Vänta o vänta

Är inbackad och klar för att få komma in och lasta upp 30ton mat. Men givetvis måste de vara på lunch just när jag kommer. Så jag får vackert vänta på töntarna ;-), skulle få vänta minst 30min sa de...

Och sen ska det lastas 30,3ton = inte okej på mitt ekipage då jag får max lasta 30ton ( på grund av min vagn väger 17ton tom , många andra vagnar väger bara runt 10ton, alltså så väger min vagn mkt mer än vanliga släp, de flesta andra lastbilar får lasta runt 36ton), allt över är överlass o kan ge böter!! Men just i detta fall så har jag inget val än o lasta o va tyst..

Menmen antar att polisen sover på natten va ;-)


Sams igen

När Ari stegra sig häromdagen så blev han och jag jävligt osams som bara vi kan bli..
Jag blev livrädd så jag drev på som bara den med smackande och slag med tömmar ( JÄVLIGT dumt jag vet, men blev livrädd så visste inte vad jag skulle göra), Ari blev naturligtvis ännu mera stressad av det och den fortsatte turen var jag sur och han stressad.

Väl i stallet så gosa jag inte med han inte heller klappa om eller gav godis. Jag var sur och besviken på han och det märkte han!!!

På kvällen vägra han komma in så han var ute under natten och de andra gick in.
Dagen efter när jag kom ut vid lunch när jag vaknat för att ge dem lunch hö så "pratade" Ari massor dom han gör ofta. Tog för givet att det var för maten, men när maten var lagd på backen så gick han efter mig när jag va på väg ut.

Jag stanna o sa högt " nej ja har inga äpplen så gå jag är ännu sur på dig", då kommer han fram och lägger huvudet i min famn och låter mig krama hans huvud :-)!!! Det gör Ari aldrig utan man ska jämt klia hans rumpa.
Men han var hur gosig som helst, det var nog hans sätt att säga Förlåt!!

Och jag är inte sen att förlåta han i samma sekund som när han kom fram.. Gud mitt hjärta smälte när han gjorde så <3.
Bara han som kan visa så mycket att han tycker om mig och litar på mig.

Älskade fina, knasiga och bästa Ari <3


Funkar ju skitbra

Nya appen funkar ju riktigt bra.

Blir överskrift!! Det tackar jag för då jag smsat in inlägg förrut så blir det samma skrift som början av texten, men inte längre :)!!

Kan göra mellanrum i texten, gick inte att göra via sms.

Ska testa i detta inlägg o lägga in flera bilder i samma inlägg för det gick inte heller via sms så bara hoppad det går nu :-)!!

Enda är ju att bilden/ bilderna kommer under texten, jag är sådan som gillar att bilderna är överst men sådant kan jqg nog ändra mig på och stå ut med ;-)


Älskade armband

Detta armband köpte häromdagen, så fort jag såg det blev jag förälskad!!

Jag älskar armband som är i läder, tenn och silver. Detta armband är renläder med tenntråd och silverpärlor så kan ju inte bli bättre ;-).
Jag känner mig helnaken redan om jag tar av mig det. Älskar det massor !!!


Nya appen !!!!

Äntligen så har det kommit en app till Iphonen som underlättar att blogga. Rätt och slätt heter den "blogg.se" i appstore och är gratis.

Jag är helt överlycklig som jag väntat, sökt nästan varje och hoppats att den kommit, men NU så är den här och hoppas den funkar riktigt bra så inläggen blir bra igen.

Detta är första inlägget från den appen!


Tok AriIdag körde jag Ari, första backen sprang vi på lite, inte meningen men var ett helvete att stoppa han, men gick till slut.
Efter det så var Ari så jäkla taggad hela tiden så det gick inte att skritta han alls. Han försökte springa hela tiden så kändes som man slet han i munnen hela tiden :(, inte okej. Ska nu skaffa skarpare bett så jag kan "betsla upp" under en kort tid för att sedan hoppas på kunna ge ner igen.

Han brukar stegra lite grand vid helt stillastående, men brukar inte vara så allvarligt, men det blev det idag...
Ena gången stegra han så högt så han höll på att tappa balansen och falla bakåt... Snacka om rädd jag blev då, vet att jag tänkte " Hejdå Ari". Men TACK OCH LOV så fick han balansen och landade framåt.
Och ni ska inte tro att han blev chockad eller så, nejdå han skulle direkt börja rusa iväg.

**** Tokhäst***

Uppdatering ang renoveringen

Nu har jag inte tagit några nya bilder, men kan göra det idag så får ni se lite :).

Håkan har murat en hel del mera, nu är det en vägg, men mycket är det kvar. Det som är kvar är det som tar tid och måste pysslas med. Ni kommer se på bilderna.

Håkan och Henrik har dragit och kopplat in all el i stallet, lampan på gödselstacken och även lyse på höloftet :) !!!
Höloftet har jag aldrig haft lyse på under de fem åren vi bott här så förstå, jag kan se när jag hämtar hö hädanefter :D Woho ;-).
Gödselstacken hade jag lampa de första 2 åren, sedan gick den sönder och byttes aldrig ut så kastat ut skiten i mörkret i 3 år, men nu ser jag även där :).

Och bästa av allt, jag har nytt, kritvitt tak tillsammans med ny el, det är hur ljust som helst och sååå fint, blev ett helt annat stall :).


Presenten utav HåkanDet här året fick jag verkligen en riktigt gullig present utav Håkan.
Han hade vart inne och köpt en Outfit åt mig ;-). Fick Jeansleggings, vitt linne som räcker lite längre ihop med en stickad långärmad kort tröja i riktiga höstfärger.
Leggingsen var för små så de ska vi in och byta, linnet var perfekt och likaså tröjan. Tröjan är jag inte riktigt vän med då den är väldigt färgglad och inte alls färger jag gillar, men jag tänker behålla den och bestämt mig att börja älska den. Måste ju tycka det är kul med färg någon gång, eller hur ?

Jag tycker det var riktigt gulligt utav han att åka in och få råd utav dem som jobbade i affären om något som är snyggt och modernt ;-).

Ska lägga upp bild med kläderna på så fort jag bytit leggingsen.

PresenternaDen här muggen fick jag av pappa och Katrin när jag fyllde tillsammans med presentkort på Marieberg och jättefina rosor ( som jag givetvis glömde ta kort på innan de började vissna ).
Den där muggen har blivit en stor favorit att dricka te i varje dag, och visst stämmer texten på mig ? ;-) hihi.Den här Kockums stekgryta på 4l fick jag av Håkans pappa och hans sambo, tillsammans med en Orkidé. Vi har länge velat haft en stekgryta, men aldrig blivit av att skaffa någon och denna var helt underbar ! Använt den redan flera gånger och är riktigt bra.

Fick även en jättefin Stjärnöga och ett presentkort på Marieberg av svärmor och Öivind. Och även ett jättefin bollkrys av farmor och Nisse.Och dessa underbart sköna och supersnygga ridbyxor fick jag av Lina, så snällt så det finns inga ord. Jag är riktigt glad att få en sådan fin present av en vän.

Tack allihopa för att ni gjorde min dag jättebra. Riktigt bra presenter, jag är riktigt glad :)Ingen dressyr utan "sketen" travareMånga av er undrar nog varför jag skaffat denna lilla sak till häst..

Det var en dressyrhäst jag sökte till tusen, MEN jag har även insett att jag nog aldrig kommer ha råd till en sådan häst jag vill ha.. De hästarna kostar oftast minst 20.000kr och uppåt. Jag kommer ALDRIG ( om jag inte vinner på lotto ), att ha råd till en sådan häst. Och jag vägrar ta lån till en häst!
Denna gård jag bor på kostar för mycket pengar att renovera och rusta upp så jag har valt att prioritera vår gård framför min drömhobby häst. Jag älskar att renovera och pyssla med gården precis lika mycket som jag älskar att hållas med hästarna.
Hästar är inte gratis. det vet alla som vart i närheten av hästpriser. Att äga en gård är inte heller gratis.

Någon gång i livet ska jag ha min drömhobbyhäst... en häst som kan mycket om allt och inget varmblod, men det blir inte nu utan en annan gång i livet, jag hinner nog med att ha fler hästar med tiden ;).


Förlåt för fruktansvärt dålig uppdatering!...

img_0205 (MMS)

Förlåt för fruktansvärt dålig uppdatering!!!. Just nu har jag otroligt mycket att göra, stressar som en tok och då blir bloggen lidande. Förhoppningsvis på söndag så ska jag berätta vad det är som gjort att jag har massor att göra och tänka på :)! Jag kan iaf berätta att imorgon så stallas mina hästar in, jag vet att de båda två kommer älska att se att det ligger halm i boxen och förstå att de ska få sova inne... Och inte är det bara de som längtar utan även jag längtar som en tok att veta att de är inne vid ruskigt väder!!


Jag och Håkan gick en promenad igår, tog m...

img_1129 (MMS)

Jag och Håkan gick en promenad igår, tog med en Systempåse ifall vi skulle hitta svamp... Hmm kan man lugnt säga att vi gjorde, vi proppade systempåsen full ;)!!! Fanns massvis av tratt kantareller, så ska ut imorgon igen och plocka :). Vi äter inte svamp men älskar att plocka dem, så de ger vi bort. Dessa ovan ska Håkans jobbarkompis få då han gav oss en full Ikea påse och en proppfylld 30kg hundmatsäck fyllda med äpplen :D.. Morgon dagens plock om det blir något ska en kollega, 2 hästkompisar och Sofia få :)! Hoppas hitta/orka/hinna plocka så mycket så jag kan ge alla, annars kommer det fler dagar innan frosten kommer hoppas jag :)! Rogivande och kul och plocka så det gör jag mer än gärna :)


Dagarna går av bara fartenDagarna just nu rusar i hög fart förbi, knappt jag hinner med att tänka på vad jag gör. Har hur mycket som helst att göra denna vecka, fattar inte hur jag ska hinna med, men det brukar ordna sig.
På söndag har förhoppningsvis allting lugnat ner sig med det mesta :) !

Håller på i stallet för fullt, idag gjorde jag Rut, Aris och grisarnas box helt klart, finns en annan box som ska städas lite mera sedan är den också klar.
Börjar småfixat inne i sadelkammaren, måste få ordning ordentligt nu där inne.
Senast Lördag ska hästarna vara installade, men jag hoppas hinna stalla in dem redan torsdag.
Inatt när det spöregnade och blåste massor så tyckte jag riktigt synd om hästarna, tack och lov så stod de med tjocka regntäcken och de såg pigga ut när jag gav dem frukosten så kanske bara jag som är fjantig ;).

Idag har det hunnits med en hel del på "To do Listan" har även hunnit vart ute med hästarna och där emellan har jag ätit och nu ska jag snart åka till lugna jobbet :).

I fredags fyllde jag år så helgen som vart har det vart kalas och allt fix med det, mer om det imorgon :)
Fick riktigt bra presenter och allting var hus trevligt som helst.

Just nu en period dricks denna dryck i män...

img_6766 (MMS)

Just nu en period dricks denna dryck i mängder i min mun.. Så är det när man har magkatarr, nästintill magsår.. Losec, A-fil och activia är riktigt bra vänner då :)


Prooooosit, !! Ganska så roligt det där me...

img_1585 (MMS)

Prooooosit, !! Ganska så roligt det där med nysningar egentligen. Jag nyser nästan exakt likadant varje gång. Två snabba efter varandra, sedan dröjer det en liten stund och så nyser jag en gång till. Håkan nyser ca 4-6st direkt efter varandra eller nästan samtidigt så fort nyser han. Hur nyser ni ?, har ni tänkt på om det är ungefär likadant varje gång ? :)


Stora fråganRäka eller inte räka.. Det är den stora frågan faktiskt idag, fast eftersom jag gillar räkor stora som små så blir det nog en räka :) !

Lider lite med mina hästar inatt. Har fort...

img_4060 (MMS)

Lider lite med mina hästar inatt. Har fortfarande inte fått allting klart i stallet så hästarna kan gå in och sova på nätterna, så inatt i stormen får de vara ute :(.. Har hur dåligt samvete som helst!! Så denna vecka ska allting i stallet bli klart så de kan stallas in på söndag kväll senast !! Får hoppas jag hinner med allt tills dess så de kan få gå in och sova, vet att de vill göra det.. Speciellt Rut vill sova inne, hon är riktigt grinig på allt och alla så hon är nog bra trött.. Men sätta fart är det jag ska göra från och med imorgon, för nu ska de in !


Uppdatering om stallväggenBilderna vart mörka, glömde ställa om kameran och orkade inte gå upp och ta nya så ni får helt enkelt nöja er ;).

Händer i alla fall lite grand, fönster ramen gjordes igår och rätades in och trycktes fast. Håkan mura upp 3 rader till, tar inte mer än max 3 rader i taget så det hinner sätta sig ordentligt innan nästa gäng stenar kommer.Håkan flyttade även ut stödet som är till valvet ovan dörren, stod lite väl nära förrut när man gick in med hästarna, så var lite nervös för att de skulle välta omkull den, men nu är den flyttad och förankrad.
Och det är inte dörr karmen utan enbart stöd.Börjar hända en hel del, gått fortare än vad jag trodde från början att det skulle gå, trodde det skulle ta tid, strula och så vidare. Men Håkan tycker nog det är lite roligt att göra lite annorlunda grejer mot vad han är van med och så flyter det på när han murar så det är kul :).
Ska in och köpa mera stenar för att sedan fortsätta imorgon eller onsdag med murning. Går åt lite stenar kan man säga och murbruk.
Personligen tycker jag det är snyggare med stenvägg, så jag skulle ha velat behållt den så, men det ser bara dumt ut om vi inte ska göra om hela ladan och det hade vi inte tänkt för så roligt är det inte ;).
Och finns annat att lägga pengarna på som är viktigare :)

Städa stallIgår var jag riktigt duktig, skulle sopa tak och väggar i stallet för att få bort mycket damm, men jag fick den briljanta ideén att ta fram högtrycksluften och blåsa bort allting.
Sagt och gjort, in med kompressorn och så började det blåsas....Tak... Väggar... Golv.. Kan ju säga att jag aldrig haft så mycket spindelnät och spindlar på mig någonsin och jag fick inte ens panik ;).

Kanske inte den direkta smarta ideén om man är lite skeptisk mot spindlar, men jag måste få säga att jäklar vad städat det blev, dock så släppte färgen massor från övriga stockar/tak som inte är målat, men det får man ta.
Nu är det så rent och snyggt ! Även foderkistan fick sig en dammsugar omgång och ordentlig rengöring.

Taket är nästan helt färdigmålat ( i gången ), ska måla det lilla sista idag och måste få säga att det blev riktigt bra ! Ljust och fint, blir kanon när nya elen kommer upp också.

Idag ska det slipas golv på ett par ställen för att sedan gjuta igen lite ojämnheter i Aris box och på ett annat ställe i stallet.
Ska se om jag hinner måla fönstergallret som Håkan gjorde i fredags åt Ruts fönster :). Kul med nytt galler, slippa sätta in det gamla äckliga.
Och så ska det flyttas tillbaka alla saker som flyttades ut och undan igår när jag lös på högtrycksluften överallt :).

Köp inteOM det är någon som är lika korkad som jag som funderar på att köpa denna grej ovan så gör det INTE !! ;)
Stod att det skulle lukta så gott i diskmaskinen när man hängde in en sådan och det skulle hålla lukten i över 60 tvättar.
Eftersom våran diskmaskin är helt mongo, ( spelar ingen roll hur ofta man rengör den, luktar ändå, skitmaskin ! ), så köpte jag en sådan för att testa.
Men den luktade riktigt illa från första stund och inte nog med det så all plast men diskade i maskinen tog smak av den illa luktande doftgrejen.
Nä fy fasiken, köp inte !! Våran åkte i soporna efter 3 tvättar.

Tv tittandetJag har faktiskt öppnat första säsongen av Gilmore Girls, har till och med kollat på 2 hela cd skivor a 4 avsnitt per skiva :). Kommer gå sakta att plöja igenom alla säsongerna, men det gör mig inget. Har inte bråttom att titta på dem och så har jag massvis av saker att göra utomhus innan vintern så då tittar på sällan på tv :)
Men jag älskar Gilmore Girls !!! ;)

Arbetsveckan hat påbörjats och den börjar ...

img_6245 (MMS)

Arbetsveckan hat påbörjats och den börjar med bilen ovan.. Den scanian kör jag varannan söndag. Idag känns det sisådär att köra den. Den varnar för motorfel, motorn rusar och varvtalet  är högre än normalt. Ringt och anmält detta och får till svar " blir det värre så ring ut jouren annars kör bara", känns riktigt tryggt när man ska upp och lasta 30ton.


Ibland så lastar man väldigt tungt för sta...

img_2432 (MMS)

Ibland så lastar man väldigt tungt för stackars lastbilen ;) Kanske lite för mycket tror jag, 84 ton är väääldigt mycket överlass. Misstänker att de skrivet ganska så fel då jag hade enbart 32ton lastat och inga 84ton :).


Idag fick Ari en lättare släng av foderstr...

img_9432 (MMS)

Idag fick Ari en lättare släng av foderstrups förstoppning igen :(!!! Tycker inte det är länge sedan han fick det, kan säga att lite oro över det hela finns det.... Bytte hage på dem och i samband fick de lite hö i hagen, Ari hann bara ta någon tugga så började han pipa direkt. Förstod direkt vad det var men jag fick inte fånga han :(!  Lurade till slut han med hjälp av lite betfor och pellets så jag fick tag i han och kunde massera strupen. Verkade ha släppt när jag åkte till jobbet, Håkan tittar till han nu på kvällen, fick nyss samtal om att det var väldigt lugnt i hagen! Lilla gubben, syns att det gör ruskigt ont på han när det blir så och jag är så hjälplös :(!


Ny ridhjälmJag skulle verkligen behöva köpa ny ridhjälm, vet bara inte vilken dock. Vill eller kan inte lägga en hel förmögenhet, men samtidigt så ska hjälmen vara skön och gärna något snygg med så då kostar det kanske något mer, men jag skulle aldrig falla mig in och lägga flera tusen på en ridhjälm... För jag undrar verkligen varför en sådan dyr hjälm skulle kunna skydda mer än en hjälm för runt 1000 lappen ?! Jag tror man köper märket mycket när man köper dyra hjälmar.
Svårt med hjälmar, men ska in till Till Häst någon dag och titta vad som finns :)


Rolig sakIdag fick jag och hästarna besök av en trevlig person. Vi får hoppas att det går som jag och hästarna hoppas på. Vill inte riktigt berätta det ännu, utan kommer när det känns mera "rätt" :).

Gårdagens ridlektion fick jag rida Ca-Do, riktigt dressyrlektion. Ridläraren körde musten ur mina ben men ack så roligt det var och det var en helt underbar lektion !!
Allting bara föll på plats och det gick kanon för både mig och Sofie. Ca-Do var helt enorm, den hästen vill jag verkligen sälja om hon blir till salu någon gång. Känns som vi är menade för varandra, hon förstår vad jag vill innan jag ens bett henne om det. Lite stel i höger sida så där får jag kämpa en hel del, men så fort man lösgjort henne så funkar det fint, vänster sida är mjuk redan från början så allt vi gör i vänster varv/håll fungerar det direkt.
Alltså vilken känsla !!!

Svar om problem

Anonym om Ari tömkörs:
Jättefin! Men det är ju de flesta hästar ;)
Tänkte höra om du har nåt tips på hur man ska göra, har 2 problem, det första är att när jag tar den ena hästen med ut för att rida så står den andre o ropar (gnäggar) konstant efter henne, vilket gör att hon vill bara hem. Probelm 2, rider man förbi en hage med andra hästar så blir hon livrädd, tror att det är så att hon inte ser att dessa hästar är inhägnade utan hon tror att de kan anfalla henne, o eftersom jag rider så är hon inte fri att kunna försvara sig, hon gör helomvändning o springer hem, helst kastar hon av mig på vägen med, så hon kommer fortare hem... Vad gör jag???!!
Hur gick det med Ruts hov?

Börjar med att säga Tack :) Och så kan jag berätta att Ruts hov verkar vara mycket bättre, men svårt att säga. Det märks vid varje gång hon skos om. Sist hon skoddes om verkade det gå åt rätt håll iaf :).

Svårt att hjälpa dig med problemen, inga roliga problem alls du har :(.
Jag har samma problem som ditt första, Rut står också och skriker efter Ari hela tiden när jag är ute själv med han. Hon blir nervös och bara springer i hagen, men har märkt att tar jag in henne och låter henne stå i sin box och äta hö medan jag är ute med Ari är allting lugnt, då säger hon ingenting.
Har du din inne eller ute i hagen när du är ute med den andra ?
Ari vill hem ibland, men är jag bestämd att vi ska gå så gör han som jag säger.

Ditt problem 2 verkar vara riktigt jobbigt :(, Är din häst väldigt undergiven ?, Har hon dålig syn ?.
Jag skulle inte välja att rida henne förbi en sådan plats utan leda förbi henne, hästen ser ofta sin ägare/ryttare som en trygghet när man är på backen mer än när den är på dess rygg.
Jag har några platser som mina kan bli skrämda för, då hoppar jag alltid av och leder förbi dem och hoppar sedan på igen efter de lugnat sig. Jag vill inte pressa dem eller tvinga dem förbi när jag sitter på ryggen för då blir det lätt som det händer för dig.. att hästen kastar av en, inte med mening utan för att den blir skrämd och det kan hända riktigt otäcka olyckor.
Så mitt tips där är att leda förbi hästen och även kanske gå ut med hästen på en promenad, mycket förbi den "hemska" platsen. Träna lydnad från backen så hästen litar mera på dig osv.

Det är jättesvårt att försöka hjälpa dig med problem man inte ser med själva ögat, lättare när man ser hur hästen reagerar. Antar att du spänner dig också när ni börjar närma dig platsen med hästarna ??, sådant känner din häst lång väg och blir då också stressad.
För att försöka undvika olyckor skulle jag leda förbi hästen än att riskera att bli avkastad. När väl hästen går förbi lugnt där ( kan ta väldigt lång tid och många gånger ) så skulle jag testa att sitta upp men kanske ha med någon som går mellan din häst och de andra hästarna som en "skyddsplåt", och sedan om det går bra testa helt själv.

Svårt att ge tips, men berätta gärna hur det går för er ! :)
Och tänk på att försöka ta det säkra före det osäkra, ett liv är väldigt kort :)

Ari tömkörs

Visst är han snygg min pojke eller vad tycker ni ?? Kan ta både positiva och negativa kommentarer :). Vet att han har lite dåligt med ryggmuskler och muskler över lag. Men bara för att hobby motioneras så tycker jag han är riktigt snygg min fina Ari !!


Vi som har så lite att göraI söndags kom Janne och Emil hit för vi skulle pilla bort lite mera av putsen som slöppt och även börja mura om denna vägg som vart riktigt dåligt länge.
Vi skulle då passa på att bredda stall ingången för vagnen gick precis ut genom dörren vilket betyder att så fort Ari råkar svänga lite för tidigt går vagnen in i dörren vilket inte är bra. När Håkan skulle börja bredda dörrhålet så....
Rasade en hel del mera av väggen, den var en aning mer dålig än vad vi trott....
Insåg väldigt snabbt att det inte blir klart i söndags..
Såhär mycket tog vi bort, en hel del och det är ett väldigt stort hål nu, stallet är med andra ord väldigt luftigt. Ingen kan anklaga oss för att ha dålig ventilation i stallet åt djuren ;)
Suck kan man tycka, men men bara att börja på att mura upp ny vägg och det har redan på börjats.
Ska ta bilder på det allt eftersom så får ni följa uppbygget.
Kommer ta mer tid, lust, ork och pengar än vad vi trott, men ska man se det på den ljusa sidan så blir ju väggen bra och stabil efter det :) !
Och så kommer jag få nya stalldörrar vilket också vart i stort behov av länge. Men det tar sin lilla tid att mura för man kan inte ta allt på en gång utan måste få sin lilla tid på sig att sätta sig.
Och till råga på allt så har Håkan gått och blivit sjuker, så det tar tid då. Men vad gör det ? Inte har vi bråttom iaf :)
Hästarna kommer dock tycka det är skumt när de väl blir installade att väggen ser konstig ut, men de överlever :)


Nytt körtäckeIgår kom detta fina körtäcke hem som är till Ari i vinter. Det är fodrat och verkar vara väldigt gosigt.
Han som är känslig i ryggen och länden vill jag hålla varm under vintertid när han körs så detta täcke kommer bli helt perfekt !
Och på köpet så gör det inget att det är skitsnyggt ! Svart är det, bilden visar färgen lite skumt.

2 år med fina AriIgår var det 2 års dagen med Ari. 2 år sedan jag hämtade honom i SuraHammar. Man brukar säga att tiden går fort när man har roligt, för jag tycker inte det känns som 2 år sedan jag hämtade honom.
Men roligt vet jag inte om jag kan säga att jag haft hela tiden med Ari, det har vart väldigt mycket upp och ner.
Många gånger jag funderat över att kanske lämna tillbaka han eller slakta, men hela tiden har jag sagt till mig själv " Nä en chans till får han" och sådär har jag sagt mååånga gånger så undra hur mycket chanser han fått egentligen ;).
Men jag är inte den personen som ger upp direkt med djur, skulle aldrig falla mig in. Har man skaffat sig ett djur får man baske mig ge det en chans ( eller flera ) också  :)
Ni som följt med under Aris gång hos mig vet hur han och jag haft det, långt ifrån lätt många gånger.

Men jag ångrar ingenting, all tid, svett, tårar och framförallt svordomar man har lagt ner på honom och det kommer garanterat bli mera av allt det jag skrev nyss, men det är det värt.
För innerst inne är Ari världens underbaraste lille tokstolle, när han är på sitt bästa humör finns det nog ingen häst som slår han, inte ens Rut faktiskt. Det är bara Ari som kan vara sådär Mysig som bara han kan, går inte att förklara när man inte känner han.

Jag vet nu att han trivs hos mig även om han faktiskt skulle må bättre av att ha ytterligare en kompis till i hagen, tror de båda två skulle vilja ha en till "flockmedlem" för att de ska coola ner lite. Ingen av dem är direkt ledare så en ledare skulle de vilja ha eller att någon annan häst kommer in så Ari eller Rut får träda fram som ledare.


Jag vet också att Ari litar på mig till nästan 100%, och det känns och märks. Han är fortfarande emellanåt väldigt tokig och het, men så kommer han alltid att vara misstänker jag och det är bara han som mår dåligt över det, inte jag eller rättare sagt hans organ och mage mår dåligt av hans stressande.

Jag älskar dig min lilla knasboll Ari O. spelar ingen roll vad du gör, även om man hatar dig för en stund så älskar jag dig lika fort igen eller alltid innerst inne :).

Hur mycket trassel och bråk vi haft Ari och jag så har vi även haft riktigt kul också ihop, det får man aldrig glömma :).

Fina Ari som bott i Hjälmsätter hos mig i 2 år och de åren kommer bli många flera får jag hoppas :)

Lite andra djur hos ResmorenFinns inte bara två vackra stora hästar hos Resmoren utan en hel del andra djur med.Ser ni skillnaden på den lilla killingen och stora Britta ? :)Så söt, ville plocka med den hem på direkten. Den hade ju faktiskt fått plats i mammas knä ;)Riktigt litet yrväder och massor med bus.Fina Knutte, ligger som en kung :)
Och så hade de en shettis som kom på att bakluckan var ju faktiskt öppen på en bil och där i stod det ju en hink med kraftfoder i, mums mums tyckte hon :D haha.


Lite bilder på Hägge & BrittaFick endast en enda riktigt fin bild på dem av alla bilder jag tog och det är denna ovan :) Skitsnygga parhästar !!Fick stå och vänta, inte alls kul när vagnen var vänd hemåt :)Häggrid är väldigt ovan på både körning och speciellt parkörning så han gick väldigt mycket i sina egna lilla tankar och lät snälla Britta ta hand om hela lasset :)

Här syns det att Hägge knappt tar i alls medan Britta kämpar för fullt, så snäll häst Britta !!Men här syns det allt att kusken sagt till att Hägge allt får ta och hjälpa till med vagnen ;)Här tar däremot Hägge hela lasset själv, så det tar sig :)Och väl hemma fick han stå och mumsa i sig välförtjänta äpplen :)

Så duktiga båda två, helimponerad av Britta som "tog hand" om Hägge hela tiden. Hon är en van körhäst som nu ska hjälpa "lilla" slyngeln Hägge att bli en van körhäst och det tror jag Britta kommer fixa otroligt bra !
Häggrid var enormt duktig för att knappt vart ute alls som parhäst !!

Riktigt kul att få åka med dem, en hel del mäktigt med så stora hästar :)
Häggrid besökI lördags så åkte jag hemifrån ca 09.30, åkte till Fjugesta och hämtade upp mamma och Emil. Sedan bar det av vidare upp mot dalarna. Restiden skulle ta ungefär 2.5timmar enligt eniro kartan. Nu är det nästan 2 år sedan jag var hos dem och lämnade Häggrid, jag har ganska så bra lokalsinne så mindes en hel del efter vägen.
Men när kartan talade om att jag skulle svänga av så blev jag väldigt osäker, stämde inte alls med hur vi åkt upp med Hägge. Började åka in på den vägen men vände snabbt då jag insåg att det blev fel. Följde lite instinkt och kartan så blev det rätt en hel del efter det.
Men sedan sa kartan igen att vi skulle svänga av då blev jag också osäker för kände inte igen mig, men namnet på skylten kände jag igen att de bor åt det hållet så vi svängde.
Kan tala om att det blev HUR FEL SOM HELST !!!
Vi vände flera gånger, knackade på hus ( fast ingen var hemma ), men efter väldigt mycket OM OCH MEN och jävligt dåliga vägar så kom vi fram, sisådär nästan 1 timme försent :(.. Jaja fram kom vi iaf :)

Väl framme så fick vi lite mat och så börjades det pratas, sedan var det dags att gå ut och hämta Häggrid och britta i hagen för vi skulle få ut och köra par ihop med dem :) !!

Tror inte Häggrid kände igen mig direkt vilket var skönt för det visar verkligen hur bra han trivs hos sin nya familj. Men fy fasiken vad stor han blivit, riktigt glad att han inte är i mina ägor, skulle inte vilja äga en sådan stor häst ;)
Dels hade han vuxit på höjden ännu mera !!! hur nu det är möjligt ;)
Dels hade han breddat sig enormt över bogen, halsen, huvudet, rumpan ja allt egentligen. Han har gått från att vara en tanig ardenner till en enormt stor ardenner.
Han har en hel del kvar att sätta runt omkring kroppen, mycket muskler och det får han när han tränas. Men han ska nog breddas i bogen mera och halsen kommer nog troligen bli ännu bredare.
Han var skitsnygg !

Och han verkligen hittat sitt hem där han trivs ihop med sin tjej Britta, syntes lång väg att det var hans tjej som han tog hand om. När vi körde så gick han hela tiden och pillade på henne och väl hemma så hade han full koll på vart hon tog vägen hela tiden, jättegulligt att se att de trivdes ihop.
Britta och Häggrid är nästintill exakt lika stora och är skitsnygga som parhästar.

Fredags( Bilden gör inte kappan/jackan rättvis överhuvudtaget, långt mycket snyggare i verkligheten och på )

I fredags var jag ute på Marieberg och runt omkring med Lina lite sådär snabbt. Var i flera olika butiker, startade på Stadium Outlet där köpte jag 3 pikeér och ett par mjukisbyxor, helt underbara mjukisar !
Vidare till, hmm butiken jag aldrig minns namnet på eller jo nu tror jag, Supersale tror jag det hette. Där köpte jag en varm luvjacka.
Vidare till djurmagazinet där det köptes kattgodis, klart mina fina katter ska skämmas bort :).
Sedan till blomsterlandet där Lina köpte krukor, sedan bar det av till Hööks där jag köpte lite lädervårdsgrejer, varsina grimmor och reflex till deras svansar vid uteritter.
Sedan åkte vi in till själva Marieberg där Lina skulle byta någon tröja och jag var egentligen färdighandlad, men så sprang jag på en skitsnygg kappa. Provade och den satt som gjutet så den fick det också bli = SUPERNÖJD !!

Sedan skulle vi käka, klockan var rätt mycket sisådär tjugo över sju, då hade de plockat bort all mat överallt, fanns inte ens någon sallad. Lite dåligt måste jag tycka då allting stänger åtta.. Fick bli Max istället vilket inte är så gott, det enda som är riktigt gott är deras Chili cheese, men det var slut ?? Snacka om förvånad jag blev det när tokiga tjejen talade om det ;).

Sedan bar det av i ilfart till jobbet för vidare mot Västerås och lasta Ica, vad annars :)

En sådan här liten sak köpte jag mig sist ...

img_2703 (MMS)

En sådan här liten sak köpte jag mig sist jag var i affären. En doftsnurra till diskmaskinen. Jag hatar när diskmaskinen luktar illa under tiden man fyller den så denna snurra ska försöka göra så det doftar godare. Den luktar inte jättegott men godare än gamla matrester :)


HatarFinns lite saker jag verkligen hatar här i livet:

- Trånga utrymmen, har stark klaustrofobi. Till och med trånga lägenheter/hus kan jag känna av paniken, men oftast där räcker det med att öppna ett fönster ( konstigt jag vet ). Men går toadörren i baklås får jag panik direkt, hiss åker jag aldrig om det finns trappor ( oavsett hur långa trapporna är så går jag ). Enda hissen jag vet såhär på rak arm som går bra är på Marieberg, barnhissen den är glasad så man ser ut så den gör mig inget.

- Att bli fasthållen, tror det är klaustrofobin som gör sig påmind även där. En kram okej, men håller personen i mig för att larva sig får jag panik direkt. Kommer det någon bakifrån och slänger som om halsen för att fjanta sig får jag också panik och kan börja slå direkt, inte bra om jag råkar hålla i något, men det är ren reflex.

- Skrik, jag verkligen hatar när folk skriker eller höjer rösten mycket. Jag hatar även barnskrik, får ren panik där med oavsett vad ungen skriker över. Gillar inte folk med höga röster heller, men det går att acceptera, men skrik då går jag därifrån. Och barn som skriker vill jag helst inte vara i närheten av.

- Folk som klagar över pengar, fast de har pengar. Finns en hel del folk här i livet som klagar över hur fattiga de är fast nästa dag kan de åka ut och shoppa något för en hel del pengar. Då är man väl inte fattig eller ?, finns så mycket folk här i världen som verkligen ÄR fattiga. Inte råd att äta, klä sig eller något, familjer som bokstavligen får vända på varenda krona eller panta för att ha råd med mjölk, det är fattighet.
Bättre att säga att man inte vill lägga pengarna på ditt o datt eller bara hålla tyst.

- All sorts misshandel, oavsett om det gäller djur, barn, vuxna så gillar jag det inte. Förtjänar personen det för den gjort något riktigt dumt, okej det kan jag förstå. Men helt oskyldiga vuxna, barn och djur blir jag arg att höra över när de åkt på misshandel. Och vad folk än säger så kan ALDRIG ett djur och ett barn förtjäna att bli misshandlade, de har aldrig gjort något fel utan det är ägaren eller vuxna människorna som gjort något fel från början.


Vet ni vad jag ska göra hela hösten och vi...

img_9842 (MMS)

Vet ni vad jag ska göra hela hösten och vintern? Jo nämligen att ta det jävligt lugnt och försöka varva ner genom att gosa ner mig i soffan och titta på Gilmore Girls :)! De 3 första säsongerna kom hem till mig idag och så fort de är avverkade så kommer de andra säsongerna hem :)! Bästa avslappningen är att titta på en slö tittar tv serie ;)


Alltså vare sig Rut eller jag kan göra oss...

img_7632 (MMS)

Alltså vare sig Rut eller jag kan göra oss bra på bild :D haha. Red runt i skogen idag och hon var stressad som bara den. Travade en hel del och hon skötte sig fast det giv fort ;). Hon var glad när vi kom hem så lite kul var det allt tror jag hon tyckte. Håkan skulle försöka ta lite fina kort på oss, men inte ett enda blev fint, haha. Men tanken var god :) Nya sadeln är iaf superskön att rida i och tycker den passar henne bra :)


Grisarnas promenad

Idag hade jag och grisarna våran första promenad tillsammans ute på vägen :)!! Men inte lätt att gå med en liten fegis ( Östen ) och en som bara ska springa hela tiden (Staffan). Men de var riktigt duktiga, dock fick Östen lite panik när det lät som det kom en bil och jag ville få in han på kanten, det vägrade han. Så nästa gång blir det en bunke med godis i som skramlar, då kommer han direkt utan panik ;). Jätte duktiga var de !


Hälsa på förra hästarGlömt att berätta att i somras hade jag och Rut besök av Ruts förra ägare :), riktigt supertrevligt.
Vet dock inte om Rut kände igen henne för hon visade inget sådär speciellt. Men Rut är inte direkt någon häst som visar direkt jättemycket vad hon tycker om folk och inte, hon är jämn mot alla människor hon stöter på :)
Alltid lika snäll och glad från marken, dock från hästryggen så testar hon gärna om det är någon som försöker ställa krav, men inte riktigt kan. Då kan hon bli lite tjurig ;)
Vi myste med hästarna, fikade, promenerade och hade det allmänt jätte trevligt. Tror hon tyckte det var kul att se hur Rut bor och att hon trivs här, jag misstänker iaf att Rut trivs här :).

På lördag är det min tur att hälsa på min förra häst, Häggrid. Skulle ha åkt för två helger sedan, men han var halt och det spöregnade så vi stallde in. Han är fortfarande inte bra, men jag åker upp ändå. Meningen var att vi skulle köra en sväng med han, men går inte nu. Men gör inget, jag vill bara hälsa på han, få klappa och prata med han :). Finns ju flera chanser att komma upp och få åka med han när han är bra.Skenet bedrarI måndags när jag hade inne hästarna så fick Rut gå in i boxen, väl där inne så pinkade hon, tog någon enstaka tugga hö sedan suckade hon och somnade, snacka om trött.
Ari stalldes på gången för jag skulle börja köra han, när jag började borsta han så började han gäspa direkt. Han gäspade konstant under tiden jag gjorde iordning honom inför körning.
När allt var klart så stod han och flimmrade med ögonen, precis som om han skulle somna vilken sekund som helst.
Jag kramade om hans huvud samtidigt som jag smekte nosryggen, då slappnade han av helt i mina armar och somnade, så himla sött. Jag fick ganska ont i ryggen direkt ( de är bra tunga ;).. ) men vi stod sådär säkert runt 10min. Han sov som en stock.
När en häst gör sådär så litar den på en till 100%, Ari har aldrig gjort sådär innan så jag blev riktigt glad.
Men Ari har förändrat sig helt den sista månaden bara, till det bättre, så himla mysig hela tiden :).

Men jag tog ut han och hoppade i vagnen, han gick hur slött som helst och jag funderade nästan på att vända och låta han sova inne, men när vi väl börjat jogga lite grand så piggnade han till direkt och var med på noterna.
När han var uppvärmd och vi skulle trava på lite mera så tog han tag i bettet och nästan stack.
Galopperade i full fart och tyckte livet var askul, men det tyckte inte jag ;)
Fick stopp på han, men efter det gick det knappt att skritta med han. Han var superpigg och glad :) !
Så jag misstänker att han vilade upp sig så han skulle orka busa :)


RSS 2.0