Jag blir lite nervös för vill inte att hon ska överanstränga sig, men samtidigt är det superkul att hon är glad och pigg nu igen =).
Längtar efter att vi ska ut och rida imorgon igen. Måste leta på ny sadel åt henne bara, jag gillar inte att rida i bomlös hela tiden, får fel sits verkar det som. Har en Horsesaver syntetsadel som jag trivs med, passar Rut bra, men den är ruskigt hal så ska man rida ordentligt måste man nästan ha skodda ridbyxor och de gillar jag inte ;D.
Ska ta och sälja en massa saker så jag kan köpa mig en ny sadel till Rut. Ari får fortsätta med bomlösa sadeln då hans rygg är öm emellanåt och behöver då den med specielpadden =).

Bekymmer Bekymmer, eller kanske inte. Men nya grejer vill man ha hela tiden ;).

Skadade djurIgår precis innan jag skulle åka iväg till ridskolan så gav jag grisarna lite gräs och rätt som det var hörde jag hulkande. Lille Staffan stod då och spydde, jag visste knappt att grisar spydde bara sådär.
Jag blev lite nervös, ska han bli sjuk nu??!!, så jag stannade kvar hos han tills han slutade spy, bara det att när jag skulle ta bort det med grepen stod han redan och åt upp det... Mysigt värre...
Sedan hostade han till och fick upp världens äckligaste matboll av något slag, sedan var han hur pigg och glad som helst =). Imorse var det som vanligt igen, Maaaaaat !!!!!

När jag kom hem från ridturen så kommer Baloo och möter mig med en klumptass. Troligen är att han trampat på en humla, men kan även vara bett av en huggorm. Inte första gången han blir biten av en huggorm om det nu var det, men jag ser inga bitmärken.
Baloo haltade ingenting, men var en aning klämöm, tassen var minst det dubbla som den andra friska tassen.
Bad Håkan hålla koll på tassen och jag for iväg i ilfart till jobbet. Imorse när jag kom hem så kom Baloo och mötte mig med en betydligare mindre tass och verkade pigg och glad. Skönt att katter har otroligt läkekött, även lille Baloo som absolut inte hade det som mindre, men verkar ha fått det ju äldre han blir.

Att ha många djur är helt underbart, men det är flera djur som kan bli sjuka också och det är aldrig skoj. Nu detta ovan är absolut ingenting mot vad det kan vara, men oftast är det något man ska oroa sig över med någon av alla djuren. Men jag ångrar inte en enda sekund att jag skaffade alla dessa underbara djur, inte ens på vintern ångrar jag dem alla. Jag älskar mina djur !!!!

Ridlektion 4Vet ni vad ?. Jag fick ha samma häst igår med, helt underbara Ca-Do. Jag är helt småflicke kär i den hästen. Känns som man blivit liten stallflicka på nytt som älskar hästen man får rida :D haha.
Mycket häst att jobba med är det när man rider Ca-Do, men tycker vi passar bra ihop med varandra. Jag kan arbeta med det hon kräver av sin ryttare och hålla ihop henne ganska bra redan. Hon lyssnar skitbra med mina hjälper, även när jag ger henne fel hjälper så försöker hon göra sitt bästa för hon förstår ändå vad jag vill ha ut av det hela :D haha, stackars häst att ha en ovan ryttare på ryggen ;).

Vi va 4st igår och delade upp oss två och två på varsin volt på ridbanan. La ut bommar så man fick rida på stor volt eller mindre volt och arbeta mycket i trav. Framdelsvändingar, skänkelvikningar och alltmänt hålla ihop hästen övades det på.
Efter halva lektionen frågade hon oss om vi var sugna på att galoppera, och det är klart vi var allihopa !!!! :D
Så jajemensan där for vi iväg i både höger och vänster galopp på volten, galopperade en hel del, bara det att detta är första gången jag galopperar ordentligt på nästan 5-6år tror jag att det är om jag räknar rätt ;)
jag blev så jäkla glad så jag hörde inte ett enda ord av vad läraren sa, utan satt bara och log hela tiden. Så efter ett tag så ropar hon högre "" Fia, vi ska trava nu"", tittar då på alla andra och märker att de jobbat i trav en bra stund, haha, var så jäkla glad!!!
Nu känns det som jag är på gång att komma igång på allvar, jag blev inte rädd överhuvudtaget igår när vi galopperade. Ca-Do känns helt underbart trygg under mig, hon har egen motor och svårt att lugna ner sig efter man travat fort eller galopperat, men bara kul att hon är pigg =). Underbar häst!!


ÄntligenÄntligen har jag deklarerat, det var ju minst sagt på tiden. Har räknat ut för resor för länge sedan, men glömt bort att deklarera hela tiden, men nu är det gjort.
Även ringt Tandläkaren och bokat om tiden, ringt andra viktiga samtal.
Räkningarna betalda.
Gjort med andra ord en hel del viktiga grejer idag med, listan börjar minskas nu med viktiga saker, bara en jäkla måste gören kvar, men det betas av med tiden det med även om det tillkommer massor hela tiden ;).

Gorillan ?Mamma med familj har missuppfattat att de skaffat sig en New Foundland.. Det är nämligen en gorilla de skaffat sig, en mycket lugn gorilla hane :D haha.Gorillans käft går inte av för hackor.Även gorillor kan lipa och se annorlunda ut :P. haha
Strike är hur snäll och söt som helst, man han liknar faktiskt en gorilla hane emellanåt.

RidvästenJag är så supernöjd me denna säkerhetsväst. Så jäkla skön, man märker inte ens att man har den på. Sitter absolut inte i vägen någonstans. Så jäkla glad att jag fick den i födelsedagspresent förra året !!
Älskar min Airowear outlyne ridväst !!

RidlektionI eftermiddag är det dags igen för en ridtur, jag känner på mig att jag kommer få byta häst och det vill jag inte =(, men bara en känsla jag har. Vi får titta i en pärm när vi kommer dit och se vilken häst vi ska ha, jag vill verkligen ha Ca-Do, men dte återstår och ser.
Jag längtar jämt efter ridlektionen, direkt när vi hoppat av sadeln så längtar jag igen, tur att veckorna bara flyger fram, annars hade jag gått under ;D.
Detta är det bästa beslutet jag någonsin tagit ( typ ) hur jäkla roligt som helst och bra träning !

BrorsanEmil bodde hos oss hela hans påsklov, han följde med oss hem lördagen innan påsklovet då Emelie fyllde år och åkte hem Lördagen efter =).
Han har hjälpt till massor, vi har städat upp massor av träd och annat träskit i hagen, fixat lite med staket. Städat bort gamla hörester i hagen och smått och gott i andra hagar. Har vart till Kvarntorp och klättrat i trapporna och som sgat gick han 2ggr så det blev ihop 854 trappsteg. Sprang även runt uppe på själva kvarntorpshögen och tittade på utsikten.
Vi har cyklat, ridit, grejet och även slappat någon enstaka gång ;).
Han var även med mig alla nätter förra veckan och jobbade, Köping tyckte han var trist, och det förstår jag. Man gör inget, öppnar bara dörrarna. Men ICA gillade han och dra alla dessa burar, inte mig emot att få hjälp, inte direkt ofta man får det =)
Trodde han skulle sova mer än vad han gjorde under nätterna, framåt slutet av veckan blev han lite förkyld vilket gjorde att han blev trött på nätterna så då sov han ungefär halva vägen hem.
Så det var bara förnamnet av trötthet som åkte hem i lördags. Misstänker att han sov ganska så skönt och länge när han kommit hem.
Tusen tack älskade bror för alla hjälp och framförallt sällskapet och att få umgås med dig, inte direkt ofta man gör det =). Ser fram emot nästa gång du kommer.

PåskenPåsken har vi inte direkt firat. Påskafton så åkte Emil hem mitt på dagen. Håkan polerade chefens bil och jag slog ner stolp till grishagen´. På kvällen vart vi bjudna till en granne på grillat och alkohol. Cyklade hem därifrån runt 02 tiden, riktigt trevligt.Resterande av påskdagarna har jag fortsatt med grishagen, rensat upp en hel del i trädgården, gjort massor av måste görande. Påsken har flygit fram med helt underbara dagar. Vilket väder vi haft, rena sommaren =). Njuter för fulla muggar, blommar överallt och träden exploderar i knoppar och löv. Såå fint och helt underbart.Igår hade vi besök av Emma med familj, riktigt super trevligt, Träffar dem alldeles för sällan, glömmer nästan bort hur de ser ut mellan besöken ;).
Oliver vart väldigt nyfiken på grisarna och älskade Hoppe. Oliver var det perfekta barnet för grisarna att träffa, han var superlugn och förstod sig på grisarna och Hoppe klappade han massor så hon njöt för fulla muggar =).
Lille sötnosen Viktor bara flinade mest hela tiden, riktigt supersöt. Vrålade till lite på slutet när han var hungrig och trött, men det var inte mycket till vrål. Tycker han var hur snäll som helst, precis så som sin storebror !

Vi bjöd på grillat med tillbehör och jag och Emma åt grillad lax, Mums ! Inte var dag man får det när vi båda två har karlar som inte äter lax, konstiga gubbar ;). Pratades och tjolade en hel del. Skulle verkligen vilja ha tid och träffa er mycket mera, hoppas det kommer lugna ner sig snart så tiden att träffa folk finns.
Tusen Tack för besöket, var jättekul att träffa er!!

Senare på kvällen när de åkt hem hann Håkan slå fast alla stolp i grishagen, jag gjorde hålen och satte ner stolpen och Håkan slog fast dem för han är lite starkare än mig ;). Jag mockade och städade hela stallet, behövdes !
Sedan började veckans arbete, körde bara Ica så det var hur lugnt och skönt som helst, helt underbart !

Lille BalooBaloo älskar verkligen att bli lyft.. Eller kanske inte. Bilden ovan ser han hyfsat bekväm ut, men det är han absolut inte.Emil jäklas med han ;)Och där visar Baloo sitt missnöje med att pipa i lågan sky för inte är det högt han piper inte. Lille fjantkatten. Så fort man petar på han när han är upplyft piper han som att han har ont. Så när han väl har ont är det inte lätt att förstå hur ont han har utav pipet, för pipa gör han jämt.

RutNu har jag smygit igång Rut lite försiktigt, skrittat henne varannan dag ca 25min har det blivit. Hon blir ganska så svettig under sadeln när vi kommit hem, men inte så konstigt. Vinterpäls kvar, totalt otränad och så stressar hon upp sig en aning för att det är kul och nytt för stunden.
Så ca 25min skritt tror jag är helt perfekt för henne nu i början av allt.

Igår fick hon dock en känning av kolik igen misstänker jag starkt. Började med vissa symptomer, jag tog ut henne direkt och började gå. Efter ca 30min började hon fisa ( magen igång ), och sedan tog jag ut henne i hagen och var med henne ytterligare någon halvtimme och efter det bajsade hon, (magen helt igång.)
Dock tycker jag hon verkar ganska så loj, och helt slö i blicken.
Jag blir nervös för henne, men samtidigt så säger mitt inre att det inte är så konstigt. De släpper vinterpälsen, solen gassar värme så de lapar D-vitaminer och njuter samtidigt som det är lite för varmt ibland. Och så är de ute om nätterna så de blir trötta på dagarna. Ari är ganska så slö i blicken med.

Tror att jag ska fortsätta och skritta henne varannan dag framöver iaf och se om allting ger sig med slöhet, magen och att hon får bättre kondis vilket är bra för henne.

Hon är iaf gladare emot mig nu när jag rider henne ofta och pysslar med henne varje dag, Rut vill verkligen bli ompysslad och att man ska kela med henne. Min fina fina Rut !!

VinterpälsenHästarna har fortfarande ganska mycket vinterpäls kvar, speciellt Ruts mage. Jag borstar av dem nästan varje dag riktigt noggrant för att hjälpa dem av med så mycket lös päls osm möjligt, men mycket kvar.
Oftast när det är såhär varmt som det vart nu så brukar vinterpälsen vara borta för länge sedan, men tror att det var kallt så länge och sedan exploderade det och blev varmt fort så pälsen hinner inte med.
Men så länge de har vatten och skugga i hagen så klarar de sig fint även om det är varmt för dem.

Lite gräsI veckan fick hästarna gå in i björkhagen som hade lite gräs att bjuda på. Hästarna sa inte nej till det. I vinterhagen finns det också lite gräs att noppra på, men godare i en annan hage och saftigare. Skönt att se dem äntligen äta gräs och vara glada =)Gillar den där bilden på Emil och Rut. Rut är supersocial och ska alltid vara nära en i hagen och sitter man ner ska hon beta omkring en, ganska mysigt.Ser ut som Emil sitter exakt bakom Rut, men nej det gör han inte. Men däremot tror jag inte Rut skulle sparka om så hon skulle bli skrämd för något, hon lyfter nästan aldrig baken, kan bli en glädjeskutt någon gång per halvår ungefär ;).

Nu börjar mitt gräs växa ordentligt i alla hagar så nu ger jag dem knappt hö, 2ggr om dagen får de ytterst lite hö, men de äter inte upp det utan det tar lång tid innan de äter det överhuvudtaget. Tar för givet att det finns gräs så de håller sig mätta.
Och med andra ord så är mitt sommarbete igång !!!! Jag är superglad så undra hur glada hästarna är då?, megaglada !!. Nu är de ute nästan varje natt med, någon natt då och då tar jag in dem så de får sova av sig och jag kan kolla igenom dem noggrant, men annars är de ute.

Glad för det..Igår natt så hjälpte jag en annan chaufför med en grej och som svar till det fick jag " Tusen tusen tack du är en ängel". Alltså så små ord och det glada leendet man får av en person man hjälper med en så liten grej gör mig glad. Mycket är det för att jag själv vet hur glad man blir när man har problem med en liten grej som man inte kan lösa själv.
Jag satt och var glad hela vägen hem inatt och vaknade glad också, tänk vad så små ord och saker kan göra en glad =)!!

En annan sak inatt som gjorde mig glad att när vi kom till ICA inatt så var hela gänget vid portarna jag backade in. De hade inget att göra så alla hade samlats så allihop hjälptes åt att lasta hela ekipaget, så det var klart på 25min ;), ganska så snabbt om man säger så, för annars burkar det ta ca 1h.
Sedan frågade de om vi ville ha godis, och det tackade vi ja till så Emil kunde hålla sig vaken på vägen hem, fast det gick sådär, han somnade sista 45min, välbehövligt =).

Med andra ord så var det en glad dag igår =) Se om dagen blir lika glad idag, ikväll bär det av mot ICA igen för sista gången denna vecka. Mat måste vi ha =)

Nä nu ska jag ut och flytta över hästarna i en hage med lite gräs i, misstänker att de kommer bli superglada ;)

KissarnaDel äldsta herren Baloo gör inte mycket på dagarna som kan anstränga honom, hmm undrar egentligen om han ens vart svettig och uttröttad någon gång i sitt 9åriga liv. Nä jag tror inte det, för de få gångerna han fångar något så sitter han i hagarna och nästan väntar på att bytet ska komma i munnen på han, han kan sitta i flera flera timmar och sedan komma hemsläpandes på en riktigt stor sork eller huggorm. Småbyten tar han nästan aldrig utan enorma byten är hans grej som han släpar hem och släpper hemma på gården, är ingen annan katt där och tar bytet så springer ofta bytet bort. Men vadå Baloo har ju vart duktig på att fånga det, men äta upp det ligger inte i hans natur ;)Mellersta herren Bagheera 3år är däremot tvärtom mot Baloo. Jag undrar om Bagheera någonsin tar det lugnt. På vintrarna får vi kasta ut han för att han ska göra ifrån sig, på vår/sommar/höst får vi nästan stänga in han för att han ska komma in i huset. Han fångar byten högt och lågt hela dagarna, allt som går att fånga och äta tar han. Nyss kom han hem med riktigt fet sork som han satte sig glatt mitt framför benen på mig och började knapra i sig. Mm riktigt mysigt eller kanske inte, men han är stolt att få visa upp sina byten och är man inte framme så skriker han i högan sky att man ska berömma han innan han äter upp bytena. Bagheera är världens jägare och skyddar sitt revir till 100%, en riktigt katt med andra ord.Minstingen Bubba på 2år snart försöker fånga byten hela dagarna, men hans färg är emot han. Tycker lite synd om han på nätterna för han verkligen lyser så kan inte vara lätt för han att fånga byten. Men ibland så kommer han allt med en liten mus. Men oftast så tar han mer än gärna Baloos byten som han kommer hem med och släpper. Bagheeras byten försöker han ta, men brukar sluta med att Bubba får sitta och titta på när Bagheera äter och kanske om Bubba har tur lämnar Bagheera halva sorken.
Bubba är en riktigt hemma katt än så länge, vilket jag gillar. Dock tror jag inte att han gillar sin färg för han gör allt för att likna Bagheera i leran ;)


Cirkus i stanCirkusen har börjat dragit igång och då blossar mina tankar och åsikter upp om det eländet.
Cirkus med djur inblandat i rent av sagt hatar jag !! Fattar inte hur man kan tillåta det hela, stackars djur står stora delar av året i transportvagnar som inte är stora nog för dem, hört av vissa av djuren kan knappt stå som de bör göra i transporterna.
Väl framme på cirkusplatsen så fixas det med viss inhägnad, långt ifrån tillräckligt och vissa djur är till och med kedjade, tror även en del av djuren inte ens får gå ut, utan står i deras transportvagnar.
Många djur behandlas illa, de blir slagna och får minimal kärlek. Nu har jag inte fakta på att det går till just såhär på alla cirkusar, men till stor del tror jag att det gör det.

Vet inte alls vart de gör av djuren på vintern då cirkusen inte är igång, skulle vara väldigt intressant att få reda på lite fakta vart djuren förs då, om de får leva ett normalt liv på vintern.

Nä fyfan för cirkus med djur !! Jag kommer aldrig att gå på cirkus med några barn eller i någon annans sällskap, Tycker alla borde bojkotta cirkusar med djur !!!

Sjukt tröttUngefär sådär som hekla känner sig oavn känner jag mig dygnet runt. Har så sjukt mycket att göra just nu så jag fattar inte hur jag ska komma ikapp. Hmm undrar ni, varför bloggar du då nu ?, jo för det är ganska så kul ;)

Staket som lagas, stolp som ska bytas, grishage som ska göras, bilar som ska fixas med, pappersarbete, städning både ute och inne överallt även i hagarna. Samtal som ska ringas, ärenden som ska göras utanför hemmet.
Jani listan kan göras lång, finns alltid saker att göra, men just nu är det många saker som måste göras helst samtidigt och det hinner jag inte. Skulle behöva ett par slavar som kunde hjälpa mig, men det lär ju inte ska hända. Någon som vill sätta staketstolp åt mig ? ;D.
Jaja, bara att sätta fart.

Ridlektion 3Tisdags var det dags igen att rida, älskar verkligen att få komma iväg och rida ett pass, hela den dagen när jag vaknar går så sakta, vill rida direkt när jag vaknar ;)

Fick rida Ca-Do igen, och som sagt älskar jag den hästen så jag blev superglad att jag fick ha henne igen !
Vi travade nästan hela lektionen, ca 30-40min trav blev, vilket är superkul, blir ordentlig träning då.
Fick träna på framdelsvändingar och massor av skänkelvikningar, kul att rida på en häst som verkligen kunde det där, det är enorm känsla när det går 100% rätt =)

Övade mycket volter i trav, ställa hästen, halvhalter och nedsittning i trav. Detta var den bästa lektionen hittills, allting gick 100% perfekt och jag var supernöjd när jag klev av Ca-Do !!!!

Längtar massor tills tisdag igen, längtar även tills våran ekonomi har kommit igång igen så jag kan få börja ta lite privatlektioner där så jag kan få rida mera. Vill bli helt orädd och komma igång och rida ordentligt nu, enda jag vill =).


PåskledigtNu till helgen är det påsk med röda dagar både fredag och måndag. Många är långlediga och kommer avnjuta helgen i det fina vädret som ska bli.
Jag kommer dock inte vara ledig mer än normalt, jag kör ICA och mig vetligt har ICA bara stängt 2dgr om året. Julafton och Nyårsafton, annars körs alla andra dagar precis som normalt, för att alla vi människor promt måste köpa mat varje dag. Så, så länge jag kommer köra ICA så kommer jag aldrig att vara ledig röda dagar.
Förr om åren var alla butiker nästan stängda röda dagar och alla aftondagar, men nu förtiden blir det bara mer och mer öppet. Tror att det är för att det är inte lika vanligt att planera sina inköp utan folk impulshandlar mycket nu förtiden och då vill man att affären ska vara öppen mycket.
Jag tror att nattöppna mataffärer skulle kunna funka med och kommer säkert att öppna i framtiden.

Jaja, påsken är ändå inget jag firar överhuvudtaget. Ni får ha en underbart skön lång ledighet ihelgen, vet att många utav er behöver verkligen denna ledighet så vila upp er och ta hand om familjen =)


Fina vovvarnaI lördags var vi upp till mamma som sagt och firade Emelie som fyllde 15 år.
Passade på att ta en hel drös med bilder på deras hundar, men tyvärr fick jag inget bra på Daisy det lilla hon var ute tillsammans med de andra två."Lille" Strike som ser ut som en bebis här.Fina nallebjörnenHekla och Strike. Busade hela tiden, Strike är ganska så hårdhänt med lilla Hekla.Fina Hekla !!Hon är så himla fin och väldigt speciell med ögonen i olika färger.


SöndagenJa igår var det full fart från morgon till kväll. Stackars Emil var helt slut på kvällen och tvärdäckade i soffan ;)
Började med att köra ut alla gamla döda träd och grenar från vinterhagen med traktor och kärra. Blev 4vändor till majbrasan här borta. Tog även bort en hel del gamla staketstolp och pallar som legat och körde bort det med.
Blev en del ved av det vi sågade så även det kördes upp. Så blev nog i runda slag 5vändor upp med traktorn, men nu är det fint =)

Håkan startade upp crossen och åkte ner i ena delen av hagen där troligen räven grävt gryt och körde sönder deras ingångar totalt, täckte igen dem helt och hoppas att det störde dem så de inte kommer tillbaka. Blir det uppgrävt igen så åker han ner med crossen igen och testar några gånger för att slippa ha död på dem.
Emil fick sedan sig en åktur bakpå crossen i full fart, tror Emil blev ganska så nöjd efteråt.

Sedan räfasde vi i en hel del rabatter, tack och lov så blåste det massor så löven blåste iväg så det var inte mycket att lägga i skottkärran :D haha. Ville räfsa så alla buskar kan få växa som de ska, annars så skiter jag i det mesta i trädgården om jag ska vara ärlig, orkar inte och har aldrig tid.
Tror man kommer bry sig mera när man kanske skaffat sig en åkergräsklippare så man kan hinna sköta gräset som ska, den man går med hinner vi aldrig med. Och så kanske när man har lite mera tid så man kan rensa rabatter osv..

Mockade iordning i stallet, körde Ari. Blev ingen ritt med Rut för trodde vi skulle åka till Kvarntorp, men så blev det inte. Håkan och vi var hungriga sedan blev det mörkt. Så kvarntorp ska försökas hinnas med i veckan =)

Håkan polerade en bil och tvättade den, jag tvättade av min rockard som var mer än behövligt ;)

Jadu vi hann med en hel del igår, så inte konstigt att vi var sega allihopa framåt kvälle. Helt underbart väder så va ute från morgon till sen kväll undantag för matlagning.

Piggheten självBestämt att jag nu ska ge ett riktigt försök att sätta igång båda hästarna i kondition. Så igår så körde jag och Emil Ari, det gick sådär, eller jo det gick ju bra vi åkte ju inte av vagnen. Men första 20min så skrittade han faktiskt, men sedan vid första joggningen så drog han tag och typ stack, sedan fick jag han att lugna sig lite, men just då mötte vi cyklist med 3 galna hundj*vlar så då vart det fart igen.

Försökte hela tiden få han att lugna ner sig, men icke. Han småtravade hela hela tiden, gick inte att få han trava. Han galopperade uppför en backe för att jag ville få han att lugna sig men det blev bara värre.
Sista 10min så saktade han av till skritt. Snacka om pigg, glad och tyckte livet var underbart !!

Jag kan inte klandra honom, han älskar att bli körd och nu är det ett tag sedan, bara ridit honom. Men nu ska det köras mera så han blir av med lite energi =)

Vilostund för hästarnaI lördags la sig Rut och sov en bra stund, jag blev hur nervös som helst, tänk om det är kolik igen var min första tanke. Men Håkan fick lugna mig och säga att de vart ute 2 nätter i rad så de är säkert trötta och vill njuta av solen. Håkan !! passade på att ta lite kort på hästarna när de vilade, inte ofta han går in i hagen frivilligt ;)Finaste Rut, älskade lilla gumman vilade bara. Knäppa matte som blir nervös för minsta lilla hon gör nu förtiden.Ari han vaktade sin tjej precis så som karlar ska göra.

Underbara lille gris

Visst ser det härligt ut med min lille sötnos ;)

Motion av en liten grisI lördags när jag var ute med Staffan och gick kom jag äntligen ihåg att ta med kameran =)
Måste få säga att han är världens duktigaste lille gris, lär sig fort som tusan. 2 första gångerna var han väldigt feg, var ute ca 15min sedan sprang han mot stallet och ville in.
Nu har jag vart ute flera gånger med han och han är hur modig som helst. Bara rusar ut i full fart när grinden öppnar och går över hela trädgården och ut på vägen har vi gått en bit.
Lyssnar hyfsat bra när man säger åt han att han inte får gå åt något håll, vägrar gå in i stallet igen så man får locka med godis då kommer han. Han fullkomligt älskar att vara ute och hoppa, springa och äta ;)

Önskar att Östen vore lite mera tam så jag fick på han sele så han kunde komma ut han med, men det kommer hoppas jag.
Måste se till att ha tid att sätta upp staket till dem, men denna vecka är också fullmatad som vanligt..


Påsk = GodisätandeDet märks att det börjar närma sig påsk på ICA, fyfan rent ut sagt vad mycket påskmust och godis jag kör. Någon dag var det nog enbart dricka och godis ca 30ton. Och inte är det bara jag som kör överallt.
Överlag inför påsk så blir lasten på alla lastbilar från ICA mycket tyngre, förrut kunde man om man hade tur åka därifrån med lass på runt 23ton, men nu är det alltid minst 30ton. Mycket av allting blir det =)

Jag ryser av allt socker folk stoppar i sig, snacka om att jag gjort en helomvändning i mitt liv. Jag har älskat godis och fullkomligt vräkt i mig det stundtals och dricka har jag också druckit massor av. Men nej tack. Dricka har jag inte druckit sedan i julas och godis har jag ätit men absolut inte i några mängder utan helt normalt. Äter också bara riktigt mörk choklad.
Läste någonstans att år 2010 hade de räknat ut det genomsnittliga godisätande per människa här i Sverige och det låg på hela 17kg !! Förstå om vi är runt 9.5miljoner i Sverige så blir det så mycket godis så jag vill inte ens skriva ut mängden här utan räkna ut det själva om ni är nyfikna.

Jag är absolut inte helt anti mot godis, jag äter det ju själv med, men vissa fullkomligt vräker i sig det och det tycker jag är synd om de själva att de gör.  Normalt godisätande är ju helt okej, då tror jag man verkligen njuter av godiset också, äter man för mycket äter man nog det bara för beroendes skull.


Fia, som blivit helt tvärtemot vad hon vart förut.

Traktor brummandeIgår lånade Håkan grannens traktor och började köra ut det mesta av alla nedsågade träd och ris från vinterhagen. Mitt i allt så hakade växeln upp sig så gick inte att få i något friläge, men han åkte iväg till grannen så de hjälptes åt att släppa på växeln sedan hem igen och fortsatte.
Han hann inte klart eftersom det strulade så det får vi göra klart imorgon. Idag jobbar Håkan och sedan blir det att åka på kalas.
Känns jätteskönt att få det städat ur hagen, många träd som lille Häggrid åt upp för oss som ruttnat, men nu är de nere och snart borta.
Ska försöka se om jag kan byta alla stolp i vinterhagen också i år. Då är det "bara" sommarhagen kvar och det får bli nästa år då, stolp är svindyrt så går inte att byta allting på en gång.
Men bytte förra året i björkhagen och så fick vi skogshagen som vi satte nya stolp i.

All stolp i alla hagar var helt ruttna när vi flyttade hit och inte är de finare nu, vissa stolp får man inte röra för då går de av direkt, så ruttna är de. Så stort behov att byta allt, men som sagt svindyrt så får ta lite i taget.
Har en hel del stolp här hemma från förra årets inköp så det blir att sätta ner alla dem och så får jag se om det blir mera inköp av stolp eller inte.
Älskar när staket blir bytt och hagarna rensade precis så som jag vill ha det, hade det inte vart kostsamt och man haft mera tid hade det vart gjort dag 1 :D. Vill ha nytt och fint så man inte behöver oroa sig för att hästarna ska rymma.

Varning !!!

Som några av er som hann läsa det kanske märkte så har jag tagit bort inlägget där jag varnar för den vidriga människan som slaktat hästarna som det stått mycket om i tidningarna.

Enligt Håkan kan jag bli anmäld för förtal tror jag han sa om man skriver ut namnet så som jag gjorde, om det är sant så vill jag inte skriva ut namnet bara sådär. Vill fasiken inte hamna i trubbel för den där vidriga idiotiska människan skull !!

Ni som vill veta namnet som inte hann att se vad jag skrivit får gärna maila mig a.bergdahl@passagen.se så berättar jag mer än gärna vad hon heter och allt jag vet om henne.

Människor som henne ska alla veta om, därför jag ville skriva ut detta i bloggen så jag kan hjälpa till att sprida det vidare, men om jag kan bli anmäld så skiter jag i det.

Jag hade en ardenner förr som jag hade på inridning hos en kvinna och det är samma kvinna som slaktar hästar. Hjälper några av er att veta vem det är. Jag ska vara glad att jag fick hem min stora klump, hon kunde lika gärna slaktat honom med..

RuttanPå söndag så gäller det, jag ska börja sätta fart på Rut och jag är nervös. Tänk om hon blir sjuk igen, jag vet att jag är fjollig, men jag är lite nervös.
Tänkte börja skritta henne runt 20min första tiden, kanske 1-2v för att se hur hon reagerar, sedan utöka det till 35min ett tag och så öka skritten till 45min för att sedan börja småtrava med henne.
Dels så tar hon inte ut sig av skritten i början för vi skrittar på rak väg, sedan när vi ökar tiden kommer det bli lite i skogen, men det är bara bra då bygger hon fina ryggmuskler av att skritta i skogen och få lyfta benen högt.

Kommer ta bra lång tid att sätta fart på henne, minst ett par månader misstänker jag, men det får det ta, hellre att det tar lång tid än att jag har en sjuk häst.

Hittills mår hon bra och hoppas så att det förblir, vissa dagar tycker jag att hon är lite småseg, vet inte om det är vädret, pälsfällningen, magen eller vad det är, men lite loj blir hon.
Kan också vara att hon vill bli riden, för hon älskar att man håller på med henne och nu är det länge sedan jag gjorde det.

Jag har träffat många hästar i mitt liv och hittills finns det bara en snällare häst jag stött på och det var mina fina Daniella jag hade. Rut kommer på en stark andra plats, Rut är snällheten själv.


Promenad 2Igår var det dags igen att promenera med lille Staffan, och inte tusan hade jag kameran med mig och Håkan ville inte springa in efter den heller. Oplanerade promenader blir oftast utan kort.
Tog på han selen och öppnade grinden, men icke han ville inte gå ut ??, så jag fick putta ut han och så stängde jag grinden. Då vänder han på sig och skriker, han ville in igen den lille fegisen.

Men efter att jag lockat på han så kom han i full fart och rätt som det var så satte han fart på sidan och "skällde" sådär som glada grisar gör =)
Men han gick inte vidare värst långt idag heller, utan det är gräset som lockar mera än naturen.
Håkan höll på inne i verkstaden och slamrade, men det bekom inte Staffan utan han gick fram och tittade in.
Bilar och mopeder åkte förbi, idag reagerade han inte ens på dem.

Han höll på att få panik och börja skutta omkring med selen, men jag satte mig direkt på huk och lockade på han, då kom han i full fart och tryckte isg emot mig, han var lite rädd lille sötnosen.

Känns skönt att han ser mig som en trygghet, för så fort han blir nervös/rädd kommer han springandes till mina ben och gömmer sig eller vill ha godis ;). Känns betryggande.

** Om ni inte visste det så går kärleken till en gris via magen och inte via hjärtat **

HelgenImorgon åker vi upp till Emelie med familj. Emelie fyller hela 15år, lilla tjejen börjar bli enormt stor, minns när hon var en liten skit, de dagarna är förbi för ganska så länge sedan, men känns som för något år sedan bara !

Håkan ska jobba extra imorgon så åker direkt när han kommer hem. Efter att vi vart där så ska Emil följa med oss hem och vara hos oss ett tag. Han har påsklov nästa vecka och ville då vara med sin syster ;)
Hur länge han stannar bestämmer vi efter vägen, han kanske kommer tycka det är jobbigt att jobba natt så kanske inte vill stanna så länge, fast han är ganska eå envis när det gäller så tror att första natten blir jobbig, sedan funkar det fint.
Kommer inte hinna att hitta på så mycket roligt med han,eftersom jag jobbar,  men något roligare än vardagen ska jag nog försöka komma på ;)
På söndag blir det nog roligt för han, vi ska till kvarntopr och klättra i trapporna och då får han följa med, se hur han kommer tycka om det, inte vidare värst roligt kanske, men tror han ger sig fasiken på att klättra han med.
Hoppas det inte är dimmigt så han får se utsikten när han är uppe på toppen.

Brodden av

Jadå lilla Ari fick man in så han fick också bli av med sina brodd, så skönt att slippa dem både för mig, hästarna och marken. Nu är det bara snösulorna som ska av, men de åker av när de skos om den 27:e denna månad =)

Hästarna fick sig en stor genombortsning, de bara njuter för fulla muggar av det nu när de fäller för fullt. Ari fäller mera än Rut, kan bero på att han haft mera päls också, men Rut är lite senare.

Nu är det dags för mig att dra på mig kläder och fixa iordning djuren för att sedan dra mot jobbet.

Ha en fortsatt trevlig kväll med er ! :)

Allt möjligtSov som en stock idag tills Håkan steg innanför dörren 15.25 ;) ganska så jäkla skönt.
Fick punktering inatt på första bilen så allting blev sent, så blev jag akut trött också så jag gick in i Hallstahammar och la mig och sov någon timme i lastbilen. Så skönt, jag sover som en stock i lastbilen med.
Nu är jag ganska så utvilad, vilket jag inte känt på bra många dagar.

Inte hunnit med så mycket idag, vart ute och gått med Staffan för andra gången utomhus, han sköter sig helt perfekt. Kommer direkt när man ropar på han och blir han nervös kommer han till mig och gömmer sig * min lilla gullegris*. Efter ca 20min ville han in till Östen så då går han fram till grinden och nöffar, släpper jag in han och tar av selen. Sååå duktig * matte stolt*.

Håkan hjälpte till att ta av brodden på Rut, jag har testat själv, men de sitter så inåt i helvete så jag kan inte, men nu är hennes borta, tur att man har en snäll stark karl emellanåt. Ska snart ut och se om jag får in Ari så hans brodd också försvinner idag.

Helt underbart väder verkar det som det vart hela dagen, underbart var det iaf när jag klev upp och är än. Inatt var det runt -1 hela på morgonkvisten, men inte kallt utan friskt med -1, känns att det är vår nu.
Hoppas det är fint väder ihelgen då jag ska testa börja rida Rut igen och se om hon håller sig frisk och kry så jag kan sätta fart på henne, skulle både hon och jag tycka vore skoj =)


Baloo

Bilderna säger mer än alla ord som finns på denna jord. Våran fina Baloo !

FördomarNär jag ändå är inne på att prata om LCHF så kan jag fortsätta babbla om det.

Alla folks jäkla fördomar om denna diet kan slänga sig i väggen !!!! Jag och Håkan trivs hur bra som helst med denna kost, Håkan tränar på för fullt allt mellan 1-5ggr i veckan härt. Jag tränar jag med och vi orkar massor.
Allt handlar om att ha sunt förnuft när det gäller denna diet, man ska äta kolhydrater, men inte mycket. Man måste få i sig tillräckligt med fett, får man i sig för lite fett mår kroppen absolut inte bra.
Man måste försöka få i sig en allsidig kost på rätt sätt och det är ganska svårt att få till i denna kost, men det går om man vill.

Alla människor är olika, alla vill olika och äta olika. Jag tycker det är viktigt att göra det som passar en själv bäst, denna kost passar oss hur bra som helst medan den kanske absolut inte passar någon annan, men så är det med allt, inget konstigt med det !
Men de som säger att denna kost inte fungerar har så fel så den anar inte, den funkar om man gör på rätt sätt och om man står ut med att må lite konstigt första tiden. Funkar säkert bättre på vissa och mindre bra på andra, men den funkar på ett bra sätt =)
Finns ett par stycken i våran omgivning som vart så negativa mot detta, men har nu börjat själva och stormtrivs med det, ganska så kul att se ;)

Men glöm inte, ni ska göra det som passar ER bäst inte göra något som andra säger åt er oavsett om det gäller mat, kläder eller vad det nu är. Gör det som NI vill och TRIVS med =)

LCHFLite uppdatering kanske vore på sin plats.
Vi håller fortfarande på och kommer så att göra om jag känner oss rätt. Vi har kommit in i det hela och det är våran livsstil nu, så vi kommer nog kanske hålla på med detta i flera flera år framöver, kanske rent av hela livet.
Vi äter det vi vill äta nu, men går inte tillbaka till alla dessa kolhydrater och allt äckligt socker man vräkte i sig !
Jag blir ganska så äcklad av allt socker som finns i allt, så nej tack ;) Klart att socker får man i sig, men absolut inte i den mängd ( tack och lov ) man fick förut.

Jag började min vikt på 82.6kg, vägde mig idag senast och då stod vågen på 69.2 :D. Så det betyder att hittills har jag minskat med 13.4kg. Jag är så jäkla imponerad av mig själv så jag kan inte beskriva det.
Även fast jag äter knäckebröd varje frukost, jag äter mörk choklad ibland och dricker vin, cider någon gång per helg så händer det inte direkt mycket på vikten. Rör på mig mycket mera än jag någonsin gjort.

Jag gick in för det hela för att jag ville trivas med mig själv och komma i ett par jeans jag köpte mig för flera år sedan och älskade, men blev sedan för stor för dem och de har blivit hängande.
Testat dem lite då och då under viktnedgången, och till slut kunde jag få på mig dem, men satt ganska så tajt så inget skönt att gå långt med.
Nu är det länge sedan jag testade dem, men idag så fick jag för mig det och hoppsan tjosan så är de FÖR STORA !!!! Hahaha, snacka om chockad jag blev, så nu kan jag inte ha dem för den anledningen ;D haha.

Det är svindyrt att gå ner i vikt, jag har knappt ett enda klädesplagg som sitter bra längre och inte har jag några pengar att köpa nya för heller, men för tusan det gör inget för vet ni vad ?

JAG ÄLSKAR ATT TRIVAS MED MIG SJÄLV IGEN !!!!!!!!!! Klart det finns vissa saker på kroppen man inte gillar, men så är det nog jämt för alla, men till det stora hela. Jag är rörlig igen, smidig som förr och börjar få kondition, hur skönt är inte det att känna ?? Jo helt underbart !!
FIAS HISS & DISS

FIA HISSARTräning !! Jag har aldrig i hela mitt liv gillat att träna, aldrig ens gjort det förutom ridning. Men senare i livet så har jag börjat gilla det, mycket är det för att jag gått ner i vikt så det är mycket lättare att röra på mig. Men jag längtar till varje söndag när vi springer/går uppför trappan i kvarntorp. Ute och går med hästarna i veckorna, rider, och rör mig mer än gärna på andra sätt med, bara det är träning så är jag nöjd.

FIA DISSAR

Allt detta vridande på matburarna jag kör om nätterna åt ICA, fyfasiken säger min rygg redan och jag har bara kört det snart ett halvår, bästa är om man får börja lasta övre planet på släpet för de burarna är lätta då hinner kroppen värmas upp, men ibland går det inte utan då får man börja med bilen och de burarna är oftast de tyngsta så där säger ryggen ajaj ofta. 2 burar per rad ( får plats 3 ) funkar okej för de kan man ta sats med fartens hjälp, men sista buren som ska in trångt där får man ta kraft med hela kroppen och där säger ryggen ifrån.
Men lik förbannat så trivs jag med körningen =)

Första promenadenJag har tränat Staffan med sele i stallet flera gånger nu och det funkar fint, men inte om springer iväg och kopplet tar stopp då får han panik och hoppar och far åt alla möjliga håll, hoppar upp i luften och landar på ryggen, inte bra =(. Jag har tappat lite gnista och trodde inte jag någonsin skulle kunna ta med han ut.

Men igår när vi tränade inne i stallet så fick han panik hela tiden, men han sprang hela tiden till grinden som elder ut på stallbacken. Så jag öppnade den bara så han fick gå ut, tänkte att han kanske kunde lugna sig om han fick gå ut och ta det den vägen. och när han väl kom ut så stannade han upp och bara tittade sig omkring och njöt =)

Sedan gick han lite här och där och tog sig lite tuggor gräs. När han gick mot vägen så var jag tvungen att ropa tillbaka han samtidigt rycka i kopplet, trodde då han skulle få panik, men icke, han kom springandes emot mig med glatt leende. Såå stolt blev jag och gav han naturligtvis godis.

Sedan gick han lite överallt och nosade men kom tillbaka till mig och ville ha beröm och godis, supergott tecken !!
Hoppetossa var ute när vi kom ut och hon skulle vakta över han hela tiden, vart han än gick så var hon med han, sååå gulligt.
Tyvärr hade jag ingen kamera med mig ut för hade inte planerat att vi skulle göra våran första promenad utomhus, men nästa gång är kameran med !! =)

Sååå duktig min lille gris. Men så synd om Östen som var hur avundsjuk som helst, men tyvärr är han fortfarande feg så går inte att få på han sele, hoppas det kommer släppa så han också får chansen att komma ut i koppel.
Hagen är lite påbörjad så han kommer åtminstone komma ut och leka i leran =)

Ridlektion 2Fick ha samma häst som förra gången, Ca-Do, jag älskar verkligen den hästen. Lugnet själv, men har egen motor så inte direkt slö när man väl börjat rida, i början kan hon vara lite seg ;). Hästen passar mig hand i handsken.

Vi fick göra mycket mera travövningar idag, tränade på halvhalter allt från långa halvhalter till kortare. Stallde hästen i båda varven osv.
Ridbanan var fortfarande väldigt blöt så det var begränsat vart vi kunde rida och Ca-Do är ganska stor med väldigt långa steg jämfört med de andras hästar så jag fick göra mycket volter för att inte krocka in i de andras rumpor, men det gör mig inget.

Igår var det även en till tjej med i gruppen så nu är vi 4st och det är max. Tur är det för tycker inte ridbanan är så stor, så 4hästar är tillräckligt. Nästa tisdag blir vi dock 3 igen för då ska Ellinor på studentkryssning.
Hoppas ridbanan är torrare så vi får öka på farten och testa galoppera, går inte att galoppera nu när det är så pass blött.

Förra gången hade jag lite träningsvärk i rumpan, och mycket i ljumskarna. Idag har jag mest träningsvärk i magen. Skönt med träningsvärk då vet man att man jobbat på bra ;)

RidlektionIdag bär det av mot ridlektion nummer 2 =) Som jag längtar, vill helst försöka rida flera dagar i veckan, men vågar mig inte på att rida Rut än ifall hon blir sjuk, nojig jag vet, men för tusan. Jag går med henne och till helgen ska jag testa rida henne en kort tur =)
Ari är jag lite för feg ännu att rida ut helt själv på, men det kommer det kämpar jag för =), och så är det så att han gillar mest att bli körd, rida tycker han är larvigt.

Men men får nöja mig med en gång på ridlektion i veckan hittills och jag längta som tusan, men bara några få timmar kvar tills jag sitter i sadeln igen =)
Kommer nu alltid rida lektion på tisdagar, vilket passar mig perfekt !

HelgenI lördags minns jag fasiken knappt vad jag gjorde, höll på med staket vet jag. rev ner en del i vinterhagen, sådant som skulle ha rivts ner för länge sedan, men nu är det gjort. Börjat rivit ner och funderat ut hur grishagen ska byggas, men jag är jätteosäker på hur man ska bygga den eftersom de fortfarande är ganska små och ganska så rädda av sig med nya saker..
Håkan lagade, tvättade och städade volvon så den är hur fin som helst nu.

I söndags så fikade vi först hos ett par grannar och fick asgott fikabröd till, mörkchoklad, som var blandat med grädde och Whiskey = Jag får äta och riktigt mumma ! ;)

Senare så kom Lina och hennes systerdotter Filippa. Filippa var lite blyg i början sedan släppte det, sprang runt bland alla djuren och alla djuren fick nästan hjärtsnurr förutom Ari, han bara stod vid staketet och längtade efter henne hela tiden ( Ari älskar ungar ), Bagheera och Hoppetossa lät henne också hållas, men de andra stackarna blev asrädda..
Speciellt grisarna, de vart så rädda så trodde de skulle stressa sönder sig själva, men inte lätt o veta, men det vet jag nu.

Bagheera var den som lät henne hållas hur hon ville, eller ja Filippa kallade honom för Baghitta när hon inte mindes namnet riktigt ;). Hon släpade på han, gosade med svansen kramade och höll på som barn gör, Bagheera bara låg där och brydde sig inte mycket.

När Lina började vilja åka hem hade hon ett problem, Filippa vägrade åka hem. Hon ville stanna hos Fia skrek hon, haha. Förstår jag det, tror hon hade det riktigt kul bara sprang runt hela tiden och lekte med sig själv, med djuren och med oss. Åkte ruschkana i gruset, kastade bollar, spelade fotboll ute i hagen och hoppa på sten och allt möjligt..
Ja, jag tror hon sov ganska så skönt på natten, och tydligen i bilen när de rundade hörnet på ladana frågade hon när de skulle komma tillbaka, så misstänker att det inte dröjer så länge innan de är tillbaka =)

Var riktigt skoj, Både träffa Lina och Överaktiva Filippa, kul att se barn glada och fulla av energi =)

PannkakanKärt barn har många namn eller vad brukar man säga. Hoppetossa brukar oftast bli kallad Hoppetossa, Hoppe eller köttfärslimpan, men nu ska jag nog kalla henne....Pannkakan ;) Snacka om att hon flyter ut helt när hon lägger isg och njuter av vädret.Saken är den att just där hon nu ligger så begravde vi hennes kaninsyster Sassa. Ibland undrar jag om Hoppe vet om det, för så fort hon är ute så hoppar hon nästan dit direkt och lägger sig. Misstänker för att det är sand där, men man vet aldrig, även i vintras hoppade hon dit och satte sig.

Fina fina supersociala Hoppetossa, hon älskar om hon får hoppa lös och man är ute, hon brukar ofta hoppa fram till en då för att vilja bli klappad.

Älskade stenenFinns en sten i vinterhagarna som jag fullkomligt älskar att sitta på och bara njuta av vädret, halvsova och bara finna ro i kroppen. Självklart glömde jag ta kort på stenen, haha.
Snygg min Ari gör på bilden ovan..Ena sidan av utsikten från stenen sett.En annan del..Och sista delen och allt det ni ser är vinterhagen, plus att man ser inte allt. Så de har hyfsat stor vinterhage =).

Igår var Håkan och jag nere i vinterhagen och såga ner en jäkla massa döda träd och rensade upp bland träd som skulle ner. Har inte plockat upp det från hagen än för det vart en hel del, men nu har hästarna något att göra, gå där bland och gnaga bark ;)
Finns en till sten i hagen som är ännu större, jag har aldrig klättrat upp där för det har vart så mycket träd i vägen, men igår när allt försvann så klättrade jag upp och wow vilken utsikt och vad mysigt det var. Min favoritplats nummer 2 hädanefter ;)

Lapar solAri står och väntar på maten ska serveras, Gud vad fin han börjar bli i sin långa man. Ari passar verkligen i lång man kan jag tycka. Jag gillar inte när man har kort man på hästarna för att man själv tycker det är snyggt. Speciellt inte snällt på sommaren då de gärna vill ha sin man att vifta bort flugor och annat skit med den.
Ari har fått riktigt tjock och fin man, ska trimma den något mera, sedan får den vara =)Dock så har denna dam ingen fin lång man, den börjar växa ut massor, men som jag misstänkte blir den ungefär 3 hårstrån tjock, inte snyggt. Men hon får gå med längre man nu i sommar så hon har något att vifta bort ohyran med, ska trimma den också så jag får se om den blir tjockare med tiden, men det tror jag inte. Hon har precis som många andra travare, tunn svans och man.

Igår när det var helt underbart väder, riktigt varmt och helt vindstilla så njöt alla djur och vi av solen. Hästarna stod och sov hela dagen, rörde sig knappt. Var skithärligt att titta på dem när de bara njöt och lapade åt sig D-vitaminer lång väg av solen.

VårenJag tror att jag kan vara med bland de som säger att våren är här nu. Misstänker dock att vi fortfarande kan få bakslag i såsom kyla/snöblask, men i det stora hela så är våren här =)

Tussilagon, krokusar, blåsippor, och vitsippor har jag sett i massor. Även sett andra blommor som jag inte kan namnet på ;)
Fjärilarna ser man hela dagarna, humlorna susar för fullt överallt, speciellt i våra sälgträd, de älskar dem tydligen.
Folk säger att de sett ormar, jag har hittills bara sett små salamandrar som är så söta så jag skulle vilja ha flera stycken inomhus så jag får titta på dem jämt ;)

Träden börjar knoppa och hagarna börjar lite smått bli gröna, helt underbart !!

397( Min FINA vagn som jag har de andra veckodagarna, inte något finskt helvete utan svenska fina grejer )

Ikväll blir det jobb igen, och ringde just chefen som sa att jag får tillbaka mitt ordinarie släp som jag ska ha på fredagar !! =)
Förra fredagen så fick jag ha ett annat släp helvete, några hade förstört sitt släp så då tog de mitt fredags släp och så fick jag ha gammalt skit !
Taket går inte att hissa på den så när man lastat övre planen och höjer dem så kan man bara höja dem en bur höjd eller hur man ska säga. Så när det är upphissat och klart och man ska börja lasta undre planet så var övre planet strax ovanför min bröstkorg, vilket betyder att man får böja sig rejält för att lasta undre plan =(
Burarna är jättetunga så det gjorde så j*vla ont i ryggen så jag kunde fan knappt gå efter.
Jag lastade ungefär 5-10bur sedan fick jag gå ut och sträcka på mig, sedan 5-10 bur igen, sträcka på mig sådär höll jag på. Tog världens tid att lasta, vet inte exakt hur mkt bur det får plats, men runt 50 bur kanske.
hela lasten vägde runt 2ton och det lastar man för hand och ungefär hälften lastat med böjd rygg. Ajajaj!!!

Jag har fortfarande ont i ryggen efter förra fredagen, jävla skitvagn, kör den åt helvete !! Det är våran extravagn som vi får ha om något går sönder, men jag blev arg för det var inte jag som hade sönder min vagn utan någon annan och då fick de ta min fredags vagn så jag fick ta det där skiten ! Bara för att jag kör det ekipaget enbart på fredagar, de andra körde hela veckan !!!

Skitvagnen hette Kaupe, finskt helvetesvagn. Idag får jag tillbaka min ordinarie vagn som heter VAK. Också finskt helvete, men ack så fin jämfört med Kaupe. VAK går att hissa taket på och fungerar bra !
Men jämfört med mitt släp jag har hela veckorna som heter SKAB så är båda finska vagnarna skräp jämfört med Skab =)
Finnarna skulle nog ge fan i att bygga släp, de verkar inte fixa det !

Ridlektion 1Igår var jag som sagt iväg på min första ridlektion, nu återstår det 12ggr kvar =)
Liten ridskola, mysigt ställe, supersnälla hästar verkar det vara och bra ridlärare. Man rider ute på hästbanan för det finns inget ridhus, så oavsett väder så rider man.
Igår blåste det storm så vi alla 3 trodde att hästarna skulle vara ystra, men icke. Hur coollugna som helst, de  vi hade.
Började att skritta runt och göra lite småövningar, mycket för att hon ska se vart vi ligger och hur vi kontrollerar hästen. Fick sedan göra övningarna i trav. Hästen jag hade hette Ca-Do och var 165cm i manken. Jag är van med Rut eller Ari som ligger på 154 resp. 157cm i mankehöjd så det var lite skillnad att rida så pass stor häst.
Hon hade enorma steg, så tog ett tag innan man hittade rytmen, men ack så skönt steg hon hade.

Vi gjorde bara en massa övningar i både skritt och trav denna gång och alla vi 3 ville testa galoppera, men antar att ridläraren vill se exakt hur vi ligger till med allt innan vi ökar farten, så hoppas på en galopp nästa gång som blir redan på tisdag. Som jag längtar !

När vi kom till stallet så fanns det hästar inne som vi fick välja, slutade med att jag fick den största och hon såg enorm ut, blev först lite skraj. Knappt aldrig suttit på så stor häst ( bara Häggrid & Viola, men de är/var också stora ardennrar så känns inte på samma sätt)
Men så fort jag kommit upp på henne så kändes det superhärligt, hur trevligt som helst att rida en så pass stor häst. Henne ville jag ta med mig hem på direkten ;).

Troligen kommer vi ha olika hästar varje gång vi kommer dit och rider, hon har skrivit upp det i en pärm vilka vi ska ha. Hon har inte så jättemånga stora hästar, så hoppas att jag kommer få ha Ca-Do någon mera gång =)

Detta är nog det bästa beslutet jag tagit, fy fasiken vad kul det var att få rida ordentligt idag, även om det känns i rumpan och ljumskarna idag så är det värt varenda träningsvärk.TrappanDetta är en av Eurospas längsta trätrappor och den finns i Kvarntorpshögen. Den är på 427st trappsteg, ganska så små trappsteg så riktigt jobbigt att gå uppför. Och den går spikrakt uppför, ska försöka komma ihåg kameran och ta kort får ni se.
I söndags var jag och Håkan iväg och gick uppför den, i tränings syfte, det hade nog vart lite extra roligt om det hade vart bra väder så man kunde få se utsikten ordentligt när man var uppe på höjden, men det var dimmigt som tusan.
Håkan halvsprang uppför nästan hela, jag hade fullt sjå att orka uppför alla trappstegen, men upp kom jag och så småsprang vi neråt. Var ganska så mycket is på många trappsteg så man fick ta dte ganska så lugnt.

Ska dit varje söndag och knalla uppför i träningssyfte, trodde jag skulle ha träningsvärk i måndags men det hade jag inte så jag ska nog försöka mig på att gå två gånger uppför på söndag eller åtminstonde 1.5halv gång =)

Är en liten bit att gå för att komma till trappen, men helt suveränt för då hinner man värma upp bra innan man ska gå uppför och efteråt hinner man jogga av sig =)

IdagIdag börjar ridskolan dra igång, 17.30 börjar vi rida men ska vara där 17.00. Hämtar upp Martina i Hallsberg innan vi far ut mot Skyllbergshållet. Hoppas vi hittar dit direkt, men det tror jag =)
Ellinor kommer ta egen bil, va meningen att vi skulle åka tillsammans, men min volvo är trasig så kan bara ta skodan.
Jag kommer vara asnervös när jag sitter i bilen på väg ut dit, inte ridit ordentligt på flera år och idag blåser det storm ute så hästarna kommer kanske vara ganska så ystra. Rider ute gör man där, för om jag fattat rätt så har de inget ridhus.
Kommer faktiskt bli ganska så roligt hoppas jag, träningsvärk deluxe kommer jag ha, men det är det värt alla gånger =)

BesökInte direkt ofta jag får besök här hemma, men igår var det dags av två fina tjejer, en liten tjej och en stor tjej =)
Nämligen Sofia och hennes lilla Nelly. Vi babblade, Håkan lagade mat åt oss, jag gosade med Nelly massor. Hon var vaken nästan hela tiden och de var här i ca 4timmar. Tyckte jag var starkt jobbat av en tjej på 3v.Självklart är ju jag smartast av alla och glömmer under hela besöket att ta fram kameran och ta massa kort, kommer på det i sista sekund därför vart det bara 2 snabba kort. Även fast Sofia tog massa kort så tänkte jag aldrig på att ta fram min kamera, KlantFia !

Var helt underbart trevligt att få prata av sig om allt mellan himmel och jord. Det får bara inte dröja så länge som det nästan alltid gör till nästa gång vi ses ! =)
Nästa gång tycker jag du kan ta med alla barn och bror om han vill så får de se djuren =)
Om det är varmare och Nelly inte är förkyld kan vi göra en picknick i trädgården om ungarna tycker det är mysigt, eller varför inte gå ner till Kolmilan och fika där med dem ? Finns bänkar där =)
Då ska jag iaf komma ihåg kameran och ta massa kort !

Tusen tack för igår underbara människa <3

Piggekott

Igår kväll ringde Håkan och berättade att vi har en igelkott som troligen bor under våran trapp i lövhögarna =)
Jag fullkomligt avgudar igelkottar, blir så glad när jag ser att vi har dem hos oss.

Det bästa av allt var att när jag kom hem på morgonkvisten så möttes jag av den lilla igelkotten vid trappen, den stannade till och bara tittade på mig och vädrade i luften, såååå söt när den gjorde så.
Jag gick sakta in för att hämta kameran, men givetvis när jag var ute igen så hade han krypit under alla löv.
Men ack så glad jag blev att jag fick se den, jag gav den kattmat direkt på en skål. Hoppas den åt lite av det =)

Min fina stackars tjejI lördags var det dags igen för Rut att få kolik, mycket allvarligare denna gång =(.
Upptäckte det när ja satt i telefonen och tittade ut i hagen, hon rullade sig ovanligt mycket och skarpade med hoven.
Ut i hagen och där låg hon, upp med henne gå och gå och gå i hagen, men till slut psrang hon ifrån mig för att försöka hinna rulla sig då tog jag ut henne och började gå på vägen.
Ringde veterinären och han kom efter 1,5timme typ.
Snälla Ellinor kom hit och hjälpte till att gå med Rut så jag fick ringa samtal och få avbelastning.
Vi gick o gick, hon försökte hela tiden lägga sig ner.

Otrevliga veterinären kom och började allt med att röka ??!!, hälsade inte eller något.
Undersökte Ruts mag och hjärtljud. Gav henne kramplösande, B-Vitamin. Sedan skulle han undersöka hennes tarmar, men det ville inte Rut så han gav henne då lugnande ihop med smärtstillande. Antingen gav han henne för mycket eller så är hon riktigt känslig för hon bara försvann i sinnet, ramlade omkull mot Aris boxvägg så den gick åt helskotta ( snälla Håkan lagade den Ari kunde gå in senare ).
Jag och Ellinor fick hjälpas åt att hålla upp hennes huvud annars ramlade hon omkull.
veterinären kommentar om det hela " Oj, sådär brukar de ju inte reagera " Vadå OJ !!! Idiot jävel !

Efter ett tag så gav han Rut vatten och paraffinolja genom en slang via näsan. Då började magen att låta  och det började komma tillbaka.
Jag fick tjata mig till att han skulle skriva ut avmaskningsmedel, så efter han gjort det och gett mig räkningen så åkte han bara.
Där stod vi med en häst som knappt kunde stå på sina egan ben =(, fick stå en bra stund innan vi kunde försikigt leda in henne i boxen. Min lilla lilla stackars tjej.

Tycker han betedde sig som ett svin, nonchalant som tusan och så tycker jag det är hans skyldighet att stanna tills hon kvicknat till så han vet att inget händer mera.

Men det skiter väl han i, han ville väl hem och sova och hoppas att inte få mera samtal.

Kalaset på dessa två helger på jourtid slutade på över 7000kr, billigt och bra. Agria betalar kanske tillbaka 3000kr om jag har tur, ska skicka in alla papper och så idag. Men fyfan säger jag bara.
Tycker mest synd om Rut, men ska avmaska henne idag och tvinga i henne A-fil och vatten sedan är det bara att hålla tummar och tår för att inget sådant händer igen...

Livet e fan i mig...En sak har jag lärt mig här i livet och det är att livet är fan i mig inte lätt någonstans. Jag trodde allt skit kunde ge sig för ett bra tag nu så man kunde få må bra och leva som man vill göra ett tag, men icke !
Skit på skit på skit bara händer hela tiden.
Efter farfars död och mina två underbara hästars död så försvann fötterna under mig, aldrig någonsin känt mig så svag och visste fan inte hur jag skulle ta mig framåt i livet igen. Men på något konstigt sätt, mycket tack vare underbara Håkan, så kom jag sakta men säkert tillbaka i livet, men tog ca 2år också.
Har mått hyfsat bra ett bra tag, men nu kom all skit tillbaka, tack och lov inga dödsfall ännu, men allt annat som kan hända ungefär har hänt.
Orkar inte ens ta upp hälften, ville bara skriva av mig... Tror jag går under snart, fattar inte hur jag ska orka komma tillbaka igen efter ännu ett återfall tillbaka till all skit.

Bland det värsta jag vet är att läsa sådant skit jag skrivit ovan på någon annans blogg, men jag bara kände att jag var tvungen att skriva av mig, så helt plötsligt förstår jag folk att de skriver om allt möjligt på sina bloggar..

Ja så är detJa nu har jag fått svaret på det där roliga som kommer dra igång. Jag ska nämligen börja rida på ridskola igen ;).
Få lära mig rida ordentligt igen och bli av med min rädsla en gång för alla. Är så förbannad på min rädsla, vill så gärna bli av med den och nu har jag bestämt att bli det med hjälp av ridskolans hästar =)

Känns lite sådär barnsligt kanske att börja på ridskola igen, men för tusan, länge sedan jag red inför någon som ser hur man sitter osv så det är bara bra att få lära sig rida ordentligt igen, för när man rider i skogen enbart så slöar man till sig på sitsen osv så finns nog en hel del att rätta till i min ridning =)

Woho, denna vecka som kommer börjar det på torsdag, sedan är det tisdagar som gäller de närmsta 12 veckorna framåt !! Som jag längtar.
Det är jag, Ellinor och Martina som drar iväg, vet inte om det bara är vi i gruppen eller om det blir flera, det visar sig, jag längtar iaf till torsdag klockan 17.30 då sitter jag på någons annan häst på lektion. Woho, äntligen kommer jag igång med både träning och ridning !!! Snacka om lycklig jag är ;)

HandledenIgår så lyckades jag med det som jag vart rädd för, nämligen att klämma mig riktigt ordentligt =(.
Jag har klämt tummen ett par gånger, men inge värre än så, men igår var det dags att klämma handleden mellan två svintunga burar. Vet inte hur jag lyckades, men det är ganska lätt att klämma sig så inte direkt chockad över det.
Ja skulle putta in en bur mellan två andra och när den nästan var på plats så fatsnade den i någonstans och hoppade i sidled och där var min handled, så jag fick försöka skjuta ut buren med min högra hand för att få loss min vänstra för den satt fast =(. Gjorde ont så inåt helvete !!! Killarna som jobbade där trodde jag bröt handleden, men det vart "bara" en rejäl stukning antar jag.

Jäkla skit säger jag bara, jag har svaga handleder som det är och högra handleden är fortfarand einte bra sedan ja ramlade omkull och sträckte ledbanden för ca 2-3år sedan, nu är det vänstra som blev skadad. Skitroligt !
Jag måste verkligen införskaffa mig riktigt handledsskydd och ha med mig när jag får ont, kanske kan hjälpa till på traven något. Kanske köpa något liknande som bilden ovan.

Undra hur man stärker upp sin handleder, någon som vet ?

RSS 2.0