Lördag



Nu är det kväll efter en faktiskt underbar dag. Sov länge vilket hästarna inte gillade, men det var skönt för mig.
Har städat ordentligt i stallet, kastat ner halm och halmat upp åt dem båda två, kastat ner en massa hö så det räcker för ett tag framöver.
Var ute och tömkörde och longera Ari i över 1 timme idag, så jag är astrött, har noll kondis, medans Ari tyckte jag var en aning fjantig som "bara" ville vara ute en timme med han. Ari skulle nog kunna springa hur mycket som helst, verkar aldrig bli trött.
Idag skötte han sig riktigt bra, han hoppa till och med över ett äckligt dike med fullt med vatten i, kändes som han lyssna riktigt bra när jag tömkörde, Kul !! =).

Vart och handlat en massa ingredienser till underbara maten ikväll, vilket blir Hjortkötts gryta, mums!. Köttet har stått på kokning i flera timmar så det bara smälter i munnan när man provsmakat.

Fått en luftvärmepump installerad idag också, tog någon timme extra för de hade svårt att komma igenom våran 420mm tjocka timmervägg =D. Men nu är den uppsatt och igång, kommer nog bli riktigt jäkla bra. Känns skönt att veta att man inte kommer frysa ihjäl i vinter. Värt varenda krona tror jag.

Nu ska det möbleras om i vardagsrummet, Håkans idé, tycker det är överskattatm man kan ha det så man alltid haft det, men det tycker inte han så lika bra att hjälpa till..

Längtar tills maten är klar, ska bli så gott med gryta. Finns det något godare än grytor?.

Hoppetossa som liten får pryda detta inlägg =D.

Ari



Något som stressar mig mest av allt är denna fina fina pojke. Jag vill ha tid att hållas på med honom, vill vara med Ari jämt. Men jag hinner inte så jag har hemskt dåligt samvete att jag inte hinner motionera han mer än 3dgr i veckan.. Hinner knappt borsta han de andra dagarna.

Var ute och tömkörde honom förra veckan, gick superbra, så duktig så. Longerat honom en del vilket är väldigt lätt, bara att stå i mitten så fixar han det själv =D.
Va ute och red honom helgen som var, han var rysligt pigg, ville bara springa så vi trava lite, men han nöjde sig inte med det utan började då hoppa med frambenen hela tiden. Måste ta mig i kragen och våga mig på att galoppa lite, men fegheten är ganska stor, men det kommer snart hoppas jag =).
Men jag vill verkligen ha tag i en vagn så jag kan börja köra honom, längtar som tusan tills dess. Någon som vet någon som har en vagn/rockard att sälja till bra pris?, gör inget om det är renoveringsbehov på den..

Har beställt en ny special vojlock till bomlösa sadeln. Kommer bli superbra, paddarna jag har nu är inge bra alls, ena är för hård, den andra för mjuk. Nu har jag beställt en som formar sig efter hästens rygg och som är bra för hästar med dålig rygg, vilket Ari har. Längtar tills jag får hem den och ut och rida. Var svindyr, men det säger alla att det är värt, man behöver inte köpa ny någonsin om man är rädd om den, och den blir inte stel vintertid och den gör att hästens rygg är sval på sommaren.  Sådan här är det ( rolla ner till Sensation dryback vojlock ).

Måste häva mig ut i stallet och mocka, ge hästar eftermiddagsmat och sedan ska Ari longeras.
Ska nog ta med kameran också så det kan bli lite nya bilder på hästarna.

När ska man få lugn och ro



Måste verkligen ta mig i kragen och få en rejäl pratstund med chefen, han är aldrig på åkeriet när man ska söka han så antar att det blir telefon man får ta han i, men han är inge rolig att prata i telefon med direkt..

Dessa alla konstiga körningar jag får orkar jag inte med, imorgon efter jobbet, om det nu blir "normal" hemgång, så kommer jag ha jobbat 51timmar på 4dgr denna vecka, ledig idag... Visst det är många som jobbar så, men fan jag har ett liv här hemma också, Känns som man aldrig är hemma, hinner inte med något längre. Och idag när man är ledig ska man försöka hinna med allt man inte hunnit med, vilket blir att man stressar arslet av sig för att hinna..

Igår var en riktigt intressann körning jag fick. Fick åka upp till Ica i Västerås och lossa frysvaror, höll fan på att frysa ihjäl i frysen *burrrr*., sedan skulle jag lossa 2 ställen i Hallstahammar, 1 ställe i Västerås. Lasta 1 ställe i Västerås och sedan till Strängsnäs och lossa 4pall, sedan hem. Alla ställen utom Ica var nya och vägbeskrivningarna var lite sisådär med så blev ngn felkörning som vanligt kanske man ska tillägga..
Var verkligen en tattarkörning med fler fram och tillbaka åkningar.

Alla dessa olika körningar jag får hela tiden och all denna tid jag ska jobba hela tiden gör att jag stressar sönder mig själv, visst jag är en stressmänniska, men jag kan inte äta/sova eller funka normalt överhuvudtaget. Känner redan mig sliten, och har "bara" jobbat såhär i 5v nu, hur ska det bli efter flera månader. Sjukhuset nästa för stress??. Har jämt ont i huvudet och orken i kroppen är som bortblåst. Vill sova i flera DYGN, men när jag väl lägger mig för att sova är jag så uppe i varv att jag inte kan somna.
Det värsta av allt är att jag fått tillbaka hjärtklappningarna, fick det för ca 3år sedan, sökte då läkarhjälp och jag fick gå med ett 24H EKG, och allting visade normalt förutom min stress som läkaren sa åt mig på skarpen att lägga av med för annars kommer det sluta illa.
Då tog jag ledig ett par dagar för att lugna ner mig, låg på soffan i 3dgr. Gjorde susen, visst har jag vart småstressad flera gånger efter det, men aldrig fått hjärtklappning för jag vet att jag måste lugna mig efter ett tag, men nu har allt detta gått så långt att jag fått tillbaka det. Känns som man sprungit maraton så mycket rusar hjärtat ibland...
Vad ska jag göra?, kan inte sluta stressa, vet inte ens hur man gör. Alla skäller på mig att jag måste sluta stressa, men vadå, hur gör man det?.
Folk som inte stressar förstår inte detta problem... Jag vill inte heller stressa, men jag är tydligen sådan här.

Vill ha tillbaka ett tryggt jobb med tider som funkar....

Undring



Vilken tid man än åker ut till typ marieberg eller mataffär så är det mycket folk, har alltid funderat på hur det kan vara så. Jobbar liksom inte folk ??. Mycket av folket är pesnionärer och mamma lediga folk, men resten då?, om de är arbetslösa har de väl ändå inte råd att handla, eller?.
Förr om åren kunde jag åka ut till Marieberg på fm innan jobbet och gå runt typ helt själv, men i dagens läge spelar det som sagt ingen roll på dygnet man åker ut, är folk överallt så man blir tokig..

Appropå Marieberg eller ja Marieberg Galleria som det heter nu, undra om det är många som gillar det "nya" marieberg eller om det är många som tycker som jag. För stort och fortfarande dålig luft därinne.
Tycker däremot att de öppnat lite fler bättre matställen och det ska de ha stort plus i kanten för. Men jag gillade det mera förr.. Negativa Fia talar =D.
Sedan är det kanske så hur man är som person, jag är ingen person som följer mode och sådär, visst kul o handla kläder ibland, men då köper jag det jag tycker är snyggt och that´s it !.

Nu ska det slötittas på tv en kort stund innan städning och mockning väntar. Ska nog sova en stund också, är riktigt gris trött och illamåendet jag har haft sedan igår verkar inte vilja ge med sig =/..

Dagen idag



Sista resan hem från Göteborg var jag bara tvungen att stanna och ta en massa kort på solroser. Var massor, flera flera tusen på ett gärde. Tror de odlar för solrosolja och frön, antar jag iaf.
Gud vad vackra solrosor är, jag stannade dock lite sent, en del hade börjat vissna.
Saknar att köra på Göteborg hur mycket som helst, vill ner igen... Klart man tycker allt är konstigt efter 4års körning på Göteborg.



Min gamle raring i bakgrunden..



Så jäkla fint med solrosor, funderar skarpt på att plantera några nästa år, fast då kanske dvärgsolrosor.

Dagen idag har annars flytit på ganska fint. Fick en extrakörning upp till Ställdalen, lastade upp på Mondi, vart nästan 19ton plastrullar. Sedan bar det uppåt i backarna. Hittade dit direkt och blev lossad snabbt.
Efteråt fick jag gå hem direkt vilket var riktigt skönt att få komma hem när det är ljust ute, det är man inte bortskämd med direkt. Funderar på att gå och lägga mig en stund, är riktigt gristrött och har rejält med illamående =(.

Har vart dimmigt som bara den hela veckan hittills, hmpf! riktigt risigt höstväder, vill ha fint höstväder.
Misstänker att hösten/vintern kommer bli riktigt jäkla lång med trist väder så som mycket regn och tö, hoppas jag har fel. Tror även det kommer bli svinkallt i vinter..



Häggrid såld



För som sagt  3v sedan så körde jag upp Häggrid till sitt nya hem i Dalarna. Håkan och Sandra följde med som stöd och sällskap. Jag har återköpsplikt i 4v om det inte skulle funka, hittills har det gått 3v och jag har inte hört något så det tar jag som att det går riktigt bra.
Tänkte bara lägga in lite bilder på hans nya hem och hans nya kompisar.



Precis när han släpptes.



Här blir han jagad av den som var värst, Britta hette hon tydligen, och det är hon som ska bli Häggrids parhäst vid vagnsturer. Hoppas verkligen allting lagt sig, för Britta var absolut inte glad på Häggrid.



Alla fyra rumpor mot varandra tyckte inte jag verkade lyckat, men ingen fick sig någon spark tack och lov.
Deras hund var med och styrde i hagen =D.



Alla sägner säger att en ardenner INTE kan sparka bakut högt eftersom de är så "klumpiga", men jag tycker det ser ut som en ardenner klarar av att sparka bakut jävligt högt!. haha.



Deras andra hund brydde sig inte alls om vad hästarna gjorde mot han eller något utan han var en riktig clown som helst var mitt mellan dem hela tiden, och han älskade att leka med hästarna.
Häggrid tyckte givetvis att han var en mycket intressant sak..

Jag hoppas innerligt att Häggrid kommer stanna kvar hos nya ägarna och att de trivs med han och han trivs med sitt nya hem. Klart jag saknar honom emellanåt, men det är så jädrans skönt att vara utan honom också. Ingen häst som bråkar med de andra, blir mindre att mocka, mindre hömängd som ska delas ut varje dag, ingen häst att mota med när de andra ska ut ur hagen. Listan kan göras lång med saker som är skönt att slippa honom, men som sagt så är det klart man saknar han med.
Jag hoppas jag får hälsa på han någon gång i framtiden för att se hur han har det.

Lycka till med ditt nya hem Häggrid =).

Jobbet



Denna underbart fina lastbil fick jag äran att köra här för ett par veckor sedan. Trodde vi skulle få ha den jämt på Norgekörningen, men icke. Fick iaf ha den en körning och det var en dröm att köra, så jäkla fin !!
För det första är det automat, jag har alltid sagt Nej fyfan för automat i lastbilar, men jag ångrade mig snabbt efter att jag fått köra det =D. Den var riktigt fräsch invändigt, micro, kyl, gps, cd växlare, ja allt typ fanns. ( jag som inte är van med att ha sådant i lastbilarna jag kör tyckte det var värsta lyxigt ),.
Lastbilen hade bara knallat runt 37.000mil också så det var fint, pigg som tusan.

Tycker jag kan få köra så där fina lastbilar jämt, men icke. Visst lastbilen vi har nu på Norge är det väl inga större fara på heller, men inte lika fin som den ovan och den vi har nu har gått en aning mera, gått 108.000mil =).
Men men bara de går bra så ska man nog inte klaga antar jag.

Men finns 2 saker jag hatar med dessa nya körningar jag har, en sak som är väldigt "töntig" och en sak som är viktigare..
Töntiga saken är den att jag är Scania frälst som bara den, men alla mina körningar är det Volvo jag får köra =(.
Den mera allvarligare saken är den att jag är jättekänslig mot röklukt, snoret rinner direkt och jag får ont i ögonen och huvudet, speciellt i inrökte bilar. Och vad har jag fått, jo 3 olika bilar som är riktigt inrökta =(, Borlänge bilen är så äckligt inrökt sp det går inte att förklara, så vidrigt och Norrköpingsbilen är inte lika farlig, men det känns att de rökt i den, men det går att överleva i den. Norge bilen är också riktigt inrökt, men inte lika skitig som Borlänge bilen, men inrökt som bara den.
Känns inge vidare direkt....

Tycker det är så konstigt på åkeriet, du får inte röka eller ha husdjur i bilarna,. Om du röker i bilen så typ säger de inget åt dig, bara vissa de säger åt, men oftast är det försent med det. Men har du djur i bilarna så får du nästan spraken, hur rättvist är det liksom???
Skulle jag vara hundägare så skulle jag ta med hunden direkt, jag skulle skita fan i vad de säger, kan folk röka i bilarna kan jag ha hund med, tyvärr ägare jag ingen hund men ändå...

Blä för rökare som röker i bilarna !!!

Mina underbara kissar



Häromdagne när jag kom upp till sängen så låg alla mina 3 katter, (Baloo syns jättelite uppe i kanten), så jäkla mysigt att se. Speciellt mysigt var det att se dessa två myspysar till katter <3 !!.
Bubba fullkomligt avgudar Bagheera, han vill jämt ligga bredvid han och gärna på han märkte jag här för ett tag sedan då jag letade för fullt efter Bagheera. Visste att han var inne, men jag såg bara Bubba och Baloo, men efter ett tag när jag tittade ordentligt på Bubba så såg jag att Bagheera låg under han =D, De låg exakt likadant vilket gjorde att jag inte såg Bagheera, så söta så!.

Funkar riktigt bra med mina herrar, trodde faktiskt det skulle bli lite mera slagsmål eller något, men Bubba och Bagheera leker jämt och Bagheera är Bubbas förebild, allt Bagheera gör, gör Bubba =). Baloo däremot leker ibland med Bubba, men annars är han i bakgrunden för det mesta, precis så som Baloo vill.
Baloo är som jag, ensamvarg, står gärna och tittar på allting, men vill helst inte vara med i något =D haha. Kanske därför Baloo gillar mig och inte många andra..

Älskar mina underbara kissar.

Duktiga Bubba




Igår tog jag äntligen bort den äckliga kattlådan, jag har tyckt länge att Bubba och även en viss annan herre går på lådan som ren bekvämlighet, vilket jag tycker är helt onödigt.
Så igår tog jag bort lådan och skurade rent i hela badrummet, låg till och med på knä och skura golvet.
Imorse när jag kom ner väntade jag en stund för att se om Bubba som vart inne hela natten skulle säga till om att han ville ut. Efter ngn halvtimme så började han vanka omkring oroligt och sedan krafsade han på dörren och pep, ville ut!. Släppte ut han och han fullkomligt sprang till rabatten för att kissa. Duktiha Bubba !!
Hoppas att detta håller i sig, jag och Håkan får vara noga med när han har vart ute och inne. Han är ingen liten kattunge längre, utan han har blivit en stor kisse som kan vara ute många timmar, riktigt skönt =)!.

Man glömmer fort hur träligt det är med att ha kattlåda, man njuter hur mycket som helst när den är borta.
Tycker synd om människor som har innekatter och blir tvingade att tömma lådan jämt. Men vad ska folk göra som vill ha katt, men inte kan ha dem ute, så har full förståelse för att folk tömmar lådan utan att klaga. Det skulle jag också göra om jag skulle bli tvingad till att ha innekatter någon gång ..


Bubba är Bubba

Här sover lilla Bubba efter hemkomst av kastrering, öronmärkning och vaccination. Lilla gubben fikc nog lite för mycket sömnmedel för det tog flertal timmar innan han vaknade till liv och mådde asdåligt. Alla mina andra katter har inte sovit sådär länge så lite för mycket vart det nog.
Men nu är min lilla Bubba en stor Bubba.



Han har en förmåga att sova lite varsomhelst, bara det är en människa i närheten. Han fullkomligt älskar människor. På denna bild nedan tycker jag han påminner om en iller.



När jag fyllde var Håkans farfar bland annat på besök, och Bubba var inte sen att ligga i knäet och ja, även uppochner innanför hans kofta.. Skrattade gott åt han när han gick in och la sig sådär frivilligt och somnade!. Just på bilden slog han upp ögonen när blixten blixtrade.




Äntligen fungerar det att lägga in bilder ordentligt

Hoppas verkligen att det kommer funka hädanefter att lägga in bilder, så jäkla kul att få lägga in nya och inte gamla bilder!.
Här kommer bildbomb på min vackra Ari, helt underbar häst!! Och fina fina Felice =)!
Samma dag som han kom hem till mig =)



Flickors pink luktar blääää tycker Ari =P



Ari och Felice har hittat varandra =)



Wiiiie här kommer vi i full fart, måste tävla vem som kommer först fram till matte.. Kan säga att Ari vann ganska stort =D



Fina Ari



Såhär står de hela tiden när de äter ur badkaret, helst äter de ur samma mun också.



De är så himla fina ihop, de gillar verkligen varandra stort, så kul att se =)!.

Fina hästarna <3

Felice



Den här lilla damen bor nu mera hemma hos mig. Jag har fått låna henne utav Janne med familj.
Felice heter hon, men jag kallar henne mest "Flisbert" eller "Flisan". Hon lyssnar nog på allt man säger till henne så därför gör det inget att man kallar henne för tusen namn =D.
Hon är en riktigt underbar häst måste jag nog få säga hittills, enda negativt med henne är nog hennes bajsande i boxen, hon liksom bajsar överallt, även i maten !!??!!, konstig häst. Men tack och lov så går hon inte i högarna och sprider ut skiten utan hon mer lägger hög där och hög där, vilket gör att det fortfarande är "lätt" att mocka åt henne.
Annars är hon en riktig pärla, riktigt snäll och lyssnar på allt vad man säger till henne. Till och med Håkan gillar henne =D !! Hon tycker nog att jag är lite konstig med alla mina ideér, men hon gör aldrig något.
Hon är van att komma in i boxen sedan släcks det och personen går därifrån, men hemma hos mig så kommer hon in i boxen och jag kratsar hovar, borstar av henne nästan varje kväll. Även lagt på fleecetäcke vissa kvällar när det regnat ute. Hon tittar en aning konstigt på mig emellanåt, men bryr sig inte direkt mycket.



Hon fick däremot se hjortarna i hagen igår morse och hon blåste upp sig som en ballong och sprang ner för att gå emot dem, men när hjortarna sprang iväg så sket Felice nästan på sig av skräck och sprang för livet upp till mig och Ari för att gömma sig bakom oss =D haha vilken fegis. Jag skratta så jag grät åt henne. Och imorse sprang hon ner för att kolla om de var där, men det var de inte så då kom hon gående upp igen för att äta mat.

Det jag tycker är så himla skönt är att Felice och Ari går riktigt bra ihop, är som de känt varandra hela livet. De gör typ inget utan varandra, de bajsar till och med ihop nu för tiden. Äter och dricker gärna ur munnarna på varandra. Enda jag inte sett de göra ihop är rulla sig.

Tack Janne med familj för att jag får låna henne och så får vi prata om hur det blir här framöver med henne.
Ni är välkomna och hälsa på henne när ni vill.
Förstår att du mamma saknar henne. Eller kanske inte... =D.



Äntligen



Äntligen så kom jag upp i sadeln på min underbara lilla Ari för första gången igår. Var hur underbart som helst, han har vart hemma hos mig i snart 5v utan att bli riden och jag har inte ridit på evigheter så underbar känsla.
Nu ska det äntligen dras igång och ridas ordenligt igen, har jag nog inte gjort sedan Maja gick bort.

Ari var en aning nervös och stressad, men inget att klandra honom för, helt nya vägar och sedan har han stått i några veckor utan motion men fått massa mat så klart energin var på topp =)!. Hela turen gick riktigt bra, men höll på att sluta i katastrof då en av mina konstiga grannar tycker det är kul att provskjuta sin älgstudsare i sin trädgård där vi red förbi precis när han trycker av.. Ari blev riktigt skraj så jag fick hoppa av och lugna lilla gubben.

Längtar som tusan efter imorgon då vi ska ut på en tur igen, ska bli så kul att äntligen få använda alla ridkläder igen och få sitta i sadeln så ofta som tiden räcker till...

Idag har det vart Norge körning på schemat, åkte vid 09.00 hemma i örebro igen 22.00, så blir en aning lång dag, men ganska skönt och få köra så "kort" ekipage som trailer på sina 18m, man känner sig ganska fri, kör man fel, ja då vänder man runt på en 5 öring, inte som bil och släp direkt som man måste leta på ett stort ställe att vända på..
Skulle vara mera perfekt om det vore en aning bättre tider än detta, men men. Annars är det en toppenkörning, man rör inte godset över huvudtaget utan tutar och kör, jo öppna och stänga dörrar och backa in till port måste man, sååå jobbigt eller inte =)..

Nu ska det glo på tv och slappa lite innan sängdags och en ny dag.

God Natt med er

Saknad




Idag fick jag brev från Sanslakt i Skara, slutbrevet om att Daniellas kropp absolut inte existerar på denna jord längre. Usch, vad det högg i hjärtat på mig när jag såg brevet, jag blev helt stående vid brevlådan och fattade helt enkelt att min Daniella aldrig mera kommer titta så där på mig som bara Daniella kunde göra. Daniella kommer aldrig att pipa i hagen mera, Daniella kommer aldrig mera att humma sina gnäggningar...
Jag har nog inte haft direkt ork att sörja eller riktigt fattat att hon är helt borta förrens idag. Min älskade Daniella, min nästbästa vän i hela livet är nu borta, det känns kan jag säga!.

Tack och lov har jag så många underbara minnen av Daniella och det är hur underbart som helst att minnas tillbaka på allting vi vart med om, hon hann att vara min i 3år.

Minns första ritten som det var igår, jag visste inte ens om hon var inriden ordentligt, förra ägarna hade sagt att " ja de har ridit henne någon gång", men jag var tvungen att testa, så jag satte på henne ett träns och så slängde jag mig upp, Håkan var med och gick bredvid, tack och lov för det säger jag för att klantiga Fia hade glömt att spänna ihop tränset efter att det hade smörjt, så när vi vände om och skulle gå hem så ville hon springa och jag skulle ta tag i tyglarna då och vips så ramla tränset i backen =D hahaha, tack och lov var Håkan med som kunde slänga runt grimskaftet runt halsen så jag lunde kasta mig av,. Skratta så jag tjöt då av mitt misstag som kunde gått åt skogen.

En annan sak jag också kommer minnas klart är när hon fick galoppera för första gången med mig, hon bara sprang och hoppa och for som en galning, hon var så himla glad så det inte går att beskriva. Tänk er själva att ha blivit fyade i 21år om hon galopperade ( hon är en travare ) och nu fick hon släppa loss allt och galoppera i full fart =D! Glädje säger jag bara!!

Nu är det dags för mig att släppa din själ Daniella, du behöver komma vidare och jag behöver ha styrka att orka fortsätta med allting.

Jag älskar dig Daniella, glöm aldrig det !

RSS 2.0