Ruts besök

Var iväg igår till hovslagaren och kollade upp Rut. Hon hade en hovböld och hennes hålvägg hade blivit lite värre, men inte mycket.
Han skar upp hålväggen ordentligt och hovbölden skar han också så mycket han såg.
Skodde om henne runt om och tittade även efter mer hålvägg men det fanns inget i de andra hovarna så det är bra :-)!
Gick jättebra att lasta henne och hon skötte sig exemplariskt där inne. Inte ett dugg nervös eller så, trots att det var massvis av folk där som kom och gick.

Hon tyckte det var jätteskönt att gå hål på hovbölden, när han skar upp den och vätskan började sippra ut så började Rut gäspa och sedan höll hon på att somna.
Förstår jag det, undra hur länge hon har gått och haft ont.

Nu hoppas ja att det inte blir mer saker med hennes hov.
Vädret är inte det bästa gör hovbölden, man ska försöka hålla det rent och torrt, inte lätt i leran.

Så fort hon är ohalt så kan jag börja skritta igång henne och jag längtar !! Och det gör Rit med :-)!


Effektiv dag

Äntligen så fick jag tillbaka lite energi idag!
Gjort massor, väldigt mycket som tar bara några minuter men ändå aldrig blivit av.
Stege har burits bort, en telekabel ca 25m lång har grävts ner, fågelstuga uppsatt.
Flyttat på en del av dyngstacken som legat dumt, städat runt stallet och även i stallet. Fixat fram badkaren till hästarna så de kan äta mat i dem istället för på lerig backe.
Skurat Micro, spis o fläkt och även nästan hela köket, tvättat en maskin, och plockat undan i hela huset.
Nu på kvällskvisten så vart det även hämtning av en halmbal och köpa ägg.

Riktigt effektiv dag med tanke på att dagen för mig började runt 10.00 och slutade nu vid 18.00 och däremellan har jag även tagit det lugnt framför tvn med stor kopp Te och även lagat med ihop med Håkan, och såklart pratat lite i telefonen ;-).

Nu ska jag duscha o fara mot jobbet.


Hungriga

Såhär låter mina grisar nästan hela tiden. Just här är det dags för kvällsmaten.


Annan färg

Min röda november kaktus har i år fått en enda blomma som lutat mer åt det lila hållet. Aldrig sett att den fått så tidigare om åren.
Kul och annorlunda att se :-).

Kul är det också att jag köpte den som en jättejätte liten blomma när vi bodde i odensvi, kanske ca 7 år sedan.
Den växer som tusan och blommar två gånger om året, men det är nu i november/december den blommar som mest.
Den har som sagt hur mkt blommor som helst, går inte ens att räkna!


Alicia

Bus på småungarna.


Underbart besök

I fredags väcktes ja av att telefonen ringde. Min kära syster frågade om hon och Alicia fick komma på besök !
Självklart fick de det, första gången Alicia vart hemma hos mig och typ Emmas tredje besök ;-).

Hur mysigt som helst, Alicia var blyg de första 2min sedan släppte det, men hon var väldigt lugn hela tiden. Mycket att titta på och mycket nytt.

Bagheera älskar ju barn så han blev överlycklig att det kom ett barn som ville umgås med han och framförallt lek. Baloo och Bubba visade sig korta stunder, men ingen av dem är förtjusta i barn.
Skulle ut i stallet o mocka så då lyfte jag Alicia sista biten, när jag släppte ner henne i stallet så kom grisarna fram och lilla Alicia blev livrädd och började snyfta.
Hon blev nog väldigt paff. Efter en stund så ville hon försöka klappa dem på lite avstånd. Sedan släppte det mer och mer :-).

Sedan tog vi in Rut för att fixa med hennes hov och innan hon skulle ut i hagen igen så fick Alicia sitta upp på hennes rygg och gå några steg i stallgången.
Alicia skratta högt av förtjusning, hon älskade att rida! Så nästa gång de kommer så ska hon få rida mera och kanske åka vagn om hennes mamma vågar ;-).
Ska nog låta henne rida på Ari som är lite lugnare med barn. Ari älskar barn och brukar oftast aldrig göra något så tror han kan tycka det är kul att få ett barn på ryggen :-).

Längtar tills ni kommer igen, var jättekul !
Tack för en mysig stund <3


Fågelstugan

Fick äntligen tummen ur att fixa upp fågelstugan.
Hann bara vända mig om så hörde jag att det krafsa på huset, vände mig om och det satt det två fåglar :-)!

Talgoxarna har sagt till länge att de vill ha mat, men jag har inte orkat, men nu så :), när talgoxarna säger till att de vill ha mat sätter de sig på fönster bläcken och kollar in i vilket rum man än befinner sig i. Och ger man dem inte mat inom någon dag så börjar de knacka på fönstret, så söta!
Så gör de även på vintern när maten bara är slut o jag glömt bort att fylla.

Även sett att Hackspetten är tillbaka och även skatorna :-)
Och ja, jag älskar hackspetten och skatorna, de får mer än gärna vara här.


Tack Nybetong!

Måste få tacka Håkans jobb Nybetong för en riktigt trevlig kväll ! Skulle lätt gå på julgalan varje år, för det var som sagt en helt fantastisk show. Inte bara Charlotte Perelli utan även Nicke Borg är en riktigt stor favorit jag fick se och så fick man ju se ögongodiset Brolle ;). Att Broken Door var där gjorde det inte sämre, Linda Bengtzing, Jessica Andersson, Danny, Freja är några som också var där men tillhör inte någon favorit hos mig. Kvällen avslutades med Rydell och Quick. Ska man säga något negativt om denna kväll så är det att det var sjukt dålig service, tror att det var vi som hade otur och fick väldigt orutinerade killar som serverade. Kunde beställa öl/cider ca 5-10ggr innan man fick den, så var det med alla på båda borden. Sjukt dåligt. Julbordet var jättegott och efterrätten likaså. Något jag påmindes om lite grand om denna kväll var hur sjukt mycket jag saknar att åka på konserter. Vi åkte jämt förut antingen på Sweden Rock eller vanliga konserter, även vart på Rockbåten. Saknar det gruvligt mycket, men tack och lov dröjer det inte så länge innan jag får gå på konsert. Ska på RammStein i februari med min bror Fredrik, kommer bli skitskoj !!

Julgalan

Showen på Julgalan var helt fantastisk !! Äntligen fick jag se en stor favorit, nämligen Charlotte perelli


Julgalan

På lördag ska vi iväg och göra något skoj iaf, kan behövas för oss båda två efter allt trassel.
Håkans jobb bjuder alla anställda med respektive/vän på Julgalan på Conventum :-)!
Ska bli riktigt skoj, äta och dricka gott, njuta av bra sällskap och säkert riktigt bra show :-)

Ser fram emot det, ska ut imorgon och köpa något klädesplagg att ha på mig, vad det nu kommer bli. Jag är extremt kräsen, men har blivit bättre, hoppas hitta något, slipper jag gå naken ;-).


Val

Jag har vissa val jag måste göra här i livet inom snar framtid, både för min egen skull men även också för andras skull.
Har flera val att göra, men har kommit fram till svaret på 3 av valen iaf :-)!
Otroligt skön känsla, nu ska det bara bli slag i saken, men tror det kommer lösa sig med de tre valen inom två veckor, befrielse att äntligen kommit fram till något helt själv !

Jag är en person som hat jättesvårt att ta egna beslut när det gäller stora saker, små saker inga problem men större få blir jag så nervös att göra bort mig.
Men dessa tre val har jag bestämt svaret på helt själv och det känns bra!


Rut

Det blev inget Hovslagare besök i tisdags för i måndags kväll när hon kom in var hon riktigt halt. Tisdags morse och förmiddag var hon ännu haltare så ville inte transportera henne.

Haft kontakt med hovslagaren hela tiden och vi båda har misstänkt hovböld. Dock har hon inte vart varm eller haft nämnvärd puls i hoven och det har bekymrat mig lite.

Hovslagaren tyckte jag skulle lägga våtvarm omslag runt hoven för att försöka locka ut bölden snabbare, för att en hovböld ska försvinna måste den antingen spricka av sig själv ( kan jämföra det med en stor finne fast bölden är i hästens hov ) eller så måste hovslagaren skära sönder den och tömma ur den.
I dags läget går det inte att exakt veta vart i hoven den sitter och ska man skära nu så finns risken att man får skära för mkt, bättre att lägga omslag och försöka locka ut den.
Dock kan det ta några dagar innan det händer något, nu hoppas jag för Ruts skull att detta händer något fort !

Idag är hon jättevarm km hoven och har även förstärkt puls så det är garanterat en hovböld, vi alla misstänker det starkt.
Hon har ingen feber och är hur pigg och glad som helst, går inte att ha henne still då håller hon på att flippa ut. Så sjukhushagen är hennes nu med sällskap på andra sidan tråden.

Lider med henne, min prinsessa <3


Väntan

Kom till Ica och fick svar att utlastarna gått på lunch så jag skulle få vänta :-(!!
Efter 50min kom de, då hade ja kunnat vart på väg hem, men men.

Tack och lov var de snälla och hjälpte till, det hör till ovanligheten att detta gäng som jobbar denna vecka hjälper till. 4 olika gäng som jobbar en vecka var, och detta gäng är sämst, men idag var de snälla :-).

Gör inte då mkt att vänta, har ju en fin bil att sitta och slöa i ;-). Nytvättad för dagen är den också, så fin så.


Pipgrisarna

Skruva upp ljudet innan ni lyssnar. Såhär låter Staffan när han är missnöjd med något, idag var det brist på uppmärksamhet tyckte han.. Han skriker hur länge som helst, tills man öppnar boxdörren. Riktig pipgris


Ruttan

Idag ska jag åka in till en Hovslagare som jag hoppas är riktigt bra ( bara hört gott om han ),
Han ska gå kolla på Ruts hovar. Dom sagt är hon halt till och från hela tiden, måste kolla upp varför och jag har valt att börja med hovarna.
Rut har trots allt hålvägg i ena hoven, kanske har det blivit värre, kanske har det spridit sig i andra hovar eller så kanske det är hovböld.
Se om han hittar något på henne i hovarna, annars är det att boka tid på klinik och börja kolla leder och allt...

Lite orolig är man allt över sin prinsessa :-/..


Tack!!!

Måste få tacka er som verkligen bryr er om mig och försöker hjälpa mig på era bästa sätt !
Det betyder massor för mig när ni verkligen bryr er på " rätt, bra och snällt" sätt.

Tusen Tack till er!!


Mera man lärt sig

Finns fler saker jag lärt mig av detta strul med Räkan och det är att aldrig lita på människor trots att magkänslan säger att det är okej..
Jag har haft rätt god människo kännedom, har nästan alltid rätt om hur en person är redan efter att träffat den en kort stund, men i detta fall med Räkan så har jag haft kraftigt fel om två personer.
Så lärdom 1 är att aldrig lita på människor trots god magkänsla.

Lärdom 2 är att sluta vara så snäll mot allt och alla, jag är ofta överdrivet snäll och säger inte ifrån i första taget, vilket resulterar ofta i osämja/ stor bråk eller annat. Men har nu lärt mig bita ifrån ordentligt på allt från litet till stor sak för min egen skull, bara jag som får skit i slutet om jag inte säger ifrån från början.

Lärdom 3 måste vara att aldrig komma överens om massa jävla saker på kontrakt, jag ska inte lova ett skit till förra ägare om hästar till exempel.. Inte för att jag vanvårdar djuren utan för att jag vet att jag kan sköta om djuren på bästa sätt så jag vill kunna göra det ifred utan massa krav!

Lärdom 4 är att aldrig dela ett djur med någon för djurets skull!

Det är de fyra sakerna jag kommer på såhär på rak arm.


Av Misstag blir man klokare

Ja precis så som överskriften skrider så blir man faktiskt klokare av sina misstag man gör här i livet även om misstagen många gånger inte är roliga alls medan vissa misstag kan man skratta åt längre fram.

Någon frågade om jag inte kunde leta på någon annan som skulle kunna dela Räkan ihop med mig och mitt svar till det är ett stort NEJ !
Av den enda avledningen att jag tänker aldrig dela ett djur med någon igen, aldrig någonsin. Tror inte jag vill dela djur med min sambo Håkan ens.
Och det är enbart för djuret i frågan skull, jag vill ALDRIG att djur ska fara illa som jag tycker Räkan har gjort i detta trassel.

Det är aldrig ett djurs fel att det finns, det är VI människors fel och det gör att jag tycker vi är skyldiga djuret att ta hand om det på allra möjliga bästa vis!!
Innerst inne vet man inte vad ett djur tycker och tänker, ett djur kan aldrig svara mer än att den kan visa ( om nu människan i frågan kan läsa dess kroppsspråk) så därför tycker jag många gånger att vi människor är bra dumma som avgör om hur djur tycker och tänker...
För vem vet vad ett djur egentligen tänker på om dagarna?!


Trött

Jag bara sover o sover så fort jag får chansen och länge tycker jag det också blir. Egentligen inte, men jag brukar inte sova längre än runt 6h, nu sover jag lätt runt 8-10h..
Misstänker att kroppen tar igen förlorad sömn typ och försöker komma ikapp med livet. Men man blir lite galen för jag hinner inte med ett skvatt hemma.

Men antar att allting finns kvar till den dagen man hinner med det ;-).


Mysstund

De här två kan mysa hur mycket som helst. De ska helst ligga på varandra eller så nära de bara kan. Jättesöta ihop :-)


Blomma

Min fina november kaktus har mängder av knoppar som börjat slå ut. Älskar den där blomman och den älskar verkligen att stå på Håkans nattduksbord :-).
Den blommar två gånger om året och då mängdvis av fina blommor som kommer i omgångar under blomningstiden. Helt underbart fint !

Ska införskaffa mig fler november blommor i andra färger, kanske finns i massor av färger men vet bara om vit, orange och en annan mer sorts röd.


Ovanor

Jag har en del fula ovanor.
Bland annat så spottat jag väldigt mycket, undra hur många litet spott man har äcklat ut sig på gator o torg?! Ganska snuskigt, brukar försöka tänka på det så jag kanske kan sluta någon gång, men svårt.

Jag svär väldigt mycket, och jag har ganska svårt att vårda språket även i barns närhet, vilket de pryda föräldrarna brukar snällt få påpeka ;-).

Biter totalt sönder mina nagelband och jag hatar att jag gör det!!
Jag biter emellanåt även på naglarna, men det är inte alls lika mycket längre. Vet inte hur jag ska kunna sluta med det, vill verkligen det men jag biter utan att jag ens vet om det.. Testat antibit, det hjälper när det väl är på fingrarna, men efter man tvättat händerna ca 1-2ggr så är det borta.
Jag tvättat händerna massvis av gånger om dagen o jag vare sig orkar eller kan pensla på nytt efter varje tvätt.
Vet inte hur jag ska kunna sluta, förslag eller tips ??

Sitter gärna med fötterna på bordet, inte när man äter men annars. Eller så sitter jag ofta på ett av benen eller har det uppdraget under hakan och så gör jag när jag äter.
Håkan gnäller rätt ofta på det, men hallå svårt att lära en gammal hund nya tricks ;-).

Gör nog många fler ovanor än det ovan, men bara de jag kommer på såhär på rak arm.
Vilka är era fula ovanor?
För visst törs jag väl säga att alla människor har fula ovanor ;-)


Räkan

Jag, tjejen dom ägde räkan ihop med mig och förra ägaren har gjort ett muntligt avtal att Räkan inte ska byta hem någon mer gång.
Varför jag ens gjorde det muntliga avtalet var för att jag tog för givet att jag skulle dela Räkan med tjejen länge och inte bara ca 6v, visste jag om det skulle jag aldrig ens funderat på att ta Räkan.

Förra ägaren vägrar låta Räkan byta hem, spelar ingen dom helst roll då hon tycker/tror att det bästa för henne att somna in istället för ett annat sista hem. Inget jag kan göra åt, jag har frågat, men hon vägrar.
Bryter jag det muntliga avtalet antar jag att hon anmäler mig och sådana larvigheter orkar jag inte med.

Så tyvärr gott folk så finns det inget annat jag kan göra än att låta henne somna in. Mest synd om Räkan och den andra personen i detta kaoset som det är synd om är mig..
Jag måste tvingas ta bort en frisk häst, en häst jag hämta hem för jag trodde hon skulle få ett bra och lååångt nytt hem. Inte kul att se på henne varje dag och veta att snart bokas slakt tiden...

Så då vet ni mer av läget :-/..


Nervös

Såhär nervös som jag är nu vet jag knappt om jag vart förut.
På väg hem från Västerås så har jag vart tvungen att stanna två gånger för att spy av nervositet, inte likt mig. Men jag är så nervös så ni anar inte... :-(.

Jag har inte vart mig själv på flera dagar på grund av det som händer idag, tänk om alla människor kunde haft överseende med det också, men icke!
Blivit osams med 2st tack vare att de inte har någon som helst överseende med hur jag mår.
När jag är såhär nervös och mår dåligt så beter jag mig inte normalt och är riktigt grinig av mig, kanske inte så konstigt.
Men inte alla som har så många hjärnceller så de förstår det, men tack och lov är det deras problem inte mitt.

Vill bara att detta ska vara över NU !!! Vill inte vara såhär nervös längre :-(


Busiga hästar

Bus för fullt och fega Ari som inte vågar springa förbi mig


Pigga hästar

Tror inte att det är något större fel på Rut om man ska utgå från hur hon var idag. Hon fick tokspel i hagen och börja leka med de andra två :-)


Räkan del 2

Eftersom jag inte kan ha tre hästar för tid, ekonomin och orken så måste jag göra mig av med Räkan, det har jag bestämt.
Men det som svider i mitt trogna och sanna djur väns hjärta är att hon måste slaktas.
Förra ägaren vägrar låta henne byta hem. Räkan har bytt hem några gånger i sitt liv, trots att hon bara är 5år ( blir 6år nu i årsskiftet).
Visst det är inte snällt att låta hästar eller andra djur bli "vandringspokaler" men saken är den att det är ingen som vet, hon kanske skulle tycka det är kul att få komma till ett hem som ger henne massor av kärlek.
Eftersom jag bestämt mig att inte ha kvar henne så finns det inga känslor för henne, riktigt synd om en häst att bo hos mig när jag inte gillar henne.
Elakt att säga, men ni måste förstå att jag inte kan ha tre hästar, och när hon kom till gården var vi två som ägde henne och jag trodde det skulle förbli så.
Kruxet är att det kostar närmre 5000kr att ta bort henne, de pengarna har inte jag nu eftersom jag måste kolla upp Ruts hälta.
Så jag och hon blir tvingade att dras med varandra tills jag vet vad Rut kommer kosta. Och det känns inte snällt mot hästen!!

Så jävla synd om Räkan så det inte är sant.
Hon är världens snällaste och lamaste häst jag stött på, vem som helst kan ta hand om henne, hon gör aldrig något hon inte får. Hon är ung, som sagt bara 5 snart 6 år, fullt frisk. Hela livet framför sig.
Men nu ska hon dö för att förra ägaren inte vill att hon ska byta hem en sista gång. För skulle hon byta hem blir det bara en enda gång till, det kan jag gå i god för, men inte jag som bestämmer detta.
Jag vill ge bort henne till ett sista hem ( och vilket hem det vet jag redan), tycker att en så ung häst förtjänar det. Och jag vill absolut inte ge bort henne för att det är enklast för mig för att jag inte har råd nu!!
Den kommentaren blev jag sårad att höra, jag är en sann djurvän. Skulle aldrig göra något med ett djur jag inte tror kan bli bra.
Men som sagt jag kan inget styra Räkans liv eftersom jag inte kan ha kvar henne! Slakt nästa...


Räkan

Ja Räkan har det vart en riktig cirkus med.
Jag skaffade henne ihop med en annan tjej som ni vet. Allt gick riktigt bra och jag trodde att hon trivdes med allt, men sedan fick jag ett slag i ansiktet efter ca 5-6veckors ägande av Räkan.
Den andra tjejen ville inte ha henne för hon orkade inte med alla tid det tog med hästen !!!
Lite skumt för man borde vetat det när man skaffat häst, men men det blev det som det.
Så nu blev jag mer eller mindre "tvingad" att ha en tredje häst själv. Jag har varken tid, råd eller lust att ha tre hästar.. Finns inte på världs kartan att hinna med att motionera dem när jag jobbar mycket..
Blev konstig stämning (såklart) i stallet när vi träffades och i slutet så träffades vi inte alls.. Så för att slippa tänka på henne så bytte vi ägare på Räka och gjorde upp annat så hon gick ifrån ägarskapet.
Jag kan säga att jag inte är direkt vidare glad att som sagt "tvingas" äga en tredje häst själv.
Jag förstod att det kunde bli tjafs, bråk och annat strul men trodde absolut inte att det skulle bli såhär och framförallt inte såhär tidigt..
Synd om hästen, inte om oss människor i detta läge!


Grisarna

Kommer jag sluta så betyder det inte att jag slutar med grisarna. Absolut inte, inte så länge jag bor kvar på denna gård som jag hoppas göra länge :-).
Och katterna slutar jag givetvis inte med ;-).


Ari

Ari är det nog inte direkt några problem med. Mer än att han har känslig rygg, spatt och dåliga bak knän ;-).
Kan det bli mer problem än så?
Fast han klarar sin vardag om jag sköter han på rätt sätt.
Rätta sättet enligt mig är att värma upp han lugnt i minst 20min innan det börjas travas i både körning och ridning.
Använda Back On Track massor och ta ut någon som behandlar han emellanåt.
Och han behöver motioneras regelbundet för att må bra i kroppen.

Just nu när det är trassel med allt blir Ari ståendes vilket märks att han inte vill. Han blir aningen stel i bakbenen och han kan vägra komma i hagen.
Motionerar man han regelbundet visar han ungen stelhet och han kommer nästan jämt.

Ska jag sluta med hästar så ska Ari tillbaka till sin förra ägare Anna. Ari går inte att sälja eller ges till någon annan då Ari är väldigt speciell med stora bokstäver. Ingen förutom jag och Anna som förstår oss på han.
Kan inte Anna ta tillbaka han ska Ari somna in om jag bestämmer mig för att sluta, finns som sagt inga andra val med han.
Får man Aris förtroende fastnar man rejält för honom, han är en helt underbar häst.

Skrev nog inte om Rut, ska jag sluta med hästarna så ska jag fråga förra ägaren Monica annars ska hon ut på foder, säljas eller ges bort till rätt person. Hon ska inte tas bort !


Helomvändning

Jag har lite funderingar på att göra en helomvändning i mitt liv.
Det jag menar med det är vändning när det gäller min hobby och jobbet.
Jobbet tror jag inte det blir någon ändring på nu, funderat massor på att byta jobb, men jag trivs så pass bra i dags läget så dumt att chansa :-).

Däremot hobbyn funderar jag fortfarande på att göra förändring inom.. Och det jag funderat på är att sluta helt med hästarna.
Varför under många??
Jo helt enkelt att jag vet inte om jag orkar med allt krångel med dem längre. Krångel med Rut läser ni i ett tidigare inlägg och krångel med de andra kommer efter detta..
Får se vad "domen" blir på tisdag när jag åker in med Rut. Är det för mycket problem eller hur jag ska förklara tror jag inte att jag orkar krångla längre..

Enda jag gör är att kasta ut pengar och framförallt tid på en Hobby jag kan glädjas åt kortare stunder innan nästa problem kommer..

Mina tankar börjar därför vandra på någon annan Hobby. Nämligen att köra Cross, nu har jag aldrig kört Cross men alltid velat testa.
Jag ska provköra några gånger för att se vad jag tycker innan jag bestämmer mig och som sagt se hur det går med Rut..
Slutar jag med hästarna måste jag ha en annan aktiv Hobby, annars blir jag nog lätt en soffpotatis och det vill jag absolut inte bli eller vara.
Jag mår bra av att röra på mig, inte sitta inne i soffan jämt.

Stort beslut att göra, därför kommer det nog dröja ett tag innan det är bestämt helt..


Buzzador

Som många redan vet så är jag medlem i något som heter Buzzador.
Som Buzzador erbjuds man att vara med i olika kampanjer, kostnadsfritt eller till mycket reducerat pris på olika saker.
Kan vara allt möjligt man kan få testa. Jag har fått testat bland annat en router som heter wippies, Proiva drycken, sensodyne tandkräm, ansiktskrämer, hudkrämer, filmhyrning från lovefilm.
Fått chansen att testa en del under åren, dock mellan gångerna kan det dröja jättelänge.
Nu kom jag med i en kampanj, gången före det var säkert ca 1år..

Men nu har jag kommit med att få chansen att testa LOCOBASE Repair.
En kräm mot torr hud, det som verkar bra med denna kräm att man kan använda den överallt på kroppen, till och med som läpp balsam :-)!
Den rekommenderas av astma och allergiförbundet.
Även bra till de personerna som har problem med eksem som blir extremt torra.

Jag har aldrig testat denna kräm så detta ska bli intressant.
Fick hem paketet idag :-), så redan börjat testat den på hakan och läpparna, det är två ställen jag jämt är torr på om hösten/vintern.


Rut

Rut har vart till och från under en längre period. Hon har även haft hålvägg länge så hältan kan mycket väl ha med hålväggen att göra.
Hovslagaren karvar ur i hoven och då blir det obalans för många hästar och kan då leda till hälta.
Hade ute veterinären förra veckan som kollade Ruts tänder ( som var jättefina ) och sedan undersökte hältan.
Hon misstänkte att det kunde även vara en hovböld som är på gång, som gör att hon haltar massor och nästa sekund är hon bra igen. Hon trodde även det kunde ha med hålväggen att göra.
Har bokat tid hos en Hovslagare inne på Örebro travet, hoppas han är duktig så han kan säga vad hältan kan bero på.
Är det inget med hovarna måste hon in på klinik och kollas kotor, vilket jag hoppas slippa då det kan bli enormt kostsamt...
Vi får hoppas på det bästa för min prinsessa Ruts skull.

Jag har bokad tid nästa tisdag kl 13.00, alltså den 22:a nov.


Varför

En del utav undrar säkert vart jag tagit vägen i bloggandet..
Jag har helt enkelt inte orkat. Har en hel del problem med vissa grejer. Både små problem som man jämt har, men också några riktigt stora och allvarliga problem som gör att jag inte orkar...

Jag kommer inte sluta blogga, men vet bara inte när jag kommer uppta det. Kanske snart kanske längre fram..
Förhoppningsvis så får jag svar på två stora problem denna vecka. Då blir det iaf två mindre problem att tänka på hoppas jag..

Men då vet ni att jag lever, även om jag mår skit så lever jag.


Bärande

Mina grisar har fullt upp på dagarna när de är lösa i stallet. De när nämligen in nästan all halm från hästarnas boxar till sin egna box.
Snacka om egoister ;-).
Igår var Ruts box nästan helt tom på halm, Ari hade lite kvar och Räkans box var stängd.
Blir riktigt stökigt i stallet, men vad gör väl det när grisarna är glada :)


Svanar

Igår när jag hade vart hos tandläkaren så stanna jag och Emil till vid kumlas vattenpark eller vad de nu kallar det.

Det var 9st svanar och 5st svanungar som inte riktigt blivit vits men är på gång.
Helt underbart att se, var ändå 1nov igår och svanarna är kvar och det förstår jag då temperaturen låg på 10-12 plusgrader :-)!!!
Älskar svanar, kan stå hur länge som helst och bara titta på dem, Emil började dock frysa så vi åkte hem.


Ridlektionen

Det vart en riktigt bra och kul Ridlektion.
Jag fick "äran" att rida ridlärarens egna häst Zvans :)! Kändes riktigt maffigt att sitta på han, vilken häst!
Ingen aning vad han är för ras, grov som tusan, men inte grov som en ardenner utan mer muskelgrov, och hög så det var pall som behövdes vid uppsittning ;-).
Han var svår men samtidigt skitrolig att rida, ena stunden behövde man knappt göra något medan andra sekunden var man tvungen att kämpa som en idiot. Fick vara med på noterna hela tiden, och tog man han för mkt i munnen satte han upp huvudet och drog iväg ;-).
Vore skoj o få rida han någon gång mera nu när man lärt känna han lite.
Varför han inte går lektioner oftast är för att han blir för stark när han sätter upp huvudet och för ha kräver rätt mkt av ryttare när det blir för många nya sa läraren.
Just nu är en av de stora hästarna "dålig", Mars blev halt för ett tag sedan och inte gått lektion på länge men är tydligen tillbaka snart om allt går vägen så då fick Zvans hoppa in igår och inte är jag ledsen för det ;-).
Kul var det också att se att Sofie som ja rider med börjat gilla Ca-Do massor! Ca-Do är ju hur trevlig som helst så kul att andra tycker det med :)!!!

Skönt med en riktigt bra lektion och kul häst, nu är glädjen tillbaka, satt inte en enda sekund och tänkte på allt trist runt omkring mig igår och det var hur skönt som helst !!


Ridlektion

Idag är det Ridlektion som vanligt på tisdagar. Hoppas verkligen denna lektion kommer vara bra och rolig.
De sista gångerna jag ridit så har det inte känts roligt, mkt har det med hästen jag fått tilldelad. Vi trivs inte ihop, men det är en bra utmaning att rida han ändå.
Mkt har det nog med att göra att jag har en hel del att tänka på, både roliga och tråkiga saker och det gör att jag har jättesvårt att koncentrera mig en längre tid.
Men som sagt så hoppas jag på att de Ridlektion kommer vara bra och rolig så man får tillbaka glädjen att rida på skolan.
Om inte annat får jag träffa helmysiga och snälla hästmänniskor :)!

Nu ska jag först till tandläkaren och laga en tand, sedan hem o mocka o äta sen ridlektionen.
Tisdagar är = stressiga :-/


RSS 2.0