Sötnosen ute på vårbeteIhelgen fick Hoppetossa hoppa lös i några timmar och hon tar friheten och hoppar långt när hon är ute =)Dessa bilder är tagna i min stora hage som är en bra bit för henne att hoppa till, hon älskar att vara i den hagen.Ullbollen <3Fäller som tusan fortfarande fast jag borstar på henne ofta.Söt som socker ;)
Hoppetossa har blivit mycket gladare sedan jag skaffade grisarna, de är ihop hela dagarna i stallet och Hoppe är den som bestämmer, tror hon vill vara ledaren och vara lite bitchig ;D

Njutningsfulla BubbaBubba fullkomligt älskar soffan. Speciellt när solen lyser in på den, blir riktigt varmt och det passar Bubba perfekt.Han blir lite småirriterad bara när man stör han i sin skönhetssömn ;)Sötnosen!

ÖstenÖsten är lite efterbliven och det visar han verkligen här på bilden ;) hehe. Nädå ja skojade bara, han är inte alls efterbliven, bara en aning skygg ännu eller feg är nog bättre ord.
Han kan hoppa på kommando och ibland sitta, men mer än så vägrar han lära sig, går bara inte.
Antar att grisar är som alla andra djur, olika i sättet. Staffan han lär sig direkt, Östen vägrar.

Ari & RutAri funderar på vad jag gör.Men han vägra komma hela vägen fram utan gick och stallde sig bakom alla träd hela tiden ;)Och självklart var han tvungen att visa upp sin bästa sida också ;P. Skitig som tusan, han nästan kryper ner i leran när man släpper ut han i hagen.Rut står och sover och är fortfarande lite loj.Skitiga Ruttan.Alltid lika roligt att borsta en lerig häst ;)Här rakade veterinären bort päls så han kunde sätta kanylen mer rätt direkt. Inte fint någonstans, men växer ut ganska fort.Funderar på vad jag hålls med, hon vill ju antingen bli borstad eller få gå ut igen, snacka om trams att ta kort tycker Ruttan ;)

GrisgrindenDen här fina grinden gjorde Håkan till mig och mina grisar =). Förut har jag haft galler som jag bara stallt vid öppningen så kaninen inte ska rymma, men den gick inte att ha kvar när grisarna kom, de puttade omkull den så jag fick ha stalldörrarna stängde hela tiden.
Grisarna går som sagt lösa i stallet hela dagarna så jag ville ha möjlighet att släppa in luft och ljus åt dem, så Håkan var jättesnäll som fixade iordning denna grind. Supernöjd med den, i sommar ska den målas eller oljas.

AriI ett par dagar nu har Ari vart rejält stel i bakdelen, i båda bak. ja har vart ute och skrittat långa svängar med han och han är riktigt stel första 30min sedan blir han hur fin som helst. I hagen ibland går han som en gamal gubbe, stel som en pinne.
Tror han har något ont i sina bakben tack vare spatten eller dåliga knän. Han mår absolut inte bra av att bara stå i hagen heller, och nu under de senaste 2-4v har det blivit mycket stillastående i hagen för hans del tack vare allt skit runt omkring mig.
Men ja ska igång med dem nu, sagt det förr, men nu jävlar ska det bli av ! Måste det för hans skull och även Ruts skull. Trodde ja skulle få hjälp med medryttare osv, men allt bara skiter sig som vanligt, men tur att ja har Ellinor som kommer emellanåt iaf =) Håller humöret uppe en hel del !!! =)
Bara så du vet Ellinor, så älskar både jag och djuren när du kommer ;) Och Staffan längtar efter att du ska ut och gå med han medan jag får skratta ihjäl mig :D hahah.

Jag vet att ja inte kommer få behålla Ari i hur många år som helst, hans spatt/knä eller dåliga rygg kommer säga ifrån till slut, men ja har lovat han att jag ska göra allt i min makt för att få behålla han i liv och att han ska må bra så länge det går och jag hoppas det är många år kvar.
Lille gubben, många som tycker jag är knäpp som behåller han och de tycker ja ska skjuta han, men aldrig i hela mitt liv att jag gör. Jag älskar den där hästen, han är hur speciell som helst, men lär man känna han så är han helt underbar, dock låter han knappt ingen lära känna han ;)

Skulle han ha kommit till någon annan finns det risk för att han hade vart död nu, för så som han hållit på är det inte många som skulle orkat med, men ja har nog ganska så mycket tålamod när det kommer till djur, ja försöker förstå varför de gör allt, allting som djur gör är av en orsak, antingen lek, elakhet eller kanske för att de har ont fast ägarna tror att de är dumma.
Djur är oftast inte elaka med flit, antingen har de ont eller så har de vart med om något hemskt, tråkigt bara att folk inte kan förstå det. Ari har gjort en hel del grejer som inte är acceptabelt, men ja har alltid förstått varför.
Visst ja har ingen aning om vad han vart med alla dagar i hans liv, men ja kan gissa och det är nog inga trevliga saker i början av hans liv.
Men han har det bra nu och det är huvudsaken, eller jag misstänker att han trivs iaf =)


GrävlingenI torsdags när jag var på väg till jobbet så var Grävlingen tydligen helt klart med sig att han ville dö, så han sprang upp på vägen och jag körde rätt på han =(, dumma grävling !
Men, jag vet inte om han dog, han sprang nämligen vidare efter ja fått stopp på bilen, dock så skramlade det rätt rejält under bilen och vart en ganska hård smäll så tror han dog av inre skador efter ett tag =(, har han tur så överlevde han.
Min bils kofångare gick åt skogen, sprack rätt rejält, under vet vi inte, ser inget när vi tittar, läcker troligen servoolja eller växellådsolja.
Vi har viltförsäkring så Håkan ringde och anmälde det till bolaget så idag ska vi in till Rejmes och få bilen skadekontrollerad. De kommer sedan ta åt sig skadorna om de tycker det är värt det och under tiden får vi hyrbil.
Hyrbilen får vi gratis i 3dgr sedan kostar den, lagningen på volvon om det blir något står försäkringsbolaget helt för, inte ens självrisk betalar vi.
Bra försäkring ! =)

Ja har haft rejäl otur nu, men det har vart 3grejer på raken så nu får vi hoppas på tur ett bra tag. Först grävlingen, dagen efter på väg in till jobbet så ville en hare ta livet av sig så han sprang rätt in i sidan av min bil.
Och sedan Rut i lördags. Oturen brukar vara följd av 3 grejer.

Aldrig kört på något djur med personbilen under de åren ja haft kortet, men nu har ja lyckats med 2 djur på 2 dagar. Inte bra ! Tidigare har ja kört på 1 grävling med lastbilen och "hjälpt" till att döda skadad hare och skadat rådjur efter vägen med lastbilen. För mycket djur enligt mig.

SöndagenGårdagen blev faktiskt lyckad måste jag få säga trots allt. Vi slöade hela förmiddagen och halva lunchen. Tidig eftermiddag kom grannarna och hämtade kyl och frys. Fick en välbehövlig vila från vilandet :D. Efter att de åkt gick vi runt på gården och funderade ut hur vi ska göra med olika saker, och lite projekt vi kanske ska ha i sommar =).
Mysigt att gå runt och diskutera allt sådant, vi brukar knappt ha tid med det tillsammans.
Sedan gick vi in och fixade iordning tacos och fortsatte slöa hela dagen.

Sent på kvällen fixade ja iordning stallet och in med djuren, blev en del tid i stallet då jag tittade upp Ruts temp, puls, magljud och så vidare. Efter det så slöade vi en stund till i soffan sedan var det dags att sova.

Trots detta slöande hela helgen känner ja mig inte ett dugg utvilad, beror nog på Ruts magkramper, natten till lördag sover ja dåligt eller lite kan man säga. Somnar runt 02.00-02.30 går upp 08.00.
Natten till söndag nu gick vi och la oss runt 03.00 tiden för vi kollat till Rut flertalet gånger, sedan gick ja upp igen vid 04 tiden och kolla till henne. Sov sedan till 07.30 då jag tog ut dem så hon skulle få röra sig mycket så fort som möjligt. Natten till idag sov jag runt 6timmar. Så kan ju bero på sömnbrist att aj inte är utvilad :D haha.

Summa sumaro är iaf att helgen vart hel underbar, fått umgås med gubben många timmar, det var flera månader sedan vi gjorde, ja minns inte ens när. Helt underbara helg  om man bortser från stackars Rut.

RutRut mår mycket bättre idag. Hon mådde bättre redan efter att hon fått kramplösande sprutorna i lördags kväll/natt. Igår var hon dock riktigt hungrig och enormt trött. Att gå och ha ont tar nog enormt på krafterna även på hästarna. Lilla gumman..
Igår sen kväll kom hon springandes och ville in, mycket för att det snöade, men också för att hon var hungrig.
Natten till söndag fick hon mindre med mat och igår på dagen fick hon också mindre med mat, veterinären som rådde mig till det, viktigast att dricka bara.
Men idag går hon på normal högiva igen.

Imorse så sträckte hon på sig, kissade, ville ha sitt lilla kraftfoder i krubban och sedan ville ut i ilfart. På vägen ut så blir hon surare och surare och i hagöppningen biter hon Ari i halsen. Vill sedan ha sin lilla bit morot.
Allt detta betyder att hon är helt normal igen ;) Riktig liten bestämd och sur dam på morgonen.
MyshelgVi hade bestämt att när soffan kom så skulle vi ha en riktigt myshelg och knappt lämna soffan, det gick sådär kan jag säga igår.
Jag ville ut och rida eftersom det var kanonväder och Skodan behövde lagas för den står uppe i Pålsboda trasig.
Så Håkan drog iväg till Pålsboda och skruvade bil och jag gick upp till stallet. Ellinor kom hit för vi skulle rida, men Ari vägra komma så vi körde Rut på en lång och lugn tur istället.

Väl inne i huset så skulle vi titta på en serie, men det strulade som tusan med Ps3:an och så vidare så vi kunde inte titta på det, lagom arga så slö tittade vi på allt möjligt.

Ut och ta in hästarna och ja, Rut hade magkramp/ lätt kolik så det var bara att ägna en bra stund i stallet.

Se hur dagen kommer se ut idag, vet att det kommer grannar och ska hämta kyl/frys som de köpt av oss och sedan måste jag eller vi gå ut och gå med Rut så magen får arbeta.
Annars kanske det inte ska vara något, men det gick sisådär med att bara sitta i soffan och slöa ;)

MagkramperIgår kväll när jag skulle ta in hästarna så var det något som inte stämde i hagen, det märkte jag direkt. Ari vankade av och till, Rut syndes inte till först sedan hörde jag att hon stod och skrapade med ena framhoven.
Trodde det var vildsvin eller något skit i hagen som de försökte jaga bort först.

Men förstod ganska så snabbt att så var det inte utan Rut försökte tala om att det var något galet med henne, jag fick in henne i boxen och där la hon sig raklång och bara stönade. Kolik var första tanken, så försökte få upp henne på benen och Håkan fick ringa veterinären.
Jag fick upp henne på benen snabbt, tog tempen på henne och försökte ta pulsen vilket inte är så lätt med en häst som försöker lägga sig ner, men det gick.
Allt var normalt, magen gurglade också. Så då började tankarna fara mot förstoppning.

Efter ett tag gick och lite i boxen sedan började hon äta hö, fattade ingenting, men troligen släppte kramperna lite då.
Veterinären kom vid 23.00 tiden ungefär och började genast undersöka henne, allt verkade normalt, men magen lät lite konstigt och hennes loja sätt sa att något allvarligare var på gång.
Så han gav henne kramplösande och B-vitamin. 3 riktigt stora sprutor, hon sa inte ett knyst, la bara huvudet i min famn och stod där helt loj.
Han ville även gå in i henne och känna så allt stod rätt till, men det var lättare sagt än gjort, hon ville då inte ha någon arm i hennes bak, men jag och Håkan fick hålla henne hårt så gick det till slut.
Hon var helt tom i tarmarna och allt kändes bra.

Han sa att vi nog ringde honom i god tid, tur att vi upptäckte det i tid så inget allvarligare hade hänt eller att vi hade ignorerat det och gått och lagt oss.

Lilla gumman, jag blev livrädd och fick lite smått panik som jag alltid får i början när det händer något. Men lugnade mig snart och fick Rut lugn med, tur att hon litar på mig. Tror alla mina djur förstår att jag vill hjälpa dem när något händer, alltid snälla att handskas med.

Var uppe några gånger inatt och kollade till henne, hon stod alla gånger och åt och såg ganska så "pigg" ut i blicken mot vad hon gjorde när hon kom in.
Imorse så ville hon ut fort, hon var hungrig ;). Hon fick inte alls mycket mat inne inatt, veterinären tyckte jag skulle ge henne 1/3 av höet, så Rut var vrålhungrig. Tur det, gott tecken =)

Ska ut och gå långpromenad med henne idag. Hoppas verkligen inte det kommer tillbaka.

Snart så..Snart är det promenad dags för lille Staffan. Igår fick han på sig selen och promenadträning i stallet för första gången. Han var superduktig, först tyckte han det var läskigt att något kunde rycka till ibland, men snart så brydde han sig inte om det, utan följde med mig snällt överallt.Lille Östen blir riktigt avundsjuk när man gör något med Staffan, vilket jag kan tycka är bra för då kanske det är hans tur någon dag med, tror dock det kommer dröja för han är fortfarande lite skygg av sig.Hur gulligt är inte det här på en skala ? ;)Han passade jättefint i blått.Hihi, superduper gulligt juh. Tror att folk kommer få sig ett gott skratt när jag kommer gå ut med dem första gången, men de får skratta bäst de vill, jag kommer tycka det är hur mysigt som helst.

Det är Eva Magnusson ( GrisEva ) hon jag köpte grisarna av som sytt selen åt Staffan. Måste vara lite anpassade för deras runda kroppar så hund/katt selar passar inte och gris selar finns inte att köpa så Eva syr för fullt åt den som vill ha.
Hittar hennes hemsida här: www.minigrisar.se

Äntligen !!I Torsdags fick vi äntligen det efterlängtade samtalet, våran soffa hade anlänt !! I ilfart åkte vi och hämtade den och skruvade ihop den på fem röda ;)Bilden gör den inte rättvis på något sätt, den är gruvligt snygg enligt oss och gudomligt skön. Går knappt att sitta i den förens man somnar =). Även katterna är storförtjusta i den, speciellt Bubba.
Bilden gör den också väldigt liten märker jag, men vi kan båda två ligga raklånga och ha alla 3 katter hos oss och ändå är det plats över, så en helt perfekt soffa =)
I Priset ingick 9st prydnadskuddar, det är det som ni ser det ljusa, tog 5 ljusa och 4 mörka.

Vi är supernöjda med den hittills och hoppas vara det i flera år =). Älskade soffa, i hela 11veckor väntade på den!

Ska ut och köpa matta och bord sedan är det klart inne i vardagsrummet.Visst skulle...

Visst skulle de få en fin bebis ihop om jag skulle välja Zerberus ?

Hingstar

Idag var jag med en granne ner till stuteriet nära oss och kollade in deras hingstar..Vackra Zerberus, Denna bild är absolut INTE rättvis, han är gudomligt vacker i verkligheten. Den hingsten vill jag ha till Rut om/när jag ska betäcka henne. Fastnade helt för honom och han verkade ha bra lynne med. Toppenhingst i mina ögon, 167cm Mankhöjd, så skulle bli lagom till Rut. Han ger ganska små avkommor, vilket jag gillar, jag vill inte ha stora hästar.Victory Party var väldigt smäcker i kroppen, liten men ger stora avkommor. Ganska billig hingst att betäcka med, men jag gillade zerberus bättre.Civil Action går inte heller av för hackor, riktigt stilig kille. Grov typ, skulle kunna tänka mig honom på Rut med, men han är en aning dyr för min plånbok och mitt lek intresse för hästar.

Ska jag betäcka Rut kommer det ta ett tag att välja hingst. Zerberus har jag fastnat för, men finns massor av andra fina hingstar med. Jag går mycket efter lynne och storlek på dem. Sugen blir man att betäcka henne direkt, Zerberus står ändå bara någon enstaka kilometer häifrån ;).

Somersby, kär upp över öronenJag har verkligen gått och snöat in mig rejält på dessa underbart goda cider. LCHF säger att man helst inte ska dricka alkohol, vitt vin får man dricka. Men jag kan inte vara utan denna cider. Den är ekologisk så det är nog bland den bästa cider man kan dricka. Minns jag inte helt fel nu så är det inte ett enda E ämne i denna cider. Som till exempel de goda Breezers som finns är det en hel drös med E ämnen i, ganska äckligt egentligen.Nu har jag fått nys om att de ska börja komma med Somersby med Päronsmak, jag som fullkomligt älskar Päroncider kommer nog bli störtförälskad i den. Inte hittat den ännu i någon butik, men är dte någon av som ser eller vet vart den finns, så hör av er för jag vill ha den NU !!

Tror även Somersby finns i Cranbarrie, men inte i Sverige, kan kanske vara god, men jag är dock inte så förtjust i Cranbarrie.

Har ni inte testat denna cider, så gör det. Godare finns inte enligt mig !!!

Lite frågor sådär

Hur gammal är du ?
- 28, fyller 29 i september.

3st saker du älskar
- Djur
- Familjen
- Lastbilar

3st saker du hatar
- Djurplågare
- Otrohet
- Falskheter

3st saker du inte kan vara utan
- Mobiltelefonen
- Kaffe
- vatten

Bästa film du sett
- Oj, välja en, hmm. Går inte finns ju så många, men senast var The Fighter

Bästa bok
- Senast var på Slaget tolv av Nora Roberts

Godast maträtt
- Bra lagat lamm, inte alla som kan laga det och då smakar det inte bra, annars är det hur gott som helst.

Vill ha nu
- En Iphone ;)

Gör helst på fritiden
- Ja när man väl har fritid sitter jag gärna och njuter av lugnet

Längtar till
- Våran soffa

Ska du göra idag?
Köra hästar, mocka,  bogsera upp Skodan till Pålsboda så den blir lagad, äta, duscha och sedan jobba.

EfesosI lördags var jag ute och åt med Lina på Efesos. Jäklar i havet vad gott. Kan verkligen rekommendera den restaurangen. En grekisk restaurang med mycket kolgrillade rätter.
Tog Kräftcocktail till förrätt, jag drack isvatten och Lina tog coca cola.
Till varmrätt tog jag grillspett som var mixat lamm, oxfilé och kyckling, till det fick jag grillad aubergine och sallad på tallriken, eftersom jag inte äter pommes beställde jag in sallad till och fick en enormt stor skål med sallad till. Var ju som att en till person kunde äta =)
Lina tog pepparstek med grönspepparsås och pommes.
Blev inget till efterrätt, Lina är laktos och jag kunde inget av de äta så blev en kaffe hemma hos henne =).

Man fick mycket mat på tallriken, vi gick därifrån rullande typ och vi betalade ihop ca 600kr, inte alls farligt kan jag tycka för supergod mat !!
Jag älskar lamm, men inte många som kan fixa iordning det, men det kunde Efesos =) !!

Hemma hos Lina spelade vi Wii, Mario, inget direkt för mig, jag gillade inte Wii. Men kommer garanterat att ge det fler chanser om jag får chans att spela det igen, men inget jag fastna för direkt. Älskar ju Playstation =)

Tack för en supertrevlig kväll =)

Nästa vecka ?Antagligen nästa vecka kommer det börja något riktigt roligt för mig, är inte helt klart till 100%, men nästintill och jag längtar och hoppas hoppas hoppas =).
Jag kommer berätta så fort jag vet att det är klart till 100%, vill inget säga nu ifall det inte blir av.
Jag är supertaggad till att det ska dra igång så kommer bli riktigt besviken om det inte blir av så nu får ni hålla tummarna att det blir av =)
Drar det igång kommer mitt liv bli förändrat och det är just den förändringen jag vill ha NU, så det får fasiken inte bli något strul ;)

LCHFLänge sedan jag skrev något om hur det går för oss. Vi håller fortfarande på, nu har det blivit så att vi vill inte ha något annat utan vi är ganska så vana med detta nu och trivs =)

Jag äter knäckebröd till frukost, inte varje dag, men nästan. Knäckebröd ska man inte äta i LCHF, men jag har kommit så långt ner i min vikt så har börjat fört in de grejerna jag saknat mest i matväg och det är just knäckebröd, lite äkta gräddglass och apelsiner. Jag går inte upp något utav att äta det utan jag står still på vågen istället.
Jag kan även äta riktigt mörk choklad någon enstaka gång, 70% och uppåt.

Jag känner att jag äter det jag vill äta nu, testa lite och se vad kroppen säger, men det är bara det att inget är gott längre. Smakade liten smutt på Red bull, blä vad socker, pizza har jag smakat på, men för tusen degen smakar inget, fy vad äckligt. Potatis har jag testat, får asont i magen av det.
Nä, jag trivs med detta och kommer fortsätta med LCHF, fast inte till 100% eftersom jag äter knäckebröd, apelsin osv och kommer garanterat att testa ostbågar snart ;)
Allt utöver LCHF kosten får man tänka sig för hur man äter och jag har inga problem med det, det faller sig naturligt nu.

Hittills har jag gått ner 12kg, så det är en del. Jag är supernöjd ! Nu känns det som att jag skulle behöva träna min kropp till fastare och mer muskler. Trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle gå ner ens 5kg, men hela 12kg. Jag är faktiskt imponerad av mig själv.
Håkan vet jag inte exakt hur mycket han gått ner. Men tror han sa sist jag frågade att han gått ner 13kg.
Han vill ner ganska så mycket mera, men det kommer nu när han ska sätta fart och köra cross snart =).

Men vi mår riktigt bra båda två, detta var en kost som verkligen funkade bra på oss =)

Motljusskydd nästaÄnda sedan vi köpte kameran har vi sagt att vi ska köpa motljus skydd, men det blir ju aldrig av. Är vi väl utåt någon sådan butik glömmer vi bort det.
Men nu ska vi verkligen köpa ett sådant, har kollat upp lite vad vi vill ha så nu ska vi mäta objektivet och sedan köpa =)
Ska även sälja ett av våra Zoom objektiv och köpa ett annat objektiv, vad det nu hette ;) Håkan som kan sådant där, jag tar bilderna bara =).

Denna bild ovan hade blivit riktigt fin om man hade haft ett motljus skydd, men min finaste prinsessa är iaf finast oavsett bildkvalité ;)

Ari rullningHäromdagen när vi var ute och körde så blev Ari riktigt ordentligt svett, han kom knappt in i hagen förrens han la sig ner och rulla hur länge som helst =). Och det var varmt ute så behövdes inga täcken, han torka riktigt snabbt.

Tror han rulla säkert i 10min efter, kan bero på att de börjat fällt av sin päls nu så det kliar extra mycket. Han blev dock bara ännu blötare efter rullningen eftersom snön töar för fullt, men det torkade som sagt fort.

Finaste knasbollen.

StäddagIgår hade jag och Håkan en riktigt storstädnings dag. Det plockades och dammsögs på nedervåningen. Övervåningen plockades det bort en jäkla massa saker, slängde massor, dammsög väggar, tak, ja allt.
Gardiner och alla tyger överallt tvättades, det dammtorkades överallt.
Så underbart skönt att äntligen fått hela huset städat, just nu kan man nog inte hitta damm någonstans.
Jag ska svabba golven idag sedan är allting helt klart.

Mitt i städningen fick vi besök av pappa och Sandra, blev en trevlig paus i städandet, alltid kul att träffa familjen, och Sandra träffar man inte direkt ofta så kul att se att hon lever och mår bra =)

Järsjö möbler har lovat att soffan ska komma denna vecka och det hoppas jag verkligen att de håller denna gång !!!
Nu är hela huset städat så nu kan man ägna massor av tid i soffan utan att ha dåligt samvete ;)

Så lilla soffan nu är du välkommen att komma till Järsjö så vi får hämta dig !!! :D

Bloggtorsk

Jag har vart jättedålig på att uppdatera, hört av några nu att jag måste skärpa mig. Bara det att jag vet knappt vad jag ska skriva om, men det kanske kommer tillbaka.
Idag har jag iaf några inlägg jag kan skriva så ni blir nöjda ;)

VaccinationRingde veterinären imorse och ville fråga om de har vaccinationen hemma eller om det är beställningsvara. Mina nassar ska vaccineras senast i slutet av nästa vecka.
De hade vaccinet inne så de skulle troligen komma ut redan idag och vaccinera dem. Lika bra att få det gjort när väl vaccinet är inne.
Men jag bävar lite för hur det ska gå, jag kan inte direkt hålla i dem, jo kanske Staffan om jag slänger mig på han så kan jag nog få tag i han, men han kommer skrika i högan sky, men det spelar ju ingen roll.
Men Östen har jag ingen aning om hur vi ska göra, får helt enkelt ta fram skivor och stänga fast han i ett hörn med hjälp av skivor och hoppas på att veterinären som kommer ut är snabb på att spruta =).

Jag har som sagt jobbat med grisar förr så vet lite knep man kan sätta in vid besvärliga grisar, men de grisarna jag jobbade med var oftast större, men det ska nog gå, de måste vaccineras, punkt slut =)

ArbetsveckaIdag fick jag äntligen reda på hur jag ska jobba framöver. Så länge allting finns kvar kommer jag jobba såhär.
Måndag - fredag 20.00 - 04.45- Fredagar blir kortare.
Har hittills jobbat så, men inte vart riktigt bestämt, men idag pratade jag med chefen och fick det beskräftat att såhär jobbar jag nu =).
Helt okej för min del, passar hand i handsken med alla mina djur, dock blir sömnen rubbad när solen börjar skina in genom fönstret. Jag vill bara gå upp då, men funderar starkt på att köpa mig en sådan där nattmask som det finns.

Men kan inte vara fördelar med allt, jag trivs att jobba sådana där tider och nu när våren börjar närma sig och det blir ljusare och ljusare så är det helt underbart att köra nätter. Älskar sommarnätter bakom ratten, så fint och helt underbart.
Att jobba fredag kväll/natt gör mig ingenting, hellre jobba fredag än söndag. Och som nu går jag av tidig natt till lördag, ledig hela lördag hela söndag och börjar inte förren 20.00 på måndagen. Heeelt okej för min del =)

Och kör samma saker som jag gjort hittills, En bil lastar jag upp i Köping hos Powertrain. Växellådor.
Byter sedan bil och åker upp till Ica västerås och lastar upp den med en jäkla massa mat.

1 årIgår den 13:e mars hade jag ägt Rut i ett helt år. Känns faktiskt som det är längre. Ett helt underbart år, och flera helt underbara år kommer det bli, tror det bara kommer bli bättre och bättre år har jag en känsla osm säger mig.Hon är så fruktansvärt snäll, gör hon något konstigt eller som någon gång så stack hon med en ryttare osv, så vet man att det är något galet. Något hon inte trivs med eller att hon har ont, för så fort man börjar undersöka och fundera varför hon gör si o så, och kommer på det och ändrar det så blir hon toppenglad.
Hon märker hela tiden att man försöker hjälpa henne, om det bara är ett halmstrå i ögonfransen så förstår hon direkt att man ska ta bort den åt henne. Supersmart och superbäst !!Finns två nackdelar med henne, en nackdel är att hon oftast är sur vid sadling, men jag ignorerar henne och då brukar hon ge sig emellanåt. ( Och nej det är inte fel sadel eller ont i ryggen, allt sådant är kollat ).
Och den andra nackdelen är att hon fullkomligt hatar regn, snö, flygor, knott ja allt som kommer i luften som kan hamna på hennes fina ansikte.
På sommaren ser hon nästan jämt ut som på bilden ovan med alla 3 skydden, ska försöka få tag i en galopphuva istället, den täcker hela ansiktet förutom ögonen och näsborrarna, men har man den och sedan lite mera nät för mulen och pannbandet så borde det funka klockrent.
Hon får ren panik om det är för mycket nederbörd, är det bara lite kastar hon med huvudet och man har ganska så lite kontroll på henne.

Men de två nackdelarna är en droppe i havet. Jag bryr mig inte överhuvudtaget, jag vet hur det är och anpassar oss efter det.
Rena Rama Rut är en helt underbara häst, fattar inte hur jag kunde få sådan tur att få tag i henne.
Älskar henne så det gör ont i kroppen. Min fina underbara Rut.

Alpacka

Alltså nu är det slut på djurskaffandet kan jag säga, men skulle jag ha haft mer tid skulle jag lätt ha velat ha Alpackor. När McLeods döttrar gick på tv så visade de Alpackor på det programmet och jag blev blixtförälskad. Gaaahh vad söta de är och ska tydligen vara riktigt supertrevliga djur.
Tog inte lång tid innan jag fick reda på att det finns uppfödning här i Sverige på dem, ganska så dyra eftersom de inte är vanliga, men värt sitt pris hundra gånger om.

Visste ni att det sägs att alpackor är jätteduktiga på att jaga bort rävar från fårflockar så i de länderna där det är vanligt med stora fårflockar brukar ägaren ofta har några alpackor som skyddar flocken från räven bl a =)Risken finns att skulle jag skaffa dessa så skulle jag bli av med jobbet. Jag skulle aldrig kunna slita mig ifrån dem, skulle pussa och krama ihjäl dem ;-). Så lika bra att inte skaffa dem så jag får behålla jobbet.

GrisintresseMånga som inte förstår hur jag kunnat skaffat grisar och varför jag ens skaffat dem. Jag har förklarat för en hel del, tänkte nu även berätta om mitt grisintresse och varför jag skaffade dem här på bloggen med !!

Jag har så länge jag kan minnas vart djurintresserad, till och med när jag var liten var jag livrädd att gå i skogen för att riskera att trampa på myrorna.
När jag just upptäckte mitt stora grisintresse blev i gymnasiet då jag gick jordbruk.
Kvinnersta skolan hade fortfarande grisproduktionen kvar när jag började, men lades ner under tiden jag gick där.  Där blev jag blixtförälskad i dessa underbara varelser. Jag blev fort kallad för GRISFIA av allihopa eftersom jag var riktigt överförtjust i dem.
När vi hade ladugårdstjänst på helgerna så fixade jaga alltid grisarna och sedan hjälpte jag till med korna, men det var grisarna som lockade mig mest.
På praktiken i 3:an tror jag det var så valde jag att ha den på Odensvi gård, en grisproduktion utanför Vretstorp ( som ni kanske läst om i tidningen ska läggas ner i vår/sommar =(.. )

Minns inte hur mycket jag hade praktik där, men var där en hel del. Efter gymnasiet slut så fick jag även jobb där. Var ledig i hela 3dgr efter studenten innna jag började jobba där.

Lärde mig massor, fick gå på en massa kurser om grishållning, utfording, seminering mm. Det var suggor som grisade, det var slaktsvinsuppfödning och även gyltuppfödning.
Så mina dagar bestod där utan av mocka skit, strö i boxarna, se till att all utfodring funkade. Pyssla med grisningarna såsom slipa tänder, tejpa ben, ge järn och kastrera.
Jag seminerade, vaccinerade, stämplade slakt, vägde slaktsvin. Hjälpte till att lasta grisar som skulle på slakt eller säljas. Jadu jag gjorde allt som har med grisskötsel att göra.

Jobbade där i 3.5år. De åren kommer jag aldrig att ångra, dock blev det lite komplicerat mellan mig och ägarna så jag slutade. Vilket jag heller inte ångrar.

Under hela tiden jag vart helt förälskad i grisar så har jag velat haft minigris som sällskap, men har inte kunnat för vi bott i lägenhet hela tiden.
För 4.5år sedan flyttade vi till en gård och då kom idén upp igen att skaffa minigrisar, men varken tiden eller pengarna har funnits till att skaffa dem, men nu för 5v sedan så flyttade det äntligen hem två underbara små minigrisar till mig och jag är helt överlycklig !!

Och nu till svaret på frågan " Vad ska jag ha dem till ?". Jo nämligen till sällskap, vad trodde ni. Inte fan ska jag äta upp dem som alla tycks tycka är roligt att skämta om.
Vad jag har dem till och varför jag skaffat dem är min ensak, är så trött på folks dåliga kommentarer om mina små nassar, och mäkta trött på folk som inte fattar vad jag ska ha dem till, vad ska ni ha era djur till ni som har ??, Jo till sällskap, precis det ska jag ha mina grisar till.

Ni folk som inte förstår sig på grisar slipper faktiskt komma hit och hälsa på dem, tro mig. Bara för om ni skulle komma hit någon gång så tvingas ni inte hälsa på nassarna. Det är mina grisar och det är alltså jag som tar hand om dem och vill ha dem, låt mig ha dem ifred ni som inte gillar dem !!!

Hälsningar irriterad GRISFIA !!MisslyckandeDenna bild minst sagt misslyckande, men ganska så frän ändå. Ser ni Bubba ? Titta noga så ser ni han =)

Uppdatering dåligtJag är sjukt dålig på att uppdatera bloggen nu, jag hinner aldrig med det och så fort jag hinner med så kommer jag inte på något att skriva om :-D haha.
Jag är även sjukt dålig på att ta kort på allt, kanske därför jag inte vill uppdatera. Jag tycker dte är trist att uppdatera utan bilder =).

Kommer nog bli bättre om ett tag i tiden då jag ska byta telefonabonnemang som det ser ut nu och samtidigt skaffa en ny mobil som jag kan ta kort och filmer med. Äntligen !!!
Den jag har nu ger dåliga bilder och filmer med...

Frågor del 3, sista delen

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Motsatta helt klart. Har ganska så svårt att förstå tjejer för det mesta.

 

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Vet inte, men tror det var pappa som valde mitt namn.

 

Gillar du senap?
Jadå, men ingen stark.

 

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Jag överlever det här med.


Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Jo det skulle jag nog vilja, men tycker inte det är värt pengarna det kostar och skulle det bli av skulle det bli tandemhopp.

 

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Ingen aning, någon elak subba kanske ;-D haha.

 

Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Nej, bara från tradera, men har börjat intresserat mig av Ebay.

 

Tycker du om att krama folk?
Nja sådär, gillar mest att kramas med hästarna ;-)

 

Äger du en digitalkamera?
Japp, en EOS 450D.

 

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Ingen.

 

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Ja, speciellt om man väntar på något svar från den personen.

 

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Någon om barnmisshandel.

 

Tycker du att du är attraktiv?
Nej inte direkt.

 

Vad är du allergisk mot?
Guld till viss del.

 

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Nej, men vill inte köpa utländskt kött. Vill stödja Sveriges bönder så mycket det bara går, vill ha bondgårdar kvar.

 

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Minns inte vad föräldrarna sagt.

 

Nu var det slut med dessa frågor, alltid lika kul att svar på frågor, denna gång blev det kanske lite för mycket frågor, men var kul att svara på dem =)

 Frågor del 2

Har du gråtit offentligt?
Jo en hel del i fyllan som yngre.

 

Har du en stationär dator eller en laptop?
Både och.

 

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ja av de sakerna som intresserar mig, de andra sakerna flyger nog ut i andra örat när man hör ;-)

 

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Tatueringar, vet 4st som jag vill göra, så fort jag får ihop lite pengar så blir det gaddning.

 

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?

Nej det spelar absolut ingen som helst roll.

Kan du kasta macka?
Absolut, det är ganska kul att tävla med någon.

 

Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej och dit kommer jag nog aldrig heller.

 

Vad har du med dig in på bion?
Förr hade jag popcorn och vatten.

 

Vad har du för väder?
Sol och lite blåst

 

Har du en blogg?
Jao jag har ju det.

 

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
När vi hade ladugårdstjänst.

 

Gillar du att flyga?
Svårt att säga om jag gillar det när jag bara flugit en gång.

 

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Omtanke och humor.

 

När sov du senast på golvet?
Minns inte, halvslumra på badrumsgolvet här för någon månad sedan när jag hade magsmärtor.

 

Om du har körkort, när fick/tog du det?
Har både BE och CE. Och alla tog jag inom 1 år =). B tog jag 2004-03-02. C tog jag 2004-12-02 och E tog jag 2005-02-01. Dä ni !

 

Vilken är din favoritdrink?
Baccardi Razz med hallonsoda i

 

Gillar du din boende-situation?
Absolut, jag älskar vår lilla gård.

 

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Ingen aning, sover så olika varje dag så vet inte, mellan 6-10h

 

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Ja oftast tyvärr, men försöker ta en dag i veckan då jag inte gör så mycket och lugnar ner mig.

 

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Nej inte för pratande utan kanske något annat...

 

Vilken är din favoritfrukt?
Apelsin.

 

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Japp, då jag håller på med LCHF så kollas det vad det innehåller man köper och äter.

 

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
29


Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Nej

 

Tror du på liv på andra planeter?
Ja det gör jag.


Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Min kära sambo..

 

Tror du att Gud är man eller kvinna?
Tror inte ett skit på det där.

 

Vad var det senaste du åt?
Knäckebröd med massor av smör och leverpastej på.

 


Frågor del 1

Sofia svarade på en massa frågor på sin blogg, så jag snodde dem och svarade jag med, men jag delar upp dem i olika inlägg då jag tyckte det var mycket frågor och kan bli jobbigt att läsa alla svar på samma inlägg =)


Vilken svordom använder du mest?

Oj, måste man välja bara en?. Jag svär hela tiden, inget jag tänker på, men hmm Fan borde det nog bli som svar.

Äger du en iPod?
Nej och inte är jag i behov av en heller.Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Vet faktiskt inte när jag stallde klockan senast på ringning, där är en av fördelarna med att jobba natt ;-). Jag går upp när jag vaknar självmant.Hur många resväskor äger du?

1, som jag fick i en julklapp av jobbet något år.

 

Använder du flip-flops?
Nej, fyfan vad fula de är tycker jag och verkar obehagliga.

 

Var köper du dina matvaror ifrån?
ICA, COOP och WILLYS.

 

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Jajemensan, jag fastnar inte på bild så lika bra att vara bakom kameran =)

 


Vilken var den senaste filmen du såg?
Kollar på serien SONS OF ANARCHY, åh jävlar vilken bra serie, bästa någonsin !!

 

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?
Bara en vän, helt klart ;-)Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Betala av på huslånet, räknas det som att "köpa" något ?. Annars skulle det nog bli nya bil.

 

Har någon någonsin kallat dig lat?
Jo, en del gånger.

 

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nope.

 

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
På Slaget Tolv av Nora Roberts ( Ljudbok)Vilken är världens bästa artist/grupp just nu?

AC/DC

 

Vad åt du till middag senast?
Bönor, broccoli som man har massa smör och ost på sedan in i ugnen, tillsammans med Lövbiff och vitlökssmör.

 

Använder du huvtröjor?
Jajemensan, älskar det !

 

Kan du vissla?
Ja, självklart.

 

Vem var den senaste som ringde dig?
Pappa som var pratsjuk på väg hem från jobbet.

 

Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?

Alla som har med vatten att göra, annars ingen.


 

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Absolut, de flesta människor snackar lite för mycket ibland om allt.

 

 

Tittade du på tecknat när du var liten?
Helt klart, massor av tecknat. Tittar fortfarande på tecknat.

 

 

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Marieberg Galleria med 100butiker innanför dörrarna.

 

Hur många syskon har du?
7st. Vi är 4 killar och 4 tjejer.

 

Är du blyg inför det motsatta könet?
Nej, absolut inte.

 

Vilken film kan du alla replikerna till?
Ingen, orka kunna det till en hel film..

 

Äger du några band t-shirts?

Ja massor.


När flög du senast?
Minns inte året, men vi flög till London med Håkans släkt. Klaustrofobin som jag har gjorde att jag fick panik för inte fasiken var det stort inne i planet. Men wow vilken känsla iaf.

 

Läser du för skojs skull?

Hinner aldrig.

 

Diskar du din egen disk?
Ja en del, det andra diskar maskinen ;-)

 


Mors nya familjemedlemDetta är mamma och Jannes nya familjemedlem. Strike heter han och är en New Foundland. 4månader är han och en riktigt "liten" nallebjörn.
Helt cool lugn och bryr sig inte om ett dugg, tror inte ens han skulle reagera om himlen föll ner. Han säger till och med åt deras Berner sennen på 1år att hon ska lugna ner sig.Nallebjörnen Strike.Fast jag tror de har skaffat sig en silverrygg ( gorilla ) ;-)Helt underbar liten hund. Hur cool som helst och superfin!!


Nya tv-bänkenVart och köpt oss ny tv-bänk. Håkan har fixat och donat med högtalare och sådant i veckan så nu är det klart.
Så imorse tittade jag faktiskt på tv, slötittade på Mcleods Döttrar ;-), längtar tills jag ska börja se alla säsongerna av döttrarna =).
Skulle ha vart lite skönare med en soffa, men gamle fåtöljen fick duga.

Tv-bänken passar som hand i handsken med tv:n. Vi skulle bara vilja ha en större tv nu ;-)

Tv-programNu när vi inte haft tv på flera månader så har det faktiskt medfört sig något riktigt bra. Jag är absolut inte tv-beroende, som jag har vart för vissa program förrut.
Jag har aldrig direkt vart någon riktigt såpa"tönt" som många är, utan tittat på några enstaka program.

Men program som många pratar/pratat om nu som Lets Dance, Melodifestivalen, Big Brother mfl.. Är jag absolut inte ett dugg intresserad av. Tycker de är helt värdelösa, men smaken är som baken = delad och som sagt är det tur.

Nu har vi installerat tv i vardagsrummet, så nu har vi tittat lite på vasaloppet. Men vi saknar fortfarande våran älskade efterlängtade soffa, vart är du ?? =) Den ska komma denna vecka, detta är sista veckan som de sa att den skulle komma, de trodde att den skulle komma redan förra veckan, men så blev inte fallet.

Om vi får soffan i veckan längtar jag till ihelgen, då ska vi ha soffhelgmys hela helgen ( undantag för ridning och innebandy bara ) =).

RutinerPå morgonen när grisarna får mat har de vissa rutiner har jag märkt. De skriker i högan sky innan jag kommer med maten och när jag öppnar haken på boxdörren så puttar Staffan upp den illa kvickt och låter som en kvackande anka ungefär ;-)
De äter fortare än fortast och när Östens mat börjar ta slut springer han och dricker vatten, ( fast deras mat är dränkt i vatten ), och så springer han tillbaka och slickar rent och dricker igen. Sådär gör han 2-4ggr varje morgon. Staffan dricker inget.
Sedan är det full fart ut från boxen, Staffan springer in i kaninens box, hoppas att hon kanke inte ätit upp sin mat på natten.
Östen springer raka vägen in i Ari box, Ari dräller som tusannär han äter och det har Östen lärt sig ;-)

Sedan efter det springer de fram till kaninen för att säga "god morgon" tror jag och springer runt i stallet och tittar runt. Sedan vill Staffan göra lite konster för att få godis, medan Östen letar mat för fulla muggar i alla boxar.

Ganska så söta på morgonen, de gör exakt likadant varje morgon.

Deras favorit mat/godis är just nu banan. Skalar jag den i boxen så hoppar Staffan upp och tar skalet om jag inte är snabb, antar att skalet inte är det minsta farligt.


Mera om jordbruksverketHar redan ett SE -nummer på denna gård så fick ta över det bara sa de.
Men skum människa jag fick prata med, hon sa att jag skulle anmäla att jag hade grisar för ev mul och klövsjukan. Undra om hon då visste vad hon pratade om.
Jag hade för mig att du Eva sa att man skulle anmäla för att få SE-nummer, men när hon på jordbruksverket började prata om sjukan osv så trodde jag att det var även det.

Ska man ha stalljournal enligt lag till minigrisar ?? Hon på jordbruksverket visste som sagt inte det så det skulle jag få läsa mig till =/. Borde inte de veta sådant ?!

Nä jag håller nog med din gris Eva vad vi tycker om jordbruksverket ( liiiipar ) ;-)

Jordbruksverket & AgriaIdag fick jag äntligen fingret ur rumpan och ringde först Agria för att försäkra grisarna. Funderade först på Sveland, men de var något dyrare i försäkring och så har jag alla andra djur i Agria, så bra att ha alla samlade.
Men ska någon gång ta mig i kragen och ringa runt och höra, men orkade inte ta tag i det nu så det fick bli Agria. Många som inte gillar agria, men jag har aldrig haft strul med dem.
Har visserligen bara haft och göra med dem riktigt ordentligt när jag fick ta bort Maja, men då funkade det klockrent.

Ringde även jordbruksverket och skulle göra en anmälan om att jag har grisar. Enligt lag måste man informera om det, om det skulle bli några problem med te x mul- och klövsjukan osv.
Men personen som jag fick prata med visste inte om det behövdes en stalljournal eller inte så hon skulle skicka hem information och blankett om detta. Har redan en blankett som jag fick av uppfödaren och hade hoppats på att bara få skriva med SE - numret och sedan är det klart, men nu visste hon inte så det ska jag få läsa mig till själv =/
Skumt, borde de inte kunna det ?!

Äntligen är två av alla måsten göra gjorda, bara resten av allting kvar *suck*

Lite allt möjligtSådär Helena, nu har du bild på mig, duger den ? ;) haha. Usch jag hatar verkligen att vara med på bild, så det där kortet jag lovat som jag ska lägga ut kommer nog dröja om det ens kommer.
Det är stor artat av mig att lägga upp dessa dåliga bilder.Östen kämpar som bara den att komma upp helt i knäet.Snygg svans Östen har på den här bilden ? ;D hahaOch idag så lärde sig Staffan att dans =) snacka om överlycklig jag är över att han är så smart. Har testat ett par gånger att visa han hur man lär sig dans, men icke han vill inte.
Så idag skulle jag testa igen när Håkan var med ut och vips så gjorde han det, måste göra mera träning så han verkligen lär sig det utan att jag har handen så långt ner och så ska jag lära han dans i båda varven om han vill.

Duktiga fina lilla gris, han älskar att lära sig nya saker hela tiden.
Däremot lille Östen han har lärt sig hopp, men inget annat. Han tvärvägrar lära sig sitt, han bara niger då hur jag än gör. Men tror poletten trillar ner en dag med för han eller så blir han ingen liten cirkusgris utan bara en gosegris  =)

SötnosarnaHur söt är inte Staffan här då ? Jag smälter som bara den. Problemet är att det går inte att ta bra kort längre, detta ovan är ett undantag. De ska hela tiden vara på mig och springa omkring vid fötterna. Speciellt mammagrisen Staffan.Riktitg urusel bild, men såhär ser det oftast ut runt mina ben i stallet, två grisar och en kanin. Hoppetossa har blivit supersocial hon ska hela tiden vara med och är hon ute lös utanför stallet så hoppar hon gärna fram till Håkan och vill bli klappad =)Morötter som grisarna inte åt först har blivit en favorit nu bara för att Hoppetossa älskar dem. Saken är den att grisarna tar morötterna från Hoppetossas box och springer in med dem till sin box och gömmer dem i halmen så de har på natten att äta dem, inte direkt dumma djur ;)Slåss har de också börjat gjort om maten, Östen är ett riktigt matvrak och ska ha allt hela tiden och till slut blir Staffan förbannad och flyger på han. Blir det riktigt ordentligt när jag är där kan jag gå emellan, räcker bara att ropa Staffan högt så ger han sig, men oftast får de göra upp det där själva.
Det är så det går till så de löser det bäst själva ;)

BadrummetNågon anonym tyckte det var dåligt med bilder på badrummet nu när det nästan är klart.
Kan säga att dte är svårt att få bra bilder på sådant litet badrum =)Stora blomman ska få annan kruka så den står stadigare och den i fönstret ska troligen bytas ut till någon annan blomma senare. Inte riktigt bestämt mig där än.Blomman passafe perfekt bredvid duschen, den var som gjord för det ;) Måste köpa handdukskrokar med, måste bara hitta några som vi båda gillar.Måste fixa längre skruv så golvvärmedosan kan skruvas fast och korgen till vänster ni ser nere vid golvet ska in i duschen, schampoohållare =)Tomma väggen där handfat, möbel och spegel ska upp. Men det kommer dröja.

Vi har nu bestämt att ta det lugnt i ett par veckor, inte göra mer än det vi måste. Vi båda två är helt slut och det finns bil som måste lagas så nu får det stå helt still ett bra tag i hemmet.

Inte mig emot, nu har vi dusch, toa uppe och nere, tvättmaskin och varmvatten så jag är supernöjd !!

RSS 2.0