Svar om problem

Anonym om Ari tömkörs:
Jättefin! Men det är ju de flesta hästar ;)
Tänkte höra om du har nåt tips på hur man ska göra, har 2 problem, det första är att när jag tar den ena hästen med ut för att rida så står den andre o ropar (gnäggar) konstant efter henne, vilket gör att hon vill bara hem. Probelm 2, rider man förbi en hage med andra hästar så blir hon livrädd, tror att det är så att hon inte ser att dessa hästar är inhägnade utan hon tror att de kan anfalla henne, o eftersom jag rider så är hon inte fri att kunna försvara sig, hon gör helomvändning o springer hem, helst kastar hon av mig på vägen med, så hon kommer fortare hem... Vad gör jag???!!
Hur gick det med Ruts hov?

Börjar med att säga Tack :) Och så kan jag berätta att Ruts hov verkar vara mycket bättre, men svårt att säga. Det märks vid varje gång hon skos om. Sist hon skoddes om verkade det gå åt rätt håll iaf :).

Svårt att hjälpa dig med problemen, inga roliga problem alls du har :(.
Jag har samma problem som ditt första, Rut står också och skriker efter Ari hela tiden när jag är ute själv med han. Hon blir nervös och bara springer i hagen, men har märkt att tar jag in henne och låter henne stå i sin box och äta hö medan jag är ute med Ari är allting lugnt, då säger hon ingenting.
Har du din inne eller ute i hagen när du är ute med den andra ?
Ari vill hem ibland, men är jag bestämd att vi ska gå så gör han som jag säger.

Ditt problem 2 verkar vara riktigt jobbigt :(, Är din häst väldigt undergiven ?, Har hon dålig syn ?.
Jag skulle inte välja att rida henne förbi en sådan plats utan leda förbi henne, hästen ser ofta sin ägare/ryttare som en trygghet när man är på backen mer än när den är på dess rygg.
Jag har några platser som mina kan bli skrämda för, då hoppar jag alltid av och leder förbi dem och hoppar sedan på igen efter de lugnat sig. Jag vill inte pressa dem eller tvinga dem förbi när jag sitter på ryggen för då blir det lätt som det händer för dig.. att hästen kastar av en, inte med mening utan för att den blir skrämd och det kan hända riktigt otäcka olyckor.
Så mitt tips där är att leda förbi hästen och även kanske gå ut med hästen på en promenad, mycket förbi den "hemska" platsen. Träna lydnad från backen så hästen litar mera på dig osv.

Det är jättesvårt att försöka hjälpa dig med problem man inte ser med själva ögat, lättare när man ser hur hästen reagerar. Antar att du spänner dig också när ni börjar närma dig platsen med hästarna ??, sådant känner din häst lång väg och blir då också stressad.
För att försöka undvika olyckor skulle jag leda förbi hästen än att riskera att bli avkastad. När väl hästen går förbi lugnt där ( kan ta väldigt lång tid och många gånger ) så skulle jag testa att sitta upp men kanske ha med någon som går mellan din häst och de andra hästarna som en "skyddsplåt", och sedan om det går bra testa helt själv.

Svårt att ge tips, men berätta gärna hur det går för er ! :)
Och tänk på att försöka ta det säkra före det osäkra, ett liv är väldigt kort :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej!

Ja, jag ska prova att leda förbi henne, och se om det funkar bättre :)

Jo, jag brukar ta in den andre, och ge honom hö, men inte hjälper det, han ropar efter henne ändå och är inte det minsta intresserad av sitt hö...

2011-09-07 @ 23:39:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0