Vår?Vet ni att de så kallade vädersnubbarna säger att våren ska komma till oss nästa fredag. Nu på fredag ska den komma till Skåne och de där nere, men framåt nästa fredag ska vi kunna säga att våren är hos oss.

På två olika ställen har jag nu hört/läst detta, ska bli lite intressant att se om det stämmer. Litar inte direkt på vädersnubbarna utan ser vad det är för väder när jag vaknar osv. Men kan bli skönt om snön smälter bort nu, den ställer till så mycket besvär emellanåt.

StädningI lördags städade jag, Håkan och Birgitta hela nedervåningen noggrannt. Det behövdes om man säger så.
Nu är det riktigt rent och snyggt ! Kan säga att det vara hur skönt som helst att vakna igår morse och gick ner till en nystädad nedervåning. Det har jag inte gjort sedan vi började renovera och ja det är ju ett tag sedan.
Allt luktar gott och vart man än tar är det rent !! =)

Nu ska det bara försöka hinnas med och ta övervåningen, men det får nog bli när allt kommer i sin ordning på nedervåningen så alla grejer där uppe kan plockas bort.

Tack Birgitta för hjälpen, det var till stor hjälp =) !!

Efter när Birgitta hade åkt hem så drog vi in till Ikea och köpte oss tv-bänk, nya kaffekoppar och lite annat småtjafs. Så igår började Håkan att fixa nya uttag baom tv:n för att slippa ha skarvdosor osv och så skruvades tv-bänkarna ihop. Sedan ska allt flyttas ner och förhoppningsvis får vi soffan i veckan också.
Förstå, hela nedervåningen klinisk städad, och vi får tillbaka vårt vardagsrum med tv =) !!!!
Vi har inte haft Boxern inkopplad seda vi började renovera, det betyder alltså inget tv tittande på mååånga månader, men vi har inte saknat det =)

Möte med barnFörra veckan så träffade Staffan och Östen barn för första gången och det gick jättebra. De var lika nyfikna som vanligt och undrade om de hade godis med sig ;)
Barnen skrek av förtjusning när de nosade på deras händer och lille Östen blev först rädd av skriket, men han vande sig snabbt. Fick säga åt barnen flera gånger att inte skrika, vill ju inte ha döva grisar ;-D.

Nu har mina grisar träffat massor av folk och de är knappt rädda för någon, man märker att de är reserverade mot alla andra, men inte så konstigt då det är jag som är där varje dag, alla andra är bara där emellanåt.
Men får människorna godis att mata dem med så älskar grisarna ALLA, haha.

Det som är roligt att man kan lägga lite godis på marken, då får alla klappa Staffan utan problem och det uppskattas av de flesta.
Många gillar att vara med när det är matdags, för då låter de kan man minst sagt säga. De tar i för kung och fosterland om inte maten kommer fortare än kvickt. Och grymtar hej vilt.

Jag är så "grymt" dålig på att komma ihåg att ta bilder, men ska se till att ta nya bilder på dem och även få med mig Håkan upp så han kan ta kort när jag gör lite trux med dem =)

SprengerGud jag vill verkligen ha dessa stigbyglar, kan ingen skänka dem till mig nu ? ;-)
Jag får så jädrans ont i (speciellt ena )knäet så fort jag rider, nu har jag inte ridit på ett tag, men så satte jag mig upp i måndags och red ut på Ari och gick ungefär ca 5min sedan började knäet göra ont. Då sitter man hela ridturen och lider av smärta och försöker ändra ställning hela tiden för att avbelasta knäet vilket inte är bra för ryggen på hästarna när jag ändrar mig hela tiden..
Stigbyglarna ovan är ledade vilket gör att det är skonsamt för knäna och många som har dessa ovan säger att deras knä,höft och led ont försvann. Jag vill också att min smärta försvann vid ridning..

Gaahhhaha jag vill ha råd med dessa nu så jag kan komma igång med ridningen ordentligt NU !!

Mat utkörningarFick reda på att nästa vecka börjar vi ICA chaufförer att köra ut grejer/mat inför påsken. Lät som ett skämt tyckte jag när de berättade det så var tvungen att ta reda på om det var sant och visst var det.
Det är ganska så sjukt faktiskt, Påsken är helgen v.16, utkörningarna börjar alltså v.9.
Brukar tydligen kunna bli ganska så mycket kaos när det ska börjar köras ut enligt vissa, medan andra säger att det är som vanligt = proppfullt i ekipagen. Och jag tror det kan bli som vanligt, kanske lite mera tyngre saker bara.

Visste ni att julen börjar köras ut redan i September ??
Helt sjukt om ni frågar mig och man börjar fundera på om man äter gammal mat många gånger ;-)

En annan sak jag funderat över med all dess matgrejer jag kör, ( jag kör allt som ICA har förutom kyl - och frysvaror ). Det är det att jag behöver inte ha kylaggregatet igång, inte ens på vintern så det är rejält med minusgrader i ekipaget. Till exempel så är det väldigt mycket barnmatsburkar man kör, de fryser när man kör och så tinas de upp när de kommer till lagret, sedan kanske det transporteras igen och fryser igen sedan tinas det upp ännu en gång i affären, hmm är det egentligen så bra ?!.
Allt görs så, schampoo och skit tror jag inte tar stryk, men vad säger konserver och annat i matväg om frysning/tining/frysning/tining osv ..

Ja vi har ju inte dött av det än, men många gånger tror jag vi människor blir sjuka av maten vi stoppar i oss för den inte är bra och så säger alla att det är magsjuka eller så..

Gick i stöpetPlanerna idag gick åt stöpet kan man lugnt säga, jag hade tänkt gå upp tidigt och hinna iväg och handla lite mat. Hem igen och fylla upp en jäkla massa vatten åt hästarna båda inne och ute, bära ner en jäkla massa ved för nu har vi inget nere och sedan börja plocka undan en jäkla massa grejer som inte ska vara där de är.

Men jag stallde ingen klocka för jag brukar ändå vakna senast 12 av mig själv. Vaknade till lite sådär utav att Håkan kom hem tidigt, han mår inge bra så han åkte hem tidigare från jobbet och la sig och sov direkt, självklart somnade jag om också och vaknade 15.20 !!!! Ajdå.

Nu har jag precis käkat "frukost" så nu ska det sättas fart och fyllas vatten åt hästar, mocka stallet och bära ner lite ved så vi kan elda idag och imorgon iaf, det är det jag kommer hinna och ja äta innan jobbet.

Imorgon måste jag motionera hästarna så det kommer inte hinnas mycket då heller, fasiken också, var min enda dag innan helgen som jag skulle ha hunnit med något, typiskt !!


FryserJag brukar som sagt aldrig klaga på vädret, jo om det blåser massor i flera flera dagar, det är bland det värsta jag vet, blåsten ! Fast då ska det blåsa rejält också.
Men tycker denna kyla börjar tränga sig in mer och mer i ryggmärgen och vägrar försvinna, jag fryser hela tiden. Vaknar upp på dagarna när jag sover över att jag fryser, inte kul !
Jag har värmefilten på, termotäcke, men ändå fryser jag.

Tror alla mina djur också börjar tröttna på detta, hästarna vill ha något att noppra på, inte bara snö så långt ögat kan nå. Katterna vill ha värme så de kan vara ute och så vill de att snön ska försvinna så sorkarna och råttorna blir mera lättfångade.
Kaninen vill ha gräs att äta och grisarna vill ha värme. De skakar så de skakar ibland, tycker så synd om dem alla.

Ihelgen säger de att det ska bli mildväder, men vad jag sett är det för att ett nytt snöväder ska komma in. Hmpf! Ännu mera vitt.

Kan tycka det är roligt för alla barn denna vecka i och med sportlovet att kylan sitter i och att det är snö, men nästa vecka kan det börja ge sig ;-)

Våra små stugorMycket jag älskar med allt, och just våra små stugor älskar jag att se på. Denna lillastuga vill jag såå gärna byta tak på, skämms att förra ägarna satte på plåttak, så gör man inte med äldre byggnader, Hmpf !
Vill ha samma tegel som vi har på stora stugan, modernt, men ser gamalt ut.Stora stugan är så fin, tänk om det kunde finnas ekonomi att renovera den till nästanintill orginal skick. Stort upplyft blev det iaf när vi bytte tak, målade om hela stugan, bytte vindbräder och knutbräder.

Lata av naturenVi fick chansen att testa dessa små Burner påsar av Håkans jobb här för ett tag sedan, vi har alltid tyckt det verkar vara rena skiten ( bara något vi fått för oss ). "Säkert dyrt och skitdåligt" har vi typ muttrat.
Haha, tänk så fel vi haft.
Man kan lägga in hur stora vedträn som helst, behöver inte ha något papper eller stickor utan man lägger dessa små påsar på vedträden och tänder de små påsarna. Det tar sig varje gång !!!
Jag använder oftast 2st påsar till varje tändning eftersom jag tar stora vedträd direkt, men tar man något mindre räcker det med en påse =).
och sådär jäkla dyrt var det inte heller, 2st askar med 100st i varje kostade 149kr. Finns inget bäst före datum så gör vi inte av med alla nu denna vinter så är det bara att spara =).

Fia slår ett slag för Burner !!

Black & WhiteSer helt underbart ut, de sitter och dagdrömmer ihop om alla de vackra goda fåglarna utanför fönstret och längtar till sommaren då sorkarna är lättfångade.Dumma dumma matte som kommer och stör i dagdrömmen om de godsakerna som finns överallt.Mina underbara fina små kissar.

Lite nytt i badrummetDet pillas och pysslas lite med det mesta nu när det stora i all renovering är klart. Igår så fixade Håkan spotlightsen i taket i badrummet, dock den precis ovan duschen måste vi köpa en annan, för de vi hade köpt var tydligen bara godkända för badrummet utanför duschutrymmet. Så var iväg till Bauhaus och kollade, men ingen som ens var i närheten lik de andra, så ska kolla vidare =). Så och mysigt är det när man tänder på kvällen.
beslysningen ska gå och dimmra, men dimmern var trasig så den byts i veckan.Vår fläkt, ganska så stor pjäs, men helt okej. Den är väldigt tystlåten, man hör den bara om man verkligen koncentrerar sig. Ska tydligen vara riktigt bra också, men tanke på kostnaden så hoppas jag det =)Och så är golv värmen installerad med. Mmm gå ut från duschen på ett varmt golv, det är man inte bortskämd med, men det lär vi bli ;-)
Har köpt dörrkarm också, men det är lite pyssel att få till så dörren kommer nog ta ett tag att få dit, är lite special sådär som vanligt hos oss.

Min nya älsklingDenna maskin är jag förälskad i ;-D. Kan man vara det i en tvättmaskin? Jo klart man kan det.
På många platser vi bott på har haft tvättstugor med dåliga maskiner, de ställen vi bott på med tvättmaskin i lägenheten har också vart dåliga maskiner.
När vi flyttade till eget hus så fanns det redan en tvättmaskin där, den var dock inte ett dugg bra den heller.
Den centrifugerade precis som den ville, alltså bara ibland och så läckte den vatten och levde rövare.

Nu när vi renoverade om så kastade vi ut tvättmaskinen i stallet så den ska jag använda i sommar och tvätta upp hästtäcken med tills den går sönder.
Vi åkte iväg och köpte oss en ny när tiden började närma sig för "dags för en tvättmaskin".

Den håller på med sin 4:e maskin och hittills är jag supernöjd. Den är tyst, tvättar rent och framförallt den centrifugerar så bra så tvätten är nästan torr när jag tar ut den, torkar på nolltid när man hänger den =) Woho Fia lycklig !!!

Den är till för 7kg tvätt, 1400varvs centrifugering, kan programmera in när jag vill tvätta, så om jag vill ha maskinen klar tills på morgonen när jag kommer hem så ställer jag bara in tiden på det, riktigt bra !

Nackdelen är att det tar väldigt lång tid att tvätta, men det gör tydligen många av dagens maskiner för att det ska vara så skonomiskt som möjligt för vattnet att värmas upp. Snabb tvätt = snabb uppvärmning = kostsamt sa de i affären.

Jag skiter i vilket, jag är supernöjd med min nya älskling ;-)

Skryta lite ;-)Östen har en halvsyster som heter Pyret och hon är en riktig liten kändis. Hon medverkar i filmen " Hotell gyllene knorren" som har biopremiär den 23:e februari.
Igår var det galapremiär på den filmen uppe i Stockholm och lilla Pyret var med på galan, måste ha vart en riktigt uppsyn bland alla de så kallade mänskliga kändisarna att få se en riktig filmstjärna för en gångs skull ;-D hihihi.
Tror hon glänste över alla på galan.

Tycker ni ska gå och se filmen, tror den kommer vara riktigt bra. Jag längtar lite efter att få se den.

BerömNågot jag också är förvånad över är att redan från första dagen så är de renliga i boxen. Såg att uppfödaren hade i hörnen av boxarna lite spån där deras "toa" var så jag har gjort likadant och de går bara dit och gör ifrån sig om de är i sin box. Är de i hästarnas boxar så gör de ifrån sig på deras bajshögar.

Trodde också när jag valda att ha dem lösa i stallet på dagarna att de skulle välta hela stallet upp och ner, men det gör de inte heller. Ett par gånger har hinkar legat överallt. Men annars tror jag de ägnar dagen åt att böka runt i de andras boxar och att sova. Det är förvånadsvärt lugnt i stallet när man kommer in. Kanske kommer när de blir äldre ;-D

Östen gjorde stort framsteg igår, han hoppar upp i mitt knä med frambenen för att tigga godis såklart, och när han fått godiset så rusar han inte därifrån utan står kvar. Fick även klappa honom lite grand när han inte åt något.
Stort framsteg för lille räddharen.

Staffan gör mer eller mindre framsteg varje dag, han går också upp i knäet och tigger godis, men han rör sig inte ur fläcken när man klappar han. Får klappa mer och mer på han, igår tyckte han att det var skönt att bli "kliad" för första gången, de andra gångerna jag försöker klia han fattar han inte varför jag gör så, men tror poletten trillat ner så han förstår att mina händer kan vara sköna.

Igår träffade jag GrisEva ( uppfödaren ) en snabb sväng och passade då på att fråga hur man lär dem vinka på kommando, så nu fick jag tips, så det ska övas på från och med idag.

Jag har så dålig fantasi när det gäller tricks, det är bara fantasin som sätter stopp för deras tricks de kan göra och min fantasi är på bott. Tror allt blir även lättare att lära dem när de är riktigt tama och jag kan sätta på dem sele.

Jag längtar efter jag kan sätta på dem sele och gå ut med dem =)

Nya beteende jag inte visste omJag har som sagt jobbat med grisar så något visste jag allt om de små nöffarna jag skaffade mig, men det finns ett par saker jag har blivit riktigt förvånad över. Kanske inga direkt stora grejer, men ändå ;-)

Den ena saken är att de dricker litervis med vatten om dagen, klart man visste om att de drack vatten, men de verkligen häver i sig. Tror det är för att de går och bökar i hästarnas boxar hela dagarna så det blir ganska så torrt i halsen på dem.
Nu fryser vattnet i deras vattenskål direkt, men kommer man in i stallet skyndar de sig fram och skriker på ett speciellt sätt, då vet jag att jag ska knacka sönder isen så de kan dricka. Tog ett par dagar att förstå att de drack så mycket som de gör, trodde först de hällde ut det för det var ganska blött runt omkring, men förstått att de slafsar även när de dricker ;-D

En annan sak är att jag trodde inte de tydde sig till en person, utan jag trodde de gillade alla människor, men så är absolut inte fallet. Kommer det någon till stallet så självklart går de fram om de har godis ( de älskar ju nästan allt som går att äta ), men om jag går min väg för att göra något annat i stallet så springer speciellt Staffan efter mig i hälarna. Ser nästan ut som han säger " Hallå, du kan ju inte lämna mig där borta med de där konstiga människorna"
Staffan är en riktig liten mamma gris, så fort jag är i stallet så springer han efter mig och går jag in i sadelkammaren och stänger dörren står han utanför och skriker i högan sky och skrapar på dörren.
Jag kan inget göra än att småle åt han när han gör sådär.


VolvoJag har alltid ända sedan jag började köra lastbil sagt att Scania ska det vara, men jag beredd på att erkänna att jag ändrat mig. Ända sedan jag fick chansen att köra Globetrotter så är jag kär. Ack vilka sköna bilar det är.På Bengt´s har vi många bilar som går åt posten, de så kallade enaxliga dinkitoj bilarna ;-). De volvo bilarna avskyr jag, då är det bättre med Scania på de småbilarna.
Har kört lite Scania boggie bilar som vi har, visst de är helt okej. Men måste få säga att Volvos Globetrotter boggie bilarna är underbara. Jag är kär !!!
Vet knappt något negetivt med dem, eller jo att det är alldeles för mycket datateknik i dem som strular. Givare överallt som felsignalerar hela tiden.
Annars gillar jag hela comforten i dem.
Går stadigt som tusan och pigg som tusan är de och framförallt starka som oxar.

Ruskigt

Fick höra här för några veckor sedan att idioten som styckade Eva Magnusson utanför Örebro är min gamla datalärare från högstadiet. Hur äckligt är inte det ??
Min lillasyster var hemma hos dem rätt ofta som liten.

Jag ryser ryser ryser av obehag !! Idiot människa, hörde på radio att han är troligen psykiskt sjuk. Nähä ?. Men fan om han får psyk vård, han ska fan i mig avrättas NU !.
Jag är för att de ska införskaffa avrättning här i Sverige som en dom, bara de kan lägga upp bevis till 110% så är jag helt för.

Glädje & Agg

GLÄDJE


Fågelkvitter, älskar att höra de små liven kvittra. På sommaren när man har fönstret öppet och man vaknar av att de sitter utanför och kvittrar. Mmm längtar.

AGG

Måste bli den förbannade täckningen som jag INTE har här hemma. Ruskigt dålig täckning här hemma. Vi vill säga upp hemtelefonen för att det är så mycket avgifter bara på den och knappt inget man betalar är det man ringt för. Men vi kan inte säga upp den för vi har hittills inte hittat någon mobil eller abonnemang som har bra täckning här ute..

3 saker ni..

3 saker ni inte visste om mig

- Jag fullkomligt älskar att retas och jävlas med folk, och blir full i skratt när folk inte fattar att man retas och visar med hela ansiktet att de tycker jag är dum i huvudet typ, hahaha. Sedan när de fattar att man retas så rodnar de oftast och skrattar tillbaka. Älskar att retas och höra spydiga kommentarer tillbaka så man får retas vidare.
Retstickan Fia, det är jag det ;-)

- Jag har åkt polisbil 2gånger på en vecka, kanske inte direkt lyckat, men är man inte så smart i tonåren så är man inte. Ung och kriminell, tur att man har kommit på bättre tankar ;-)

- Jag har svårt att umgås med barn, tycker det är obekvämt helt enkelt. Små barn går bra, men när de börjar komma upp i åldern när de börjar gå och prata då gillar jag det inte. Sedan när de blir mycket äldre, typ skolåldern ungefär då går det bra igen. Något jag alltid tyckt vart obekvämt, så är det bara.
Fia som bara gillar barn ibland ;-)


MatchningNu när det börjar snart bli dags att fixa iordning vårt hem så är det en del som frågar hur jag ska inreda och ger tips om hur saker och ting kan matcha.  Jag skrattar ihjäl mig inombords egentligen.
Matcha ?. Jag skiter fullständigt i om det inte är samma färg på allt i ena rummet osv, vill jag ha en röd kruka ihop med en gul så köper jag det. Men nu skulle jag aldrig falla mig in att ha det, tycker gult är fult.

Jag köper det jag vill ha och skulle det råka matcha någonstans så är det så. Enda som jag vill ska matcha är när jag renoverar, golv, tapeter, bänk skiva och ska matcha, men inredning är en annan sak.

Jag fattar inte hur folk orkar matcha allting i sitt hem, och när de väl gör om så ska allting bytas, snacka om onödiga pengar enligt mig och framförallt onödigt arbete.
Jag kan tycka det är hur stelt som helst att komma hem till någon som har matchat precis allting, finns inte en enda sak som bryter av. Ibland kan det vara fint, det kan jag erkänna, men skulle aldrig själv vilja bo i det.
Kan tycka att den här riktigta myskänslan inte finns i sådana hem eftersom jag tycker det blir stelt.

Men smaken är som baken = delad och tur är väl det för tänk om alla skulle vilja ha vitt i sina hem te x, gud då skulle alla få ont i huvudet av den ljusa färgen ;-)

FobierPå nätterna när man lyssnar på radio så pratas det en hel del om massor av saker. Man själv börjar fundera rätt rejält över sakerna de pratar om emellanåt. Som häromdagen hörde jag något om folks fobier.
Folk har bra lustiga fobier, och då börjar man själv fundera över vilka fobier man har.

- Jag ogillar spindlar, men börjar kunna titta på dem och mindre spindlar och långben spindlarna har jag absolut inga problem med, men det är värre me de här svart/brun ludiga sakerna. Men jag har börjat sagt till mig själv att jag ska försöka övervinna rädslan över dem eftersom de finns i hela mitt stall, men det går sådär ;-)

- Jag gillar inte fötter, men fobi är det nog inte, på sommaren går nästan alla barfota och visst man vänjer sig, men i början tycker jag det är äckligt, för hur mycket man undviker att se ner så blir det så ändå. Men folk som går barfota på vintern förstår jag inte, sätt på er strumpor ! ;D haha.

- Men det värsta jag vet är nyckelben, klarar inte av att någon tar mig på mina nyckelben *ryser*, och tycker det är äckligt att se riktigt smala nyckelben eller när någon fjantar sig och knacka på sina nyckelben. Usch !

Sedan vet jag faktiskt inte om jag har några fobier, det är väl just nyckelben och lite spindlar jag har. Kan inte komma på något såhär på rak arm iaf, så jag tror att jag är rätt så beskonad på det.


6 ÅRIbörjan av februari hade jag vart lastbilschaufför i 6 år, jobbat enbart på Bengt´s Åkeri har jag också gjort i 6år.
Tiden bara rasar iväg, sitter och tänker på vart man kört. Göteborg till största delen är det allt, men även haft körningar på Värnamo, Oslo, Malmö, Borlänge, Enköping, Jönköping, Hudiksvall, Norrköping mm mm.
Älskar att plöja asfalt mil efter mil, och några mil har det allt blivit ;-)

När jag var liten så åkte jag mycket med min farfar som var lastbilschaufför, jag var med lite överallt där han åkte. Vet att jag hade sovkläder med mig ifall jag skulle bli trött och klart man blev det som liten ;-)
Så redan som liten ville jag bli lastbilschaufför.

När det var dags att välja in på gymnasie så började jag på Kvinnersta, ville komma in på travlinjen, men hade 5poäng ifrån så kom inte in så fick börja på jordbruk istället. Men så blev det en plats ledig på trav efter 4-5v, men hade då redan fått kompisar på jordbruks sidan som jag gillade så valde att gå kvar där. Ångrar inte en enda sekund av det, fyfan vad trist att sitta bakom många hästarslen varje dag.

Efter gymnasiet så började jag arbeta på en svingård, jobbade där i 3.5år ungefär. Det skar sig rejält mellan mig och cheferna så därför jag valde att sluta där, jag ångrar inte heller det. Älskade att jobba med grisarna.

När jag stått arbetslös i ca 1v så var jag på mitt första möte hos arbetsförmedlingen så frågade de vad jag ville göra " köra lastbil" svarade jag. Veckan efter ringde de och sa att jag kommit in på lastbilsutbildningen, skulle börja den 20:e september minns jag att det var ;-)
Var inte arbetslös mer än några enstaka veckor.

Jag var riktigt nervös när jag skulle börja utbildningen, hade bara haft mitt vanliga B-körkort i några månader.
Jag var ensam tjej i min grupp, vilket absolut inte gjorde mig någonting då jag trivs bäst att umgås med killar =)

De 5 månaderna vi gick på utbildningen rusade bara fram, kändes som någon enstaka månad.
Vi tog C-kort, CE-kort, ADR, Truck-kort, Arbete på väg, Yrkeskompetensbevis.

Jag tog mitt B, C och CE-korten på nästan exakt 1 år , det är ganska bra gjort enligt mig ;-)

Ångrar INTE INTE en enda sekund i mitt liv att jag växlade om och blev lastbilschaufför, för om det inte är någon som vet det, så vet ni nu att jag stormtrivs som lastbilschaffis " Mitt drömyrke" LOVE IT !!!!!


Inte lättDet är inte lätt att vara katt i en byggarbetsplats. Dumma Husse som lagt grejer på deras kudde ;-)
De låg där båda två mest hela tiden för att protestera tror jag.

LedningarFixades givetvis med en hel del vattenledningar igår med, hade vart lite svårt annars att få vatten in till badrummet ;-). Såhär såg det ut före.Och såhär ser det ut efter, hydrofor är flyttad för att tvättmaskinen ska få plats. Avlopp till tvättmaskinen är draget så nu är det bara att placera dit maskinen, men Håkan ska fixa lite med något för den att stå på, slipper den stå på golvet. Alla kopparrör ni ser är nydraget. Går från varmvattensberedaren.En jäkla massa vattenledningar som är som ett råttbo.Och sådär blev det efter de var klara med rördragningen =)

Nu är alla vattenledningar dragna, enda med vattnet är som sagt varmvatten till Övervåningen, men det är snabbt fixat tror jag. Känns underbart skönt att allt sådant är klart, nybytta vattenledningar, ny el och bitvis nytt avlopp = ME LIKE <3 !!

Vet ni vad ?Antar att ni förstår vad detta betyder ? ;-) Jo nämligen att vi har dusch HEMMA !!! Woho woho. Blev klart sent igår kväll, så varmvattensberedaren hann inte värma upp det så blev ingen dusch igår, men ska bli en idag innna jobbet, ska ut och mocka och fixa hästar först. Och jag längtar !!Tänk att bara kunna kliva in i duschen när man vill på dygnet, rena lyxet om ni frågar mig. Alla som har dusch och aldrig vart utan en under längre tid kan inte förstå denna underbara känsla som blir när man får dusch.
Vi har vart utan en dusch i 8-9mån i huset, men när vi rev badrummet inne så flyttades duschen ut i stallet, men där frös den för ca 4-5mån sedan och sedan dess har vi duschat hos olika och på jobben.Älskar strilande vatten, varmvatten kommer vi ha nästan obegränsat då vi har en ganska så stor beredare. Nu ska Håkan bara fixa det sista så varmvatten kommer upp i kranen på övervåningen.


Framsteg på nöffisarnaIgår kväll hade grisarna bott hos mig i en vecka och jag tycker de har gjort stora framsteg, speciellt Staffan.
När jag hämtade hem dem var de ganska så otama, alla hastiga rörelser man gjorde gjorde dem rädda. Fick absolut inte klappa på dem, inte ens vid matning.

På en vecka har Staffan lärt sig:

- Sitta på kommandot "sitt"
- Hoppa på kommandot "hopphopp"
- Gå upp i knäet med frambenen på kommandot " Gå upp"
- Han kommer springandes på kommandot " komkom"
Jag får klappa honom jämt när han äter, han blir aldrig rädd vid matningen. Jag får nästan göra vilka rörelser jag vill i närheten av han, han blir inte rädd. Han följer mig jämt i stallet så ibland är man nära på att snubbla över han och märker jag inte att han är med så buffar han på mitt ben med trynet, sötnosen där ;-)

På en vecka har Östen lärt sig:

- Nästan alltid så kan han pussas på kommandot "pusspuss och så smackar man"
Jag får alltid klappa han vid matning, men gör jag för hastiga rörelser så springer han fortfarande iväg.
Han har inte lärt sig så mycket mer än så.

Staffan är äldst och han är mer "lugn" än Östen och sedan skriker Staffan efter att lära sig nya tricks hela tiden, han är jätte lätt lärd, bara hans matte som inte har någon fantasi.
Försöker få han dans, men han skyggar undan när jag för handen bakom honom, så det får vänta tills han blir mera tam.

Måste ta ut Östen själv mycket mera och låta han bli mera självständig, men gjorde det en stund igår, men då stod Staffan och skrek efter mig så det skar för mycket i hjärtat så jag släppte lös han.
Dumt jag vet, men jag ska öva en stund idag med Östen. En kort stund varje dag så kanske det blir gris av han med och ingen räddhare ;-).

Men båda två kommer fram till folk som kommer hem och hälsar på, vilket jag tycker är bra. Men så är de också godisråttor.

Alla hjärtans dagVad är det egentligen att fira ?. Ingenting för mig och Håkan iaf. Tror faktiskt inte vi har firat det en enda gång, hmm kanske att jag fått någon chokladask någon gång, men inget mer firande än så.

Blir ett jäkla ståhej på vissa att det är alla hjärtans dag, måste fixa present till sambon, måste laga mat osv osv. Jag tycker då det är en helt vanlig dag.
Men så är jag inte direkt mycket för dagar man ska "fira" som till exempel alla högtider vi har, julafton gillar för att då träffar man oftast nästan hela familjen och det gillar jag, men allt som rör julafton till kan kvitta för mig.
Midsommarafton, påskafton, nyårsafton mm är inget speciellt för mig. Helt vanliga dagar.
HästarnaKörde Ari en sväng idag, skulle ha kört elle ridit Rut, men jag höll fan på att dö av frostskador när jag kom hem med Ari, så Rut får jag ta imorgon. Får köra/rida lite varannan dag på dem när jag hålls med dem själv när det är såhär kallt. Mest händerna och ansiktet som jag förfryser.
Kroppen lyckas ja ha på mig så mycket kläder så det funkar, men hittar ingenting att ha på händerna som står pall för mer än -15. Har tjocka handskar, men det går igenom när det blir riktigt kallt.
Och för tjocka handskar eller flera par kan jag inte heller ha för måste kunna hålla i tömmarna.

Till ansiktet har jag en huva av något slag, som funkar ganska okej, men den täcker bara runt huvudet och en bit upp på hakan så framsidan av huvudet håller på att gå sönder av kylan.
Måste införskaffa mig någon form av rånarhuva som bara är öppet endast vid ögonen. Någon som har något bra tips på vart det finns att köpa ?

Ari var pigg som en mört, sprang som en tok när han fick och ville helst inte skritta så vi fick ha stora diskussioner om varför man ska skritta ! Var ute i över en timme så han fick springa av sin energi en hel del. Han var så jäkla svettig när vi kom hem så det rann om ansiktet, men den mesta av svetten är att han stressar när han vill springa.
Ska ut med han imorgon igen om han kommer vill säga.

Tisdags skos de om så då blir det nya racerskor på ;-)

Medicinlådan

Vad som alltid finns hos oss i medicinlådan är:

- Bifolac = bra mot oroliga magar

- Alvedon & Ipren = bra mot huvudvärk, feber, mensvärk osv..

- Zyx = Riktigt bra mot onda halsar

- Idominsalva = Bra mot allt som är torrt och irriterat på kroppen.

- Otrivin = Nässpray som jag tycker funkar bland det bättre, men inte helt bra.

- Klorhexidin & Alsolsprit = Bra mot rengöring av sår o dylikt.

- Kompress, kirurgtejp, olika bandage mm finns också en drös av.

Har lite av allt möjligt mera, men just dessa ovan är de som alltid som sagt finns hos oss inne i huset.

Fias Hiss & Diss

FIA HISSARMåste få bli ett receptfritt läkemedel. Bifolac är helt toppen mot oroliga magar. Både om man är lös i magen, hård i magen eller bara orolig så hjälper det.
Fick tips av produkten av Sandra och sedan dess är jag fast. Så fort jag blir orolig i magen så tar jag 2kapslar av Bifolacen och det hjälper efter en kort stund.


FIA DISSAR

Alla j*vla förfrågningar om olika spel på facebook. Jag blir tokig, jag spelar inte ett enda spel därinne och har inte för avsikt att börja heller. Får förfrågningar nästan varje dag av folk på olika spel. Nej tack !!
Lite Ilandsproblem varning, men ändå ;-)

Saknad av MajaIdag är det en sådan där Maja saknar dag. Saknar henne grymt mycket varje dag, går inte en dag utan att jag tänker på henne. Men de flesta dagarna så är det ingen fara, men idag tänker jag hela tiden på henne. De flesta minnen jag har av Maja är bara fina minnen och älskar att drömma mig bort när vi for genom skogen i full fart och hon lyssnade på mig på minsta lilla vink.
Vill ha tillbaka det förtroendet för en häst och vill absolut ha tillbaka ridvanan. Måste sätta fart och börja rida, men är alldeles för feg, varför vet jag inte för jag vill så gärna. Dum är jag !
Tänk om man kunde ha någon som satte press på mig att jag måste rida, då skulle det nog bli av. Men är jag själv så kör jag mina kusar helst.

Vet att du aldrig kan komma tillbaka Maja, men du finns hos mig och kommer alltid att göra det, det är en liten trygghet för mig.

Älskade superfina, underbara Maja. Älskar dig !

TrickenJag visste att minigrisar är lättlärda på konster, men inte att de var såhär lättlärda som Staffan är.
Igår började jag öva tricket sitta, det lärde han sig nog på kanske 5min. Testade flera gånger under dagen och i början tog det 2-3tillsägningar av "sitt" innan han satte sig, till kvällen så satte han sig så fort jag sa "sitt".
Idag sätter han sig direkt med.

Ari vägrade komma in idag så medryttaren fick ta Rut själv på en ridtur och istället för att jag skulle gå in så övade jag trick med Staffan. Övade på "kom kom" = komma. Och det fattade han utan att jag ens lärt han, så nu följer han mig överallt i stallet *kär*.
Övade på "kom kom" sedan när han kommit så ska han stanna direkt, och det gick lite sisådär, ibland förstod han. ibland inte, men tror det kommer komma utan problem =).

Sedan hoppade han mot godisen av ren vilja och kom direkt på att uttnyttja det, så övade på att han skulle hoppa på kommando, det tog ca 10-15min innan han fattade direkt. Så nu när man säger "hopp hopp" så hoppar han efter godiset.
Fast säger du nu "sitt" så gör han gärna sitt och hopp direkt efter varandra, tror han vill ha dubbelt så mycket godis, det är därför ;-)

Lille duktige gris.Östen däremot är inte direkt pigg på att lära sig något, när man försöker lära han sitta så backar han, hoppa gör han inte utan så fort godiset kommer fram vill han bitas. Men det håller på att tränas bort.
Fick tips av uppfödaren att låta Staffan va instängd i deras box och ta ut Östen ensam och träna självständighet, och det tror jag han behöver. Han kan inte vara själv någonstans i stallet utan att han börjar skrika efter Staffan. Staffan däremot bryr sig inte ett dugg vart Östen är ;-).

Busige gris lille Östen.

Hemfärden med grisarnaJag har som sagt alltid velat haft minigrisar. Hade inte tänkt att skaffa mig detta ännu mycket på grund av ekonomin sa ifrån. Jag har försökt sparat länge till dessa underbara varelser, men går trögt.
Jag har alltid vetat vart jag ska vända mig den dagen det är dags, för mig finns det bara ett självklart ställe som är riktigt seriösa och supertrevliga.
Jag har följt hennes hemsida ett bra tag och även gillat sida på facebook.

För ca 2v sedan skrev hon ut på facebook att det fanns två minigrisar till salu igen pga oseriösa köpare och just dessa två har jag tittat på en hel del. Nu var de visserligen mycket större än vad jag ville ha, men helt bedårande söta =).

Jag tog kontakt med henne och de fanns kvar så vi bokade en träff i söndags den 6:e feb.
Längta ihjäl mig efter den dagen, dagen kom i rasande takt och äntligen fick jag åka. Åkte runt 10.30 tiden och hämtade upp Sandra i Fjugesta först sedan bar det iväg neråt.
Vart lite osäker på vägen så blev något försenad ner.

Väl nere så fikades och pratades först. Sedan gick vi ut och kollade in alla deras minigrisar, de hade 15st utöver Staffan och Östen. Helt underbara varelser. Bland annat så har de en filmstjärna till gris, nämligen Pyret som vart med bl a i Julkalendern och ska nu även upp på bio den 23:e på filmen "Hotell Gyllene Knorren".

Efter ett tag kom vi till boxen med "mina" grisar. Jag smälte direkt.

Det pratades vidare och gosade med grisarna för fulla muggar. Vi fick även se en massa konster deras grisar kan så som: Sitta, vacker klöv, dansa, gå slalom mellan benen, apportera mm :-D

Gick sedan in och skrev iordning en massa papper på Staffan och Östen sedan lånade jag en bur utav dem och de lastades in i bilen. Vi var där ca 4h, hur trevligt som helst. Underbara människor med underbara och "annorlunda" djur ;-).

Trodde de skulle vara mera livliga i bilen, men de sa knappt en knyst, förutom emellanåt när Sandra nöffade åt dem, då nöffade de tillbaka direkt.

Hemma igen runt 21.45 tiden och fixade iordning boxen och in med dem. De fick sedan sitt första mål mat här i Hjälmsätter och de åt för fulla muggar.
Hästarna tycket nöffande var jättekonstigt och katterna är fortfarande livrädda att gå in i stallet ;).
Bildbomb på sötnosarnaJag kan inte stirra mig mätt på dessa bilder och kan knappt fatta att de är mina. Blir lika glad varje gång jag kommer in i stallet och hör dessa underbara varelser nöffa när de känner igen min röst.
Detta är Staffan ovan.Snygga Staffan som faktiskt heter så mycket som " Ms Piggy´s Starke Staffan"Sötnosen Östen som heter " Ms Piggy´s Ösige Östen"Litet busfrö ser Östen ut som och ja det stämmer också, för ack vilket litet busfrö han är.Tittut
Här kommer Östen utfarandes från Hoppetossas box.Åhh jag smälter av kärlek till dem ;) .   :0) Oink Oink

Fias Hiss & Diss

FIA HISSARVitkål, har alltid gillat det, men vi har sällan ätit det. Men nu äter jag massor av det, smörsteker det och har till maträtt. Gör egengjord pizzasallad ungefär. Doppar i dipp. Mm, riktigt supergott är det.Om jag ändå hissar något man kan äta kan jag dissa något man absolut inte kan äta ;) Nämligen Russin, är så jäkla äckligt så jag fattar inte att folk stoppar det frivilligt i munnen. Jag ryser när jag ser folk stoppa det i munnen och njuta, måste vara en fantasi för dem att de drömmer, för det är *fan* inte gott.

Glädje & Agg

GLÄDJE


Idag får det bli dessa, kan man bli annat än kär och överlycklig över att bara se dem ? ;)

AGG

Mina eksem jag har på kroppen får bli dagens Agg, fan hatar dem, vill inte ha dem. Var till läkaren i måndags, då hade jag haft det i 2v tid. Fick en eksemsalva som är ganska mycket kortison i. Har använt det i 3 dagar nu, men ingen skillnad. Kanske kommer, får hoppas det. Annars blir det återbesök. Vill ha bort dem nu !!
Kliar och sprider sig hej vilt gör det =(..

DrömmarJag som kanske precis alla andra har gått/går och drömmer om vissa saker här i livet. Mina drömmar som jag verkligen vill att det ska hända i mitt liv har jag drömt om så länge jag kan minnas.

- Träffa en karl som man trivs underbart bra med och som tar hand om mig.
Det har jag gjort, Håkan är mitt allt, utan han vore livet ingenting. Jag älskar han högt över jorden, kunde inte hittat någon bättre.

- Börja köra lastbil.
Jag började arbetskarriären som grisskötare, men efter tvist med cheferna så sadlade jag om och blev lastbilschaufför, inget jag ångrar en enda sekund över. Har jobbat som lastbilschaufför i 6år nu.

- Skaffa en egen liten gård med eget stall.
Det är fixat sedan 4 år tillbaka, älskar denna gård, även om det finns en hel del att göra så är det på något konstigt sätt ganska roligt när man har råd/ork att fixa det. Vill nog aldrig flytta härifrån.

- Ha egen häst.
Det köpte jag mig för 6år sedan och förutom Maja som var min första så har även Daniella, Häggrid vandrat förbi och just nu har jag Ari och Rut, men de kommer stanna livet ut om inget väldigt dramatiskt händer.

- Om jag får eget stall vill jag ha en stallkanin.
Det är med fixat, skaffade två stycken franska vädurar för 4 år sedan, men tyvärr lever bara den ena nu, men hon är en riktig stallkanin som bor i hela stallet, har egen box att sova i om nätterna.

-Skaffa katt.
Det gjorde jag för ca 10år sedan, Gizmo och Zigge, tyvärr lever ingen av dem längre. Men har Baloo, Bagheera och Bubba nu.

- Skaffa minigris.
Det gjorde jag äntligen 6:e februari 2011, och ingen är mer överlycklig än jag. Två stycken underbara varelser flyttade hem till mig.

Finns även dröm som kanske bli sanna längre fram i livet, men inte nu.

- Skaffa hund.

- Äga en Subaru outback


- Resa till Australien och besöka bl a Steves Zoo

- Åka med Hurtigrutten

- Åka till sognefjorden och titta på när späckhuggarna kommer in.

Finns massor med djur resor jag skule vilja göra.

Tyvärr finns det ett par drömmar som kanske aldrig kommer bli sanna, men man ska aldrig säga aldrig heller.

- Starta eget lastbilsföretag.

- Äga en Frieser häst.

- Äga en Shelby Gt 500 årsmodell -67


Finns nog ett par drömmar till, det borde det göra, men inget jag kan minnas nu. Så antar att de inte är lika viktiga som allt detta ovan ;).

Men ska man sumera mina drömmar så tycker jag att jag lyckats ganska så bra, hunnit med en hel del drömmar i mina 28år. Jag älskar det och trivs så bra med allt så ni kan inte ana =)


Saknar i matvägJa vad jag saknar mest av "vanlig" mat är knäckebröd och frukt! Det är det jag går och tänker på varje dag, men jag ska testa äta någon frukt i veckan snart, det får man göra, men man får inte proppa i sig frukt, men en och en annan kan man äta. Men jag har inte velat gjort det hittills, men ska nog testa en apelsin snart.

Vet faktiskt inte vad jag saknar mera, tänker ofta på är söta saker. Har testat kladdkake smet och även lite bröd, men det spottade jag ut direkt när det kom in i munnen för fy vad äckligt ! Kladdkakesmeten var rent socker och brödet smakade mögligt. Smaklökarna har förändras stort när man ätit det här ett tag.

Pommes kan jag sakna ibland, men jag saknar inte pasta, ris eller potatis, inte än iaf ;).

Jo jag glömde en sak jag saknar, nämligen ostbågar. Jag är/var en riktig ostbågeman, när nya soffan anländer hem och vi ska ha våran första kväll sittandes i den så har vi sagt att vi ska synda på en ostbågspåse, popcorn och varsin grogg =) Ska bli intressant att se hur det smakar.


Motionering av hästarnaHästarna börjar komma igång i bra kondis nu, mycket muskler fattas ännu, men det kommer det med. Jag har 3st som kommer varje vecka och rider hos mig nu = Jag och hästarna glada =)
Först är det Ellinor som jag har känt i snart 6år tror jag det börjar bli, hon har vart här till och från, men sedan försvann hon nästan helt härifrån, men nu är hon tillbaka en gång i veckan och jag älskar det.
Sedan har vi Filippa, hon är väldigt ung, men rider riktigt bra, dock visar Rut noll respekt för henne, men det ska vi ändra på för nu ska de börja träna lydnad ihop ! =) Hon kommer också hittills en gång i veckan, tror när det blir varmare och ljusare framförallt ute så kommer hon kommer minst två gånger.
Sedan har vi Maria som är ett år äldre än mig, rider riktigt bra och inte rädd för något, dock går det lite för fort när hon rider, hästarna är inte vana så även där måste det börja tränas lydnad.

Livrädd att hästarna ska gå sönder så vill ta det riktigt lugn och försiktigt tills de är i bra kondis med bra muskler. Och det dröjer med musklerna så därför kan man ta det lugnt, alltså man kan trava och galoppera inte det, men absolut inte springa järnet långa sträckor. Måste inrikta oss på att bygga muskler på ett bra sätt =).

Kan tycka att det vore skoj om någon av de tre ville köra Rut emellanåt eftersom det är både roligt för henne och att det bygger bra muskler, men det vill de inte. Så jag får nog ta henne själv en gång i veckan och köra och så vill jag även hinna rida henne själv med någon gång för att se hur hon är, inte ridit henne på aslänge nu.

I måndags blev hästarna vaccinerade mot influensa och stelkramp, sista grundsprutan. Så nu äntligen är de fullt vaccinerade =). På tisdag kommer hovslagaren och skor om dem båda två, sist hon var här så slog hon bara på en tappsko på Ari och konstaterade att det inte behövdes sko om dem riktigt än så vi ändrade tiden 1.5v framåt.

Känns skönt att de börjar komma igång och de är grymt glada hela tiden =)

LCHFVi håller fortfarande på med Lchf, minns inte exakta veckan vi är inne på nu, men kanske 5-6:e veckan. Det som riktigt sporrar än att fortsätta hålla på är att man går ner i vikt och är faktiskt lite piggare =)
Jag har hittills gått ner 7kg och nu kan till och med jag tycka att det syns, har inte tyckt att det gjort det förut, men nuså =).
Börjat testa en del kläder som hängt ett bra tag som jag inte kunnat haft och vips så kan jag ha dem = Jag älskar !
De två plaggen jag blev mest glad över är ett par jeans som jag inte riktigt kan skilja mig ifrån så de har hängt i några år ;), men nu kan jag ha dem igen =).
Och sedan är det ett par älskade arbetsbyxor som jag också haft svårt att skilja mig ifrån, men kunde ha dem med =)
Jag har druckit ett enda glas lättdryck under denna tid, det är det jag har "fuskat", och jag är faktiskt imponerad av mig själv. Trodde jag aldrig, men Håkan är ganska så snäll och lagar den mesa maten så kanske därför jag överlevt ;) haha.
Håkan trivs med denna diet, han mår mycket bättre i magen, han sover bättre och han går ner i vikt. Vet inte hur mycket han gått ner, men tror det börjar ligga runt 9kg ungefär. Och det syns ! =)

AlltsåAlltså jag inte få nog av dessa underbara varelser. Är ute i stallet hela tiden i omgångar, stackarna får aldrig sova för mig. Jag vill ju få dem tama så fort det bara går för jag längtar efter att få klappa, kela, gosa och pussas med dem.Närbild på Staffan, han är den mest modiga utav dem, han följer efter mig i stallet hela tiden för att kanske få chansen att få någon godis. Han har på en och halv dag lärt sig kommandot " kom kom" vilket också betyder att han ska komma och det gör han i ilfart. Lille Östen han hänger på bara och är i bakgrunden ;).

GårdagenGårdagen bjöd som sgat på en hel del snö, bilden ovan är våran stallplan som var nästan snöfri, var is lite här och där bara. Men nu ser den ut sådär =/.Fast visst vart det fint igen när snön kom?. Underbar dag idag, så kan inte klaga.Jag är heltokig i stora träd, något otroligt vackert över dem ;)


Började omInatt så började vintern om igen på allvar verkar det som, var riktigt halkigt att köra inatt. Kom ca 5-10cm snö överallt. Och i slutet av veckan ska det bli kallare och mera snö, till helgen tror jag det skulle bli runt -15 igen.
Många trodde våren var på väg, men det trodde inte jag. Vi är inne i början av februari, visst vi fick vintern nästan en månad tidigare än normalt, men tror inte vi kommer se skymten av våren förens tidigast i mitten av mars ungefär.
Man kan alltid hoppas på tidigare, men jag tror inte det tyvärr.

Det positiva om att dte kom mer snö nu igen är att det blir fruktansvärt fint ute och så blir det mycket ljusare direkt =).

NassarnaAlltså jag kan inte riktigt fatta att de här små ursöta varelserna står i mitt stall och ägs av mig. Jag är överlycklig!De börjar redan göra stora framsteg, de är inte direkt tama, men söker kontakt hela tiden så imorse vid fodring fick jag sitta och klappa på dem båda två.Jag ska se om dessa tre kommer gå ihop så jag och Sandra testade redan igår och det var absolut inga problem. Bara det att Hoppetossa är större än dem ;)Nyfikna som tusan var de alla tre på varandra. Men till slut så gick och alla tre och la sig nästan bredvid varandra. Kul om det kommer funka, Hoppe blev jätteglad iaf, när de fick springa ut i stallet och leka så hoppade Hoppetossa efter dem, hur sött som helst.Och ja, godisråttor är de, älskar bröd och torrfoder till katter. Morötter vill de absolut inte ha, Östen tog en liten bit morot i munnen men spottade snabbt ut den igen ;). Så grisar äter faktiskt inte allt.Ganska så gulligt att sitta och mata dem och så vill även Hoppetossa vara med på ett hörn och titta.

Söndagsäventyret ;)Ni som inte vet vad söndags äventyret handlade om, vet nog det nu =). Nämligen att jag blivit grisägare till två underbart söta varelser.Staffan och östen heter de och är 9 respektive 7 månader gamla.Staffan är den som är längst fram medan lilla Östen håller sig bakom, men inte när det gäller godis då är det Östen som kommer fram i ilfart. Lilla godisråttan.Sötnosen Östen.

Tror ni att jag är helt överlycklig nu ? Jo det kan ni skriva upp att jag är. Den som känner mig vet att jag längtat efter dessa små varelser i flera år, men nu är jag ägare åt två stycken helt underbara sötnosar. Mina alldeles egna små bebisar.

Berättar om hemfärden imorgon, nu ska jag sova för måste upp tidigt och se till sötnosarna och stackars hästarna som kanske inte får sig en blund för konstigt ljud från nassarna ;).

SpeldagIdag har det vart en riktigt speldag. Vi köpte oss som sagt Playstation 3 i julklapp åt oss själva. Jag har inte spelat alls på det sedan vi köpte det. Känns inge roligt när man inte har någon skön soffa att sitta i ;).
Men idag så har Håkan vart borta hela dagen och han tyckte jag kunde gott spela vårt nya spel vi köpte häromdagen.
Visst sa jag, lite halvhjärtat.
Men fytusan vad kul det är !!!!!!!! Jag har suttit exakt hela dagen. Förutom när jag skjutsade Håkan till firmafesten de har idag och när jag mockade/tog in hästarna. Sedan har jag suttit bänkad framför tv-spelet.
Måånga timmar, men det unnar jag mig själv idag =)

Nya spelet jag suttit och spelat hela dagen är det på bilden ovan. Ratchet and clank, finns flera spel med dem och vi kommer garanterat att köpa hem alla =)

Hos mig i hyttenFinns en del som undrar hur det ser ut i min lastbilshytt. Jättesvårt att ta bilder eftersom det blir så nära.
Men denna bild ovan är taget från där jag sitter. Datorn är något skit som cheferna kommit underfund med att vi ska ha att köra efter. Vi ska köra så ekonomiskt som möjligt för att spara pengar åt dem och då när vi kör så registrerar datorn hur vi kör kan man säga. Ska ligga så bra till som möjligt osv. Jäkla skit tycker jag, vad får vi utav det ? ingenting bara att de sparar pengar!
Under datorn sitter en annan liten "dator", det är till kylaggregatet, det styr vi inifrån hytten. Sedan har ni värmereglgae, stereon, mobiltelefon alla laddare osv.Detta är en bild tagen när jag kliver in i hytten, ni ser förarstolen och längre bort passagerar stolen. Bakom stolarna har jag en säng och även ovan den sängen har jag en till säng, den är just nu uppfälld, men kan fällas ner vid behov och då har man även en stege så man tar sig upp =)

Så nu vet ni lite mera vad jag kör och hur det ser ut i min hytt =).

ICA bilenDetta ekipage kör jag ICA med måndag till torsdag. Här står jag inbackad på en av Icas portar, har lastat färdigt så ska bege mig hemåt. Bilen har rullat runt 13000mil, ingenting för en lastbil. Riktigt pigg, stark ch asskön att köra. Den är likadan som den jag kör volvo med, bara att den är lite äldre ;).Här har ni matvaror för fulla muggar lastade och klara fär avfärd mot Göteborg. Som ni ser lastar jag dubbelt, först lastar jag där ni ser pallarna där uppe och trycker upp det i taket, sedan lastar jag burarna ni ser underst. Får med mig alltså dubbelt så mycket som vanliga släp, vilket är ett måste när man kör ICA, för det är mycket mat som ska ut, vi äter ju så förbaskat mycket.Nytvättad och fin, helt underbart fin. Var riktigt underbar känsla att få köra den nytvättad, vet inte när jag körde en nytvättad bil senast. Åkeriet är inte så flitiga på att tvätta bilar, detta ekipage blev tvättat för att det var dyngskitigt invändigt och det måste hållas rent.Blänker så fint min fina fina pärla.Älskar dessa pemabilar. När jag körde för COOP så körde jag pemabilar då med, men lite äldre än denna, och dessa bilar jag körde då har vi lämnat tillbaka. Vi leasade bara dem när vi hade COOP körningarna, men vi blev som sagt av med de fina körningarna.Hejdå nu ska Fia åka hem till Örebro igen med mitt fina ekipage =)

Volvo bilenJa dum överskrift kanske, för det är bara volvo lastbilar jag kör, men jag bilen jag kör när jag lastar upp Volvo på Powertrain i Köping är denna fina raring. Har bara gått strax över 5000 mil så den är inte ens inkörd, går som en klocka. Pigg som attan är den så riktigt rolig att köra.Skitig som tusan, men i detta väder är det knappt lönt att tvätta dem, men skulle inte skada ändå, men åkeriet vill inte...
Detta är min utsikt när jag sitter och väntar på att de ska lasta, pallarna med plast som ni ser till vänster är växellådor, tunga som skrutt och det är nästan bara sådana som de lastar mig med, kan vara någon vanlig pall som ni ser till höger någon gång emellanåt.
Brukar få last på ca 28-32ton därifrån varje dag så det är lite vikt.Utsikten från en annan vinkel, men detta är inget jag får med i lasten.

Trivs som fisken i vattnet med denna körning, lugn skön, inte alls långt att åka. Fin bil, gör ingenting bara öppnar dörrar, stänger dörrar och skriver fraktsedlar. Ganska så slött, jag vet, men skönt =).

FredagsbilenDetta är denna bil jag kör på fredagar. Jag har även haft den bilen i veckan när min ordinarie veckobil vart på lagning och tvätt. Man är ganska så bortskämd med de andra två bilarna jag har så denna bil tyckte jag i början var rena skräpet ;)
Men bilen går riktigt bra även fast den rullat 79000 mil ( vi har bilar på åkeriet som rullat så långt som 180.000 så 79 är ingenting typ ). Släpet är en annan sorts variant än det jag har, men det funkar riktigt bra det med när man kommit in i det =). Funkar bra att lasta i och alla saker fungerar på den.
Faktiskt nöjd med den bilen med, även fast den inte är "lika" bra som mina andra två.

Nu tvättad lastbilJag har inte fått haft min ordinarie ICA lastbil på ett par dagar nu för i måndags gick kylaggregatet sönder och någon hade spillt någon gegga i hela ekipaget så det stank rutten fisk.. Inte direkt kul att lasta matvaror på ett sådant skitigt ekipage och man funderar på hur det är med bakterier och sådant när dte är så skitigt =(.
Men nu har de lagat kylagg och tvättat hela ekipaget, både invändigt och utvändigt så den är sååå fin =). Hela ekipaget är kritvitt, dock kommer den inte vara vit mer än några hundra meter ;)
Men invändigt kommer den vara superfin !

Jag längtar efter att få se den, ska ta lite kort om jag kommer ihåg kameran ;)

Allt o lite tillVeckan går ganska så segt faktiskt, men vad hade jag trott när jag längtar efter söndagen.
Fast jag har saker att göra hela dagarna så man tänker inte så mycket på vilken dag det är.
Tycker det är skönt att vi går mot ljusare tider, de få minuterana varje vecka som det blir ljusare märks enormt mycket !
Man kan hållas med hästarna mycket längre, som igår kom jag och Ellinor inte in med hästarna fören vid 17 tiden, riktigt skönt med sådana dagar =).
Och nu regnar det lite till och från hela tiden så snön försvinner, visst jag tror vi kommer få mera snö, men kanske inte hur mycket som helst. Man kan alltid hoppas.

Ska börja gå runt hagarna snart och titta så staketen är hela överallt, när tövädret kommer med stormsteg och stannar ett tag så kan staketen börja leva sitt egna lilla liv och de dåliga stolparna går av och tråd slakar överallt.

Det bästa med allt emd tövädret är att vattnet uppe i stallet hoppade igång igår !!!!! vart fruset sedan oktober/november tror jag det var så nu slipper jag bära vatten från huset vilket sparar hur mycket tid som helst.
Älskar när sakerna blir mera lättjobbade =).

Söndag

Det är på söndag det kommer ske, det jag längtar efter så otroligt mycket. Längtar så inåt skogen, vill att det ska vara söndag NU NU NU !!!
Förstår att vissa av er är väldigt nyfikna, men jag vill inte berätta något än, utan det får vänta till kanske söndag kväll eller måndag morgon innna jag berättar =)
Vill veta säkert innan jag berättar.

Lite mera nyfikna vart ni nu va ? ;) . Själv skulle ja dö av nyfikenet om någon jag kände skrev såhär :D haha.
Men vill egentligen bara skrika ut det, men nej jag väntar för allas bästa =)

Jo ni..Jag kan säga såhär att jag längtar grymt mycket efter en sak som kommer hända ihelgen, jag vill att dagarna ska rusa iväg och försvinna denna vecka så det bara får bli helg =) =) =).
Inte ofta direkt att jag vill att dagarna ska gå fort, jag hatar när dagarna bara rusar fram. Som nu är det februari, vart tog liksom Januari vägen ?. Allt går så fort, men denna vecka får som sagt rusa fram i ilfart NU !!!!

Erkänn att ni blev liite nyfikna ? ;)

RSS 2.0