Ett helt årIdag blev min lilla fina sötnos till Gris 1 år. Starke Staffan börjar bli vuxen :) Det hela firades med massor av grönsaker som han fullkomligt är galen i och en hel del maskrosor med som kommer på nummer två i favoritlistan. Skulle ha tagit ut han också som extra pyssel, men det regnade varje gång jag hade tid, så imorgon hoppas vi på bättre väder så han kan komma ut och snart kommer selen till Ösige Östen så han också får komma ut :)
Stort GRATTIS min älskade lilla kelgris <3

RidsällskapIdag väntas det besök för mig och hästarna :) Jag ska äntligen få ridsällskap och mina hästar ska äntligen få komma ut tillsammans, tror de längtar lika mycket efter det som jag gör :) Om någon timme kommer M och ska rida, ska bli superkul !
Allt med medryttare har liksom runnit ut i sanden, Rut blev sjuk, så de kunde inte komma på ett tag, jag skadade ryggen och ena tjejen ville inte rida själv så det rann ut helt i sanden med henne. En av tjejerna kommer idag, hon har vart skadad, och Rut vart skadad så hon har inte vart här på flera veckor/månader, men idag kommer hon. Ska bli kul o få höra hur det är med henne :)
Den tredje tjejen som också brukade vara här, dyker väldigt sällan upp, kanske 1-2ggr i månaden så inget jag räknar som medryttare direkt utan som sällskap fåtal gånger.

Men men idag får vi sällskap och det längtar vi efter, hästarna har vart inne över natten för att vila upp sig så de ska vara pigga, eh nej, Ari gnäggade i högan sky för att verkligen berätta att han ville in så de fick gå in inatt och tur var väl det för det har fullkomligt spöregnat ute inatt. Ganska ksönt för dem att vara inne och vila upp sig.

IphoneAtt du inte gissade Emma D på en Iphone, då hade du haft rätt :). Jag trodde faktiskt det var någon som skulle direkt gissa på att jag skulle skaffa en Iphone just därför att Lina vart ute och testat täckningen här med sin Iphone :)
Men så vet ni ju alla också att jag är djurälskare upp över öronen, så skulle nog också ha gissat mest på ett till djur om jag var i eran sits ;)

Jag kan meddela att skaffa en Iphone var ju livsfarligt, jag kan inte släppa den :) haha ! När jag väl fick igång den, ( otekniska Fia fattar ju ingenting så tog ett bra tag innan lugnet hade trätt in i kroppen och jag kunde koncentrera mig på hur man gjorde ;). )
Så kunde jag helt enkelt inte släppa den, jag ladda hem Apps för fulla muggar. Var helt enkelt tvungen att testa olika saker och många appar är helt gratis, tog hem någon som kosta 7kr.
Man pillar, lekar, grejar och har allmänt superkul med sin Iphone. Som Te x igår natt låg jag och katterna i sängen, då tog jag hem en app som är katten Tom, klappar man på den spinner han, slår man på han säger aj osv osv. När jag kliade på Tom så han spann högt så tittade katterna runt runt i sovrummet, de fattade inte vart kurrandet kom ifrån jag skratta rätt rejält åt dem, det behövs inte mycket för att göra mig fnittrig inte :)

I Love My Iphone !

Här kommer det efterlängtade svaret ;)Ni hade FEL allihopa, det var så "tråkigt" som en Iphone4 som kommit hem i min hand :) Fast jag tycker då inte det är tråkigt, men om man tänker på vad ni gissat på så kanske ni tycker det är tråkigt :)Jag är hur nöjd som helst, men har massor att lära mig :)
Men alla era gissningar skulle ha gjort mig hur glad som helst, speciellt Alpacka, nya bil eller hund :)
Men det får bli ett senare kapitel i livet om det ens blir av, jo ny bil kommer komma in någon gång under vårt liv, men Alpacka och hund vet jag inte. Alpackor är dyra djur, från 15.000kr och uppåt ungefär. Men skulle jag ha de pengarna skulle jag aldrig tveka att köpa ett par alpackor, gärna dräktiga så man kan få sig en liten alpacka bebis ;). Hund passar inte in i vårt liv just nu, vet inte vart den ska få vara under tiden vi jobbar.

Men än så länge får jag nöja mig med att jag blivit modern och skaffat mig en Iphone4 :D. Första gången i hela mitt liv jag har en modern telefon, alltid ärvt av syskon eller köpt begagnat. Så nu är jag modern i telefonbranschen och jag älskar det. Nu ska här spelas och lekas ! :)


Inte bara jag..Inte bara jag som är slö idag och tycker att vädret vore roligare om det hade vart bättre ;)Alla 3 katterna ligger i sängen och sussar gott, det har de gjort nu i ett par timmar och de visar ingen som helst antydan till att vilja gå bort därifrån.Baloo Och Bubba ligger som vanligt och kelar med varandra medan Bagheera oftast ligger för sig själv, det är när Bubba kommer som Bagheera får sällskap.Bagheera har iaf gjort nytta idag, fångat råtta som han kom hem och visade upp.Snark snark..Bagheera han bara tvättar och tvättar, tror aldrig han är nöjd med sin päls den lilla fjolliga katten.. Eller hmm fjollig är nog det minsta han är.

Mina underbara bebisar.

Vill nog ha..

Vid nästa löning blir det nog en tripp till Marieberg igen för att titta in och prova dessa kläder.Väldigt söt måste jag få tycka, passar vardag som för lite finare tillställning.Misstänker att dessa linnen är gudasköna.


Beroende på hur färgen ser ut i verkligheten så blir det nog en titt på denna med, just där på bilden ser den alldeles för blå ut.

Sedan måste jag nog övertala Håkan att Rut behöver nya stigläder och ett nytt schabrak och kanske något annat kulö ;). Ari behöver ny flughuva och ett nytt regntäcke, huvan ska jag köpa i veckan och täcket ska jag titta på, på en mässa :)

Seg, trött ingen orkInnan jag skadade ryggen så var jag ganska så pigg och gjorde saker hela tiden, hade verkligen kommit igång med allt möjligt. Sedan brakade ryggen ihop och jag fick order om att vila ordentligt, vilket jag gjorde.
Under de veckorna så försvann energin totalt, är så seg, trött, slö och har absolut ingen lust, energi eller vilja till något. Fattar inte hur mans ka få tillbaka det, eller jo det är väl bara att tvinga sig själv, men man ska komma dit också, att orka tvinga sig själv.
Om jag får bestämma så sover jag nog helst hela dagarna, kommer ju för tusan knappt ur sängen för min trötthet.

Misstänker starkt att det är vädret som spökar också, bland det värsta jag vet med allt väder som finns är det stark blåst ! Och det har blåst orkan typ i flera dagar, jag blir enormt trött av blåsväder och hatar att det blåser.
Regn, snö, sol, hagel och ja allt utom blåst kan jag överleva utan problem, det finns kläder för det, men vad finns det för kläder för stormvindar ?. Ingenting som hjälper iaf.
Så nu vill jag ha sol en stund så energin kommer tillbaka så jag kan fortsätta med allt möjligt och lite därtill :)

GräsänklingIhelgen är jag gräsänkling och det är nog det tråkigaste som finns, Håkan är iväg på Enduroläger i Orsa, åkte igår eftermiddag och kommer hem imorgon, söndag kväll.
Vad ska jag göra en hel helg ? Idag skulle M komma och rida, men såg ut som det skulle börja spöregna vilken sekund som helst, så vi skjöt upp det till imorgon. Naturligtvis började det ju aldrig regna, så vi kunde ha ridit ihop, men det vet man aldrig och hon har en bit att åka så dumt att chansa. ( Rut hatar som sagt regn så går knappt att rida henne då).
Jag ska nog tvätta lite läder grejer i sadelkammaren. Har snart vart duktig och gått igenom allting. Så duktig har jag nog knappt aldrig vart, så dålig på att komma ihåg och ens ha lust att tvätta/smörja läder, men så fort det är gjort så blir jag supernöjd och lädret är så trevligt att hållas med :)

Annars blir det nog ingenting idag, jo jag ska byta hage på hästarna och innan dess så ska jag nog rida Rut och tömköra Ari. Sedan blir det nog soffan hela kvällen förhoppningsvis tillsammans med katterna så jag får något sällskap.
Största problemet jag har när jag blir själv är vad jag ska äta :D haha. Jag är sämst på att laga mat och jag hatar det. Jag brukar äta mackor, men nu med LCHF kosten så funkar det inte att äta mackor, hårt bröd på morgonen okej, men under dagen behöver jag få i mig protein annars mår jag inge bra.
Ah det brukar lösa sig, tacos får det nog bli idag med, åt det i torsdags, men det är gott så får bli idag med :)

Jag ska nog ha en "tycka synd om mig själv för att jag är ensam helg" :D haha

Ny Gissning

Nu gissning har kommit in på vad jag längtar efter, denna gång gissas det på en ny bil efter Skodan.
Imorgon någon gång under dagen får ni reda på vad det, se om någon av er hade rätt eller om ni alla är helt ute och cyklar ;)

Idag

Idag blir det en del att göra.
Först ska jag skura ur frysboxen, sätta igång den efter. Fixa iordning mat, måste till affären också, betala räkningar, fixa lite hemma. Till sjukgymnasten för att sedan fara hem i ilfart och sätta fart och stycka 320kg kött !! Sedan blir frysboxen full med god mat = Mums ! Vi ska inte ha allt utan bara hälften, 160kg :)

En till gissning angående vad jag längtar efter har kommit in: Att det ska vara något träningsredskap.

Gissningar

Ännu en gissning på något jag väntar på är på fyra ben, varför tror alla att det handlar om djur ? Hmm kanske för att ni känner mig och att jag är djurälskare och att det är djur som gör mig mest glad, men ja ni, gissa på. Svaret kommer ihelgen om jag som sagt får som jag vill :)

Ridlektion 8Igår bar det av mot ridlektion, som jag väntat. Inte bra att ge återbud en vecka, nu fick man vänta ihjäl sig i två hela veckor. Fick rida Ca-Do som jag nästan bara ridit. Ridläraren ville att jag skulle rida henne igen och se om min rygg fixade hennes steg bättre än Prebens som jag red när ryggen small till.
Och ja, det gjorde det :) Ingen är gladare än jag, ryggen kändes av, det kan jag inget säga om, men jag stod ut.
Jag och Martina lånbyttes ridvästar och hennes väst var mycket slappare så ryggen behövde inte vara spikrak hela tiden, tror det gjorde massor att bytas västar. Tack Martina :) Jag har även börjat tränat upp magmusklerna här hemma så jag ska orka hålla emot allting med magen och det gjorde nog susen med lite grand.

Vi tränade nästan bara skänkelvikningar, vilket jag tyckte var superkul. Ca-Do var riktigt pigg, skrittade på som bara den och blev tittig för allting på ridbanan, kanske inte så konstigt eftersom det blåste storm, men hon skötte sig riktigt bra. I början fick jag kämpa lite för att hon skulle lyssna på halvhalterna och tygeltagen, men efter lite lirkande och att jag hittade hennes rätta knappar så funkade allting helt klockrent, såå nöjd över gårdagens ridlektion !
Fick beröm i massor över att det gick så bra för oss ihop, dock får jag läxa på att lära mig att lyfta blicken, något jag har hur svårt som helst med, men det ska jag träna bort :)


GissningarnaHittills har jag fått gissning om att det är Alpacka, hund, Häggrid flyttar hem igen eller att det självklart måste handla om ett djur jag väntar på ;)
Någon mera som har gissning på vad det är jag väntar på ? ;)

Jag kommer avslöja det ihelgen om det går som jag vill och det tror jag, så ett par tre dagar sådär får ni allt vänta med att få svaret och visst är det kul Sofia när folk säger A och inte B ;). Jag blir själv tokig när folk gör så, kanske för att man är grymt nyfiken av sig jämt.

Väntar

Bara så ni vet så väntar jag ihjäl mig efter en sak, bara Håkan och Lina som vet och så får det förbli tills den saken är i min ägo. Någon som kan eller vill gissa sig till vad det kan vara ?.

Bara så ni vet så är jag helt överlycklig, många år sedan jag mådde såhär bra som jag gör nu, fattar det inte själv hur man kan må så bra av att gå ner i vikt, ha underbara vänner, ha helt underbara djur, gård och en helt underbar sambo. Fia är lycklig för en gångs skull och jag tycker faktiskt att jag är värd det ;).
Kanske kan allting vända för en gångs skull, vågar man hoppas på det ?

Ridlektion

Idag ska jag iväg på ridlektionen, äntligen. Missat en gång är helt enkelt för mycket ;).
Hoppas bara ryggen tycker som jag att det ska gå bra. Dock har vi nog verkligen inte tur med vädret, fy tusan vad det regnar emellanåt, blåser storm och allmänt svinkallt.
Jag klagar absolut inte över regnet, det behövs absolut, men burr vad kallt det är, fast i o för sig, det finns varma kläder :). och så blir man garanterat varm av att rida.

Marieberg med Lina

Igår var jag väldigt effektiv. Först plockade jag iordning i hemmet, sedan iväg och skulle besikta Skodan efter det hämtade jag hö. Hem igen och lastade av höet, mockade stallet. Och så bestämde jag mig för att ta en ridtur på Rut, blev en kortare tur för att direkt efter så gjorde jag ett par ärenden från datorn, duschade och sedan kom Lina hit.
Vi testade täckningen på hennes Iphone ihop med Telenors abonnemang. Funkade riktigt bra fast det blåste storm.

Efter det for jag och Lina in till Marieberg, käkade handlade kläder och hade en allmänt trevlig eftermiddag. Efter det for jag iväg till Hööks och hämtade ett par ridskor som hade kommit och sedan bar det av till jobbet :)


Blev dessa ridskor, superbilliga 199kr. De får helt enkelt hålla så länge de håller. Supersköna verkar de vara och riktigt bra slit och släng skor.Köpte även med Läderolja så jag kan fortsätta tvätta och smörja in läder. Oljan tog slut sist.

Dessa shorts hittade jag på Ginatricot, skitsköna. Ganska så korta, men helt underbara, jag är kär !


Cykelbyxa leggings, haha jag vette tusan vad man kallar dessa korta leggings. Sköna att springa runt med här hemma eller ha under en klänning som är för kort.


Köpte även denna tunika. Kan ha den som kort klänning eller som en top om man puffar upp den. Bilden gör den absolut inte rättvis. Färgen är mycket snyggare ! Känns inte som jag överhuvudtaget i den, men snygg är den så det ska bli jag ;)


Blev även 2st bh:ar välbehövligt kan man säga. En vanlig svart t-shirt bh och en annan sortvariant som inte finns någon bild på, på hemsidan.

Nu ha jag förnyat garderoben lite och det är otroligt skönt att inse hur mycket man gått ner i vikt när man handlar nya kläder. Får gå ner flera storlekar och helt plötsligt kan jag ha alla typer av kläder, jag är helt plötsligt inte för stor eller har för brett arsle som jag jämt haft, arslet har också blivit mindre, tack och lov !! :) haha


BesiktningHmm, igår var jag och skulle besikta Skodan, det gick sådär kan jag säga. Jag misstänkte att jag skulle få minst 5 2:or, varför vet jag inte, utan bara misstänkte det, kändes inte bra och för första gången någonsin när jag besiktar bilar så var jag lite nervös...
Gick mycket sämre än att få 5st 2:or,,... Jag fick rulla ut bilen innan han ens börjat besikta...

Skodan är lite lustig, han läcker diesel när han själv vill, kan ta flera veckor emellan gångerna och när han väl läcker gör han en pöl under sig :(. När jag blev inkallad till besiktningen så körde jag in och stängde av bilen.
Kliver ut bilen och besiktningsgubben typ ropar, "vad är det som forsar under bilen ? "
Faaaan, tänkte jag och böjde mig under och visst, det bara rann ur diesel, gubben trodde det var vatten, men jag sa direkt att det var diesel.
Han såg inte direkt glad ut, han sa att han kunde göra en besiktning, men det var en stor självklar 2:a direkt. Och nej sa jag då, så jag avbröt besiktningen och backade ut och försvann min väg.
Skodan är lastbilsreggad och då kostar det 480kr att besikta den så nej tack till en 2:a jag redan vet om.

Fy tusan också ! Nu ska motorn rivas ner så man kommer åt bränslepumpen, sååå roligt jobb eller inte. Tar flera dagar typ. Helskotta den där bilen är mera inne på verkstad än ute på vägarna tycker jag. Men hoppas det blir bra till slut så den kan hålla länge :)

Mysstund med ÖstenÖsten har börjat kommit på att det är riktigt skönt när mamma klir på honom ;). Får klia han nästan varje gång jag kommer upp till stallet, vilket är stort framsteg för lilla räddharen.Jag tror Östen kommer bli en punkargris när han blir äldre, han är ganska så långa hår på huvudet, kommer se skittufft ut om han får det. Gos gos.Staffan blev sur att jag ägnade tid åt Östen så han vände rumpan till och jag kan då inte hålla mig, jag måste bara få rycka han i svansen och reta han lite ;). Retsticka som jag är även till alla mina djur på ett bra sätt.

Hur söta får man verkligen varaStaffan är expert på att göra sådär med underläppen, försöker lära han det på kommando, men går inte direkt bra.Sötnosarna är med mig in i sadelkammaren.Östen står och funderar på vad jag sjutton håller på med ;)Hoppas på att få en godisbit eller att bli kliade.

Ari & grisarnaDet är inte lätt att vara Ari när det är matdags efter motion, inte får han ha maten i fred i alla fall ;)Här råkar han lyfta huvudet från maten och snabbt är Östen där och man ser hur Ari dräller mat på Östen, men han bryr isg överhuvudtaget inte.Och när Östen gör såhär så är det absolut inte lätt för Ari att få någon mat alls.Så Ari bestämde sig för att skita i maten och gick in i grisarnas box och pinkade, haha.Staffan frågar lite snällt sådär om han också kan få smaka ?Okej då sa Östen, en liten smakbit kan du nog allt fåFast det var bara och en liten smakbit för sedan började Östen kivas och Staffan gav sig direkt.
Haha, Östen är verkligen ett matvrak, han blir helt paralyserad och helt crazy när det vankas mat eller godis av något slag.

Sätta fartNu är det verkligen dags för mig att sätta fart, var inte meningen att blogga såhär mycket, men för tusan riktigt roligt när ni frågar saker så jag får berätta :) :)

Nu ska jag hållas med hästarna ett tag, sedan iväg och besikta Skodan ( håll tummarna ). Efter det om jag inte får spansk flagga så ska jag och hämta hö.
Sedan blir det ilfart hem, lasta av höet, hållas med den andra hästen om jag hinner. Duscha gör mig iordning för att sedan kommer Lina och vi ska testa lite mottagning med hennes mobil.
Och efter det far vi iväg in till Marieberg :)
Tänk er, Fia på Marieberg 2 dagar i rad, inte illa alls ;), jag är inget Marieberg fan direkt utan någon gång ibland okej, men inte för ofta.
Lina ska kolla efter byxor, jag efter något annat och antar att vi ska luncha medf ? :)

NackdelarJag vet en stor nackdel med att äta denna kost och det är omgivningen. Deras blickar, deras tankar och framförallt deras negativa tankesätt över allt detta. De tycker man är dum i huvudet för att äta kolhydrater det måste man ju för annars dör man osv osv. Uppenbarligen så gör man inte det ;)

Andra tips om man, jag har vart på McDonalds ett par gånger med folk som skulle äta där, jag har också vart hungrig och har då beställt in enbart hamburgaren med en mugg vatten till.
Tagit bort brödet och bara ätit hamburgaren med innehåll. Men måste få säga att det inte är att rekommendera för det är inte gott utan något man äter för att bli mätt.

Äter folk på pizzan kan man beställa en calzone och äta innehållet bara eller någon form av kebabsallad funkar :)

Det svåra med denna kost är att hitta en balans mellan allt, nu har vi ätit detta så länge så vi vet vad våra kroppar behöver, eller nja jag har fortfarande lite svårt för det.
Min magont och yrsel jag haft bra länge nu var nog tack vare att jag ätit för lite proteiner kom vi fram till så nu äter jag massor av kött, fisk och korv :)

Finns lite andra nackdelar med:, jag känner mig illamående ibland när jag ser vad andra stoppar ner i sina kundvagnar när man vet hur mycket socker mycket av det innehåller, förut så tittade jag inte ens ner i deras kundvagnar, men nu gör jag det, Dumma Fia !! Försöker verkligen låta bli, men kan inte..

Jag får lätt kramp i vaderna, vilket många säger har med kosten att göra, alla säger att det är övergående, och visst det blir bättre och bättre så kanske är sant.

Man blir urfattig för att man måste handla nya kläder ;)

När man börjar med denna kost så får man olika besvär, en del får massor en del får lite. Kallas övergångsbesvär. Jag fick ( och har fortfarande ) ganska så fett hår. Huden blev torrare, men är nu bättre.
Huvudvärk första veckan och irritation första månaden ( men beror nog enbart att jag inte fick socker ).
Kramp i vaderna nästan varje natt i början, nu kanske 1 gång varannan vecka.
Väldigt för få toabesök för min del i början, nu regelbundet. Håkan var det däremot tvärtom, han fick gå på toa flera gånger per dag i början.
Alltid småhungrig, men ignorerade man hungern om man visste med sig att man ätit bra så gick det över hyfsat fort, kanske 1-2v.
Magont är det många som får, det fick ingen av oss.
Fick även metallsmak i munnen, dålig andedräkt och svettades floder i början, det försvann hyfsat fort det med.

Väldigt olika hur länge den här övergångsperioden håller i sig hos folk, en del har den inte alls en del har jag hört haft till och från i 6mån innan de helt blir av med alla besvär.
När besvären höll i sig, speciellt eksemen jag fick så var jag beredd på att lägga av, men tack vare min underbara Håkan och några fina ord från andra så gav jag inte upp och det är jag tacksam över !
Vill verkligen inte gå tillbaka till hur vi åt förr :)

LCHF kokböcker

Här är några tips på LCHF kokböcker, nu har jag själv inte dessa utan jag skriver ut de receptet vi gör från sidorna jag redan tipsat om. Men vet massor som säger att speciellt kokböckerna som samarbetar med Doktor Dahlqvist ska vara bra, tror de andra är minst lika bra :)

Jag blev själv lite nyfiken att köpa någon av dessa så springer jag över någon av dem får den nog följa med hem ;)

MotionJag är som sagt ett levande bevis att LCHF fungerar även om man inte motionerar ;) hehe.
Jag är hemskt dålig på att moitonera, försöker hela tiden, går ett tag och så slutas det.

Men jag försöker gå ut och gå, oftast med en häst som sällskap, då får man mera drivkraft. Ett tag var jag och Håkan till kvarntorp och gick i deras trätrappa, 427trappsteg, men efter skadade ryggar så vart det nerlagt, men hoppas att ryggarna snart blir bra så man kan återuppta det.

Försöker rida en del nu, och även småjogga med häst till hands som drivkraft där med.

Men i stora hela rör jag mig väldigt lite.
Nu har jag skadat ryggen så motionen den senaste tiden har vart minimal, men så fort jag är helt okej, ska jag börja gå ut och gå ca 30min 3-4ggr i veckan och rida 7ggr i veckan, blir inte ridning varje dag utan jag har 2 hästar och rider även på ridskola :).

Även de här två veckorna jag har nästan bara legat på soffan för ryggen så går jag ner i vikt, allting beror på vad jag äter.
Igår kväll syndade vi på en påse ostbågar, men ingen av oss gick upp i vikt av den, utan däremot står vågen still i 3-4dagar innan man märker något igen.
Dricker man alkohol och även något annat syndigt så går man lätt upp 1-2kg direkt. Tar sedan 3-6dagar innan man börjar gå ner igen, då får man fråga sig själv, " Är det värt att äta/dricka detta?" För man vet att vågen kommer gå upp eller stå still.

I början av dieten så åt vi ingenting syndigt, för att verkligen få igång processen i kroppen och märka skillnad så fort man kunde, nu bryr vi oss inte lika mycket för kroppen vet exakt vad vi håller på med.

Håkan däremot har tränat ganska mycket innan han också pajade ryggen. Han tränade på gym 2-3ggr i veckan. Ut och gick/joggade 2ggr i veckan. Körde Cross 3-4ggr i veckan och kunde även cykla emellanåt.
Nu när ryggen är skadad och han inte moitonerar alls så går han fortfarande ner i vikt, så tror att träningen kanske ger effekt fortare, men inget man måste göra om man har svårt att hitta tiden eller motivationen.

Sålla bort mat ?

Hur jag sållar när jag är borta vid matbordet, jag kan ta ett av exemplena. Jag var på grekisk restaurang här för ett tag sedan och beställde in 3 olika köttspett tillsammans med deras såser. Istället för pommes/potatis så frågade jag om jag fick ta en sallad till och det var inga konstigheter alls, verkade nästan som han var van att folk sa så :)
Så Kött, feta såser som det är och sallad till var otroligt gott och enligt LCHF. Man fick med ett bröd till maten också, men det gav jag bort till bordsällskapet :)

Blir jag bjuden på grillat hos någon så äter jag enbart det som grillas så som, kött/kyckling/fisk, feta såser såsom tzatiki äter jag tillsammans med kryddsmör om det finns. Äter även om det grillas ost eller grönsaker.
Oftast när man blir bjuden på grillat finns det sallad som jag tar också.
Men undviker potatisen, pommes eller vad det nu kan vara.

Blir man bjuden på köttfärssås & spagetti så äter jag enbart köttfärssåsen och hoppas på att jag kan få någon form av sallad till. Blir det för lite fett i deras köttfärssås så blir jag ganska så fort hungrig igen, men äter då igen någon form av mellanmål när jag kommer hem.

En gång när vi var bortbjudna så hade de gjort potatisgratäng, korv och sallad till. Jag tog bara korv och sallad, men de tjatade och tjatade så till slut tog även jag lite potatisgratäng, men jag fick så jäkla ont i magen efteråt så aldrig att det var värt det.

Nu när jag hållt mig borta från allt som heter potatis, pasta och ris så får jag ont i magen när jag till och med smakar. Jag vill helt enkelt inte ha.

Nu har inte jag blivit njuden på någon form av pastagrantäng eller någon annan mat som det är pasta och sådant i som är svårt att pilla bort. Om jag kommer hem till någon som bjuder på det så kanske jag skulle ta ytterst lite och försöka peta bort pastan eller så skulle jag tacka nej och äta när jag kommer hem. Inte värt magontet och viktuppgången för den lilla maten :)

Alltså blir man bortbjuden på mat så sålla bort potatisen, pastan, riset, brödet och det som innehåller massvis av socker. Ät resten och ät större mängder av det om det innehåller för lite fett :)

Marieberg

Jag och Håkan for ut till Marieberg idag, skulle kolla mobilabonnemang och så. Gick först in till Köpcentrumet för att ta en kopp kaffe då gav Håkan mig lite pengar för att köpa kläder för ;). Mmm Han är bra snäll han.Blev en sådan klänning fast en svart, superskönt tyg. Riktigt snygg och jag kommer byte ut skärpet till lite mera färgglatt eller rent och snyggt med vitt skärp :)
Sedan blev det ett par korta jeans shorts, jag tycker det är as snyggt med det och förstår nu varför det är många som går i det. Hur skönt och underbart som helst, mina favoriter direkt ! Nu ska här köpas ett par till eller kanske flera ;)
Köpte även en topp, men hittar ingen bild på den.
Håkan köpte sig en riktigt snygg skjorta, äntligen kan han börja ha alla sorters skjortor, inte mig emot. Jag tycker han är riktigt snygg i nästan alla skjortor ! :)

Blev lite snack med telefon snubbar om abonnemang och nya telefoner, men vi har fortfarande inte bestämt oss, så det är svårt. Lite koll på kläder och annat skoj sedan bar det av hemåt igen.

Helt underbar helg om ni frågar mig, bara mys med bästa Håkan <3

BionIgår var vi på Pirates Of The Caribbean 4, den var riktigt bra. Tyckte dock inte att Penelope Cruz gjorde en bra roll, kanske är det för att jag inte gillar hennes röst, jag vet inte. Men Johnny Depp var sjukt bra som alltid.
Såg den i 3D och jag gillade den i 3D, Håkan gillade det inte alls, han fick lätt huvudvärk och mådde nästan illa.
Ska jag säga något negativt med 3D är att jag tycker det är en aning suddigt ett kort tag i vissa ögonblick, men jag tror det har med att jag har nog inte så bra syn ;)

Riktigt bra film ! Nästa film på bio blir lätt Baksmällan 2. 1:an var sjukt bra, har ni inte sett Baksmällan 1 så SE DEN !! :)

Linser och bönorLinser och bönor innehåller väldigt mycket kolhydrater så inget att rekommendera i stora mängder om man funderar på LCHF. Även rotfrukter innehåller väldigt mycket kolhydrater. Alla grönsaker som växer ovan jorden är mer okej att äta än de som växer under jorden.
De säger att man ska ungefär äta 5-10g kolhydrater om dagen. I början räknade vi och kollade in all innehållsförteckning på allt vi köpte, finns en hel del kolhydrater i det man inte ens misstänkte att det fanns.

Om man undviker potatis, alla pasta, ris och bröd. Och framförallt allt socker så kommer man långt i denna diet.
Man behöver inte göra allt enligt LCHF recept, vi gör köttfärssås te x som vi alltid gjort fast med vispgrädde och gärna creme Fraiche i, till det äter vi en sallad.
Finns massor med folk som gör allt enligt receptboken och följer dieten slaviskt, vi gör inte det och ändå går vi ner i vikt och mår toppen :)
Håkan är nu nere på 89.7kg, vilket betyder att han har gått ner 17.3kg och jag är nere på 66.7kg, vilket betyder att jag gått ner 15.5kg. Jag är ett levande bevis på att denna diet fungerar även fast man inte tränar stenhårt ;)
Jag har börjat rört på mig mer, genom att gå, jogga och rida, men långt ifrån ordentlig träning.
Märker däremot på kroppen att den är ganska så lös, så vill verkligen komma igång och träna för att få fastare kropp :).

Denna diet funkar inte på alla, inte alla som trivs med denna mat. Har man ungar vet jag inte hur denna diet fungerar för dem, misstänker att även ungar kan äta denna kost, men man ska nog vara noggrann att kolla upp det innan man sätter igång med hela familjen med LCHF.
Vi trivs i alla fall med denna kost som jag sagt massor av gånger och kan mer än gärna upprepa det :) !!

Slapp dagKom hem riktigt sent imorse mot vad jag brukar så sov fram till 12 snåret. Jag och Håkan la oss sedan på gräsmattan och solade i några timmar, underbart att ligga och småprata, fast Håkan somnade sedan.

Åkt och handlat mat, förbi äggboden för att sedan styra bilen hem igen. Nu är salladen och Coleslawen klar och köttet ligger i marinad. Snart ska det grillas.
Sedan lite senare så far vi in mot Örebro för att gå på bio, äntligen se Piraterna !! :)

Helt underbar dag för kropp och själ !

Lite mer tips om LCHFOm man blir lite småsugen mellan måltiderna är ett bra tips att ta någon näva nötter eller lite frön. Hur nyttigt som helst! Jag kan ta en tallrik A-fil tillsammans med nötter, frön och lite hallon i.
Ska man äta pannkakor eller någon annan måltid som man vill ha sylt till så kan jag rekommendera att ta vanliga bär istället som man mosar sönder, slipper man allt sötningsmedel. Bär innehåller ganska mycket fruktsocker, som LCHF vill att man ska äta lite av, men vill man verkligen ha sylt till något är det bättre med vanliga bär av något slag.

De dagar jag blir sugen på glass, så äter jag Triumf Äkta Gräddglass, tinar upp frysta bär så de blir riktigt varma, häller det över glassen och mumsar i mig för fulla muggar, supergott !

Är man ganska så sockerberoende så är det tufft att börja med LCHF fullt ut, jag var hur sockerberoende som helst, åt ganska så mycket godis och drack en hel del Red Bull. Första två veckorna bet jag totalt sönder mina fingrar, pillade på allt så fort jag stod still, magen var i uppror och världens huvudvärk. Var väldigt lättretad, mer än vanligt, och ville bara äta hela tiden.
Men jag gav mig fasiken på att det skulle gå och det gjorde det :). Nu om jag syndar och äter godis så är det enbart mörk choklad och äter lite grand, sedan är det bra. Jag vill inte ha, hur skön känsla som helst. Förut när man köpte godis, åt jag det tills det var slut direkt, hur mycket jag än köpte, men nu kan jag äta en ruta på en chokladkaka och sedan lägga den åt sidan.
Kan hur enkelt som helst sitta med någon som äter godis, dricka eler något annat sött utan att bli sugen eller ens vilja ha.
Jag är helt enkelt inte sockerberoende för första gången i hela mitt liv ungefär, underbar känsla för mig !


Östen & Ari

Igår tog jag in Ari och pysslade om han i stallet. Staffan var ute i sin hage och Östen var lös inne i stallet. Släppte lös Ari, sitter en grind vid öppningen så han kommer ingen vart.
Ari gillar grisarna och de är inte rädda för han heller.
Jag hade gett Östen massor av gräs innan Ari kom in, som Östen snällt blev tvingad att dela med sig av, de stod och åt i samma hög ;).
Efter att Ari gått in i Ruts box och bajsat, Hoppetossas box och rört omkring i halmen och sist in i grisarnas box och pinkat så kom han ut i stallgången igen. Stallde ner en balja med uppblött pellets till Ari på backen. Lille Östen blev nyfiken direkt och sprang fram, men Ari släppte inte dit han. Men när Ari lyfte huvudet så var Östen snabbt där och mumsa i sig mat, medan Ari stod över han med mat som rann över hela Östen =/ haha.
Sedan böjda Ari ner huvudet i baljan, men Östen vägra flytta sig så de stod och åt i samma bytta :), ganska så gulligt. Och just typiskt att ingen kamera finns i närheten, ska ta in Ari idag igen och hoppas de gör likadant för nu ska kameran med ut !

Nöffisarna

Jodå Gunilla, nassarna mår bra. Jag är nog bara lite dåligt på att berätta om dem ;). Staffan är ute ungefär 1 timme nästan varje dag i deras hage. Igår när jag tog ut han så hade han inte vart ute på ett par tre dagar för jag har mått sådär så inte orkat. Men igår så kom selen på och ingen var gladare än Staffan, han for ut från stallet som en raket, hann knappt stänga grinden. Sprang omkring på gårdsplanen, så fort jag ropar " komkom" så kom han springandes, vi småsprang till hans hage och när han väl va inne så for han iväg som en raket så jag hade full sjå att få av han kopplet ;). Han skulle ju fram till maskrosorna = hans favoritmat !
Dock gillade han inte att det blåste halvt storm ute, utan blev rädd och ville in efter 30min, lille fegisen.
Då när han vill in så nöffar han och står vid öppningen, bara att gå fram och ta på han kopplet, öppna grinden och ut far Staffan som en raket igen och ville in snabbt som blixten till Östen.

Östens sele har jag inte fått ännu, men så fort den kommer ska även han tas ut. Vill inte ta ut han utan sele ifall han skulle rymma, lite lättare att få tag i han med sele på.
Men däremot så kelar vi varje dag inne i stallet. Igår gjorde han STORA framsteg för att vara Östen. Jag satt ner på stallgolvet och då kommer han fram och VILL bli kliad, jag fick klia han över hela huvudet, peta bort skräp i ögonen. Klia han massor under hakan, magen och massvis på ryggen. Såå skönt tyckte han. Och sedan när jag slutade så gick han till och med fram ett par steg emot mig och ville bli mera kliad. Det kallar jag STORT framsteg för lille räddharen.
Kanske blir det gris av fegisen Östen med, han är så söt, han vill så gärna, men vågar inte. Tror faktiskt att han kommer bli tamare fortare när han får gå ut och bli in och uttagen varje dag.

Fråga

Fråga gärna på om LCHF eller om det är något annat med ni funderar över, berättar som sagt mer än gärna om vad jag tycker och anser :)
Jag kommer skriva mera om just mat, mellanmål och andra tankar ihelgen. Vill inte skriva allt på en gång, tycker det blir rörigt då ;)

Margarin vs smörNågot man inte ska använda när man äter LCHF så är det just margarin utan rent smör är bäst.
Fast jag tycker att man aldrig ska använda margarin, margarin är bara en massa tillsatser plus att man har raffinerat fettet i margarinet.
Smör däremot är naturligt fett, bra fett.

Finns massor av artiklar om varför margarin inte är bra osv, jag är sämst på att förklara så jag länkar till en sida där ni kan läsa själva :). Läs Här

Något man kan bli förbannad över är lagen som träder i kraft i Danmakr den 1 juli, fett avgiften införs då och det blir dyrare att handla fet mat. Smöret kommer bli 18% dyrare och fet ost kommer bli 4% dyrare än det är nu. Sammanlagt kommer varje kilo fett kosta 16 danska kronor och det kommer bli att den danska staten kommer få 1.4miljarder tack vare avgiften. Hur sjukt är inte det ??
Det är ju BRA fett, inte dåligt fett, varför ska man öka priset på BRA mat ?
Livrädd att det ska komma till Sverige med, men skulle inte bli förvånad.
Bättre för tusan att införa sjukt höga avgifter för allt äckligt socker och sötningsmedel, det om något är skadligt !

LCHF sidor

Här kan ni läsa en hel del om LCHF kosten, vad det innebär och vad man ska tänka på och finns en hel del bra recept med.

www.lchf.se


www.lchfrecept.com

www.alltomlchf.se

Det där är 3 sidor som jag följt massor, och lusläst.
FrukostFörlåt att det inte blev något inlägg om kosten igår, kände mig febrig så låg och sov nästan hela dagen.
Men nu så, jag tänkte dela upp lite om alla mina tankar, ideér och tips angående denna kost, hoppas det är okej :).

Börjar med fundringar runt frukosten:

Frukosten för min del är något jag haft stora problem med, jag är ganska så kräsen vad jag kan äta och inte äta när jag vaknar, och jag vill helst ha knäckebröd.
I början av LCHF dieten så gick jag in stenhårt, men ju längre tiden gick ju sämre mådde jag tack vare att frukosten inte gick att få till för min del.
Just nu består min frukost av, 2,5 bit Knäckebröd, Wasa Sport, med väldigt mycket Bregott smör på, (överdrivet mycket), men jag gillar smör så det funkar för mig. Påläggen varierar jag mellan Leverpastej, falukorv, Norrboda medvurst och vanlig Congacmedvurst. Brukar ha gurka, paprika eller tomat på. Till det dricker jag oftast ett stort glas röd mjölk.
Det är absolut inte något som är perfekt för kosten, knäckebröd innehåller för mycket kolhydrater och fibrer, mjölken är inte till räckligt fet ( drack mycket förr gammeldags mjölk, men tröttnade på den eftersom det blir klumpar nästan direkt ). Pålägget och smöret är perfekt.

Håkan äter däremot den perfekta frukosten för kosten, Han äter en omelett stekt i mycket smör ( absolut inte Margarin, det är inte bra utan ska vara rent smör ), river ofta på lite ost. Beroende på storleken på omeletten har han även bacon till.
Ägg och Bacon är bland det bästa man kan äta som frukost, mycket fett och mycket proteiner.

Jag testade att äta ägg till frukost, men efter att jag fick massor med eksem och misstankarna går till att det blev för mycket ägg för min del så har jag svårt att äta ägg nu, rädd att eksemen ska komma tillbaka.
Bacon och falukorv ihop med lite senap och sallad kan jag däremot äta ibland till frukost.

Finns massvis av recept på olika frukost grejer på LCHF sätt, bara att googla så kommer det fram drösvis, finns även böcker att köpa.
Ska man baka, eller göra något annat som innehåller mjöl så är det bäst att använda Mandelmjöl eller grahamsmjöl i små mängder.

Några tips på frukost som jag själv har ätit eller skulle kunna testa äta:
-Kokt ägg man smular sönder, lägger på en klick smör och lite grädde. Låter smöret smälta eller micrar det så smöret smälter och äter det som det är. Låter kanske inte gott, men är faktiskt gott :)
-Pannkakor enligt receptet här
-Ägg, bacon och korv.
-Äggröra eller omelett, kan variera omeletten med massor av innehåll och äggröran kan man ha i Creme Fraiche eller grädde i som en uppiffning.
-Fil med frön i, te x sesamfrö, linfrö eller solrosfrö. Frön är jättebra att äta.
-Går att äta bara pålägget utan mackan, skinka eller ost. Ost för övrigt är ganska gott att bre massa smör på och rulla ihop.
-Tonfisk blandat med majonnäs.
-Gillar man avokado är det riktigt bra att äta.

Det är några tips och ideér man kan äta, finns massvis, bara fantasin som sätter gränser och att man är medveten om hur mycket kolhydrater allting innehåller.

Älskar man ägg, bacon och korv kommer LCHF frukost aldrig vara något problem, jag är som sagt rädd för att få tillbaka eksemen så tar det lugnt med ägg. Bacon är jag inte jätteförtjust i så gärna inte varje dag. Korv däremot äter jag ganska så ofta :)

Jag är jättedålig på att komma ihåg allt jag ska skriva och komma på vad som är viktigast, så fråga gärna massor så berättar jag gärna :). Älskar att dela med mig om denna kost ! Detta är verkligen en kost som är sund och bra för människan, till skillnad mot många andra koster som kan skada människan.

Självklart

Absolut Johanna kan jag skriva ner hur en veckas matsedal ungefär ser ut för min del, bara kul att dela med mig. Nu följer jag inte detta strikt, men skriver ner lite och hur man ska ungefär tänka och så vidare.
Gör det imorgon, ska snart sticka till jobbet så hinner inte, men imorgon skriver jag ner lite hur jag/vi äter och lite tips, ideér och tankar hur vi känner det :)

PiraternaIhelgen blir det lite bio, var väldigt länge sedan vi var inne och tittade. Så denna gång blir det Pirates Of the caribean " I Främmande farvatten". Tror den kan vara riktigt bra, kommer se den i 3D. Är den inte bra kan man alltid ägna sig åt att titta på något väldigt fint ;)
Vill nog även se Fast and The Furious 5, tänkte först när den kom att nej nu får det räcka, 5 filmer brukar oftast vara för mycket, men hört av folk att den ska vara riktigt bra, bland den bästa till och med, så varför inte, men det blir en annan gång.

LCHFJag kan meddela att jag nu gått ner 15.5 kg !!!!!!!!!! Woho, jag kan knappt förstå detta själv. Jag är så himla stolt och glad över mig själv att jag lyckats gått ner så mycket, och bara genom att ändra på kosten :)
Jag fuskar och unnar mig saker emellanåt och äter precis det jag vill äta. Bryr mig inte direkt längre, men man märker direkt att så fort jag unnar mig något står jag still eller kanske rent av går upp något kilo, men direkt när jag följer dieten strikt så går jag ner. Undra hur mycket man går ner egentligen, antar att man går ner tills det absolut inte finns något fett kvar på kroppen, men så smal vill jag inte bli. Tycker inte det är snyggt med skinn och ben människor, så lite vill ja allt ha kvar på kroppen ;)

Känner mig stolt över detta ! NU måste jag bara sätta igång och träna så muskler kan byggas upp i kroppen så man får snyggare kropp ;). Men det får bli när ryggen är helt okej.

BesiktningNästa fredag ska racerpärlan in för besiktining, man kan alltid hoppas att den går igenom med blanka papper, men misstänker att någon tvåa får den allt eller anmärkning.
Men nu är i alla fall kamremmen bytt, bytt till orginalfjädrar, så nu är den mycket trevligare att åka i och allt blev bara bättre. Kopplingen är helt ny så den är så mjuk så den knappt känns :).
Bara hoppas att Pickisen går igenom eller att det blir enklare fel så man slpper bry sig om den sedan =)

Ont i magenJag har gått och haft ont i magen i ett par tre dagar nu, riktigt ont. Och jag förstår inte riktigt vad det kan vara, inte ätit något konstigt, skött maten. Inte stressat, kanske lite för lite motion, men borde inte få ont i magen av det, så tycker det är märkligt.
Bifolac, Losec, A-fil och Proviva är testat, men inget hjälper. Antar att det bara är att vänta ut det, går det inte över till nästa vecka antar jag att ett läkarbesök står på tur, vilket jag helst slipper.

Nu när jag har ont i ryggen, magen, nacken och skadat hälsenan lite så kanske allting kan gå över på en gång och så kan jag vara felfri ett bra tag, hoppas hoppas ;D hehe.
Känns som man är hundra år med all värk emellanåt, får nog skylla på mitt jobb, min livs situation och att jag är fruktansvärt dålig på att stretcha och ta hand om min kropp.

ÅterbudIdag skulle jag haft ridlektion, men ringde återbud. Känns inget kul alls, lite smådeppig över det hela, det enda man längtar till på veckorna är just ridlektionen, men denna vecka blir det inget för min del.
Det är min rygg som spökar, jag blir bättre och bättre när jag går hos sjukgymnasten, men inte helt bra.
Testade att rida Rut igår som sagt, men det gick sådär. Skritt gick det bra, men när vi började trava så kände jag av ryggen direkt ändå red jag i bomlösa sadeln som är supermjuk.
Så med rent vett från min sida så ringde jag återbud.
Känns inget roligt om man får avbryta en till lektion, förra lektionen gick helt till spillo, pengarna i sjön och noll lärdom under lektionen. Inga mera sådana lektioner tack så därför stannar jag hemma idag.
Ska testa rida Rut några gånger i veckan och se vad ryggen säger.

Ska jag..Ska jag eller ska jag inte. Hmm svårt val jag har framför mig, måste verkligen fundera och komma fram till rätt beslut till 100% innan jag gör slag i saken. Kommer jag orka med det eller ska jag låta det vara som det är ?
Tänk om någon kunde hjälpa mig med rätt beslut, men har lärt mig så mycket i livet att vissa beslut måste man bestämma själv hur jobbiga de än är.
Tur att jag har mina djur så jag kan ventilera med dem, även om jag inte får så bra svar utav dem ;)

Testa ridaIdag ska jag äntligen ut och testa rida Rut, vad glad både hon och jag kommer bli. Jag är redan nu glad, Rut tror jag dock inte misstänker något än, men när jag väl kommer i hagen med grimman så kommer hon förstå och bli glad :)
Ska vänta tills Håkan kommer hem vid halv 4 ifall något skulle hända min rygg, det kan det bli så att jag inte kan gå hem utan måste ha skjuts och då behöver han vara hemma ;).
Dum kanske jag är att testa rida, men måste fasiken testa, se vad ryggen säger om det. Inte ridit på en vecka nu och Rut har stått den tiden med eftersom jag inte har någon som kan hjälpa mig rida henne =(, så nu måste jag verkligen rida. Jag skriker efter att få sitta på hennes rygg igen och Rut är ledsen att hon inte får komma ut.
Håll tummarna för att ryggen fixar detta !!!

Vm-finalenI Yngre dagar var jag ganska så mycket hockeyintresserad, var Djurgårdare ;). Men på äldre dagar så svalnade det intresset av och jag blev helt ointresserad av hockey.
Nu i år har det kommit tillbaka lite, har faktiskt suttit och tittat en hel del när Sverige spelat så nu idag när det var VM-final så var det givet att det skulle kollas. Sverige gick ut segt i första perioden, medan Finnarna gick ut stenhårt från första början. Andra perioden tyckte jag Sverige spelade bra, de fick mera fart, spelade mera och var helt enkelt med mera i matchen. Tredje perioden var ett skämt, när finnarna ledde med 3-1 så verkade det som alla i Sverige gav upp, slutade nästan helt att spela, hela deras spel var som bortblåst, passar som inte ens var i närheten av andra spelare, ett uselt spel. Man fick skämmas !
Men väldigt ungt lag och man ska nog vara glad att vi gick så långt som till Vm-final i år med de spelarna, men nästa år, då jäklar !!! :)
Men Grattis Finland till eran 2:a Vm seger.

Dike och grillningI lördags röjde vi diken häromkring med alla grannar. Vi försov oss lite eftersom jag jobbat natt och Håkan skruvat bil till 02 på natten och vi skulle samlas 10.00, men vi hann vara med en hel del.
Så nu är det fint och sikten är mycket bättre än förut längs våra vägar, kanske risken minskar något med att man krockar med någon fartdåre.
Efter det så blev det grillning med alla grannar som vart med och en del öl/cider drickande. Vi har en grillplats uppe i skogen som vi satt vid och grillade in på nattkvisten, supermysigt att sitta i en ring runt elden mitt i bäckmörka natten, äta korv, dricka cider/öl med trevligt sällskap, kan en kväll bli mycket bättre än så ? :)
Helt perfekt avslutning på en underbar lördag!

Lädervård


Känner mig duktig idag !!

Idag har jag vart duktig och tvättat en hel massor av lädergrejer i sadelkammaren. Stigläder, 5 olika träns, martingal. förbyglar mm. Blev en hel del. Jag är sjukt dålig på att tvätta och smörja mina lädergrejer, något jag verkligen måste ta mig i kragen och göra oftare. Gör man det oftare blir det lättare, lädret blir mycket trevligare att hållas med plus att det håller hur länge som helst med bra vård, ändå är jag ganska slarvig med det ;).

Ska hänga och torka till sig, sedan ska jag olja in det, tror nog att ett par träns kommer vilja ha olja minst två gånger. Sedan är det dags för selar och tömmar att tvättas. Värsta jag vet att tvätta är tömmar, tar så lång tid, men men måste väl göras antar jag.

Bara en sak att nämna, Ha aldrig grisar i närheten när ni utför lädervård, de tycker nämligen att lädertvålen luktar mumma så de tar grejerna och springer iväg med :D.
Såg ganska så kul ut när Östen fick tag i ett par tyglar och sprang iväg med medan Staffan fick tag i ett helt träns och stack. Undra om de tänkte ut och rida ;D haha.

Sjukt besvikenJag är så sjukt besviken på en person så det finns inga ord. Fattar inte alls hur den människan fungerar.
Jag måste försöka släppa det så personen inte tar för mycket energi av mig, jag är sådan till person att när någon gör mig besviken eller ledsen ägnas mycket energi till att tänka och fundera över den personen.
Men jag orkar inte med sådant folk längre, det har kommit till en gräns där jag känner att folk som gör mig besviken och ledsen gång på gång orkar jag faktiskt inte med. Så just denna person jag tänker på när jag skriver detta har gjort sitt nu ! Tråkigt, men sant. Jag måste må bra och vara stark för mycket just nu så personer som tar energi av mig orkar jag inte med !
Men ledsen blir man i alla fall av folk som inte begriper hur mycket de sårar en annan person.

Krossad ruta

I fredags var jag med om något man helst vill undvika att vara med om =/. På vägen hem från Västerås efter jag lastat så åkte jag förbi McDonalds i Arboga och en bit till på E18, strax efter så kommer det en bro och jag skymtade 3 personer som stod där, min första tanke var att de står där för att fjanta sig att man ska tuta.
Men sedan när jag närmade mig så ser jag hur de hoppar upp och kastar något alla 3, en av sakerna träffade min framruta ** Padooom** så var rutan spräckt =(.
Jag vart ganska så rädd av smällen och så såg jag ingenting för vad det nu vad de kastade så var det i alla fall ett vitt pulver som fördelades på hela rutan. Stannade omedelbart och gick ut, pulvret stank starkt parfymerat tvättmedel. Rutan spräcktes inte helt utan en rund cirkel större än en basketboll halvt för synfältet, men tro mig dte räckte !
Pappa låg efter i sin lastbil och såg dem försvinna på platsen direkt när de fattade att de träffat.

JÄVLA IDIOTER !!!! Sådana där människor kan jag strypa lång väg om jag skulle få tag i dem, vad fan man kan bli så jäkla rädd så man kör av vägen, nu var jag uppmärksam att det stod några där, men tänk om jag inte hade sett dem och sedan vart inne i min lilla egna värld, jag hade fan skitit på mig av skräck typ.

Tillkallade polisen till platsen, cheferna blev informerade och så polisanmälde jag händelse. Tror absolut inte de får tag i dem som gjorde detta, men anmälas måste det göras för försäkringarnas skull osv.

Kommer fasiken vara på min vakt varenda gång jag åker förbi någon bro hädanefter..
Stryk och kastrering borde sådana där människor få !!

Orm i närkontaktIgår så gick jag runt staketet i sommarhagen och spände tråden och under tiden så gick jag och tänkte på hur jag skulle reagera om jag stötte på en orm riktigt nära. Varför jag tänkte på det har jag ingen aning, bara något som slog mig.
En enda gång som liten har jag vart riktigt nära en orm, jag hoppade runt i bland berg och stenar och så snubblade jag och la nästan handen på en orm som solade. Men minss inte hur jag reagerade då.

Men i alla fall, så gick jag där i hagen igår och strosade och rätt som det var hör jag något vid mina fötter, jag tittar ner och ser en riktigt fet svart ORM slingra sig mellan mina skor och slingrar precis vid ena skokanten för att ta sig förbi. Jag tror jag inte fattade riktigt först vad det var utan bara stod och tittade när den slingrade omkring mina skor, när den nästan försvunnit stelnade jag till i hela kroppen och hoppade ett steg därifrån, men gick snabbt tillbaka för jag ville titta ;)
Nu vet jag hur jag reagerar, jag är inte direkt rädd för ormar utan har stor respekt för dem. Och i vissa fall skulle jag kanske bli ruskigt rädd, medan andra situationer bryr jag mig inte. Vi har nästan varje år Snokar som bor i gödselstacken som man ser ligger och solar på dagarna.

Ormen jag såg igår var som sagt riktigt fet och kolsvart, tog för givet att det var en snok, men nu när jag tittar på google bilder så var det absolut inte en snok utan en svart huggorm. Såg exakt ut som på bilden ovan fast fetare.

Uggle ungar

Vi har ett stort träd på gården som det är ett stort hål i stammen på. Förra året så misstänkte vi att Uggle honan lagt sina ungar där. Det var förra året det vart lite knas med uggle ungarna, Honan knuffade ur dem ur boet innan de kan flyga. Det är normalt de gör så har jag läst, men våra katter var ute och försökte få tag i dem så vi jagade in katterna och jag försökte lyfta iväg uggle ungarna.

I år så har jag hört att det rasslar inne i stammen, men inte sett något. Gått och hoppats på att det kanske är uggle honan som hittat tillbaka och inte blev förskräckt efter förra årets bravader.
Och visst är det så, när Håkan kom hem i tisdags kväll sent, så klev han ur bilen och där kom Ugglehonan flygande med en orm i näbben och in i stammen :) :). Helt underbart, jag blev ruskigt avundsjuk, jag vill också få se något sådant =).
Älskar att veta att det finns en Uggla med ungar här på gården.

Knäppgöken AriAri är på sitt värdelösa humör och vart det en tid nu, vägra komma humöret. Får trixa in han hela tiden eller jaga in han, men in kommer han om man bestämt sig för det, han får helt enkelt ge upp ;).Vita randen han har på magen är svettrand efter selen, trodde jag fick bort det i stallet, men icke.Han lyfte nog inte huvudet en enda gång igår när han släpptes i sommarhagen. Bara mumsa och åt hur mycket som helst.
I måndags körde jag och Ellinor en längre sväng med han, en tur som han aldrig gått förut. Vägen gick igenom en massa hus med allt möjligt att titta på, genom en ladugård där det stank ko, genom ett travstuteri där det fanns allt från hingstar, till ston med föl. Ari skötte sig exemplariskt, så jäkla duktig. Skrittade nästan bara hela tiden, men han blev knappt rädd överhuvudtaget för allt nytt. Duktiga lille häst !!
Mitt i turen så började han tvärhalta och slängde med ena bakbenet, skitäckligt. Jag blev livrädd och stannade direkt, stackars lilla gubben hade råkat fått en skitstor vass sten som tryckte mot strålen. Han ömmade några steg efter den var borttagen, men sedan var det bra igen. Tur att inget hände !

Sötnosen RutKänns en aning trist att man skadat ryggen nu när Rut håller på att komma igång, men det ska ju alltid vara något. Nu skulle man verkligen vilja ha någon här som kan rida henne åt mig när jag inte kan för vill verkligen inte att hon ska tappa det hon tagit åt sig. Ska se om Håkan kan longera henne något, vill inte ens göra det för skulle hon rycka till så får jag nog rysligt ont. Vill bli bra fort så därför tar jag det lugna före det osäkra.Hej vad det går, kul att få springa tyckte madam.Hon är så himla söt så det finns inga ord, när man ropar på henne och hon är långt borta så kommer hon oftast springandes såhär som på bilden. Mammas sötnos till häst !

Staffan också på grönbeteNär Staffan hörde att jag höll på runt laduhörnet så skrek han i högan sky, enda sättet att få tyst på han är antingen att ta ut han eller ge han massor av gräs inne. Jag tog ut han =)Mums mums mums vad han äter hela tiden ;)Grishagen är precis bredvid hästarnas sommarhage, vilket är riktigt mysigt att se dem ihop så nära. Hästarna funderade ett par gånger varför den där jobbiga grisen var ute, han ska ju vara inne såg det ut som de sa.Ser ni Staffan ? ;)Är massvis med mat i grishagen så jag vill verkligen få ut Östen nu också så de kan hjälpas åt att äta, kommer troligen att få slå gräset också, men vill att de båda två ska ut först =)

Älskar att se Staffan gå och smaska i sin hage, Väldigt rogivande att bara sitta ner hos han och höra hur han smaskar :)

Hästarna på grönbeteIdag släppte jag ut hästarna på stora sommarhagen, och tjoho vad glada de blev, de sprang som tokar ;)Hej vad det går ! Jag älskar att se dem såhär glada, finns inget härligare än att se sina djur nöjda.Tjoho, hopp och studs och svansen rakt upp i luften tyckte Rut var en bra idé.Ari visar upp han kan visste lite dressyr eller vad han försöker göra ;D haha.Och Rut är inte sämre hon visar att hon kan göra dressyrrörelser hon med i full fart ;D hahaSedan när det hade lugnat ner sig så gick de inte ifrån varandra, de åt till och med på samma plätt. Hela stooora hagen med massor av gräs, men lik förbaskat ska de stå där det är som minst gräs och äta på samma tuva. Tokstollar till hästar, men känns å skönt att de gillar varandra.

SolsemesterGud vad kul Emma D att du börjat kommentera !!! Fortsätt med det, och så tycker jag fortfarande att du ska skaffa facebook ;) hihi. Det är inte så hemskt som folk säger, du kan ju välja själv vilka du vill bli vän med och strunta i att läsa allt skit folk skriver, fast det är ganska så svårt att strunta i att läsa det ;D haha.

Självklart förstår jag att det kommer ta tid att bli brun om jag ens blir det någon gång. Pappa och alla i min familj har samma problem, blir inte bruna. Men pappa gav sig fasiken på det för flera år sedan, låg och pressa som en tok i ett par år och nu blir han brun :).

Solsemester kan jag gärna hänga på nu när jag förstår njutningen av solen ;). Vi låter sötnosarna växa upp och så sticker vi sedan, gud vad kul och skönt... Jag längtar redan NU ! :)

Ryggen / Ridlektion 6Fy tusan vad min rygg bara värker och värker. Var hos sjukgymnasten i måndags som sagt, knakade på för fullt i ryggen. Och senare på kvällen hade jag sivnont, vilket var ganska så konstigt, för öm brukar man vara men inte ha svinont. När jag vaknade upp igår tisdag så kändes det mycket bättre, jag kunde ligga och stå utan att det gjorde ont ! Gjorde lite rörelser, men det kändes inte mycket så jag trodde att jag var mycket bättre redan så jag bestämde mig för att åka till ridlektionen i alla fall, vilket var det dumaste jag gjort !

Vi bytte hästar denna gång och jag fick en som hette Preben, vi satte igång och skrittade, travade och gjorde en massa övningar. Gick klockrent, Preben var ganska så seg och snubblig av sig, men helt okej. Supersnäll häst fick man känslan av direkt.
Ungefär efter halva lektionen så skulle vi börja galoppera över bommar på volt. Satte av i galopp från skritt och vilken lycka det var. Jag har aldrig ridit en häst som klarat av att göra det så det var första gången, skitfrän känsla ;)
Gick bra i början av galoppen, men sedan gjorde han ett ryck och jag dunsade ner i sadeln och det bara small till i ryggen =(.
Skrittade lite då, men envis som jag är ville jag testa galoppera igen och se om det skulle gå, men nästan direkt vid galoppfattningen så small det till i ryggen igen samtidigt som det svartnade för ögonen, jag höll på att svimma och ramla av hästen av smärtan :'(
Skrittade runt, men fick så ont varje steg han gjorde så valde av avbryta lektionen och gå ut därifrån =(. Fyfan vad ont det gjorde varenda steg jag tog och jag blev så arg så jag grät.

Fan vad arg jag är fortfarande, jag hatar min rygg ! Jag älskar mina ridlektioner och jag älskar att jag börjat kommit igång på allvar att rida Rut, men nu ska min rygg sabba det. *grrr*
Ska till sjukgymnasten på fredag igen, hoppas han kan göra underverk !


SolatJa ni läste rätt. Fia har nämligen solat både idag och igår. INTE likt mig, men fasiken så skönt det är.
Jag har aldrig kommit till ro att sola, men i år verkar det bli annorlunda, kan det ha med att göra att jag blir äldre och äldre ? ;)
Helt underbart är det, verkligen rofyllt, jag somnar nästan direkt.
Solade 2-3timmar igår, vid lunchtid idag solade jag i Staffans hage ca 45min och nyss har jag solat på gräsmattan i nästan 2h, heeelt underbart.
Men tror ni att jag får färg ? Nej, knappast, har sås vårt att få färg, men lite i år hoppas jag få. När Bubba lägger sig bredvid mig är det nästan att jag är vitare än honom :D haha.

MysstundStaffan fullkomligt slänger isg ner på backen när man kliar han på sidan av magen, lite svårt för mig att ta kort samtidigt som man kliar. Han älskar att bli kliad på magen.Klippa klävar på den här lille grisen i framtiden kommer absolut inte bli några problem, klia på magen och klippa samtidigt = Perfekt idé =).

När Staffan vart i sin hage själv i någon timme så börjar han nöffa väldigt högljutt och tala om sitt missnöje. Då är det bara att gå in och sätta fast kopplet i selen och gå in med han till stallet där Östen väntar.
Så gulligt att han säger till själv och på vägen in till stallet så stannar han inte en enda gång !

Längtar så förbaskat efter Östens sele nu så jag kan börja koppelträna han riktigt ordentligt så han också får komma ut, lite synd om han att han är så rädd och får vara inne, hoppas det släpper snart =)

Staffan på grönbeteIdag släppte jag ut Staffan i deras hage igen och kom ihåg kameran ;). Dock var jag alldeles för lat att ta massvis, men några blev det.Finns en hel del att äta kan man säga, nästan för mycket om de skulle gå där dygnet runt, nu går som sagt bara Staffan där själv någon timme om dagen.Nära mamma måste man vara hela tiden.Så synd med ljusbubblan, måste verkligen ta mig i kragen och skaffa motljusskydd NU ! Staffan är iaf i full gång och äter hans favorit maskrosblad.Såhär såg de flesta bilderna ut, han lyfter knappt huvudet, vilket är ganska förståligt ;).

RidningDet känns helt underbart med mina hästar !! För första gången på hur länge som helst så börjar jag verkligen komma igång med dem båda. Rut rids nästan enbart, vilket hon trivs bäst med.
Ari både rids och körs, funkar klockrent båda och med han.

I lördags var Ellinor här och hon red ARI !!! =) Kändes helt underbart att Ari äntligen låter någon annan rida han. Allt gick superbra, vi skrittade bara eftersom de är under igångsättning, men Ari gjorde ingenting !. Duktig kille !!
Jag red Rut samtidigt och hon blev väldigt stressad fram emot slutet, kanske det var för att vi krånglade och visste inte vilken väg vi skulle ta hem i skogen ;).

Längtar som tusan tills båda hästarna igång och man kan ta långturer på dem och få galoppera långa sträckor.
Känns som Rut blivit hur mycket gladare som helst sedan jag började rida henne ofta.
Ari vet man aldrig hur han känner, han är otroligt svårfångad nu och vart det en period, riktig liten knasboll det där, så vi hjälps åt att jaga in han då funkar det =).

Jag har tyvärr inte kvar någon av mina medryttare av olika anledningar, men har gett mig fan på att sätta igång dem båda två oavsett vad och det håller vi på med för fullt ;).
Ellinor är superduper schysst som kommer hit emellanåt och hjälper till och rider dem. Superskoj att få sällskap ibland och få bubbla av sig :D.


StaffanIhelgen var det premiär för Staffan att få gå in i deras nya lilla hage. På med selen och ner i hagen i lördags, jag släppte lös han med selen på och det gick superbra i början. Sedan när jag testade att gå därifrån blev han ledsen och nervös. Han ville med mig ;), så vips sa det så sprang under tråden och sprang fram till mig, var bara att gå fram och sätta fast kopplet i han och leda in han till Östen som väntade ivrigt i stallet.

Testade strömmen och det visade det sig inte vara någon stark strömstyrka på så efter lite pyssel med det och att jag slog bort varenda grässtrå som låg på tråden så blev det genast mycket mera ström på tråden.
Jag fick mig en kyss så det heter duga och fan så ont gjorde det så nu borde de stanna.

Igår så testade jag igen med Staffan, på med sele, ner i hagen och släppte lös han med selen på. Den här gången funkade det mycket bättre, han gick inte ens i närheten av tråden för han kände på avstånd att det var rejält med ström på.
Jag lämnade han själv ett tag och det gick super, han gick bara runt och åt. Efter någon timme så gick jag fram och lille Staffan kom rusande emot mig och bara nöffade hej vilt, han blev överlycklig att se mig, min lilla griseknoen ;).
Jag la mig i hans hage och solade en stund då kom han och la sig bredvid mig och så fick jag klia han på magen.
Så fort man kliade han på magen igår i hagen så slängde han sig ner och bara låg och njöt. Mammas lille kelgris.

Varför Östen inte fick följa med ut ? - Jo han är fortfarande inte riktigt tam, han är ganska nervös och rädd av sig så vågar inte testa ta ut han för misstänker att jag aldrig får tag i han.
Håller på och tränar han för fullt, har även beställt en egen sele till han nu så får jag bara på han selen så får han följa med ut när selen kommer =).
Lättare att fånga han ifall han rymmer om han har sele på sig.

Grishuset gjorde vi ingenting på. Håkan jobbade hela lördagen och igår var både han och jag ganska så trötta så vi tog det lugnt.

Knasiga Fia tog ju aldrig med sig kameran när Staffan var ute, men blir nästa gång han kommer ut igen =)

SjukgymnastJag har haft/har så fruktansvärt ont i ryggen, haft det snart 1 veckas tid. Varenda gång jag vänder mig eller rör mig i sängen vaknar jag för att det gör så ont, envis som jag är så har jag trott att det kommer snart gå över. Men icke !
Så idag tog jag mig i kragen och ringde till Pålsbodas sjukgymnast som de har på vårdcentralen.
Fick komma dit direkt så for in i duschen och åkte i ilfart till Pålsboda.
Han knäckte i hela ryggen, nacke och axlar. Usch vad ont det gjorde och ryggen känns ännu mera ömmare, men det kunde det göra det närmsta dygnet.
han misstänker att jag överansträngt ryggmusklerna och då drar ryggen ihop sina muskler som i en försvarposition, vilket är helt naturligt. Nu frigjorde han musklerna, jag ska ta det lugnt och sedan har jag ett återbesök där redan på fredag igen för att se om det gjorde någon skillnad =)
Hoppas Hoppas jag blir bra fort. Vill verkligen få sova en förmiddag utan att vakna för varenda minsta rörelse.

Och så vill jag kunna få rida ett helt ridpass utan att tappa andan för att det gör så ont ;)

ImorgonLängtar lite eller ganska så mycket till imorgon, då ska jag nämligen släppa ut grisarna i sin nya hage för första gången, tror nöffisarna längtar mera, speciellt Staffan.
Staffan skriker och nöffar hela dagarna om han inte får gå ut i sele varje dag ungefär, så han kommer stormtrivas att få vara ute. Östen är jag lite mer orolig för ifall han kommer fixa detta, han är inte selvan och inte riktigt tam ännu. Men hoppas det kommer funka med han med =).
Till en början kommer de få gå in på nätterna, då grishuset inte är färdigbyggt. Håkan har börjat gjort grishuset, grunden ännu ungefär och vi ska fortsätta tillsammans bygga den ihelgen, se om vi kommer överrens om hur den ska se ut och bli klara.
Till en början får de gå in vilket fall som helst, även om huset blir klart. Tror det är bra träning för Östen att bli hanterad lite mer än vanligt och så lär de sig följa mig mycket bättre. Staffan följer mig redan, han blir jätteledsen om jag går ifrån han, riktigt liten mammagris det där.
Östen däremot ser sin box som trygghet eller Hoppetossa är också hans trygghet, så tänkte faktiskt stoppa in Hoppetossa tillsammans med grisarna i hagen =)

PumpakärnorVarannan vecka är det en ganska så snäll kille som jag delar bil med. Om jag tankar bilen varje natt så brukar jag ofta få något utav han. Denna vecka fick jag en Påse med gogreens Pumpakärnor, vilket jag tackar jätte mycket till ! Jag älskar att bara äta dem rakt av eller ha i fil eller jättegoda i en sallad. Mums !

BagheeraSjukt orolig över min lilla Bagheera, han har inte vart hemma på nu 3dagar. Absolut INTE likt honom =(, han brukar alltid komma någon gång om dagen, hänt att han vart borta 1 dag, men inte 3 !!
Min lilla Svarting, kom hem NU !!!

Sommarbete redan?Mina hästar har redan börjat fått gå in i olika hagar och börjat äta gräset som finns, och har faktiskt redan funnits en hel del gräs så de är väl in vanda att få äta gräs, jag brukar försöka vänja in dem lite försiktigt på vårkanten när gräset kommer upp så inte magen får en chock när de ska äta massor.
Jag har lite funderingar på att släppa dem i stora sommarhagen redan för att börja äta gräs, tittade i förra årets kalender och förra året släppte jag in dem 4:e juli !!! Och funderar redan nu den 6:e maj att släppa in dem.
Gräset exploderade i mina hagar förra omgången värme och misstänker att blir det varmt nu igen som de säger så kommer det fortsätta växa ;).
Jag har det riktigt bra med mina hagar, för de är ganska så stora med gott om gräs om vädret är bra så det finns en hel del gräs för dem om sommrarna =). Har fått förfrågningar ifall 2hästar får komma på bete, men 2 hästar till blir för mycket utan 1 till skulle funka. Vill att mina ska få äta gräs så länge det går, både för deras och min skull =)!

Heja Heja värmen och regnet, både jag och hästarna älskar vädret så gräset växer så det knakar ! ;)

Bra häst ?Håkan sa igår att jag måste ha skaffat den bästa hästen någonsin... Hmm jag började fundera vad tusan han menade och kom fasiken inte på det.
-Jo sa han, Rut måste vara den perfekta hästen någonsin för ryttare, hon hatar regn och får panik så går knappt inte att rida när det spöregnar, blir iaf ingen ridning när man rider henne när det regnar eftersom hon försöker fly regnet och tappar helt koncentrationen på att hon har en ryttare på ryggen så man undviker att rida henne när det regnar.

Jag kan erkänna att jag kan bli bekväm när det spöregnar ute och skita i att rida, småduggar det så rider/kör jag ändå. Men Rut är alltså den perfekta hästen för bekväma ryttare :D haha. Inte tänkt just i de banorna, men han har helt klart rätt. Rut är perfekta hästen :D !!

Däremot Ari måste ju vara den sämsta hästen då för ryttare, för han skiter fullständigt i om det så vräker ner snö, regn eller blåser full storm, han vill ut och bli körd ändå och bryr sig inte ett dugg om vädret, lite tvärt emot hästar jag har :D

Men spelar ingen roll hur de är, jag älskar dem ändå, ibland blir man sugen på att skaffa en häst som kan massor inom dressyr, typ fullblod/halvblod. Men Håkan säger att jag måste göra mig av med någon av de jag har nu och ALDRIG att jag kan göra det så jag får nöja mig med det jag har ;).
Kanske om tiden och lusten finns längre fram att man kan hjälpa till hos någon och åka och träna deras häst =)

Men fick reda på att Rut kan en del inom dressyr, så nu ska hon upp i kondition så jag kan åka iväg och träna lite dressyr och se vad hon tycker om det min lilla speciella dam ;).

Ari & Rut

 

Idag har jag vart ute och kört Ari, fick lirka lite med han för att han skulle komma från hagen, men tji fick han för jag vann :D haha !. Väl inne i stallet var han småsur, för jag tror han trodde jag bara skulle borsta han som jag gjort under tiden han tappat skor. Men när jag kom med selen så blev han otroligt glad så han kunde knappt stå still, han eggade upp sig själv till max =).

Trodde det skulle braka av i en jäkla fart, men icke han skrittade och småtravade när jag ville. Hemvägen ville han trippa hela tiden men jag dressyrkörde en stund och stallde honom åt olika håll då lugnade han ner sig direkt. han var riktigt duktig idag för att stått så länge. Hoppas han kommer imorgon igen så vi kan komma igång på allvar nu !

 

Rut tog jag in och skulle rida, då börjar det småregna när jag sadlar henna =/, hon hatar regn. Men jag satte på henne skydd för ansiktet och gav mig ut ändå. Jag hade tur för det slutade att regna nästan direkt när jag satte mig upp. Vi skrittade ut i skogen, och småtravade på väg hem. Kändes helt underbart att få rida henne. hon var på bästa humöret och gjorde mig superglad.

 

Mina underbara hästar, ni gör mig verkligen superglada när ni är på era bästa dagar !!! Älskar er !


Ridlektion 5Ridlektionen igår gick åt helvete. Sämsta ridlektionen hittills och jag hoppas verkligen att alla de andra lektionerna framöver kommer gå bättre, för det kändes som det kunde kvitta igår =/.
Jag fick ha samma häst, Ca-Do och henne gillar jag helskarpt, så det var positivt, själva lektionen var sådär, men största problemet var jag.
Jag är helt ur gängorna av olika anledningar och mår allt annat än bra så jag kunde inte koncentrera mig överhuvudtaget, tänkte hela tiden på annat. Direkt när hon pratade med de andra, så försvann mina tankar på annat håll och jag tappade helt vad vi gjorde =/.
Skitlektion tillsammans med skit på stackars hästens rygg. Usch säger jag bara, ser inte ens fram emot nästa lektion, men hoppas jag kommer bli taggad och må en aning bättre tills dess så det blir en bra lektion.
Fick dock reda på att vi ska byta häst nästa lektion, vilket jag inte ser fram emot.
Hoppas bara jag får en någorlunda pigg häst, jag började rida lektion enbart för att bli av med min rädsla en gång för alla och det kommer absoluta inte hjälpas någonstans om man får en slö häst.
Mina egna hästar är pigga som skrutt så jag vill rida pigga hästar för att bli av med rädslan =).

Bläää vad jag klagar, men kändes som pengarna gick rätt ner i sjön för gårdagens lektion!

SkodanVi funderar på att sälja Skodan, inte bestämt oss till hundra % än, men dte lutar åt det. Håkan vill ha en diesel kombi och köpa till en släpkärra istället för Diesel Skodan med flak.
Mycket är det för komforten, komforten är inte den bästa i Skodan, men den drar knappt ingenting så är en väldigt ekonomisk bil och så är den lastbilsreggad så diesel skatten blir inte högre än en vanlig bensinbil.

När/ om den säljs kommer det sitta orginalfjädrar på den, nu sitter det sänkfjädrar på den vilket gör att den är extra obekväm att åka i. Den kommer vara nybesiktigad, ny kamrem, ny koppling. Servad och en massa mera saker bytta. Så tror vi kan få den såld utan större problem, de är ganska så lättsålda om de är någorlunda fräscha och det är våran. De är ekonomiska och just nu när bränslepriserna är lagom roliga så tror jag folk vill ha en ekonomisk bil =).
Bra pris bara såhär så säljs den, men annons kommer den inte ut på just nu.
Hmm svårt det här med bilar när man åker så mycket som vi gör..

SnöSom det stora samtalsämnet idag kommer vara idag och har vart är denna snö som kom inatt. Jag stannade till och sov i lastbilen inatt och när jag vaknade upp så vräkte det ner snö... Jag gnuggade mig i ögonen för att verkligen inse att jag inte drömmer. Visst de hade sagt att det skulle snöa, men inte trodde jag det skulle vräka ner.
Bilarna och marken runt omkring blev snabbt vita, var 1.5minus ute så klart det lägger sig.

Jag åkte hemåt till Örebro och där snöade det ännu mera. Väl hemma i huset så var det Minus 2 ute och helt kritvitt på backen, man såg inte ens marken. Alla blommor var helt snötäckta.
Kändes helt klart skumt, visst det är bara i början av Maj, det kan mycket väl snöa, men det är nog det att det nästan vart sommarvärme ute och helt underbart varmt. Sedan lite kyligare och nu snö.
Riktigt vårväder med andra ord =).
Hörde att till helgen ska det bli varmt och skönt igen, inget illa om denna snö som kommit ner. Marken behöver verkligen blötas ner och eftersom snön inte blir kvarliggande några längre stunder är det som att det regnar ute vilket är välbehövligt !

SöndagsIgår så klippte vi gräset för första gången i år, tack vare att det inte regnat på evigheter och att det vart varmt så blev gräset ganska gulaktigt när det var klippt. Höll på en hel del i trädgården med allt möjligt med.

Jag gjorde klart grishagen och fixade elen medan Håkan klyvde en del ved tills klyven gick sönder, skit också !
Grisarna fick inte gå ut igår, för det blev för sent och idag tror jag det inte hinns med,  kanske kanske. Imorgon går det inte heller så onsadg blir det av om det inte hinns idag =).
Tror de kommer bli överlyckliga, jag hoppas bara att de fattar eltråden direkt så de slipper få dumma stötar och rymma. Och jag slipper framförallt få hjärtsnurr att de rymmer ;).

Blev en riktigt pysseldag igår med allt möjligt, grishagen tog sin lilla tid med 4 trådar och så, men hann med en del annat med.

Nu om någon timme kommer äntligen hovslagaren hit, äntligen kan jag få komma igång med kusarna.
Som vanligt med min igångsättning på dem. Började rida Rut varannan dag, puff så tappade hon en sko och en annan sitter snett. Får inte rida gärden och vägarna är hon för hovöm för så det är bara att vänta och nu har det gått en vecka sedan hon tappade skon..
Ari har tappat 2 skor och en sitter löst och den sista sitter snett =/. Så går absolut inte att köra han heller.

Men idag så får de fina fötter igen och nya skor, så nu jäklar ska de igång. Jag längtar efter att få rida mina egna hästar =) Och även köra, var evigheter sedan känns det som. Hoppas bara skorna sitter kvar och att det inte blir något annat skit för nu jäklar ska de igång och jag ska träna styrka och balans ;)

KläderJag skulle verkligen nästan för första gången i hela mitt liv vilja åka ut frivilligt och handla massor av kläder ! Jag är absolut ingen märkessnobb så Ullared eller något annat billigt och bra shoppingcentrum duger fint.

Varför jag vill ut och köpa massor av kläder är för att jag gått ner i vikt en hel del så nästan alla mina kläder sitter jättekonstigt eller löst och det är inte snyggt på vissa kläder =/. Några klädesplagg har jag fått användning för som vart för små, men nu är bra, men mer än hälften av hela min garderob är för stora eller sitter konstigt.
Slutsatsen med att gå ner i vikt är att det blir svindyrt :D haha.

Se om jag lyckas köpa några plagg i sommar eller om jag får skrota i det jag har, ekonomin är absolut inte på topp någonstans så unna sig kläder har jag/vi inte råd med, alldeles för mycket som hänt som kostat pengar tyvärr, och väldigt mycket mera som vi akut måste lägga pengar på, men misstänker att man överlever det med =).
Men skulle vara så kul att få shoppa för en gångs skull ;). Så fönstershopping a lá internet får duga för mig, tills hålet i plånboken är lagat :)

Converse

Jag har fastnat för converse skorna, alltid gillat dem, men aldrig velat haft sådana själv, men nu vill jag.Lila tokig som jag är så vill jag ha dessa, så jäkla snygga. Men vet inte om jag skulle använda dem direkt mycket, aldrig haft färgade skor, jo kanske som liten, men inte som jag minns. Men jäkligt snygga är de enligt mig =)Tycker även dessa är rysligt snygga, grått är snyggt. Dessa tror jag dock att jag skulle använda mera, men lite osäker för de blir lätt skitiga ;D.


Dessa har jag vart inne på från början, men svarta har verkligen alla man ser eller vita, men det är jäkligt snyggt !. Tror jag skulle vilja ha två paren, de svarta och de lila helst =)
Kanske kan ja få råd till iaf ett par i år, men det märks =)

BloggtorkaSnacka om att jag kommit in i en bloggtorka nu och vart det ett tag med, vette tusan vad jag ska skriva om.
Antar att det kommer smygandes på en vilken dag som helst, men nu känns det som man verkligen nästan tvingar sig själv att komma på något att skriva om och så vill inte jag ha det, jag vill skriva för att det är kul, det är ju därför jag har min blogg ;D.
Men vill samtidigt inte att det ska gå längre perioder mellan inläggen, men men bloggandet, det kommer, kanske redan idag vem vet ;).

ValborgshelgenHelgen blev inte riktigt som planerat, men en otroligt skön helg vilket fall som helst.

Lördags förmiddag åkte jag och grannen in till Granngården för att köpa lite mat till djuren. På väg hem så stannade vi vid ett stort stall som har en hel del fölungar nu. Lite kul att titta på de små, precis när vi stannat så ser vi ena fölungen bli riktigt ordentligt sparkad av ena stoet. Fölungen rasar omkull med en rejäl smäll och reser sakta och är tvärhalt.
Ena fölungen var lite för nyfiken och kom för nära den andra fölunge med dess mamma och den nyfiknas fölunges mamma vågade inte hämta tillbaka sin fölunge. Så när nyfikna fölungen kom för nära så small det för han från den andras mamma =(.
Vi fick tag i ägarna som kom i ilfart och vi hjälptes åt att få in fölungen med dess mamma in i stallet. Inget verkar vara brutet utan verkade vara en rejäl lårkacke smäll, mucklerna darrade osv. Om det bara var det så hade fölungen tur, riktigt otäck spark =(.

När jag kommit hem packade vi iordning och drog upp till Lindesberg och kollade lite dragracing, väldigt få som körde tråkigt nog och så var det ruskigt kallt att titta så blev inte kvar så länge.

Hem och gjorde oss iordning för att vi skulle vidare, men fick då reda på att det var inställt, tråkigt när man hade planerat, men sådant som händer, inge mer med det.
Vi tog en ensam kväll hemma, vilket är behövligt, inte direkt ofta vi umgås en hel kväll. Så grillade god mat med gott vin och cider till.

Svar till Frode L

frode L om 397:
Fint släp. Fast klaga inte,vet många som kör för DSV på ica som inte har råd att köpa nya släp. Är väl 110kr milen även bengts får?


Svar: Tack, jag är jättenöjd och stolt att jag får köra ett så fint släp =).
Klaga gjorde jag på vårt extra släp som jag inte har någon bild på. Det är ett riktigt gamalt släp som jag vet många andra chaufförer på andra åkerier får tyvärr köra. Lider med dem, vet att det finns chaufförer som är helt förstörda i ryggen för de kört Gamla Kaupe vagnar. Inte bra alls med ett släp som inte går att lyfta taket på och ändå vill de att man ska lasta dubbelt. Inte ergonomiskt över huvudtaget.
Så lite får jag faktiskt klaga ;) haha, nu har jag kört den vagnen bara en gång, men det var en gång för mycket för ryggen. Lider verkligen med de som får köra dessa vagnar och andra vagnar som inte är bra för kroppen. Jag vet att jag är bortskämde med fint släp.

Angående vad Bengt´s får för betalt så har jag faktiskt ingen aning.

RSS 2.0