Kolmården lördag

Vaknade upp tidigt på lördagen för att hinna med att äta frukost och göra sig iordning i lugn och ro. Kl 10.00 öppnade djurparken så vi var framme strax innan, var faktiskt inte så mkt folk som vi trodde. Enda gångerna man riktigt märkte av allt folk var vid föreställningar inne på parken =).



De har en lite inhängnad där alla får gå in och klappa på djur. Finns minigrisar, dvärggetter och höns som går där =). Självklart blev jag där en stund för att klappa grisarna. Tror Håkan blev lite småkär i kultingarna också, det bådar gott då jag vill ha minigrisar =).



Denna konstiga höna är verkligen en fotomodell. Håkan satte sig på huk för att ta en bild, då började hon sträcka på sig, vrida huvudet åt olika håll och verkligen posa! Jag skrattade riktigt åt henne, sedan reste sig Håkan för att gå vidare och vad gör hon då, Jo hon följer efter och bara posar hela tiden, haha. Tror hon blev kär i Håkan, han fick inte vara ifred en enda sekund för henne när han höll i kameran =D.



De har tagit bort ( dött??) isbjörnarna och istället där de var så har de skaffat sig minst 2 snöleoparder. De står högt på min favoritlista så det var hur underbart som helst att få se.
Dock tycker jag synd om dem, de är vana med massor med snö och kyla, inte stenklippor och värme =(.
Har de tagit in dem i parken av gott syfte, alltså för att försöka bevara dem och låta dem föröka sig så är det väldigt sådär okej, eftersom de är kraftigt utrotningshitade men har de enbart tagit in dem för att vi ska få se dem är det inte okej.



Satte oss och åt matsäcken och fick då sällskap av denna varelse =). Skitcoola djur.



Surrokater är superfräna. Hur söta som helst och vilket ljud de har för sig.



Söta lila gorilla bebisen =). Hur söt som helst. Mamma gorilla är mindre charmig, men hur bra mamma som helst =)!



Pappa gorilla kom efter tag och schasade bort mamma med bebis, riktigt elakt såg det ut som, men antar att det går till så i naturen..



Fina järven

Hade hur tur som helst emd vädret. Var varmt, men blåste ganska mycket så djuren rörde på sig och vi fick chans till riktigt närkontakt med många djur. Kommer komma mera bilder härifrån.
Tyvärr så är vi så klantiga och tankspridda så vi stallde aldrig in kameran som man skulle, vilket man inte ser i solljus utan det märks när bilderna kommer upp i datorn.
Nu har Håkan fixat och trixat en hel del med kameran så det kommer bli åter en tur upp till kolmården i år fast vi tror att vi tar safariparken då =).

Hade en helt underbar dag, älskar djur, alla sorter ( njaaa spindlar ), så jag njuter i fulla drag när jag får se och vara nära djur en hel del =)!.

Efter parken bar det av hemåt igen till supersnälla Sandra som vart djurvakt under tiden.

Ledigheten har kunnat vart bättre på många sätt, speciellt lite bättre planering, men men så går det när ingen av oss riktigt tänker på något. Har en hel del annat att tänka på så man hade glömt bort vissa grejer =D. men det ordnade sig ändå.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Varför tog du inte med kortet där gorillaungen bajsade? Hahahahaha!

2010-06-10 @ 16:37:37
URL: http://musikoffer.com
Postat av: Anonym

Åh,vilken trevlig läsning o fina bilder!!!!<3 Jag har inte varit i Kolmården på typ 30år:-/ Kanske dags för ett besök.. Blev klart inspirerad!!:)

2010-06-10 @ 17:02:49
Postat av: Sofia

Nämen, kolmården också. det hade du inte sagt ngt om. :) Vad kul. Har aldrig vart där faktiskt. Vi har sagt att vi ska åka om ett par år, när barnen har mer glädje av det. så länge håller vi oss till Parken Zoo, som är närmare och lite billigare. :)

2010-06-11 @ 10:51:01
URL: http://sofiagranstedt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0