Valborgshelgen



Helgen blev inte riktigt som planerat, men en otroligt skön helg vilket fall som helst.

Lördags förmiddag åkte jag och grannen in till Granngården för att köpa lite mat till djuren. På väg hem så stannade vi vid ett stort stall som har en hel del fölungar nu. Lite kul att titta på de små, precis när vi stannat så ser vi ena fölungen bli riktigt ordentligt sparkad av ena stoet. Fölungen rasar omkull med en rejäl smäll och reser sakta och är tvärhalt.
Ena fölungen var lite för nyfiken och kom för nära den andra fölunge med dess mamma och den nyfiknas fölunges mamma vågade inte hämta tillbaka sin fölunge. Så när nyfikna fölungen kom för nära så small det för han från den andras mamma =(.
Vi fick tag i ägarna som kom i ilfart och vi hjälptes åt att få in fölungen med dess mamma in i stallet. Inget verkar vara brutet utan verkade vara en rejäl lårkacke smäll, mucklerna darrade osv. Om det bara var det så hade fölungen tur, riktigt otäck spark =(.

När jag kommit hem packade vi iordning och drog upp till Lindesberg och kollade lite dragracing, väldigt få som körde tråkigt nog och så var det ruskigt kallt att titta så blev inte kvar så länge.

Hem och gjorde oss iordning för att vi skulle vidare, men fick då reda på att det var inställt, tråkigt när man hade planerat, men sådant som händer, inge mer med det.
Vi tog en ensam kväll hemma, vilket är behövligt, inte direkt ofta vi umgås en hel kväll. Så grillade god mat med gott vin och cider till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0