Fredagens dränering



I fredags kom Micke hit med grävmaskinen. Börjades gräva för fullt. Gick riktigt bra i början, tills vi kom till första kröken på huset. Där trodde de att de hade grävt sönder en vattenledning, för det bara rann vatten.
Insåg ganska snabbt att så var inte fallet utan det var vatten i marken som kom.
Troligen källvatten eller vad det nu kan vara.



Vi trodde vi kunde ha sådan tur att vi kunde gräva hela vägen ner till diket och låta vatten rinna av innan vi dränerade, men det kom bara mer och mer vatten hela tiden så det var att börja leta rätt på någon som hade dränkpump.
Håkans snälla chef stallde upp och lånade ut sin. Tyvärr så funkade den bara ett tag sedan la den av. Varför vet ingen.
Micke och Håkan ringde som tokar runt och lyckades få tag i en annan dränkpump.




Tyvärr så kunde vi inte dränera klart överhuvudtaget i fredags, var alldeles för blött så jordväggarna bara rasade när grävmaskinen närmade sig.
Vattennivån från början var runt 30cm, pumpade ut det på kvällen, pumpen skulle stå och gå under natten, men hade tyvärr lagt av. Så fick pumpa ut ytterligare runt 20cm vatten på morgonen igen. Då la pumpen av och innan nästa pump var här så fanns det ytterligare 20-30cm vatten..
Rinner hela tiden.



Det jag inte förstår med allt detta vatten är hur huset har kunnat stått still i alla år. Troligen har det vart vattenrikt i backen under alla år. Huset är rejält byggt, det kan man lugnt säga =)
Tack och lov att vi inte har källare utan enbart krypgrund.


Kommentarer
Postat av: Sandra

Oj, det där kan inte vara direkt bra för grunden?

2010-06-20 @ 14:30:36
URL: http://musikoffer.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0