Allt möjligt

Fredagens jobb bestod utav en tripp upp till Hudiksvall, rättare sagt " Glada Huddick". Tog en bra stund att åka, men var en riktigt fin sväng. Fin bil upp, dock tyckte rätta chauffören till bilen att det var kul att ta med sig fronten till steroen hem, vilket inte var så kul. Väl där uppe så var det bara att kliva ur sin bil och in i nästa bil och bege sig hemåt =). Var väldigt lätt att hitta. E18 till Västerås- Riksv. 56 till Gävle och sedan E4 till Huddick.

Igår så var vi till Sandra och Jonas för att fira Sandra. Hoppas hon blev riktigt glad för presenterna. Det bjöds på god fika och en pratstund, även om det mest var en person som babblade hela tiden, men men kul att träffas iaf =).

På kvällen åt vi oxfilé, potatisgratäng och broccoli mmmm vad gott. Tittade på en riktigt bra film också " Gamer". Ikväll blir det " Terminator Salvation" som ska ses.

Idag fixar vi med elen i ladugården för fullt, förrådet, utanför förrådet och gödselstacken snart klart, blev tvungen att äta lite emellan.
Tror inte vi kommer hinna med något inne i själva stallet utan det får vänta tills i veckan eller nästa helg.

Nehepp nu ropar jobb igen..

Tröttis



Jag tog in två vojlockar häromdagen och tvättade dem, har fått bort en massa hår från dem också. Naturligtvis så kom jag inte ihåg att ta med dem upp till stallet igen innan lilla Bubba hann lägga sig på dem och vips så är det vitt igen på dem.

Natten till idag var Bubba ute hela natten, han kom in blöt som en skurtrasa och skakde på sig massor. Kom in runt halv 9 tiden och åt sedan gick och la sig på vojlockarna och han vaknade till runt 18.00 tiden, åt lite till och sov vidare ocg sover ännu.. Man blir tydligen jättetrött utav att vara ute en hel natt, han är inte direkt van med det, tror det är hans 4-5:e natt som han är ute så ganska förståligt, men ändå.

Jäkligt grinig



Jag blir så himla grinig på detta regn. Mest för de stackars hästarnas skull. Lilla Ari har täcke på sig varje dag, vilket jag inte gillar, jag tycker hästar ska få en chans att få rulla/klia sig vissa dagar, men men vill skydda han i regnet så täcket är på varje dag, Felice har däremot bara täcke på sig när det regnar riktigt ordentligt.

Täckena torkar aldrig, så jag har köpt ytterligare ett täcke till nu tack vare regnet!. Har satt på elementet uppe i sadelkammaren och ska ställa in en fläkt när blöta täcken kommer in för att se om det finns chans att de torkar.
Kan inte hålla på att köpa täcken hela tiden bara för att de andra inte torkar. Hur kul det än är att köpa täcken så blir det dyrt i långa loppet.

Vi är dock ganska beskonade över leran i hagen, visst har vi en hel del lera, men finns andra som har det mycket mycket värre.

Se om det kan vara uppehåll imorgon så jag och Ari kan bege oss på en längre ridtur, kan vara kul att få komma iväg lite från gården.

Ikväll blir det tidig ingång för hästarna och de ska få på sig fleece- och ylletäcke, tror de kan tycka det är mysigt.

Sandra 21 år =D



Jag satt inte vid datorn på hela kvällen igår så får bli ett försenat Grattis inlägg.

Igår så fyllde min underbara syster Sandra hela 21år. Grattis gumman <3 !.
Men jag min klant skickade ett grattis sms tidigt på morgonen där det stod bl a " Grattis på din 22 års dag", hmm jag kan då aldrig lära mig att skilja på hur gamla Sandra och Emma är. Samma som när Sandra fyllde 9 år då fick hon ett kort av mig där det stod " Grattis min lilla 8 åring". Men jag tror att från och med nu kommer jag minnas att Sandra är född 1988, kom på värsta bästa sättet att minnas det =D.

Tyvärr så jobbade jag hela dagen igår och kunde inte vara med att fira just den dagen hon fyllde utan det får bli till helgen, exakt vilken dag vet jag inte. Ska samtala med vår far imorgon och se när han ska tänkas komma.

Tänk vad tiden går fort med alla syskon, inte länge sedan Sandra var liten och cyklade ner i ett dike fullt med hästpiss =p hehe.  Inte lätt när man inte lärt sig cykla ordentligt.


Grattis igen min syster!. Älskar dig!.

Regn och rusk

Usch på mig, ihelgen har det inte blivit någon ridning alls. Jag fryser hela tiden så jag håller på att dör och så är det inge vidare väder för att rida. Igår lös visserligen solen en stund, men då var vi ute med grannar och lagade vägen.
Har iaf pysslat om dem riktigt ordenligt om kvällarna.
Ari hade 2 ganska ordentliga sår på båda frambenen häromkvällen när han kom in. Vette tusan vart han har kunnat skada sig, men kanske finns någon vass pinne i hagennågonstans jag missat.

Ena såret sitter ganska högt upp på benet medans det andra sitter nere vid kotan. Man blir lite orolig över det nere vid kotan eftersom det är så geggigt i hagen. Igår kväll såg det faktiskt riktigt bra ut så jag tror det inte blir något av det, har tvättat och smörjt som en idiot, tur att han är snäll och lugn som en filbunke när mna ska hållas med han så som jag krälat på backen =D.

Ari är så himla söt, går man in boxen efter han ätit upp maten och tittar på hans ben så lyfter han ena frambenet, för då ska han ha godis. Det är kul när man lär dem lite småtricks. Håller på för fullt att lär han buga, men han vill inte gå ner på ena benet, tror han är riktigt stel i nacken. Men ska ta ut en kiropraktor får han/hon titta på nacken/halsen.
Vore kul att få han buga, Ari gör väldigt mycket för att få godis så jag tror det kommer funka.

Nu ska jag ut och ge dem eftermiddagshö ser jag på klockan..


Elsaker & annat kul

Idag har vi vart ute till Bauhaus, Jula och Rusta. Köpte en hel del elsaker till stallet. Ska äntligen byta ut all el och lampor i hela stallet. Snacka om ljust det kommer bli, så jäkla skönt.
Kommer upp 14st vanliga lampor och 2st lysrör. Nu sitter det 10st vanliga lampor, så det blir en hel del skillnad. Jag längtar!!



Har även kommit på en annan sak jag ska göra till våren eller så fort det går. Måla dessa fula j-vla OSB skivorna jag har i halva stallet. Det som är "träfärgat", det ska målas vitt. Jag ska införskaffa mig en färgspruta ( bild ovan ) så det går lite snabbare, enklare och dessutom roligare =D. Gud vad jag längtar, att jag inte kom på den briljanta idén lite tidigare, kunde jag ha målat om innan vintern.
Nu fattas det bara att komma på en lösning hur jag ska göra med taket, hatar det flagande skitiga taket..

Finns mycket kvar att fixa i stallet innan man är någesånär nöjd. Men alltid kul när man får nya ideér.

Sadelkammaren börjar bli riktigt fin iaf, lite nya krokar ska upp, måste köpas först bara och sedan vill jag hitta ett bra skåp till Håkan som han kan ha alla burkar och skit i. För det står just nu i sadelkammern och tar plats =/ =D.


Lördag



Igår var det meningen att vi skulle in på bio och sedan ut och käka, men båda två hade missförstått varandra om vem som skulle beställa biobiljetter så det sket sig för det fanns absolut inga bra platser kvar när vi kollade.
Får bli till nästa helg kanske.

Istället så blev jag inspirerad av kalasgotts smaskiga fläskfilé. Blev en tripp till affären för att inhandla ingredinenserna, sedan full fart med den. Superdupergod!!. Dock hittade vi ingen Chevre, så vi någon annan getost. Den kommer göras flera gånger.

Inhandlat bildelar till volvon, men garaget var inte ledigt så det ska vi ta idag, så istället så var vi med grannar ut och lappade igen en massa hål på vägen. Upptäckte också att under natten till lördagen hade en ganska stor gren rasat ner från ett träd som vi tog bort, rena undret att det inte har hamnat på vägen.
Annars har vi fixat med en hel del annat smått..


Jaaaa



Äntligen har min älskade Hackspett kommit!!. Som jag har längtat, älskar när han är här och äter jordnötter för fullt.
Många hatar hackspetten och tycker att vi ska skjuta den ( även fast de är fridlysta), just för att de kan få för sig att börja hacka på huset och då är det inte kul. Men jag skulle ALDRIG kunna skjuta denna underbara fågel.
Tror att det är samma hackspett som vart här nu i 3år i rad, först hade vi 2-3st, men det gick åt 2st till Bagheera, den lille satan till katt, så nu är det bara en kvar.

Hela den här dagen är helt underbar, det vet jag redan nu eftersom hacke hackspett har anlänt, äntligen !!!.

Nu är det bara domherrarna man saknar, men det lär dröja ett tag till. Får nöja mig med alla de andra tusen vanliga fåglarna så länge =)

Bubba



Lilla stackars Bubba har jätteproblem med sina öron =(. Imorse vid 5 tiden så blev jag väckt av att Bubba satt och klia sig frenetiskt i öronen, speciellt hans högra öra. Fick ta med han ner till badrummet och rensa öronen med tops för att han skulle sluta klia sig.

Tycker detta är riktigt konstigt då jag droppa i Stronghold på han i söndags av veterinärens råd.( Mina katter har drabbats av öronskabb. )
Ska droppa i Stronghold igen om 20dgr enligt vet. tycke.

Har haft i öronrens i Bubbas öronen idag och ska ha i det igen imorgon för att se om det försvinner något, tycker så himla synd om han. Han lider verkligen. Tror öronrenset hjälpte lite idag för han har sovit hela dagen, han är trött hela tiden, tror det beror på att kliandet stör han.

Undra vad jag ska göra, har han inte blivit något bättre efter morgondagens öronrens måste jag kontakta veterinären...


Energi

Idag har jag äntligen lite energi i kroppen, riktigt skönt. Kanske beror på att jag sov till halv 10 idag. Stallde aldrig klockan igår kväll för jag tog för givet att jag skulle vakna tidigt som jag alltid gör, men icke idag. Så hästarna var såå glada, eller inte när jag kom ut imorse.

Har redan hunnit med att plantera om en hel del blommor, skura bänkar, skåp och spis i köket. Plocka och städa i hemmet. Plocka fram alla hästsaker jag ska sälja, tvättat en massa.
Vart riktigt flitig hittills.

Nu ska jag skura ur kylen, var ett bra tag sedan det blev gjort så det är väl behövligt..

ADR kurs



Idag har jag vart på ADR- kurs hela dagen. Åkte hemifrån tjugo över 6 och hemma igen halv 6. Kursen var uppe i Nora så tog ett tag att åka. Helt trött i huvudet är jag, så jäkla mycket att hålla reda på så dte inte är sant och när man väl tror att man fattar ja då läggs det in mera i just det man tror är "färdigberättat"..
Se hur det går imorgon bitti då vi ska ha provet. Just nu känns det som att det kommer gå sådär. Lite om värdeberäknad mängd, begränsad mängd och komma ihåg vad alla etiketter betyder som inte fastnat i huvudet. Men men det går som det går.


Enda jag blev rasande över var att när vi kommer dit så berättar kursledaren att våran chef, Tony; är för snål att betala Explosivt så det får vi inte. Utan ska vi göra det får vi betala det ur egen ficka!!!!. Fyfan vad arg jag blev då och ännu argare blev jag när jag fick höra vad det kostar att göra explosivt...... 500kr !!!!!!!!!. Alltså, kan inte den där snåle personen betala ut en del av kursen som kostar 500kr?!. Hur snåldumt är inte det?.
En sak vet jag iaf, minsta lilla explosiva sak de vill att jag ska köra, kan de fetglömma att jag gör. ALDRIG i hela mitt liv att jag uttsätter mig för risk för stora böter bara för att chefen är för snål att betala ut kursen!.

Haft det ganska okej iaf, kul att umgås med lite kollegor och komma hemifrån, även om det kanske inte är så kul, men hemma är man ganska stressad för det finns så jäkla mycket att göra.

Imorse i Nora var det ganska mycket snö, på eftermiddagen när vi åkte hemåt var det ingenting.
När ska snön komma och få ligga kvar?


Fredags kväll



Igår kväll när jag kom hem från jobbet, efter en mycket lång dag eftersom det stod Norge på schemat. Kom hem runt 22.00 tiden, skulle ta in hästarna, sedan in och sova. Var dygntrött och ont i huvdet.
Tror ni jag fick komma in direkt ??. NÄ !! Tack vare FELICE !!. Hon var nära slakt igår kan jag erkänna =D.

Blåste som tusan och var ruggigt väder, värre än värst, Ari vägrade komma så skulle ta in Felice själv för hon kom fram direkt, hon blir rädd för något precis när jag öppnar grinden och far ut i världens fart, jag lyckas hålla henne kvar, men då vet jag fasiken inte vad som for i henne, hon skulle springa över mig totalt och jag drog fram armen så hon sprang rätt in i den och det gjorde henne sur/rädd??.., då tog hon sats och sprang över mig helt.
Jag for i backen så det small om det och höll på att få henne över mig, men hon väjde tacke och lov !.
Felice sprang iväg och det blev KAOS !!, Hon vägra komma, Ari blev livrädd och sprang i panik hagen. Fick inte tag i någon utav dem och till slut var Felice i skogen bredvid hagen, efter ett tag rusar Felice in i hagen genom staketet så staketstolp gick av och for åt alla håll. Men jag lyckades få tag i henne då iaf!.

Håkan tog in Felice, jag tog in Ari efter att han lugnat ner sig så jag kunde ta han. Efteråt var det bara att hjälpas åt att byta 4 stolp, slå fast en hel del, sätta fast grisknorrar och spänna tråden. Riktigt kul måste jag få säga att stå en fredagskväll, klockan var runt 22.30 tiden och kolsvart så man fick gå runt med ficklampan i munnen medans man satte stolp och knorrar =/, Fia var mycket mycket arg då !!.

Roligare fredagskvällar kan man ha. Jag förstår att hästarna var uppjagade tack vare vädret, men ändå, snacka om sur man blir, de vet mycket väl vad jag vill på kvällarna..

Tordsdag


Efter veterinärsbesöket så åkte jag och Robin in mot staden Örebro. Granngården var första stoppet, köpte fågelmat, mössa och vitaminer till kaninerna. Andra stoppet Till Häst, in och kolla efter saker jag kan köpa för presentkortet, hitta ett par saker, men ska fundera ett tag till, vill köpa något riktigt fint =).
tredje stoppet Willys, handla massor av mat. fjärde stoppet Blomsterlandet, köpte blomjord, har ett par blommor som vill ha större kruka med ny jord.
Femte stoppet, ansiktscreme och tvättmedel, hatar att Willys inte har det man ska ha, men så är det när man vill ha speciella tvättmedel =p. Sjätte stoppet Bokia, köpte kollegieblock. Och sjunde och sista stoppet apoteket, alvedon, flourtabletter, avmaskningsmedel till hästarna och öronskabbmedel till katterna.

Dyr men behövlig dag !. Känns skönt att ha allting gjort för ett tag.

Nu ska jag sätta mig och sy gardinlängd åt Sandra och kanske sy Robins jacka om det går, den har gått sönder riktigt ordentligt så vette tusan, men det återstår och ser.

Sedan är det dags för mina älskade hästar att komma in.
Måste få tillägga att fy satan vad jag tycker det är kul med hästarna igen, enda jag går och tänker på. Allting blev så kul när Ari bestämde sig för att komma, nu kommer han jämt... Kommer nog komma dagar han inte kommer, men då vet man att det är hans dåliga dag..

Mina lilla älskade Ari och lille Felice.

Dåliga tänder



Idag kom veterinären ut, vaccinera Felice och Ari mot stelkramp, ska vaccinera igen om 4-6veckor så de är ordentligt grundade.
Raspade även tänderna på Ari då jag har tyckt en längre tid att han både äter och beter sig konstigt med munnen.
Visade det sig att det var en bra idé då Ari har mycket dåliga tänder sa veterinären. Han har tänder som en gammal häst, massor med hakar och ordentligt vågbett. Veterinären tyckte jag skulle ta ut någon att raspa hans tänder 1 gång vartannat år om inte fler gånger för att hålla hans tänder mjuka och fina för det finns risk att han biter sig i kinderna annars.
Känns inge vidare skoj att höra att han har så dåliga tänder, men bara att hoppas att det inte blir någon fara under resten av hans liv.

Dock märkte jag att Ari inte gillar sprutor alls, ganska konstigt, travare brukar aldrig reagera, men det gjorde han.
Lilla Feclie däremot märkte inte ens när han sprutade henne.

Hästarna fick stå inne i ett par timmar efteråt då Ari var ordentligt nerdrogad, lilla stackarn, men hoppas att det blir lite bättre av allt det här.

Fia har blivit förälskad



Dimacci !.
Detta otroligt snygga armband vill jag ha av någon snäll individ i julklapp. Så jävla snyggt i mina ögon så det går inte att beskriva. Vet dock inte vilken modell jag vill ha, om det är just den på bilden eller någon annan. Tråkigt att de är ganska så satans dyra och de finns knappt i Sverige, men jag vill ha ändå.

Drömma får man göra.

Älskade Ari



Idag så blev det inget av att jobba, cheferna ringde aldrig och frågade om jag kunde köra och jag helt enkelt struntade i att ringa och fråga, får ihop mina timmar ändå och ihelgen så är det ADR-kurs för hela slanten, kan vara skönt o vara hemma idag och imorgon då.

Så jag bestämde mig för att rida en sväng, om jag nu skulle få tag i Ari och döm om min förvåning, det fick jag. Han till och med kom fram till mig, hästarna var längs ner i hagen och jag ropade på dem när jag hade kommit in till mitten och de kom fram direkt och Ari stallde sig bredvid mig och ville bli tagen. Det är KÄRLEK kan man säga.

Robin följde med och cykla, Ari skötte sig riktigt bra, han var en aning stressad emellanåt och sprang iväg ett par gånger, men annars skitdukitg. Dock så får man inte stanna för han, för då börjar han hoppa direkt med frambenen. Riktigt duktig, gick lite nytt så därför han var stressad.
Man blir så himla glad när allt går så bra. Är ledig imorgon med så ska rida igen då =).

Ari har blivit skitbra på att göra "vacker hov", nu behöver man oftast bara knäppa med fingrarna och säga "hoven" så lyfter han direkt, en av gångerna Robin testade idag så lyfte han skithögt.
Ska lära honom lite flera övningar så småningom, han verkar väldigt smart så det kommer gå då, som att buga till exempel står på nästa grej tror jag.
Dock verkar han en aning stel i nacken, håller på att stretchar honom, men vissa saker som en häst ska kunna, vägrar han göra för det tar liksom "stopp" och han fixar det inte. Ska nog ta ut en kotknackare eller massör som får titta på nacken. Kan vara en kota som sitter fast, som det gjorde på Maja och Daniella.

Nu ska det lagas mat, potatismos, rödspätta, remouladsås och citron, MUMS !!

Så jäkla glad



Jag är så glad just nu så det går inte att beskriva..

Pappa, Sandra, Jonas och Robin var här förut och grattade mig i efterhand, fick ett presentkort på Till Häst.
Det blir riktigt bra det, ska ta och köpa mig ett par termoridbyxor och något mera. Finns alltid något kul att köpa, jag som sagt ÄÄÄäääälskar hästsaker !!.

Precis när de skulle åka stod Ari vid öppningen och såg så himla glad ut, så jag testade och gick och hämta han. Snacka om snopen jag blev när han stod still när jag tog han och så himla stolt över han.

Robin stannade kvar när de åkte för han ska praktisera med mig hela veckan, så Robin följde med ut och cykla när jag red Ari.
Gick så himla bra så det finns inga ord att beskriva. Han gick som en klocka, lyssna på allt jag bad han om. Fast det nästan blev kolsvart ute innan vi var hemma så var han supersnäll. Bara jättelite stressad, men absolut inget att ens nämna typ.

Kändes som han tyckte det var skönt med den nya padden under sadlen och sedan testade jag nosgrimma med en vanligt tvådelat rostfritt bett och det funkade fint, inge tuggande alls på bettet som han annars gör jämt när jag ridit han.
Hoppas så innerligt att denna fina tur har lett till något bra som att han kanske fått lite mera förtroende för mig så han vill komma ibland. Var så himla kul att rida, fortsätter han såhär i veckan så blir det till att galoppera ihelgen som kommer =D. Jag längtar och hoppas att rädslan inte är där då.

Nu ska det dukas fram chokladpudding, grädde och tittas på Ensam mamma söker.



Bakat



Jag har bakat mockarutor så de står på svalning och en sockerkaka är i ugnen och väntar på att bli färdig. Gud vad jag känner mig huslig.
Väntar besök, far, Sandra, Jonas och Robin kommer. Ska bli kul att ses, alltid kul att umgås med familjen.
Känns konstigt dock att pappa är med då han inte vart här på typ 1.5år.

Undra om jag hinner ut med Ari innan de kommer eller om det får bli efter.
Mina kära hästar vägra komma igår kväll så de har vart ute inatt. Jag känner mig så elak när de är ute, men vad ska jag göra. Går inte att få tag i dem. Tycker att lille knäppe Ari borde förstå att det är helt ok att komma in, men icke.
Så det blev ingen provisorisk hage idag utan jag får ta hjälp av Håkan och försöka stänga in han i något hörn för att fånga han, för idag ska han in !!.

Nu ska sockerkakan kollas..


Sova



Tänk om man kunde få sova riktigt ordentligt någon enstaka natt iaf. Jag hatar att lägga mig i sängen nuförtiden, kan ändå aldrig somna riktigt ordentligt.
Känns som jag sover ovanpå sängen och minsta lilla ljud så flyger jag upp och är klarvaken, vilket händer jämt eftersom vi bor i ett gammalt hus som rör på sig och så har vi katter.
Antingen så vaknar jag av att jag är dyngsvett, lakan, täcke och kudde är dyngblött. Eller så drömmer jag hur mycket som helst, vilket gör att jag vaknar hela tiden.
Eller så kan jag bara inte somna för oroligheter eller liknande. Hatar att inte så sova.

Testat att gå upp när jag vaknar tidigt som bara den för att vara gristrött på kvällen, men icke. Testat att dricka varm mjölk, icke. Ja testat det mesta, orkar inte skriva allt.. Men jag kan fasiken inte somna för det.
Kroppen bara skriker efter sömn, men hjärnan vägrar sova !!!!.

Men på dagen kan jag somna direkt, tror det är inbyggd stress som gör sig påmind. Jag kan somna nästan var som helst också på dagen, dock kanske inte som denna nedan =D. Så söt !.


Älskade Maja



Den här damen saknar jag varje dag, ändå är det över 2 år sedan jag tvingades ta bort henne. Maja betydde hur mycket som helst för mig. Kanske för att vi fick den relationen vi fick.
När jag köpte Maja gick det knappt att hantera henne normalt, hon litade inte på någon och lyssnade defenitivt inte på någon heller. Jag jobbade hur mycket som helst med hennes tillit till människor och allt som hör till.
Maja tydde sig enbart till mig, visst hon lät vissa människor hantera henne, men det var mig hon litade på.

Jag behövde aldrig säga något till henne för hon fattade vad jag ville. När vi var ute och red tillsammans så tänkte jag bara vissa saker så gjorde hon det direkt. Jag red henne oftast bara med sätet, tyglarna var bara med.

Var vi ute och gick så gick hon lös, hon gick även lös här på tomten emellanåt. Maja gick aldrig någonstans, man kunde ropa på henne som en hund.

Dock så var det denna underbara häst som gjorde mig rädd för allting inom ridningen då hon har slängt av mig 2ggr. Hon blev rädd för allt i slutet, tror det har med dålig syn att göra. Första gången hon slängde av mig blev hon rädd för en skugga och reste utan förvarning rätt upp så jag dundra i backen.
Jag fick så ont i hela kroppen så jag kunde knappt röra mig. Andra gången blev hon rädd för ett älgtorn vi gått förbi massor av gånger. Då hoppa studsa och snurra runt i ett så jag drog av efter mycket om och men mellan två stenar i skogen. Fick asont då med och efter det sitter skräcken i.

Men jag förbannar inte älskade Maja för det inte, utan jag får ta och skärpa mig en dag, för är det något jag gillar/gillade hos hästar var det fart. Älskade att galoppera i full fart. Hoppas jag kommer göra det i fortsättningsvis med, bara denna feghet släpper !.



Fina fina Maja.



Fortsätt att galoppera och må gott i trapalanda. Ta hand om Daniella.

Älskar dig Maja, kommer alltid att göra det.

Hästsaker

Dagen började iaf bra idag, sov till halv 9, ut med hästar och fixade i stallet. Plockade fram en massa saker som ska tvättas och säljas. Har en hel del hästsaker som jag inte har någon användning för och Håkan tycker jag ska sälja det, hmm vissa saker kan jag bara inte sälja, de är helt enkelt för hmmmm, roliga att titta på =D hehe.
Men finns en del bett, huvudlag, något täcke, paddar, vojlockar, benlindor, tyglar med mera. Finns säkert mera småsaker när man börjar leta. Jag har köpt på mig en hel del saker under de år jag haft häst.

Man blir nästan rädd om man ska börja räkna på vad allting kostat, allra minst Håkan skulle nog flippa ut totalt om han fick reda på hur många kronor om året som går på bara "roliga" saker till hästarna =D. Men men jag mår bra när jag får köpa hästsaker, det är något jag bara älskar.
Finns 2 saker till hästar som jag skulle kunna ha hur mycket som helst av, det är grimmor och täcken. Jag bara ÄLSKAR att köpa täcken och grimmor, har redan köpt Ari 3 grimmor sedan han kom och fler är på väg =D, men faktiskt "bara" 1 täcke till han, Håkan skriker rakt ut om jag skulle köpa något mera då jag har täcken som passar honom efter Maja, men jag vill ju köpa...
Felice har jag bara köpt en grimma till, inga täcken, för samma där finns täcken här hemma och har inte jag täcken har nog mamma täcken till henne. Inte för att Felice behöver täcke direkt mycket med sin bamsepäls.



Som detta superduper snygga täcket ska Ari får ärva i vinter. Kommer kännas konstigt att se en annan häst i " Majas" täcke, men bättre att det används än att jag tvingas sälja det.

Bra det är när man skaffar sig hästar i samma storlekar hela tiden, slipper man köpa mycket nytt. Eller hmm det är bra för plånboken skulle det nog stå, inte för min själ, för den vill köpa alllllt nytt =D.





Grrr vad arg man kan bli



Grr är allt jag kan säga idag, är så j-vla arg på Ari så jag finner inga ord !!!. Har sett fram emot att äntligen komma upp i sadeln,hade bestämt mig för att jag ska banne mig galoppera idag hur feg jag än är, måste jag ta steget. Och idag kände jag att jag skulle göra det.
Gick ut för att hämta Ari, men som vanligt (börjar det bli dags att säga), så kommer han INTE, fan jag håller på att bli tokig på han..
Testat alla knep jag kan, men inget gör att han kommer. Fått höra att jagar man på dem så tröttnar de efter ett tag och kommer självmant, så idag testade jag det. Jagade honom för fullt och han sprang för glatta livet i säkert en halvtimme höll vi på, sedan tröttna jag rejält. Jag blev helt slut och Ari blev svett, men han kom inte för det.
( Stackars Felice som Ari tvinga springa, sprang så hon är alldeles dyngsvett ).
Jag fattar inte vad jag ska ta mig till.
Har bestämt detta nu framöver: Imorgon bitti går jag ut innan jag släpper ut dem och slår upp någon form av provisorisk liten hage i stora hagen som Ari får gå in i de dagarna jag ska träna honom. Får han stå i lilla hagen, äta frukost och smälta maten sedan tränar jag honom och efter får han gå ut i stora. Enda sättet jag är garanterad att få tag i han så detta får det bli.
Jag vill ha en häst och hållas på med, inte en häst att titta på i hagen !.

Hade jag fattat varför han gör såhär så hade jag ändrat på mig, men jag har förbaske mig inte gjort honom ett dugg. Har vart så jäkla snäll och fjäskig för han så det finns inga ord, allt för att han ska trivas och må bra hemma hos mig.
Går inte att hålla på med han för han kommer inte i hagen så hur ska jag vinna hans förtroende egentligen. Har han ont någonstans?, trivs han inte hos mig?, testar han mig?, vill han bara vila och gå i hagen?. Ja frågorna man ställer sig varför han är såhär är många...

Vilken dag



Usch vilken dag, den är lika rolig som hästarna är glada på denna bild.
Bara snöslask hela dagen har det vräkt ner, okej om det kommer snö som blir liggande, men detta = Nej tack!
Hade precis torkat upp ganska bra i hagen, men nu är der lervälling igen.

Annars har jag inte gjort något idag, bara slöat och sovit. Redan uppstressad inför jobbet imorgon, usch jag vill verkligen inte jobba. Trodde stressen skulle ge sig snart, men icke. Ska testa och jobba ett tag nu och se om dte lugnar sig, gör det inte det har jag ett problem.

Man blir helt nedstämd när det är sådant här väder alltså, ingenting är kul och ingenting är positivt längre känns det som. Usch idag är jag verkligen en klagmaja, men dte måste man få vara jämt om man vill det.

Lagade mat idag iaf, för andra dagen i rad. Helt otroligt för att vara mig, jag hatar att laga mat, men både igår och idag så har jag vart lite småinspirerad att laga mat. Troligen är för jag hittat en jättebra sida där det finns massor av bra recept. Det är Sofia som tipsat om denna sida på sin bloggsida. Du hittar dit här .

Igår blev det gulaschsoppa och idag blev det Italienska köttbullar i tomatsås från den sidan. Riktigt jäkla supergoda recept. Dock hade vi inge basilika hemma märkte jag när jag var i full gång med tomatsåsen, se det blev utan, blir att testa receptet en gång till med basilika i.
Men kan varmt rekommendera Gulaschsoppan och köttbullarna ändå, så gott !!

Nu ska jag väcka Håkan som somnat på soffan och se om vi ska åka och byta däck på volvon eller om det får vänta.

Lista



Lista på saker jag vill och behöver ha:

- Stigläder som inte töjer sig

- Boots

- Termobyxor till ridningen

- Termoställ


- Helly Hansen

- Mössa

- Vantar/handskar


- Träns med nosgrimma

- 1 rakt 12.5cm bett

- Förbygel

-Kapson

- Tolksele


Ska beställa några av sakerna när jag får lön, resten får vänta tills man har mera pengar.


Nu ska det sovas



Nu ska jag sova, har vart en riktig bloggdag vilket är väldigt underligt för att vara mig, men idag har jag älskat att blogga, så kul!!.

Bjuder på en mkt vacker bild på mig och lille Hoppetossa =D.

God Natt med er !

Ari & Felice



Ikväll fick hästarna gå in tidigt på grund av vädret, de fick varma ylletäcken på sig. Tror de tyckte det var riktigt skönt. Gick upp nyss och tog av dem täckena och gav dem mera hö. Ari skulle promt ur boxen så jag lät han komma ut lös på gången och vandra omkring, givetvis vart det först en sväng till Felice sedan till mig för att titta om jag hade godis på mig, Ari är en riktigt stor godisråtta !! =D.
Jag håller på för fullt och lär Ari "vacker hov" och det går riktitigt bra, ikväll var det första gången han lyfte hoven innan jag sa något =)!. Hästar gör verkligen allting för lite morötter. Stretchar båda hästarna för fullt med hjälp av morötter och det ger lite resultat med Ari och ganska mycket resultat med Felice.



Tror att lilla Felice börjar trivas ganska bra här faktiskt. Hon börjar förstå att jag är en ganska konstig människa med mycket konstiga ideér. Som te x lägga på täcke när man kommer in, kratsa hovar när man kommer in, borsta på ibland, klappas under magen, stretchning och allt annat jag får för mig.
Något hon blivit riktigt snäll på är att lyfta alla hovar och även att låta bli klappas under magen, kittlig som hon är.

Ari är Felices kille och Felice är Aris tjej det märker man, för de tjafsar lika mycket som de är sams med varandra.

Avmaskade



Idag så har jag avmaskat alla mina katter. Bagheera och Baloo fick Milbemax, vilket de tyckte var helt okej för den tabletten var hur liten som helst så det kändes nog inte att svälja.
Lille Bubba fick Axilur, vill inte ge han något starkare. Jag gav han 1/2 tablett, men han hade jättesvårt att svälja den, så imorgon blir det att mosa den i maten slippa trycka ner den i halsen på ahn när han hade så svårt att svälja den..



Ny kompis



Har glömt att berätta att jag har en ny bästa kompis hemma. Denna underbara maskin.
För ca 7 år sedan när vi flyttade från Fredsgatan i Hallsberg ( då vi hade diskmaskin senast) så har jag sagt att jag kan diska för hand, det gör inget. Onldiga pengar att slänga på en diskmaskin osv osv, haft tusen argument typ för varför jag inte vill ha diskmaskin.
Nu när man jobbar som ett as och har aldrig tid med något så har längtan efter en diskmaskin vart stor och för ca 2v sedan var vi iväg och köpte en.
Så underbar känsla att slippa diska och vi är helt superduper nöjda med maskinen, en Siemens.
Riktigt tystgående och diskar hur rent och fint som helst.

Älska diskmaskiner !!

Snö = vinter



Jaha idag så faller den första riktiga snön för denna vinter. Tror dock inte den kommer bli liggande något längre tid, är alldeles för varmt för det.
Jag älskar snö, om den får bli liggandes vill säga, i Sverige där jag bor så tycker jag mest det kommer, blir liggandes ett par dagar sedan töar det bort. Så våran vinter tycker jag mest består utav ishalka, tö och slask.
Gör mig inget om det är kallt bara det är snö.

Tycker dock att detta år inte bjudit på mycket sommar direkt, var väldigt tråkig och kall sommar och tidig höst och framförally lång höst som antar jag snart går över i vinter. Tror vi kommer få lång vinter.
En del spår i att det kommer bli kortare och sämre sommar för varje år som går nu framöver, vilket jag hoppas inte är sant.
Älskar alla våra årstider, men vill att det ska vara ljust lång tid om året.

Tv- program

Dessa program följer jag flitigt:

- Hells Kitchen

- Bonde söker fru

- Arga snickaren

- Lyxfällan

- Ensam mamma söker

Tittar väldigt ofta även på:

- Gordon ramsey kitchen nightmare

- Vad blir det för mat

Nu ska jag ut och ge hästarna mat i ovädret. Blir nog tidig ingång för deras del ikväll, och så får de stå och mysa med fleecetäcke på sig ett par timmar.

Mcleods daughters



Nu har jag tittat klart på sista säsong av världens bästa serie !! Älskar denna serie, tur att man har alla säsonger så man kan titta på dem om och om igen när man vill. Men ledsen är jag att det inte kommer några fler säsonger, denna serie skulle kunna hålla på hur länge som helst, och det skulle den gärna ha fått gjort för mig..





Fina fina Stevie i serien.. Älskar henne som skådespelare.



Stevies bröllopsklänning i serien.. Ska jag gifta mig och ha fin klänning vill jag ha likadan, så jävla snygg så det finns inga ord för den.. *älskar den*. Jag skulle vilja ha den i ägo och bara gå och titta på den så jäkla snygg är den i mina ögon!!.

Många många timmar har man suttit och tittat på den underbara serien och det har vart värt varenda sekund av mitt liv, någon gång i framtiden ska jag kolla om på den. Så stolt ägare av dessa säsonger.

*Fia som älskar McLeods Daughters*

Fetknoppen



Haha, på denna bild ser det ut som Ari ska föla vilken sekund som helst. Okej att han har gått upp ganska mycket i vikt sedan jag kom, men denna bild gör honom orättvis.
Kanske inte är så konstigt att han har gått upp i vikt, jag får liksom inte tag i han i hagen på dagarna, så motionera han vet jag inte direkt hur man ska göra då.

Tror han protesterar en del genom att inte komma för att jag inte har tid 7dgr i veckan för han. Jag jobbar så himla dumt nu så jag hinner bara att hållas med han 3dgr i veckan, tords, lör och sön. De andra dagarna jobbar jag från tidig morgon till sen kväll så enda jag hinner då är att mocka.
Vet att lilla Ari vill ha motion massor, så har funderat om jag ska skaffa medryttare medans jag jobbar såhär dumt, för vill verkligen ha han i kondition.
Men hur ska jag skriva i annonsen, typ såhär eller " Söker medryttare till en häst som kommer ibland i hagen" hmm det går ju inte så bra. Vill ha en vagn så jag kan börja köra han så han får utlopp av sin energi när han väl kommer.
Jag är som sagt en aning feg för att galoppera fortfarande och Ari vill inget annat när man är ute med han så han har börjat hoppa med frambenen massor och det gillar jag icke, så en vagn skulle göra underverk..
men vart hittar man en billig vagn??, ingenstans!!.


Frasse



Min mor med familj har fått påhälsning av en mycket vacker kisse som de kallar för Frasse. Han är väldigt rädd utav sig.
Han bor mest under deras hus i detta lilla krypin. Riktigt fin kisse.
Hoppas han kommer våga sig in mer och mer så han stannar för gott hos dem, verkar vara en riktigt mysig liten kissekatt.

Gissningslek



Vet ni vad jag tänker och blir sugen på när jag tittar på min "lilla" kanin??.. Gissa på...
Så svårt kan det inte vara att komma på det..



Jippi ni hade helt rätt.. KÖTTFÄRSLIMPA !!!. Hahaha

Älskar min alldeles egna köttfärslimpa Hoppetossa !

RSS 2.0