Semester



Jag är inne på min andra semester vecka och det ärhur skönt som helst. Semestern började med en vecka upp till Norrland till Håkans släktingars stuga. Hur underbart som helst även om det för det mesta regnade, men vi åkte mest upp för att slapa, hälsa på släktingar och fiska så vad gjorde det att det regna?, inget!.
Vi var och besökte Norra Europas största vattenfall, Hälinsåfallet; hur vackert som helst, va till Borgafjäll och kollade in stugor, åt världens godaste Fjällfisk på Björnidet där.
Va till Bilmuseum, bilhandlare =P, LappLia ( samlare). Och en jäkla massa mera.
Allt man ska göra där uppe tar nästan en hel dag, för det är så satans långt att åka, de skrattar åt oss när vi tycker det är långt till jobbet 3 och 5 mil enkel, medans de har i runda slag 10mil enkel. 10mil enkel för att titta på bio också.

Fiska nästan varje dag, fick mest abborre, men även 2 jättefina öringar. Vi grillade fisken varje kväll i öppna spisen, jag åt fisk och Håkan åt saltfläsk!. Inte mig emot, jag älskar fisk!

Bilder på allt detta kommer senare då det inte funkade att lägga in nya bilderna =/.

men framförallt ska Sandra, Emelie & Emil ha stort TACK för att de stallde upp och vara djurvakt så denna resa kunde utföras =) !!!

Nattbilder



Robin kom hit sista veckan på jobbet och hjälpte till att kasta ut en jäkla massa gammalt halm från logen, massor kvar, men är helt klart en stor bit på väg. Tack för hjälpen Robin!.
På kvällen när vi var klara så lekte katterna för fullt så då vart det en del bilder, men inga bra. De rör sig för fort och allting blir suddigt, inte lätt o ta kort på lekande katter i bäcksvart mörker.



Men denna bild diggar jag helt!. Hoppar och flyger hela tiden gör Bubba. Sedan när de leker så gör han kullerbyttor innan han hoppar på Bagheera, undra varför han gör så?!, men fasiken vad man skrattar åt han.
Går inte att vara nedstämd här inte, Bubba livar upp hela gården känns det som =D.

Jakt



Emil vart en hel del trött att vara här, så han somnade mitt på dagen en utav dagarna, och Bubba var inte sen att hänga med. Sover som grisar gjorde de någon timme.



Duktiga Baloo kom hem med en fågel till Bubba. Hans första fångst som han gladeligen åt upp så det bara knastrade, mums vad gott tyckte han. Morrade som bara den så fort man gick i närheten, hoppas att han blir en duktig jägare så vi får ännu mindre möss och skit på gården.



Bagheera var väldigt nyfiken, men han fick absolut inte at den utav Bubba för då morrade han och sprang iväg.

Emil



Veckan då jag hämtade hem Bubba så var Emil hemma hos mig, åkte lastbil, åt godis och busade för fullt med katterna. =)
Här är han i full gång och busar med Bagheera, Baggis är heltokig i pinnar, men inge roligt när han får tag i dem för då biter han sönder dem och man måste leta på en ny.



Sim sala bim eller något liknande =P.



Såhär glad blir Emil när man fotar honom. Lille söta bror =)

Bubba




Usch vad länge sedan det var man bloggade, kan skylla en hel del på datorn som bara strulat hela tiden, så fort man sitter här någon längre stund så stänger datorn av sig och bilderna från kameran går inte att lägga in. Men nu äntligen har vi kommit på vad som är felet, ena ram minnet är sönder så det ska skickas tillbaka på garantin!.
Våran andra gamle dator har helt lagt av nu, *suck* typ måste juh ha 2 datorer nu när man vant sig med det =D.

Iaf, så hämtade jag hem min älskade Bubba för 4v sedan, bilden ovan är precis när han kommit hem till oss. En liten rädd stackare som visades vara en riktig tuffing när han väl etablerat sig.



Så här såg han ut när han såg Baloo för första gången, raggen var ständigt uppe på han.



Emellanåt blir han trött som bara den så han tvärdäckade på Emil i soffan =)




Fullkomligt äääälskar kokt kycklingfilé.

Regn

Nu kom då det efterlängtade regnet, nu kanske mitt gräs i hagarna kan få börja växa igen så jag slipper oroa mig för att börja fodra med hö snart som inte alls är kul varken för mig eller plånboken!.
Ska tydligen regna nästan hela veckan, behövs nog för det har vart rejält varmt.

Annars rullar det på som det brukar göra, har mest småpysslat hela dagen, gjort dörrfoder till sadelkammar dörren, målat fodret. Målat fågelstugan. Skrapat färg i fönstren, fixat lite med staket i vinterhagen mm mm. Håkan har fortsatt inreda i verkstaden, nu är nästan all el dragen, bara lite småsaker som fattades så det ska inhandlas imorgon, hyllplan börjar komma upp allt eftersom. Nästa vecka ska Håkan jobba hemma, hans jobb stänger ner för semester så han "tvingades" jobba hemma nästa vecka, såå jobbigt tycker han, eller kanske inte =D.

Med lillkatten Bubba går det bara framåt med, han äter som en häst, piper som en ja mus?!, kurrar som en katt och sover som en björn =D. Han är heltokig i A-fil, vilket som är bara för han är lite hård i magen. Har haft ut honom i sele flera gånger, men idag fick han börja gå ut lös, vilket jag absolut inte oroar mig för, så fort han blir rädd springer han in, vilket som är hur bra som helst, In = trygghet = toppen!. Är bara ute korta stunder, ca 5-10min varje gång, han blir mäkta trött efter det =).

Det som är mindre kul är att Bagheera inte gillar honom, och har nu vart borta sedan igår eftermiddag, har ropat och ropat, men ingen Baggis, inte likt honom alls =(. Hoppas lilla svartingen kommer hem snart!!
Med Baloo går det framåt, de lukatr på varandra och kan nu äta ur samma skål, men Baloo vill INTE leka =D, haha inget chockerande direkt.

Just nu ligger Baloo i mitt knä och sover som en stock, Bubba ligger på Håkans axel här bredvid och sover som stock han med.
Själv ska jag kolla vidare här på internet en stund sedan är det sovdags!. Göteborg väntar imorgon bitti =).

God Natt med er!



Igår eftermiddag fick jag 2 balvagnar hemkörda fulla med nyslaget hö. Så fint och doften är helt underbar!!
Igår kväll så tömde Håkan den ena balvagnen, kastade alltså upp det på höskullen. Tusen tack för det Håkan!.
Tidigare idag så ville Emil kasta upp den andra balvagnen, men efter 34st balar gav vi upp, går fasiken knappt att arbeta i denna kvava värme. 34balar var 2 lager av balar, det återstår en hel del, man ser knappt att vi tagit något alls.
Riktigt gött att ha det hemma redan iaf, slipper jag oroa eller bry mig om hö på ett tag. Borde räcka till slutet av december tror jag.
Nu ligger Bubba o Emil och sover i sängen, Bubba däckade först, Emil var helt färdig och somnade strax efter att ha pratat med familjen i telefonen.
Själv ska jag ner och börja laga mat innan jobbet väntar, blir grillad flintastek med pommes och bearniessås =).
Ikväll är det rabarberpaj som väntar.

Nu har jag fått en bebis



Igår fick jag äntligen hämta hem min älskade lilla kritvita bebis!. Gud vad glad jag är. Har alltid önskat mig en helvit katt, men har bara inte blivit av att skaffa någon, men här för ett tag sedan gav äntligen min karlslok med sig och jag fick vad jag alltid velat!
Jag och lillebror Emil åkte och hämtade Bubba, som han heter, igår förmiddag. Han sov hela vägen hem. Väl hemma fick han träffa både Baloo och Bagheera. Baloo vart nyfiken, men tyckte nog han var äcklig. Baloo fräste och då började Bubba och fräsa o morra. De nosar i dagsläget bara på varandra, luktar mer och mer för varje gång, men Bubba kan bara inte låta bli att fräsa, en liten kaxig sak det där!
Bagheera däremot vart jätteglad, så han fullkomligt sprang fram vilket resulterade i att Bubba fräste och morrade. Sedan dess tål inte Bubba Bagheera. Så fort han ser han så går han emot, fräser och morrar. En aning tråkigt för Bagheera vill inte vara inne, inte ens äta mat inne så den får jag ställa ut. Det kommer bli bättre det vet jag =)!.

Annars är han riktigt duktig, gått på låda flertal gånger och äter som bara den, men inte torrfoder, det vägrar han =D.
Han leker med allt och alla, riktigt social. men han har vart riktigt ordentligt bortskämd hos uppfödaren, för han tigger redan när man står och lagar mat, det kommer ynkliga pip och så ställer han sig på bakbenen, vad ska det bli av honom? =P.

Jag har tagit en del bilder, men kan som sagt inte lägga in dem så de kommer så fort jag kan det =)!.

Tror jag smäller av

Man ser mycket konstiga och dumma påfund folk gör överallt och denna gång är det detta jag har hittat och skrattat ihjäl mig till :
http://www.ellos.se/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=42306&productId=225944&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=%2fListPage%2fSearch.aspx%3fSearchText%3dhorse+riding+simulator%26ConceptStoreCategoryId%3d%26B%3d1

Och detta är i rörelse: http://www.youtube.com/watch?v=275V1QqdmL0&NR=1

Den kan säkert vara bra för folk som är dålig balans och dålig rörelseförmåga. Men kom igen?, vem fan skulle vilja hoppla runt i en låtsas sadel och träna så?. Inte jag iaf!.
Hahaha, höll iaf på att skratta ihjäl mig när jag såg den och va runt på Youtube och kolla runt på en massa filmer om den =D!

Nä får det inte vara på äkta får det vara va?!.

RSS 2.0