Sålla bort mat ?

Hur jag sållar när jag är borta vid matbordet, jag kan ta ett av exemplena. Jag var på grekisk restaurang här för ett tag sedan och beställde in 3 olika köttspett tillsammans med deras såser. Istället för pommes/potatis så frågade jag om jag fick ta en sallad till och det var inga konstigheter alls, verkade nästan som han var van att folk sa så :)
Så Kött, feta såser som det är och sallad till var otroligt gott och enligt LCHF. Man fick med ett bröd till maten också, men det gav jag bort till bordsällskapet :)

Blir jag bjuden på grillat hos någon så äter jag enbart det som grillas så som, kött/kyckling/fisk, feta såser såsom tzatiki äter jag tillsammans med kryddsmör om det finns. Äter även om det grillas ost eller grönsaker.
Oftast när man blir bjuden på grillat finns det sallad som jag tar också.
Men undviker potatisen, pommes eller vad det nu kan vara.

Blir man bjuden på köttfärssås & spagetti så äter jag enbart köttfärssåsen och hoppas på att jag kan få någon form av sallad till. Blir det för lite fett i deras köttfärssås så blir jag ganska så fort hungrig igen, men äter då igen någon form av mellanmål när jag kommer hem.

En gång när vi var bortbjudna så hade de gjort potatisgratäng, korv och sallad till. Jag tog bara korv och sallad, men de tjatade och tjatade så till slut tog även jag lite potatisgratäng, men jag fick så jäkla ont i magen efteråt så aldrig att det var värt det.

Nu när jag hållt mig borta från allt som heter potatis, pasta och ris så får jag ont i magen när jag till och med smakar. Jag vill helt enkelt inte ha.

Nu har inte jag blivit njuden på någon form av pastagrantäng eller någon annan mat som det är pasta och sådant i som är svårt att pilla bort. Om jag kommer hem till någon som bjuder på det så kanske jag skulle ta ytterst lite och försöka peta bort pastan eller så skulle jag tacka nej och äta när jag kommer hem. Inte värt magontet och viktuppgången för den lilla maten :)

Alltså blir man bortbjuden på mat så sålla bort potatisen, pastan, riset, brödet och det som innehåller massvis av socker. Ät resten och ät större mängder av det om det innehåller för lite fett :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0