På dagens ridlektion så red jag Ca-do igen...

img_3842 (MMS)

På dagens ridlektion så red jag Ca-do igen :)! Älskar henne massor så kändes skönt att få rida henne igen. Tjejen jag rider med var tillbaka från sjukdomar så hon ville ha Mars. Vi red ut tillsammans med ridläraren :)!! Skitkul var det, andra gången vi rider ut under denna termin och den här gången hade vi mera fart. Superduper mega kul. Hästarna laddade till tusen och så for vi iväg i kontrollerade former i en timme :). Ridläraren frågade om jag ville komma med Rut någon dag och rida ut med henne så det ska jag göra :). Och så pratade vi om att jag ska komma och träna Rut för henne :)! Nu ska Rut upp i lite mera kondis bara sedan är det träning vare sig damen vill eller inte, jag längtar :)


Baloo har gått upp i vikt sedan jag bytte ...

img_4422 (MMS)

Baloo har gått upp i vikt sedan jag bytte torrfoder sort. Alla katterna älskar Royal Canin Outdoor, äter som bara den. De andra två är riktigt fina i hullet, men Baloo börjar få lite mage, inte mycket men lite. Ska hålla koll på ha så han inte blir fet för det vill jag inte. Djur lider också över att vara stora, deras leder, senor, organ mm håller inte för en massa övervikt och det är djurägarens ansvar att hålla koll så inte djuren blir allt för feta. Så lilla Baloo får man allt hålla extra koll på :)


Igår så var jag ute och gick en promenad i...

img_9609 (MMS)

Igår så var jag ute och gick en promenad i rask takt med Rut. Efter en stund så började jag jogga, Rut hade världens sjå att trava så sakta som jag joggade, hon ville hela tiden öka. Jg blev imponerad av mig själv att jag orka jogga så länge som jag gjorde :)!! Vända hem efter ca 20min och övergick till rask promenad, joggade emellanåt och sedan sprang ja en bit för att sedan sista biten hem gå i rask promenad :)!! Rut var skitduktig som läste av mig hela tiden och försökte hålla samma tempo som mig.. Jäklar i havet vad skönt det var!!!! Var på ganska dåligt humör innan och när vi kom hem så strålade jag av glädje... Dock har jag fel skor så på fredag när jag ska ut i affärer så ska jag titta efter ett par löpardojor och hoppas hitta några till vettigt pris, för nu jäklar ska det joggas och springas :)


Grisarnas promenad i trädgården

Idag när grisarna fått frukost så fick de sig en promenad. Vi gick lite överallt i trädgården och de tar sig frihet direkt, speciellt Staffan att gå hur långt bort som helst :). Kommer direkt när man ropar eller foderskålen skramlar. Super Duktiga små nassar.


Igår så klippte jag sporrarna på Staffan f...

img_1375 (MMS)

Igår så klippte jag sporrarna på Staffan för första gången :) gick skitbra, gjorde det medan han åt frukost. Klippte med en klosax jag har haft till kaninerna, går bra än så länge när de är små, men sedan blir det något annat att klippa med. Ska inom de närmsta dagarna även klippa några av hans klövar som skenat iväg. Östen har inga långa klövar men däremot två långa sporrar så de ska jag försöka klippa med någon dag, men han är lite svårare med då han är lite rädd ännu. Men så långa är de inte så han lider inte, så lite mer träning sen ska de också klippas med tiden. Men idag var Staffan superduktig !!!


Jäkla klantFia har gjort illa fotleden nu ...

img_3280 (MMS)

Jäkla klantFia har gjort illa fotleden nu inatt :(. En bur jävel rent ut sagt körde på min fotled, ont som fan gjorde det och nu har jag ett fint stort blåmärke ( ja redan, får det direkt vid skada) och har även skrapat upp huden så det blöder.. Är van att skada mig men hatar att skada fötterna/fotlederna. Menmen nu får man halta ett par dagar antar jag. Leker halta Lotta nu idag iaf.. :(... Blir spännande att se hur det är när jag vaknar och hur det blir att rida lektion. Ja ja man överlever detta med :)


Nu är även jag converse ägare :)! Älskar d...

img_8971 (MMS)

Nu är även jag converse ägare :)! Älskar dessa skor!! Emelie, du hade verkligen rätt, skorna är jättesköna :). Fyndade dessa helt nya på tradera för halva priset mor vad de kostar, helt okej enligt mig, jag är supernöjd med dem !!


90 års party



Nu blir det att göra sig iordning för kvällens 90 års party ! 3 st som fyller/fyllt 30 så kommer nog bli en hel drag. Kommer vara 3 hårdrocksband som spelar så musiken kommer ligga på topp och det gör mycket av allting.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen.

Spotify



Jag har gått och blivit spotify tokig jag med som väääldigt många andra är också :)
Skaffade Premium häromdagen och sitter så fort jag har en ledig tid och knåpar ihop playlistor, riktigt kul.

Kommer lyssna en hel del på det, och framförallt så kommer jag lyssna på det när jag är ute och kör/rider häst, riktigt trist att köra/rida och motionera hästar ständigt själv. Så lite musik i öronen håller mig sällskap :)

Tack älskade Håkan att jag fick Spotify :)

Har nyss kommit hem från att vart i Hallsb...

img_3018 (MMS)

Har nyss kommit hem från att vart i Hallsberg och tittat på Lag Sm i Enduro. Riktigt skoj att titta på alla, en del ruskigt duktiga medan vissa mindre duktiga. Tycker det är bra gjort av de som kämpar på som galningar i värmen :)! Och appropå värmen, det har hittills vart ett helt underbart väder !!!! Wow, undra om det är årets sista riktiga sommarvärme, njuter av varje sekund :)


Jaså det duger att åka vagn när inte Ari ä...

img_5167 (MMS)

Jaså det duger att åka vagn när inte Ari är framför vagnen utan när vagnen är på backen ;). Jag har testat en hel del gånger att få katterna att åka med i vagnen, men de blir livrädda när Ari går iväg. Men de älskar vagnen så de är gärna i den när den inte är nära en häst.


Har nu bytt torrfoder sort. Haft Mjau läng...

img_8409 (MMS)

Har nu bytt torrfoder sort. Haft Mjau länge, men tycker de äter så otroligt mkt av det och verkar inte bli mätta direkt. Köpte Royal Canin Outdoor, en 10kg säck. Kört detta foder förut, minns inte varför jag bytte ifrån det, troligen för att det är dyrt, 659kr för 10kg går den lös på. Ska se hur länge det räcker nu.. Men alla mina katter blev helt tokiga när jag kom hem, de trängdes vid skålen, alla skulle äta samtidigt så fick ge det i två skålar och båda skålarna var nästan renrakade när de gick därifrån :), idag har de ätit normalt, några kulor lite då o då :)! Verkar redan vara ett bra beslut att gå tillbaka till det för de verkar nöjda o glada och då är deras matte glad :)


För två veckor sedan var jag tvungen att g...

img_9919 (MMS)

För två veckor sedan var jag tvungen att ge återbud på ridlektionen den veckan. Man får chans att rida igen den inom 4v i mån av tid o plats, enda tiden som jag över huvudtaget skulle kunna på är fredagar kl. 09.30.... Alla andra tider jobbar jag på.. Så på fredag ska jag rida igen kl. 09.30. Vilket betyder att jag måste gå upp 08.30 för det tar 30min att åka och så ska hästen göras iordning så måste ha minst 20min med hästen. Frukost får jag äta i bilen, för jag jobbar ju nämligen natt och brukar komma hem runt 04.00-04.30 tiden så blir inte direkt mkt sömn och sedan ska jag jobba natten mellan fre o lör med så blir att sova när jag kommer hem från ridningen :)! Men vad gör man inte för det man älskar ;)


Jag var själv idag med på ridlektionen, åt...

img_0495 (MMS)

Jag var själv idag med på ridlektionen, återbud på andra tjejen. Red Mars, riktigt trevlig att rida. Idag var han inte seg alls utan jämn i alla gångarter. Arbetade på stor volt, igång och avsaktningar till och från alla gångarter. Skänkelvikningar i trav, framdelsvändningar och tempoväxlingar :). Riktigt bra lektion, han blir lite ofukoserad emellanåt då han är helt själv på banan och andra hästar ropar på han, men får lirka lite så lyssnar han bra igen. Bra lektion rakt igenom !!


Undra om det var jag eller stalltaket som ...

img_7398 (MMS)

Undra om det var jag eller stalltaket som fick mest färg på sig idag... Hmm, jag vette tusan ;D. Helt kletig överallt, men nu är stalltaket och lite annat målat för första och lite andra gången. Kommer behövas målas 1-2ggr till. Faktiskt rätt kul att måla, eftersom jag är helt prickig i ansiktet kanske ni förstår att jag sprutmålar och inte penslar. Går helt klart fortare misstänker jag :)


Bland det värsta jag har vetat är att svet...

img_3700 (MMS)

Bland det värsta jag har vetat är att svettas kopiösa mängder inför folk, varför vet jag inte. Kanske är det för ofta att det beror på att man har sämst kondis??, och det har jag juh, haha. Men sedan jag började köra Ica så har den tanken att skämmas att svettas inför folk försvunnit i ilfart !! Svintungt att lasta 30ton för hand så svetten brukar komma rätt fort, speciellt sådana här tider när man inte vet hur man ska klä sig.. Långbyxor för varmt, shorts kan va för kallt. Linne för kallt oftast, t-shirt för varmt... Ja vilket dilemma man har :D, tur att man har dusch och tvättmaskin hemma ;). Men man kan se det positivt med att svettas, det betyder ju att man tränar kroppen och går kanske ner något gram per natt :D hihi


Står i Köping och blir lastad. Tar en jäkl...

img_9641 (MMS)

Står i Köping och blir lastad. Tar en jäkla tid för det är något som inte är klart. Växellådorna som ska till Japan är klara men USA pallarna tar tid.. Jaja fina bilen och jag får vackert vänta :)!


Va in till granngården innan jobbet. Börja...

img_6850 (MMS)

Va in till granngården innan jobbet. Börjar bli dags att stalla in hästarna så fort stallet är klart så då behövdes det lite saker :). Blev spån, kiselgur ( ska testa ge dem det för att förbättra hovarna), dyr jäkla kattmat köptes med och arbetshandskar, stigläder, ridstrumpor och Himalaya saltstenar :)! Många hästar som gillar de saltstenarna bättre än vanliga så jag ska testa jag med och se vad mina säger :). Köpte även virikon så jag kan descinficera i stallet innan de får in :)!


Hur gulligt är inte detta?? Massor !!! :D ...

img_9340 (MMS)

Hur gulligt är inte detta?? Massor !!! :D älskar er :)


Helly Hansen


En sådan här Helly Hansen fiberpälsjacka är jag ute efter med stora bokstäver. De är ganska så dyra nya så letar för fullt efter en sådan begagnad. De är underbart sköna, supervarma, smidiga och helt perfekta att jobba i.
Jag har haft en sådan, men den fick begravas i våras då den vart med i mina ägor ca 10år och den var begagnad när jag fick tag i den så vette tusan hur gamal dem var, men måånga år.

I vintras började den mer och mer gå sönder överallt, tappa värmen för den var hur sliten som helst, till slut kunde jag knappt använda den för den var hur trasig som helst. Jag älskade min Helly Hansen och vill mer än gärna ha en ny.

Någon som har eller vet någon som har en liggande hemma och inte används ?
Jag köper den mer än gärna utav er då :). Storlek Medium, kan nog kanske gå med Small med beroende på storleken :). Inte orange, men annars pelar det ingen roll vilken färg :)

Inredning



Jag vill verkligen ha 2st svart vit randiga trasmattor till köket ! Har helt snöat in mig i den idé, trasmattorna ska givetvis ha fransar.
Jag har vart ute och tittat lite efter sådana, men antingen saknar de fransar eller så är det plastmattor eller inte randiga.
Verkar svårt att få tag i här omkring, måste kanske beställas..

Någon som vet vart man kan köpa dessa mattor eller beställa till bra pris ? :)

Och jag vill verkligen ha gardiner till köket.. Nej jag har inte fått upp några då jag vart tveksam om jag överhuvudtaget ska ha några, men många sagt att det skulle bli bra med gardiner och igår sa mamma det med så nu har jag tänkt om så gardiner vill jag ha..



Denna gardin älskar jag, mamma har sådana och de är hur fina som helst så tror den skulle passa riktigt bra in i köket, vet dock inte om den skulle passa bra i båda fönstrena då vi har köksbänken framför det fönstret och bänkskivan är något högre än fönstret så kanske blir det för mörkt ? Fast å andra sidan så är gardinen så ljus så kanske inget gör ? :)

Skulle även vilja ha fönster lampor till köket, på fot inte hängande. Och bara i det ena fönstret :), men jag har inte letat efter någon fin lampa.

Jag har börjat lite smått sådär att gilla att inreda, aldrig brytt mig förut. Men med nytt kök och badrum så är det kul att inreda där, så antar att det kommer fortsätta bli kul att inreda allt eftersom vi gör om.
Men nu behöver jag bara bry mig om kök, badrum och lite vardagsrum, skönt med bara de rummen i taget annars hade det blivit dyrt och jobbigt :D haha.


Idag har jag storstädning hemma och det är...

img_8156 (MMS)

Idag har jag storstädning hemma och det är aptrist!!! Är klar med övervåningen och tvättningen. Har påbörjat undervåningen, men blev en kaffepaus mitt i allt städande, ska fortsätta alldeles strax. Sååå kul eller inte, men välbehövligt :) och hur skönt som helst när det är klart!


Tack för hjälpen !



Igår så kom Mamma, Janne och Emil hit och hjälpte oss vidare med stalltaket. Hur snällt som helst, vi båda blev jätteglada.
Taket blev inte helt klart då vi hade köpt för lite, så idag om vädret tillåter så ska Håkan köpa det sista på taket.

Håkan och jag har börjat, och kommer fortsätta, hjälpa Janne och mamma med deras takbyte och de kommer fortsätta hjälpa oss med att laga laduväggen som rasat en hel del och måste muras upp.
Dels tycker jag det är självklarhet att hjälpa dem, tycker det är hur snällt som helst att de vill hjälps oss, men det bästa av allt är nog att jag får umgås med min underbara familj mer än vanligt, vilket jag älskar :)

Älskar er ! Och vi båda tackar enormt för hjälpen :)


Den här grabben har kommit in i världens b...

img_2305 (MMS)

Den här grabben har kommit in i världens bästa humör! Han är hur underbar som helst, alltid glad, ja får hela tiden klia han överallt på kroppen, även i ansiktet. Annars har han pippi på att vända rumpan till när man kommer för att man ska klia där bak... Det syns verkligen att han trivs hos mig, jättekul att se. Många som vart med mig och Ari från början tycker han har förändrats hur mycket som helst och jag håller med. När han kom var han en stressad knasboll som inte var direkt rolig. Nu är han trygg i sig själv, älskar sina hagar och sin box. Han blir jämt glad när han ser mig, gnäggar ofta och älskar att bli körd. Även körningen har han lugnat sig i, nu kan vi skritta långa turer, trava sakta långa sträckor och även om han sätter fart så får man stopp på han och kan lugna han fort :)!! Ska snart testa rida ut själv på han med, inte gjort det på aslänge, utan bara ridit han med sällskap, men snart ska vi rida ut själva :)! Han är  helt underbar ! Älskar dig Ari !


Idag fyller min underbara lilla pipgris Ba...

img_5655 (MMS)

Idag fyller min underbara lilla pipgris Baloo hela 9år. Han ska få riktigt smaskiga saker när han kommer in. Stort Grattis min älskade Baloo <3


Någon liten rackare försöker bygga bo igen...

img_8871 (MMS)

Någon liten rackare försöker bygga bo igen i nedre delen av hagen. Jag la igen det med sten och sand. Fortsätter de försöka bygga bo får Håkan åka Cross där nere och störa dem, jag vill inte ha bo i hagen i år med.


Hästarna fick gå in i vinterhagen idag. De...

img_6516 (MMS)

Hästarna fick gå in i vinterhagen idag. Den har stått orörd sedan april-maj så det finns en hel del gräs kan man säga :). Gräset är slut i alla andra hagar, förra året så gick de inte in i vinterhagen förrens den 6:e sept, lite skillnad på gräs växten i år mot förra. Glada hästar fick jag iallafall :)!


Grisarna



Lite nytt angående framsteg för griseknoarna är det allt och måste få berätta om det :)

Staffan har lärt sig att bäras, jag sitter på huk när jag lyfter han ännu, tycker det är onödigt att ställa mig upp ifall han skulle sprattla till och jag tappar han. Han väger trots allt en del, skulle gissa på 15-20kg. Men jag kan lyfta han nästan jämt, även i hagen. han låter lite konstigt men annars gör han inget, min duktiga lilla gris :)

Östen har börjat lärt sig att hoppa hinder. Har lite plankor som ligger i stallet och de hoppar han över när man ropar på han :) Ser riktigt gulligt ut när den lille magen hoppar.

Annars är Östen riktigt duktig på att sitta ner, sitter länge. I hagen så kliar jag han på magen då slänger han sig ner direkt och ligger kvar hur länge som helst, sätter sig sedan upp och blir sittandes bra länge innan han tycker det räcker.
Staffan gör alla kommandon han kan samtidigt, han tycker det är lite överdrivet med att göra ett kommando i taget så bäst att göra allting på samma gång.... Sitta, hoppa, vinka, dans och så vidare ;)
Staffan slänger sig också ner i hagen och han får jag ligga bredvid och gosa med.

Ska till och klippa deras klöver lite grand nu för första gången. Inte för att de är direkt långa utan mera för träningens skull. Går lättast att göra det vid matning eller om de lägger sig ner i hagen.

De går nästan alltid lösa, både ut och in från hagen. När de släpps ut så brukar vi gå en liten promenad i trädgården lösa. De följer mig nästan hela tiden, bara om de råkar gå förbi några maskrosblad så stannar de ;)

Mina underbart duktiga små nassar. Älskar er massor !

Inget besök



Blev inget att besöka Hägge med familj idag. Största anledningen var att han är halt :/, och andra anledningen till det är att vädret var ganska så osäkert. Tråkigt, men vi har redan bokat in ett annat datum om 2v då ska jag upp och hälsa på han och hoppas verkligen att han är bra tills det så jag får följa ut med han och Britta i par :)

Love this picture !

img_6545 (MMS)

Love this picture !


Svar..

EmmaD om Idag är jag riktigt seg. Träningsvärk delu...:
Å vet hur det känns, inte utav samma nyttiga sak som du men la på mer vikt på body pumpen och det känns.... i hela kroppen.

Det är väl ändå mera nyttigt med Body Pump än att skrapa färg i tak ? ;)
Du tränar ju kondis och muskler för fulla muggar, det gör ändå inte jag eller jo i axlarna, men inget mera :D.
Jag skulle också vilja gå på Body Pump, men finns inte tid för det. Ska satsa stenhårt på hästarna nu och det kanske händer en annan sak i mitt liv som också kommer ta upp en massa tid så Body Pump får helt enkelt vänta tills en annan gång i mitt liv, men hade vart skitroligt ! :)

Äntligen !!



På lördag ska jag äntligen åka upp och hälsa på Häggrid och hans nya familj. Kommer bli superkul, det vet jag redan nu.
Trevliga människor och en massa djur - kan det bli bättre ? .. Jo faktiskt kan det, vi ska nämligen ut på en körtur med Häggrid och hans parhäst Britta. Hur underbart som helst !

Jag längtar och hoppas jag får ta en massa bilder på alla deras fina djur :)

Idag är jag riktigt seg. Träningsvärk delu...

img_6879 (MMS)

Idag är jag riktigt seg. Träningsvärk deluxe i axlarna efter flera timmars skrapande av färg i stalltaket. Nu är äntligen den delen vi aka måla i år klar, nu ska bara resten sopas av ordentligt och det är asjobbigt för axlarna med.. Menmen bara att sätta fart antar jag, men jag ska banne mig ta en paus från jobbandet bestämde jag nu, jag ska ut oköra Ari och rida Rut :)!!


Ridskolan

Anonym om Ridlektionen:
Hej! Hoppas det går bra med Ruts hov! Vilken ridskola går du på? Letar lite efter en bra ridskola, och när man läst din blogg så har du bara skrivit positiva saker om ridskolan :) Ha en fortsatt skön sommar, och hoppas du slipper fler myggbett nu ;)

Hej, jag rider hos Annika Johansson som ligger i Skyllberg :)
Riktigt mysig liten ridskola, privatägd. Jag har inget som helst negativt att säga om denna ridskola utan jag verkligen gillar den riktigt mycket.
Man får bra kontakt med stalltjejerna som är där och hjälper till och man får superbra kontakt med ridläraren Annika och det bästa av allt är att det är trygga hästar.
De har en hemsida www.stall-annika.se om du vill kika in där :)

Tack, jag hoppas också slippa mera myggbett ;), tycker nästan synd om mig med hela 5bett på hela sommaren... eller kanske inte, jag har otroligt tur i år :)

Ha en fortsatt skön sommar och början av hösten du med :)

Jag skrapar färg för fulla muggar i stallt...

img_3028 (MMS)

Jag skrapar färg för fulla muggar i stalltaket. Vi lägger tak samtidigt och tar bort och ändrar en del annat med. Kommer bli nytt tak och färg på 1/3 del av taket i år, resten tar vi nästa år :). Dels hinner vi inte och finns inte ekonomi till resten heller så detta blir en bra början ! Sedan när det är målat ska ny belysning och el upp, kommer bli snirkligt och fint, jag längtar :). Hade hoppats på att vi skulle hinna lite längre än vad vi gjort,  men tiden räcker inte till, så jag håller på i full fart nu. Hästarna får à en vila under den tiden det tar tror jag, hinner inte allt och stallet måste bli klart för jag vill stalla in dem snart. De är pisströtta och vill in o sova.


Har ju faktiskt glömt bort att berätta att...

img_1539 (MMS)

Har ju faktiskt glömt bort att berätta att jag köpt ny sadel till Rut :)! En Knights Hawk blev det, fick den till väldigt bra pris Går att byta koppjärn i den så hoppas den ska passa riktigt bra, bilden ovan så testar jag den, därför inget schabrak osv. Ska testa rida i den idag eller imorgon för att se hur den ligger under en hel ridtur. Tycker den ligger riktigt bra på henne, men det märks om jag måste byta koppjärn eller inte efter ridturen. Den verkar superskön !!


Ridlektionen



Gårdagens ridlektion var hur kul som helst !! Fick rida en annan häst, Mars, stor som ett hus men verkar vara fromm som ett lamm :)
Andra tjejen hade gett återbud så det var bara jag igår igen som red. Tränade en hel del dressyr, hur jäkla skoj som helst. Jag älskar verkligen dressyr, det märker jag för varje gång vi rider det. Kul att hoppa med, men det är nog dressyr jag brinner mest för.
Mars var hur slö som helst i skritt och trav, fick kämpa som en blådåre för att hålla igång han, men så fort det var dags för galopp så blev han pigg som bara den så då fick jag kämpa för att verkligen samla ihop han :) !

Superkul att rida var han, så vi pratade om det och jag ska fortsätta ha honom nu några gånger för att se. Den andra tjejen är störtförälskad i Mars och har ridit han massor, men ridläraren tycker vi ska byta och mig gör det inget men vi får se vad den andra tjejen säger nästa vecka. Jag tyckte det var superkul att få rida någon annan häst. Ca-Do har hjälpt mig hur mycket som helst och den hästen kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta :)


Besök från Minnesota



I lördags röjde jag gräs för fulla muggar i ena hagen. Tog flera timmar att gå med röjsågen och ändå är det inte helt klart.
Ena gången jag var uppe i verkstaden och fyllde på bensin så hörde jag en massa röster, tittade ut och där stod det ca 9 personer på vår gårdsplan.
Blev lite chockad och gick ut, de berättade att de hade släktforskat länge och nu hade de samlats ihop för en kusinträff och åkte runt och tittade på en massa gamla gårdar där deras släktingar hade bott en gång i tiden.
De var ifrån både Sverige och Minnesota.

Visade det sig att de haft släktingar som bott på vår gård på 1800-talet. De visade upp släktträdet med deras namn och bostadsadress :) ! Ganska så häftigt.
De ska skicka en kopia på deras släktträd till oss så vi får alla namn som bott här så vi kan själva forska vidare i historia om denna gård.
Jag är grymt nyfiken på alla årtal som kretsar kring alla byggnader, speciellt exakt när de är byggde.

Någon gång när tiden finns ska jag forska rejält om denna gård, lite har vi redan gjort, men finns en hel del kvar kan man säga så alltid kul när något sådant här dyker upp :)

Innan de gick så sprang de omkring och tog en massa kort på våran gård, grisarna, hästarna och även mig !?, jaja de tyckte det var kul att ha ansikten framför alla gårdar de ska besöka.
De från Minnesota kunde inte svenska, så jag fick massvis av frågor av dem. Mycket kunde jag besvara själv, men mycket förstod jag inte så de andra fick översätta ;).

Myggbett



Jag har inte fått ett enda myggbett på hela sommaren. Måste få tacka våra älskade svalor och våra älskade fladdermöss för det :)
Men i måndags när jag började åka med lastbilen så kände jag att det börja klia på benet på två ställen, sedan på armen, ansiktet och till slut på armen igen och då fick jag se den lilla äckliga blodfyllda myggan !
Den dog illa kvickt och jag fick stor blodfläck på armen, snacka om blod den sugit ifrån mig.

Jag fick alltså 5 myggbett på loppet av ca 3min av en enda jäkla mygga. Ska nog inte klaga eftersom jag inte fått ett enda på hela sommaren, men lite underligt att få 5st inne i en lastbil på loppet av 3 min.


Jäklar vad det regnade ett tag när jag va ...

img_2900 (MMS)

Jäklar vad det regnade ett tag när jag va på väg upp till Köping för att lasta, riktigt hällregn. Tycker det blir mysigt när man hör det eviga smattrande på hytten :)


Idag så har hovslagaren vart här och hästa...

img_8965 (MMS)

Idag så har hovslagaren vart här och hästarna är åter igen superfina i fötterna! Är så glad att jag har en superbra Hovslagare :)!! Rut fick skor på framhovarna igen då hovslagaren tyckte det var det bästa och Rut inte har bra hovar för att gå barfota. Så hoppas innerligt att skorna sitter kvar nu!! Hålväggen är oförändrad, vi båda tycker det verkar som det stannat upp, men ska aldrig ropa hej innan man är över bäcken. Hon har fått jättejätte lite på sin andra framhov men det är så lite så knappt värt att nämna i dags läget. Ari var toppen snäll att sko som alltid :). Skönt det känns med fina hovar igen på dem!!


Avmaskningsmedlet fanns inte inne så det s...

img_8169 (MMS)

Avmaskningsmedlet fanns inte inne så det ska hämtad imorgon så ska jag blanda ut det med det bästa de vet, nämligen banan. Helt tokiga i banan och får de välja äter de helst skalet med :).  Tog även med avmaskningsmedel till hästarna ja haft liggande på Apoteket länge och även väteperoxid till att rengöra i Ruts hovar..


Gick upp imorse och ringde veterinären och...

img_0229 (MMS)

Gick upp imorse och ringde veterinären och bad om avmaskningsmedel till grisarna. Jadu för det första var de tvungna att läsa om det i en bok för de har noll erfarenhet av minigrisar. Sedan stod det i boken att de ville att ägaren skulle ta träckprov innan de skriver ut medel för att vara säker på att de verkligen hat mask. Efter att vi pratat länge om det så skrev han iaf ut avmaskningsmedel till mig så har de det inne på Apoteket så hämtar jag det idag, tack!! Burken är på 500g och de ska bara ha ynka 30g tillsammans, kan ju hoppas att det är lång hållbarhet.


Igår var vi uppe till mamma med familj. De...

img_7048 (MMS)

Igår var vi uppe till mamma med familj. De ska byta tak på huset så Håkan var med och hjälpte till. Kommer bli riktigt snyggt när de får upp det nya svarta taket !!! :). De bjöd på grillat, riktigt gott som deras mat är jämt :)  Alltid kul att träffa familjen och alla deras djur, trist att det inte blir oftare och längre. Var tvungen att åka hem eftersom jag skulle jobba inatt.


Kg lever och mår bra, bara det att ja haft...

img_9510 (MMS)

Kg lever och mår bra, bara det att ja haft otroligt mycket att göra så knappt haft tid att blogga och när jag väl haft lite tid så kommer hg inte på något att skriva ;)..


Jag verkligen stormtrivs med att vara till...

img_8294 (MMS)

Jag verkligen stormtrivs med att vara tillbaka bakom ratten :)!! Idag fick jag körning ner till Mariestad för att byta bil och sedan upp till Ica  Västerås och lasta sen hem :)! Jag älskar verkligen att köra oavsett väder, till och med vintern gillar jag att köra trots halkan.. Lastbilar är en mycket stor del i mitt liv !!! Skulle min familj vara annorlunda skulle jag lätt starta eget och ligga ute jämt, det vore en stor dröm :)


Den här lilla knasbollen ville faktiskt ko...

img_2563 (MMS)

Den här lilla knasbollen ville faktiskt komma idag så vi körde en sväng för första gången på 10dagar. Gick hur bra som helst, annars brukar han vara rädd för allt och enormt pigg när han stått lite mer än 3 dag i rad. Men skötte sig nästan exemplariskt, stack en gång då han blev rädd för något. Men körde lite precision och halvhalter typ då börja han koncentrera sig direkt och fortsatte med det hela vägen hem!!! Superduktig va han och han blev så glad när jag kom med selen.. Tänk om han kunde tänka på hur kul det är att komma ut de gångerna han vägrar komma i hagen... Men sådan tur har jag väl inte så man får vara glad för det lilla, idag till exempel. Han var supermysig idag!!


Var ute och gick och små joggade med Rut m...

img_0169 (MMS)

Var ute och gick och små joggade med Rut med nya bootsen på. I skritten brydde hon sig inte överhuvudtaget, hon gick på precis som vanligt. När vi skulle trava lite lätt lyfte hon benen ganska så högt första stegen sedan var det som vanligt igen. Idag var hon inte sur över dem för hon hade andra problem.... Nämligen högbrunst :D haha. Hon pep o pep, pinkade/skvätte i fart och lyssnade sisådär på mig. Däremot är Rut aldrig dum eller elak inte ens vid brunst utan när hon inte lyssna så är det bara att göra halt en gång så lyssnar hon igen :). Men inte lätt att högbrunsta när det bara finns en dum valack hemma :) haha. Men Rut skötte sig bra med bootsen, ska gå en gång till lite längre sedan ska jag rida henne och jag längtar, är ju 11 dagar sedan nu tack vare hov krångel..


Den här fina orkidén fick jag av Lina på m...

img_6089 (MMS)

Den här fina orkidén fick jag av Lina på midsommarafton, jag är imponerad av mig själv att jag lyckats hålla den i liv, detta kort är tagit igår :)! Jag är annars helt värdelös på att sköta orkidéer, måste ha vart Lina som köpte värsta kvalitén som finns på orkidéer ;). Tusen tack igen för den fina blomman!!


Inget jobbande idag



Som jag misstänkte, kom till jobbet i god tid för jag misstänkte att det kunde bli strulande och det blev det...

Såg att jag stod uppskriven på två olika körningar, en till Köping ( min vanliga ) och en ner till Göteborg, men båda var rödmarkerade, vilket brukar betyda att körningen är inställd.
Jahopp kolla ICA bilarnas listor, nope min körning stod det ett annat namn på... Hmm ringde nattchefen och han förstod inget, men lovade att ringa våran chef och fråga om de missat mig idag.

Han ringde tillbaka ganska så snabbt och sa att de glömt bort att jag kom tillbaka idag efter semestern, nähä hade de ??!!, inte direkt ovanligt att de glömmer bort vissa saker.
Jag skulle egentligen haft semester denna vecka med, men jag ringde för flera veckor sedan och sa till att jag jobbar istället men det hade de glömt att notera ( klantarslen ) !
Så chefen ville att jag skulle ringa imorgon förmiddag, för han hade körning till mig men det skulle vi ta imorgon.

Jahopp då vet jag vad som väntar mig denna vecka, en jäkla massa strulande !! Kommer troligen få köra allt möjligt och lite till på en massa olika tider om jag känner vårt åkeri rätt.
*suck* säger jag bara, kan vara kul att köra något annat om det inte strular, men vet hur det brukar vara, strul strul strul och kommer knappt inte hem förrens man ska vända och åka in och jobba igen.
Men men, bara jobba och se glad ut :)

Får vara glad för det lilla, fick ju åka hem idag med fullt betalt :)

Dags att sätta fart



Nu har jag vaknat till liv så det är dags att börja dagen, ska in med hästarna. Köra Ari och stor ompyssling. Rut ska få på sig bootsen och vi ska premiär promenera i dem ca 15-20min, beroende på vad hon säger. Första gången ska man inte gå längre än så och sedan öka sakta men säkert beroende på vad hon säger.
Jag ska nog gå med henne 2-4ggr innan jag sitter upp. Även Rut ska få en stor ompyssling.
Sedan ska hästarna få byta hage.
Efter det ska jag städa inne i huset, fortsätta skrapa färg i stallet, mocka grishagen och fixa en del med tvätten.

Och så ska jag nog försöka vila en stund innan jag ska jobba ikväll/natt, sov riktigt illa inatt. Somna runt 03.00, vakna vid 05.20 pigg som en mört, somna om vid 07.00 och gick upp 10.20. Ingen bra sömn, så tror det kan vara bra att man kommer igång att arbeta så man kan sova normalt.

Smarta jag va..



Alltså ibland får man helt enkelt ett gott skratt åt sig själv, hur dum man kan vara emellanåt.
Igår när jag sa att jag både hade 80 och till och med 100 läsare så var det ju helt fel :D haha, KlantFia som vanligt.
Anonym läsare beskrev just att det blåa är unika läsare, alltså antal läsare och det röda ( det jag hade tittat på ) är antal sidvisningar. Haha, fyfan vad klantig jag är som aldrig tittar eller läser ordentligt.
Jag har aldrig brytt mig om hur många som läser min blogg, men när stapeln kraftigt steg så trodde jag det var antal läsare eftersom jag uppdaterade en hel del igår, men så var inte fallet.
Men jag hade iaf 36 läsare igår och det är massor för mig, trodde knappt inte det var någon som skulle läsa min blogg när jag startade den ( jo en del från nära vänner och familj och givetvis andra nyfikna, men inte såhär många ).
Men jag är lika glad för de läsare som jag hade igår ( och alla andra dagar ) som jag hade vart om det skulle vara 100 läsare.
Lika glad är jag som.... alla som får skratta åt mig :D hihi.
Älskar att bjuda på skratt precis lika mycket som jag älskar när andra folk bjuder på sig själva ;)

Denna underbara bild på Östen får avsluta ...

img_0764 (MMS)

Denna underbara bild på Östen får avsluta dagen, nu ska jag sova. God natt med er alla, ni har gjort min dag till ett perfekt avslut :)


Kanske är det jag som har turen




Jag är med och tävlar om detta underbara set, jag bara älskar Schockemöhle sports så jag hoppas verkligen att jag ska vinna. HÄR hittar ni länken till tävlingen.

Bubba och hans störtsköna sovstilar :)

img_3602 (MMS)

Bubba och hans störtsköna sovstilar :)


Börja jobba



Imorgon är det dags att börja arbeta igen efter 3v semester. Haft en otroligt skön semester, hunnit med en hel del massa små grejer som jag alltid velat gjort, men bara inte gjort.
Emil har vart här en hel del och vi har haft det skoj ihop och du Emil ska ha stort Tack för allt du har hjälpt till med och allt du sagt :) !
Vi har inte gjort något speciellt alls, första veckans semester så var Håkan knappt hemma, han skruvade bil och var iväg på crossläger och jag hade Emil hemma så vi hölls med en jäkla massa hemma och med hästarna.
Vecka två var Håkan hemma, så vi har pysslat med en massa hemma och bara slappat, superskönt och det har vart välbehövligt då vi knappt träffas annars så det känns riktigt bra :)

Vecka tre så började Håkan jobba och jag haft semester själv. Har hunnit med en del smågrejer och även en del större saker. Och inte bara det jag har verkligen funderat och tänkt på en jäkla massa saker, djur och personer som jag funderat över länge på både gott och ont i sakerna, djuren och personerna och har nu kommit fram till en massa svar i de funderingarna och det känns helt jäkla UNDERBART ! En hel befrielse.
Finns en del funderingar kvar speciellt över djur, men snart har jag kommit fram till svar angående de med.

Jag känner att jag mår bättre och bättre, blir starkare i mig själv och det är en känsla jag önskar alla människor :)

Tack semestern och viktnedgången för att ni hjälpt mig på rätt köl ;)
Btw, 17.5kg har jag gått ner, går sakta nu, men gör mig inget. Jag är supernöjd :)

Äntligen



Jag har haft något riktigt knas med min dator, allting har sett riktigt skumt ut och har inte kunnat lagt upp bilder eller ens gjort mellanrum mellan allt jag skriver. Allt jag skrivit från datorn har sett ihopkladdat ut, men nu har Håkan äntligen fixat det, så nu har jag suttit och fixat med en massa inlägg :)

Vi har firefox som internet, men tydligen så är det några inställningar eller något som blivit knasiga, så vi testade att börja använda Explorer igen och det verkar funka klockrent ! Tack för det, jag har börjat bli tokig och snart kastat ut datorn ;)

Finns en del som undrat varför överskriften är densamma som början av texten, jo det blir så när man skriver ifrån en Iphone, varför vet jag inte och det är ganska så störande.
Så allting som har samma överskrift som början av texten är skriven från min älskade Iphone alltså och det blir ganska så mycket inlägg därifrån :)
En annan sak som också är ganska så störande att blogga från Iphonen är att man kan bara lägga upp en bild/film per inlägg. Men men sådant man får överleva med.
Bloggar emellanåt från datorn med ( som nu ) och då blir allting normalt .


Baloo tvättar Bubba

Och självklart tvättar Baloo tillbaka, riktigt mysigt!


Bubba tvättar Baloo

Men de kan mysa hur mycket som helst ihop Baloo och Bubba, Baloo älskar att mysa. Och hur skönt är det inte att bli tvättad? ;)


Försök till lek

Såhär blir det nästan alltid när Bubba ska försöka leka med Baloo.. Baloo är så jäkla fisförnäm så det där att leka och busa det är okej kanske en gång i månaden, men Bubba försöker nästan varje dag ;)


Det riktigt värmer i hjärtat av...

img_0749 (MMS)

Snacka om glad man blir när man får sådana här kommentarer, det värmer när det finns de som är elaka !!!! :)! Tusen tack för den fina kommentaren anonym :)!  Anonym om Hoppe saknad: Usch vad elakt sagt! För mig betyder mina djur nästan mer än människor i min närhet, mina djur står mig lika nära som min männsiko-familj. Att komma hem och bli mött av en hund, vakna på morgonen av att katten står på kudden och slickar en på näsan, att höra hästarna gnägga när man närmar sig stalldörren, allt det där betyder ju att dessa djur älskar en och har saknat en och nu bara väntar på att man ska umgås, leka, klia, klappa och gosa (ja, ok, vissa gånger är de bara hungriga ;) ). Sen har man haft nåt djur nångång som inte blivit lika tillgiven och som inte tytt sig lika mycket till en, och då har man kanske inte tytt sig själv lika mycket till det djuret, och vid de tillfällena har man kanske inte gråtit floder, men man har ju ändå blivit sorgsen... Och värst är, som du säger, när man ser att de andra djuren saknar och längtar efter den som är borta. När man inte kan förklara och berätta, då får man ge de som är kvar lite extra uppmärksamhet, lite extra kli bakom öronen och en extra morots/äpplebit, då har man iaf gjort vad man kunnat :) Kom ihåg alla fina minnen med din Hoppetossa!! IP: 90.239.76.182


Detta kallar jag kärlek !!!!! Och jag ska ...

img_6570 (MMS)

Detta kallar jag kärlek !!!!! Och jag ska nog skatta mig lycklig som fångade det på bild. Tryne mot tryne is love <3


Såhär ser Ruts hov ut med nya skon, värsta...

img_3969 (MMS)

Såhär ser Ruts hov ut med nya skon, värsta snyggingen, eller ska vi säga klumpfot ;). Plastpåsen ska inte sitta där utan jag hade hoven i den nu när ja testade dem för hade de inte passat så skulle ja behöva byta och då ska de inte vara smutsiga De satt perfekt på hennes hovar så vi gick en liten promenad, och som jag misstänkte blev det alternativ nummer 1, hon brydde sig knappt om dem, jo att de luktade skumt och så blev hon sur en gång på dem annars gick hon som om hon hade haft dem jämt på sig :)! Imorgon om det hinns så ska de testas igen med lite längre promenad :)!!


Det är inte lätt att mysa med Staffan för ...

img_6513 (MMS)

Det är inte lätt att mysa med Staffan för han vill jämt äta upp mitt hår ;). Varför vet jaginte men han måste helt enkelt ha en fetisch på hår :D haha


Foderstrupsförstoppning



Nu ikväll åkte Ari på en fläng av foderstrupsförstoppning, lilla gubben :(.
Jag höll på att testa bootsen på Rut för fullt när Ari stod i sin box och tuggade på lite hö som sysselsättning. Rätt som det var började han pipa, aldrig hört det förut från han så började fundera, trodde först att han var enormt avundsjuk att jag hölls med Rut ( Ari brukar kunna vara sådan när han inte kommit på länge och sen när han väl kommer tycker han att man ska ägna all uppmärksamhet åt bara han ), men efter att han pipet 4-5ggr på kort tid fattade jag att det var något fel.

Kollade in han och misstänkte direkt foderstrupsförstoppning. Aldrig haft det på någon häst tidigare, men läst massor om det. Började massera strupen på en gång, men blev lite osäker hur hårt man skulle trycka, så jag googlade lite innan jag tänkte ringa veterinären. Förstod då hur man gjorde och ut igen till stallet ( tur att jag har stallet 30sek från huset ) och fortsatte massera. Aris ögon började då rinna och det började rinna vätska ur näsborrarna, pep mindre och mindre men halsen var stenhård och man kände "klumpen" som satt där.

Håkan kom ut och vi hjälptes åt att massera. Ari stod blixt stilla, han fattade att vi hjälpte han. Rätt som det var så började han svälja lite och efter ytterligare ett tag så svalde han "klumpen" både såg och kände man.
 Direkt efter så ville han inte bli masserad och Håkan skulle ut från hans box. Och så blev han intresserad direkt av maten igen, snacka om helomvänding på 2 sekunder. Trodde han skulle "må dåligt" ett tag till och känna sig trött, men nja inte Ari inte. Men däremot blev han överkelig mot mig, han förstod att vi hjälpte han och ville tacka :) Hoppas verkligen inte detta är något han kommer få tillbaka, tydligen vanligast hos stressade hästar som kastar i sig maten..
 Och ja Ari är både stressad och kastar i sig maten så kanske inte direkt konstigt att han fick det då, men skönt att det släppte :)

Vi håller på och sätter in tak inne i stal...

img_0694 (MMS)

Vi håller på och sätter in tak inne i stallet för fullt och samtidigt skrapas det bort gammal färg från stockarna. Tar tid, är bökigt och det jävlas, med andra ord inte direkt skoj men ack så fint det kommer bli :)!


Tänk om man kunde ha de så bra som två av ...

img_1906 (MMS)

Tänk om man kunde ha de så bra som två av mina killar har det ;).


Såhär ser Ruts nya skor ( boots ) ut :)! S...

img_0272 (MMS)

Såhär ser Ruts nya skor ( boots ) ut :)! Ska testa dem idag och jag hoppas de passar så jag slipper krångla och byta dem, för den storleken hon ska då istället har de inte inne utan måste beställas och det tar tid, vill ju igång och rida nu!!! :) längtar efter att se Ruts reaktion när hon får dessa på sig. Jag tror på tre olika alternativ hur hon reagerar, 1. Hon bryr sig inte ett dugg. 2. Hon vägrar gå, hallå tror du att en prinsessa ska ha klumpfötter eller?! 3. Hon kommer lyfta hovarna högre än månen :D haha. Fast jag tror mest på alternativ 1, för det är mer likt henne, inte bry sig :)!


Och sådär blev resultatet, ingen bra bild ...

img_9723 (MMS)

Och sådär blev resultatet, ingen bra bild och håret blir inte direkt rättvist, men ändå ;)! Jag är supernöjd! Mörkbrunt med röd lugg :)


Klippte mig igår och det känns helt underb...

img_0671 (MMS)

Klippte mig igår och det känns helt underbart! Äntligen fick jag bort det slitna och det var en hel del eftersom jag inte är direkt duktig på att besöka frisören ofta ;). Oc så fick det bli lite färg i det med, supernöjd! Riktigt bra frisör all eloge till henne!!!


Ligger och tänker och funderar för fulla m...

img_2962 (MMS)

Ligger och tänker och funderar för fulla muggar . Vet varken ut eller in, det är nu (igen) jag skulle behöva någon som talar om hur jag ska göra! Detta gör mig tokig att det är bara jag som kan fatta detta beslut ! Jaja blir att fundera ett tag till, vill vara helt säker på att jag gör rätt först.


Köpte en mycket skum tomat igår, hur stor ...

img_8072 (MMS)

Köpte en mycket skum tomat igår, hur stor som helst, men inte var den god för det. Helt vattnig och utan smak!


Se om hästen som det här arslet tillhör vi...

img_6421 (MMS)

Se om hästen som det här arslet tillhör vill komma in idag så vi kan ut och träna lite, inte fått tag i han på några dagar så träningen uteblivit :(! Lite trist då han är i toppkondis och jag vill inte att han ska tappa allt.  Rut är också i riktigt bra kondis men eftersom hon tappat sko så går det ej att rida, hovslagaren får jag inte tag i och bootsen bestämde jag mig helt för att skaffa igår, så idag ska ja mäta henne och förhoppningsvis köpa bootsen imorgon om rätt storlek finns inne :)!!! Sedan beror det på Rut hur fort vi kan börja motionera, hur fort hon accepterar gympadojorna :)!


Min karl är bland den bästa jag vet... Ibl...

img_3004 (MMS)

Min karl är bland den bästa jag vet... Ibland :D hihi. Eller nja, jämt om jag ska vara ärlig och idag extra bäst!  Somersby cider har funnits i äpplesmak en längre tid men har kommit ut i päronsmak för ett tag sedan, dock finns det inte att köpa på bolaget, så han har beställt åt mig och hämtade det idag :)!!! Jag älskar somersby cider, ekologisk och inga jäkla konstiga ämnen!!  Och så är jag tokig i päroncider så att somersby kom ut med det är Inge fel :)!


Vilja ha



Jag skulle så gärna vilja ha en ny häst, en häst som man kan åka på träningar med och rida "ordentligt" på. Blir bara mer och mer sugen ju mera jag kommer igång med fler saker på ridskolan.
Igår så var jag ensam och red, fick hoppa :) ! Skitkul var det och jäkligt jobbigt att vara själv och få kämpa järnet i 45min, kan säga att jag var trött sedan, jag skulle verkligen behöva ta tag i min kondis och balans.
Jag märker mer och mer att min balans inte är som den var, tränar ganska mycket balans hemma, men verkar inte bli bättre, undra varför...
Men fy fasiken vad skoj jag hade igår, askul rent ut sagt !!

Men åter till en ny häst, jag skulle vilja ha en häst som kan både dressyr och hoppning, fast det är nog dressyr jag är mer intresserad av, men vore skoj att variera träningen med lite hoppning både för mig och hästen :)

Dock är ju de här hästarna ganska så dyra, de som redan kan något. Klart man kan få tag i en unghäst för bra peng, men jag har inte den tiden en unghäst måste ha så en som är något sånär färdigutbildad skulle jag vilja ha.
Skulle egentligen duga bra med en "avdankad" häst som gjort sitt på tävlingsbanorna, jag är inte ute efter att tävla utan åka iväg och träna för någon. Träningen är skitbra för kroppen och skitkul, kan det bli bättre ? ;)

Varför jag inte tränar med mina egna hästar ? Jo för Ari har spatt så han ska inte gå tunga arbetspass på ridbanan, och helst ska han köras så mycket som möjligt eller iaf varierad med ridning, men mest körning.
Problemet dock med han mest är att han har sina perioder där han vägrar komma i hagen, vad man än gör. Just nu är han inne i en sådan period så just nu vill man egentligen bara få väck han från gården, men så kommer de stunderna där han kommer jämt och är så underbar...

Rut har sin hålvägg och just nu tappat skon, ska köpa Bootsen har jag bestämt, förhoppningsvis redan ihelgen och börja intruducera henne i dessa. Kan ta tid för vissa att acceptera dem, vissa bryr sig inget.
Rut kan man nog däremot träna, men hon är skitsur, men kan ge sig. Däremot är hon ingen dressyr/hopp häst på det viset då hon är travstegen i sig, så blir aldrig sådär bra.

Ska nog iaf försöka se om det finns någon häst som kanske går att låna till en början för att se vad jag tycker och hur det går med 3 hästar osv. Jag har fått mera ordning på mitt liv med allt möjligt och lite sådär så 3 hästar tror jag att jag fixar, kommer nog behöva en medryttare eller någon som kan hjälpa till ibland, men jag tror jag fixar det när jag tycker allting är mycket roligare :) !

Hoppe saknad



Hoppetossa är saknad, inte bara utav mig utan även av grisarna. Igår kväll när de kom in för natten så sprang de runt och letade efter henne. Imorse när jag skulle ta ut grisarna så brukar Östen alltid säga "God Morgon" till Hoppe innan han går ut, men idag fanns det ingen Hoppe och Östen letade överallt och började lite smått grymta efter henne :(.
Det ger mig stor smärta i bröstet att något av ens djur dör, men det som smärtar mera är att se deras djurkompisar leta efter dem och inte förstå vad som hänt.

När jag har tagit bort hästar så har deras kompisar sprungit i hagen och bara skrikit efter deras kompis som försvunnit, det smärtar mig mest att se än min egna smärta inombords.

Fick en ganska så elak kommentar som jag väljer att inte publicera av någon anonym angående Hoppetossas död.. Personen menade på "att det är ju för fasiken bara en kanin, varför ens sörja" ungefär så har personen skrivit.
Fattar inte vad det är med folk, många folk kanske är så hjärtlösa att de inte bryr sig, men JAG skaffar inte mina djur för att bara ha dem som ingenting. Mina djur betyder massor för mig och kommer så alltid att göra, de är mitt liv !!!
Även "bara" den där kaninen Hoppe betydde massor för mig, hur social och snäl som helst, var med mig överallt, även i sadelkammaren när jag smorde läder var hon med och låg och sov på golvet bredvid mina fötter.

Hon var inte bara en kanin som satt i en bur, hon var min stallkompis. Fattar inte hur folk kan vara så råa att skaffa djur och sedan bara skita i dem eller att de inte ens betyder något för dem. Varför skaffa då??

Djur ska man ha för att skämma bort ( på lagom nivå), må bra själv och framförallt se till att djuren har det så bra de kan !!


R.I.P. Hoppetossa <3



Älskade fina Hoppetossa somnade in idag ;(.
Jag skulle ta med henne till veterinären och avliva henne hade jag bestämt när jag ändå skulle åka med Bubba, precis innan jag ska åka iväg ska jag gå in i stallet för att hämta henne, men upptäcker att hon är borta !
När hon var pigg hoppade hon jämt ut och var lös på gården, men igår och imorse så har hon inte vart så pigg så har bara legat i ett hörn i sin box.
Jag letade överallt, men hittade henne inte. Man hittar henne alltid för hon har några favoritplatser, speciellt under carporten. Men hon fanns ingenstans och tiden drog iväg jag var tvungen att åka med Bubba.

När jag kom hem hittade jag henne ingenstans först, men efter ett tag så hittar jag henne ganska så långt in under carporten...död :(.
Jag misstänkte att hon tog sina sista krafter för att dö på den plats hon verkligen alltid älskat under alla sina år, det gjorde hon helt rätt i enligt mig.
Kanske elakt att säga så, men jag har inte kunnat tagit bort henne snabbare än detta som hände, jag vill själv inte slå ihjäl henne ( fixar inte det ), och hjälp hade jag fått i eftermiddags att ta bort henne, men hon valde själv att hoppa till sin favoritplats och somna in.

Tror eller vet att Hoppetossa haft ett riktigt bra liv. Bott i egen box tillsammans med sin syster och själv sista tiden ( men haft sällskap av grisarna). Hon har fått hoppat lös på hela gården nästan varje dag, undantag för dåligt väder eller om vi vart borta.

Nu har jag ingen kanin längre och det känns redan tomt, vill ni ha en riktig sällskapskanin rekommenderar jag starkt Fransk Vädur, ack vilken trevlig, sällskaplig och grymt social kanin. Stor är den, men fruktansvärt snälla !
Ska jag ha någon mer kanin i framtiden blir det nog ett par till " Frassar", men tror inte det blir några kaniner mer.

Älskar dig Hoppetossa <3, Vila i frid och gå till Sassa nu som du längtat efter. Tack för den tid jag fick med dig, 4.5år, helt underbar tid !

*** R.I.P. Hoppetossa ***

Dagen



Idag ska jag iväg till veterinären med Bubba, han ska få sin årliga vaccinationsspruta så inget mer allvarligt än så :).
Efter det bär det av hemåt för målning, ska måla hallen och fixa lite där med allt. Se vad tiden blir efter det om jag hinner ut med Ari eller om jag hinner något annat.
För lite senare så bär det av mot veckans ridlektion. Antar att det är hårdträning på banan som gäller idag för förra veckan fick vi rida ut ! :) Var skitskoj att rida ut tyckte både jag och Ca-Do.

Hoppetossa mår inget vidare, hon lever, men jag har tagit beslutet att hon ska få somna in nu. Verkar som hon knappt ser något, inatt har hon haft skål med vatten precis bredvid sig, men inte rört den. När jag däremot sträcker fram skålen så dricker hon hejdlöst. Tror det är dags för henne att få vila nu och gå till sin syster Sassa.

Mina två små nassar är bra trötta när de k...

img_2090 (MMS)

Mina två små nassar är bra trötta när de kommer in på kvällen. De äter sin kvällsmat, bäddar sedan sover de som stockar, de till och med snarkar !


Sista stunden



Vet inte om Hoppetossa kommer leva tills imorgon. Hon har som sagt dragit av sig en klo som jag håller på och tvättar för fullt varje dag. När jag kom nu ikväll för att tvätta så andades hon jättekonstigt.
Var verkligen som hon knappt fick luft. Jag undersökte henne så gott det går själv och tittade även i hennes mun, tur att man har världens snällaste kanin !
Såg ingenting, rengjorde tassen fort och släppte ner henne sedan. Hon hoppade in i ena hörnet av boxen och började nästan kippa efter luft :(...
Jag hämtade vatten och skvätta i hennes ansikte, ville få en reaktion och enda reaktionen jag fick var att hon försökte dricka dropparna i farten. Jag tog då vattenskålen nära henne och hon drack som hon aldrig sett vatten förut ??!!
I lilla skålen sjönk det med ilfart ca 1cm innan hon hämtade luft. Jag fattar ingenting, hon har sin vattenflaska i sin box och hon har även en stor vattenskål inne i grisboxen där det också finns färskt vatten.
Hon går lös i hela stallet och även ute så vatten finns det jämt för henne.

Nu när jag sitter och skriver så funderar jag på om hon börjar bli blind kanske? därför hon inte hittar till vattnet, men vattenflaskan har hängt på samma ställe i över 4år och grisskålen har vart på samma ställe i ca 6mån, hon borde hitta dit även om hon ser dåligt.
Mysterium!

Fick känslan av att hon inte är i livet imorgon när jag kommer ut, ska snart gå upp och kolla till henne igen.
Lilla Hoppetossa.

Barfotaskor


Var in till Hööks idag och kollade in dessa barfotabootsen. Cavallo simple boot heter de, verkar faktiskt vara bra, lite annorlunda för mig som aldrig vart i kontakt med dem, men känns som att det kommer kunna vara ett alternativ.


Bootsen fin också i en så kallad sportmodell, Cavallo sport boot, sulan är då tunnare och själva bootsen är lite smidigare, men om jag kommer skaffa dessa så tar jag Simple modellen. Vill att de ska hålla länge så tjockare sula känns lite tryggare.

Priset på dessa ligger faktiskt inte så högt som jag trodde, 1395kr per par. Många jag diskuterat med om dessa har haft sina allt från 6mån och uppåt, så de håller länge. Så om man räknar ut vad hovslagaren kostar så tjänar man på dessa i längden om man tänker på ekonomin.
Jag tänker inte alls på ekonomin i detta läge utan att Rut ska bli bra och inget annat !!

Fick även tips av Jässica om flapsko, ska hon skos igen så är det nog flap som gäller, tror inte det kommer gå med vanlig sko igen. Men ska fundera ett tag och rådfråga med hovslagaren och lite folk.
Mina tankar går mest åt barfotabootsen, mer naturligt för hoven, men kanske är flap det bästa..
Hmm, ska fundera och så länge får vi gå promenader på gärden, Rut och jag så hon får röra på sig :).

Tack Jässica att du bryr dig och ger mig tips och ideér :) ! Har ingen att bolla tankar om så känns bra att du finns emellanåt ;)

Inte så bra bild, men sådär ser Ruts hov u...

img_9779 (MMS)

Inte så bra bild, men sådär ser Ruts hov ut. Så inte direkt lätt att hitta nya ställen att sömma på när hon tappar skon hela tiden. Så kan nog vara en ide att köpa barfotabots och låta hoven vila från sömmar, men ska forska först i det och så ska jag rådfråga min Hovslagare med :)


Rur har tappat ena dra skon igen :(! Exakt...

img_2830 (MMS)

Rut har tappat ena framskon igen :(! Exakt en vecka sedan hon tappade den och fick ny sko samma dag. Nu var det dags att tappa den igen. Det är på hennes hov där hon har hålväggen så inte direkt enkelt att sömma dit en ny sko för det finns inte så mycket att sömma i. Funderar nu starkt på att skaffa barfotaboots till henne. Ha på det när jag rider så får hon gå barfota i hagen... Men vet inget om barfotabootsen mer än att de är dyra. Ska forska i det idag och se. Kan va jäkligt bra att ha iaf hemma ifall hon tappar sko någon annan dag med för så kan man rida iaf, nu går det inte när hon tappat en sko för risken finns att hon går sönder mycket då!!!! Skit också!!


RSS 2.0