Sitter i Köping och väntar på  att tiden s...

img_0952 (MMS)

Sitter i Köping och väntar på  att tiden ska gå. Har vart och lossat lite innan jag ska lasta upp igen så kom lite för tidigt så står utanför och njuter av det fina vädret :)


Sälja

Dessa benskydd köpte jag på annons helt nya, tyvärr så passar de inte min häst, de är alldeles för stora :(, så jäkla tråkigt så nu måste jag sälja dem vidare till någon annan lycklig själ.
Älskar de där benskydden, tyvärr är bilden missvisande, de är mera äppelgräna och bruna, skitsnygga enligt mig !
Om någon som läser är intresserad kan jag ta bild på mina, bilden ovan är lånade bilder.
Jag ska köpa nya i mindre storlek iaf, tycker skydden är både bra och snygga.

HålväggNågon som läser min blogg som är duktig på hålväggar hos hästar ?
Jag har fått råd om att tvätta med Virikon och Väteperoxid och sedan dränka bomulsstuss med strålrengöring och försöka pilla in i hålet, så att det fortfarande är bakteridödande och att jord och annat skit inte kommer in.
Hovlslagaren tyckte jag skulle göra det varannan dag ungefär, men tror jag kommer göra det varje dag, tar för givet att det inte kan skada iaf.
Någon som hört eller vet något annat sätt eller har andra tips på hur man ska göra ?

Idag fick nöffisarna smaka a-fil för först...

img_4434 (MMS)

Idag fick nöffisarna smaka a-fil för första gången hos mig. Det gillades starkt, de smaska och åt som galningar :) bra att få i dem vätska mer än bara vatten.  De vägrar att gyttjebada, häller vatten på marken i en liten grop men de totalvägrar att gå i där, trots värmen . Så får springa runt med vattenslang och försöka spruta på dem så de inte får värmeslag.


Nuså vet jag lite meta detaljer och så för...

img_9867 (MMS)

Nuså vet jag lite meta detaljer och så för att berätta. Min gubbe va ner till Varberg och köpte sig en ny cross :) riktigt fin nästan nu bara gått ett fåtal timmar, så min karl är ganska så nöjd :). Nu ska hans höft bli bra också så han kan köra ordentligt med, men det kommer. Fina leksaken!


Fick hem denna bok av misstag, glömde avbe...

img_6358 (MMS)

Fick hem denna bok av misstag, glömde avbeställa den från bokklubben jag är med i. Skulle först skicka tillbaka den, mennonit ägor gjorde att jag blev intresserad, så nu ska jag läsa :)  Länge sedan jag läste en bok, ganska rogivande när man tar sig den tiden, nu är det dags för det :)


Gott bordsskick med smaskande?

Så gott tycker de små gottegrisarna


Jag vette tusan om jag åkt på halsfluss. R...

img_3869 (MMS)

Jag vette tusan om jag åkt på halsfluss. Ringt och pratat med rådgivningen och de misstänkte det. Det finns tydligen två typer av fluss, ena där man får feber, svullna mandlar och förkylning, den vill de sätta in antibiotika på om man får. Den jag troligen har ger ingen feber eller något av det andra utan bra riktigt ont i halsen och gör jätteont att svälja, den går oftast över av sig själv efter ca 1-2v den kan bryta ut till det man måste ha antibiotika för men oftast inte. Hon ville att jag skulle vänta några sagt och se, dricka mycket varmt och även vatten.  Aldrig haft halsfluss, fy satan vad ont det gör. Känner mig inte sjuk för övrigt bara piss ont i halsen :(


Något som glädjer mig mitt i allt elände j...

img_3970 (MMS)

Något som glädjer mig mitt i allt elände just nu är att jag har rekordmånga besökare på bloggen !!! :) supekul, dock är det väldigt lite kommentarer, men ändå  så är jag jätteglad att ni är så många som tittar in här och läser eller bara tittar :) har vart rekordmånga i några dagar i rad !  Jättekul, fortsätt så :)


Sitter i Köping och väntar på att bli färd...

img_0707 (MMS)

Sitter i Köping och väntar på att bli färdiglastad med fullt av växellådor. Börjar få superont i halsen och aningen snorig :(, igår kväll kändes det som feber, men hitta aldrig termometern så kunde aldrig testa. Mår sådär nu med, misstänker att våra sjuka gäster på midsommar smittat mig :(. Hoppas det inte bryter ut bara.  Nä för tusan nu har de lastat klart så ska stänga lite dörrar o hämta fraktsedlarna sedan bär det av mot Örebro för byte till nästa lastbil !


Varför aldrig få vara glad

Jag tror jag ska gräva ner mig i massvis av jobb, mer än nu, för att slippa orka tänka på allt skit som kommit igen.
Jobb Jobb Jobb får det nog bli hädanefter !

Aldrig roligtAtt det aldrig kan flyta på som det ska mer än ett tag, vad trött man kan bli. Det är absolut inte kul att vara hästägare alla dagar, det ska gudarna veta och idag är det just en sådan dag :/
Hovslagaren var här och hästarna fick nya fina skor och hovar, Ari gick det toppenbra med och allt såg jättefint ut, han börjar få riktigt fina hovar och fin benställning med det.
Rut gick det bra 3 av 4 hovar, höger framhov hade hon en antydan till röta i bärranden, Hovslagaren sa direkt att det där inte såg allvarligt ut, men när hon började karva i det så var det hur djupt som helst :(, Hon klippte upp så mycket som hon vågade för att det ska luftas och att jag ska komma åt och rengöra, ska ta bild på det så får ni se, ser förjäkligt ut :(.
Gick inte ända upp till kronranden som vi tror iaf, men inte långt därifrån, så jäkla ledsamt att se och märka så jag finner inga ord. Har redan tagit bort två av mina hästar som det började med röta, hålvägg, bölder osv sedan var de gamla också så jag ville inte kämpa mer med dem tack vare åldern.
Rut är inte så gammal så henne kommer jag kämpa med och hoppas innerligt att det inte sprider sig och att hon blir bra fort.
Jag kan fortfarande motionera henne tyckte hovslagaren men hålla koll på hoven så den inte spricker eller blir värre. Rengöra med Virikon och sedan försöka trycka dit en bomullstuss med Strålrengöringsmedel.
Kan även använda väteperoxid.
Jag vette tusan vart jag ska ta vägen, kan vara lindrigt och försvinna i vissa fall, vissa fall kan det sitta kvar länge men till slut försvinna ( snackar om år nu ), vissa fall kan det bli riktigt illa och gå för högt upp så man blir tvungen att ta bort dem.
Rut får bara inte försvinna ifrån mig, då vet jag inte vad jag gör, hon är min prinsessa som passar med min prins, det finns bara de två hästarna i mina ögon typ.
Nu får vi hoppas att det kommer gå över och det inte blir några komplikationer !!

Detta kommer utav en bakterie som finns i betesmarken, oftast så finns denna bakterie i marker där det gått många olika hästar som kommer och går och på betesmarker som är sönderbetade.
Inget jag kan styra över, döda ut eller förebygga, bara hoppas på det bästa. Jag kan göra mitt bästa genom att plöja upp markerna, men svårt i mina hagar då det är omöjligt att plöja dem :(
Usch vad jag hatar detta !


Julskinkan har rymtJag var iväg på ett ärende idag och när jag rundar ladan hos mig så upptäcker jag en GRIS !! på vägen, och inte vilken gris som helst, utan just MIN gris Östen! Dumma lilla smarta grisjäkel som lärt sig rymma.
Igår kväll när jag skulle ta in dem så var Östen på fel sida av staketet, men hade inte gått någonstans, var bara att säga "komkom" så kom han in i stallet direkt.
Idag när han var på vägen var det åter igen bara att säga "komkom" så kom han direkt tack och lov !!
Strömmen har vart så svag på staketet så han har tydligen trotsat det och gått igenom, men idag så fixade jag det så det blev en aningen starkare och det kände Östen.
Naturligtvis var han tvungen att testa staketet direkt vid ingång så han fick sig en rejäl stöt, vilket kanske är bra för då kanske han håller sig innanför staketet.
Blir nervös när han rymmer för finns grannar som inte fattar bättre och tror de är vildsvin kanske...

Men jag kunde allt ha sjöngt " Vår julskinka har rymt" idag när han var på vift :D hehe

Väntar på att min karl ska komma hem, jag ...

img_0909 (MMS)

Väntar på att min karl ska komma hem, jag har vart själv hela dagen. Han har vart på lyckliga äventyr hela dagen, mer om det imorgon när jag har information från honom :)  Inte har det gått någon nöd på mig för det, har kört Ari , pysslat med Rut. Myst massor med grisarna, tvättat åter igen en massa läder, när detta är torkat och sedan oljat in så är det bara ena yra selen kvar sedan är allt läder smörjt o klart=äntligen!!! Bara tagit några veckor typ :)  Har städat, tvättat, latar mig, betalt räkningar och fixat en del i Iphonen, e helt lyckad dag med andra ord.  Men nu får Håkan komma hem tycker jag, fast misstänker att det dröjer ca 2 h till..


Det har suttit en puppa på våran ytterdörr...

img_9573 (MMS)

Det har suttit en puppa på våran ytterdörr rätt länge, inte för att vi visste att set var en puppa från början, men ändå :). En kväll när vi kom hem hade puppan kläckts och fram kom en jätteliten fjäril. Snacka om chockad jag blev, trodde aldrig man skulle få se en fjärils bebis som precis kommit ur från puppan någonsin. Men ibland så har man tur  Tycker ja haft tur med alla möjliga djur detta år, hoppas det fortsätter så :) jag älskar djurupplevelser :)


RutRut börjar också komma igång riktigt ordentligt, dock tar det längre tid med henne. Tror Ari har bättre grundkondis och grundmuskelatur än vad Rut har. Rut är fortfarande lite slapp här och där, musklerna tar väldigt lång tid på henne. Kondisen börjar bli riktigt bra, travar man längre sträckor blir hon bara varm under sadelgjorden, har fårullsgjord så kanske inte så konstigt att det blir varmt där heller :)
Dock stressar hon upp sig emellanåt och det ogillar jag skarpt, het får hon vara, men inte stressad. Tror inte att det är bra för henne med stress så försöker verkligen att få bort allt det och ju mera vi är ute med henne ju lugnare blir hon, men stress finns fortfarande kvar.

I fredags när vi red ut så började det regna som tusan, Rut reagerade inte överhuvudtaget på regnet :), vi hade på henne nätskydd för mulen, men regn går igenom det, men inte ett ryck ens, duktiga tjejen !

Är väldigt försiktig med henne med allt, behandlar henne emellanåt som om hon vore gjord av glas, vet att hon egentligen inte ska behandlas så, men livrädd att hon ska bli sjuk igen.
Så motionen tas försiktigt med, har släppt en hel del på det så nu motineras hon "normalt" förut vågade jag knappt vara ute med henne längre än 30min, men nu har vi vart ute upp till 1.5h och det fixade hon galant så tror man kan vara ute längre sträckor nu.
Ett par dagar nu har hon vart helt loj i blicken och helt slut, lite nervös blir jag allt kan jag erkänna, natten till lördagen fick de komma in och sova, vilket Rut uppskattade. Igår skulle de få gå in igen, men allt blev dumt så de fick vara ute. Ska se om de får komma in inatt igen för att vila upp sig, se om Rut blir gladare och piggare i blicken.

Känns skönt att Rut också börjar få riktigt bra kondis, mer muskler måste det sättas, men det är på gång. Kanske är det svårare på henne för att hon är kraftigare så man kanske inte ser musklerna så bra, inte vet jag.
Hon älskar iaf att få komma ut, blir riktigt ledsen om hon får stå mera än 2dagar i rad :)

AriMin lilla knäppgök till häst är bara för söt ibland, i fredags när vi skulle ut och rida så hamnade sadeln lite på sniskan när jag hoppade upp, trampade dock till den så den skulle räta på sig, men då la sig nog hårstråna fel under sadeln och där blev det cirkus på hög nivå från Aris sida ;), han stegra lite och sedan bocka, stegra, bocka, sådär höll han på ett bra tag tills jag kom av och kunde ta av sadeln, räta till hårstråna och lägga på sadeln igen. Hoppa dock upp från en stol då, så sadeln verkligen inte skulle hamna på sniskan.
Sedan gick det bara bra, men Ari var riktigt grinig, vägrade lyssna på kommando så man fick nästan bli arg på han för att han skulle lyssna. Knäppgök ja visst :)

Idag så pysslade jag om Ari massvis, en riktig helomgång från örontippen till svanstippen, han stod bara och sov. Efter det så kom selen fram och Ari blev supertaggad direkt när selen kom bärandes.
Jag har kört han väldigt lite på sista tiden, dels har jag verkligen börjat komma igång med ridningen och dels tycker ridsällskapet att det är roligare om vi kan rida i skogen ( bättre muskel träning ) liite svårt att ha med vagnen i skogen.
Men idag så kördes han, var ute strax över en timme och travade säkert i 35-40min i alla tempon och Ari var knappt svett när vi kom hem igen, enbart varm. Riktigt superkul att han är uppe i bra kondis, musklerna hålls på för fullt att byggas och snart ser han ut som han gör när han är som finaste = Rejält musklad och toppkondis !

Imorgon kommer hovslagaren och det behövs verkligen för båda hästarna har knappt några skor kvar alls :)

Iphone bloggandetNu har jag fått hjälp att sätta fart med bloggandet via min Iphone :)
Kommer nog göra flera små korta inlägg för asjobbigt att skriva mycket via iphonen, lat som man är. Just detta inlägg är från min laptop som jag brukar blogga ifrån.
Trivs underbart bäst med min Iphone och kommer nog aldrig byta ut den, jo kanske till nyare, men det vet jag inte. Sjukt nöjd med mig Iphone 4 !
När man bloggar från Iphonen så kan man bara lägga upp en bild i taget som jag fattar och förstår mig på, lite trist, men bättre än inga bilder. La upp min första film som ni kanske såg på lilla Bubba igår.
Han var mäkta stolt att han lyckades fånga en liten fågel :)

Stolt kisse

Duktig liten kisse.


Test test!

img_8024 (MMS)

Test test!


Staffan & östenMina små grisar går ute varje dag i sin hage, häromdagen var de till och med ute nästan hela dagen när det regnade, tror dock att det var bra för deras hud, de har blivit hur mjuka som helst i huden/borsten efter det :)
På morgonen när jag kommer hem från jobbet så matar jag dem och samtidigt tar på Östen selen, sedan får de gå inne i stallet tills jag vaknar och då släpper jag ut dem i hagen tills jag åker till jobbet igen.
Östen är lite svårare att ta på selen så därför tar jag på den redan på morgonen, Staffan däremot är jättelätt att ta på selen.
Väl ut till hagen så går det oftast enkelt, de vet vart de ska och följer mig, men ibland så är gräset under vägen dit mycket godare och har jag inte tid får jag bråka lite med dem, ibland stannar vi och äter under vägens gång med.

In så står de vid staketöppningen och nöffar i högan sky, de älskar att vara ute, men de vill gärna komma in och sova, det både märks och hörs ;) Då när de går in så tar jag på Staffan kopplet och Östen springer lös in.
De går med selarna på sig i hagen, dels för skulle de rymma är de lättare att få tag på och dels är det en lathet från min sida ;) Tror inte de lider överhuvudtaget av dte och bra träning för speciellt Östen att känna av selen hela tiden.

De går in i hagen ganska så normala i hullet kommer in som två luftballonger, eller nja Östen kommer in som en luftballong och Staffan bara lite rundare. Östen är matvraket nummer 1 Staffan han finäter mest.

De är så duktiga mina små grisar, riktigt stolt över dem !Luftballongen Östen på vägen ut från hagen så kom han på att jag var tvungen att klia han på magen ;)Ibland så sitter jag på en filt inne i deras hage för att hålla dem sällskap lite och då är Staffan där direkt och ska pilla på mig och gärna sitta i knäet ungefär :)Staffan vill också bli kliad på magen ;)

Hästarna snart i formIgår var Maria här innan ridlektionen och vi begav oss ut med mina hästar. Vi skulle rida en sväng jag inte ridit på länge, och trodde naturligtvis att jag hittade, men hmmm gick sådär. Efter att vi vart ute på ett riktigt blött kärr och hästarna nästan klivit ner sig och att armarna är uppskrapade av allt skit så kom vi på rätt väg :D
Tur att jag har världens bästa hästar som är så otroligt snälla när deras ryttare krånglar med ridvägarna. Rut är verkligen en skogshäst, hon går igenom allt hur snårigt det än är och kliver över stora stockar, behöver jag ens nämna att hon börjar få en riktigt fin rygg av fina ryggmuskler ? ;), helt underbart !
Ari däremot vill gärna inte gå i väldigt snårig terräng, men om Rut går måste han följa med, hihi.

Han höll däremot på att försöka kasta av mig, stegra lite smått och efter det hoppa med rumpan, gång på gång, värre och värre så till slut hoppade jag frivilligt och tittade. Då satt det en enorm broms av något slag på snoppen och bet han, så efter jag dödat den så kunde jag hoppa upp igen.

Travade längre sträckor med dem och de var knappt svett när vi kom hem även fast det var ganska så varmt, vilket jag tar som att de börjar få upp konditionen riktigt bra :), så skönt så. Musklerna börjar också komma, sakta men säkert. Ari har en riktigt fin rygg, Rut börjar få en riktigt fin rygg. Rumpan, halsen och benen på dem båda börjar man se en hel del muskler, underbart älskar fint musklade hästar :)

Ridlektion 12Fick ha Ca-Do igår också och wow helt underbar var hon igår.
Hon brukar kunna vara ganska så stel i nästan halva lektionen innen det släpper, beror lite på när vi får galoppera första gången för då brukar det mesta släppa.
Men igår var hon nästan mjuk från början, vi stallde hästen åt båda hållen, red som i en stor 8:a på hela ridbanan och skulle ställa hästen åt ena hållet för att sedan räta upp den i mitten och ställa om den till andra hållet när man gick in  andra volten. Gick superbra!!
Fast jag är som jag är, jag var pisstrött igår så jag uppfattade inte riktigt ridvägen ordentligt och vad vi skulle göra, men efter att hon sagt åt mig 3gånger typ så ramlade poletten ner och hela lektionen gick klockrent !

8:an la vi först i skritt, sedan i trav med halvhalter och avsaktning till skritt i mitten. Sedan ökade vi på den och la den i galopp med avsaktning till trav i mitten.
I slutet av lektionen fick vi vara 2 och 2 på halva volten och lägga en 8:a där med, blev lite kämpigare med mindre, men Ca-Do hade verkligen släppt helt så jag kunde lägga volten riktigt liten :)
När vi galopperade på en stor 8:a så glömde jag några gånger att sakta av till trav i mitten utan testade då att bara ge den andra galoppfattningen och vips så gjorde hon galoppombyte :) :)
Aldrig suttit på en häst som fixat det så fint som Ca-Do gjorde, helt underbart !!
Ca-Do den underbara hästen som jag lätt skulle kunna ha som min egen, älskar hennes personlighet och att hon verkligen har en egen motor, hon är ingen slö häst beroende på hur man rider henne :)

LedigFick reda på igår att ICA är inställt på fredag så det betyder att jag är lång ledig för första gången på väldigt länge :D woho woho !
Och imorgon så kör jag som att det vore en fredag, så kör enbart ICA med tidigare lastning, kan det bli bättre ?.

Konstigt det där med ICA, de har stängt 3dgr om året. Midsommarafton, Julafton och Nyårsafton alla andra dagar oavsett röd dag eller något går alla bilar som normalt, Finns fasktiskt de som kan åka på att lasta även de aftondagarna jag nämde, men de flesta är inställda.
Hur sjukt ät det egentligen inte ?, måste vi svenska folket äta så mycket och måste butikerna verkligen vara öppna varje dag året om ? Tror det kommer snart att finnas nattöppna mataffärer, ( antar att det redan finns någonstans ), för vi svenskar är fruktansvärt lata så vi vill handla när vi orkar oavsett tidspunkt. Alla människor har olika dygnsrytmer så jag tror att med tidens gång så kommer det finnas affärer där man kan handla mat oavsett tidpunkt.

Personligen tycker jag att de stora högtiderna och även vissa röda dagar ska alla affärer vara stängde, har man missat något att handla till de dagarna så får man skylla sig själv ;), kan ju alltid försöka låna mat eller vad det kan vara av någon eller så får man helt enkelt planera noggrant :)

Hoppas verkligenTroligtvis så kommer en riktigt rolig grej hända i slutet av sommaren, en sak som man bara drömmer om och aldrig blir av typ.
Jag och Maria kanske ( men mest troligt ) åka någonstans med båda hästarna och rida runt, sova lite här och där och ha allmänt supermysigt och superroligt med hästarna :)
Riktig långtur, vet inte om det "bara" blir att vara borta 3-4dagar eller om det blir längre, beror lite på hur god kondition och muskler vi hinner bygga på hästarna och vart vi hittar vandrarställen att sova på.
Lite småbökigt att ta med tält på hästryggen.
Funderar på Tiveden, finns massor av fina ställen och att rida runt Unden, hur mysigt är inte det ? ;)
Maria pratar även om något ställe som finns neråt Jönköping, blir en stund för hästarna att åka, men det vore super roligt !!!
Det där är något jag pratat om sedan jag skaffade egen häst, men aldrig fått med mig någon eller haft transport osv osv, men nu så tror jag att jag fått med mig sällskap och så har jag egen transport :)

******Woho hoppas det blir av ******

Mina raringarTvå av mina tre älsklingar. Den till vänster har jag bara på fredagar, den till höger har jag måndag till torsdag med ICA körningen. Sedan har jag en till lastbil som jag kör måndag till torsdag med, men Volvo körningen.
Nu kommer jag även få en fjärde lastbil som jag kör varannan söndag ;)
Många fina bilar blir det !Måndag - Torsdags bilen med sitt fina släp !Fredags bilen med sitt fina släp.

SmilfinkenDen här lille smilfinken heter Östen och han är en riktigt liten räddhare fortfarande, han blir bättre och bättre, men långt ifrån tam så alla kan få klappa han. Kanske det aldrig kommer kanske det bara kommer en dag, jag tror det kommer när han blir äldre :)
Men han och Staffan är ute i sin hage varje dag, allt från 12h till ett par om det bara hinns med. Vill vara hemma när de är ute, har åkt till affären en gång när de var ute och det gick bra, blir att göra så lite då och då för att se. men de går inte nära staketet så tror inte det är någon fara bara jag som är fjantig ;)

Helt underbart !!!

I fredags morse när jag svängde in på gården höll jag nästan på att köra på en rävunge, snacka om chockad jag blev och helt salig. han råka springa in i ett kaninstängsel jag har så fick hjälpa den lille stackarn, trodde aldrig jag skulle få se den igen men ...Idag när jag tittade ut genom fönstret på övervåningen för att se om Maria & Jennie kommit så sprang lille bebisen där igen. Fram med kameran direkt både jag och Håkan och fotade. Dock blir ju inte bilderna något bra eftersom det är hur långt avstånd som helst, men man ser vad det är ;) och djurälskare som jag är så ville jag inte störa den genom att springa ut för att jag ska få bra kort.Vi stod hur länge som helst och tittade på den, hur söt som helst. Man vill bara springa ner och krama och pussa den.Hittat något att äta, den gick och troliegn åt mask i våran gräsmatta hur länge som helst, grävde och drog upp något och tuggade osv osv.Sedan var det dags för den att bege sig mot skogen. Hoppas verkligen den kommer tillbaka och den får mer än gärna bo här hos oss, vi är djurvänner båda två och mina katter kan försvara sig så ingen fara, kom nu lilla rävbebis och bo hos oss ;)

Hästarna igångKänns helt underbart, hästarna är igång nu :) ! Inte toppkondis och inte topp musklade, men bra bit på väg. Fortsätter det såhär så är det inte långt kvar. Men känns superroligt att kunna rida längre sträckor, öka farten och få kämpa lite för att göra dem trötta, det är så det ska vara och det är så det inte vart på länge, men nu så :) :)

Och inte bara det, i onsdags så red vi ut och skritta runt i skogen så de får träna upp ryggmusklerna bra, travade långa sträckor på rak mark så de får träna kondis och sedan i slutet gick vi ner på ett gärde och skrittade runt. Letade backar att klättra med dem i, men hittade bara en rätt så kraftig så Rut fick klättra i den, men jag lät bli med Ari ( tänkte på hans knän ).
Men i slutet så drog Rut och Maria iväg i trav och jag tänkte först bara skritta med Ari, men så började han trava i full fart. Min tanke var först att okej nu drar han snart, men så lugnade jag ner han och fattade galopp och han tog galoppen på första galoppfattningen !!!! Och JAG galopperade med ARI för första gången helt frivilligt !!! fatta lyckan var enorm, så duktig och det var helt underbart, jag blev så glad att jag fick nästan tårar i ögonen och var tvungen att krama han så mycket så han tröttnade på mig ;)
Jag har galopperat förr, men helt ofrivilligt, men nu var det jag som bestämde och hade full kontroll.

Nu äntligen har min rädsla släppt ! FYFAN rent ut sagt vad det är skoj. Ni anar inte vilken otroligt skön känsla det är, jag travar riktigt fort, jag galopperar, hästen blir rädd för något och hoppar till eller så, men jag blir inte rädd för något ! Mina ridlektioner har gjort underverk och jag ÄLSKAR det !
Bästa sommaren på länge kommer detta bli med massor av ridning.!!!!

Och det bästa av allt är att jag verkligen fått tag i en toppen medryttare och (tror/vet det kommer bli en kanon vän med ), hon rider Rut så himla bra och Rut verkligen stormtrivs med henne. Ari älskar att bli riden, men vill gärna ha vagnen någon dag i veckan. Så jag brukar köra han när Maria inte kan komma, kör jag Ari och rider Rut så blir de också nöjda och glada :)

Crossen såldI veckan så fick Håkan sin cross såld, han har funderat ett bra tag att sälja den, och för ett par veckor sedan så gjorde han slag i saken och satte ut den på annons och fick den såld :)
Känns lite tomt utan den, men vet att det kommer stå en ny snart här hemma. Han vill byta upp sig och så stämde inte crossen med det som han vill så därför såldes den och en ny kommer när den hittas :)

HelgenI fredags jobbade jag som vanligt, det gör jag varje fredag kväll. Igår var jag och Håkan upp till mamma med familj och umgicks och kollade på ESAB rallyt som gick där uppe i deras skogar, blir ju supersugen på att köra själv.
Det är ju hur roligt som helst att leka längst grusvägarna, trist att rally är så dyrt annars skulle jag lätt börja :) !

Idag har Maria & Hennie vart här halva dagen, bästa dealen vi gjorde. Jag och Maria red ut mellan regnskurarna medan Håkan och Jennie lagade maten, kan det bli bättre än så ?, nä tror inte det ;)
Blev grillad Entrecoté, supergod salladsblandning Jennie hade gjort iordning, melonsallad och tomatblandning. Mums, vi alla fyra åt som tokar.
Jag är verkligen superglad att jag lärt känna dessa två underbara personerna, redan så betyder dem en hel del. Nästa matträff blir hemma hos dem, men innan dess så misstänker jag att Maria vart här ett flertal gånger och ridit :).

Nu blir det att softa ett tag framför datorn och sedan åka till jobbet. Ska jobba 6 dagars vecka denna vecka som kommer med start idag :). Pappa ska med idag för att lära sig om ICA och släpen osv, han ska nämligen också köra lite extra till ICA så blir att lära upp han idag :) !

Ridlektion 11Fick igår även då ha Ca-Do :). Hon känner igen mig nu och hon blir alltid lika glad att se mig, hon vet om att jag brukar stå och klia henne en bra stund innan jag sadlar henne, så direkt nu när jag kommer så går hon fram och lägger huvudet i mina armar, så söt.
Fick träna på den hel del framdelsvändningar, skänkelvikningar, ställa hästen, ledande tygeltag osv i alla gångarter.
Fick beröm för att jag galopperade riktigt bra och får henne i sådan lugn galopp, annars är hon riktigt pigg :)
Bra lektion, men märks att jag glömt bort massor inom dressyren med allt som hör till så nu blir det att träna hur mycket som helst vilket är superkul.

Igår var sista gången en av tjejerna som rider i gruppen kunde vara med, lite tråkigt. Så nu de två sista gångerna som är kvar blir vi bara tre stycken ( vi är max 4st i gruppen ). Efter denna termin är det ytterligare en av oss som slutar. Vi andra två fortsätter och antar att det kommer komma in två nya i gruppen.

Bestämde även igår att jag fortsätter rider i alla fall en termin till som det ser ut nu. Så nu är det två gånger till på denna termin och sedan ytterligare 12gånger till :), nu jäklar ska jag bli bra på att rida igen så som jag en gång vart men glömt bort allt !

Ridlektion 10

Förra veckans ridlektion fick jag även då ha Ca-Do, så glad att ridläraren låter mig ha henne så mycket för hon hjälper mig massor att bli av med allt och riktigt duktig häst. Hon gör inget frivilligt utan man måste verkligen jobba med henne för att hon ska göra det. Många ridskolehästar gör allting typ när ridläraren säger vad vi ska göra, men inte Ca-Do. Jag älskar att få kämpa lite, annars är det inget roligt tycker jag.

Vi övade mycket galoppfattningar från skritt och trav från halt. Riktigt rolig lektion med mycket fart i. Känns att min balans börjar bli bättre och bättre, trodde i början att jag var ett hopplöst fall, men kanske har jag en chans att komma tillbaka i ridandet igen :).
I slutet gjorde vi serpentinbågar med mycket att ställa hästen i både skritt och trav, riktigt bra övning för att mjuka upp hästen ordentligt och att få med sig själv.

Två positiva beskedIdag när jag vaknade så hade jag fått två sms, två riktigt bra sms som gjorde mig glad :)

Ett utav dem var att Håkan fått svar angående sin annons på crossen, (han ska sälja sin cross för att kunna köpa en annan) så nu ikväll är det första spekulanten ute och hoppas han tar med sig den på en gång om han vill ha den :)

Och så hade jag fått ett sms av min chef som frågade om jag ville köra söndagar med, jag har försökt och nått honom nu i två dagar utan resultat, men idag så hann han före, undra om det är någon som skvallrat till honom eller om han har läst mina tankar. För han frågade om jag ville lossa/lasta upp en bil som jag hade i tankarna att fråga om :).
Så nu ska jag igång och jobba 6dagars vecka, troligen blir det bara varannan söndag på grund av kör och vilotiderna, vill ju inte vara olaglig :), men ska kolla upp det där mera noggrant för om det går jobbar jag 6 dagars veckor hela tiden !
Fia glad !!! :)

Lite annorlundaIgår när jag kom upp till ICA så frågade de om jag visste om att det var lite annorlunda?, eh nä sa jag då jag inte hört ett skvatt och så tog jag för givet att de menade att jag skulle få lasta i massor av portar eller få lasta kött, men det var inget utav det utan att jag skulle få ta med mig 13platser matvaror till Hallsbergs spridningspunkt.

Jaha sa jag, tydligen var det tvunget att det skulle lossas innan morgonkvisten då det skulle sorteras tidigt, så det var bara att åka förbi Örebro mot Hallsberg. Skoj att göra något lite annorlunda faktiskt, visste vart det låg men aldrig vart där, men nu har jag den erfarenheten också även om det inte var så direkt avancerat ;).
Trångt att backa in var det så fick öva mina backkunskaper och de satt i, inte för att skryta men jag har inte direkta några problem att backa mitt ekipage såsom trångt såsom stort, känns skönt :)Nuså

Nu känns det som jag är på gång igen med bloggandet :). men har inte tid med flera inlägg nu. Ska åka och besikta bilen och sedan hem igen för att göra mig iordning och så vidare för att bege mig till veckans ridlektion i regnet.

Inget för en med ormskräckI söndags kväll när jag slog en jädrans massa gräs i björkhagen så hände något olustigt måste även jag få tycka.
Jag hade slagit allt gräs runt staketet men så ville jag slå ner allt ogräs i själva hagen också så gräset kan växa bättre. Går där med mina hörselskydd med radio och slår för fullt med röjsågen.
Rätt som det är så känner jag något som rör sig under båda mina gummistövlar, jag tittar ner och får då se ett ormhuvud som attackerar min stövel och biter till.
Jag vart lite smått chockad, men stackars lilla ormen borde ha fått ont av att jag stod på den, stackars lille orm.

Jag hoppade till och skuttade därifrån och på stöveln såg man litet litet bett. Undra hur många som får vara med om en sådan grej, nu hade jag tjocka huggarstövlar på mig så tänderna gick knappast igenom, tror deras tänder är så små så de kan knappt hugga igenom vanliga gummistövlar heller, men jag vet inte.
Hann inte se vad det var för orm, men någon som bits ;)

Ju äldre jag blir och ju längre vi bor såhär på landet ju mindre rädd blir jag för både ormar och spindlar tack och lov för jag vill inte vara rädd. Om det ligger snokar på gödselstacken så går jag faktiskt dit och försöker ta kort, men hinner aldrig innan de försvinner.
Spindlar kan jag titta på om de sitter typ stilla.
Blir jag däremot överraskad med både orm och spindel blir jag oftast rädd. men dte går mot det bättre, förr var jag rädd för alla sorters spindlar, nu är jag inte rädd för små eller de långbenta utan bara de med tjocka kroppar.
Orm är jag inte rädd för om de som sagt inte överraskar mig då skulle jag nog hoppa till och sedan gå fram för att kolla.

Helt underbart

Två morgonar i rad förra veckan så möttes jag av denna underbara varelse i våran trädgård
Visst är hon/han är helt underbar?
Jag älskar igelkottar eller piggekottar som jag brukar säga om dem. Efter att vi bott i Hjälmsätter 1 år ungefär så komd et en igelkott och bodde ett kort tag hos oss, tyvärr så jagade katterna bort den och sedan dess har vi inte sett någon.
Men när snön började försvinna och det började bli lite varmt ute så rasslade det till i löven som ligger under våran farstu, och jag ner och kollade direkt och där var piggekotten - Fia blev kär och överlycklig !
Sedan dess verkar den som att den har stannat hos oss, man hör den oftast och emellanåt så ser man den.
Men inte så pass så man kan ta kort på den, men det hade jag turen att få förra veckan.

Första morgonen så rullade den ihop sig och fräste hej vilt, men efter ett tag lyfte den huvudet och jag hann ta ett ansiktskort. Nästa morgon så rullade den inte ihop sig alls, tror den visste att jag inte ville något illa.
Tog en hel del kort, men jag måste nog vara den sämsta djurfotografen, när jag ser att djuret känner sig stressad eller livrädd så går jag därifrån :)
Men några fina kort blev det allt.
Våran fina fina piggekott, hoppas den stannar och bildar familj så vi får massor av minipiggisar.

Dags igen ?nehe nu är det en vecka sedan jag skrev något och vissa dagar har jag en del besökare så det måste ju betyda att vissa vill trots allt läsa det tokiga jag skriver om :)
Kanske ska jag göra ett försök igen att få igång bloggandet, först funderade jag på att ta bort bloggen helt eftersom jag tröttnat så mycket, men samtidigt kan jag tycka det är kul att skriva av sig emellanåt, fast nu sista tiden har det blivit lite väl sällan... För sällan, och då är inte bloggen något bra enligt mig.
Men nu ger jag det en ny chans :)


Seegt

Snacka om segt det går att blogga nu för tiden. Vädret är underbart så jag är knappt inne. Jag har verkligen kommit igång med hästarna nu så de tar upp ganska så mycket tid. Min älskade Iphone tar upp tid och så kan jag surfa på den, bloggandet har jag inte riktigt kommit igång på den.
Och så har jag fortfarande blogg torka ;).

En liten nyhet är iaf att Östens sele har kommit så både igår och idag har han vart ute för första gången hos mig tillsammans med Staffan. Gick med dem i koppel, gick bra igår, men ännu bättre idag :)
De bara äter o äter hela tiden så deras matte kan sola och ha det bra under tiden :)
Bilder kommer någon annan dag på dem.

Svar på frågan om min rädslaHej! Läser din blogg då o då, vad jag förstått så har du egna hästar, samt rider på ridskola? du skriver att du är rädd för att rida, men hur funkar det, när man har egen häst??


SVAR: Japp jag har 2st egna hästar. 2 varmblod, en valack och ett sto.
Jadu det fungerar ganska så bra faktiskt ;), nejdå skämt o sido. Jag ramlade av ganska illa för några år sedan och hade ingen häst direkt efter att rida på så rädslan kom direkt flygandes med posten ungefär.
När jag väl skaffade mig en av mina hästar att rida på så var han en aning för het för att jag skulle våga kände jag så jag skaffade utrustning och började köra han istället :)
När jag skaffade den andra hästen jag har nu så skrittade jag ut en hel del på henne och det kändes bra, men jag vågade knappt så mycket mer än så, travade ibland.
Så jag körde till henne också så jag kunde köra för att motionera henne. 
Men jag vill verkligen inget annat än att börja rida igen som jag gjort i så många år, så därför började jag nu ta ridlektioner för att få rida på en "trygg ridskolehäst" som skulle hjälpa mig råda bot på min rädsla och på något konstigt sätt känns de hästarna mera trygga, och det har hjälpt massor.
Känner mig tryggare och tryggare på mina egna hästar, både skrittar och travar utan problem nu och blir de rädda för något och hoppar till gör det mig ingenting, så fort de är uppe o kondition mera ska jag testa galoppera, se hur jag känner för det :)

Jag har aldrig blivit rädd för att hantera hästar från backen, det rör mig inte i ryggen vad hästar än gör. Köra går också superbra, men det har vart just det där att öka farten när man rider, då stelnar jag till i kroppen och tänker på hur det gick till när jag flög av.
Men som sagt jag är snart helt botad ifrån det och jag längtar faktiskt efter att få galoppera på mina egna hästar, bara de kommer upp i kondis är det dags :)
Både hästar och jag har vart skadade så därför de inte är i kondition.

Hoppas du fått svar på din fråga och jättekul att höra att du läser min blogg och ännu roligare med en fråga, sådant gör mig glad :)

Ridlektion 9Fick ha Ca-Do idag igen, jag verkligen älskar den hästen och tror hon gillar mig med. Hon blir riktigt glad när hon ser mig och puffar gärna på mig för hon vet att jag brukar klia henne i huvudet ( vilket hon älskar ) en bra stund innan jag börjar borsta henne, sötnos till häst ;)

Lektionen i sig måste jag få säga va riktigt bra, mycket trav och galopp och vi fick till och med upp lite flås för en gångs skull. Men jag vart besviken på det vi gjorde.
När vi kommer in på ridbanan så säger hon att idag ska vi träna att ställa hästen.. Det tycker jag vi tränat på ganska så mycket redan, men hon tyckte att det fanns mera knappar att lära sig så det var bara att sätta fart.
man kan aldrig bli fullärd så det var som sagt en bra lektion, men trodde vi skulle få träna på något annat.
Vi övade mycket galopp från skritt, vilket Ca-Do var riktigt bra på så det var superskoj !
Kändes bra att vara lite trött när man ridit klart, då ger det resultat :) !

Nästa gång kanske vi ska byta häst allihopa, jag vill verkligen inte det. Vi har 4ggr kvar och jag vill fortsätta rida Ca-Do de sista gångerna. Hon har verkligen hjälpt mig med att få bort rädslan för att rida, finns en del kvar, men blir bättre och bättre för varje gång, jag litar hur mycket som helst på henne vilket är en underbar känsla.
Jag skulle vilja fortsätta rida henne de sista gångerna så jag verkligen hinner med att bli av med rädslan för gott :) !

JobbaIdag är det röd dag och imorgon klämdag och så på måndag röd dag igen, vilket innebär att det är många som är riktigt långlediga.
Men jag är en av dem som jobbar nästan precis som vanligt. Det är stora nackdelen med att köra ICA, det är stängt 3dgr om året resten körs det som vanligt oavsett dag.
Volvo körningen är däremot stängd idag och på måndag och fredagar kör jag aldrig volvo så det är bara ICA lastning nu som gäller fram tills på tisdag, så helt okej.
Hade för sig vart skönt att vara ledig, men jag är helt okej jobb som jag trivs med så jag klagar inte :)
Blir längre dagar hemma eftersom jag inte börjar runt 22.00-23.00 tiden istället för 20.00 som alla andra dagar.

Ni som är lediga, ha en skön och trevlig ledighet :) !!

Håkan skadad

Håkan var iväg på Enduroläger förra helgen som var och kunde vara med att köra hela lördagen, men efter uppvärmningen på söndag så sa hans rygg ifrån ( han har också problem med sin rygg och springer iväg till sjukgymnast osv ) och då slutade han köra direkt.
Han fick stå bredvid tränarna och få tips från backen vilket också är mycket givande så inga sura miner från Håkan sida inte.
I slutet skulle deltagarna delas upp i två lag och köra en sorts stafett och på ett ställe skulle de lägga ifrån sig crossarna och springa en bit och sedan tillbaka. Eftersom Håkan inte kunde vara med och köra så fick han hjälpa sitt lag med att ta emot crossarna, så slapp de lägga ner dem vilket spar tid.
Men när ena tjejen kom in med sin cross så glömde hon lägga i friläge så när hon bromsar ner crossen och hoppar av så tar Håkan emot den och crossen flyger iväg eftersom växeln var i.
det resulterar i en lårkaka med sträckning i hela det benet.
Så han har vart sjukskriven de tre dagarna denna vecka som vart, han blir bättre och bättre men det går sakta.
Han kan inte böja överhuvudtaget på benet, första dagarna fick han hjälpa benet uppför alla trappor, nu kan benet gå själv, men knappt.
Jag tycker det verkar otäckt, så personligen skulle jag åkt iväg till vårdcentral och kollat upp det eftersom han verkligen inte kan böja på benet, men Håkan säger att det är lårkaka plus sträckning så det går över av sig själv med tiden... hmm..
Hans kompis fick sig ordentlig lårkaka för några år sedan, han kände av den i över 1år efteråt.

Inte kul att se Håkan ha så ont, hoppas det går över fortare än fortast !

IdétorkaEller ska man kalla det bloggtorka. Får nog skylla på min Iphone att jag har vart hemskt dålig på att uppdatera, sitter knappt aldrig vid datorn längre utan surfar bara med Iphonen ;).
Sedan har det nog inte hänt något speciellt och inte funderat så vidare mycket på något som jag vill skriva ner.

Jag har haft hemsk huvudvärk i flera dagar, misstänker att det har med att jag sover riktigt dåligt om dagarna, är orolig genom hela sömntiden och allmänt svintrött hela tiden tack vare det, tror huvudet säger ifrån att den vill sova fast kroppen vägrar, inte lätt för kroppen att vara sams hela tiden.
Och har ganska så mycket att fundera över nu samtidigt som jag har massor som jag både måste och vill göra NU, tror huvudet inte hänger med riktigt.

Men jag lever och mår bra, vikten går ner, jag får mer och mer självförtroende över min kropp vilket känns underbart !
Känns som jag kommit igång med mina egna hästar nu, Maria kommer ut en del och hjälper mig vilket också är underbart att få sällskap. Saknar sällskap som tusan när det dröjer mellan gångerna inte Maria är här. Märks att hästarna älskar att få komma ut tillsammans också vilket gör mig glad.
Väntar fortfarande på selen till Östen så inget koppeltränade där inte än, men kommer snart hoppas jag. Staffan är hur tam som helst nu, lite småfeg för nytt folk när jag är med, men går de in själva får de klappa honom :)
Ett nytt tricks med Staffan tränas för fullt, återkommer när han förstår lite mera :)

Hoppetossa är mer gosig än någonsin, vill bli klappad hela tiden, riktigt mysigt ! Katterna är det full fart på mellan gångerna de sover.

Nu har ni fått lite uppdateringar om djuren och sådär :)

GrummeVi har gått över från Skonas tvättmedel och sköljmedel till detta ovan. Grumme Tvätt Såpa :) Tycker tvätten blir riktigt ren, luktar gott och så känns det bra att man är ännu ett steg bättre för miljön och naturen !


RSS 2.0