Flisa




Äntligen kan jag föra över bilder igen, men på något knasigt sätt, fungerar fortfarande inte som vanligt, vilket resulterade i att ca 45bilder har försvunnit ur kameran =(. men får vara glad för det lilla =).

För några helger sedan så hälsade Håkans syster Kristina på med sin mycket fina och otroligt snälla hund Flisa.
Flisa är en blandning mellan Pittbullterrier och Amstaff.




Visst är hon fin?. Väntar på att få busa.




Gosedjur var något hon avgudade, så jag blev av med en hel del gosedjur, vilket absolut inte gjorde någonting alls.




Alla gosedjur slutade med såhär ovan =D. Låg ludd överallt =)




Däremot så var Baloo inte förtjust i Flisa. Men nu har jag bevis på att han kan klättra i träd, Baloo är faktiskt en katt trots att han sällan visa det =D.

Var riktigt kul att ha ha dem här en hel helg. Jag märker hur mycket jag saknar hund i huset!.
Flisa var en helt underbart trevligt hund !!!. Förstår inte hur folk ens kan antyda att sådana hundar kan vara farliga =D.

Kristina berättade att de skulle iväg och hälsa på ett par bekanta, de tog med sig Flisa och åkte. Väl där så öppnades dörren och fram kommer 2 st chihuahuer för att hälsa, men stackars Flisa blir så rädd så hon sprang iväg och kissade på sig =) haha. Farliga hunden blir rädd för småkrypen =D.

Finns inte många hundar som blir farliga utan att människan gör den det !.
Klart det finns undantag, men i de flesta fallen är det vi människor som sabbar deras psyke!

Sommar & Sol



Igår kväll var jag och grannen Lena iväg till Fjugesta på bergavalls dansen. Va inte direkt kul, skönt och komma ut, men kanske fel sällskap till just det stället, vad vet jag?!: Men alltid lika roligt att träffa broder, en aning onykter och glad =)!.

Idag har vi vart på 2 auktioner, va inte direkt meningen. Vi åkte till fel auktion först, de låg ungefär med några kilometer ifrån varandra.. Efter den så åkte vi hemåt och då körde vi typ förbi den "rätta" auktionen =D haha.
Ångrar inte iallfall att vi åkte fel först, för jag hittade en mycket efterlängtad bok där. " Blomblad för vinden med Virginia Andrews", älskar den boken!!. Köpte även en till bok med henne och en mycket jättestor kastrull =):
På den "rätta" auktionen köpte vi ingenting, kom försent till det vi ville ha och det vi kunde tänka oss att bjuda på, skulle inte auktioneras ut förrens efter flera timmar, orka vänta på det!.

Hem igen och börja rensa på gården, städade upp och plockade undan en massa grejer från planen där uppe. Vankas höhemkörning vilken dag som helst så då måste gården vara ren så de kommer in med kärrorna =)!.
Tvättat en jädrans massa, så skönt att hänga ut den och den torkar på ett nafs, gick runt lite hela eftermiddagen och småpysslade. Håkan fixa maten och jag satte mig för att läsa i hammocken vilket slutade med att jag somnade som en stock, så skönt =).
Håkan stack sedan iväg till Karlskoga med en kompis på "sommarmeet" tror jag det hette. Antar att han kommer hem full och odräglig inatt.

Imorgonbitti ska jag upp och ta av Stjärna skorna för att sedan lasta henne och köra henne hemåt på bete. Kommer sakna henne något enormt, hon är en riktig liten glad häst och älskar allt du gör med henne, eller nja inte när man retar henne för hennes hängläpp =P. Ska bli kul att se om Felice blir glad att se Stjärna igen, de har trots allt vart ifrån varandra nästan 3 månader, blir nog en del pip och sedan är det bra igen.
Efteråt blir det frukost hos mor med familj och en titt på deras jätteakvarium =)!.

Nu ska det sovas om jag ska orka upp vid 06 imorgon =).

God Natt på er

Hej på er

Nu har det gått sådär länge sedan jag bloggade, jag är precis som min syster har jag märkt, tycker inte alls om att blogga när jag inte har några nya bilder att lägga in, blir så himla tråkigt att läsa när det är långt, men detta blogginlägg blir långt och utan bilder!!.
Saken är den att programmet som vi använder för att lägga in bilder strular som bara den så det har inte funkat att lägga in bilder på aslänge, därför jag inte bloggat. Jag kan inget med sådant där och Håkan har väl ingen lust antar jag =(.

I midsommar så var vi uppe hos mor med familj där även min storebror Fredrik hans tjej Jenny och deras barn Edwin var med. Riktigt kul att träffa dem, blir inte direkt ofta!.
Maten var helt makalös god, det hade de verkligen lyckats med och jag & Sandra hade gjort kexchokladpaj till fikat som inte heller är dumt. Vi hade det riktigt trevligt med bra sällskap och god mat, riktigt lyckad midsommar!

Dagen efter så var det dags för lilla Häggrid att komma hem, ÄNTLIGEN!!!. Jag och Håkan for iväg vid 11 tiden, han var en aning strulig att gå in i transporten, men efter ett tag så gick han in. Väl hemma så tog det BARA ca 45min att lasta ur han och han BACKADE!!! Snacka om stolt jag blev över han och transporten blev nog glad också att den inte föll isär =D.
Ut i hagen och träffa Stjärna för första gången, gick bra, blev en hel del sparkar och pip, men tyckte det funkade väldigt bra. Och i dag är de riktigt bra kompisar alla tre, Häggrid är en ensamvarg så han går mest och strossar för sig själv medans Daniella och Stjärna inte viker av från varandra =)!.

I dag red jag Häggrid för första gången =)!. Håkan var med och gick bredvid eftersom jag var lite nervös =P, han vägrar stå still vid uppsittning, men när man väl är uppe så funkade det perfekt!. Mycket lugn och trygg häst känns det som. Men fyfasiken vad högt man sitter, 170cm ovan luften och bred som en ladugårdsvägg är han =D.
Gick inte så långt, men ska rida igen på lördag, ser verkligen fram emot det. Känner mig stolt och mycket glad när jag sitter på han, jag hade aldrig trott att jag skulle få äga honom och mindre att jag skulle få rida på honom!.
Älskar dig min alldeles egna stolliga och knäppa Häggrid!

Glad Midsommar



Det är renhorn som sticker upp ur blommorna, taget uppe i Jämtland hosHåkans släktingar.

Ni får ha en jättetrevlig midsommar allihopa även fast det ska regna, så det positiva i det hela och njut av ledigheten för det ska jag göra =)!!

GLAD MIDSOMMAR !!!!


Äldre bilder



Usch vad tiden går fort. inte alls länge sedan mina småsyskon var såhär små tycker jag =). Älskar er Emelie och Emil..



Detta är något som jag aldrig heller kommer glömma. Var till Getingeberg och körde en massa folk. Detta kort är uppvärmningskortet.



Förr om åren var Robin min lillebror alltid hos mig, vi red nästan varje dag då kändes det som. Det var gamla goda tider, nu ser jag honom aldrig typ..



Haha, hade glömt bort att jag hade kort från denna gång. va in till Karlslund på Ankvärdsrace ( stavning?? ), sååå jävla kul, man tävlar i full fart mot andra hästar i slädar =D.. Snygg klädsel vi hade va??



Denna tjej var min sköthäst i 2år tror jag det nästan blev. Vi både red och körde, annorlunda och knepig häst, men aldrig dum mot mig iaf. Ack så mycket jag saknar dig lilla Venike!



Detta är Stjärna efter ett tag hos mamma. När hon kom till dem var hon bara skinn och ben, men här börjar hon ta form igen =).



Hälingsåfallet me LOVE !!!!!!. Längtar tills vi ska dit igen i år. Ska ta flera och bättre bilder nu när vi har en bättre kamera. Också en sak man aldrig glömmer!!!



Precis när jag hade fått min Maja så fick jag strul med sällskap till henne så då skjutsade min snälla mor och Janne deras hästar till Maja och då racade de för fulla muggar. 3 travhästar och lillplutt som knappt syns =D.



Jag har tävlat i bruks dm en enda gång, kom hela 4:a !!!. Hade typ tränat i ca 1v med Maja, men konstaterade att hon aldrig någonsin skulle palla med allt vad man ska göra, så jag fick låna denna häst,Eija, bruksnordis. Hann rida henne 4ggr innan tävlingen och vi hade knappt tränat på hindrena och hon var ur kondition, men ack vilken duktigt häst för 4:a kom vi av ca 15 ekipage =D...

Usch vad man blir nostalgisk när man tittar på gammla bilder, jag blir så himla glad när man tänker tillbaka på allt roligt man hålls med under alla år =).

Gammla minnen



Detta är en resa jag nog aldrig komma glömma, ack så kul jag hade för det var världens bästa sällskap jag hade med mig =). Tror att sällskapet hade minst lika kul som jag, eller nja kanske inta alla dagar =D. Men de som hade roligast åt oss var nog norrmännen som trodde vi va dumma i huvudet eller något efter 3 dagars chokladköp i affären. Klart man är tvungen att stanna typ varje dag att köpa till sig själva och till familjen när chansen ges, norsk choklad finns det något godare?? =P.



Sanda.... Inte långt från sällskapets namn =)



Sällskapet gillar inte alls när jag läser karta medans jag kör =)..



Då blir sällskapet Sandra så här glad =D..

Men visst hade vi kul Sandra?, och får jag en norgekörning igen vet du att du ska följa med då, för då ska det inhandlas norsk choklad i massor igen..... =D.

Bebis och en massa annat



Detta är min syster Sandras ena katt "Bebis", han är hmmm lite annorlunda kan man säga =). Riktigt störtskön katt. Både tänder och klor på han vill man helst undvika då han bråkar en aning hårt när man vill leka lite lätt med han.



Han har en stil som ingen annan katt har, helt lealös och kan ligga/sitta/stå hur som helst.
Här är någon av alla kicksparkarsittningarna :=D



Sedan har en fetisch på hår, han älskar tydligen att slicka på hår, bildbevis har ni här ovan. Som sagt annorlunda liten kisse, men ack så häftig han är, har man tråkigt räcker det typ att bara titta på han så blir man full i skratt =).

Idag så har jag fixat lite med staketen tills Häggrid kommer hem, måste vara ström och hela staket överallt då. Inte för att han brukar rymma, men lika bra att vara säker. Sedan har hovis vart här och slagit på tappskon på Stjärna så äntligen kan jag rida igen!!!!!.  Jag har vart alldeles för feg för att slå på skon, rädd om jag ska råka sömsticka henne och så har jag den absolut sämsta nittången också, kanske blir nästa gång för antar att hon rycker av någon sko ganska omgående när hon sätts igång =).
Städat i hus och trädgård lite också, så nu väntar dusch, sysmtemet sedan jobbet!.


Häggrid <3





Älskar denna bild, de ser verkligen ut att mysa !!
Igår kväll var jag iväg och red Häggrid för första gången där han står i träning. Vi både skritta och trava, såå snäll och cool framförallt, men han testar lite sådär, men riktigt cool. Längtar verkligen tills han är hemma!!



Stor är han =)!.



Sååååå skönt o bli kliad tycker min myrslok =)



Han var bara tvungen och visa att han börjar faktiskt få en ardennerrumpa <3 ..



Häggrid gillar att gräva, och jag ifrågasatte varför han gräver gropar, hmm tror han typ svarade " För det är såååå kul mamma"



Jag skulle mäta huvudet på honom för att se vilket mått han har för att beställa träns till han. Går inte att köpa ett ute i butik för allt är för smått, så har äntligen hittat ett ställe där de syr efter beställning!!!..
MÅTT: Från mungipa upp över öronen och ner till andra mungipa: 152cm
            Över nosryggen där nosgrimman ska sitta: 72cm.
Liten kille jag har va?!

Polering



Håkan är ganska eller rättare sagt super duktig på att polera bilar tycker jag!. Ägaren till denna bil blev också supernöjd, förstår jag verkligen!!



Ganska blankt och fint va??. Håkan har alltså tagit kort på lacken och vätten har speglat sig i den, då är det polerat kan man säga =D!!

Fina verkstaden



Såhär fint vart resultatet när Håkan målat klart i verkstaden =)!.
Nu återstår bara gjutning av golv och all inredning, min karl är som ett barn på nytt nu när han äntligen får sin första riktiga fina verkstad!!. Antar att det är samma lycka som när jag fick min fina sadelkammare =)!!



Samma stuk på fönstrena här inne som i sadelkammaren, gillar det verkligen, blir så mycket ljus =).

Hästarna sover



Här är lilla Stjärna, konstigt kontrast det blev på bilden =S....



Lilla gammla Daniella, här ser man verkligen hur mycket hon har fallit ur =/..



Såhär ligger de när de sover tillsammans =)



Ser ni de 3 djuren som är på bilden ??



Hej o hå här ska vi nog ta och resa oss upp =D. Man ser verkligen att Daniella är riktigt gammal =(!.

Förkyld



Idag på förmiddagen var jag och Sandra till Viby för att titta på hästtävling. Vi va bara där i någon timme eller så, jag skulle kolla en gammal kompis som hoppade och så sa våra ben ifrån och ville åka med =).
Åkte vidare för att hälsa på Häggrid, han kom galopperande efter en stund så jag tror att det finns en liten liten längtan hem till mamma och Hjälmsätter i han, hoppas jag iaf!. Skönt o se han fin i hull och han såg ut att må mycket bättre nu än vad han har gjort så det är skönt. Om 2v idag hämtar jag hem han *längtar*..
Efter det så skjutsade jag hem Sandra och vidare hemåt. Har börjat slagit gräs under staketen med röjsågen, tar ju sådan tid, slår även en massa ogräs i hagen som inte hästarna äter, sedan började det spöregna så ville inte hålla på mera, får ta resten imorgon. Har så djävluskt ont i huvudet och fryser hela tiden. Tror jag börjar bli förkyld =/..
Nu ska det göras tacopaj och äntligen ätas mat, vrålhungrig juhe =P.

Allt och ingenting..



MIn Pärla =)

Denna vecka har vart sjukt lugn och riktigt slövecka, så grymt skönt måste jag få lov att säga. För det första så  har jag vaknat runt halv 9 - 10 varje dag, hur ofta händer det för Fia??, typ aldrig, jag brukar vakna självmant runt halv 7 -7, men antar att kroppen behövt sova =D, kan skylla på det iaf !.
Har inte hunnit med så mycket tack vare det, städat huset, plockat lite överallt, slängt en massa onödiga saker som står överallt som bara är jobbiga. Igår var Hovslagaren här och slog på en tappsko på Stjärna så nu kan det ridas igen. För övrigt har det bara sovits och jobbats känns det som. Ja i måndags när det var fint väder så klippte jag gräset också, tar baaaaara 4-5timmar såååå kul så kul =/..



Igår innan jobbet precis så hämtade jag Sandra för vidare åkning mot Marieberg. Sandra köpte ett par jeans och en t-shirt, och ett par skor till Jonas. Det helt otroliga chockerande av allt var att allt det hittade hon på mindre än en halvtimme, INTE dåligt Sandra =D haha.
Sedan åt vi Mcdonalds och självklart blev det en mkt god McFlurry Maräng swiss efteråt!. Gick runt och bara kollade lite överallt,  träffade både roliga och mycket tråkiga människor där =P. Tack Sandra för en roliga eftermiddag!.



Sedan bar det av till jobbet för vidare åkning mot Enköping. Inge roligt väder att köra i, pissregn och stormblåst. Tur att det finns telefon och ljudböcker så man slipper höra det eviga smattrande på hytten.
Kör dock inte med denna lastbil, var länge sedan man körde den där gamle häcken =P.

Nu ska jag nog rensa ur gamla jackor, har ju förbaskat mycket arbetsjackor som bara hänger där som vi gott kan slänga, se om min karlslok kan tycka likadant för en gångs skull bara..

9 år



Igår, 4juni, firade vi 9 år ihop. Rackarns vilken lång tid tycker man när man tänker efter. Men det känns inte som det direkt. Har hänt väldans mycket under de 9 åren som gått, både roliga och tråkiga saker. Det mest underbaraste var nog när vi köpte Hjälmsätters Gård ihop =)!.
Jobbade kväll igår, men när jag kom hem så bjöds det på underbar middag med Hasselbackpotatis, grillad oxfile, rödvinssås, Bearniesås, sparris och någon sorts tomat/ost/parmaskinka som han haft inne i ugnen, mmmm Mumma var det!! Man åt så man trodde magen skulle spricka. Tusen tack Älskling för den underbara maten!!.
Och ännu mera tack för att du finns och ställer upp för mig i alla lägen, utan dig vette tusan hur det skulle ha gått i olika lägen. Du är min allra bästa vän, min själsfrände och min absoluta livspartner, hoppas du känenr likadant för mig!. Älskar dig Håkan Engström!!

Häggrids mamma, Viola..



Viola, lille älskade vän. Det vara min sköthäst som jag både red och körde för fullt. Det riktigt tuffa jag gjort med henne, var när klubben bestämde sig för att köra/rida till Mcdonalds i Brändåsen. Jag körde Viola dit, men vagnen var för lång så vi kunde inte köra drive in =/..
Och så har jag ridit distans med henne, tror det var runt 2mil. Hon var inte direkt glad över den långa svängen och jag fick byta sadel 2ggr och sedan slutade det med att jag red henne barbacka sista biten för hon var dyngsvett!.



Här är hon dräktig med lille Häggrid..



Fina Fina Viola.!



Här ska Häggrid snart ploppa ut, syns det eller? =D.



Och här är han, den lille filuren =).



Och här bråkar han med sin jämnåriga kusin Vanja..



Fina Viole, må du vila i frid =)!. Saknar dig väldans mycket fortfarande. Men tack för den tiden jag fick med dig =)!!.

Äntligen kväll



Nu har man vart iväg och jobbat en sväng. När jag kom hem så höll Håkan på att måla för fullt i verkstaden, blir riktigt fräscht och snyggt!. Han delar av väggarna och övre delen är gråand liknande och undre delen är ljustgult. Låter kanske inte så snyggt, men det blir riktigt snyggt ihop, sedan ska han ha någon sorts rand på mitten som verkligen delar av de färgerna, tror det var någon röd färg. Hjälpte till att måla en del i fönstrena, men så blev jag så sugen på att rida för Stjärna om upp hela tiden och tittade vad jag gjorde..

Sagt och gjort, jag tog in Stjärna och sadlade henne. Vi va ute runt 45min, så det blev ganska sent och lille Stjärna började bli rädd för allting så då var det dags att knata hemåt. Hon skötte sig riktigt bra idag!. men såg att hon tappat en sko när vi kom hem från ritten =/, inte kul nu när hovslagaren är sjuk, se om hon kan komma ändå och slå på den snart.
Nu är det sängdags för min del..

God Natt med er

Älskade Daniella



Lilla gumman på grönbete =)

Stjärna



Detta inlägg är till min mor med familj.
Denna häst tillhör dem, jag har lånat henne medans Häggrid är iväg på inridning. Hon är en Kallblods travare på sina bästa 14 år ( rätta mig om jag minns fel ålder ). Riktigt mysig liten flicka, övergosig i hagen.
Blir mycket stressad och het när man är ute och rider henne, men aldrig på något sätt dum. Hon vill helt enkelt bara springa för det älskar hon verkligen, öronen är spikade framåt och man verkligen känner i hela hästen hur det sprudlar i henne.



Aha ropade du på mig, jag kommer på momangen !!



Utsläppta för första gången på grönbete, huvudena åkte inte upp många gånger på 24timmar där inte =)



Stjärna nyduschad, så man måste rulla då =)



Åh hej o hå upp kommer vi nog =)
Lille Stjärna!!

Hittat Bagheera



Lille Bagheera har vart borta sedan i söndags eftermiddag. Blev en hel del orolig igår kväll, eftersom han aldrig brukar vara borta längre stunder. Pratade med Sandra tidigare idag och då slog det mig att jag o syskonen var inne i lillstugan i söndags för att ta fram ett bord och han kanske var instängd där.. Jag sprang ut i regnet för att titta och ja visst, där kom en överlycklig Bagheera ut =) =)!!!. Gud vad elak jag känner mig som stängt in min egen katt i ett och ett halv dygn, lätt hänt, men man känner sig som världens sämsta människa... Förlåt Bagheera!!
Han var mycket hungrig och övergosig, kanske inte så konstigt. Lille älskade Bagheera =)

Trist väder



Igår så klippte jag hela gräsmattan, tar "bara" 4-5timmar =/, vi funderar starkt på en åkergräsklippare för att spara tid, men samtidigt så är våran gräsmatta så kuperad så tror man får gå efter med vanlig också, hur kul är det på en skala??.
Tvättade även 4maskiner och hängde ut som var torrt på kvällen, riktigt göttigt!.
Idag är det verkligen en megaseg dag. Vaknade skitsent, tror klockan var kvart över 9 av att slamtömningsbilen var här och brummade. Tur det för undra hur länge ja hade sovit annars. Inge kul att sova så länge för man blir bara astrött hela dagen sen. Men måste nog ta tag i disken och så kanske jag hinner dammsuga om jag sätter fart om en stund, eller nja måste vika tvätten sedan igår, har en hel hög med tvätt...
Hört att det ska regna till och från hela veckan, hoppas att värmen kommer sedan =). Lite mera regn skadar inte, men mycket regn vill vi inte ha =P.

RSS 2.0