Juldagen



Sandra, Jonas och Robin sov över från julafton till juldagen. Julaftonskväll satt vi och spelade kort till sena natten och framåt tidig eftermiddag bar det upp till mamma för att fortsätta fira. Fredrik, Jenny och lille söta Edwin kom också dit upp. Blev full rulle där uppe, mat i massor, efterrätt och en massa godis. Edwin hade fullt upp med att busa med alla, tror han trivdes att springa runt och bli uppassad utav alla =). Riktigt bustroll är vad han är.

Blev hemgång via Fjugesta för att lämna av Jonas och Robin, Sandra stannde kvar uppe hos mamma. Usch vilket j-vla väglag det var hemåt, först i mammas skogar, hur mycket snö som helst, ingen plogning, inga snöpinnar att åka mellan utan det var ren chansning vissa svängar, efter 1mil kom vi fram till asfaltsvägen till Fjugesta den var plogad men det bara vräkte ner snö och blåste så inget vidare alls, sakta gick det. Vägen mellan Fjugesta och Kumla hade de plogat, men det hade drivit igen tack vare blåsten på vissa ställen så det var inge vidare där heller.

Genom Kumla och skulle ut på Hjortsberga vägen, kom nästan hela vägen till Pålsboda vägen där vi fick vända tack vare meterhöga driver och jag skojar inte. FYfan vilka driver. Så det var bara att vända som sagt och ta Holmargatan hemåt..

Väl hemma började helvetet igen för oss. Vattnet i stallet har frysit för någon vecka sedan och vi satte det på lite lite dropp ifall det skulle släppa någon gång och det hade det gjort medans vi var borta, men avloppet däremot var helfryst så det var swimmingpool i hela stallet !!!. Eller nej, 3 boxar var torra, de till vänster resten av boxarna plus gången var fylld med 5cm vatten överallt =( !!!.
Trodde jag skulle bli gråtfärdig, så där stod vi till 23 snåret och öste ut vatten, hade halmat nytt till Felice men massor av det fick jag kasta för det var dyngsurt =(.

Fick gå och moppa stallgången, hur mongo kändes inte det, ville få det så torrt som möjligt för fryser det på är det isgata i stallet...

Hur trevligt som helst uppe hos mamma, men hade man vetat väglaget och swimmingpoolen hade vi stannat hemma =D.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0