Blev inget av att åka till premeringen på ...

img_2973 (MMS)

Blev inget av att åka till premeringen på Kvinnersta igår av olika anledningar.. Oc den andra roliga grejen som också eventuellt skulle hända blir inget av det heller...  Men inte deppar jag för det, va ju som sagt och kollade på extremEnduro igår, var tydligen 27startande och enbart 16 gick i mål. De ska köra fyra varv i extrem terräng, allt från stora sandmjölshögar, stenkross, svårkört hygge till stora jäkla stenklippor!! Kan tänka mig att när det regnar är det ruskigt halt att åka! Vinnaren gick i mål på 1timme och 13 minuter. Helt jäkla otroligt gjort av alla som ställer upp, vilken prestation. Men som de sa, det är den som har mest styrka och kondis som vinner inte den som åker fort.  Har nu aldrig sett detta så borde ni åka och titta någon gång! Askul !  Ganska ny sport i Sverige, det största som finns ligger i Tyskland och heter typ erzbergen eller något liknande. Dit ska vi åka någon gång :)!!


Idag stack vi iväg till Leken som ligger u...

img_6576 (MMS)

Idag stack vi iväg till Leken som ligger utanför Fjugesta, där var det ExtremEnduro. Tror det var 29 startande, tror inte alla gick i mål. Wow!! Vad imponerad jag blev av de som åkte, asduktiga!. Riktigt skoj att titta på, längtar redan till nästa år :)


Jag och Bubba myser i soffan. Han sover oc...

img_9609 (MMS)

Jag och Bubba myser i soffan. Han sover och jag är nerbäddad och tittar på många avsnitt av arga snickaren. Riktig mysförmiddag!


Troligen...



Troligen och förhoppningsvis har det redan löst sig med ny sadel ;), här går det snabbt undan.
Älskar att ha semester för jag tar verkligen tag i grejer som jag gått och funderat över länge, hur mycket saker som helst har jag fixat som jag velat gjort under lång tid, men bara aldrig tagit mig tid till det :). Och ännu mera saker nästa vecka kommer bli fixade.

Nu får ni hålla tummarna att det här med sadelfrågan har löst sig, återkommer nästa vecka om det !

Slödag



Idag har jag verkligen inte gjort ett skvatt, eller jo lite, men i mina ögon sett så är det inte ett skvatt.

Håkan drog iväg i förmiddags och skulle hjälpa en kille med sin bil och efter det skulle det skruvas bil ihop med en annan kille.. som vanligt. Och som vanligt ska det bara ta ett kort tag, men det dröjer hela dagen. Jag börjar bli van för så är det  varje gång han ska skruva bil. Mig gör det inget sådär, jag hittar på egna saker att göra, men störande att aldrig veta vilken tid man ska äta... Hmm få maten serverad tror jag det heter :D haha. Fia som är sämst på att laga mat :)

Idag har jag klippt färdigt gräset, mockat grishagen och kelat massor med dem, de är så himla mysiga nu. Direkt när man kommer så ska de bli kliade och lägger sig ner så man ska klia magen :).
Har tvättat 2 maskiner, vikt undan 4 maskiner med tvätt, plockat undan i hela hemmet och sedan gjort en hel del "ärenden" jag legat efter med i datorn.
Känner mig ganska nöjd över dagens saker som jag knappt ansträngt mig att gjort. Annars har jag bara slappat framför datorn och i soffan.

Nu snart ska jag hämta Håkan från Pålsboda och vi ska hem och fixa mat, sedan blir det nog filmkväll :)

Imorgon blir det troligen premering på Kvinnersta, titta på fina hästar och umgås med folk :)
Och kanske händer det en till rolig sak ihelgen, men det berättar jag när jag är säker på det :)

Östen 1 år



Jag har ju helt glömt bort att berätta att Östen har fyllt 1år nu han med :)
Den 16:e juli blev han också en stor gris som fyllde 1år !

Östen gör framsteg hela tiden, han lägger sig ofta på sidan när jag kliar han i hagen, vill bli klappad hela tiden lite sådär försiktigt, gör man hastiga rörelser blir han rädd, men bara man är lugn så funkar det skitbra för Östen :)
Han går i sele helt utan problem, följer mig hela tiden, bara att ropa på han.
Han springer även lös in från hagen och även lös ut till hagen. Har på sele emellanåt så han inte glömmer bort det :)

Han kan fortfarande "bara" sitt på kommando, han är förivrig och lite för rädd för att vilja lära sig mera. Eller han kommer ju när man ropar "komkom" eller hans namn, han vet att han heter Östen :)
Och när man säger "stanna" så stannar han oftast, så lite duktig är han allt !

Tror han kommer vara lite feg hela sitt liv, men går bättre och bättre så mysa kommer man nog få göra med han så fort han blivit lite äldre.

Duktiga älskade lilla fina griseknoen <3

Lite nytt till pållarna

Naturligtvis så kan jag aldrig hålla mig att köpa nya saker till pållarna, men nu har jag faktiskt köpt välbehövliga saker för en gångs skull ;)


Ett till par sådana, har ett par som jag använder på Aris framhovar när jag kör han, men tycker han kan slå i även bak ibland så har skaffat ett par till nu. Älskar dem, skitbra passform och superbra!



Ett till selunderlägg, har bara ett som är bra så behövde ha ett till att kunna byta med så finns det två. Har annars stora luddiga selunderlägg, men de ligger inte still och så blir det asvarmt för han på sommaren med dem.



Ny sadelgjord till Rut, behövdes med stora bokstäver !! Min gamla höll fasiken på att gå sönder och kan inte ha vart skön för henne, men nu är det en ny och mjuk för henne.


Nytt schabrak till Ruts sadel, tycker det är snyggt, men något för tjockt och "klumpigt" för min smak egentligen, hon blir genomsvett av den direkt nu så blir nog att använda den mera på vintern :)



Sedan är detta träns på väg till mig.. eller nja Rut ska ha det :) ! Så jäkla snyggt, hoppas det är lika bra kvalité och passform som det är snyggt !

Lite uppfräschning av nya hästsaker är aldrig fel :) !! Hihi Och ja allt utom tränset var välbehövligt med stora bokstäver som sagt, men tränset var kanske en sådan där grej som hmmm ja du vet typ Rut sa att hon behövde ;)

Vill ha..



Jag är på jakt efter en speedcart till Ari, kan vara roligare att köra i en sådan när jag är själv. Rockarden jag har nu kan man sitta två i och är lite tyngre. Han orkar att dra den utan problem, men man kan inte springa på, på samma sätt som med en ensitsig speedcart. Måste bara försöka hitta en till bra pris, Någon som vet ? :)

Är även ute efter en ny sadel till Rut, gillar inte riktigt den jag har nu till henne, ligger bra på henne, men jag sitter inget bra i den och blir väldigt skumt att rida långt då. Så nu vill jag ha ny sadel som passar både henne och mig :)
Har inga stora pengar att lägga så funderar på en syntetsadel typ Knights Hawk eller något liknande, men vette tusan.
Troligtvis kommer jag få en av mina sadlar sålda nu inom kort, vilket känns skönt då jag kan lägga de pengarna på en ny sadel :) !

Håller på för fullt att samla ihop saker som ska läggas ut på annons, blir en hel del hästsaker kan man säga, även ljudböcker, dvd som ja råkat köpt dublett av ;), lite annat smått och gott med.
Vill ha in pengar nu så jag kan köpa ny sadel och speedcart och även ett par grejer till ;).


Planera



Förr om åren så har jag tagit dagen som den kommit ungefär, men märker att ju äldre jag blir ju mera planering vill jag ha. Eller rättare sagt såhär ligger det till:
Efter att jag stressat som tusan i många år så fick jag "problem" med att hjärtklappning och annat skit. Efter att ha vart hos läkare och pratat med dem så inser jag att jag vill leva så långt jag kan och då innebär det framförallt att jag måste sluta stressa !!
Finns massor med sjukdomar som är stressrelaterade och jag vill inte ha dem för att jag är dum som stressar.

Jag har bestämt att jag ska sluta stressa, och tycker det går riktigt bra. Jag är mycket lugnare i mig själv och bryr mig inte direkt mycket om något tar längre tid osv. Och tack vare att jag nästan helt slutat stressa så mår jag MYCKET bättre :) !!
Och en av grejerna till att sluta stressa är att planera och prioritera, ingen av de sakerna kunde jag ens stava till förut, men har lärt mig att det måste jag göra om jag inte ska stressa.

Planerar inte jättelångt i förväg, utan det blir mest på kvällen innan eller direkt på morgonen, och efter att jag planerat klart vill jag följa det "schemat" annars blir jag lätt stressad. Så jag har till och med skaffat Kalender hemma och i Iphonen.. Och jag försöker skriva i allt möjligt där, men glömmer gärna också ;)

Känns skönt att planera i förväg vad man ska göra !

Svar..



Svar till Jässica:

Varför Emil satt bakvänd i vagnen var för att vi inte visste alls hur Rut skulle reagera, jag har aldrig haft henne som handhäst och skulle det bli något ville jag att Emil skulle kunna hoppa av mycket fortare. Nästa gång ( om det nu blir någon mer gång med Emil ), så ska han sitta åt "rätt" håll i vagnen, nu vet vi hur hon regarera med allt :)
Dumt tänkande kanske, men så gjorde vi och vi hade tur att ingen hände.

Jag och Emil har haft Rut som handhäst när...

img_4088 (MMS)

Jag och Emil har haft Rut som handhäst när  vi vart ute och kört Ari, hann och testa två gånger innan Emil åkte hem Funkade riktigt bra, bara det att Rut vill nästan sitta i vagnen så nära går hon och då riskerar Emils ben att knäckas ( Emil sitter bakvänd i vagnen). Annars är hon superduktig !


I måndags var jag och Emil ute på marieber...

img_9737 (MMS)

I måndags var jag och Emil ute på marieberg tillsammans med den lilla sötnosen Nelly och självklart hennes underbara mamma Sofia med <3. Meningen va att vi skulle umgås och hon skulle va smakråd till 1 bikini och någon blus. Hmm gick sådär, jag kom hem med ett par chinos, två linnen, 2 skjortor, blusaktig tröja, en tröja och hela 3 underdels bikini och 2 överdelar, ah just det ja, en Bh med ;). Hmm dyrt att ta med Sofia som smakråd, hihi. Nejdå, det var helt underbart superroligt, även om ja är feg för färger på kläder :). Men inget jag köpte var svart, ska fota någon dag får ni se, jag är helnöjd!!!  Tack för en riktigt mysig liten eftermiddag, måste vi göra om snart Sofia <3!!!


Mina tjockisar till grisar gör framsteg he...

img_4384 (MMS)

Mina tjockisar till grisar gör framsteg hela tiden. De är inte lika rädda för folk längre ( speciellt inte om de har maskrosblad med sig och ge dem). De springer lösa både in och ut till/ från hagen. Igår så va ena katten ute när jag tog ut dem lösa, direkt sprang Staffan dit och försvann ifrån mig, men det va bara att ropa "komkom" skarpt då vände han direkt och kom till mig = Fia mäkta stolt :). De kan konster när de själva vill, envis som en gris, ja det är mina nöffar det ! :). Vi går små promenader med sele och koppel, de följer mig direkt vart jag än går, hmm okej gräset kan locka mer ibland, speciellt för Östen. Staffan däremot han springer iväg och är skitglad och Östen vill ha gräs, inte lätt att gå med dem samtidigt ;). Men allt jag gör går bara mer och mer framåt, så jäkla kul!!  Älskar mina små nöffar <3


Grisarna träffade hund på nära håll för fö...

img_9419 (MMS)

Grisarna träffade hund på nära håll för första gången igår :). Grisarna brydde sig nästan inte alls om de, Flisa var däremot lite avvaktande först men brydde sig inte mycket om dem heller sedan :).


Mina kissar sover för fullt här bredvid i ...

img_5113 (MMS)

Mina kissar sover för fullt här bredvid i sängen. Riktigt skit väder tycker de, spöregn ;). Så bättre att sova.


Snygga killarna :)

img_0971 (MMS)

Snygga killarna :)


Kissarna busar

Black and white leker för fullt ;)


Något som jag alltid velat lärt mig ätit ä...

img_5884 (MMS)

Något som jag alltid velat lärt mig ätit är avokado, men hur mycket jag än ätit så har jag aldrig gillat det. I såser eller någon sallad okej, men inte annars. Men hux flux så har jag börjat gillat det :), länge sedan jag testade det, så härom veckan så fick jag för mig att testa igen och det går helt enkelt ner utan problem !! Skitbra, avokado är ju hur nyttigt som helst så det här blev jag glad för, dock är avokado tråkiga då de mognar sakta om man inte köper mogna direkt, men då måste de ätas upp direkt.. Avokado problem ;-)


Jag har verkligen fastnat  för denna goda ...

img_6252 (MMS)

Jag har verkligen fastnat  för denna goda flaska ;-). Det är ett mousserande vin med jordgubbssmak, riktigt supergott. Hur lätt drucket som helst. Kan rekommendera det varmt ! Fresita heter det :)


Ikväll åkte Håkan iväg till crossläger upp...

img_1267 (MMS)

Ikväll åkte Håkan iväg till crossläger uppe i Orsa, så då passade jag och Emil på att ha riktig tecknat film kväll :). Har sett "Hotell Gyllene Knorren" där min gris Östens släkting medverkar i och är superduktig!!  Efter det blev det "Boog och Elliot" efter det blev det "Alvin och gänget 1" och snart ska vi titta på "Alvin och gänget 2" :), riktig tecknat filmkväll med andra ord typ :)


Idag var vi ute och gick i skogen och leta...

img_0996 (MMS)

Idag var vi ute och gick i skogen och letade kantareller, inte för att jag gillar svamp överhuvudtaget, men ganska så kul att plocka :) Rätt som det var så upptäckte vi massor av avriven bark som låg på backen, vi gick runt trädet och såg dessa hål??!!. Är det ekorren, hackspetten eller vet någon vad det kan tänkas vara för djur som gör sådana där hål i stammen. Var även hål ner i marken vid rötterna, tog dock inte kort på de hålen. Riktigt annorlunda, har aldrig sett något liknande.  Och svamp blev det med, nästan en halv systempåse ;)


Idag så har jag ätit årets första mjukglas...

img_6963 (MMS)

Idag så har jag ätit årets första mjukglass, riktigt sent för att vara jag, men försöker låta bli onyttigheter så långt det går, men idag blev jag sugen och gott var det :). Emil tog också mjukglass med kolasås och jag med (givetvis) polkaströssel = mums!!!!


Igår så hade vi lite dåligt med tid att mo...

img_5671 (MMS)

Igår så hade vi lite dåligt med tid att motionera hästarna, så jag körde Ari och Emil tog med sig Rut på släp efter :). Var första gången jag gjort så, så det var en chansning, men det gick skitbra, i början så försökte hon nästan hoppa upp i Emils knä när vi trava, men efter några korta travsträckor så fattade hon det där och sprang på lugnt bakom!! Så duktig min lilla tjej och Ari var också superduktig som tog det lugnt och blev inte rädd för något :)


Lilla Hoppetossa har vart halt till och fr...

img_3931 (MMS)

Lilla Hoppetossa har vart halt till och från ett bra tag nu och häromdagen så förstod jag varför. Emil höll i henne och så klippte jag klorna, men när jag skulle klippa den sista "sporren" på ena tassen så fanns den inte. Utan det var ett stort varigt äckligt sår där :(, jag som tittat massor men inget sett Så det blev att klippa bort en del päls och börja rengöra med jodopax och klämma ur var så mycket man kan. Vi hjälps åt att rengöra såret två gånger om dagen, börjar se lite bättre ut, men jag vill inte ropa hej ännu. Hoppetossa är så otroligt snäll, hon gör ingenting, rycker till ibland om det gör alldeles för ont men inget annat!  Detta måste ha hänt när hon blivit jagad av hundar :(, för fastna i sådär bara när hon är lugn tror jag inget på, hon är smartare än så än att bara rycka. Så måste ha hänt i stressandet stund.


Idag när vi tog in hästarna upptäckte jag ...

img_5565 (MMS)

Idag när vi tog in hästarna upptäckte jag att Rut tappat en sko, just på den hoven hon har hålvägg! Inte bra! Jag smsa hovslagaren direkt och fråga om hon hade tid i dagarna, fick svaret " kommer om 20min" :) :) hur glad blir man inte då, supergillar min hovslagare som ställer upp så fort hon har tid!!!! :)  Direkt efter att hon åkt så sadlade vi båda hästarna och Emil satte sig upp på Rut och ja Ari :), Emil har inte ridit på flera år, men det gick superbra!!! Dock vart hästarna rädda älg i skogen och att det börja regna (Ruts stänkrädsla) så det blev bara en kort tur, Emils ljumskar tackade nog för det :) hihi. Han sa att han ville rida imorgon igen så kan inte ha vart så hemskt :)


Imorgon får den här fina tjejen och jag be...

img_5747 (MMS)

Imorgon får den här fina tjejen och jag besök :). Ruttans förra ägare kommer och hälsar på, vi ser verkligen fram emot det. Vi ska även ta och träna lite ihop, kanske ska hon bli min personliga tränare om det går att lösa med allt och hon vill :). Jag vill verkligen ta tag i min kropp NU ! Nu när jag gått ner ganska mycket i vikt så vill jag även bli fast och fin i kroppen med ;-) förstår att det tar lång tid, men kan jag få hjälp och lite coachning i träningen så kommer det lösa sig med, så nu kör vi vettja ;-). Ska bli riktigt mysigt imorgon!


Jag sitter en del ute på tradera och glor,...

img_1346 (MMS)

Jag sitter en del ute på tradera och glor, förr köpte jag mycket, men det gör jag inte längre :). Men jag blir lite full i skratt hur folk håller på, massvis av saker ( speciellt hästsaker jag håller koll på ) säljs för långt över nypris och då är varan begagnad. Hur tänker man då egentligen? Varför köpa något begagnat när man kan få det splitt nytt för mindre pengar ?? Jag fattar det då inte, har man noll koll på vad saker och ting kostar så googlar man på det helt enkelt, det gör jag jämt så fort jag ser något jag vill buda på, då vet jag även hur mycket jag kan tänka lägga på saken utan att det blir ett för högt pris eftersom det är begagnat. Tror folk är lite för ivriga med att buda emellanåt ;-)


Håkan har roat sig med att rekonda en rikt...

img_8419 (MMS)

Håkan har roat sig med att rekonda en riktigt jäkla snygg bil ! Blir "vill ha" känsla över den bilen. Undra om ägaren vill ge bort den, hihi.


Lek

Grabbarna får ut lite av sin energi genom att leka av sig :)


En klapp på nummer 3 kom aldrig igår, för ...

img_6068 (MMS)

En klapp på nummer 3 kom aldrig igår, för jag fick inte ha den bilen. Fick ha pärla nummer 2 igår med. Cheferna gjorde lite ändringar, som vanligt. Vi lastade 15ppl igår innan vi for uppåt och fick vänta innan vi fick lossa, vilket betydde att vi fick lasta helt själva. Gjorde ingenting, riktigt lugnt och skönt. Vi hjälptes åt med övre plan på släpet, sedan lasta Emil bilen medan jag tog släpets under plan. Emil är en riktig baddare på att lasta, bästa nybörjaren jag sett, så duktig!!!


Och klapp och hejdå till pärla nummer 2 sk...

img_1853 (MMS)

Och klapp och hejdå till pärla nummer 2 skedde lite senare. Pärlorna 3 o 4 kommer ikväll och på söndag ;) haha.


Nu börjar min semester närma sig och det b...

img_0748 (MMS)

Nu börjar min semester närma sig och det betyder att jag ska vara ifrån alla mina 4 pärlor ;). Så klapp och hejdå har skett till pärla nummer 1 ovan.


Bagheera och brorsan datanördar sig en stu...

img_8534 (MMS)

Bagheera och brorsan datanördar sig en stund före jobbet :). Alla mina djur älskar Emil, det tycker jag är jätteskönt ! Även Ari som kan vara väldigt speciell mot vissa  accepterar Emil direkt. Skönt för oss alla :)!


Mostrarnas lilla bustroll <3

img_4233 (MMS)

Mostrarnas lilla bustroll <3


Mostrarnas lilla bustroll <3

img_4233 (MMS)

Mostrarnas lilla bustroll <3


Morgonmys :)

img_1834 (MMS)

Morgonmys :)


Ingen värme ute direkt om nätterna, nu är ...

img_3761 (MMS)

Ingen värme ute direkt om nätterna, nu är det 5.5 grader bara ute, riktigt småkallt.  Undra om hösten redan kommer snart eller om det bara är nere i en svacka, det märks.  Nu ska jag sova, god natt :)


Busig kisse

Helt underbart fina och busiga Bagheera, älskade lilla kisse!


Rut

Prinsessan mumsar gräs och njuter av fulla drag efter träning, fina och bästa Rut <3


Idag har ja besiktigad skodan så nu behöve...

img_0294 (MMS)

Idag har ja besiktigad skodan så nu behöver ja inte visa mig med den på bilprovningen på ett år :), känns skönt!  Har även tvättat skodan, tvättat lite hästgrejer med högtryckstvätten, tvättat av Emils cross stövlar, bilmatta osv :).  Efter Bilprovningen åkte vi upp på lindex så jag fick köpa mig nya underkläder, gått ner en hel del i vikt som sagt så finns inget som passar. Me är helt underbart att få köpa nya kläder i mindre storlekar :) :).  Appropå kläder, kläderna jag köpte här för ett tag sedan, nya korta shorts bl a de är för stora de med nu ;), men går att använda men ändå :) underbar känsla att få köpa mycket mindre kläder :) !!! Har hittills gått ner 17kg :)


Semester! Jajemen till och med jag ska ha ...

img_5363 (MMS)

Semester! Jajemen till och med jag ska ha semester, jobbar denna vecka även nu på söndag, men sedan har jag semester i hela 3v :), ska visserligen jobba någon söndag och säkert någon dag extra men i stora hela har ja ledigt :)!!! Kan erkänna att det ska bli sjukt skönt! Dels att kunna ta det lugnt men även hinna med en hel del hemma man inte hinner annars. Ska iaf inget speciellt göra som ja vet nu utan va hemma och motionera hästar, ta extra hand om alla djur och pyssla massvis hemma, det ja längtar mest efter är långturerna på hästryggen ja ska ta :) semester ja tack !!!


Riktig hästdag idag :). Först så körde vi ...

img_6885 (MMS)

Riktig hästdag idag :). Först så körde vi Ari en ganska lång tur, skulle egentligen bli en kortare men Ari vägra svänga där, han ville gå längre så då fick han springa mera vilket han tyckte om. Wow vilken kondis han börjar få nu, riktigt skoj och vilka snygga muskler han sätter! Så jäkla snygg häst, ska ta kort på han så får ni se :).  Red ut med Rut efter och krävde ganska mycket av henne redan från början, skulle gå i form, ställa om från sida till sida, lite skänkelvikning och e hel del kort trav.. Rätt som det vad så sökte hon sig neråt och började gå lite på tygel, wow visste inte ens att hon kunde det :)!!! Superduktiga Rut, så stolt över henne. Hon har också en riktigt bra kondis men dock sätter hon muskler mycket segare än Ari, men syns att det är på gång :)!!  Sedan bar det av till ridskolan där veckans ridlektion ägde rum, gick skitdåligt! Hästen skitstel och jag okoncentrerad på grund av förkylning och värmen. Men men kan inte få bra alla gånger :).


Idag gjorde Östen ett sjukt stort framsteg...

img_8874 (MMS)

Idag gjorde Östen ett sjukt stort framsteg!!! Emil fick klappa han massor och vips så la han sig ner så Emil fick klia han massor på magen ;). Lilla tjockisen älskar att bli kliad på tjocka buken.  Duktiga lilla gris, framsteg nästan varje dag :)


Mina 3 små gullegrisarna myser en stund ;)...

img_9738 (MMS)

Mina 3 små gullegrisarna myser en stund ;). Helt underbart att Bagheera inte är rädd för grisarna nu mera. Alla mina djur är kompisar med varandra vilket underlättar en hel del och jätteskönt :)


Mys stund, bästa som finns enligt Bagheera :)

img_8965 (MMS)

Mys stund, bästa som finns enligt Bagheera :)


Idag tog lilla Bubba en stor fågel, koltra...

img_8188 (MMS)

Idag tog lilla Bubba en stor fågel, koltrast hona tror jag det va. Han lekte med den i över en timme innan Håkan kom hem och knäckte nacken av den. Elaka Bubba som aldrig vill ha ihjäl sina byten utan leka med dem tills de dör av chock.. Jaja duktig är han att fånga fåglar, men elak att inte döda dem fortare.


Igår morse när jag kom hem satt jag kvar i...

img_3783 (MMS)

Igår morse när jag kom hem satt jag kvar i bilen och lyssnade klart på ljud boks skivan. Direkt börjar alla katterna hoppa upp på bilen och fundera varför jag inte kliver ut, jag vevade ner rutan och vips så var det två katter på väg in i bilen för att tala om att de är överlyckliga att jag kommit hem :). Sötnosar, man får alltid ett varmt välkomnade av alla tre på morgonkvisten :)


Säkerhetsväst



När jag var mindre så använde jag aldrig säkerhetsväst, jag fick till och med en i födelsedags present av Håkan, men jag vägrade använda den så jag åkte iväg och bytte den mot ett par ridstövlar jag tittat ut ( skämms ).

Ju äldre jag blivit och med två ordentliga avramlingar ( hmm, heter det så ? ), så har min lilla hjärna börjat funderat att det borde vara på sin plats att börja använda en billig livförsäkring som en väst.
Dock den västen jag haft bra länge är hur obehaglig som helst, klumpig, är i vägen och bara allmänt ful, och så gör det inte bättre att den är för stor.

När jag fyllde förra året så fick jag en säkerhetsväst av allt folk som ni säkert minns, den västen har jag nu använt varje gång jag sätter mig upp på en hästrygg, den är otroligt skön, känns inte att man har den på sig, mjuk och faktiskt inte så varm som jag trodde den skulle vara en varm sommardag och så gör det inte saken värre att den är ganska snygg :)

Dock blir jag lite full i skratt av folk som fortfarande t,rots att de kan vara äldre än mig, tycker att det är töntigt med väst och tycker jag är barnslig att jag använder västen.
Det gör mig ingenting vad de tycker för jag har också tänkt sådär, men nu spelar det ingen roll, nu använder jag västen vid varje ridning oavsett häst :), för även den snällaste hästen kan bli stungen av geting eller dylikt.

Kliva upp



Det har kommit på tal nu med några personer om det här att kliva upp på hästen med hjälp av en pall.
Jag gör det nästan alltid, många tror att jag inte orkar kliva upp från marken eller att jag inte vågar osv..
Men handlar absolut inte om det utan om dessa faktorer:

- Det skonar hästens rygg genom att kliva upp från en stol, blir inte lika på påfrestning för deras ryggar.

- Det skonar mina knän att kliva upp från en stol.

- Och det sista som inte är lika viktigt, det sparar på stiglädrena, även fast man har otöjbara stigläder så töjer de sig sakta men säkert ändå. Kanske inte om man har de där stiglädrena som kostar tusenlappar, men inte fasiken köper jag stigläder för så mycket.

Nej tack, fortsätta kliva upp från en pall eller stol, ja tack för hästen och mig =)

Rammstein



Så nu var biljetterna köpte till Rammstein som går av stapeln den 17:e februari :)
Ska åka upp och se dem tillsammans med min bror Fredrik, kommer bli skitskoj ! Jag har redan sett dem en gång, 2004, men ser dem gärna igen för wow vilken show de gör och jag gillar deras musik :)

Fan vad jag längtar nu !

Idag fick min fredagsbil följa med och las...

img_5497 (MMS)

Idag fick min fredagsbil följa med och lasta Volvo i Köping :). Min ordinarie bil ska lagas så fick då ha denna, är ju ganska så van vid den bilen så helt okej :)


Idag har jag tvättat min fina bil. Äntlige...

img_9899 (MMS)

Idag har jag tvättat min fina bil. Äntligen kan man säga, velat tvättat den i evigheter men har inte haft tid och vart sjuk. Men nu är den blank och fin igen, önskar ja hade råd att skicka iväg den så någon kunde fixa allt små rost som är på den, men men. Älskar min bil!  Lite roligt med den att ingen som tror på mig när ja berättar att den nästan har 300hk under huven, riktigt liten rolig leksak när man vill :).


Imorse så stannade jag vid vägkanten och t...

img_1425 (MMS)

Imorse så stannade jag vid vägkanten och tog kort på den fina himlen ( gör er som inte visste det så älskar jag himlens alla vackra färger ), och när ja står där efter vägkanten så givetvis så kommer det en granne som är snäll och stannar för han trodde jag hade något problem med bilen :D haha. Lite smått pinsamt att tacka och säga att man är en fotonörd som står och tar kort på himlen 03.50 eller så på morgonen, men vad gör man inte för vacker himmel :)


Vid varje frukost tillfälle så brukar gris...

img_5897 (MMS)

Vid varje frukost tillfälle så brukar grisarna få lite maskrosor och Hoppetossa är inte sen att hänga på och äta lite god frukost hon med :) så gulligt att de går bra ihop.


Intag av griseknoarna

Nu förtiden så kan mina sötnosar gå in helt lösa själva i stallet om kvällarna, såå duktiga!! Matte stolt :)


Longerade Rut igår för att verkligen se om...

img_8403 (MMS)

Longerade Rut igår för att verkligen se om hon är ren i stegen eller inte, svårt att säga. Ibland går hon perfekt andra sekunden kan man antyda viss nickning, svårt att bedömma med henne, hon har fullt sjå nämligen att slå bort alla flugor och skit med huvudet och småhoppar då samtidigt... Tror inte det är någon fara med henne, hon ville själv trava och så. Efter lite träning fick hon mumsa massor av gräs som belöning, vilket hon inte tackade nej till ;). Hon börjar bli riktigt fin nu med mindre överskotts fett och lite mera muskler :)!!


Det är faktiskt lilla Rut på den lyckade b...

Det är faktiskt lilla Rut på den lyckade bilden ;), Rut har samma tendens som Ari att alltid få mittbena på sin lugg, så snyggt! :D haha. Just nu är de fruktansvärt lika varandra, ska ta bild får ni se :)


Nu har ja precis anlänt hem och inte är ja...

img_5994 (MMS)

Nu har ja precis anlänt hem och inte är ja direkt trött så jag ska ta och flytta över hästarna till en annan hage såhär på morgonkvisten :) lite pyssel med vattnet och så, då hinner jag nog bli trött. Har lite att fundera på så ganska så skönt att kunna gå o småpyssla med lite saker såhär på morgonen innan alla bilar far omkring ;).. Hoppas ni får en bra dag, ser ut att kan bli riktigt bra väder!


Svänger upp på grusvägen som går sista bit...

Svänger upp på grusvägen som går sista biten hem och vad hoppar framför bilen då.. Jo nämligen ett vildsvin! Vi har massor av vildsvin här, men jag har aldrig sett dem, men nu var det dags för mig med att se dem!! Suggan stanna och tittade på mig kort stund innan hon sprang vidare och inte hann jag få upp Iphonen för att ta kort inte...


Den här bilden tycker jag verkligen blev l...

img_7411 (MMS)

Den här bilden tycker jag verkligen blev lyckad...eller inte :)


Trodde jag skulle bli friskare inte sjukar...

Trodde jag skulle bli friskare inte sjukare. Snorig som tusan, ont i halsen och fryser hela tiden. Ont i hela kroppen har jag med. I lördags var ja nästan helt frisk men sedan på kvällen blev det värre och nu blir det bara värre och värre. Usch jag som hade roliga saker inplanerat i veckan :(.


RSS 2.0