Äntligen vatten !



I veckan som vart har vi haft en del problem med vattnet hemma. I onsdags när jag vred på kranen i köket hände det ingenting. "F*n var min första tanke, hur i helskotta kan det frysa nu när vi isolerat som idioter när vi har renoverat och dragit nya vattenledningar" !!
Började undersöka det hela, men fattade inte vad det kunde vara, verkade inte som det hade fryst utan som något annat konstigt.
Håkan höll på in på natten med allting, men hände ingenting.
Efter mycket telefonsamtal till Janne på torsdagen så fick vi tips om att dra upp Pem slangarna ( vattenslangarna ) i brunnen för i slutet sitter det en backventil som kan sätta igen sig.
Snälla Henrik kom och hjälpte oss med att dra upp slangarna, 35m långa, men det var inget fel på backventilen, så ner med slangarna igen.
In och försökte få igång allting, men hände inget !!

Efter många timmars försökande så skruvade de isär pumpen och där var felet ! Pumpen hade både fryst sönder och skurit ihop. Så det var inte mycket att hålla på med. Fick åka iväg till Henrik och hämta hem vatten mitt inatten till alla djur, man trodde ändå in i det sista att vi skulle få igång vattnet så man väntade in i det sista.

I fredags så köpte snälla Henrik ut en djuphålspump, blev det billigaste alternativet, plus att vi slipper höra pumpen inne i huset och blir mera utrymme i groventrën så kunde kanske inte bli bättre ;).
På kvällen så drog vi upp slangarna ur brunnen igen för de skulle bytas ut helt och röjde järnet överallt så när Henrik kom så skulle det bara vara att sätta ihop allting.

Henrik kom senare och efter ett par timmar eller något var allting klart, och vips så rann det vatten ur kranarna igen, eller nja vatten är synd att säga, det var mera lervätska :D. Så det fick stå och rinna tills igår ( lördag ) kväll, nu är det ganska så klart så det går att dricka.

Summa sumaro, ca 11.000 kr fattigare, men betydligt mycket gladare är vi =) =). Känns som en bra investering till denna gård. Och känns otroligt skönt att vi inte ska fira någon jul för det hade ändå inte funnits pengar till det efter denna kostnad och andra stora kostnader som två trasiga bilar osv osv.

Man blir ganska glad över det lilla här i livet när man har så mycket strul som vi har med allt !
Människor som bor i lägenhet är ganska så bortskämde är min åsikt ;).
Men trots allt och innerst inne skulle jag aldrig vilja byta bort att bo i eget hus mot en lägenhet. Jag älskar att ha eget och bo på landet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0