OnsdagenI onsdags när det var snöstorm så tvingades jag åka ner till Göteborg fram och tillbaka. Man hade god lust att sjukskriva sig, men det kan man inte göra bara för att snön kommer. Jag stack iväg 45min tidigare än vad jag ska egentligen göra för att ha lite marginaler, men jag kom hem 2timmar senare än vad jag ska också. Med andra ord, ingen rolig dag!!!
Det var snorhalt från Örebro ner till Göteborg, nere i Göteborg spöregnade det!!!!!! så där var det inget halt utan det var vattenkaos istället, stora stora vattensamlingar överallt, personbilar kunde knappt åka på vissa ställen. Sedan när jag lämnade Göteborg kom halkan igen hela vägen hem till Örebro.
Bitvis så gick det inte att åka fortare än 30-40km/h det bara slirade och gick på tvären. På vägen ner hade jag tomt släp och inte alls mycket vikt på bilen. Nere vid Skara/Vara gärdena där det blåser som mest höll släpet på att gå ner i diket av blåsten.
Jag kände att släpet började kana åt sidan, försökte då gira allt vad jag kunde åt vänster för att det inte skulle åka ner i diket, men just då var en personbil tvungen att åka om, och han tyckte jag betedde mig som en idiot, han tuta och pekade finger åt mig för att jag var en aning över på hans sida. Men vad fan skulle jag göra då?!, hade jag inte gjort det hade släpet blåst av vägen. Livet är fint när man åker tomme när det är storm ute !

Hade ganska ont i huvudet när jag kom hem för all koncentration, och stackars mina hästar fick vara ute till 01.00, täckena var så isiga så Felice täcke hade frysit fast i hennes man så jag fick knappt bort det =/, inte kul alls, men Håkan vägrade ta in dem så jag hade inget annat val, känner ingen som kunde ha tagit in dem heller.

Den dagen kommer jag aldrig glömma, tror det var bland den värsta körningen jag har vart med om. Finns bara en gång som det var värre och det var den gången jag och Robin var på väg hem från Enköping förra vintern. När vi kom vid McDonalds vid Arboga på motorvägen så släppte hela ekipaget totalt, fanns inget fäste alls. Gled ganska länge och när jag trodde jag skulle få fäste så stallde hela ekipaget sig på tvären, alltså lastbilens nos var i dikeskanten på vänster sida och släpets arsle var nästan på dikeskanten på höger sida.
trodde hela ekipaget skulle välta eller iaf gå ner i diket. Jag var helt övertygad så jag sa åt Robin att hålla i sig hårt för nu går det åt helvete!!!!

Men jag lyckades få ner farten så pass så det började sakta ner farten mer och mer och efter mycket om och men så kunde jag räta på skiten. Mina knän skakade så jag trodde hela jag skulle hoppa ur stolen. Fyfan vad rädda vi var då !!! Jag var mest rädd för att skada Robin, inte för att det är stora diken, men ifall vi skulle ha vält.
Jag är sjukt tacksam för att jag lyckades på något konstigt sätt att få fason på ekipaget för jag vill inte veta hur det hade vart att välta. Robin anser att det var på grund av att jag var en duktig chaufför som vi lyckades komma hem välbehållna, jag tror mera på tur.

Antar att halkan är långt från över för denna vinter, hörde att det ska komma ganska mycket mera snö under veckan så man vet vad man har att vänta sig =).

KörningIgår var jag ute och körde Ari för första gången helt själv. Sela, ut med vagnen från stallet och iväg helt själv. Kändes hur kul som helst. Ari har lite svårt att stå still ute på stallbacken när man ska iväg så det blir att hoppa i vagnen, men antar att det kommer bli bättre ju mera han kommer ut. Just nu är han inne i en period där han tycker att det är så kul att komma in så han glömmer bort allt annat som att lyssna till exempel =D!

Vi var ute i 45min och körde, blev en hel del trav även en kort galopp, dock vill inte lilla Ari trava sakta utan det ska gå i hundra nittio och där blir han och jag osams. För jag vill trava under kontrollerade former och inte sticka iväg som ett spjut, jag tänker mycket på hans ben och hans omusklade kropp. Konditon har han, han har grym grundkondis så flåsig blir han inte i första taget. Men eftersom det inte har blivit någon direkt ordentlig träning sedan han kom hit vill jag ta det lugnt i början, men det vill inte Ari =D. Trodde jag vra ute på värsta rallykörningen ett tag igår, mitt inne i skogen med kruver både hit och dit började han springa som en tok och vagnen sladdade i varenda kurva, haha.

Jag blir absolut inte sur på Ari utan jag tycker det är hur kul som helst, även om han sticker iväg så lyssnar han om man tar tag i han ordentligt och gör det ett par gånger, fast han egentligen inte vill.

Jag är riktigt stolt över han, han är hur duktig som helst, jättesnäll att sela. Står och klapprar med munnen eller trippar med framfötterna för han vill att man ska skynda sig, men han står snällt ändå.
Måste köpa sel underlägg, teddy schabrak funkar inte direkt bra, det glider en aning.

Ska försöka få min karl att ta bilder idag när vi kör, se om han kan till och med följa med ut och köra och ta lite bilder här och där =).

Dock tycker jag mycket synd om Felice, hon är hur avundsjuk som helst att inte hon får följa med. Mötte en granne på vägen hem igår när jag körde och hon berättade att Felice stod och skrek efter Ari och sprang som en toka i hagen. Hon var helt svett när vi kom hem så jag fick gå in efter ett täcke till henne så hon inte blir sjuk.

Hon är inkörd för några år sedan och jag tror att är man bara två stycken så kan man tömköra henne ett par gånger för att friska upp minnet sedan är det nog kanske bara att sätta för henne och testa, men då måste man vara två.


FeliceI flera dagar har lille Felice vart assur på Ari, sparkat emot han så fort han kommit och till och med bitit efter han, inte för jag tycker synd om Ari direkt för han förtjänar det så som han håller på mot henne, men jag blev lite fundersam eftersom Feclie alltid går undan och gör nästan aldrig något.

I lördags kväll fick jag svar på varför hon betett sig såhär, lille Felice brunstar, direkt när hon kom in i boxen så stallde hon upp sig och skvätte. Igår var stämningen i hagen betydligt lugnare. Felice vill hela tiden vara nära Ari och det tillåter Ari för en gångs skull så de gick ihop sida vid sida, typ rörde varandra hela tiden. Ganska sött =)

Och imorse höll jag på att få en chock, Felice sa God Morgon när jag kom in, gnäggade till lite sådär som de gör på morgonen. Lilla gumman =).

I lördags storborstade jag henne och kollade igenom henne noggrannt efter sår och dylikt, men hon hade ingenting. När jag skulle känna innanför låren och vid tuttarna ås det var okej där med så pep hon och titta surt på mig, typiskt henne. Hon är så himla kittlig överallt =)

Grattis älsklingIdag fyller Håkan hela 28år !! Stort Grattis älskling. Jag kommer fira honom till helgen tack vare att vi ses nog inte ett dugg på hela veckan. Jag jobbar till 23.00 på kvällarna och då när jag är hemma då sover han som en stock.

Håkan gillar inte precis som jag att vara med på kort, så därför får det bli kort som man smugit sig på och tagit som man får lägga ut såhär =D. Emil fick vara med på ett hörn, tror att det är spel som är väldigt intressant där.

Än en gång, stort Grattis älskling, Älskar dig hur mycket som helst !. Du betyder massor för mig !!.


Trist lördag

Blä vad tråkigt det är att vara själv en hel dag, speciellt en helgdag !.

Håkan har vart nere i Vislanda, nära Växjö, hela veckan och jobbat. Han kom hem igår kväll och talar om att han ska jobba idag med. Det var tydligen ett jobb på strängbetong som var tvungen att fixas, det har blivit uppskjutet så länge så det var ett måste idag att göra. Efter han jobbat så stack han upp till Ivanbo och jobbade vidare med en bil som är tvungen att bli klar omgående då ägarens kärring ska föda och de ville gärna ha en bil ifall de blir tvungna att åka in akut vilket man förstår..

Håkan är fortfarande inte hemma och klockan är 21.30. Surt, just på en lördag då jag ville dricka vin med någon inte bara själv. Men men sådant är livet. Förhoppningsvis är han hemma imorgon om bilen blir klar och då ska han med ut och köra Ari, han har absolut inget annat val än att hänga med som kompensation för idag, visst är jag snäll? =).

Har iaf städat hemma, plockat, rensat, tvättat och dammsugit. Städat i stallet och verkstaden så jag har haft saker att göra.

Nu ska jag ut och ta in hästarna, ska borsta igenom dem noggrant också och kolla igenom dem noga så de inte har några sår. Jag har ju inget annat att göra så då kan båda hästarna få ordentligt med pyssel =).

Nu så, hästarna..


Första provkörningenIgår när Robin var här så bestämde vi för att testa köra Ari för allra första gången. Han var stressad till max när vi tog in han så vi tömkörde han en stund innan. När vi väl skulle lägga på vagnen ville han inte alls vara med, han blev superstressad. Funderade länge om vi skulle skita i det eller inte när han var så där stressad, men jag kom på att testa att proppa öronen med bomull.
Så efter öronen fyllda med bomull så blev Ari en helt annan häst, selade på han vagnen och sedan bar det av- Först gick jag efter vagnen, har inte kört han någon gång så vet inte alls hur han är så tog det säkra före det osäkra.
Efter en stund satte jag mig i och Robin fortsatte gå bredvid, men han var så superduktig och supersnäll så Robin satte sig också i och så körde vi iväg. Var ute kanske 20min, men tyckte det räckte för första gången.

Han var hur duktig som helst, riktig dröm att köra. Lyssnar hur bra som helst på allt och gör man halt står han superstill !!!!. Testade att trava lite grand, han for iväg som en skållad råtta, han vart hur glad som helst.
Gick knappt att stanna han, men ville inte trava länge pg a att han är ur kondition.

Ska nog ut en kortare sväng idag med, så jäkla skoj =).Lille Robin fick sitta modell. Och för de osm undrar, ja jag körde med ett schabrak under för jag har inget annat ännu. Och ja, det är ett ridträns =D, men det går lika bra me det. Och till sist, ja det är tygtömmar..
Men trots att det inte var helt travenligt så funkade det för det, jag som bara ska köra hemma för hobby så funkar allt för mig =).

Min fina fina Ari, tycker bara mer och mer om dig. Du komemr bli en toppenhäst det vet jag !! Du växer stort i mina ögon <3

Detta är rockardenJag är hur nöjd som helst med. Fraktade hem den på lilla skodan. Var nästan 14mil enkel väg att hämta den, så efter mycket funderingar så bestämde jag mig för att ta Skodan istället för volvon med transporten. Blir en aning billigare med skodan. Vi fick lägga rockarden upp och ner och skruva bort däckena, men sedan gick den att spänna fast ordentligt =). Är lite färg som flagat bort på sitsen och i korgen, men om tiden hinns med så ska jag fixa med den i sommar. Ska ta bort stänkskärmarna och slipa rent dem också.

Nu är den hemma och den är MIN ! =)


Veckan

Haft massor att gjort och vart seg hela veckan så det har inte blivit mycket skrivande här inte !

Nya körningen drog igång i söndags kväll, första natten trodde jag att jag skulle köra av vägen flera gånger, höll på att somna hela tiden. Är inte van att jobba natt överhuvudtaget och nu skulle man igång och jobba mellan 23.00-05.00. Men de andra nätterna gick det bra, morötter har gjort att mitt huvud har hållt sig vaket =D.
Riktigt fin körning iaf, tar bilen från Örebro när Göteborgs chauffören kommer.
Åker upp till Enköping, backar in bil och släp/trailer ( har olika varannan dag ), lossar allting. Och sedan lastar på det som finns, brukar bli en full bil så släpet brukar oftast gå tomt hemåt.
Sedan drar du hem, på vägen hem stannar du i Hallstahammar och tankar bara, sedan ställer du bilen!! kan det bli skönare.
Hoppas att Göteborg som det är nästa vecka är lika fint!

Robin har praktiserat med mig hela veckan så vi har skottat snö, tagit ner en massa ved, vart på Lithells och köpt riktigt mycket körv. Var även iväg till Via och köpte potatis och stannade till i Kävesta korset för att köpa ägg.

I onsdags gjorde vi en helt underbar sak !! Vi åkte iväg mot Eskilstuna och jag fick köpa mig den efterlängtade rockarden !!!. Fick tag i en Graftsröms för ruggigt bra pris. Ahhh jag är så himla glad och stolt över den så det finns inga ord att beskriva med !. Äntligen!!
det tog hela dan/kvällen och hämta den.

Skjutsade Robin till Östansjö igår eftermiddag/kväll. Emma var där och hade bytt däck på sin bil så Robin fick åka med dem hem, slapp jag åka hela vägen till Fjugesta, det tackar jag för !

Och så fick jag se den lilla lilla bebismagen <3 !!!. Men den kommer bli stooooor =D, skoja bara Emma =). Kul att se dig iaf, blir inte direkt ofta. Men jag håller vad jag lovar, bjuda på köttbullar/köttfärslimpa, potatis, sås och lingon någon dag när vi båda kan.

Ännu godareHar nu testat en mjölk som är ännu godare än Åsens =). Mumma, Fia älskar !!!


Jobb

Nu ska jag ta in hästarna och sedan sticka till jobbet, eller jag ska hämta Robin före. Han ska praktisera med mig hela veckan. Känns en aning skumt att börja jobba en söndag, men det kommer jag komma in i ganska fort, det tror jag. Spelar egentligen ingen roll iaf. Håkan går och lägger sig och jag är oftast inget trött söndagar så då kan man lika gärna jobba =). Tror dock man kommer bli en aning dag vilsen då jag slutar natten mellan torsdag/fredag.

Ha en fortsatt trevlig kväll och sov gott med er !!

FavoritmjölkenJag är en av de få som älskar riktigt fet mjölk. den röda standard mjölken är god, men jag har hela tiden vart ute efter någon fetare och godare och har nu hittat min nya favorit <3.
Helst av allt vill jag köpa mjölk från en mjölkgård, men har ingenting att ta mjölken i så det har inte funkat förrens nu. För efter att denna förpackning är slut så ska det köpas riktigt god mjölk direkt från bondgården i denna förpackning. Mumma säger jag bara !!!

Här är den Sandra !!!!Äntligen har jag hittat den, det är den här videon om kattungen jag pratat om förrut !!.

FeliceLille damen är ett sto, det märks. Ena dagen superduper glad för allting, andra dagen så duger ingenting!.
Hon är precis likadan som alla vi fruntimmer, hon ska ha allting på ett silverfat.
Om jag råkar släppa ut hästarna först och sedan går in efter maten direkt så när man kommer ut igen så står hon med ena frambenet uppe i luften. När man sedan närmare sig hagen ännu mera är hon skitsur, men så fort maten är på backen är hon jätteglad och vill gärna att man kliar henne då =).

Vissa dagar vill hon gärna inte vara i närheten av Ari utan går för sig själv och gräver i snön och kliar mer än gärna stjärten mot ett träd så snön vräker ner över henne så hon blir helt snöig, men hon verkar inte bry sig över det utan verkar mera tycka det är kul.
Kommer Ari i närheten av henne då hon är på det humöret jagar hon mer än gärna iväg honom, hon ska ha platsen för sig själv =D. Jag tycker absolut inte synd om Ari för han gör likadant själv vissa dagar.

Rent allmänt så är Felice en väldigt lätt häst att ha med att göra, hon bara är där och ingenting säger. Varje kväll stannar hon innan hon går in i boxen och väntar snällt tills man tar av henne grimman, sen går hon in.
Varje morgon när man öppnar boxdörren så trär hon själv in huvudet i grimman för ut ska hon och det ska gå fort anser hon.

Lille Felice eller Flisan som jag ropar på henne på kvällarna då hon inte står vid grinden =).

Tömkörning

Idag klädde jag på Ari för tömkörning, vi va ute någon timme. Gick först på ren väg och då gick han ganska segt, men så fort vi styrde kosan in mot skogen så ökade han på stegen vilket hans matte inte gillade då hon har noll kondis =D. I början av skogen hade någon form av fyrhjuling kört så det gick att gå lite sådär i fordonets spår, men sedan vek vi av den stigen in på en annan stig och där var det ingenting som gått så man fick pölsa i snö upp till knäna.
Ari verkade inte bekymmra sig överhuvudtaget över hur mycket snö det var utan han blev bara gladare och gladare vilket innebar att han gick så fort så mina stackars ben inte hann med. Fick fasiken andnöd!!.
Måste verkligen ta tag i min kondition och det är NU.

Ari var för övrigt skitduktig, han lyssna hur bra som helst, behöll lugnet nästan hela tiden. Även när han blev nervös så lyssnade han på min röst när jag försökte lugna honom. Vilket kändes riktigt bra.

Känns underbart nu när man börjat hållt på med Ari mer och mer. Han verkar förstå och lyssna mera på vad jag säger, även om det är lång väg tills vi känner varandra helt så tror jag vi har kommit över ett stort steg.
Jag vet att det kommer backa tillbaka vissa dagar, men huvudsaken att det går framåt mellan de gångerna så är jag nöjd =).

Min Nya körningNu har jag fått reda på mera om körningen. Den verkar vara precis så som jag vill ha den, soft och inget stressande.
Veckan som kommer börjar jag med att köra Enköping.
Börjar redan imorgon, söndag, kväll att köra avslutar sedan natten mellan torsdag/fredag.
Imorgon får jag åka när jag vill, bara jag har lossat bilen tills 06.00 på måndag morgon. Ganska soft.
De övriga dagarna börjar jag runt 23.00-0.00 tiden, åker upp till Enköping, lossar bil och släp/trailer och lastar på tomemballage på bilen, kan bli någon pall på släpet, sedan drar jag hem och ställer ekipaget =).

Göteborgs veckorna börjar jag 13.00, åker ner till Bäckebol posten och lossar tomemballaget, sticker sedan tom till RA porten och ställer av släpet, tar ett fullastat släp och kör utanför grindarna, backar in det tomma släpet och backar sedan in bilen och de lastar bilen. Efter det är lastat tar jag det fullastade släpet och åker hemåt igen =).

Veckan jag kör Enköping blir det lång helg, slutar natten mellan torsdag/fredag och börjar inte förrens måndag 13.00. medans Göteborgs veckan blir helgen kort slutar fredag runt 23.00 och börjar igen söndag någon gång på kvällen.
Gör mig inget att få en vecka man jobbar mycket och en vecka man jobbar mindre.

Riktigt gött och som grädde på moset fick jag också reda på att de nyligen fått en splitt nya bil som endast rullat 6000mil ( ingenting för en lastbil då Borlänge bilen har rullat 111 000mil ). Och dessutom är det en SCANIA <3 <3 <3.
Jag är riktigt superglad !!!!

Beställt

Nu har vi beställt köket, känns ganska overkligt och konstigt, men nu ska det äntligen bli av !!. Blev ett kök från Kvik, så jäkla snyggt kommer det bli, det vet jag redan nu =). Leveransen kommer inte förrens den 27april bestämde vi. Kunde ha fått det om 3v, men lite tidigt för våran del, bättre att det kommer så sent som möjligt och det var slutet av april då har vi hunnit kommit en bit in i renoveringen och vi vet vart vi kan ställa köket så länge för det kommer inte vara helt klart att ställa in när köket kommer.
Ska bli riktigt skönt att slippa att vattnet fryser hela tiden, det är nog det bästa av allt och att vi kommer få varmare golv, kommer bli en hel del skillnad.

Stort jobb blir det eftersom det ska rivas både tak, väggar och golv och allting ska göras om från början. Dras nu el, nytt vatten och avlopp med allt som hör till det och det ska isoleras väl överallt. Troligen kommer vi åka på att gräva ur grunden om vi har otur och det tror vi att vi har för troigen är det för grunt för att kunna isolera så som vi vill ha det.

Jag längtar som tusan !! Detta år kommer bli helt suveränt med allting, det vet jag redan nu ! =)

Bubbi TrubbiVi har dåliga isolerade vattenledningar i huset så nu under hela vintern måste vi ha vattnet på dropp 24timmar om dygnet, vi har glömt satt det på dropp 2ggr och det var då det frös, men nu fungerar vattnet i huset överallt, men vi måste ha vattnet på dropp iaf, vilket Bubba inte har något emot. Just där på bilden håller jag på att fylla vattenhinkar till hästarna, annars har vi det på dropp direkt i slasken.

Bubba brukar sitta under vattnet och låta det strila över huvudet, han bryr sig inte alls att han blir dyngsur. Jag har tyvärr inte fått något kort på det för så fort man kommer med kameran försvinner han därifrån.

Och ja, han är lite överviktig =D .Detta är också ett vanligt fenomen som Bubba gillar, nämligen att sitta på tangentbordet till datorn. Går man ifrån datorn får man stänga alla viktiga fönster annars har han fixat allt möjligt med hjälp av hans rumpa.
Sitter man framför datorn så gillar både han och Baloo att sova bakom datorn, värmer gott där.

Sprit of The HawkDenna låt är jag upp över öronen förälskad i. Jag kan lyssna på den om och om igen flera gånger om dagen. Den är så himla fin så det finns inga ord att beskriva den utan bara lyssna och njuta.

Ari är så himla söt när han är surSkitdålig bild jag vet, men ändå.. Såhär glad ser alltid Ari ut när man kommer till hagen, men så fort man går in i hagen är han hur glad som helst och ska hela tiden pilla på en =D. Samma i boxen, där visar han till och med tänderna, biter i gallret och slår med huvudet, men så fort man öppnar boxdörren blir han hur glad som helst.

De som sett honom göra så, blir lite tillbakadragna och undrar vad det är för häst jag skaffat mig och de skulle aldrig vilja öppna boxdörren. Men när man visar dem att han är snäll när man öppnar boxen så tycker de flesta att han verkar knepig iaf =).

Jag tycker iaf om min lille knasboll till häst. Han är schizofren det kan jag hålla med om, men jag gillar han ändå.
Han har blivit riktigt mysig, för första gången sedan han kom får jag gå fram till han i hagen och han vill att jag ska klia och gosa med han, förrut har han gått sin väg.
Jag får rätta till täckena och ta av och på nya täcken i hagen. Han blir inte rädd längre när jag kommer med vattenbaljan som skramlar utan han är enbart nyfiken och vill titta och pilla på mig medans jag fixar vattnet.

Tror han har börjat lita på mig mer och mer nu, det känns riktigt skönt. Önskar bara att han kunde tycka om Håkan också, det skulle göra allting lite lättare. Men men det kanske kommer eller så gör det inte det.
Från och med nu tar inte Håkan i hästarna alls tack vare lille Ari, och det kan jag förstå. En gång vid utsläpp så stegrade sig Ari och slog med framhovarna mot Håkan när han skulle ta av grimskaftet, fortsätter han med sådant kan det sluta illa och det vill jag inte.
Tycker bara att det är konstigt då han aldrig har ens visat tendens till att göra så mot mig. Han är alltid snäll mot mig..

Huvudsaken är att jag trivs med Ari, och det gör jag verkligen. Ser fram emot att testa köra han, vilket inte blir till helgen då jag är ordentligt förkyld, men det får bli till nästa helg.

Jag tycker väldigt mycket om min lille Ari <3.Mitt älsklingsrumJag kan vara i sadelkammaren hur länge som helst och bara typ inte göra något. Det är min frizon, jag bara älskar att kliva in där. Bara att få stå där och smörja läder, städa undan allting eller bara titta på alla grejer man har gör mig hur glad som helst. Är jag på riktigt risigt humör blir det oftast mycket bättre av att bara gå in i sadelkammaren och bara titta på alla älskade saker.

Jag är nog ganska störd, men jag älskar hästsaker, skulle kunna spendera hela min lön på bara hästsaker =D.Dock gillar jag inte alls att Håkan har en massa bilpoleringssaker där inne, men just nu har vi inget annat val för det måste stå frostfritt, men så fort vi hittat ett lämpligt skåp till det så ska det ut och jag längtar =D.

Det är MIN sadelkammare, inte Håkans =p.

DomherrarÄntligen har domherrarna kommit och jag hoppas innerligt att de ska stanna. Jag har bara väntat och väntat på att de ska komma. De har vart här någon enstaka dag, men aldrig någon längre tid, men nu har vi haft dem i 4dgr i sträck så nu kanske man kan våga hoppas att de stannar!!.
Och min älskade Hacke kom också idag, han har inte visat sig på evigheter, trott att katterna har tagit honom, men tack och lov hade de inte gjort det =).

Dags att fortsätta städa. Hemmet såg förtaskigt ut, men det börjar ordna upp sig..

Gårdagen

Igår så frös vattnet i köket igen, trött man blir, men men det ordnar sig i slut ändan med allt, det vet jag =).

Sov ganska länge igår, sedan blev det att fixa i stallet, städa hemma, plockade bort alla julsaker och tog fram andra saker. Håkan åkte upp till Micke & Lillemor för att fixa med deras dator.

Jag bytte däck på transporten så länge, vi har inte använt transporten på hela vintern, så jag har inte bytt till vinterdäck förrens nu.

Vid 16 tiden drog vi oss inåt Örebro för Håkan skulle på ölprovarkväll med Torslunds kaggen. De hade haft riktigt trevligt och mycket öl bjöds det på, så det var en väldigt glad Håkan som jag hämtade sedan.

Under tiden han var borta så hämtade jag upp en soffa vid Linas mammas jobb. Vi ska ha den under tiden vi renoverar eftersom våran soffa ska slängas och sedan efter det ska antagligen Sandra ha den =).

Lina följde med hem, vi tog vägen förbi Maxi och köpte bakad potatis och ingredienser till en röra. Åt gott och slappade riktigt på soffan. Hjälptes åt att bära in soffan i huset, sedan var det dags att åka in mot Örebro för en frusen Håkan ville hem.

Nu ska jag ut och fixa i stallet, gå ut med Ari sedan ska vi och äta hos Håkans mormor. Antar att jag får åka dit själv först, för Håkan är iväg och tittar på en trasig bil som ev han och Henke ska laga..
*suck, jag vill vara hemma och elda, men men*.

SkodanJag klev ur lastbilen i fredags vid 19.15 tiden, lämna in nycklarna till bilen och sedan gick jag till personbilen. Vred om nyckeln och inget hände, satt och glögga och testa flera flera gånger, men icke. Till slut var batteriet helt dött, då kom snälla kollegan Tommy och hjälpte till med startkablar runt 30min, men inget hände. Skodan vägrade helt enkelt att starta. Tommy blev tvungen att sticka iväg och då kom Mackan och försökte hjälpa till på alla sätt och vis, men skodan vägrade starta då med. Till slut skulle vi dra igång skiten, men då finns det ingen dragögla på bilfan !!!. Så efter mycket om och men var han också tvungen att sticka iväg och jobba.
Sedan kom Lina och vi drog iväg till Ok för att köpa nytt batteri, dock hade ingen av oss så mycket pengar på kontot så jag fikc ringa hem efter Håkan, men han var inte hemma så det tog tid innan han kom hem och förde över pengar.

Under tiden så drog jag och Lina iväg hem till henna för att hämta nya batterier till ficklampan och en skiftnyckel, sedan till McDonalds, för ingen av oss hade ätit på aslänge. Sedan tillbaka till OK för att köpa batteriet. 1423kr för ett jävla batteri, hutlöst dyrt!!.
Tillbaka till jobbet, kasta i sig maten för att stilla hungern så länge, jag bytte batteri och sedan försökte jag starta, men icke.. Lina blev tvungen att åka iväg och där satt jag och glögga och vred om den förbaskade nyckeln.
Efter mycket om och men starta den !!!!
Jag satt ute i 27minus i 2.5timmar och försökte starta bilfan, så 21.40 lämnade jag Bengt´s då höll jag på att förfrysa mig totalt, kunde inte röra mig knappt!!!

Tusen tack för hjälpen Tommy, Mackan och Lina, ni är bäst!!

På väg hem ringde Håkan och sa att våra underbart snälla grannar Micke & Lillemor hade erbjudit sig att mocka stallet åt mig för de tyckte synd om mig, Tusen tack säger jag bara för det!! Dock ville inte hästarna komma fram till dem så jag fick ta in dem när jag kom hem.

Fick även en till överraskning på det, de erbjöd sig att bjuda på mat också. Så jag kastade mig hem, in med hästar som sagt, varmare kläder och sedan for vi iväg upp till dem för att äta oxfilé, pressad potatis, tzatiki, vitlöksdressing, sallad, bröd, bacon och någon form av ost som var supergod... Allt var verkligen supergott !!

Tusen tack för underbara grannar, det betydde massor !!!!

Nytt jobb

I fredags körde jag som sagt upp till Huddick, värsta j-vla väglaget bitvis, enbart is och bilen jag hade upp var INTE trevlig alls, så jäkla spårig och boogien gick inte att lyfta för det har de kopplat ur så fäste fanns det inte, höll på att köra rakt ner i ett dike, fick inte stopp på bilen i en korsning och det bara gled, fyfan vad rädd jag blev då, men tack och lov gick det bra.
Bilen jag fick hemåt var hur stdig som helst trots dåliga däck, riktigt stark och bra bil, men så var det också en älskade Scania <3. Så länge sedan jag körde Scania, så jag bara njöt hela 6timmar hemåt.

På vägen hem så ringde min chef och började småprata, sedan frågade han om jag ville ha en ny sväng. Han frågade om jag ville ha Göteborg / Enköping varannan vecka, typ den jag har kört i 2års tid, fast denna var lite annorlunda tider och något annat ställe. Jag blev så chockad så jag bara " jaaaaa, tusen tusen tusen tack" satt jag och sa så chefen han började till slut att skratta riktigt ordentligt åt mig =D. Så jäkla skönt så det finns inga ord som beskriver det!!!!!
Äntligen kan jag få rutin här i livet och jag vet exakt vad jag ska göra varje dag, dock blir mina hästar lidande av att de kommer få gå in väldigt sent, men å andra sidan får de sovmorgonen dagen efter, så jag tror de överlever =) !!!.
Om jag fattat det hela rätt så när jag kör Göteborg börjar 13.00 slutar runt 23.00-0.00 och när jag kör Enköping börjar jag runt 23.00-0.00 och slutar runt 04.00-05.00. Hoppas det är lika fint som jag hade det förra gången jag körde göteborg/enköping =D !!!!.

Jag börjar inte nu i veckan utan nästa, den 18januari med den nya turen.. Äntligen slipper jag dalmas idioterna i Borlänge !!!! Jag hatar Borlänge, j-vla dalmaser rent ut sagt!!! Ska bli så j.vla skönt att stänga dörren på tisdag eftermiddag och veta att jag slipper skiten !!!!!! WIiieieieiie.

Samtal

Jag fick ringa ett samtal nyss till en person som jag aldrig trodde skulle ge mig sitt nummer.
Riktigt kul att prata en stund, konstig situation har vi båda två, men kanske vi kan ta upp kontakten lite då och då, det vore riktigt kul tycker jag iaf =).

Äntligen blev man lite glad, det var länge sedan =) =).

Tatuering

Visste inte att det var så farligt att tatuera sig som det är. Man vill bara ha mer och mer varje sekund !!!
Jag funderar varje dag på vad min nästa ska bli, ska ta och spara pengar och hoppas att jag hinner med en till innan sommaren, vill inte ha nygjorda tatueringar då. Vill ju bada och ha kul =D.

Tror min nästa blir en blomranka med liljor, kanske sådana här liljor ?.Funderade först på att göra med körsbärsblommor, men det har alla, så varför inte liljor. Jag helt enkelt ÄLSKAR liljor !!!

På beställningJaja Janne, visst jag gnäller, kan bero på att jag stör mig på en hel del saker just nu =D. Och du har rätt, jag gnällde häromdagen över huset, men inte värst mycket över temperaturen utan mera om att vattnet var fryst.
Men nu är vattnet igång igen och allt är som vanligt igen.

Idag har det vart en riktigt härlig dag iaf, storstädat i stallet, tagit ner alla julsaker, plockat i hemmet i massor, men fortfarande massor kvar.
Har även vart ute ca 45min och gått i rask takt med Ari, tror både han och och jag tyckte det var lika kul och skönt, Vi stannade flera gånger så Ari fick titta sig omkring och nere i ålsta stod han hur länge som helst och bara tittade över alla hus, han verkligen njöt av situtionen såg man. Vi sprang och lekte lite tafatt hemåt, dock orkar inte jag hur mycket som helst så jag blev aptrött fort vilket Ari inte gillade, han ville busa mera.
När vi börjar närma oss hem så hör man Felice på lång väg som bara skriker efter Ari =). När Ari väl var i hagen var de tvungna att nosa och muttra på varandra direkt, Felice blev så glad att hon gjorde bocksprång och stack iväg en stund i full fart, hon är hur pigg och glad som helst =).

Jag har fått tag i en rockard som jag ska få låna av supersnälla Martina, se om det går att få låna den till nästa helg, testa ut och köra Ari. Snälla Janne plockade ihop travselen jag har så den är helt komplett så det är bara att tuta och köra så fort jag får låna rockarden, hoppas han gillar det =).

Nu ska jag fundera ut någon mat som ska göras, Håkan är iväg och tränar. Jag orkade inte hänge på, för jag gått långt i rask takt, stått på orbitrekken och hållt igång hela dagen så jag är helt slut i kroppen. Det får bli på söndag istället =).

Snö & kyla

Imorgon blir den en tripp till Glada Huddick för min del, de frågade om jag ville byta Norge mot Huddick och det ville jag mer än gärna göra. Gillar inte att köra på Norge. Vet dock inte varför, för körningen jag har är helt toppen egentligen, men gillar inte Norrmän, förstår ju för tusan inte vad de säger =D.

Så byte på Huddick passar mig perfekt =). Ska ta med en ljudbok och hoppas på att den är, hinner nästan lyssna helt på den på resan. Hoppas bara att det finns stereo i bilen, för sist jag åkte på Huddick hade idioten tagit ut fronten =/.

Överallt skrivs det om att vi ska få sibirisk vinter och det är svinkallt och bla bla, klaganade på kylan helt enkelt. Men hur ska folk ha det egentligen, nyss pratades det om att vi aldrig kommer få vinter igen och alla var deprimerade över att vi aldrig får vinter osv osv. Nu då, vad har vi nu?, jo vinter om något, ska man inte vara nöjd då?.
Nä, för vi svenskar är aldrig nöjda =D.

För mig spelar inte kylan någon roll, det finns kläder, det som jag inte gillar är att det är halt varje dag typ på vägarna, hatar att sitta och spänna och koncentrera mig till 110% hela tiden när man kör, man blir så jäkla trött i huvudet då.. Men jag har valt yrket själv och man vet hur vintern är, även om denna vintern är extrem.

Jag tycker iag att det är otroligt fint med snö och riktigt mysigt. Ska bara försöka häva mig iväg och åka pulka någon dag nu när det finns snö, men känns som tiden inte räcker till för det, men ska nog försöka iaf. För är det något jag älskar är det att vara barn för en dag och leka i snön =).

Hostel

Blev rekommenderade att se en skräckfilm som tydligen enligt han som rekommenderade den skulle vara riktigt läskig. Jag som aldrig blir direkt rädd för skräckisar tycker det är riktigt kul när folk rekommenderar något som ska vara riktigt läskigt och hoppas på det bästa att den ska vara riktigt läskig.
Fick tag i både Hostel 1 och 2 så vi såg dem efter varandra igår kväll och nja som vanligt sitter man och typ gäspar och funderar på vart det läskiga ska vara.

Hostel är absolut ingen film jag rekommenderar folk för fy vad trist och dålig gjord den var.

Finns det någon skräckfilm ni kan rekommendera som ska vara riktigt läskig??. Jag vill sitta under en filt och sitta på helspänn någon gång, hittills har jag aldrig gjort det,  så vet ni någon så säg vad den heter =).
2010

Väldigt svårt att ta bra bilder då det snöade. Orkar inte gå igenom alla bilder som togs på raketerna så det blev de första bästa =).

God Fortsättning På Det Nya Året !!.

NyårIgår var vi hemms hos denna lille killes familj. Vi hade med oss toastskagern röra till förrätt och de bjöd på gratäng, kycklingfilé, biff, grönsaker och annat massa gott till.
Efterrätten bestod av kladdkaka med chokladmouss på. Senare blev det chips, dip, ost och kex. Svingott allting, blev proppmätt som bara den.

Senare vid tolvslaget gick vi upp till sannabadet där kommunen skulle smälla raketer och Wow säger jag bara, Fjugesta ska ha stor eloge för vilket fyrverkeri de hade skaffat sig. Riktigt mäktigt och snyggt för att vara lilla Fjugesta.

Tack för en underbar kväll med trevligt sällskap och god mat =).Lilla Frida var väldigt tystlåten hela kvällen. Pinnen ni ser i bakgrunden var full med god frön, den pillade hon slut på ca 1.5timme.


RSS 2.0